Sziasztok,
Rita, haaaaat, ha tenyleg erdekel...
De nem valami felemelo...
A dokim a 34. napon megnezett UH-val, azt mondta, tenyleg latszik valami kis petezsak-szeruseg, de ne eljuk bele magunkat, mert ez tul pici, inkabb varjunk 2 hetet, addigra ha minden OK, latszodnia kell a pici szivenek is.
CSakhogy en egy het mulva verezni kezdtem. UH-n semmi jele nem volt szivmukodesnek, sot, tobb pici "folt" latszodott a mehemben. Az orvos azt modta, sajnalja, es valoszinuleg mola terheseg volt.
Elkuldott vervetelre is, ahol a Beta-HCG szintet neztek. Az elso vervetelnel is kisebb volt az ertek, mint a terhesegi "hivatalos kor" szerinti, de a ket nappal kesobb megismetelt vervetelnel novekedes latszodott. De ujra vereztem...A doki kert egy kontroll UH-t mielott a korhazban befejezte volna a terhesseget. Na, ekkor mar ket orvos ult a monitor elott, es a fulem hallatara vitaztak, hogy elo vagy nem elo a terhesseg, raadasul megjelent egy akkor mar 6 cm-es petefeszek-ciszta is. Vegul kaptam meg egy het haladekot. A Babanetes lanyok tanacsara vegig fekudtem (a dokim csak annyit mondott, hogy pihenjek), es kertem az orvostol, hogy adjon hormonpotlast. Eloszor vonakodott, aztan latta rajtam, hogy baromi eltokelt vagyok, vegul felirta a receptet, bar szerinte ez csak par nappal keslelteti a veteles rendes beindulast. Hasznaltam az Utregostant, de a megismetelt vervetel szerint a Beta-HCG tizedere esett vissza, igy akkor megint elsirattuk Gombockat.
Az ekkor orvosom elment kulfoldre egy hetre, en az elore kert UH beutaloval bementem ujra a korhazba. Az UH-s dokino szerint a petezsak viszont nott...es a ciszta is...de senki nem ertette, hogy a Beta-HCG meg hogy csokkenhetett...
Ujabb varakozas, aztan besirtam magam (mar beutalo nelkul) ujabb UH-ra azon a heten penteken, mert honapokkal elotte befizettunk egy utazast, es nem tudtuk, hogy el merjunk-e menni vagy sem. Az UH-s dokino azt mondta, szerinte menjunk, de kossuk meg a legdragabb biztositast, es a parom a helyszinen azonnal vigyen be a korhazba, barmi gond van. En annyira kikeszultem idegileg, hogy azt mondtam, lesz ami lesz, inkabb menjunk el, begolyozom, ha itthon maradunk...szombaton ment a repulonk...
Persze kulfoldon meg sikerult osszeszednem a 35 fokban egy felfazast (fogalmam sincs mitol), kihivtunk egy dokit, aki adott gyogyszert (de azert SMS-ben megirtam a baratnomnek, hogy mit kaptam, es o itthon intreneten ellenorizte, hogy biztosan szedheto-e terhesen
) de egyeb gond nem volt, bar fel orankent rohantama WC-re, nincs-e valami a bugyimon.
Lelkileg kicsit osszeszedtem magam, es hazajovetel utan ujra elrohantam a dokihoz, aki akkor mar egy kis aranyos embriot mutatott az UH-n. O Gombocka.
A petefeszek ciszta kulonben 8 cm-esig nott, aztan aug. elejen hirtelen visszafejlodott magatol.
Mindent osszevetve, kb. 1 honapig nem birtuk/hagytak elhinni, hogy babat varok.
Ennyi a tortenetem. Sajnos, a terhessegem tovabbi idoszakasza sem volt zokkenomentes, de a lenyeg, hogy a pocimban rugdos egy ket hettel ezelott mar 3100 grammos gyerkoc.
Szoval Lanyok, ha csak annyit segit a tortenetem, hogy nem szabad feladni, remenytelen helyzetek utan is lehet meg jo a vege, akkor mar megerte megirnom ezt a litaniat.
Sziasztok es drukk mindannyiotoknak, na es "izgalommentes" babasodast kivanok!
Gombóc