Új privát üzeneted érkezett!

Csilla szerintem jól jársz azzal a napszemcsivel :lol:
nekünk rózsaszín van :lol: én a gyógyszertárban vettem.

Viszont ezzel, hogy felhoztátok adtatok egy jó ötletet. Ugyanis már kifogytam miket kérjek Lénának ajándékba a keresztelőre és mindenki ezzel nyúz. Nekünk meg szinte mindenünk van csajos dolog :oops: Még a mei taira puhítom Apát, de ő nem igen akarja... de ez napszemüveg jó ötlet :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Reni!
Lilin még nem láttam ilyen hidegrázós dolgot, de lehet akkor, hogy tényleg a fiúk pisilési technikájában lehet vmi... :) És akkor nálunk tényleg nincs.

Viszont Lilinél már nem egyszer tapasztaltam, hogy alvadt vér színű beszáradt kis cucc van az orrocskájában. Mindig a jobb oldali orrlyukban. Van tippetek? Ma megyünk 3 hós szurira, így megkérdezem a dokit is, de hátha tudtok ti is vmit. Ja! És néha a lepedőjén (mert mindig lemászik a pelusról) is hagy ilyen apró véresnek látszó pöttyöket ott, ahol az arcocskája van.

Erusverus:
én sapit az utcára mindig adok még. A kutacsuknál még olyan érzékeny a kis buksijuk, és valóban elég szeles az idő. Valami vékonyabb sapit adj rá szerintem. Lilinek pl. van az a kendő-sapija, ami az egyik képen is rajta van, az védi azért a széltől. :)
Mondjuk a ruha kérdéssel én is sokszor bajban vagyok, de megpróbálok az ösztöneimre hallgatni.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Pammut, kérdeztem Gremesét, ő azt mondta hogy majd később lesz ennek jelentősége. A II-es 1, 1,5 éves korára nem tartja annyira jól, mint az I-es, vagy a III-as. A kettő között meg csak optikai különbség van. Hát ezért kérdezlek Titeket. :D

Kakti, passzolom a kérdést. Talán megpattanhat egy kis hajszálér? Nemtom.

Ildi, mi kaptunk rokonoktól 40 ezer Ft-ot. Kitől látogatáskor, kitől Milán névnapjára. Először tanácstalan voltam hogy mit vegyek, de már megvan a lista. Utazóágy, napszemüveg és mei-tai. És majdnem ki is merül a keret. :wink:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Én van hogy nem adok rá sapit ha nagyon meleg van. Beleizzad a kis buksija. Múltkor hosszúujjú body és harisnya volt rajta, mert ha rugiban volt, akkor is beizzadt a háta. Aztán jön a szél és kész is a megfázás. Rövidujjút kint még nem mertem ráadni. Ha alszik, akkor én is betakarom kint is és bent is.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

sziasztok
csak beugrottam, átfutottam
kérdés:
mit és miért kell fagyasztani?
a friss zöldségeket, gyümiket télre???
logikus, csak én erről még soha senkitől nem hallottam..
világosítsatok föl!

más nem jut eszembe
mi ma a tegnapi oltást nyögjük, bár egyelőre semmi jel, no láz, no gyulladás.
anyámék elmentek venni járókát a Mircinek, alíg várom, mert már tényleg gyakorlatilag egész nap a nagyágyon fetreng, az volt eddíg a járókája, de ezt majd kitehetjük a teraszra és ott a friss levegőn...

hordozókendők+kenguru:
annyit írtok róla, hogy úgy, de úgy kiprószálnám..
én arra gondoltam, hogy amikor majd tud már ülni a Mirc, olyan 6 hós korában akkor esetleg vennék , hátha jól jön,én csak azt nem akarnám, ha fetrenghet és aludhat a kocsiba, miért kössem föl, de ha nagyobb lesz és többet nézelődik. lehet h. praktikus lenne....
beszéljetek rá :wink: !!
és végül, Suttogó:
azért vannak benne baromságok is.de, mivel ezt amerikai nőknek írta egy amerikai nő, betudható ez a szokások különbözőségének

zsó
Kép
pcd1985

na azért csak eszembe jutott valami...:)

hidegrázás nekünk egyszer volt, de nemhiszem hogy a hidegtől

sapi:ha meleg van, nem adok rá a kocsiban, ha nem fuj a szél
de mivel még nem találták ki azt a sapit amit le nem csavar a fejéről, mindíg van a feje-ügyébe egy pelus amit rádobok
van erről kép is, majd felrakom, most mennem köll...

zsó
Kép
pcd1985

Jeee! Megbeszéltem a babaúszást, elvileg jövő vasárnap kezdhetünk. Nagyon örülök! :lol: Addig szoktatni kell a nagykádban, naponta fél fokkal csökkenteni a fürdővíz hőmérsékletét.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Két kérdés:

- kintre, farmernaci alá szerintetek harisnya vagy térdzokni? (természetesen Cincinek)
- tieitek is markolásszák a fülüket? Én fülfóbiás vagyok (szeretném megelőzni az elálló füleket, így folyton igazgatom őket), és aggaszt, hogy "letépi" folyton. Ráadásul volt neki egy kis seb is a füle tövében, ezért különösen zavar ez a tevékenysége.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, amilyen idő most nálunk van, én harisnyát adnék alá.
Enyémgyerek markolássza néha a fülét. Jól összegyűri, ráadásul azt amelyiknek az alsó részét sikerült kicsit elállítani a fejétől már a kórházban.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Háh, fizet a biztosító! :) Persze annak is örülnék, ha a lakóközösség végre megszavazná a tetőfelújítást... Vagy elköltözhetnénk! Férjem szakmája mondjuk szinte megköveteli, hogy külföldön is végezzen kutatómunkát, így lehet, hogy nincs is olyan messze az a kötözés!

Kép
erusverus

Akarom mondani: költözés :).

Kép
erusverus

Lénának van hidegrázása :roll: néha...

Csilla, hát akinek nincs ötlete vagy lusta nálunk is marad a pénz... csak jobb szeretem az ajándékot. Csak most kifogytam az ötletekből... nálunk elég nagy és adakozó a család, ez jó. Lillának kb. mindent megvettek. Én hülye spórolós vagyok. Nekünk ugyanaz a babakocsink, kiságyunk. Tele vagyunk csajos rucikkal, Lilla 3 kislány ruháit örökölte, Lénának még ott vannak Lillu új cuccai is. Most lesz a névnapja ill. a babalátogatásokból is annyi nyári cuccot kapott, hogy több mint elég. Én meg olyan vagyok, hogy nem szeretem se a pénzpocséklást, se a felesleges hülye cuccokat. Bár tegnap már ott voltam, hogy a Diegoban látott hőn áhított gyerekszőnyeget megkérem keresztelőre, de az meg hogy néz ki :oops: na megyek, mert itt jó dolgomban meghülyülök. Múltkor úgy megsajnáltam egy kislányt a tescoban, a szülei nem tudták megvenni azt a játékot, amit kinézett :cry: én meg itt panaszkodom :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

KépKép

KépKép
beneildi

Kakti, én agyonöltöztetős vagyok, mégis szerintem elég a térdzokni. Lilla májusi gyerek, harisnyát augusztusban a keresztelőre vettem neki :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

na akkor én bátor vagyok,mert simán kivittem rujjúban... Én r. gatyában meg pólóban teregettem előbb és nem fáztam. Pedig nagy fagyos vagyok ám... Szóval harisnya nuku. Bent leggings, ujjatlan "bádi" :) és r. póló. Kint kardigán. Max véknya sapi!
Vendég

Ruci: rövid ujjú body, nadrág, zokni, kintre egy pulcsi, tavaszi sapi és a kendő. Ha babakocsi, akkor kendő helyett takaró. Ha ujjatlan pólóban fázom, akkor adok rá itthon is egy vékonyabb pulcsit.

Fül: ááááh, én is megveszek tőle. Most már csak Fazékfej (a toka miatt) és Lapátfül néven fut a Ded. Én is félek, hogy el fog állni a füle. Állandóan igazgatom. Egyszer le is ragasztottam a Szoptanít hipoallergén ragasztójával. De aztán alig bírtam levakarni a bőréről, így feladtam. Csak igazgatom a fülét.

Alvás: se éjjel se nappal. Eddig olyan szépen bealudt mindig, de egy hete nem tud elaludni. Nappal is hiszti van este meg hát őrület. Ezerrel megy a kendőzés, de már csak a szabadtéri sétával kombinált fajta megy, különben az is kevés. Eddig este masszázs fürdés, hosszú hosszú cicizés és bealudt volt a program. Most nem, csak nyivákol. Remélem gyorsan visszaváltozik, különben kénytelen leszek egy ellenőrző generálra visszavinni a kórházba 8)

zarja

Zsófi:
már nincs sok idő arra, hogy Mirci "csak fetrengjen és aludjon a kocsiban". Egyre inkább kinyílik az értelme, és kíváncsi lesz a világra. A babakocsiból csak az eget és a felhőket látja (ültetni még ugye nem lehet). Arról nem is beszélve, hogy ha valami hirtelen inger éri, kell, hogy érezze anya biztonságot adó közelségét. Épp most olvasom a már említett szakmai könyveimben az idevágó részeket.
[quote]B írta:izonyított, hogy az anya közelsége a csecsemő idegrendszeri fejlődésére pozitív hatással van, Az anya testi melegének, légzésének, szívműködésének állandó érzékelése a méhen belüli állapotot idézi. Ezek az ingerek mintegy „emlékeztetik” az újszülöttet a teljes biztonságot nyújtó méhen belüli életére, így fontos hatással vannak érzelmi életének, biztonságérzetének kialakulására.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zarja: Fazékfej és Lapátfül! :D Aranyos. :)

De pont ilyesmiről akartam írni illetve kérdezni, mármint a becenevekről/gúnynevekről. Engem olykor zavar, ha pl. apa Pocoknak vagy Kiskopasznak hívja Botit. Tudom, hogy a legtöbb gyereknek van beceneve, de ezeket kicsit túlzásnak tartom, mert mi van, ha megszokja...? Vagy apa is annyira hozzászokik, hogy majd a játszótéren is így hívja, és ezek hallatán majd a barátai is így fogják... Ti hogy álltok ehhez a kérdéshez?

Kép
erusverus

Hát állandóan alakulnak ezek ám Erusverus. Meg úgyis a fiatal kortárs közösség fogja a végleges becenevet kialakítani.
Apja Kismakinak, Makesznek hívja. Így van a Kismaki, a Nagymaki és a Makiné. :D

Nálam most a Fazékfej és Lapátfül, illetve újabban a Nyávogi, Nyávogmanó a sztendert.

Kendő: igen, volt nálam egy rugalmas Liliputi (nem tetszett :? ) és egy gyönyörűséges szép Lana Rubin. Imádtam. Ronda sóher vagyok, de mindig kihangsúlyozom, hogy nem hinném, hogy nem jobbak, vagy rosszabbak a Nandunál csak az érték-ár arány szerintem rosszabb. Vagy nem tűnt ki a hsz-ből??? :shock:

zarja

Zuzmoo, én nem ismerem a közös gmail címet, de priviben átküldöm az én címemet és ha arra átküldöd megköszönöm!

Kakti, fürdetésnél apa fogja egyik kezével, Bazsu az első két kezén támaszkodik, tolja fel magát és közben apa is meg én is mossuk ahol érjük. :lol: Na, este lefényképezem!

Én már ettem epret, nem volt semmi gond. Igaz csak pár szemet mertem..

Öltöztetés: nálunk még mindig max plusz 1 réteg mint rajtam, neki így is inkább melege van..

Remegést én még nem vettem észre.

Most csak így röviden ennyit, most megyek elhúzok otthonról mert jönnek házat nézni. Valahogy nincs kedvem hozzájuk, kicsit bal lábbal keltem, ma reggel rá kellett jönnöm hogy csak gyerek méretű ruháim vannak. :evil: Minden felsőm szűk és a köldökömig ér. :( :( :( Nadrágokról ne is beszéljünk.

Na még egy kendős képet csatolok.
Kép
Vendég

Oké, Zarja, értem, de nekem vannak rossz tapasztalatai. Vagy csak nekem nem tetszik? Pl.: Volt az utcánkban egy kisfiú, akit mindenki csak Öcsinek hívott... Szerintem sokan nem is tudták és máig nem is tudják, mi az igazi neve... :roll: Ezt az is bizonyítja, hogy sokan a vezetéknevével együtt használták az Öcsit, mint valódi keresztnevet.
Aztán van az, mikor Zsoltika marad a Zsolt még 40 éves korára is... Na, nekem ez sem tetszik.
Jaj, és azokat sajnálom még, akik családjának már generációkkal azelőtt, hogy megszülettek volna, gúnynevet adtak az emberek. Pl. Szamaras, Tyuki, Lutya stb.

Kép
erusverus

Zarja, nekem kitunt, akaram is irni, hogy egyaltalan nem ereztem, hogy leszoltal volna barmilyen kendot.

Mei-tai-t en is szeretnek majd otthon venni, gondolom kevesbe meleg lehet mint a kendo. Mi is kendozunk itt, de szeretnek elmenni tanfolyamra, mert lenne mit tanulnom a kotesi technikakat illetoen.

Mi sem babauszunk, viszont ringatora mindenkepp elmegyunk majd.

Villot is ki szokta razni a hideg pisilesnel.

Becenevek, mi is becezgetjuk, de nem hiszem, hogy rajta maradna barmelyik is mert szerintem elhagyjuk majd ezeket a babas becezeseket ahogy novekszik. Viszont a multkor az egyik ismerosom kerdezte,hogy ugy becezzuk-e , hogvy Vili? Haaa mondom, mi a francer beceznenk a lanyunkat Vilinek??? :shock: . A Villo, nem becezheto nev, a nagyszulok is azon akadtak fenn, hogy de hat hogy fogjuk becezni? Miert muszaj? Villo, oszt jo van.

Kép

Kép
editmk

becenevek:a barátnőmék a férjével Pöcsinek hívják a kisfiukat, három éves elmúlt a gyerek, a saját fülemmel hallottam.

fülmorzsolgatásról:
Mirc úgy alszik, hogy két pelus van a feje mellett, és azokat morzsolgatja két kézzel, nemtom, ha nem lenne ott pelus, talán a fülét morzsolná.belefúrja az arcát
a kocsiban is, ha odatesszük a pelust, már fúrja az arcát és morzsol, este is úgy altatom,próbáljátok ki

zsó
Kép
pcd1985

Van ez a folsav tabletta... Ugye össze kell törni, és úgy beadni tejjel Botinak. De nem sikerül rendesen összetörni. :roll: Arra gondoltunk, hogy bevisszük egy patikába, hátha elvállalják, és porciózzák kis tasakokba, mint a motíliumot. Megcsinálni biztosan megtudnák, csak kérdés, hogy akarják-é... Próba cseresznye!

Kép
erusverus

Pont valamelyik nap mondtam Tamasomnak, hogy ha a kovetkezo gyerkoc fiu lesz es valaki leocsizi, en falnak megyek, ettol valahogy raz a hideg. Volt egy ismerosom, ot otton Ocsikenek szolitottak. :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
editmk

Kép
na így alszik sapkában, ilyenkor már betóltuk a lakásba
ha kint van dobok rá még 1 pelust.
azóta ezt is továbbfejlesztettük, de arról még nincs kép
van hogy a sapija a cumija alá van beszorulva:)

zsó
Kép
pcd1985

zarja:ne írj ilyeneket, hogy 4 hónapos kor után még van ilyen hogy nem tudni mitől de nem alszik és nyafogós.én azt hittem, ahogy korosodnak, ez lassan elmúlik. :D
és még azt írtad multkor, hogy Bulcsi olyan jó baba, mindenki dícséri, és most ez?
Mirc is olyan jó baba, mindenki dícséri, és akkor még én is számíthatok ilyesmire??

én a babakocsit már kicsit megdöntöttem, de nem az "állítójával" hanem egy pokróccal alátámasztottam, így kb 10 fokos a dőlésszöge(lehet h. csak 5)
mondjuk ettől még a fákon kívül mást nem lát :oops:

zsó
Kép
pcd1985

Edit, hát ez az! Az a legegyszerűbb, ha mindenki a nevén szólítja a gyereket. Nálunk nem is volt szokás senkinek külön becenevet adni. Egyre emlékszem, hogy engem Kisnándikáztak a mamám munkatársai... (apu után, mert nagyon hasonlítok rá) Ezért nagyon haragudtam.

Zsó, a pelust Boti is nagyon szereti: morzsolgatni, enni, húzogatni, arcát belefúrni, elbújni alatt stb. Jobb bármelyik játéknál! :)
A fülét nem morzsolja és még nem vettem észre, hogy kirázná a hideg, mikor pisil. Viszont rettentő komoly arcot vág hozzá. Ezt akkor figyeltem meg, mikor veszem le róla a pelust. No, ha elkomolyodik és elhallgat, akkor vagy pisi vagy kaki. :) Pelus gyorsan visszahajt. Bár már négyfelé vágtam egy textilpelust is az ilyen akciókra, de azt nem tudom mindig elég gyorsan bevetni... :)

Kép
erusverus

Mirci baba tüneményes, a képen! :lol:
Vivi is így csinál a sapikkal, pláne a kocsiban, amikor egyedül megyünk.

Ja és mellesleg, hogy időben felkészüljünk:
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=1274

Kép
bettike830

ruha:
nálunk most is 25 fok van a szobában, de ha még süt a nap is és nem lóg az eső lába, akkor feltornázódik 27-28 fokra :?
Így én rövid ujjú vagy ujjatlan tornadresszt ehehe szal bodyt meg hosszú ujjú rugdalózót adok rá, de van, hogy rövidujjú bodyt és ujjatlan rugdalózót vagy rug. helyett talpas nadrágot v. pamutgatyát (mackó) + zoknit.
Na asszem jó kaotikusan írtam le.
Sapkát sokszor nem adok már rá, mert van egy plüss, ami jó rá és szereti is, de az ilyen melegben sok, és ezzel nagyjából ki is merült a repertoár. Kerestem már vékonyabb sapkát, de olyan gyér a felhozatal hogy csuda.
Van "surda" sapkája, de abban nem lehet fektetni, mert nem kényelmes és mivel nem igazán lóg még ki a burája, MT-hoz sem kompatibilis.
Szóval jó, hogy van, csak nem tudjuk használni, pedig nagyon vagány.
Majd ha már ül, de gyanítom akkor a kobakja is nagyobb lesz. :roll:
Mindig vizsgálgatom a kacsóit, a tarkóját, a lábait és aszerint adok rá vagy veszek le róla ruhadarabokat.

Kakti!
Én farmer alá térdzoknit adnék.
Szerintem a harisnya már nagyon sok (jelen pillanatban) és ha fel is gyűrődik a gatya, azért nem a combtövéig, így elég a térfuszekli.
Sajna én már likvidáltam nagyjából az összes tankönyvemet, talán valami énekkönyv még meg lehet, csak sosem jut eszembe, ha a Fateréknál vagyok.
Most már sajnálom, bár olyan rég voltunk iskolások, hogy lehet, hogy rég "elavult" az akkor tanultak egy része.

fül:
Miért, még tud alakulni a fülük???
Lehet még belőle Szántó Dávid vagy Miki egér annak ellenére, hogy most nem az?
Khm...

Kattkat

Kép
kattkat

becenevek:nálunk a Mircivel mindenki hadilábon áll.azért lett végül Zsófi, mert mindenki(család)beszólogatott a Mircire.De sosem hívjuk Zsófinak(mert az én vagyok, w@zze)-anyámék néha erölködnek, hogy Zsófika...de olyan szarul hangzik

zsó
Kép
pcd1985

Zsó, szegény kisfiú...

Erről jut eszembe: egyik este kimentem az erkélyre és lenéztem az udvarra. Az egyik apuka jött haza a kisfiával. Apa pakol ki a kocsiból a kisfiú ott mászkál körülötte. Semmi különös... Egyszer csak hallom ám, megszólal az apja: "Ha nem hagyod abba, oda megyek, aztán tökön rúglak!" :shock: Hogy mondhat ilyet egy apa a fiának??

Kép
erusverus

Na, elindulok a kölkeccel a dokihoz.
Utána jelentkezem, és reagálok.

Kattkat:
én is csak a szakmai könyveket tartottam meg.

zsó:
nem sok egy kicsit az a cucc Mircin? Bér nem tudom, milyen idő volt aznap, de emlékeim szerint egy hónapja én már nem öltöztettem meg takartam be ennyire.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

még 2 kérdés a táposokhoz aztán befogom, mert fölkelt a Mirc.

1.)az ok, h. babavizet forralok a táphoz, de amikor kiöblítem, vagy csapvizet forralok, lerakódik a vízkő.amitől megőrülök
és a cumisüvegen is
és nem tudok mit csinálni, max 3 alkalmanként súrolom, citromozom, de nem akarok súrolós-citromos tápot sem adni neki
valami tipp?
van amikor a vizen is látom, h. van benne vízkő(nem klór),és ettöl kivagyok..
2:)milyen teátadtok?
Cicusnak már váltottam cumit, cumisüveget, és ez a 4. féle szilikoncumi.olyanból amilyenből a tápot kapja se kella se a víz, se a tea, se cukorral, se halványan, se cukrozva.
ez azért aggaszt, mert a doki mondta, hogy a táp nem elégíti ki a folyadékigényüket,tegnap kb lebaszott, hogy hogy kérdezhetek ilyet, pedig én azért kérdeztem, mert a Cicus nem iszik...
most próbálunk másik teát, hátha...

zsó
Kép
pcd1985

kakti :D
én is pont ezt néztem
itt van rajta:
body
rugi
meleg rugi(még plusz 1!)
mamusz
kapucnis kabát, vékony takaró
vastag takaró
-az ember a saját hülyeségeiből tanul... :D

zsó
Kép
pcd1985

becenevek: na, engem kiráz a hideg a Bendikétől! (anyósom mégis kérésünk ellenére így szólítja) Ennél jobban csak azt utálom, ha "A kisfiú"-nak mondják. :twisted: Van neki gyönyörűséges magyar neve!
Egyébként itthon mi is szoktuk mindenfélének szólítani (kis karmester, Nyekerke, Vigyorex...stb), de szerintem ezek el fognak tűnni, ahogy nő.

Ma reggel megkapta a drágaságom a 2. oltást. Remélem nem viseli meg nagyon (bár már most délelőtt is nyűgösebb volt). Prevenart még nem kap, a dokinő nem akarja terhelni a szervezetét az elhúzódó sárgaság miatt. Azt mondta később úgyis jobb lesz, mert a mostani oltás 7 szerotípus ellen véd az új pedig 11. Erről hallott már valaki?
zuzmooo

Anita: Hogy vagytok? Rég jártál erre. Kép
zuzmooo

csak gyors bejelentkezés

Csilla: látom kérdeztél a mei-tai ról.
Nekem III-as típus, keresztpántos van, de én kértem gremesét, hogy ne 40 cm hanem 36 centis legyen a lábterpesz szélessége, mert amúgy nagyon nehéz volt jól belerakni.
Ráadásul amit én kinéztem az a honlapján nem, csak a teszveszen volt fent színválaszték. A teszveszes meitai-ok ha jól emlékszem bélés nélkül készülnek. Gremesének van egy picasa-s webalbumja, onnan tudod összekombinálni a színeket.
Én próbáltam a tündérputtonyt is, lényegesen vékonyabb az anyag, ami lehet hogy jó nyáron, mert kevésbé melegít, de nekem nem adott kellő biztonságérzetet.

nálunk temetés ügyben még mindig nincs konkrét időpont, megy a kavarás,sok a feszültség amiről majd inkább gmailen....
stephie

épp most :) :) :)
stephie

Funky!
Szépek vagytok Bazsuval.
Szitu ismerős a gyerek méretű ruhákkal.
Nézegetem a 36-os pólóimat és nem értem hogy jött rám valaha.
Pedig van róla képem is.
Gatyák...

Zsó!
Én vettem Brita vízszűrő kancsót és azóta nincs vízkő, bár én csak a mellszívót főzöm ki olykor-olykor, de ég és föld, ha csapvízzel vagy szűrttel csinálom.
A vízforraló kancsóba is ilyen vizet töltök, azóta nem alakul ki benne hetek alatt az Aggteleki cseppkőbarlang.

Én már megint hanyag anya vagyok. Tegnapra volt tervezve beutaló szerzés, majd ortopédia csípőszüret miatt, de pont esett rendelési időben. Na majd ma.
Aha...
Rohadtul nincs kedvem.
A múltkori hasi és koponya uh-on a csípejéről is megemlékezett a drnő az anamnézisben. Aszerint csípő szabad. Biztos azért nem izgatom magam annyira. Aztán lehet, hogy majd közlik, hogy atom kötött és akkor fogom a fejemet a falba verdesni.

Kattkat

Kép
kattkat

Ja, eszembe jutott, hogy a minap találkoztunk az utcán a férjem egyik munkatársával, és ő is úgy kérdezte meg, hogy "És hogy van a kis Pocok?" :shock: Először csak néztem, hogy ezt meg honnan veszi, valami rémlett, hogy valaki mintha így szólította volna. :D Ja, igen, megvan, a férjem! Szóval beugrott, és így már érthető volt, nem is haragudtam rá, csak kicsit rosszul esett, mert eszembe jutott, hogy mondtam én a férjemnek, hogy ne szólítsa így, mert más is megszokja... Hát nem kellett sok idő hozzá... No, mindegy!

Kép
erusverus

Anita!

Részvétem Iminek! :cry:

MT:

Én nagyon szeretem. Már januárban beszereztem és tudtam, hogy jó lesz ez.
De ebbe is cudarul össze lehet izzadni a gyerekkel.
Részemről mell alatt és hasnál szoktam, ahol érintkezünk ugye.
A mellkasomon meg folyton egy tenyérnyi folt keletkezik, mert Domó elalszik rendszerint a MT-ban és olyankor (is) ereszt a szája. :D

Január környékén ezt írta nekem Gremese:

Persze, tudok küldeni anyagmintákat, elég sokféle dekorból tudsz választani.

Ha innen választasz, a mei tai ára. 10.900 Ft. http://picasaweb.google.hu/gremeseMT/An ... cked=true#

Ha innen, akkor 12.900 Ft. http://picasaweb.google.hu/gremeseMT/USAAnyagok01#

Az össze honlapon szereplő termékre és a fenti linkekről kiválasztott mei tai-ra érvényes a 15%-os kedvezmény. Valamivel több, mert lefelé kerekítek. Smile

Remélem még most is így van és nem terjesztek valótlan információkat.

Kattkat

Kép
kattkat

Na míg tölt az aksis csavarhúzó, jövök ide...

Zsó! Bázz! A vízkő nem látszik!!! A vízkő a vízben OLDOTT kalcium és magnéziumból alakul ki. Az úgy van, hogy az eső leesik. Na az még lágy. Aztán beszívja a föld, ahonnan ásványi sókat OLD ki. Kalciumot meg magnéziumot. Ha ez sok, akkor kemény a víz. Abból lészen vízkő.
Amit az ecet kiválóan eltávolít. Valamint ha zavar, használhatsz Jana, Szentkirályi, vagy egyéb alacsony Na tartalmú babavizet a táphoz!

És én is vízszűrő kancsót használok amúgy. Tényleg szuper. Főleg itt, mert itt baromi kemény a víz... :cry:
Vendég

Sziasztok!

Egy kis segítség. :)
Az összes mei tai 12.900 Ft, ebből lejön a 15%-os babanetes kedvezmény. A szett ár 14.200 Ft, ebből is érvényesíteni kell a 15%-ot. :) A hordozós táskák ára: 12.500 Ft - 15%.
Ezekről a linkekről tudtok dekorokat választani.
http://picasaweb.google.hu/gremeseMT/Va ... toDekorok#
http://www.mei-tai.hu/valaszthato-dekorok/

Az I-es és III-as modell szivacsbetétes fejtámasszal rendelkezik, tovább támasztja a baba fejecskéjét, mint a II-es, mert magasabbak pár centivel.
Mindhárom modell nagyon jó, az I-esnél és a III-asnál később kell elkezdeni a háton alvó babánál az alvócsuklya használatát, mint a II-esnél.
Remélem tudtam segíteni, és ne haragudjatok a hsz-emért, nem akarok zavarni! :)

Ezen a képen 10-11 hós a Fiam, és még nem szükséges az alvócsuklya.

Kép
(Ezen a mei tai-on még egy tűzés van középen, amiket készítünk, azokon kettő van)

Kép
Kép
Kép
gremese

hmm..
Zsófi megfigyelése a vízkőről:
valóban oldott állapotban van a vízben a "kő"
de ha fölforralom a vizet kicsapódik a szélére és az minden használatnál lemosódik és belemegy egy kicsi a cumisüvegbe
ha szentkirályi vizet használok, akkor is elöblítem a forralót
ha az elöblítést elöblíteném szentkirályival, akkor nem lenne benne kő :D
de majd nézek olyan víztisztítót-eszembe se jutott-kösz a tippet

zsó
Kép
pcd1985

Zso, :D

Kép

Kép
editmk

Bocsi, hosszú leszek mert régen reagáltam.

Túl vagyunk az oltásokon. Barbus 5360 gr. és 60,5 cm. Egész jól viselte és jó kedve van. A legújabb tudománya a búúúz-ás. Olyan édesen csücsöríti hozzá a száját. És persze bő nyállal vagy kajával a szájában az igazi. :D

beneildi: Én még nem is hallottam ezt a banánról. Én nem adtam még a gyereknek, de csak azért mert egyébként is nehezen kakil. De tegnap a védőnő azt mondta, hogy azt adhatom neki, ami már barnára van érve. Állítólag az nem fogja a hasát.

kakti: Barbussal az a baj a fürdésnél, hogy már nagyon csapkod meg kapálózik. Már az apja is alig bírja megtartani. Szerintem ha most megpróbálnám hasra fordítani, biztosan búvárkodás lenne belőle. De szerintem ez csak a mi tapasztalatlanságunk miatt van, mert más simán fürdet hason is. Mindegy, eddig még nem maradt koszos. :D Barbust se lehet nevetve lefényképezni. Mindig bemozdul. Egyébként én fel is szoktam ültetni Barbust a babakocsiban, de inkább az egy fokozattal magasabbra. A teljesen ülőset csak akkor használjuk, ha etetem.

nóri: Alma-szilvát már adtam Barbusnak, volt is kaki tőle rendesen. Mondtam is hogy csak akkor fog kapni, ha szorulása lesz.

pammut: A meggyet nekem is javasolta a védőnő. Azt mondta hogyha nagyon savanyú, akkor keverjek bele almát.

reni: Nálunk rövid ujjú body-plüss naci-zokni, vagy nadrág nélkül harisnya van itthon Barbuson. Sapkát nem mindig tűri meg magán, nagy melegben még a vékonyat sem bírja elviselni magán, annyira melege van.

erusverus: Nálunk az apja Cirmicuclinak hívja. :D Mert hogy olyan mint egy kiscica néha és nyammog a cumin. :D Engem nem zavar különösebben. Megy még a Vigyormanó is. Az unokatesóméknál a nagyobbik lánya hugi helyett Uginak hívta a kicsit és a mai napig is van az Ugizza. Otthon én is sokáig voltam Ikkki, mikor a húgom beszélni tanult.

funky: Szépek vagytok.

zsó: Nálunk is megy az alváshoz a pelus morzsolgatás. Mirci nagyon édes és nagyon 4 hónapos! Gratula neki. Vízkövet én még nem vettem észre a cumisüvegen és én nem szoktam felforralni a babavizet. Barbus a mecsek babyt szereti és jót is tesz neki. Esetleg almalé amit te préselsz neki? Vagy még nem akarsz?

zuzmoo: Én erről még nem hallottam, mi ma kaptuk a második prevenart. Mármint Barbus, én nem kaptam :D

kattkat: Szerintem éreznéd ha kötött lenne a csípője.

Mei tai-osok, kendősök: Aki a háton hordozást már próbálta, minden tiszteletem az övéké. A videón úgy "dobja" hátra a babát a csaj, hogy azt hittem a földig meg sem áll! De nem. Nekem szerintem ez nem menne. Nagyon megtetszett nekem is ez a mei tai, lehet hogy megpróbálom eladni a kengurut és veszek egyet. Abban a fekvős megoldás nagyon jó volt, de az ülősöknél nem válik be annyira. És most jöhetnek a kövek: csak kifelé van el benne Barbus. Tartom közben a hasát, hogy minél jobban a hasamhoz támaszkodjon és így el vagyunk. Csak így egy kezem már nem szabad. Nem sokat vittem még így, de nagyokat nézelődött.
vicky79
Budapest III. kerület

ööööööööööö! Zsó! A babavizet nem kell forralni. Az a lényege... :shock: A forraló mindenképp vízkövesedik. Azt ecetel nyomatom le. Azt, hogy látszik a vízkő, arra írtam, hogy látod benne...

És itt Maros környékén eszméletlen kemény a víz. Minden vízköves. Míg Budaörsön alig. Szóval ezt aláírom. Volt már olyan klóros a víz, hogy megrettentem, amikor kinyitottam a mosógépet, hogy véletlen Domestos került-e a gépbe. De csak a víz brutál klór szaga volt! :shock: :shock:
Vendég

vicky:
köszi
én is a mecsek teát adNÁM, ha inná,most próbálunk mást

JA, amugy a doki rámszólt, hogy ha már tápozok akkor lassan azért már kezdjem hozzáetetni..is
:? :shock:
egyelöre ott tartok, hogy teát sem iszik nemhogy etessem :P
szopipózban cumisüveg, kész..
holnap elmegyünk a védőnőhőő, és lemázsáltatom, és ha "hízik" még mindíg nem eröltetném.
ezenkívül mostanában alig eszik, általában a 100ml megvan, és tejböl vagy 20 ml-rel több..na de így is gömböc,hát ha megjönne az étvágya... :? (amugy ezért izgulok a folyadék miatt is...)

zsó
Kép
pcd1985

Hahó!

Asszem elkiabáltam, hogy meg tudom nyugtatni a gyereket. :( Tegnap este bő egy órát üvöltött, és semmi nem segített (éneklés, táncolás, mese, simi, semmi), max 1-2 precre hagyta abba tőle.

Gondolom az oltás és / vagy a vihar miatt (pont akkor dörgött meg villámlott). Anyám közölte, hogy kegyetlenség ennyi ideig sírni hagyni a gyereket! Meg kellett volna etetnem!!! De mondta, hogy másfél órája evett, nem az a baja, hogy éhes, hanem mittudomén (mondjuk láza nem volt, azt megmértem).
Az a bajom, hogy anyu minden sírásnál meg akarja etetni, pedig szerintem ebből alakulnak ki az olyan pszichés zavarok, ami bizonyos mértékig nekem is van, hogy bármi stressz ér, rögtön enni akarok. Nem akarok egy stresszevő duci tinédzsert, mint én voltam.... Erre most kegyetlen vagyok... :( :evil:

Amúgy ma is pilledt rettenetesen, meg nyűgös... meddig tart el egy oltás hatása? Most se lázas, csak nyügi (jó, most alszik).

Rendeltem mei-tai-t Gremesétől, csuda izgi!!! Majd referálok.

Becézés: én hívom minden hülyeségnek még Öcikének is, de egyik sem ragadt rajta tartósan. és szeretem a neve becézéseit, a Bercit, meg a Berkót, szóval az is szokott lenni. De szokott Lonci, Lulu, Büdösmacska, Borsómadár, Medvehagymácska, meg még százezer más lenni :) (régen még volt Buci is, de azt a Stohl miatt mostanában inkább hanyagolom :? )

Ruha: én tuti mindenig túlöltöztetem, de én is fázós vagyok, meg az apja, is, és ő is nagyon hamar kihűl, meg tüsszög. Itthon body+vékony rugi + zokni szokott lenni, kintre adok sapkát és kardigánt, ha hidegebb van, mint bent, de sokszor kint van melegebb, alig győzöm vetkőztetni... :oops:

Vízkő: nekem is felhalmozódik a vízforraló kancsómban, pár hetente ecetezem, az használ. Az üvegeken még nem vettem észre. Viszont nem használok babavizet, forralom a csapvizet, a védőnő szerint nálunk jó a víz. De egy olyan szűrős kancsóba én is beruháznék, hol lehet venni?

Fürdés: Berkó is sokat fickándozik, és egyre nehezebb megmosni, mert kapál. Ha a Zapa otthon van, akkor én fogom, ő fürdeti a végtagjait (a fejét nem hagyom :) ). De nem sír a fürdéskor, és most már a szárítkozáskor sem (mert tudja, hogy kaja ás ágyikó jön, erre már beidomítottuk :? ). Igazi halacska a lelkem, szerintem szeretni fogja a pancsit, ha már tud ülni. Már vettem neki egy fürdőszobai játéktároló hálót, ami (véletlenül) pont kacsa alakú tapaszokkal illeszthető a falra :) :lol: Zapa tartja benne egyelőre a cuccait :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boruska 2010.05.26 13:36-kor.

boruska

zsó: Én a hozzátáplálást kezdtem úgy, hogy lereszeltem az almát és átpasszíroztam szűrőn. Ami almalé lett belőle, azt adtam először Barbusnak. Egy próbát megér, ha nem idegenkedsz a hozzátáplálástól.
vicky79
Budapest III. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?