Nagy hír: Borikám tegnap este elhagyta az első fogacskáját! És ma néztem, már mozog a második is! Alul, középen. Hát, elkezdődött a fogváltás. Így most két foggal küszködő, nyűgösködő lányom van...
Orrszívás: majdnem minden reggel van, mindkét csajnak. Technika nálunk is Fluimare-os befújás (ha kell, többször is), másik orrlyuk befogása, körkörös mozdulatok, pár másodpercig szívás, majd pihi, orrlyuk-csere. Lényeges, hogy csak pár másodpercig szabad szívni egy húzásra, mert nekik még az orr és a száj is kell egyszerre a levegővételre. Ja, Fluimare azért is jobb, mert egyszerre egy adag jön, a Sterimare-ral jártam úgy, hogy beragadt.
És asszem olcsóbb is.
Anita, de jó, hogy otthon vagytok! Múltkor valaki kérdezte ezt a "túl zsíros tej" témát. Konkrétat nem tudok, csak sejtem, hogy ha megnéznék pl. Emő vérét, lehet, abban is találnának eltérést. Nem tudom, úgy van-e ezzel is, mint a súlytáblázattal, hogy akkor állapították meg, amikor a babák többsége tápszeres volt (a mi gyerekkorunkban). Érdekes kérdés... Utánakérdezzek a Ligánál? Ők sokkal okosabbak nálam.
Edit, Csanádnak mihamarabbi gyógyulást kívánok! Homeóban én sem mindig hiszek, de egy próbát megérnek.
Forgás: Zarja, csatlakozom: Emő a kis Buddha - esze ágában sincs forogni. Szépen fog most már, amikor az ölemben ül, a két kezével odatalál, ahová akar, ujjacskáit szépen használja. Hason is egyre ügyesebben van el, oldalirányba forog így, de hiába csalogatom, meg sem próbál forogni sem erre, sem arra. Már kezdek aggódni.
Tali sajna nekünk nem megy az ismert okok miatt...
Bár tervezem, ha még egyszer lesz tali Boruska által (vagy még a Városliget, Margitsziget, Kopaszi gát szóba jöhet), bemutatom nektek az ominózus okot. De akkor tényleg csak egy köszönés erejéig megyünk.
Ezt viszont nem fogjátok bánni, azt hiszem. Márpedig 9-e után csak hármasban tudunk közlekedni, mert oviszünet lesz egészen szeptemberig.
Fülbevaló - kedden oltás előtt lesz szúrva Emő manó füle. Most cseréltük ki Bori fülbevalóját, ugyanis egy ici-picivel nagyobbat kaptunk Emőnek, amúgy ugyanolyan a két fülbevaló. Így viszont a nagynak a nagyobbik jár. Ilyen: