Jobb reggelt lányok!
Borzalmas éjszakán vagyunk túl. Dönci nagyon kruppos, éjszaka hirtelen kezdödött, rectodelt, inhalálás és utána is maradt az az érzés, hogy csak meg fog fulladni, pedig 99% volt a szaturációja. Néha nem vett levegöt, annyira préselt, mint egy akut asztmás. Párom elvitte a kórház ügyeletére, ott még megnyomták infectokruppal, aztán hazaadták egy 100-as rectodelttel. Most se túl meggyözö az egész, jó a kedve, eszik és dumál, de nem az igazi. Aggódok.
Napközben meg pelenkacserénél vettem észre, hogy egy kis playmobil virágot préselt be az orrába és azt próbálja kiszedni. Szerencsére nem volt túl mélyen az orrában, csipesszel ki tudtam piszkálni, pedig a párom már dokihoz akarta vinni. Ilyet még sose csinált! Nem szokott a szájába se venni dolgokat, nemhogy az orrába. De lehet, hogy a Toy Story 3-ból jött az ötlet, mert azt néztük meg tegnap...
Imi tegnap lett 6 éves, kicsit fordított buli volt, elöbb ajándék, késöbb süti, amikor a párom nagybácsija, mint egyetlen hü családtagunk is befutott.
Reggel együtt mentem a lányokkal a suliba, hogy elintézzem Imi napközijét. Zsófi a kérdésedre válaszolva: nem volt kivételesen semmi gond a tanárnöknél, nem amiatt hívattak. Phü, kicsit fellélegeztem! Imi tanárnöjének volt ez az ötlete a napközivel, hogy együtt mehessenek a lányok jövet-menet. Reggel Imi fél órát van ott, rajzol, barkácsol, stb. ill. szerdán, amíg Eninek 6. órája van. Nem nagy ügy és föleg nekünk ingyenes a nagy egyedszámunk miatt.
A tanárnö azt is kérdezte, hogy Imivel mennyit gyakorlunk, mert annyira feltünöen okos és motorikusan feltünöen ügyes, egyszerüen megy neki minden. Mondtam, hogy gyakorlatilag semmit, hacsak Imi nem csinál valamit magától, neki egyszerüen mennek a dolgok, amiért Enivel hetekig és hónapokig állt a bál.
Eni tanárnöje is csak meg akart ismerni (a jobbik oldalamról talán? mármint ha egyáltalán van olyan... hiszen anno nagyon összekaptam vele Imi beiskolázása körül.). Iskolai teljesítménye rendben, semmi feltünö, kedves és szociális gyerek, aki nagyon igyekszik! Na erröl van szó! Eni matektanárja is akart pár szót váltani velem. Ö fiatal, idén jött vissza tanítani a gyesröl. Kicsit szétszórt, nagyon el akar érni valamit, de úgy tünik, jóindulat is szorult belé. Eni kicsit meg volt zakkanva, hogy a matekja csak közepes lett, de nem úgy lett közepes, mint korábban, hogy felét nem csinálta meg, viszont a másik felében sokat hibázott, hanem amit megcsinált, azt kifejezetten jól csinálta meg, külön meg is dícsérte a tanárnö, de két feladattal nem végzett és ez lett a veszte. A tanárnö szerint Eni az egyik legjobb (!) matekos, mindig jelentkezik és 80%-ban nem is téved. Szerinte ha közösen összefogunk, a legjobb is lehet belöle. Teljesen megrökönyödtem. Eddig csupa káosz volt a fejében, semmi nem ment, aztán most hirtelen beért valami, mert ha gyakorlok vele is szuperül megy minden, még este 10-kor is tudja a szorzótáblát. Remélem ez már így is marad. Nagyon nagy könnyebbség lenne mindannyiunknak.
Vasárnap Múzeumban voltunk. Most nyitott a gyerekkiállítás, de nagyon gyenge volt, kicsit konceptmentesre sikerült. Mindegy, a gyerekek élvezték és szakadó esöben más jobb ötletünk nem volt.
Na mentem dolgomra. 2 in1 kismamik, Kitti föleg te, kitartás, most már közeledik a tojásrakás idöszaka, a fészek gondolom már kész.
Emesedora Szilvi remélem az anyám idöközben feladta már, írtam neki ezügyben, de ö elég kaotikus szervezés szempontjából. Max. feladom én két hét múlva, ha valami csoda folytán elökerülnénk. Montam a páromnak, hogy csak akkor megyek, ha megcsinálja a szellözést a kocsiban, különben megfulladunk testületileg. Azt még mindig nem értem, hogy a csomagjainkat hova fogjuk rakni, de majd az is kiderül, talán.
Bazárokon nem volt szerencsém, nem volt kezeslábas méretben, vagy túl kicsi, vagy túl nagy, de ez lehet azért is, mert túl késön értem oda. Sorry! Magunknak vettem 2 pár cipöt a majdnem új kiadásból 2-3 Euroért, ill. játékot és ágynemüt.
Találkoztam a tudjátok melyik barátnömmel is. Kicsit furcsán viselkedik az utóbbi hetekben. Ott volt a másik állítólag nem is annyira barátnö barátnöje, aki kicsit arrogáns és a barátnöm is úgy viselkedett most velem szemben. Teljesen palira vett, cinikus volt és kifejtette, hogy a páromat nem szívesen látná viszont, mert olyan kellemetlen a természete. Azon is kicsit kiakadtam, amit mondott: az elözö terhessége a 13. héten szakadt meg olyan két hete. Most volt ellenörzésen kiderült az új természeti csoda: 6. hetes terhes a vetéléssel párhuzamosan ill. még annak elött duplán terhes volt és a megtermékenyülés 2 hónapos különbséggel történt. Na erre varrjatok gombot! Szóval most már megint vagy jobban mondva még mindig terhes. Nem vicc, dobogó szív, minden a helyén. Mondtam neki, hogy nem tesz senkinek se szívességet ezzel a folyamatos terhességgel, mert a teste teljesen összevissza van a hormonoktól, a méhe sose tud pihenni. Mióta is mesélem nektek ezeket a történeteket? Még nem voltam Edövel terhes és ö már akkor az volt. Akkor ez megy már több, mint egy éve...
Most úgy döntöttünk a párommal, hogy szüneteltetjük a kapcsolatot. Aztán persze ember tervez, Isten végez.
Mentem dolgomra, puszi: én