Sziasztok!
Úgy látom nem nagyon irogatunk már ide
(biztos mindenki a sjaát topikjába ír...).
Éva, bocs hogy ennyi ideig nem bírtam összekapni magam, hogy leírjam amit már egyszer leírtam, csak eltünt, de csomot voltunk most vidéken munkaügyben, így nem nagyon kerültem gép elé...
Nos tehát Imre:
ami nekem hasznos volt a szülés lefolyását bemutató részen kívül (de ez neked már ugysem ujdonság
):
-minden szoba 2 ágyas, van 1 ágyas is, ami fizetős, de oda lehet be sem jutsz mert épp foglalt
-ha apás szülést akartok, akkor felszerelést kell vásárolni (a bejárat mellett van egy bolt, ott lehet)
-asszem kb 6 szülöszoba van + 1 alternativ (itt van minden, bordásfal, laszti, zuhany, kád ,szülőszék...) A normál szülőszobában is van mindenhol zuhany, meg behozzák neked a labdát, szülőszéket (ha épp szabad), ha kéred...
- most olvastam vmeliyk topikban, hogy vizsont ha sokan vannak, akkor van egy kb 5 személyes vajudó, ahova az apák nem mehetnek be, és amikor már olyan állapotban vagy, hogy mehetsz a szülőszobába, akkor csatlakozhat hozzád apa.
-a szülést követően a köldökzsinort csak akkor vágják el ha már nem pulzál, a babót rögötn rádteszik, megszoptathatod, ha tudo, akarod stb, aztán amíg téged varrnak vagy bármi addig apa kapja meg, és ott együtt lehettek egy darabig (gondolom ez függ a szülni akarók számától stb...), és utána irány a gyerekágyas osztály, ahova már senki nem mehet be.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe...
Pipal