Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Panna: először is hozzád. Ha van időd, türelmed, szerintem semmiképp ne add rá a pelust újra. Mert ha már tudja, mire való a bili, akkor elindult benne a szobatisztaság folyamata. Most ráadásul az idő is kedvez nekünk, úgyhogy hajrá!

Nekem sem tudja a bugyit lehúzni Bence, volt, hogy bugyiban ült rá a bilire és úgy pisilt :D , de majd meg tanulják. Azt látom, hogy Dórika, akinek 2 hónap híjján 3 évesen kezdtem ezt a témát, sokkal ügyesebb, érettebb, de ez nem azt jelenti, hogy a két éves nem tudja megtanulni.

Most már nekem egész álló nap Bence bugyiban van, ha csavargunk, messze megyünk, akkor is. A babakocsi aljában mindig ott a bili. Tegnap is az Államkincstár előtt, kint pisiltettem meg! :)
Éjjelre bugyis pelus van.

Nekem sem szól általában Bence, hanem inkább utána, viszont abszólut akár hányszor ráültetem, mindig produkál bele, kakit is, és simán órákig kibírja bepisi nélkül. Védőnő szerint már megérett a dologra, most már csak azt kell megtanulnia, hogy időben szóljon. De mivel beszélni is alig tud, szinte semmit, ez még várat magára. Én úgy gondolom, nyár végére talán eljutunk erre a szintre, vagy őszre. Majd alakul! De nem adom fel! :)

Gyes: én már megigényeltem, igaz, hogy aug. 11-én lesz Bence két éves, de jobb időben, szerintem! :)
Papírt kitöltöttem, vittem anyakönyvi kivonatot, adó és taj kártyákat és magánnyugdíj belépési nyilatkozatot.

Zsófi: igen, be kellett írni, hogy jelenleg gyeden vagy, én mellé írtam, hogy meddig, bár ők is tudják, azért van ott az anyakönyvi kivonat.
Nagyon szép lett Beni szobája. A múltkori összefirkálós kép is szuper! :)

Kismamiknak
kitartást kívánok! Nekem mindkét kicsi nyáron született, iszonyat volt.
Dórikánál abban az évben, azon a napon volt a rekord meleg, mikor született! :) 41 fok. Még a légkondis műtőben is szakadt a víz a dokikról és rólam is.

Na megyek, reggeliztetek. Elég későn keltek ma a manóim.

Sziasztok

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, Zsófi: apa név választása, ha lány, nekem nagyon tetszik a vezetéknevetekhez! Meg azért is, mert Dórikám második neve is Lilla, szerintem nagyon szép.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok,

mi tegnap kezdtük a bilis témát, és ma Anyumnál van Réku, Ő fogja folytatni. Már egyszer-kétszer ráült a wc-re de eredmény nem volt. Tegnap nézte a dobd el a pelust Elmo dvd-t és ráültettem a bilire. Pár perc múlva volt is eredmény... Bár szerintem nem fogta, hogy mit csinált és mi történt, mert úgy rá van kattanva arra mesére, hogy képes 45 percet tátott szájjal nézni a tv-t. :) Azután kapott egy bugyit a popsiára, kimet a konyhába matatni, és pár perc múlva szólt, hogy Anya oda pisiltem.... Hát nem csak pisi lett a bugyi... :) de sebaj. Majd legközelebb.

Zsófi, sajnálom a Nagyidat. Szerencsére az enyém nincs ilyen állapotban!!! Viszont nagyon feladja az életet... Olyanokat tud mondani, hogy az agyam eldobom néha...

Dia, nekünk bejött a táblázat. :)
A nyaralást én sem akarom teljesen lemondani. Úgy gondoltam, hogy most ezt visszamondjuk, és ha már előtte egy-két nappal látjuk, hogy tényleg, és akkor tudunk utazni, amikor terveztük, akkor keresünk valami helyet. De így legalább nem bukjuk a foglalót.

Apró, azért szerinte próbálj meg pihenni az utolsó két napban.... előre.. :)
Hát nekünk sem lesz pénzünk, hogy ott szüljek, csak hallottam a hírt, mert Én az I.sz klinikán szültem, és a Papp ott volt intézet vezető prof. Hát remélem, jó élményekkel térsz vissza. Majd kíváncsi leszek, hogy mit mesélsz... Legyél ügyes!

Most búcsúzom, mert vár a munka!

Dorka
dorkak

Ja, Dia: nekünk sem jött be a kínai. Háromból három fiam lenne. Egyedül Bencusnál jött be! :)

Dorka:
ne adjátok fel, ügyesek vagytok a bugyival! Most jó idő van erre teljesen!

Na megyek, ablakot pucizok! :(

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Végre van egy szusszanásnyi időm!

Vera, annyira sajnálom,egész hétvégén vártam, hogy hívj, de ígérem legközelebb én foglak, hogy ne kerüljük el egymást!

Kérés: csajok, ha valaki IKEÁba jár, lenne egy nagyon nagy kérésem. Nagyon kellene nekem egy ilyen egyszerű étkészlet, főleg a kanala miatt:
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/30096906

Ha lenne valaki aki beruházna nekem erre, és elpostázná, azt nagyon megköszönném, aztán utalom az árát természetesen! (esetleg ennek a készletnek a poharai is érdekelnének, de az már csak hab a tortán, a kanál lenne a legfontosabb)

Barbi, a kiütéssel kapcsolatban ráhibáztál, a paradicsom is tiltó listán van.Egyenlőre halványodik, de még nem merem elkiabálni, mert egyébként is hol halványabb, hol erősebb, majd meglátjuk...
Férjed? Jobban? Dönci, remélem tényleg csak a foga! MI az a kéz-láb-száj betegség????

Boni, Zsiga nagyon édes az állatkertben, és imádom az arcfestését, bár úgy rémlik azt már egyszer megdícsértem, de inkább kétszer, mint egyszer sem :D Na és persze te is nagyon ügyi vagy!

Panna, lehet, hogy érdekelne, az az allergia vizsgálat, persze csak akkor ha letelik ez az egy hónap, és nem jutunk dűlőre, elküldenéd priviben? (magánrendelésen voltunk, így az is fizetős, szóval majdnem mindegy mire fizetünk) Réka jobban van? Sajnos ez gyakran a nyaralás velejárója :(

Apró, a te pasijaid jobban? A kiütés egyébként jobb időszakban csak a combján és a felkarján van, rossz időszakban pedig az egész testén...Csütörtök? Melyik???? Ezen a héten meglesz a kistesó??? De jó!!!

Dia, nagyon jó nyaralást nektek, örülök, hogy sikerült egy ilyen szuper utat találni, legyetek óvatosak, de érezzétek magatokat nagyon jól (felnőtteknél egy pálinka mindig beválik, Tunéziában is így volt, nekünk ez volt a legjobb gyógyszer!)
A napallergiás tippet köszi, egyébként tényleg nem gondoltam, hogy az télen is lehet....ha nem múlik el most, akkor fontolóra vesszük!
Virág pedig hihetetlenül édes a képeken, és mekkorát nőtt a haja! Imádni való!
Köszi, hogy figyelmeztettél a gyed-re, eszembe sem jutott még, hogy tennivaló van vele!

Binyek Majája, köszönik, jobban van!

Adri, nagyon sajnálom Dorca szemecskéjét, akkor innen merre tovább? Mit tudnak vele csinálni? A fiúkat puszilom, jó nyaralást nekik!
A beszoktatáshoz sok erőt!
Dorca nagyon cserfes a képen! Már nem annyira anyás?Hogy álltok ezzel?

Dorka, neked is köszi a teszt nevét! Sajnos nekünk még nem csinálják! Nagyon sajnálnám, ha le kellene mondani a nyaralást, annyira rátok férne! Szívből kívánom, hogy addig megoldódjanak a dolgok, legalább annyira, hogy nyugodt szívvel el tudj menni!

Zsófi, Lilla nekem is nyerő! Izabella is szép, de az nekem kicsit szokatlan, persze ettől még szép! :) Nagyon jó lett Beni szobája, és nagyon sármos nagy legény lett!Nagyon-nagyon tetszik a falvédő!!!

Most elküldöm, mielőtt elveszik, aztán folyt. köv.

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!! Kicsit eltűntem. múlt héten a nyaralás alatt nem tudtam netezni, mert a faházban nem működött a wifi, kint meg vagy a gyerekek vagy a szúnyogok miatt nem lehetett... Azóta meg mindig volt valami, pedig csütörtök óta itthon vagyunk, de csak olvasni tudtam néha eddig...

Hú, Aproo, jól értem hogy akkor holnapután lesz a Picúrotok szülinapja? Hát, nagyon drukkolok Értetek!! Remélem Te nem leszel beteg, és a fiúk is hamar rendbejönnek. Aztán majd remélem üzensz valakivel amint tudsz :wink:

Sziszka, nem semmi az autóba bezárós sztori :shock: Elhiszem hogy megviselt Benneteket és Málnust is. Eni meg tegnap a jégesőtől ijedt meg, ami elkapott bennünket Dunakömlődnél, szüleim telkéről hazafelé jövet. Szegényem már majdnem elaludt, amikor elkezdte verni a kocsit a jég :roll:

Minden kismaminak kitartás, és nagyon várjuk a legújabb babócákat :D :D

Barbi, férjednek is jobbulást, meg persze Döncinek is!!

A már kétéveseknek utólag is nagyon boldogat!! Aki képben van, írja már be majd, hogy kik a következők, köszi :oops:

Képek nagyon jók, egytől egyig :D Boni ügyes vagy, nagyon szép lett Zsiga... Sok 3 év feletii sem bírja végigülni egyébként :D szerintem, pl a kisebbik unokahúgom. Május elsején direkt olyat festettek neki, ami gyorsan ment... :lol:

Egyelőre ennyi a teljesség igénye nélkül, aztán majd még igyekszem jönni...

Sziszka, sajnálom, hogy nem tudtunk talizni, de majd szólj, ha erre jártok és pótoljuk...

yuyu79

Panna, neked akartam még mindenképpen írni pelus ügyben, hogy szerintem is ez most egy átmenet, ne add vissza a pelust, bízz Rékában, menni fog! Persze részünkről is kell kitartás, én is ezt csinálom, majd egymásban tartjuk a lelket!
Összeteszem a két kezem, hogy nálunk ekkora hisztik nincsenek!

Dia, Málnusnál bejött a táblázat, talán emlékszel, hogy ez a lapján akartunk fiút márciusban, ami persze nem jött össze, de ez alapján akartuk! Örülök, hogy betetted!
Akinek nem jött be, az a betöltött kort vette alapul? Mert azt kell? Mármint, hogy a teherbe esésig mennyit töltöttél be....

Zsófi, egyenlőre nem érzem hogy a kettő együtt sok lenne, sőt a cumit már tegnap este nem is kérte....mintha sosem lett volna, igaz most helyett kicsit simogatni kell a hátát, de ennyi belefér. Örülök, hogy elhagytuk, mert a doki akinél a kiütéssel voltunk ránk ijesztett (azt mondta nem csak a tej, de a csont fogakat is befolyásolja, és ha nem hagyjuk el, akkor nagy esély van a fogszabályzóra, persze tudom hogy erre van pro és kontra, de mi így láttuk jobbnak, minél később akarod elhagyni annál nehezebb lesz, legalábbis én ezt látom a keresztfiamnál, 4 éves, és még cumizik...)

Apró, kitartás, kitartás! Mindjárt itt a csütörtök! Málna tavaly is volt már sátrazni, és imádja! Most sem volt semmi baj! Szerintem megyünk még az idén...Cumit mi is csak alváshoz használtunk egyébként!

Mazska, tegyél te is képet a szobáról! Kitartás neked is! Ha ez vigasztal, ebben a melegben nekem is előbb fogy a türelem, pedig nem vagyok kismama! Remélem nem is lesz szükség lány névre! :)

Emesedóra, ügyesek a csemetéid, és gratulálok Emesének a bizonyítványhoz!!! Hogy bírod a 3 gyerekkel ezt a meleget? Jó ablakpucolást, de miért a legnagyobb melegben? Én tavasszal és ősszel szoktam, olyankor elviselhetőbb...

Dorka, köszi, hogy eszembe juttattad ezt a dvd-t. már el is felejtettem, hogy megvan :)

Julcsi, épp hiányolni akartalak :D
akkor ugye megérted, hogy miért nem jutottunk ki hozzátok, soha nem volt még ennyire zűrös hetünk :( Mindenképpen pótoljuk!

Annyit akartam még írni ezzel a tejdiétával kapcsolatban, hogy teljesen le vagyunk döbbenve Málnuson, képzeljétek, hogy bármilyen ételre elég csak annyit mondanunk, hogy "tudod, a doktor néni megtiltotta, most nem szabad" és többet nem is kéri, de a kedvenc ételeivel így van....olyan okosak, minden nap meg tud lepni valamivel :) Szóval egyenlőre ezt az akadályt is könnyebben vesszünk, mint ahogy számítottam rá.

na utolértem magam :)

Szép napot mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Szilvi, persze, megértem.. Milyen ügyes Málnus!! Szerintem Enivel ez nagyon nehéz lenne, ha nem ehetné a kedvenceit, egyébként is elég hisztis mostanában :roll:

Dorcát én is nagyon sajnálom, Adri, tényleg, és akkor most mi következik?? Újabb műtét, vagy biztatnak valamivel?

Szobatisztaság terén nálunk is volt visszaesés, főleg a nyaralás alatt, futkározott Eni a többi gyerek után, nem szólt, rengetegszer bepisilt. De szerencsére meleg volt, így ez nem volt nagy probléma. Most hogy többet itthon vagyunk, megint javulni látszik a helyzet, de azért még messze a vége...Meg sokszor az van, hogy szól, de addigra már picit becsorgott a pisi. Most éjjel is felébredt, kérte a bilit, de aztán mégse ült rá. Reggelre meg kifolyt a pisi a pelusból, persze nem csoda, dinnyét ettünk este :lol:

yuyu79

Sziasztok!
Ti hogy bírjátok ezt a rettenetes hőséget? Én nagyon szenvedek miatta.
Nekem nem jött be a táblázat, az alapján kislányomnak kéne lennie.
Barbi, férjed gyógyulóban van?
Adri, Dorka szemecskéjével most mi lesz? Tehető még valami érte?
Bilizés terén mi nagyon jól állunk, a kaka szinte mindig bele sikerül, és legtöbbször a pisi is. Ebben a hőségben ritkán adok rá pelust, órákig kibírja nélküle. Ha kaka van, szól előre, és sietünk a bilihez.
De általában utána szól, vagyis bemegy magától a szobájába, letépi magáról a pelust vagy a kisnadrágot és tele pisili vagy kakilja a bilijét, aztán jön szólni nekem, és büszkén mutogatja, és közben mondja, hogy fö-fö... :D :lol:

Kép
felicia

Dia, most néztem utána jobban, a táblázat nálam mégiscsak bevállt, mert hiába szültem 2008-ban, de a fogantatás 2007 decemberében volt, és akkor még csak 27 voltam... :wink:

Kép
felicia

Úgy látom nálunk mindkét gyereknél bejött a táblázat :D

yuyu79

Sziasztok!

Na akkor tudnak valamit ezek a Kínaiak :wink: Amúgy én nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget, csak megrázott, amikor minden ismerősömnél bejött. És igen, a fogantatás hónapjában lévő betöltött életkort kell nézni...

Köszönjük, remélem jó utunk lesz, csak lennénk már túl az utazáson! Sajnos pont délután indul a gép, ottani idő szerint este 8ra leszünk ott, és onnan még 2 óra busz, szóval éjfél előtt nem kerülünk szobára sztem :roll: Na de a többi remélem jó lesz, már nagyon várjuk! Ma elkezdtem pakolni, nem lesz egyszerű mert mivel Virágnak még nem kellet fizetni repjegyet, ő neki nem is vihetünk külön bőröndöt, így a kettőnkébe kell begyömöszölni hármunk cuccait 20kg-os súlylimittel. Én meg olyan vagyok, hogy mindent bepakolok biztos ami biztos alapon, de most szanálnom kell, ami nem az erősségem :shock: Na de majd csak meglesz valahogyan. Szóval sztem én már nem is jövök csak ha hazaértünk, mert holnap sűrű napom lesz, pakolás meg a barátnőm ma szült, így őt is megszeretném látogatni a kórházba. Addig is legyetek jók, kitartás ebben a nagy melegben!!!

Kép
Kép
dia123

Dia, jó utat, érezzétek jól Magatokat!!!

yuyu79

Ja még annyit akartam, hogy a GYES-t én postán intéztem, bár azt írják hogy a babó eredeti anyakönyvi kivonata kell, de nem kell, elég a fénymásolat mindenről. Én is meg a barátnőm is így intéztük, és már meg is kaptam a határozatot, miszerint minden rendben, elfogadták a kérelmem. A MÁK honlapján meglehet nézni melyik Államkincstári fiókhoz tartoztok, oda kell küldeni az iratokat (tértivevénnyel küldtem). Ja és ha szeretnétek kapni írásos határozatot, akkor azt egy külön papíron megkell nekik írni, mert maguktól nem küldenek. Szóval hátha ez megspórol valakinek egy napot a hivatalban való ücsörgéstől. :wink:

Kép
Kép
dia123

Dia!
Nagyon jó utat nektek! Érezzétek magatokat nagyon jól, és a fényképezőt már most tedd be, nehogy elmaradjon! :D

jó éjt mindenkinek!

Szisz

<
sziszka78
Tolna

Dia!

Nagyon jó utat nektek, érezzétek jól magatokat! És hozzál sok-sok fényképet:)

Apró, Anna: cukros vízet nem tudom miért adták, mert a dokinő is azt mondta, hogy ha van tej, akkor nem kell. De a csecsemősök kötötték az ebet a karóhoz, gondolom könnyebb volt így nekik "elcsendesíteni" a gyerkőcöt az inkubátorban... illetve még azt is mondták, hogy nekem is kell nyáron a plussz folyadék, akkor a babának is... no komment....
a szobatársaimnak (első gyerekesek) úgy "tanították" a szoptatást, hogy először megkínáljuk a babát pár korty cukros vízzel a cumisüvegből, majd belopjuk a szájába a cicit..... :shock: én meg csak néztem nagyokat, de utána felvilágosítottam őket, hogy ezt azért nem így kell és ha lehet felejtsék el a cukros vizet, mert az baromság...
sőt, amikor minden este jöttek utántölteni a cumisüveget a csecsemősök, még le is ledtem szidva, hogy én miért nem használtam...

szóval Anna, készülj fel előre lelkiekben, remélem nem sárgultok majd be és hamar hazajöhettek, illetve remélem neked nem lesznek ilyen rossz tapasztalataid a csecsemősökkel, mert én még ilyen kiszolgáltatott helyzetben soha nem voltam, tehetetlennek éreztem magam, mindent el kellett 5x mondjak nekik, pl. ha felébred a gyerek, akkor hozzák ki etetni, mert szétdurran a mellem.... nem nagyon hatotta meg őket. Nem voltam túl népszerű már az első este, amikor kértem, hogy hagyják nálam a babát, pedig nekik így kevesebb dolguk volt... na mindegy, nem is akarom tovább ragozni, csak remélem, hogy már nem jár így...

a dokim pedig dr. Hammersberg Elemér, de az éppen ügyeletes doki és a többi is nagyon profi, szimpatikus ember és a szülésznők is nagyon rendesek. Szamos Julianna volt a szülésznőm, tünemény egy nő, remélem hozzá kerülsz ;)
na megyek, lefekszem kicsit, ha már alszanak a srácok :)

sniky

Sziasztok!
Mindenki elment nyaralni? :)

Hú, Niki ez nagyon durva!!! Az egész, de a legdurvább, hogy ez első babások mennyire ki vannak szolgáltatva :shock:

Szilvi, visszaszívom a tegnapi megjegyzést ablakpucolás téren, én 20 üveg lekvárt főztem két nap alatt, mindenhonnan folyik a víz, azt hiszem holnap strandolunk egy kicsit.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Szilvi: na látod, Te is találtál Te is jó izzasztó munkát! :) Én háromszor szoktam pucolni, ősszel, tavasszal, nyáron, illetve néha karácsonykor is. Korán még nem tűzött ide a nap, persze folyt rólam így is a víz. De hát muszáj volt megcsinálni a sok eső után.

Köszi a gratot a gyerkőceimhez. Nehezen bírjuk a meleget itthon, igyekszünk estefelé lemenni, mikor jó hűs van és játszunk, sétálunk. Illetve heti szinten egyszer fürdeni megyünk. Meg nemsoká nyaralni.

Igazán ami nagyon gáz, az alvás. Kibírhatatlan esténként itt a nyolcadikon! :(

Sziasztok

Kép
Kép
Kép
emesedora

Holnapi strandolás lemondva, amióta Málnustól mindent elvettünk amit korábban evett, folyamatosan híg a kakija, és egyre hígabb :? :? :?
Hogy lehet így pelusról leszoktatni :?: Szegény már nem is érzi mikor jön a kaki, viszont felfüggeszteni sem akarom, félek, hogy minden elveszik amit eddig elértünk....
Már mindent össze kakilt a lakásban amit lehetett, de közben meg annyira sajnálom szegényt.

Szilvi, 8. húúúh, én is laktam 8.-on, gyerek nélkül is kemény.....kitartás!

<
sziszka78
Tolna

Hú Sziszka, nem semmi vagy, ebben a melegben lekvárt főzni :shock:
kórház: igen, szörnyű, hogy ki van szolgáltatva az ember, még örülhetek, hogy van már tapasztalatom, mert ha első gyerkőcömet szültem volna, lehet én is elhiszek nekik ezt-azt, de így, csak pislogtam a sok hülyeségen...

szobatisztaság: nálunk semmi haladás, sőt... tegnapelőtt levettem róla a pelust, mondván olyan meleg van, sokkal jobb pelenka nélkül. Erre ő teljesen kétségbeesett és így reagált: "tegyünk a fütyimre pejust anyaaa":)) olyan jót mosolyogtam, azt hittem, megzabálom :)

próbálkozunk, de nem sok sikerrel...

Barbikám, küldhetnél egy kis hűvösebb levegőt errefelé!

sniky

Sziasztok!

Elköszönni jöttem....holnap ha minden igaz, 9-10 óra felé már kétgyerekes anyuka leszek. Gondoljatok ránk picit... :roll: :D

Zsófi, ma többször eszembe jutott, hogy nem válaszoltam, bocsi, bocsi.....kissé szenilla lettem.
Szóval övterelőért akár jövő héten is beugorhattok, de persze előre nem látom, hogysmint leszek, majd még egyeztetünk. Futóbicajt meg még nem tudom mikor kapja meg Levi, vagy ha hazajöttünk, mert számon tartja nagyon, vagy megvárjuk a szülinapot. De az előbbi esélyesebb, mivel minden nap kap puszit Mazsola és minden nap elmondja Levi hogy "deje, jácici, bicici = gyere ki játszótérre és biciklizni". Szóval sztem ahogy hazajöttünk, azonnal meg fogja kapni, de még apával nem fixáltuk.

Jaj, bevallom rettenetesen izgulok és nagyon fáj a pocim, remélem nem akar éjjel megviccelni Mazsola, mert se Péter, se kocsi, Csepelen ügyel.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Ja, és Sziszka, remélem Málnus jobban lesz!

Niki, nálunk is nagy balhé van pelus ügyben, ha leveszem. A kertben már elfogadja és csak bilibe megy a dolog, de benn....és a kaki is rémálom. Egyszerűen szégyenli már, de nem hajlandó máshova, csak a pelusba. De régen szólt, hogy kész, most meg sem lehet közelíteni, azonnal sír, hogy "még nyomóm" de fél óra múlva is. Aztán az egész pelusozást végigsírja és közli hogy fáj, bibi, meg ilyenek. De nem fáj neki, nem piros meg semmi, ha meg kérdezem, hogy mi fáj, akkor egy régebbi sebhelyét keresi meg pl. térdét, könyökén. Amúgy ha fáradt akkor is ezt teszi, szóval ez csak olyan hiszti. Szégyenli a kakit, pedig soha semmit nem mondtunk neki, csak annyit kb. 2x hogy gyere próbáld meg bilib/wc-be, de még csak rá sem ültettük. :?: :shock:

És még egy kérdés: Ti miben altattok ilyen hőségben? ÉS nem kelnek óránként a lurkók?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Apró, egész délelőtt gondolni fogok rátok, és nagyon várom a híreket, képet stb. Ügyesek legyetek +++++++++++
Mi egy napozóban alszunk, nekem az a mániám, hogy a derekán legyen valami, de bent 29 fok van, így be sem takarom! Éjjel jól alszik, de keleti fekvésű a szobája, így a meleg őt éri először, ennek köszönhetően ált. 7-kor kel....

Boni, Zsófi, Barbi, Panna ?????

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Apró!!! Mennek a drukkok holnapra! Csak nyugi, minden rendben lesz!

Szisz! Én nem tudom, nekem az az érzésem ezzel a biliztetéssel kapcsolatban, hogy ha már erőltetni kell és kényelmetlenül érzi magát a gyerek emiatt, hagyom a fenébe. Szerintem nem kell félni a visszaeséstől sem.. Egyre érettebb és okosabb mindegyik gyerkő. Nekünk ez a pár hét szünet jelentős változást hozott. Ha minden ekörül forog az már szerintem nem jó, mert kényszernek érzi a gyerek, és az nem jó. Az a jó ,ha minél természetesebb az egész.
Szomszédasszonyom szerint maradjon pucéran RÉka, mert csak az a gondja, hogy nem tudja letolni a bugyit. De szerintem az nem megoldás, hogy pucéran van egész nap, mert amikor elmegyünk vhova vagy jön hozzánk vki, egyből összepisilés lesz az eredmény.
Ma szomszédolt RÉka, bugyiban volt, 2x pisilt be (a kertben voltak), aztán átjöttek ide játszani, itt egyszer pisilt egy adagot bugyin keresztül a betonra, aztán elszaladt a bilihez, és belepisilte a maradékot. Én úgy fogom fel, hogy haladunk, csak kicsit lassabban jön elő a bilire ülhetnékje, ha valami van a popóján. Ennek ellenére éjjel pelenkás, illetve reggel is van, hogy még pelusban lófrál. Illetve este is mikor már bejövünk , mert eddig estére elfogyott mindig a száraz, tiszta bugyi :lol: De holnap majd veszek neki még egy párat...

ALvás:nálunk 26-27 fok van bent, Réka rövidujjas bodyban és hosszú vékony pizsigatyában alszik. zoknit is kap. Betakarva nincs. Úgylátom kényelmes neki, mert reggelre sincs leizzadva, még egy picit hideg is a lába. Alszik egész éjjel...

Ja, jó hír: Azt hiszem visszakaptuk a betegség előtti kedves RÉkát. Végre. Na én most nyilvánítom gyógyultnak :lol: .
Most már a szokásos: csak akkor van hiszti, ha nagyon fáradt, és az se brutál.

Niki! Aranyos Barnuska a beszólásával :-)) Szerintem elég nagy változás neki most a Tesó, nem csoda, ha nem halad a bilivel...

Réka is szót be egy édeset. Apa készült felfúrni a tükröt a WC-ben. Mondtuk, hogy apa fúrni fog. Erre RÉka: Jéka ipicit hél.
Mikor apa pár perc múlve elkezdett fúrni, egyből kotort kifelé az alábbi szöveggel: " Jaj nekem, apa húj" :lol: :lol:
Hát jót röhögtem rajta...

Felicia! DÁvid nagyon ügyi bilitéren!

Dia! Jó utat nektek!!!

panna1

Aproo gondolok ma rátok!!!!

Szisz sajnálom Málnust :(

nálunk Zsiga egy bodyban alszik még zokni sincs rajta de ez társasház és meg lehet fulladni a melegtől

Bili: én a kertbe és sétálni nem vinném a bilit, mert akkor ahhoz szokik hozzá...
:roll: ZSiga az elején kinn nem volt halandó pisilni, pelusban volt, aztán levettem és inkább tartotta..2 hete volt a nagy áttörés,meglocsolt egy bokrot azóta nincs ilyen gond.. már csak alvásnál van pelusunk... :lol:

PAnna
ezen a fúrós történeten jót nevettem .)

Zsiga is elkezdett egyre többet beszélni .. talán most már beindul bár aranyköpései nincsenek :roll: :lol:

BArbim jól vagytok?
a meleget nehezen bírjuk.. de a pamperses doboz kád hiján kiváló pancsizó az erkélyablakban:) hát a bilizés sikere miatt még mindig megvan a 1,5 doboz pelenkánk.. :D így nem tudom mikor tudunk másik dobozosra beruházni...
Vendég

Niki egy két hónap szerintem, és BArnus is beindul majd a bilizésben... egyszerre két ekkora hatalmas dolog sok lenne , szóval anya tegyél nyugodtan a fütyire pelust :lol:
Vendég

Sziasztok!
Dávid nyakán és vállán pár napja kijöttek a melegkiütéses pötyik. Kezelitek valamivel, vagy magától elmúlik majd? A kaka most már kizárólag a bilibe megy, és ha bent van a lakásban, akkor a pisi is! Kint persze bárhol pisil, gond nélkül, úgylátszik, ez valami automatikus férfi vonás... :lol:
Már ha kérdezzük, megmondja, hogy hogy hívják és hogy hány éves (ezt mutatja a kis ujjain is, zabálnivaló...). Nálatok ez mikor volt?
Ő egész nap szinte pucéron van, estére, alváshoz pólót kap és pelust, ennyi. Be sem takarom, mert teljesen leizzad. Nálunk behúzott függönyök mellett van a házban 29 fok, igaz, az ablakok kicsit nyitva vannak, hogy legyen levegő... :cry:

Kép
felicia

Sziasztok,

Apró,
gondolok Rád, Rátok, legyetek ügyesek!!!!

Nálunk is Réka csak egy napozóban alszik. Én is úgy gondolom, hogy azért a derekán legyen betakarva. Amúgy nálunk is nagyon meleg van, így nincs betakarva.

Hát ahogy olvasom a bilis előrelépéseiteket, nagyon el vagyok keseredve. Ugyan mi most kezdtük, de tegnap délután háromszor cseréltem rajta bugyit, és a kaki és a pisi is belement... :( Előtte Anyunak már volt, hogy szólt és szépen, többször is pisilt bilibe. Olyan is volt, hogy szólt, de már akkor jött is minden, de akkor is még sikerült ráültetni a bilire. De tegnap délután abszolút nem zavarta, hogy a kakis bugyival szaladgál az udvaron... Valószínűleg még nem érett erre a dologra... Lehet, hogy fel fogom egyenlőre függeszteni a dolgot és később próbálkozunk. Pedig nagyon okos, ügyes. Nálunk is már hónapok óta megy, hogy a nevét megmondja. Én franciául tanulok jelenleg és amit hall tőlem, azt megjegyzi, és volt olyan, hogy kérdeztem tőle valamit és franciául válaszolt, adekvátan, és helyesen.... Magyarul, franciául 10-ig számol... és ez nem megy. Na mindegy, majd később még megpróbáljuk a bilizést.

Sziszka, adjál Málnusnak probiotikumot, Normaflor, Protexin, Biokult. Ezek mind nagyon jók, és szerintem segíteni fog. Nem gondolnám, hogy valami vírust szedett volna össze. De ha azt is szedett volna, ezek segítenek visszaállítani a bélflórát. Amúgy nem irigyellek.... befőzés... :)

Dia, nektek nagyon jó pihenést és szerencsés utazást.

Szép napot!

Dorka
dorkak

dorkák ne függeszd fel!!!! Zsigi első nap egész nap bepisilt másnap már csak reggel harmadnap pedig kizárólag bilibe.... kitartás!!!!!

Felicia nekünk nemrég kezdte el mondani ZISga a nevét: Boná Idi :lol: :lol: és hogy kettó jól megnyomva a végét és közben hármat mutat :lol:
Vendég

sziasztok!

tegnap írtam egy csomót, de elszáll, mielőtt elküldtem volna! :(

így a nagy melegre való tekintettel átmentünk anyóshoz! na, ott aztán jó idő van... 23 fok körül max. :) de amúgy itthon 27,5 fok van most is, és reggel is, 27 volt, pedig egész éjjel szellőztettünk! :shock:

kiakasztó!!!!

Aproo, Neked írtam még a tegnapiban, de aztán már nem volt erőm újragépelni... remélem, hogy minden jól alakult, dobtam is egy sms-t, hogy mizu, remélem, hogy hamar válasolsz, és akkor mondhatom a többieknek is a jó híreket! :)

Panna, nálunk Beni elég jól mondja a pisit, de pl. látom rajta, hogy a kakit egyáltalán nem akarja a bilibe termelni, így akkor mindig szól, hogy pejus, és akkor kell ráadnom pelenkát, és pár perc múlva van is eredmény! szerintem is fölösleges erőltetni, az sem baj, ha nem nyáron lesz szobatiszta, persze biztosan könnyebb, meg jobb, de előbb utóbb mindenki az lesz! tesó érekezésénél várok is némi visszaesést, szóval nem hajt a tatár...

Sziszka, sajnálom, hogy Málnusnak megy a hasa! remélem, hogy hamar rendbejön!

Niki, annyira édes Barnuska! imádnivaló a dumája! de tényleg! :)

velünk minden okés amúgy, holnap megyek a védőnőhöz! Beni egészen jól viseli a kánikulát, vellem ellentétben... játszón már vagy 2 napja nem is voltunk, sajna nálunk egy darab árnyék sincs... szóval majd este lemegyünk, ha már elviselhető a hőmérséklet!

7végén meg mennék strandolni végre, nem tudom, hogy apát rá tudom-e venni...

sophie27

na. most, hogy mondtam, hogy Beni milyen jól szól a pisiről... egy akkora adagot pisilt az étkezőszéken állva! :( azt is észrevettem, ha meztelenül van, akkor jobban szól, mint alsógatyeszban!

nálunk Beni mondja a nevét már vagy 1 hónapja, Balló Meni, és azt is, hogy kettő és rögtön utána a mutatóujját feltartva mondja azt is, hogy torta! :D kész zabamatyi... :) imádom!

na. megyek takarítani... nincs elég meleg amúgy sem! :S

sophie27

Apróóó!!!
Holnap délelőtt lélekben Veled leszek!
+++++++++++++++++++++++++++++++
danyuci

Danyuci, szerintem ma délelőtt kellett hogy szüljön Aproo, nem? Én már itt a híreket várom... vagy tévedek??? :roll:

yuyu79

Zsófi, mi is este 7-kor mentünk le tegnap a játszóra de még akkor is harmincvalahány fok volt... a szúnyogoktól tartottam, de nem volt túl sok. Meg hogy Peti hogy fogja bírni, de jó volt, mert aludt egyet, amíg lent voltunk. Igaz utána ő is fent volt kb fél 10-ig. Ma délelőtt is lementünk kicsit, aztán 10 óra előtt nem sokkal elaludt a Peti, így még fagyiztunk egyet Enivel, aztán jöttünk haza, de akkor már nagyon meleg volt.

Nálunk egyébként megy a klíma 27-28 fokra állítva, most már éjszaka is, igaz, 4. emelt, a tető is minket fűt, úgyhogy muszáj. Enikő születése előtt rakattuk be, jó sokat szenvedtem is terhesen a melegtől...

yuyu79

Szobatisztaság:

Nálunk is volt visszaesés, főleg múlt héten a nyaralás alatt. Vagy ezt már írtam? Most már jobb, de azért néha becsorog a pisi. Bár szinte mindig szól, de sokszor már becsorog addigra egy picit. A játszón is kellet öltöztetnem, de legalább most már a fűbe is hajlandó pisilni... az elején csakis bilibe, sehova máshova. Most már a wc-re is ráül szűkítővel. A kaki is bilibe megy, csak nagyon nehezen. Ma is 2 nap után sírva kakilt, úgy sajnáltam szegényt. Mától reggel nem adok neki junior italt, mert a védőnő szerint az ilyen tejes dolgok reggelire lassítják az emésztést. Meg akarom próbálni a laevolacot is... használta már valaki??

Ja és reggelre megint pisis a pelusa, pedig az első héten pár nap után akkor is száraz volt. De szerintem azért nem állunk rosszul, úgyhogy nem adom fel :wink:

Szilvi, sajnálom Málnust, remélem hamar jobban lesz. Ez most hogy függhet össze az étrend változással? Miket eszik most Málnus?

Akinek nagyon nem megy a bilizés, tényleg nem kell erőltetni, nyugodtan várjatok pár hónapot... a túlzott erőltetés inkább hátráltathatja a dolgot :wink:

yuyu79

Zsófi, mi van?? Semmi hír az Aproo-családról??? :roll: :roll:

yuyu79

Na akkor még pár kép... holnap délutántól úgyse leszek megint hétfőig...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

yuyu79

Igen! VÁrjuk ám a híreket Apróról! Remélem minden simán ment!

Dorka!
Ne keseredj el! Igaza van Zsófinak, nem lóverseny ez! Szerintem ha mutat némi érdeklődést a dolog iránt, akkor érdemes folytatni.
Nálunk 1 hét után kb ott tart a dolog ,hogy ha bugyiban van, akkor 70% eséllyel pisil bárhol. Másik 30-ban felét elereszti, de szól, hogy pisi és akkor kibírja a biliig, és belecsorgatja a maradékot.
Ma délelőtt apával volt itthon. Ő kb óránként bilire ülteti, így nincs bepisilés, mert a bilibe kiadja. De szerintem ez nem teljesen jó, mert így pont a kontroll részét nem tudja begyakorolni. Na még átrágjuk apjával...

Felicia: RÉka nálunk is mondja már egy ideje (de fogalmam nincs mióta), hogy Bajog Jéka Huzsina, amikor a nevét kérdezzük. Én az életkorát még nem is tanítottam neki, csak a lakcímét, hogy azt mihamarabb tudja. De apja szerint azt még gyakorolni kell, mert ezalapján ember legyen a talpán aki kitalálja mit is mond :lol: Szerintem a melegkiütéseket nem kell semmivel kezelni.

Nagy örömöm, hogy a héten sikerült lecsapni a Vaterán a kinézett kiskonyhára, ami RÉka szülinapi ajándéka lesz. Lassan meg kell érkeznie. Apja szerint én izgatottabb vagyok, mint Réka lesz.... :lol:

BOni! Csak várd ki, majd Zsigi is tolja a szöveget. Lesz min mulatni!
RÉka újabb szokása még, hogy ha beszélgetünk apával, egy egy részetet megismétel. Miközben mi beszélünk. Aztán megint egy másikat. Ízlelgeti az új szavakat azt hiszem...

panna1

sziasztok!

először is, ezt kaptam Aprootól:

"Áldás Békesség e házra, 3980 grammal jöttem a világra. Becses nevem Zétény Péter, hosszában vagyok 54 centiméter." Édes, fekete hajú izompacsirta a kicsi Brekusz.

Szóval Zsófiéknak nagyon sok boldogságot, jó egészséget, és nagyon nagyon sok tejcsit, na meg persze mihamarabbi regenerálódást!

sajnos a műtétről nem írt semmi infót, de gondolom, hogy most a "kis" törpe sokkal, de sokkal nagyobb boldogság, szóval majd idővel, hozza ő a szüléstörténetet!

Julcsi, nagyon jók a képek! Peti annyira pasis! imádnivaló! :)

Boni, Zsigi már kb. full szobatiszta, az, hogy picit később kezd el beszélni nem hinném, hogy bármi hátránnyal is járna! hidd el, előbb utóbb azt fogjuk kívánni, hogy bárcsak befogná a száját, mondjuk úgy 15 év múlva... mikor visszadumál majd :D

sophie27

:D :D :D Gratulálunk Aprooéknak! Aranyos kis gombóc lehet Zétény baba :D :D :D

yuyu79

hahó lányok:)

micsoda örömhírre kell jöjjek:)))

hatalmas gratuláció Zétény babához, sok finom tejecskét és jó egészséget az egész családnak!!!

sniky

Szívből gratulálok Aprooék Zétényéhez!! Jó egészséget mindkettőjüknek, illetve négyüknek! :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Isten hozott Zéti baba!!!! Nagyon sok boldogságot az egész családnak!!!!! Nőj nagyra kislegény!!!

Dorka
dorkak

Aproo éljen éljen! remélem szép élmény volt ezúttal :lol: sok tejcit és gyors összerázódást! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Mi is gratulálunk Aproo-éknak, sok boldogságot Zéti babához - szép, nagy baba lett! Remélem Aproo is jól érzi magát és minden rendben volt.

Mi jól vagyunk, ma anyuéknál hűsöltünk a kertben, meg fürödtünk a medencébe. A lábam elkezdett egy kicsit dagadni, vizesedni, próbálok minél többet pihenni. A takarítással, gyerekszobával nagyjából kész vagyunk - úgyhogy lassan Oliver is majd jöhetne. :) Holnap megyek reggel UH-ra, kíváncsi vagyok mekkora már.

Dia - jó utat nektek!

Szobatisztaság - nálunk nincs túl nagy haladás, Laura csak akkor szól, ha már folyik és hiába megyünk a bilibe, odáig már nem tart ki. A kakit meg letagadja többnyire - így egyenlőre nem erőltetem a dolgot, Oliver érkezése úgyis elég lesz neki. A kertben azért bugyiban vagy meztelenül van - így legalább jobban érzi a dolgot. Aludni ő is egy napozóban alszik, betakarni én sem szoktam - nálunk is 27-28 fok van.

Jó éjszakát!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Julcsi - szépek a gyerekek - hihetetlen, hogy Peti is már ekkora!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

sziasztok!

átadom Aproonak a sok-sok jókívánságot! biztosan örül neki! amúgy nekem úgy tűnt, hogy jól van Aproo is! :)

Mazska, neked sok pihengetést, elhiszem, hogy dagad a lábad, azért ez már nem fehér embernek való időjárás... emlékszem 2008ban én is küzdöttem ezzel a dagadással ezerrel, persze akkor is jó kis párás volt a levegő! :S katasztrófa!

Olivér még picit növögessen, aztán adj hírt majd magatokról, na meg az uh-ról is! :)

lassan készülök a védőnénihez, 9:30 az időpontom, gyerekem már lepakolva anyósnál, én is oda megyek, ha itthon végeztem! ott legalább elviselhető az időjárás! :)

szép napot és hétvégét nektek! remélem, hogy jön tényleg az a kis enyhülés, amit nagyon ígérgetnek!

Barbi, veled mizújs!? régen nem jöttél! vagy már megvan a picuri??? bár még sok volt hátra neked! :roll:

sziasztok!

sophie27

Zsófi köszi a hiányolást, egyben vagyok, csak a dinnyehéj már kékül, annyit és akkorát rugdos a lelkem belülröl. Rendszeresen hirtelen ürítésre kényszerít, nem könnyítve meg az amúgy se egyszerü helyzetem. Továbbá a nagy höség is megvisel, már úgy utálom a felhötlen kék eget látni! Nálunk a lakásban kibírhatatlan a meleg, föleg, ha semmi légmozgás nincsen.

Még van 3 hetem és pár napom.
A pocakom olyan mélyen van, hogy beleakadnak a lábaim... A baba feje feszesen a medencémbe beékelve már hosszú hetek óta, ami a járásomra erös kihatással van, föleg a bal lábamat nem tudom igazán használni a fájdalmaktól. Ezzel együtt nagyon élvezem a terhességet, mint mindig és próbálom a páromat a 6. szám gondolatához szoktatni, noha most ö nagyon kivan. Hirtelen nyakába szakadt egy kupac munka, mindenki mindent egyszerre és azonnal szeretne, ilyenkor mi nagyon az agyára tudunk menni. Lassan mintha javulna az állapota. Amióta a laktózmentes diétát tartja, nem voltak rohamai s a vese gondjai is lassan megoldásra találnak, mert tényleg az volt a baja, amit orvos nélkül is diagnosztizáltam: strepto ß. Tegnap óta baromi erös antibiotikumot kell szednie, aztán kontroll.

A héten több beruházást is tettem. Megvettem Iminek az iskolakezdéshez szükséges ismert dolgokat, tegnap meg sportcipöt kellett a lányoknak venni, mert mindketten kinötték a cipöiket. A Deichmannban most akció van, két leárazottból az olcsóbbikat még felezik árban vagy 3 leárazottnál a 3. legolcsóbb pár ingyen. :)

Ma nyugis nap lesz remélem, a hétvége viszont annál mozgalmasabb. Az utcánkban bolhapiac lesz, délben a lányoknak a tornacsoporttal a helyi gyerekünnepen fellépés (ki volt az az eszement, aki tüzö napra beszervezi a gyerekeket pont délre!? Ha brutálisan odasüt, nem engedem fellépni öket, mert egy ismerösünk gyereke is abban a fél órában kapott napszúrást...), aztán a belvárosban az az ingyenes két napos gyerekünnep a sok barkácsolási lehetöséggel. Jövö hétvégén meg dzsungelparti szintén ingyenesen a gyerekeknek a belvárosban, oda is ki szoktunk menni évek óta. Minden évben más a mottó, idén dzsungel, tavaly kalóz, azelött már nem tudom mi.
Jövö héten Eni osztályának nyári ünnepe is van, no meg bizonyítványosztás. Legalább azt elértük, hogy harmadikos lehet (matek 4, német 3 és ez már a mi iskolánkban ok a gyereket osztályismételtetni. Én végig azt hittem, hogy mindkettöböl kettesre áll, de föleg azt, hogy németböl jobb és matekból gyengébb...). Mivel a bolhapiacon rengeteg gyakorlókönyvre tettem szert, nem fog unatkozni a szünetben, annyi szent. Addig gyakorolunk vele, míg álmában is a szorzótáblát mondja fel... :)

Voltunk megint háznézöben, de nincsen érdemben haladás. Valahogy nem akarózik az igazi megtaláltatni. A párom agyát füzöm, hogy menjünk Berlinbe, mert ott a város zöld perifériáján nagy telkek (800 nm és több) használható nagy házzal kerülnek annyiba, mint nálunk egy 2-300 nm-es kis lepukkant akármi.
Már lassan beleörülök ebbe a kilátástalan keresésbe és a perspektívamentességbe, hogy egyhamar szabadulunk innen.

Apró neked és a babádnak is szívböl gratulálunk, remélem minden simán ment és a kis család hamar összeszokik! Nekem még rendesen fö a fejem, hogy hogy oldjuk meg a napot, de majd csak lesz valahogy.

Mi a szobatisztasággal nem állunk igazán sehogy. Dönci imád mesztelenkedni, de egész idö alatt a kukacát gyömöszöli és még ha a bilire ül is, rossz irányba mutat a kukaca vége, mert akkor se hagyja lógni... Na eljön majd egyszer az ö ideje is!
Jelenleg mindenesetre köhög (a kézlábszáj betegség jó táptalajt adott a következö immár bacis fertözésnek), Regönek újra begyulladt a már egyszer problémás ujja.

Áll a levegö és tüz a nap. Megint egy nap, amit alig élek túl...

Mentem, mert van azért dolgom rendesen.

Julcsi jók a képek. Milyen nagy már a fiad! Szerintem mindketten hasonlítanak egymásra is a szemrésznél, meg föled rád, mintha a te génjeid lennének dominánsabbak! :)

Puszi: én
Vendég

Barbi én is hiányoltalak :roll:
Eninek külön gratulálok :lol: vigyázzatok magatokra ebben a hőségben!
Julcsi nagyon szépek vagytok mekkora már PEti!

MAzska sárgadinnye grapefruitlé jó vizesedésre! az én lábaim brutálok voltak anno

:cry:
Vendég

Nagy nagy gratula Aprónak a kis Zétényhez! Jó egészséget, sok tejcsit kívánunk mi is!

Julcsi! Milyen szép Eni az első képen! És tényleg hihetetlen, hogy Peti már ekkora nagy! Nagyon helyes baba ő is a kis vigyorával!

Barbi! kitartást ehhez a pár héthez még!
Mazska! Neked szintén!

Bilizés: Haladunk... Pucéran RÉka már csak bilibe pisil. Bugyiban már jó eséllyekl ráül, igaz, van hogy becsorog még neki. Kaki ma reggel bgyiba men, de teljes tanácstalansággal állt, miután lehúztam a bugyit, kigurult a kaki, ő ráült a bilire, még erőlködött, aztán felállt, és közölte, hogy tegyük a kakit a bilibe :lol: . Tegnap usziba voltunk mert besokalltama melegtől, az autóba még pelusban volt RÉka, ami itthon rajta is maradt. Játszottak a szomszéd kisfiúval, aztán RÉka ráült a bilira pelusban, hogy pisil. Szerintem szépen alakul a dolog... Lassan csak arra kell majd megtanítani, hogy tolja is le a bugyit... :)

Na megyek pakolni, mert ebéd után indulunk SZegedre a Tatáékhoz, meg nagy családi parti lesz....

Pusz mindenkinek.

panna1

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?