Új privát üzeneted érkezett!

Jó asszem a csütörtök!

Tünde!
Belendült rendesen!!!!! :)
Gratula neki ;)

Mares
Részemről mindegy a helyszín.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Kakilás :) ülve....profin megy....etetőszék, ebéd, nyom, vörös a feje, de tátja a száját a következő falat után! :roll:
limo73

Sziasztok!

Szilvás, sajnálom. Fel kell őket jelenteni, tuti azonnal kimennek kivizsgálni a dolgot.

Dia, örülök hogy Áron jobban van.

Bévi, jó hogy jelentkeztél. Lilinek jobbulást!!!

Mares, én Aventes pohárkába rakom el a kajákat. Én is mint Clárika a tejemnek vettem, de hát nem volt olyan mennyiség, hogy le tudtam volna fagyasztani.
Ja és mi Sinlacot 4hónap 2 hetesen adtuk neki.

Csillag, sajnálom a fiad. Szegénykém tuti nagyon fájt neki! Jobbulást!

Csilla, remélem 1 hónap múlva már kinövi Dani a refluxot. Mi hétfőn megyünk dokihoz én is kíváncsi vagyok.
Még Cicc találta ki a Pesti talit, én már írtam neki, hogy benne lennék. Csak a kérdés, hogy hol legyen…

Sucer, mi is járunk Dévényhez. Nyugi az a lényeg, hogy észrevették, akkor tuti ki tudják kezelni és minden ok lesz. Nálunk meg Tónuszavar van, a hátán le vannak tapadva az izmai és ezért nem tudja szépen kinyomni magát.

Tünde, csak így írod Zoé felült tegnap! Szuper a kis csajszi, nagyon ügyes!

Évi, szuper az ágy! Nagyon jó vétel volt!
Mi a gond a macskákkal?

Tegnap itt volt a védőnő. Elkezdte magyarázni a hozzátáplálást, de mondtam hogy már csinálom neki csak hát a zöldségeket nem eszi meg. Mondta, hogy adjak neki akkor csirkehúsit. Azt lehet már szerintetek adni, v. még várjak vele?
Ja és nekem is mondta, ezt a háztartási kekszes dolgot.
(még nem adtam neki)
Ma viszont megevett 1 egész banánt. Elején nem ízlett neki, de utána már nyitotta folyamatosan a száját.
Vettem ma céklát és sütőtököt csinálok neki fini ebéd. Ma szerintem a tököt adom neki, holnap meg a céklát.
Most alszik, csinálok ebédet utána meg végre nézek valami filmet. (nálunk csak akkor lehet tévézni, ha alszik, mivel egész végig azt bámulná)

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

[quote="woody"]
írta:
woody
Tünde, csak így írod Zoé felült tegnap! Szuper a kis csajszi, nagyon ügyes!

igazából nem láttam, fekve hagytam a szobában, és mire visszaértem a kajával, ült... azóta se csinálta, lehet, hogy a kutya ültette fel... :shock:
szóval nem tudom mi történt... :shock: :shock: :shock:

kicsit aggódom emiatt, még nem is tud egyenesen ülni, hanem előredől a lábaira... :roll:

tali :arrow: Mares írt sms-t, nekem ok, hogy náluk legyen, de akkor a kövi már télleg nálunk! :wink: :lol:
Limo majd találd ki, hogy hogy legyen!

Kép
gtunde75

[quote="limo73"] írta:limo73ppen csokit ettem :oops: közben.

hűűűűűű de ennék most csokit!!! :shock: mondjuk anyós épp mákos gubát készít! :wink: :lol:
még jó, hogy elértem a teherbeesős súlyomat múlt hétre :arrow: most kezdhetem előről... mert itt aztán tömnek, mintha liba lennék!!!

Évi jó a kiságy! hozzátápi + szopi.... asszem törvényszerű, ha előbb adod a kaját, és utána szopizik, hogy már nem szív annyit, hisz jóllakott... asszem azt írják erre, hogy előbb szopi, aztán pár falat kajcsi, ha fenn akarod tartani a tejmennyiséget...

minden féléves babának extra puszi a bucijára!!!!!

Kép
gtunde75

Tündi!......Nekünk csütörtökön tanácsadásra kell menni...úgyhogy csak utána megyünk a talira. Elméletileg fél2-re van időpontom, megpróbálunk korábban menni, de ha vannak újszülöttek, őket hívják be először. Ha végeztünk szívesen kimegyünk értetek, - különben is mi jövünk - de nem tudok időt mondani.
limo73

ja, még amit akartam írni :arrow: a háztartási keksz témára:
Zoé betöltötte az 5 hónapot, amikor kétnaponta kapott a kajcsiba egy kiskanál darált kekszet... most már többet kap, elsősorban ezzel sűrítem a gyümölcsöt, ha nagyon folyósra sikeredett... anno mi is ezen nőttünk fel, és itt vagyunk makk egészségesen... szerintem azért nem aggódok ezen, mert a mi családunkban se híre se hamva az allergiának! szerencsések vagyunk!

Kép
gtunde75

Évi!.....Védőnőtől kapott hozzátápis táblázatból:
"Elválasztás esetén: előbb az ételt adjuk, utána, ha még kéri, szophat
Elválasztódás esetén: szoptatás igény szerint, előbb szoptatás, utána egyéb étel.
limo73

[quote="limo73"]H írta:limo73a végeztünk szívesen kimegyünk értetek, - különben is mi jövünk - de nem tudok időt mondani.

jaaaaa, nem ezért írtam, ne értsd félre... gondoltam, ha kell, akkor megyünk értetek! de akkor menjünk külön, mert nálunk még nem fixek az etetés időpontok, és ha nem tudod, hogy mikor végeztek, akkor nem tudom mihez igazítani... akkor ott találkozunk!

Kép
gtunde75

Clárika! Hoolnaaap? :wink:

Ti letakarítottátok a habtapit mielőtt letettétek? Nektek is oldódott valamennyire? Beszínezte a pelust, amivel töröltem :shock:
szilvi35

:D Nem értettem félre.....tényleg mi jönnénk.....csak a tanácsadást már nem tudom átrakni, mert csak tegnapra lehetett volna. :wink:
Oké, majd legközelebb megyünk együtt....még nekem sem tiszta, hogy hogy legyek....egyszerre kéne tanácsadáson lenni, enni, és kb. menni.....de majd kitalálom!!!! edződni kell ehhez, mert még hányszor lesz ilyen....
limo73

[quote="limo73"]e írta:limo73gyszerre kéne tanácsadáson lenni, enni, és kb. menni.....de majd kitalálom!!!! edződni kell ehhez, mert még hányszor lesz ilyen....

hajjjjaj!!! :wink:
csak később annyival eccerűbb lesz, hogy elég egy túrórudi, vagy egy kakaóscsiga, szenyó... most meg kaja, valami, amiben eteted, táp, tea, előke, kiskanál, váltás ruha, stb... :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
gtunde75

[quote="gtunde75"] írta:gtunde75
[quote="limo73"]e írta:limo73gyszerre kéne tanácsadáson lenni, enni, és kb. menni.....de majd kitalálom!!!! edződni kell ehhez, mert még hányszor lesz ilyen....

hajjjjaj!!! :wink:
csak később annyival eccerűbb lesz, hogy elég egy túrórudi, vagy egy kakaóscsiga, szenyó... most meg kaja, valami, amiben eteted, táp, tea, előke, kiskanál, váltás ruha, stb... :wink: :lol: :lol: :lol:

Na ebből én már nem csinálok nagy ügyet....csak az idő.

A múltkor az Árkádban régi ismerősökkel találkoztam, nem volt kedvem hazajönni....dm :arrow: bébiétel, kína :arrow: melegítés. Egy kiskanál, meg előke mindig van nálam, ja meg tea is.....így nem volt gond az ebéd....és "ha anya boldog, mindenki boldog" :wink:
limo73

A rosszaságot, hogy megtudják találni. Mosogatok, gyerek a hátam mögött, kompban. Egyszer még a szuszogása is elhalkult, nézek hátra, félig az asztal alatt, és húzza le a terítőt. :o :o :D :D
limo73

Csillag jobbulást nektek átok szerintem rajtam is van de lassan megszokom a sok balszerencsét,nem bánom csak Lilinek ne legyen baja.

Évi szuper az ágy s nem volt drága,köszi a cékla tanácsot!!! :wink:

Claire örülök,hogy az ikrek jól vannak jó lehet neked egy ilyen nagy összetartó család!!

Clarika LILI sem evett meg szinte semmit eleinte de aztán itthon elkeztem neki főzögetni eleinte az sem kellett most már elég jól eszi,süssél Rékának sütőtököt azt majdnem minden gyerek szereti sütve finomabb mint főzve,sok sikert nektek!!

Sucer jó hogy hamar észre vették torna majd segít!!!

Woddy a kis druszánk már nagy lány,drukkok mennek nektek is!!

Még írni akartam de a fejem szita majd szét megy amugy,ki vagyok de már panaszkodni sincs erőm magamba elvagyok,a gondjaimmal ezért nem is jöttem jövök sűrűn,lehet megyünk Lilivel el,egyre nagyobb a gyanúm majd ha lesz erőm és időm leírom G-re.Puszi mindenkinek!!!

Kép
bévi

Sucer
Ezekért is mondogatom mindig, hogy MINDEN gyereket látnia kellene gyógytornásznak!!!!

Mares
http://www.dokimami.hu/2010/01/27/csecs ... #more-1300
http://www.dokimami.hu/2010/05/09/csecs ... #more-1963
Én szerettem Debrecenben a mobilnetet... vagy 5 évig használtam...

Csillag
Laca rendben megkapta a védőoltásait? 5 éven belül kapta a Di-Te oltást.... :wink:

Limo
Én nem adok olyant Chloenak, ami nekem nem izlik. :wink:

Mama súlya
Tessék odafigyelni!!!! Szopi alatt is lehet úgy étkezni, hogy ne bálnásodjon el az ember!!!!!

Claire
http://www.lll.hu/node/362
http://www.szoptatasert.hu/letolt/egyeb ... me2010.pdf
Szopis szakemberek erről is mást mondanak....
Mindenki a maga megítélése szerint kezdi el.... :wink:

Tünde
Miket csinál az a kutya????? :roll: :roll: :roll: :roll: :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Megismétlem, mert biztosan átlátszó betűkkel írtam:
A habtapi nektek is oldódott (pontosabban a színe)? Nekem az a pelenka, amivel takarítottam (letörölgettem egy nedves pelussal) színes lett!
szilvi35

Pécsi CSajok: csak átfutom.... anyumék itt babáznka... ha jó nálam a tali én örülnék... majd próbálom játékosabbá tenni a termet a NAGYOKNAK! :)

Limo: édes lehetett :)

Évi: ágy totál jó!

folyt köv később

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

[quote="szilvi35"]M írta:szilvi35egismétlem, mert biztosan átlátszó betűkkel írtam:
A habtapi nektek is oldódott (pontosabban a színe)? Nekem az a pelenka, amivel takarítottam (letörölgettem egy nedves pelussal) színes lett!

Én csak éppen nedves felmosóval törlöm át.... :oops:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

[quote="lombikbaba"] írta:lombikbaba
[quote="szilvi35"]M írta:szilvi35egismétlem, mert biztosan átlátszó betűkkel írtam:

Én csak éppen nedves felmosóval törlöm át.... :oops:

én is...

Nem a szopi alatt,miatt bálnásodtam el :? :? ugyanannyi a súlyom mint szülés után :( :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Évi
Én szopi alatt fogytam... :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,de szeded a Metformint is már,nem?(meg persze IR diéta..)

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

kettős front, ha jól láttam, remélem azért este alszanak majd a babák :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Ircsi: jaj, Chloe milyen édes! Segített főzni? igen, ezeket az oldalakat már megnéztem :) olyan jó a kukucsos dolog is :) azt szereti!!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mindenkinek köszike a kaja elraktározásra való infókat :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Ircsi: csak tudod ha majmozás van akkor az én kis majmom szó szerint majmóca! ANya vegye fel és vigye!!!! és ő kapaszkodik!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Limo,a kínaiak megmelegítették Bercibó kajáját? rendesek!
Akkor holnaptól próbálom fordítva az etetést,csak a védőnő mondta így(előbb kaja,aztán szopi)merthogy jóllakva nem fog kóstolni...ördögi kör...

Bévi milyen lett a cékla?

evilany

BAkker, de gáááz, uram kezében ma este üvöltött a gyerek, csak nálam volt el... persze én vigyem.... lehet azért cisnálja mert tudja h én sétálok vele.... de apája is ment vele.. nem értem

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Mares nálunk ugyanez volt!!!2x is üvöltött Mikinél :) Amúgy tök szeles az idő,azért üvöltenek :roll: szerintem...de még a Sinlac se kellett neki

evilany

Ircsi! Igen, köszi, ezt is olvastam, de nálunk ez a kettő kb össezcseng, mert ugye 6 hósak, eddig csak szoptak, tehát túl korán már nem fogom bevezetni :lol: kérdés 7 hós korukig elérünk-e oda, szerintem a nagyobbak később kapták. az meg, amit ír, h kis mennyiséggel sztem természetes, bármit vezet be az ember, és asszem a szopi is fog hozzá menni :wink: . így nagyjából ellavírozunk az okosságok között.

Mindenesetre már olyan nagyok, hogy ma második napja kapnak egy kis almalevet :D én facsartam. Elfogadták. Na, a nagyobbaknál nem volt ez a levezés, helyből pürék mentek. Én alapból nem sürgetem ezt a hozzátápit, szeretek szoptatni, van is, nálunk apai irányból van egy rakás allergia, meg más kaját még ehet egy csomót, nem? :lol: Persze ha nehéz lenne a szoptatás, biztos én is jobban hajtanám, és asszem minél előbb elkezdi az ember, annál fontosabb, h óvatosan, meg milyen sorrendben. egyébként anyám mondta, h a mi időnkben már 1 hósan kezdtek adni eghy kis gyümit, meg hogy az első fehérje a túró volt, aztán lám egész szépen megnőttünk. szóval figyelni érdemes, hisztit csapni körüle, meg túlaggódni meg nem!
Te végül mikor hogyan adod vagy adtad a gluténos cuccot?

Abszolút osztom a nézetedet, minden bébit jó lenne, ha látna gyógytornász!!!!
anno az egyes szülötteknél én is mindig fogytam szopi alatt, de van aki hízik, biztos más a hormonháztartás.

Nonó is kb így fest a lányos rucikban, mint Chlo, igazi babák :D

Habtapi: nekünk ugye régebbi, és az erkélyen is volt anno, szóval én körömkefével , mosószerrel átsikáltam, utána lemostam, stb, de a szinét nem engedte. Az egyik kocka hámlani kezdett, de asszem már korábban is, azt hiszem ez inkább "korral jár" neki. Szóval szetm nem lenne szabad engeni a színét, mert akkor a gyerek is kinyalja belőle a festéket! (Freud bácsi vigyorog a sarokban, először fostéket írtam :oops: :lol: :lol: )

Évilány! Én először miondig úgy kezdem, h kaja után, illetve két kaja között kínálgatom, aztán előbb-utóbb, főként ha nem vevő a témára, áttérünkarra, h előbb kínálgatom, aztán szopi!

Claire
claire

Évi: remélem, hogy csak a szél... de nem értem , pedig apáját imádja, de ilyenkor, csakis-kizárólag anya kelll!

Holnap jön uram lánya.... na az mindig egy nap mire megszokja hogy 3an vagyunk felnőttek. .... meg hát annyira csönd sem lesz, mint amikor velem alszik itthon... hát ez van...

Claire: hát igen, a régi szép idők... most meg minden bio meg minden letttttt :)

jóéééééééééééjt!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Bévi: "lehet megyünk Lilivel el,egyre nagyobb a gyanúm " ---> ez mit jelent????

Limo, Clárika: Gergő a pihenő székben imád kakálni :) olyan édesen nyög a kis drágám :)

Babakeksz: mit tud az a fehérje por?

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Sziasztok.
Köszi mindenkinek...
Ünnepelteknek boldogat!!!
Laca jobban van-csak fáj neki...
Tescoban vettünk 1890-ért vízforralót :)
Másfél év után most csináltam újra "először" műkörmöt...tetszett az illetőnel...nekem nem :( nem vagyok megelégedve magammal...
"Megvettük" a Mülleres tárolódobozt...meg desszerteket...
Évi-kádba valót nem kaptad még meg?
Apa csütörtökön pénteken éjszakás :(
csak szerdán és hétvégén van itthon :(

Mindenkinek jó éjt!!!

Kép

Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Bévi-nagyon sajnálom!!!! Nincs megoldás? :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi-utazóágy szuper!!!

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

csináltam egy nagygenerált magamon, ennek hatása, hogy nem tudok aludni, pedig gondoltam a fürcsi majd ellazít :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

CSillagom: mé nem tetszik neked?

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Szilvi
Én letettem, akkor s azóta is domestosos vízzel (kicsavart felmosóval) áttörlöm, de nem engedi a színét.

Gyermekem ma egész nap aludt 30 percet, de nem volt hisztis, sőt, egész nap szépen eljátszott :shock:
Kiváncsi leszek az íccakára :) - már alszik egy ideje....

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Úgy tűnik kifogtam :(
szilvi35

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt

Szilvi, én áttöröltem, sőt átdörzsöltem újkorában a habtapit, és nem engedte a színét. Azóta csak áttörlöm nedvessel, néha domestossal.

Fogyókúra: nagyon rám férne, vagyis inkább a mozgás, mert nagyjából normálisan eszem, de a 2 gyerek mellett nem nagyon van időm erre. Kristóf 1 éves korától jártam konditerembe, kétnaponta 45 percet kardióztam, meg esténként eljártam futni. Most sajna nincs időm erre, meg Máté még pici.

Ma takarítok, apa tegnap új lámpákat rakott fel, este 11-kor végzett, akkor már nem álltam neki. Mindenhol áll a por :oops: :?

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Évi
Igen, szedem a gyógyszert, de a DIÉTA a lényeg!!!!
Azt meg bárki csinálhatja, önmagában is hatásos lehet :wink:
A jó fogyókúra nem egyenlő az éhezéssel, és nem 2 hét alatt kell leadni 10 kilót, hanem hosszútávon érdemes gondolkozni...
Minél tovább halogatod, annál nehezebb lesz majd!
Tominak erős, önbizalommal teli, egészséges anyára van szüksége :lol: :wink:
Ha elválasztani akarod, akkor kaja majd szopi... ha hozzátáplálni, akkor két szopi közötti időben kóstoltassad a kajákat...

Mares
Ezért majmozás :oops: :lol: :wink:
Majommmama is magán hurcikálja a kicsinyét...

Claire
Nálunk olyan 6,5 hónapos korban kezdődött a kaja-projekt. Próbálkoztunk tejpéppel (először csak rizstartalmú, aztán vegyes gabonás), majd jöttek a pürék, de legjobban a bébimenük jönnek be Chloenak.
Egyébként az én lányom olyan, mint az időjárás... változó... van, amikor hajlandó enni, van, amikor csak szopi van... erőszakoskodni nem fogok vele, annak nem látom értelmét...

Csillag
Adjál Lacának fájdalomcsillapítót! Pár napig lehet rendes adagban, rendszeresen. (pl. 4x1 Algopyrin, vagy 4x1 Panadol, stb... akár felváltva is mehet 2 fajta fájdalomcsillapító). Nem kell megvárni, hogy nagyon fájjon neki!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szamóca
Mozgás... kifogásokat mindig kereshet az ember... :oops: :wink:
Túlsúly: nem az esztétika miatt lényeges a fogyás, hanem egy csomó egészségügyi vonzata is van!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Jó reggelt,

Ha már súly, dicsekednék: most jött rám az első kiló :oops: (Na jó, fórom van: az elején lement 3, azóta feljött 4, innen a csak +1), szóval még lehet, hogy eztán fogok elszállni 8) 8) 8)

Látom, ti is tojtok a habtapis hisztire (szerintem is baromság, mint mindent, ezt sem kell rágni - egy anya figyel arra, mit vesz a gyereke a szájába - arra van a rágóka, nem?), én is venni fogok. Sőt, még most, nehogy a nagyokosok kivonják. Majd én is összeragasztom alul, hogy a kis darabokat se egye meg...

Kép
xtina75

Tina
Többször kellett gombelemet, pénzt kiszedni a gyerek gyomrából, légcsövéből, mint habtapi darabkákat... :?

Gyerekemnél megvan a dolgok fontossági sorrendje... NO után CAT...(2 napja teljesen érthetően kimondja, és néz, megy a macska után) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Sziasztok

óóó Istenem, Ircsi, de édesen mondja!!!!! :-)

Mi a nenenenenene-t mondjuk, és közben vigyorogva rázza a fejét Encsi.

szilvás76

Köszi Lányok, tartom magam. Nem tudok egyelőre mást tenni. Két kismama kolleganőmmel összefogtunk. Én írtam a "saját" vezérigazgatónknak, a jogász csj bement a Teve utcába az OEP-hez, feljelentette a munkáltatót, mint "kifizetőhelyet". A harmadik fogalmazza a levelet az OEP-nek és a PSZÁF-nek...

Csak az a baj, hogy (ahogy Tündi is írta) oké, hogy MAJD lesz valami, de a csekkek MOST vannak itt... Toldozom-foldozom, húzom, biztos kapjuk majd a kamatot meg a büntit... :-(

szilvás76

[quote="lombikbaba"]h írta:lombikbabattps://picasaweb.google.com/lh/photo/cwwSvYwnDAyMrEPO11jz24hAkZkxf9-_qKpeAOGiKjg?feat=directlink

Nagyon édes!!!Meg tudnám zabálni...cuki hagocskája van :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?