Sziasztok!
Olvasgatlak titeket, csak nem volt időm írni.
Látom, a babák szépen eszegetnek, és nálatok az gond, hogy nehéz új ételeket kitalálni.
Nálunk még teljesen más, Kornélka egész 2-3 kanál kaját elfogad, aztán kész, nem kér többet, igazából csak szopizni akar még.
A pépes kaja főképp nem kell, csak amit a kezébe vehet.
Én már adtam neki kenyérhéjat rágcsálni, az a kedvenc, úgy gondoltam, inkább akkor kenyér, vagy Kornspitz kifli, mint az ajánlott keksz.
Ezen kívül csak azt eszi, amiről látja, hogy mi is azt esszük, pl levesből a zöldségeket, de onnan bármit, szívesen majszolja a zellert és a főtt fokhagymát is.
Mozgás: nagyon ügyesek a topicbabák, olvastam, hogy többen is felálltak már.
Korni is próbálgat, de még csak kb. derékmagasságban megkapaszkodva nyomja ki magát, esélytelen, hogy felálljon, mert egy pillanatig sem marad meg a járókában, csak a szobában kinn, ahol tér van.
Így hát jó gyorsan kúszik és abszolút a mászás előszobájában van, hintáztatja magát.
Apropó: Milli: Ez az ülés dolog nekem azért fura, mert a közhiedelemben az van, hogy 6 hósan ülnek a gyerekek. Nekem viszont az nagyok majd 9 hósan tudtak egyedül megülni, pedig hamar álltak-másztak. Szóval szerintem az jóval későbbi fázis, mint gondoljuk.
Kajaötletek: cukkini, zeller, fokhagyma, akár pici főtt vöröshagyma, lassan padlizsán. Jó lenne, ha Korni is kóstolgatna már.
Alvással nálunk semmi gond, de napi min. 3x alszik 1-1,5 órát, mint donokáéknál.
Fog nulla, a nagyoknak is 1 évesen jött, nem is várom még.
Sok sikert a próbálkozóknak a tesóprojecthez, nekem már 3 gyerkőc van, de lehet még rászánom magam még egyre, de pihenni szeretnék picit előtte.
És egy kép: