Huhh, durva egy délelőttünk volt, nem részletezem...Azt hittem, túl vagyunk a nehezén (2-3 hete olyan jól kezelhető Marci), erre, amit most rendezett...
Na szóval, Veres doktor szerint Gréta 95%, hogy nem táplálékallergiás.
Kikérdezett mindent, megvizsgálta a Csajost és szerinte olyan endogén allergiás reakciója van, ami gyulladást okoz a belében, azért vérzik néha, és feltehetően ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy én mit eszem, mert ettől teljességgel független dolog. Pár hónap, és magától rendbe jön, probiotikumot adjam és egyébként nem kell csinálni semmit vele. Heti 1-2 véres kaka akármilyen riasztó, egyáltalán nem súlyos kategória, és az, hogy a tejelhagyás óta is van, az pedig arra utal, hogy nincs köze ahhoz, én mit eszem. Két hónap alatt rendeződik majdnem biztosan, magától, ha nem, akkor sajnos végbéltükrözés, mert lehet polip vagy hasonló dolog a háttérben. Bízunk, hogy erre nem kerül sor. Még egy hónap tejdiétát javasolt, de azt is inkább prevenciós céllal, utána visszavezetni a tejet az étrendembe (nyilván nyers tejet meg ilyeneket nem fogok még enni egy ideig), őt pedig minél hamarabb hozzátáplálni, hogy edződjön.
No, jól meg voltam ijedve, pedig nem is volt miért, mindenesetre örülök, hogy elmentünk, engem nagyon megnyugtatott (nagyon alapos és megnyerő ember), nem beszélve arról, hogy akkor talán nekünk mégsem kell évekig diétázgatni...