Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Andi,

Eloszor is gartula! KépKépKépKép
Bocsi a belekotyogasert, de en a helyedben a munkahelyemen azert meg nem szolnek. Egyreszt, en ugy tudom, hogy a kiskonyved megkapasanak pillanatatol vagy vedve (munkahelyileg), azaz, ha elotte szolsz bent, akkor meg kirughatnak. Kép Kiskonyvet meg olyan 7-8 hetesen allit ki a vedono, amikor az UH-n mar latszik a baba szivecskeje is, orvosi igazolas alapjan. (De javitsatok ki, ha nem igy van, nekem ezt a vedonom mondta.)

A masik ok pedig nem tul szivderito, de pl. a mi Gombockank is vetelesgyanus volt, es sajnos, az elso harmadban nagyon sok baba gondolja meg magat. KépKép Ha elotte szolsz a munkahelyeden, es valami gond tortenik (kivanom, hogy NE legyen ilyen!!!), szinte biztos lehetsz abban, hoyg a kovetkezo leepitesnel Te leszel az elso akit kirugnak, hiszen tudjak mar rolad, hogy babat szeretnel. Sajnos, manapsag csak a munkavallalotol varjak el a lojalitast, a cegek ebben valahogy nem eroskodnek. KépKépKép

De boldog babavarast es meg egyszer gratula a pocaklakodhoz! KépKépKép

Gombóc
Gombóc

Kedves Gombóc!
Köszi a választ. Igazad van, csak nekem van egy olyan érzésem, hogy ez a picurka már " idõsebb a koránál " vagyis én valahogy úgy érzem. De amíg nem lesz kiskönyvem addig tényleg nem fogok szólni. Sajnos csak egy hét múlva megyek orvoshoz, már alig várom, hogy lássak valami kézzel foghatót a kis pocaklakóról!
Azért köszi a jó tanácsot! A második variációra pedig gondolni sem merek......

Még egy olyan kérdésem van, hogy okozhat-e az ilyen korai terhesség szapora szívdobogást? Nekem már kb. 10 napja esténként annyira a torkomban dobog a szivem és a pulzusom a legritkábban megy 80 alá, inkább több. Eddgi ez nem így volt. Persze lehet hogy ez is a munkahelyem miatt van...Különben mindenképp itt akarom ezt a helyet hagyni sajnos, mert nagyon nem bírom.
Köszi a bíztatást!
Sziasztok!
Andi
Andi

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy hány nap után érdemes tesztet csinálni? Ugyanis azt tudom mikor történt, ha történt (még csak 10 napja) de nem jegyeztem föl mikor volt az utolsó mensim. Kiszámolni sem tudom mert teljesen összevissza jön meg.

Köszi
Mónika
Névtelen

szerintem min. 2hét, de inkább még plusz 5 nap
Névtelen

Sziasztok!

Remélem tudtok tanácsot adni. 3 hetes a pocaklakóm, viszont elkezdett fájni a fogamKép Ha dokihoz megyek az tuti röntgen hiszen nem lát belém, és valszeg. érzéstelenítõ mert gyökérkezelésre számíthatok. A nõgyogyim szabin, a fogorvos szerint meg ma már korszerû gépek vannak ne izguljak. Ne izgulak? Szerintetek?

Elõre is köszi
Momo
Névtelen

Momo,
anno nekem a bolcsessegfogamat kellett volna kivesetni, mert epp terhesseg alatt kezdett el fajni, akkor mind a nogyogyasz, mind a fogorvos azt mondta, helyi erzestelenitesben siman mehet, csak szoljak majd azert a dokinak, hogy tudjon rola /hogy ne a hasamra tamaszkodjon, mikor vesKép/. Fogrontgenem meg sose volt /kopp-kopp/, de szerintem az olyan messze van a babocatol, hogy semmi veszelyt nem jelenthet. Legalabbis en ugy tudom, hogy fogrontgennel egy "izét" tesznek a szadba, azzal nezik. De ez csak hallomason alapul, ez a resze csak tipp.
De nekem a veses szora elmult a fogfajasomKép

-Afonya
Névtelen

a röntgent semmi áron ne engedd!!! ha nagyon az elején kapja a sugarat, el is halhat a magzat, ha kicsit késõbb, akkor mindenféle fejlõdési rendellenesség alakulhat ki. pont az 1. 3 hónap a legfontosabb ilyen szempontból. fogorvoshoz attól még mehetsz, rtg. nélkül is föl lehet tárni, be lehet tömni ideiglenesen. a kezeléshez használt szerek nem ártanak, de azért szólj a fogorvosnak.
rjuli

Köszi a gyors tanácsokat. Éjjel menni kellett a dokihoz, mert bedagadt a fél arcom és hihetetlenül fájtKép Nem volt mit tenniKép Mivel a fél állkapcsom iszonyúan fájt meg sem tudtam mondani, hogy pontosan melyik fogammal van bajom, ugyhogy muszály volt a röntgen, végülis az összeset nem fúrhatja kiKép Most izgulok nagyon mi lesz. 6-án megyek a nõgyogyimhoz, majd meglátjuk mit mond.
Mégegyszer köszi
Momo
Névtelen

Sziasztok!
A 9. héten járunk és most derült ki hasi ultrahangon, hogy bevérzés van a petezsák mellett. Fenyegetõ vetélést állapított meg a nõgyógyászom. Hasonló problámával küzdõ kismamát keresek.
Rita
Rita

Momo!

Egy ilyen korai terhessegnel meg nem okozhat gondot a rontgen. Persze, szolni kell a fogorvosnak, akinek tobb figyelmet kell forditani a sugarozasnal.
Remelem ez megtortent. Nekem anno ugyanez volt, de en azt hiszem az otodik het korul jartam. Most harom es fel eves a kicsim, semmi baja hala istennek.
Puszi
Aniko
Névtelen

A segítségeteket kérem.Dec 6-án volt az utolsó vérzésem. Tegnap, a 40 napon voltam orvosnál, az ultrahangon egy pötty utalt arra, hogy ez esetleg egy terhesség, az orvosnál végzett HCG viszont pozitív lett, amint meg is lepõdtem, mert a 35 napon nem volt pozitív még a teszt.2 éve volt egy korai vetélésem, ami kísértetiesen ehhez hasonlít, ugyanúgy nem volt egyértelmû terhesség az ultrahangon, HCG pozitív, elkezdtem vérezgetni, majd mûszeresen befejezték a terhességet.
Tudtok valami bíztatót mondani?
Biga
Névtelen

Szia Biga!
Nekem nov. 22-én volt az utsó mensi 1. napja. Nálam ez semmit nem jelent, mert nagyon rendszertelen a ciklusom, és érzésem szerint kb. dec. közepén volt a peteérésem. Dec. 24-én volt egy "gyanús" tesztem (ha akartam, két vonalat láttam, ha akartam, egyetKép). 26-án egy tök negatív teszt (ami elméletileg már 3 napos terhességet kimuatat), aztán két ünnep között megint egy pozitív (azt már egyértelmû volt). Jan. 3-án már a dokinál voltam, de UH-n még csak a megvastagodott nyálkahártya látszott. Most hétfõn (13-án) egy 10 mm-es petezsák látszott, de embrió még nem látszott benne, pedig ha az utolsó mensit vesszük alapul, már javában ott kellett volna lennie.
Szóval szerintem lehet, hogy neked sem a ciklus közepén volt a peteérésed, és esetleg fiatalabb terhes vagy, mint gondolod, akkor meg még nem baj, hogyha csak egy "pötty" látszik.
Mikor mész legközelebb? Én két hét múlva hétfõn, remélem, akkor már szívhang is lesz.
Amúgy én azért aggódom, mert van egy 7 és fél hónapos kisfiam, akit még szoptattam, amikor terhes lettem (most már nem), és állítólag amíg van tejtermelése az embernek, addig nem a legmegfelelõbbek a hormonális viszonyok egy új terhességhez.
Remélem, minden rendben lesz nálad, meg persze nálunk is!Kép Szerintem egy korábbi vetélés miatt nincs nagyobb esélyed arra, hogy most is úgy végzõdik!Kép
Szia!
L
Méginkábbn&

Szia L!

Megnyugtató a válaszod! Én borzasztóan izgulok, itt ülök a munkahelyemen, idegeskedem, minden percben úgy érzem,hogy megjön és totálisan dekoncentrált vagyok. Nem akarok még egy olyan históriát, mint 2 éve. Bízom a szervezetemben,hogyha valami gond lenne, talán elkezdenék vérezni, mint 2 éve. Egyelõre minden OK,csakhát az a fránya ultrahang...És mint mondott most 13-án a dokid? Hogy ez egyértelmûen jó és normális és nem kell idegeskedni? Nem mondta, hogy szívhangot kellene hallania, vagy ilyesmi? Az enyém nagyon megnyugtató volt, a Tied? Kaptál valami megtapadást elõsegítõ progeszteronkúpot, vagy valamit?

Biga
Névtelen

Anikó!

Hatalmas tévedésben vagy a röntgent illetõen! Pont a koraterhesség a legveszélyesebb idõszak. Akit ilyenkor ér sugár az nagy eséllyel elvetél vagy súlyos testi fogyatékos gyermeket szül. A legkisebb annak az esélye, amilyen szerencsés te is voltál, hogy minden rendben marad.
Úgyhogy nem szabad elbagatellizálni!
Névtelen

Szia Biga!
Na azért én is izgulok, de fõleg azért, mert sokat olvasgatok itt a neten és látom, hogy mennyi minden baj történhet. Az elõzõ terhességemnél meg sem fordult a fejemben, hogy valami gáz lehet, pedig elsõ UH-n akkor is csak a petezsák látszott.
Amúgy én is állandóan rohangálok a mosdóüba, hogy nem vérzek-e. A dokim azt mondta, hogy ez így 5-6 hetes terhességnek felel meg (ami végülis szerintem is lehet), a következõn meglátjuk. Azt én is tudom, hogy ha szabályos lett volna a ciklusom, akkor már látszania kellene a szívhangnak, de tudom, hogy nem a ciklus közepén lettem terhes. Nekem is azt mondta, hogy ha elkezdenék darabosat vérezni (bocs), meg görcsölnék, azonnal menjünk be a kórházba. Remmélem, erre nem kerül sor...
Én is aggógom azért, de engem eléggé leköt a kisfiam, így valahogy jobban megy az idõ. Meg próbálom azzal nyugtatni magam, hogy hiába idegeskedem, az úgysem segít.
Sõt, Neked is azt mondom, hogy ne aggódj, mert ha a 35. napon Neked még nem volt pozitív a teszt, akkor biztosan késõbb lettél terhes, mint a ciklus közepe!
Én nem kaptam kúpot, Te igen? Ha igen, gondolom, a régebbi vetélésed miatt. Azok nagyrészt azért fordulnak elõ, mert nem termel a szervezet elég progeszteront, ha erre is figyelt a dokid, szerintem igazán megnyugodhatsz.

L
Méginkábbn&

Szia L.

Igen, kúpozok ezerrel. Reggel és este. Én is meglepõdtem, hogy miért nem mutatja ki a teszt,sem a 32, sem pedig a 35. napon, bízom benne, hogy késõbb történt a megtermékenyülés, persze nem tudom, mert az ominózus domináns aktus a 16. napon volt, ezt határozottan tudom.Az meg hát eléggé a hó közepe,nem? Mindegy. Szerinted az esetek nagy részében elkezdenek vérezni nem, ha valami gáz van, legalábbis reménykedem benne, hogy ameddig nem vérzek, mint az elõzõnél, addig nincs gond...Mit gondolsz? Jó Neked, hogy már vagy egy gyermeked! Egyébként próbálom békésebben felfogni a dolgokat, mint délelõtt, de ez az egy hét irtó nehezen tellik.

Biga
Névtelen

Na azért nem domináns aktus során is teherbe lehet esni..KépKépKép Meg hát az is eltart néhány napig, amíg beágyazódik, na meg a spermák még 3-4 napig lazán életképesek, úgyhogy nem vagy lekésve semmirõl szerintem. Ez már önmagában eredményezhet akár 7-8 nap csúszást.
Szerintem is van vérzés az esetek döntõ többségében. Persze hazugság lenne azt írni, hogy mindig, mert van, akinek nincs és mégsem él a babája, de ezt inkább késõbbi terhességnél hallottam. Szerintem az is ritkaság. Úgy gondolom, biztos lenne vérzésünk ha baj lenne, mert most még majdnem olyan lenne, mint egy megkésett menstruáció.
Meglátod, hamar elröpül az az egy hét! Nekem kettõ van, ha ez vígasztal!Kép

L.
L.

Szia L!

HOgy vagy? MI újság? Velem minden változatlan, semmi tünet a mellfeszülésen kívül, de valahogy az is idõszakos, hol fáj, hol nem. Veled?Percenként rohanok a wc-re, nézegetem mi újság. Más: ebben Te biztos vagy, hogyha gáz lenne ilyen miniterhes korban, elkezdenénk vérezni?
G
Névtelen

L!

Én voltam az Biga, az elõzõ levélben.
Névtelen

Szia Biga!
köszi, jól vagyok, nincs semmi különös. Szerintema jeleket (mellfeszülés+egyebek) nem érdemes figyelgetni, nekem az elõzõ terhességemnél pl. egyáltalán nem volt. Persze van, aki a terhessége elõs napjától a 12. hétig hány, de nekem az sem volt. Így most azt mondom, amíg nincs görcs vagy vérzés, addig semmi pánik! Én csak GONDOLOM, hogy véreznénk, ha gond lenne,a dokim is azt mondta, hogy akkor menjünk be a kórházba. Te jól vagy?
L.
L.

L, Szia!

Izgulok. Azonkívül jól.Szerinted nem gáz, hogy hétfõn megint megyek UH-ra? Nem túl gyakori? Nem lesz ettõl semmi bajom? Azt olvasom, hogy itt a csajokat 2 hetente rendeli be. Ami meg elég fura nekem, hogy mindenhol pontos méretet írnak a lányok. Az én dokim miért nem mérte le amit látott? AZt mondta, nagyon pici, ott lehet valami, talán, de nem mérte le.

Biga
Névtelen

Valószínûleg azért nem mérte le, mert amit nem lát biztosan, azt minek mérje? A gyakori UH-tól nem lesz semmi baja. Olvastam, hogy max. a bal-kezességre való hajlam lesz nagyobb. Az elõzõ terhességemnél rengeteget UH-ztak, a fiam mégis a jobb kezével nyúl mindenért...Kép
Ha rendesen látja már a szívhangot, nem kell majd ilyen gyakran menned. Az elején azért sem baj, ha gyakrabban mész, mert ilyenkor még sokkal jobban meghatározható a terhesség kora.
Az elsõ UH-n még nekem sem mért semmit, mert csak egy foltra mondta, hogy TALÁN az az... (mármint petezsák). Csak a 2.-on mérte le, amikor már tutira látszott.
L.
L.

Szia L és Biga!

Olvaslak titeket és nagyon szoritok, hogy minden rendben legyen!

Biga! Az UH-tól nem lesz bajod, az biztos, de nagyon sürün nem érdemes menni UH-ra, mert azért ahhoz kell idö, hogy a változásokat kimutassa, föleg ilyen korai terhességnél.
Nekem van egy másfél éves kisfiam, és mikor kiderült, hogy babát várok, én is legszivesebben naponta nézegettem volna UH-n, hogy biztosan ott van-e. Én is jártam félóránként Wc-re, tiszta ideg voltam.
L-nek igaza van, ha nincs vérzés, valószinü nincs baj.
Amikor elmentem orvoshoz, megállapitotta, hogy 7 hetes terhességröl van szó, de csak a petezsákot látta. Másfél hét múlva viszont már egy baba volt az UH-s képernyön, akinek vadul vert a sziveKép

Nagyon szoritok nektek!

Hédi
Névtelen

L!

Te hova jársz? Írjál sûrûn, hogy vagy! Egyébként leköt a munka, legalább most elfoglalom magam, és nem egész nap ezen agyalok.

Biga
Névtelen

Sziasztok Biga és L!
Még az sem gáz, ha van görcs, csak akkor, ha egy bizonyos helyrõl érzed. Ha úgy össze-vissza fáj, az nem gond (a dokim szerint). A korai vetélés és a vérzés szinte mindig együtt jár, bár van olyan ismerõsöm, aki ha nem nézegeti mániákusan a fehérnemûjét, tán észre sem veszi azt a pici vércseppet, ami azt jelezte, hogy meghalt a baba.
Az elõzõ terhességemnél háromszor mentem vissza ultrahangra, mire valamit látott. Amikor az ötödik hét betelt meg sem vizsgált, csak elküldött. A hatodik hét után se látott semmit, és a hetedik betelte után ( és akkor is csak hüvelyi uh-n) mindössze a petezsákot.
A mostani babánál a nyolcadik héten is csak petezsák volt! és most a tizedik héten ott a szívmûködés, a kicsi lábikója!!
A dokim szerint a tizedik héten már muszáj szívmûködésnek látszani hasi ultrahangon is.
Úgyhogy kitartás!
Rita
Rita

Sziasztok!

Meg szeptemberben egyszer bepotyogtem ebbe a topic-ba, hogy a mi Gombockank mikor mekkora volt az UH-n. Most ujra bemasolom, hatha segit azoknak, akiket a dokijuk halalra remisztett, holott csak nem a ciklus kozepen volt a fogamzasuk...Kép
Remelem, jol jon, támpontként:

CRL: baba hossza a fejetol a fenekeig (mivel a babak a labukat altalaban felhuzva tartjak, igy azt nem tudjak igazan megmerni, es emiatt nem szamoljak bele a hosszba)

Nalam a
34. napon egy pici petezsak latszodott, doki le sem merte, mert nem tudta
44. napon 11 mm-es petezsak
46. napon 13 mm-es petezsak
50. napon 20 mm-es petezsak, 3 mm-es szikholyag
52. napon elo embrio, CRL 4 mm
63. napon CRL 17 mm
80. napon CRL 45 mm

Meg mielott elszornyulkodnetek, nem hobbibol jartam mozizni, hanem Gombockankat vetelesgyanusnak minositette a dokim, es ezert kellett mindig kontrollra mennem.
(Az UH-s dokino szerint ugy szamolnak, hogy +/- 1-2 het meretkulonbseg belefer, hiszen nem valoszinu, hogy a ciklus 14. napjan volt mindenkinek a peteerese. Nalunk valszeg a ciklus 20-22. napja kozott valamikor jott ossze a baba.)

Kulonben Gombockaval jan. 25-ere vagyok kiirva, bar a korai UH-s leletek miatt lehet, hogy tulhordas lesz. KépKép

Tovabbi jo pocakosodast, aztan varunk mindenkit a "Friss" kismamak topicjaban. Kép

Sziasztok,
Gombóc
Gombóc

Mindenkinek köszönöm a bíztatást! Nagyon izgulok, hogy minden rendben legyen. Én abban bizakodom, hogyha valami mégsem, a szervezetem és a természet eldönti és elkezdek vérezgetni. Rettegek a hétfõi ultrahangtól, hogy mit mutat ki, hogy rossz hírt közöl, hogy "hát sajnos, ez nem..." címû mondatoktól, tudom, hogy egy nagy pesszimista vagyok..
Kép
Nektek volt valami tünetetek az elsõ idõszakban. Nekem a világon semmi. Talán annyi, hogy jobban alszom(egyébként nagyon rossz alvó vagyok), 1/211-kor lecsukódik a szemem, korábban ez éjjel 1 volt, és fáj a mellem. L! Te hogy vagy?

Biga
Névtelen

Biga!
Valószínûleg csak a túlizgalomtól ragad le a szemed! Koraterhességben még kevés a testi tünet ( a mellfeszülés pl. tipikusan menstruáció elõtt is megfigyelhetõ).
minden rendben lesz, és már csak két nap van hétfõig!! Írd meg feltétlenül, hogy mi a helyzet, oké?!
Gombóc!
Ha 25-ére vagy kiírva, már az se biztos, hogy elolvasod, de azért érdekelne veszettül, hogy hogyan is volt ez a vetélés-gyanú. mi volt az oka, mikor vette észre a dokid, kaptál-e gyógyszert, mneddig tartott a bizonytalanásg, hogy megmarad-e a babád? szóval, minden érdekel ezzel kapcsolatban.
sziasztok!!! Vértelen szép napot kívánok mindenkinek, ha lehetek ilyen dög morbid( bár persze engem is szétvág az ideg, hogy mi lesz...)
Rita
Rita

Kedves Rita!

Szerinted mennyi az esély arra,hogy a koraterhességnél, ha valami nem stimmel, akkor vérzés kiséretében elmegy a baba? Ha a világon semmit sem érzek, jó, vagy rossz jel? Igazság szerint én voltam már 2X, az elsõnél nagyon hamar kimutatta a teszt, 7-8 hétkörül pedig hányás kezdõdött. Orvosi számítás szerint ez a 6. hét, az én számításaim szerint a 4. hét.

Biga
Névtelen

Sziasztok!

Biga!
Én a Margit Kórházba járok. Viszonylag jól vagyok, csak egész nap émelygek. Hányás még nem volt, de nem tudom, meddig tudom visszaszorítani róka-komát...Kép Az elõzõ terhességemnél ilyen nem volt. Csak néha, és kizárólag este émelyegtem. Most meg reggeltõl estig. És olyan álomkór van rajtam, hogy állva képes lennék elaludni. Ez persze elég nehéz a fiam mellett, de próbálok Vele együtt aludni napközben is. Te hogy vagy?

Rita, Gombóc!
Nagyon köszönjük a bíztatást!KépKépKép
Rita! Most olvasom, hogy bevérzésed van. Az elõzõ terhességemnél nekem is volt a méhszáj fölött egy haematóma, véreztem is tõle, de felszívódott. Még néhány hétig látszott UH-n, de aztán teljesen eltûnt!!!

L.
L.

Biga!
Mi lett az UH?

Hédi
Névtelen

szia L!

Úgy ahogy, jól vagyok, nagyon félek a holnapi vizsgálattól. Hogy kiderít valamit, hogy nem stimmel, vagy túl kicsi, vagy valami..
Kicsit én is émelygek, más nincs, de elviselhetõ, na meg a mellfeszülés

Írj

biga
Névtelen

Szia Biga!
Ne parázz! Holnap úgyis megtudod a remélhetõleg legjobb hírt!Kép nekem sajna még 1 hetet várnom kellKép Azért mindenképp írd meg, mi volt az UH-n, jó? És ne izgulj, lehet, hogy még csak a petezsák fog látszani, ebben a korban még nekem is csak az látszott!!! Fõleg, ha szerinted késõbb volt peteérésed, mint a doki szerint!
Szorítok Neked holnapra nagyon! Kitartás!!!KépKépKép
L.
L.

Sziasztok,
Rita, haaaaat, ha tenyleg erdekel...Kép De nem valami felemelo...KépKép

A dokim a 34. napon megnezett UH-val, azt mondta, tenyleg latszik valami kis petezsak-szeruseg, de ne eljuk bele magunkat, mert ez tul pici, inkabb varjunk 2 hetet, addigra ha minden OK, latszodnia kell a pici szivenek is.
CSakhogy en egy het mulva verezni kezdtem. UH-n semmi jele nem volt szivmukodesnek, sot, tobb pici "folt" latszodott a mehemben. Az orvos azt modta, sajnalja, es valoszinuleg mola terheseg volt. Kép Elkuldott vervetelre is, ahol a Beta-HCG szintet neztek. Az elso vervetelnel is kisebb volt az ertek, mint a terhesegi "hivatalos kor" szerinti, de a ket nappal kesobb megismetelt vervetelnel novekedes latszodott. De ujra vereztem...A doki kert egy kontroll UH-t mielott a korhazban befejezte volna a terhesseget. Na, ekkor mar ket orvos ult a monitor elott, es a fulem hallatara vitaztak, hogy elo vagy nem elo a terhesseg, raadasul megjelent egy akkor mar 6 cm-es petefeszek-ciszta is. Vegul kaptam meg egy het haladekot. A Babanetes lanyok tanacsara vegig fekudtem (a dokim csak annyit mondott, hogy pihenjek), es kertem az orvostol, hogy adjon hormonpotlast. Eloszor vonakodott, aztan latta rajtam, hogy baromi eltokelt vagyok, vegul felirta a receptet, bar szerinte ez csak par nappal keslelteti a veteles rendes beindulast. Hasznaltam az Utregostant, de a megismetelt vervetel szerint a Beta-HCG tizedere esett vissza, igy akkor megint elsirattuk Gombockat. Kép Az ekkor orvosom elment kulfoldre egy hetre, en az elore kert UH beutaloval bementem ujra a korhazba. Az UH-s dokino szerint a petezsak viszont nott...es a ciszta is...de senki nem ertette, hogy a Beta-HCG meg hogy csokkenhetett...
Ujabb varakozas, aztan besirtam magam (mar beutalo nelkul) ujabb UH-ra azon a heten penteken, mert honapokkal elotte befizettunk egy utazast, es nem tudtuk, hogy el merjunk-e menni vagy sem. Az UH-s dokino azt mondta, szerinte menjunk, de kossuk meg a legdragabb biztositast, es a parom a helyszinen azonnal vigyen be a korhazba, barmi gond van. En annyira kikeszultem idegileg, hogy azt mondtam, lesz ami lesz, inkabb menjunk el, begolyozom, ha itthon maradunk...szombaton ment a repulonk...Kép
Persze kulfoldon meg sikerult osszeszednem a 35 fokban egy felfazast (fogalmam sincs mitol), kihivtunk egy dokit, aki adott gyogyszert (de azert SMS-ben megirtam a baratnomnek, hogy mit kaptam, es o itthon intreneten ellenorizte, hogy biztosan szedheto-e terhesen Kép) de egyeb gond nem volt, bar fel orankent rohantama WC-re, nincs-e valami a bugyimon. Kép Lelkileg kicsit osszeszedtem magam, es hazajovetel utan ujra elrohantam a dokihoz, aki akkor mar egy kis aranyos embriot mutatott az UH-n. O Gombocka. KépKép
A petefeszek ciszta kulonben 8 cm-esig nott, aztan aug. elejen hirtelen visszafejlodott magatol. Kép
Mindent osszevetve, kb. 1 honapig nem birtuk/hagytak elhinni, hogy babat varok.

Ennyi a tortenetem. Sajnos, a terhessegem tovabbi idoszakasza sem volt zokkenomentes, de a lenyeg, hogy a pocimban rugdos egy ket hettel ezelott mar 3100 grammos gyerkoc. Kép

Szoval Lanyok, ha csak annyit segit a tortenetem, hogy nem szabad feladni, remenytelen helyzetek utan is lehet meg jo a vege, akkor mar megerte megirnom ezt a litaniat. KépKép

Sziasztok es drukk mindannyiotoknak, na es "izgalommentes" babasodast kivanok! Kép
Gombóc
Gombóc

Kedves Lányok!

Csatlakozom hozzátok a félelmeim miatt.
Hogy mik ezek?
Mennyire tartozik a koraterhességi tünetekhez a mellfeszülés? Icipicit feszül a hasam, álmosabb vagyok mint szoktam, de semmi más.
Szerintetek ez normális? Bárcsak hánynék vagy legalább ingerem lenne!!!! Jobban el tudnám hinni, hogy állapotos vagyok.
Ma már a 7. hetet kezdtem.
Meg tudtok nyugtatni?
M.
M.

Biga!
Ha olvasol még doki elõtt, és nem felejted el, kérdezd már meg légyszi, hogy mi az a legkésõbbi idõpont, amikor már tutira látszania kell a babának? És ha nincs baba a petezsákban, akkor az a "terhesség" max. meddig marad fent?
Ügyes légy!
L.
L.

Kedves M.,
minden terhesseg es minden kismama mas. Kép Nekem sem hanyingerem nem volt, se kivanos nem voltam, a mellem is csak picit feszult (ugy a 8. hettol) es az egyeduli "tunetem" talan a gyakoribb WC-re jaras volt. Ezek a tunetek teljesen egyediek es egyaltalan nem befolyasoljak a baba novekedeset. KépKépKép
Gombóc
Gombóc

Sziasztok!

M.! Én is azt kivántam a terhesség elején, hogy bárcsak hánynék, mert nem is éreztem magam terhesnek. De még csak émelygés sem volt. Söt még álmosabb sem voltam, semmi.
Gondoltam, hogy na én tuti nem is vagyok terhes.
Aztán 9 hónap múlva csak lett belöle valamiKép
Ja, csak mellfeszülés volt. De valakinél még az sincs.

Gombóc! Ez a sztori..nem is tudom mit lehet mondani. Hihetetlen, nem irigyellek, amin keresztülmentél!

Szia, Hédi
Névtelen

Köszönöm Gombóc és Hédi!

Kicsit megnyugtattatok, de már nagyon várom a következõ UH-ot, mert egyszerûen hihetetlen, hogy az évek óta vágyott jelek nincsenek. Ja, a babám lombikbaba - harmadik próbálkozásra.
Sok sok boldogságot kívánok Nektek a babáitokhoz! Nagyon jó egészséget és minden minden jót!
Jelentkezem, ha tudok valamit magunkról.
M.
M.

Biga!
Türelmetlenül várom a beszámolódat!!!

M.!
Tényleg minden terhesség más, és egyáltalán nem törvényszerû, hogy egy kicsikét is rosszul kellene lenned!!!
Kívánom Neked, hogy minél hamarabb megtudd a biztos (jó) hírt! Mikor mész UH-ra? És hány embriót ültettek vissza?

L.
L.

Sziasztok!

Szóval: 12,5 mm-es a petezsák, az orvos szerint hatalmasat nõtt, múlt héten azt mondta, hogy szinte a világon semmi nem látszott még (0,53mm-t mutatott az ultrahang).VÉgig bent volt a férjem, mutatta neki az ultrahangot a doki, magyarázott, nagyon rendes voltKép))
2 hét múlva kell újra mennem, akkor már muszáj! szívhangot látni és hallani, ezt mondta a doki. A doki szerint egy 5 hetes terhességnek felel meg, én tudom mikor készültKép, a fogamzástól számítottan 4 hetes sem vagyok. Szóval bizakodom és reménykedem, hogy 2 hét múlva már valóban hallani szívhangot, addig meg, ahogyan szoktam, bizonyára halálra parázom magamKép Bíztassatok, légy szíves! A doki azt mondta, hogy a szívhang kimutatása után nyugodhatunk meg ténylegesen.Némi igen kezdetleges vérkeringési funkciót már észlelt.
L!
Két hét múlva, tehát 7 hetes korban már látni kell a babát. Megkérdeztem, hogy tuttira elkezdek-e vérezni, ha valami nem stimmel, azt mondta a doki, hogy nem biztos, valószínû, de nem biztos. Más, szintén doki forrás nekem azt mondta, hogy több, mint 80% a valószínûsége, hogy elkezdenék vérezni, ha valami nem stimmelne. Tehát szerintem a következõ ultrahangodra biztosan lehet már látni!

Sziasztok:

Biga
Névtelen

Kedves M!

Bár én már nagyon nem tartozom ide, mert már a 21. hetet "taposom", de gondoltam megnyugtatlak.
Nekem soha egyetlen percig nem volt semmilyen tünetem, sõt még most sincs. Talán már vmi nagyon halvány buborékolás érzek legbelül, de semmi több. Se hányingerem nem volt, se mellfeszülésem, se émelygésem, se kívûnósság semmi. Talán eg ykicsit gyakrabban jártam/járok pisilni, de még ez sem mérvadó, mert amúgy is sokat iszom és eddig is sokat jártam. Szóval ne aggódj!!! Illetve könnyû ezt mondani, én is mindig aggódok és csak akkor hiszem el, hogy ott van kiskubu, amikor látom uh-n, vagy megnézem a videot.
Úgyhogy türelem, majd egyszer csak érzel valamit, de lehet hogy csak a félidõ után amikor már mozog.
Ja és a miénk olyan kis rendetlen hogy a 16 . héten még a szívhangját is csak egy egy dobbanásra mutatta meg, aztán elúszott a védõnõ mûszerétõl.
Mindenkinek nagyon boldog babavárást kívánok!
Kubuka
kubuka

Szia Biga!
Nagyon örülök a jó híreknek, meglátod, nem lesz semmi baj!!!KépKépKép
Én elég szarul vagyok, reggeltõl estig émelygek, meg alig bírok kimászni az ágyból. Nem tudom, mi lesz így. Igaz, mosogatnom sem kell, mert enni nem bírok.
Csak tudnám már, hogy minden oké! Hétfõig az idõ még egy örökkévalóságnak tûnik!Kép
Puszi:
L.
L.

L!
Szerintem a hányinger, egy biztos jele a terhességnekKépKép
Szerintem NE PARÁZZ!Hétfõ már csak néhány nap és pikk-pakk már szülünk is! Az élet olyan rövid, basszus!Kép

Én azért egy kicsit félek, pláne, hogy még senkinek sem merem bejelenteni, egyrészt a 2 évvel ezelõtti vetélés miatt, másrészt, mert még azért egy abszolút korai.

biga
Névtelen

Szia Biga!
Hát tudom, hogy gyorsan el fog szaladni az idõ, nekem úgy tûnik, most szültem, aztán most meg már a következõ babáért aggódhatok!
Csak tudnék már valami biztosat! Annyi eszem lehetett volna, hogy múltkor megkérdezem a dokitól, hogy ha nincs a petezsákban baba, akkor is vannak-e ilyen klasszikus terhességi tünetek. Gondolom, igen, mert ezek nem a babától, hanem a hormonális változásoktól vannak.
Majd meglátod, milyen jó lesz késõbb bejelenteni! Én sajna már pár embernek elkotyogtam, nem bírtam ülni a számon...
L.
L.

L!

Én annyira félek, még mindig!

Biga
Névtelen

Biga, nyugi! Mondom ezt en, akinek feljebb olvashatod a sztorijat! Ha magadat hergeled, akkor stresszes leszel es az nem tesz tul jot...Kép
Beszelgess a babaval, hogy Te mennyire orulsz neki es kapaszkodjon meg es novekedjen. En is ezt tettem, ez segit oldani a feszultseget is! KépKép
Az en dokim azt mondta anno, hogy rendellenes "pulzalast" lat, szivmukodest meg nem. A kov. UH-n mar egy normalis, kifejlodott szivmukodes latszodott, kiderult, hogy tul koran akarta azt a szivet latni, es meg csak a fejlodes korabbi szakaszat nezte rendellenesnek! Kép
Nyugi!!!! KépKépKépKép
Gombóc
Gombóc

Sziasztok!

Én új vagyok itt, és szeretném megkérdezni, hogy hányadik héten kéne az elsõ UH-t megcsinálni? Én a hatodik hét vége felé járok, az orvos szerint az ötödik közepén (de hát én már csak jobban tudom) Kép, és azt mondta, hogy három hét múlva menjek vissza, addig tegyem azt, amit eddig. Olvasva, hogy ti milyen korán voltatok UH-n, most kezdem megkérdõjelezni, amit mondott. Ja, és elküldött védõnõhöz, és mivel ez az elsõ terhességem, és egyelõre csak a férjem tud róla, senkitõl sem tudom megkérdezni, hogy az mire kell? És az normális, hogy néha szurkál a méhem?
Kösz a választ!
Zsizsa
Névtelen

Szia Zsizsa!

szerintem bízzál az orvosodban. Én korán elmentem és hát halálra is parázom magam, mert valószínûleg túl korán mentem el, persze ez csak az én terhességemhez viszonyítva korán. El kell menni szerintem 1-2 hét után, hogy elmarad a mensi, mert meg kell nézni, hogy jól tapadt-e meg, nem méhenkívüli-e, stb. Nekem is szurkál néha a hasam, a méhem, olyan teltség, vagy nyomás érzésem van, olyan fura.Mást nem érzek. Ritkán hányinger, de nem komoly, mellfeszülés, de komoly tüneteim nincsenek, valójában nehéz is elhinnem, hogy terhes vagyok.
Kimutattak már szívhangot? Mert ha igen, akkor fellélegezhetsz.
Biga
Névtelen

Szia Biga!

Még egyáltalán nem volt ultrahang, ezért szívhangot még nem mutattak ki, és én pont ezt szeretném (vagy megelégednék igazából bármi láthatóval), mert egyelõre kicsit aggódom. És az a három hét egy örökkévalóságnak tûnik, és akkorra már túl lennék a 8. héten is, benne a 9-ben. A mensimnek már 3-án meg kellett volna jönnie, ezért egyáltalán nem érzem úgy, hogy korai lenne UH-t kérnem. Szerinted pofátlanság hamarabb visszamenni, és megkérni, hogy csináljanak egyet?
Zsizsa
Névtelen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?