Hahó!
Asszem elkiabáltam, hogy meg tudom nyugtatni a gyereket.
Tegnap este bő egy órát üvöltött, és semmi nem segített (éneklés, táncolás, mese, simi, semmi), max 1-2 precre hagyta abba tőle.
Gondolom az oltás és / vagy a vihar miatt (pont akkor dörgött meg villámlott). Anyám közölte, hogy kegyetlenség ennyi ideig sírni hagyni a gyereket! Meg kellett volna etetnem!!! De mondta, hogy másfél órája evett, nem az a baja, hogy éhes, hanem mittudomén (mondjuk láza nem volt, azt megmértem).
Az a bajom, hogy anyu minden sírásnál meg akarja etetni, pedig szerintem ebből alakulnak ki az olyan pszichés zavarok, ami bizonyos mértékig nekem is van, hogy bármi stressz ér, rögtön enni akarok. Nem akarok egy stresszevő duci tinédzsert, mint én voltam.... Erre most kegyetlen vagyok...
Amúgy ma is pilledt rettenetesen, meg nyűgös... meddig tart el egy oltás hatása? Most se lázas, csak nyügi (jó, most alszik).
Rendeltem mei-tai-t Gremesétől, csuda izgi!!! Majd referálok.
Becézés: én hívom minden hülyeségnek még Öcikének is, de egyik sem ragadt rajta tartósan. és szeretem a neve becézéseit, a Bercit, meg a Berkót, szóval az is szokott lenni. De szokott Lonci, Lulu, Büdösmacska, Borsómadár, Medvehagymácska, meg még százezer más lenni
(régen még volt Buci is, de azt a Stohl miatt mostanában inkább hanyagolom
)
Ruha: én tuti mindenig túlöltöztetem, de én is fázós vagyok, meg az apja, is, és ő is nagyon hamar kihűl, meg tüsszög. Itthon body+vékony rugi + zokni szokott lenni, kintre adok sapkát és kardigánt, ha hidegebb van, mint bent, de sokszor kint van melegebb, alig győzöm vetkőztetni...
Vízkő: nekem is felhalmozódik a vízforraló kancsómban, pár hetente ecetezem, az használ. Az üvegeken még nem vettem észre. Viszont nem használok babavizet, forralom a csapvizet, a védőnő szerint nálunk jó a víz. De egy olyan szűrős kancsóba én is beruháznék, hol lehet venni?
Fürdés: Berkó is sokat fickándozik, és egyre nehezebb megmosni, mert kapál. Ha a Zapa otthon van, akkor én fogom, ő fürdeti a végtagjait (a fejét nem hagyom
). De nem sír a fürdéskor, és most már a szárítkozáskor sem (mert tudja, hogy kaja ás ágyikó jön, erre már beidomítottuk
). Igazi halacska a lelkem, szerintem szeretni fogja a pancsit, ha már tud ülni. Már vettem neki egy fürdőszobai játéktároló hálót, ami (véletlenül) pont kacsa alakú tapaszokkal illeszthető a falra
Zapa tartja benne egyelőre a cuccait
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boruska 2010.05.26 13:36-kor.