Sziasztok!
Anna:hogy vagy, minden oké?? anno én is véreztem 2x is Matyival, bár én korábban, és szigorúan feküdnöm kellett szinte végig..
nekem a méhlepény volt túl közel a méhszájhoz..
de nem lett semmi baj..
pihenj sokat, vigyázz magatokra..
olyan aranyosak vagytok..
olyan kedves dolgokat írtok rólam..
de én pont olyan "szuperanyuci" vagyok mint Ti..
persze ötleteket, nagyon szívesen megosztok veletek a két gyerekes léthez, bármikor..
én nagyon örülnék ha végre találkoznánk, rajtam egyáltalán nem múlik a dolog..
várom az ötleteket, hogy mikor..
Mia: még egyszer köszönöm a köszöntést..
Te is jól vagy?? minden oké?? nő már a pocak??
nekem szerencsém van anyukámmal, mert nem akar nevelni..
viszont olyan jószívű és mindig bedől Matyi balhéjának..
már többször megbeszéltük, hogy majd én irányítom a cirkuszokat, de mindig megsajnálja Matyit és enged neki valamilyen formában...
tegnap is kértem Matyit, hogy vetkőzzön le, és olyan cirkuszt rendezett, hogy öröm volt nézni..
az ilyen balhéknál (meg sem próbál meghallgatni) szoktam hagyni, hogy kitombolja magát, mert tudom, hogy csak türelme nincs a dologhoz, simán le tud vetkőzni (és mikor végre le is vetkőzik, vigyorog mint a vadalma)..
erre a következő pillanatban látom, hogy anyu leveszi a csizmáját, hogy "na jó ennyit segítek"..
olyan mérges lettem, és le is "cseszerintettem" anyut, hogy ne csinálja ezt, mert csak fölösleges köröket futtat Matyival is meg velem is, meg kell vívnunk a saját kis csatáinkat, és ha én egyszer valamire azt mondom, hogy úgy legyen ahogy, akkor senki ne adjon más választást egyik fiamnak sem, mert így csak velük szúrnak ki..
és gondoljon bele, hogy sosem szoktam Matyit magára hagyni egy problémájával sem, de amit már meg tud önállóan csinálni (csak nem akarja), azt csinálja is meg..
na, mindegy, szegény anyukámat úgy sajnáltam, mert mondta is, hogy ő nem rosszból csinálja ezeket a dolgokat, csak annyira nehéz ellen állnia.. de ez akkor is az én dolgom..
Rita: az egyik szülésznő is a fórum tagja, és ő hívott meg bennünket erre a talira..
jó volt, bár adódtak még "bakik" a szervezésben, de már meg beszéltük, és legközelebb már még jobb lesz..
de jó lehetett az élményfürdőben..
szerintem az én fiaim is oda lennének egy jó kis pancsolásért..
remélem azóta már jobban vagytok..
rólunk még pár szó..
képzeljétek, Matyi közölte velem, hogy óvodába akar menni..
mondtam neki, hogy oké, de én nem leszek ott, de azt mondta, hogy nem baj..
kérdeztem tőle azt is, hogy kivel fogok olyan jókat játszani délelőttönként, mire azt mondta, hogy majd Ákossal és ha hazajön, majd akkor játszom vele..
olyan nagy fiam van már..
hihetetlen, hogy ennyire gyorsan önállósodik..
mikor meg mondtam (ezt inkább anyukámnak), hogy Ákos bajban lesz, mert biztos ő is szeretne Matyival menni, hiszen mindig együtt vannak, oda ment Ákoshoz, megölelgette, és mondta neki, hogy "óvodába fogok menni, de jövök majd haza, ne sírj majd"..
annyira édes, és olyan komoly nagy fiú már..
na, hát nekem ezt még emésztenem kell..
nagyon komoly gondolkodású kis krapek Matyi, sokszor én is elcsodálkozom..
ma este is villával evett, és nagyon nem volt formában, nem figyelt és elég veszélyesen tartotta a villát, úgyhogy elkértem tőle és mondtam neki, hogy ezt most eltesszük, mert ez így nagyon veszélyes, és adtam neki egy kanalat..
erre elkezdett velem balhézni, hogy a kanálról leesik a tészta, és hogy kéri vissza a villát..
mondtam neki, hogy értem én a gondját, de én csak vigyázni szeretnék rá, és majd holnap ha kipihentebb lesz, és oda tud figyelni majd megint ehet villával..
megint mondtam neki, hogy én tényleg csak vigyázni akarok rá, nem kiszúrni vele..
erre ő: " tudom én, csak nagyon szeretnék villával enni"..
majd megzabáltam..
és amit a legjobban csípek benne, hogy mérlegel és érvel..
de nagyon keményen..
olyan ügyesen felsorakoztatja a mellette szóló érveket, hogy csak lesek..
hoztam pár képet is ha nem bánjátok..
hallgattuk a "hull a hó és hózik, micimackó fázik" című dalt, és Ákos egyszer csak elment a maciért, majd...
kemény meló árán beültette a fotelba, betakarta, hogy ne "fázzon" és leült mellé játszani..
szerelmes Ákos (anyucikájába)..
Matyi szülinapi rétest csinált nekem a mamával..
rettentő nagy munkában volt..
puszika