Nyugi Galex! ne izgulj!
Hidd el, a külső méhszáj nem vészes- gondolj arra, hogy vannak akik (ha jól tudom Witch is) csonkolt méhszájjal nyomják végig az egész terhességet...
És ilyen időben a külső nyílása már nem gáz. Nyugiba legyél- mondom én, aki az elején el akarta pottyantani a babát- és látod itt tartok...
Hastartó: sztem amit a gyógy boltban kapni, az inkább szülés után jó.
szívesen elküldeném az enyémet- ez igazából motoros derékvédő protektor, tépőzáras, amit pont a pocakom alá tudok tenni, így tart- még a lidl-ben vettem ezerpár ft-ért...
most ezzel voltam tüzijátékon...
tök jó helyet talált Apa- Tatabányán voltunk, fenn hegyen az autópályán- volt pad-asztal, így a mekis kaját is meg tudtuk enni, nem volt tömeg (de rajtunk kívül azért jöttek többen is erre a tuti helyre) + nem volt túl hangos a durrogás, így megbeszéltük, hogy jövőre babával is tudunk jönni.
Ági: kb amit írtál én meg pont ezért tudtam megtanulni visszautasítani a segítséget- tudod nálunk a szülői gárda 6 fő (mamák-papák) nekünk is van 3 dédi, tesógárda is fú de sok fő...
anyuval, anyóssal ingyen teló előfizetésünk van- tehát nagyon sokat beszélünk minden nap... én anyum azért jön sűrűben, van hogy eljön a férje nélkül vonattal... de tudom milyen az amiről írsz- bármikor megy el, mindig úgy érzem, hogy nem voltunk együtt eleget...
viszont itt van anyós, aki- tudod- nem olyan kategória, mint amit te írtál a tiedről
és ha én "nem tanulom meg visszautasítani a segítséget", ha nem húzom meg a határt, akkor ilyen dolgokat kapok felajánlásnak: após: költözzünk hozzájuk... anyós: ha megszülök, akkor a nagyokat két hétre ő elviszi (na ettől dobtam egy hátast- ráadásul ő ezt már tényként közölte a férjem unokahúgával, ő meg velem- én meg úgy éreztem, hogy vagy hülye vagyok, vagy béna, de mi az hogy elvennék a gyerekem)... vagy ne haza jöjjünk a kórházból, hanem hozzájuk...
Marcellal depi sanszos voltam- és ott nagyon nagy szerepe volt annak, hogy ők jó szándékból minden este jöttek... és én nem tudtam ráhangolódni a gyerekemre...
meg úgy egyébként is nem úgy bánnak velük, ami nekem a norma (engedékenyek, tutjgatnak... nem szeretem, ha épp elalvó, vagy ébredő gyerekkel dödörögnek) és ez heti több alkalom...
Örülök, hogy vannak, örülök, hogy segítenek, mi is próbálunk... de meg kell húznom a határt, mert hiába van az uramnak 4 szabad napja- hát nem mondhatnám, hogy fú de sokat vagyunk csak mi.
És akkor ugye apuék+1 dédi az első udvarban lakik...
a másik dédik szintén a városban...
tesók mind itt szintén...
ha anyum jön, akkor a húgaim is jönnek, ha anyut engedem, akkor anyóst is kell... anyósom nem dolgozott, most meg már nyugdíjas- rossza házasságuk, nem jár sehova, csak a család van... így ha rajta múlna a dolog, akkor kb mint egy napközis dada, bejárónő üzemelne... én meg azért igényt tartok az életünkre... ráadásul el tudom látni a feladataim.
szóval hosszú...
meg én eddigiek alapján a tej dologtól nem félek... úgy hogy emiatt kicsit előnyben vagyok talán- illetve remélem, hogy minden működni fog a tejjel mint eddig.
az biztos hogy ha hazajövök, akkor fél-egy órát rendezkedek, ez nekem bőven elég lesz, hogy minden úgy legyen ahogy szeretném... én nem tudok pihenni, ha nem úgy vannak a dolgok, ahogy szeretném, ha nem áll egyenesen az asztal, a terítő...
még az is idegesít, ha a napernyő nem úgy van kitekerve ahogy én szeretném.
(a fürdőszobaszőnyeget kicseleztem- oda találtam kerek szőnyeget, így nem kell folyton vonalra igazítanom
)
anyu ha jön, akkor az unokáival legyen elfoglalva... de nem kell semmit dolgoznia... játszon... viszont nekem az egy hét bent lét (ki tudja még mennyi lesz igazából) után - legyen legalább 3-4 nap,hogy a fiúkat, az otthonom, a való (nem kórházi) életet visszakapjam, és utána jöhet bárki... babát nézni, fiúkhoz... a takarítást, házimunkát én megoldom simán...
szóval különbözünk!
lehet hogy ezt kicsit az is befolyásolja, hogy 2007. november óta én itthon vagyok... ez az én terepem...
Bruck: nem tűnt nekem úgy hogy ne szeretnéd a szüleid... látod nekem is van jó nagy családom...
ja még nem is írtam- van egy mostoha dédink is, na ő az alföldön anyuékkal és tegnapelőtt fényes nappal betörtek hozzá, összeverték, agyrázkódás... egy pár fülbevalóért...
(igazándiból van még 3 mostoha húgom is... szintén családostul... meg uncsitesókat se írtam és keresztszülőket... a férjem meg az unokatesóival nem tartja rendszeresen a kapcsolatot- még jó, mert ők meg vagy 50-en vannak...)