Sziasztok!!
megvagyok ám, és már teljesen rendben is vagyok, csak most anyukám is elkapta ezt a takonykórt, úgyhogy kevesebb időm és energiám van írni..
de olvasni mindig olvaslak benneteket..
örülök, hogy mindenki jól van, gömbölyödik, akinek kell..
Mia: az időbeosztásos dolog tényleg nem egyszerű..
én is mindig küszködök vele, és ha valami nincs megcsinálva én is sík ideg tudok lenni..
próbálom úgy intézni, hogy akkor csináljam meg a hosszadalmasabb dolgokat, amikor alszanak a fiúk és a többibe, meg bevonom őket amennyire lehet, de legalább annyira, hogy ott játszanak mellettem én meg "szóban" részt veszek a játékukban..
de nekem egyszerűbb dolgom van már, mert Matyi egyre többször elmélyül a saját szerepjátékaiban, Ákos meg ott lebzsel körülötte, vagy ő is elmélyülten szerelget valamit..
ha meg hívnak, "eldobok mindent" és játszom velük 15-20 percet (kb ennyit koncentrálnak egy fajta játékra) és amikor váltanak, megint csinálok valamit, amíg nem hívnak..
persze a nyűgösebb napokon ez nem mindig működik, de azért az esetek nagy többségében beválik..
és olyan jó, hogy teljesült a vágyad és kislányotok lesz..
látod milyen jól tudunk szorítani és küldeni a csííít..
és még valami.. mindig nehéz lesz össze hangolni a két gyerkőc körüli feladatokat, játékot, azt, hogy mindkettő manónak ugyanúgy megtudjon felelni anyuci.. eleinte a technikai része bonyolultabb, de később (mivel Ákos is önálló kis személyiség már, saját akarattal és nem kevés elképzeléssel, én most pont ezen megyek keresztül) egyre inkább egyszerre kell megfelelni a két gyerek érzelmi igényeinek is, akik egyfajta versenyt csinálnak ebből és komoly fejtörést okoz sokszor annak a kivitelezése, hogy egyszerre legyek két helyen, egyszerre olvassak két mesét (mert természetesen mindkét fiamnak nekem kell olvasnom ugyanabban a szent pillanatban, nehogy valamelyiküknek kevesebb figyelem jusson részemről.. egyszerre játsszak két különböző játékot, két különböző helyszínen, és persze mindenkivel egyszerre tudjak összebújni és ugyanúgy megszeretgetni és még sorolhatnám..
most visszatekintve, a technikai részét könnyebb volt összeszervezni..
na nem panaszkodok ám, csak "kitaposom" előttetek az utat, hogy nektek a lehető legjárhatóbb legyen..
Anna: én is olvastam ilyesmiről, hogy a szervezet "emlékszik" a menstruációs ciklusra és ilyenkor előfordul egy kis vérezgetés..
de azért pihizz amennyit csak lehet..
Panni nagyon tündéri vagány kis csajszi, de ha jobban belegondolok ebben a topikban különösen talpraesett, okos gyerkőcök vannak..
én is kíváncsi lennék ám, hogy mi lenne a mondandód számunkra...
Pindi. mi újság felétek..?
Svédbaba: rendeződött az alvásotok azóta??
Ákos rákapott a motorozásra..
kimentünk ma motorozni, és kérdeztem Ákostól, hogy kipróbálja-e a kis motort..
kipróbálta és olyan gyorsan belejött a hajtásba, meg a kormányozásba, hogy hazafelé, már nem győztük utolérni..
úgy megszerette, hogy be is kellett hozni az előszobába, hogy szem előtt lehessen folyamatosan..
amikor meg Matyi megelőzte, kiabált utána, hogy "Mamiii, Mamiii"..
ja, és Ákos két szavas mondatokban beszél..
ilyeneket mond, hogy: "bújj el", tedd le", "abból bele", meg hasonlók..
nagyon kis ügyes, de Matyi tesz is róla, hogy legyen mit tanulnia..
ma is motorozás közben mondta Ákosnak, hogy "gyere Ákos, kapd fel az elejét"..
húú, hát Matyi, meg aztán olyan szószátyár lett, egész nap be sem áll a szája..
most ő is változott, egyre inkább szerepjátékokat játszik, persze szárnyal a fantáziája és olyan sztorikat gyárt, hogy szakadunk a röhögéstől..
és olyan haramia, mert már egy jó ideje problémás nála a wc-re jutás, mert sajnálja rá az időt és amikor látom, hogy már majd bepisil és elküldöm wc-re, az mindig balhéval jár együtt, mert persze még akkor sem akar menni, elrohangál, lefekszik a földre, meg ilyesmi.. valamelyik nap is éppen próbáltam rávenni, hogy menjen el pisilni, és épp kitörni készült egy kisebb fajta botrány, mikor hirtelen eszembe jutott valami.. mondtam Matyinak, hogy oké, akkor megy el pisilni, amikor akar, de ha becsurog, mert nem ment el időben wc-re, akkor ő fogja kimosni a bugyiját.. aznap kétszer volt, hogy az utolsó utáni pillanatban rohant el, az "anyu pisilnem kell" felkiáltással, és persze pár csepp becsurgott.. mondtam is neki, hogy na akkor most mosnod kell.. először be akarta rakni a gépbe, de mondtam neki, hogy kézzel kellene a csapnál.. nagyon lelkes volt.. olyan édes, ahogy mossa bugyiját.. másodszor, meg elrobogott pisilni megint és utána mint a villám úgy jött a csaphoz nagy vidámkodva, hogy "na, már itt is vagyok mosni".. meg kell zabálni.. bár sejtem, hogy pár alakalom után már a mosásra fogja sajnálni az időt és inkább elmegy időben pisilni.. de ha mégsem, akkor nagyon házias lesz, legalábbis mosni remekül fog..
na, most mennem kell..
puszi mindenkinek..