Sziasztok!!
na, itt vagyok, teljesen nem tűnök ám el, sőt kárpótlásul, rengeteg olvasnivalót kaptok tőlem..
Anna: mi újság veletek, gömbölyödik már a pocak??
Mia: fáradtság..
nehéz ügy..
sokat éjszakázom mostanában, mert Ákost is kínozzák a fogacskák..
nappal, meg olyan aktív ez a két kis pasi, hogy azt sem tudom melyikük után rohanjak..
azért próbálj meg tanulni, mert hosszú távon mindenképpen megéri a fáradtságot..
nézem ám az iwiw-en a képeket, nagyon vagány kis csávó Martin..
Pindi: valahogy mesélj magatokról..
remélem már jobb időszakot éltek, és békén hagynak benneteket..
Svedbaba: milyen dolgozó anyukának lenni?? Lóri nagyon klassz kis pasi, édes lehet, ahogy váltogatja a nyelveket..
karácsonyi tali..
de jó lenne benneteket megint látni..
szurkolok, hogy anyósoddal rendeződjön a helyzet..
jut eszembe, (ebben a pillanatban) hogy Gödöllőn van egy játszóház, egyáltalán nem drága, tök jó játékokkal..
ott talizhatnánk mostanában, még rossz időben is..
na mit szóltok???
egy kicsit rólunk:
Ákost folyamatosan kínozzák a fogacskák, és ez általában keményen be is zavar az éjszakáinkba..
mostanában gyakorlatilag óránként ébred és jól összeveszik velem, (mert éjszakai cicizésbe már nem megyek bele), majd megdobál a cumijával, (ha nem vagyok elég gyors, akkor egy két fülest is könnyen begyűjthetek tőle) majd látványosan elkezd kínlódni, forgolódik, kalimpál a lábával, esetleg ordít egy sort, (pedig mindig igyekszem segíteni) aztán egy idő múlva elalszik..
kb egy óra múlva, meg kezdjük elölről..
az vigasztal, hogy egyszer csak kibújnak azok a fogacskák..
a legújabb szórakozása, hogy mindenhova felmászik, feláll és leugrik..
vajon kitől leste el..
kipróbálta a bukfencezést is, ahogy Matyitól látta, és azóta folyamatosan bukfencezik a nagy ágyon..
egyre hajmeresztőbb ötletei vannak ám a fiatalúrnak.. átjött valamelyik nap a barátnőm, a lányával és a fiával játszani.. hamar ki is találták a törpök, hogy a nagy ágyon fognak ugrálni, ami ellen természetesen Ákos sem tiltakozott..
rövid időn belül rájött, hogy ha az ágy egyik végéből elszalad a másik végéig, akkor az anyja égnek álló hajjal rohangál utána..
ez jó mókának bizonyult, mert rettentő jól szórakozott a kommandósokat megszégyenítő ugrásaimon..
mikor már jól kirohangálta magát, és úgy látszott, hogy be fejezte a hajmeresztő mutatványait, egyszer csak gondolt egyet és leugrott az ágyról
, pedig ketten álltunk mellette, pont azért, hogy megakadályozzuk az erre irányuló terveit..
de annyira gyors volt, hogy bár elértem, megtartani már nem tudtam..
persze engem az infarktus kerülgetett, ő meg nevetve felállt és mászott vissza az ágyra..
asszem veszek neki egy ejtőernyőt..
aztán még egyszer megtréfált a fiatalúr..
Matyi kitalálta, hogy biciklizni szeretne, és ilyenkor húzza maga után a szülinapjára kapott kamionját..
egy ismerősünk házáig jutottunk csak el, mert megálltunk játszani..
Matyi leparkolta a bicajt, meg a kamiont tőlem kb öt méterre és már ugrott is be az árokba..
Ákos meg eközben ott lófrált körülöttem..
kb 3 másodpercre levettem a szemem Ákosról, mert valamit mondtam anyukámnak, és mikor visszanéztem Ákos felé mit látok
fent állt a kamion platóján:shock:
, (mint egy gördeszkán) a lehető legönelégültebb vigyorral az arcán, és ráadásul még jobbra-balra mozgatta is azt a kis lábaival..
segítséééég...
Matyi meg már nagyon komoly nagy fiú..
nagyon jókat lehet vele beszélgetni, olyan okos kis krapek..
sokat kéri, hogy meséljek neki más országokban élő emberekről, ismeretterjesztő filmeket, természet filmeket néz (persze szigorúan két Jackson klipp között
), és mindent meg is jegyez amit lát..
és lyukat dumál a hasamba..
a közértben már szinte ő vásárol mindent és természetesen mindig ő fizet, a vásárláshoz pedig bevásárló listát is "ír"..
nagyon ügyesen el tudja már mondani, hogy hol lakik..
mikor erről faggatom, mindig megkérdezem azt is tőle, hogy őt hogy hívják, erre nagy szerényen csak azt válaszolja, hogy "Mátyás Király"..
nem tudom meggyőzni, hogy van még egy másik vezeték neve is..
legjobb esetben is csak a M. Jackson név jöhet számításba nála..
de van még a tarsolyban szöveg..
valamelyik nap mondtam az apjának, hogy "papírhuszár", mert valamit szájhősködött, erre tegnap mikor este lefekvés előtt mondtam Matyinak, hogy menjen ki az apjával pisilni, hevesen tiltakozott, így az apja végig morogta az oda vezető utat... egyszer csak hallom, ahogy Matyi dorgálóan mondja az apjának, hogy "huszárpapír vagy"..
ja, és ma délután kitalálta, hogy játsszuk azt, hogy iskolába megy..
fel is vette az iskolatáskáját, belerakta az Atlaszát (most ez a kedvenc olvasmánya
) és hátra mentünk az iskolába..(a hálószobánkba) el is kezdtünk "tanulni" az atlaszból, miközben folyamatosan óvónéninek szólított...
még egy kicsit keverjük a szezont a fazonnal..
amúgy rendszeresen elsétáltunk az iskola mellett, ahol mindig megállunk egy kicsit "hallgatózni" és arról beszélgetünk, hogy mit csinálnak ott a gyerekek..
legutóbb mikor arra jártunk, mondom Matyinak, hogy majd ő is fog iskolába járni okosodni..
erre azt mondja nekem, hogy "Matyinak nem kell iskolába mennie, mert már okos"..
legnagyobb boldogságomra, változatlanul imádják egymást Ákossal, és egyre többet játszanak együtt..
valamelyik nap is, miközben mosogattam, hátra mentek a hálószobánkba focizni..
a legújabb közös játékuk pedig, hogy fogócskáznak..
persze azért van civakodás is, de ennyi szerintem kell is..
hoztam ám pár képet és videót is..
Ákos akcióban..
http://www.babanet.hu/album/video.php?video=58251
Matyi a lovasakrobata, de a szövege sem semmi..
http://www.babanet.hu/album/video.php?video=58195
egy kis esti test edzés..
http://www.babanet.hu/album/video.php?video=58194
Matyi a vagány..
új családtagunk, Niki kutyus..
nagyon szeretem a papámat..
bocsi, ha sok voltam..
pussz
Móni