Új privát üzeneted érkezett!

Zsófi!!!!

Már nem tudtam, merre vagy, mi van veled! Örülök, hogy visszajöttél, és hogy a körülményekhez képest minden oké. Nekem közben megjött 12 nappal a műsz. bef után (29 nappal a vetélés kezdete után), úgyhogy a 3 hónap lecsökkent 1.5-re. Ebben a hónapban megnézi a doki a hormonokat (nekem azzal volt a baj előtte is, valszeg a vetélés oka is ez volt), és a köv hónapban mehet az éles!

Kép
xtina75

Évi? Kriszti? Hahóóóóó...
Minnnnyá megyek, Rólatok meg semmi hír...
:shock:

szilvás76

Megjöttem
Minden rendben,jókora női ökölnyi méh na erre de büszke vagyok :lol: zárt méhszáj,módjával tornázhatok de a terhelést kerüljem,Magne B6,görcsök miatt.
Az UH külön asztal itt...de rendes dokinő,ha akarom ő gondoz végig,de ő szülést nem vezet le.Ergo,szülsz az ügyeletesnél..pff.Na mindegy,darabig még maradok :)

Zsófi,jó hogy írtál.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Melich, gratulálok a szép uh eredményhez.
Én is a harmadik uh-n néztem a babát a monitoron, és közöltem, hogy jé ott a feje. Erre a doki mondta, hogy az nem az. Az ott csak a szikhólyag. :D
Utána a doki aranyos volt és elmagyarázta, hogy mit-hol láthatok.

Tünde, nagyon jó, hogy nincs már lázad!

Évilány, szuper, hogy minden ok.

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Fifth Birthday tickers

Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Second Birthday tickers
woody

Csajok, én meg azt hiszem, előveszem a terhes-farmergatyomat.
Én nem tudom, annyira felpuffad a hasam... Érzem, hogy ez puffadás, de muszáj kigombolnom a nadrágomat magamon, akkor meg most minek is kinlódom? Nem?
Húznám-halasztanám, ne nem akarom Ufócskát nyomorgatni.
Nem kényelmes. :-(

szilvás76

Lehet, hogy a FEMIBION?
A tegnap reggeli körte már olyan régen volt, nem hiszem, hogy az "bántana".

Az elütésekért sorry.

Na, lassan tényleg megyek.

szilvás76

Szilvás,én 3 napja abban járok.Igaz nem látszik,mert hosszú a pulcsi,de ez a kényelmes most.Terhes vagyok és kész :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Dolgozó jelentkezik...

Vanilla
Sajnálom :cry:

Melisch
Gratulálok!

Bmaass/Barbi
Pizza jól hangzik! :wink:

Tetszik a kórházas lelkesedésetek! Már csak egy csekélység hiányzik hozzá...úgy 10-20 milliárd Ft :wink: :wink: :wink: :wink: :cry:
Remélem, lottóztok :lol: :wink:
Vagy bankot rabolunk? :roll:

Sucer
Üdv a csapatban! :lol: :lol: :lol:

Maccs
IR-nél a terheléses cukor még sokáig normális lehet!!!!
Nagyon sok ismerősömnél (lombikos fórum :wink: ) iszonyatosan magas inzulinszintek mellett normális volt a vércukor.
Vércukorszint, akkor emelkedik, mikor a hasnyálmirigy inzulintermelése már nem képes lépésttartani a szükséglettel!
Esetleg annyi eltérés lehet (de ez se biztos), hogy a terheléses vizsgálatnál a 120 perces vércukorérték alacsonyabb, mint az éhgyomri.
A Mensmentisben alighanem 5-6000 Ft-ért csinálnak terheléses cukor+inzulin vizsgálatot :wink:
Az oltási bizonyítványát kérd el, ha megharap! :lol: :wink:

Pesten van egy nagyon jó barátnőm...háziorvos... csak most ő is babát vár :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ja.... volt vérvételem... :wink:
EKG-t is húztunk :lol: :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Naná lottózom.Tegnap a skandinávon volt 3 találat.Kár hogy 4től fizet...

evilany

Évi
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi, köszi a gyors választ! Mégcsak nem is terheléses cukorérték lesz, sima nagylabor, éhgyomri cukor. Itthon van vércukormérőm (előző terhességi cukor miatt), úgyhogy én megcsinálom ezt a terhelésest, glükóz épp van itthon :), mert abban jobban bízok, mint a zsemle, tej kombinációban. Nyilván a laboros vizsgálat jobb lenne. Hihetetlen, hogy az ember már a háziorvosában sem bízhat!

Tinával elvergődünk a Mensmentisbe februárban, ez már le van zsírozva :mrgreen: Semmit sem bízunk a véletlenre :)

Zsófi, NAGYON ÖRÜLÖK, hogy jelentkeztél és körülményekhez képest jól vagy, vigyázol magadra. 3 hónap múlva hajrá! Drukkolok nagyon!

Évi, most azon gondolkodok, hogy ha felétek az a gyakorlat, hogy ügyeletesnél szülnek anyukák, akkor nyilván erre vannak azok is készülve és mindent el fognak követni, hogy rendben menjenek a dolgok és plusz pénzt lássanak.
Szerintem még ne tornázz, ahogy olvaslak, mozogsz eleget :)
Remélem, hogy terhesgondozást végző dokidnak megvan a száma, ha valami kérdésed, problémád lenne, akkor azonnal tudjad hívni!

Lottózok, de 10-20milliárdhoz többszöri telitalálatomnak kellene lennie különböző időpontokban... :wink:

maccs01

Maccs,nem ez a gyakorlat,a többi terhesgondozást végző doki vezet le szülést.Nem is értem én ezt.Én olyanhoz kerültem,aki nem vezet le.Pff.
Szám: :? hát ööööööööööö nem cseréltünk számot :(

evilany

Mi az a Mensmentis??

evilany

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

sziasztok!

most ment el a család.... sajnos előtte megint hűtőfürdőben kötöttem ki... menetrend szerint 3-ra felment 38,1-re... :( apu felhívta a belgyógyászát... a szakma legelismertebbje itt, és megnyugtatott, hogy mindent jól csinálok... pihi, algopyrin, ha kell, hűtőfürdő... többet most nem lehet tenni... holnap se megyek dolgozni, aztán ha szükséges hétfőn elmegyek a háziorvoshoz, de addigra csak meggyógyulok... :evil: :evil: :evil: :evil:

én is lottózok ám!!! :lol: :lol: :lol:

Évi a Schunk-hoz jársz...nem?!?! ő is vezet le szülést, de csak a magánbetegeinek... a barátnőm is nála szült 2 lurkót is...

Kép
gtunde75

Tűnde,sajnálom,mielőbbi gyógyulást!! Lehet jobb lenne mielőbb dokihoz fordulni.
Ki apukád belgyógyásza? :shock:

Schunk:tudtommal már pár éve nem,de lehet rosszul tudom.

evilany

a Sárossy doktor...

igen, de őszintén: kihez menjek? ügyeletre??? üljek ott órákat...és a végén hazaküldenek, mert nem fognak mást mondani... az tuti....
többet ártok vele, mint használok...
a dokim szabin...

Schunk: lehet... már 4 éve volt, hogy utoljára nála szült... vajon miért nem vállal több szülést?

Kép
gtunde75

Hát fura sztorit hallottam erről(Schunk) lehet fele sem igaz.

Sárossy István? a volt főnököm :) de hát ő a SBO vezetője..(sürgősségi bel) ha van protekciód csak megnéznek hamarabb...?

evilany

Bár ha telefonban egyetértett,tényleg nem kell menni,hacsak nem lenne szükséges más gyógyszerre is.De remélem nem.
Gyógyulj meg mielőbb.

evilany

háááát, őszintén nem tudom, hogy István-e.. csak tanár úrnak szólítják a 400 ágyason, eccer én is voltam nála... kardiológus is...
apu a szívével jár hozzá...

Kép
gtunde75

Ja ja ő az :) jó fej doki.

evilany

azaz...nekem is szimpatikus... :) bár velem nem tudott mit kezdeni, de mindent megtett tényleg...

Kép
gtunde75

No eldőlök a kanapén.Bevacsoráztunk :)
Férj megigérte hogy szombaton burgonyás lángost süt nyami :) és a késztermékkel átmegyünk barátnőmékhez.Szombat esti lángos parti :lol: :lol:

evilany

[quote="evilany"]C írta:evilanysillag,recept???

Ok,megbeszéljük.

berakom a dokumentumokba :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok

Én is voltam nődokinál.
Lefotózta nekem.

Majd a 12 heti uh-n többet lehet majd látni.
Kép

Kép
Kép
schopin

Csajok!!!!
Shunk 2 éve nem vezet le szülést.Elküldték az Édesanyék útjáról amikor leépítés volt :( Én is nála szültem a lányomat :D
Egyébként hazaértünk..Annyira szúrt útközben a hasam,hogy hazafelé bekaptam magnéziumot...alig bírtam menni...azóta semmi bajom....remélem csak azért volt mert nagyon kellett már pisilnem :(
Tényleg!
Lehet hogy attól szúr a hasam??????????????

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Schopin tök jóóóóóóóóóóóóó :) Bár én is itt tartanék...uh-nál :(

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Vettünk ma Femibion 800-at....folsavat,magnézium+B6 és összesen csak 3800-at fizettünk....mi a fene?Lemennek a gyógyszer árak? :o

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="evilany"]H írta:evilanyát fura sztorit hallottam erről(Schunk) lehet fele sem igaz.

Sárossy István? a volt főnököm :) de hát ő a SBO vezetője..(sürgősségi bel) ha van protekciód csak megnéznek hamarabb...?

Mesélj :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Senki nix? hol vagytok?

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Na jó! Ha nix senki akkor lepihenek....majd holnap jelentkezem...ne írjatok sokat :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Ircsi!

Orvosi kérdés neked címezve: most a fürdetésnél konstatáltam, hogy a fiam háta és felkarja olyan tipikus exanthemmal van teli, mint az a megalerythem-nél (Parvovirus) szokott lenni. Csak nekem nem illik a képbe a hát, mert elvileg arcon kezdödik, nem? Mindegy. A lányaimnál is inkább karon és mellkason volt, de az volt. Akkor ugyanennyi idös terhes voltam a legifjabbal, mint most. Mivel anyám se tudta megmondani, hogy átestem-e rajta, így gyorsan elszaladtam a nögyógyászomhoz rendkívüli vérvételre. Akkor az jött ki eredményként, hogy jó az immunitásom, tehát feltehetöleg átestem rajta. Most nem kell akkor ezzel foglalkoznom, ugye? Nem változik az eredmény, stb...

Ha egyébként nagyon pocsék napom volt. Alig fejeztem be a nektek írt reggeli ömölengést, majdnem mehettem is hányni. Nem sok hiányzott a megvalósításához. Azóta is nagyon szenvedek, álmos és nyügös vagyok, de nem alhatok, mert mindenki akar valamit tölem. Holnap meg fogorvos. :(

Megyek is, mert még a kenyeret meg kell sütnöm, meg valami vacsorát összeütnöm.

Puszi: Barbi
Vendég

Csillag,mármint azért szúr a hasad mert kell pisilned? :shock: ööööö nemtom :) ne tartogasd :) persze ha van wc a közelben :))

evilany

Jó reggelt!
Nagyon kihalt tegnap a fórum...bár én üzentem,hogy ne irogassatok sokat :D
--------------------------------------------------------------
Évi!
Igen...amikor haza fele jöttünk és nagyon szúrt...megkönnyebültem hazaérve amikor pisiltem :)
És ezt már máskor is észrevettem :)
---------------------------------------------------------------
Nagyon rossz álmom volt az éjjel...arra keltem fel hogy sírtam :(
Nem részletezem,nehogy valaki ilyet álmodjon.Egyébként ami panaszokat itt leírtok (szúrkálás,görcs...stb) észre vettem hogy max 1 napon belül nálam is jelentkezik a tünet....pfú....komoly...szerintem pszichés alapon van? Szerintetek???????
----------------------------------------------------------------
Gyógyszer szakértők!!!!
Szeretném ha valaki tanácsot tudna adni abban,hogy hogyan szedjem az alábbi készítményeket.
Tudni kell hogy eddig ELEVIT-et szedtem....és a vashiányomra FERROGRAD FOLIC-ot....de mindkettőtől királyságos gondjaim akadtak.
Jelenleg most ezek vannak:
-Femibion 800 (tudom ez napi 1 szem)
-Magnézium + B6 vitamin (Vitaday) ?x? szem
-Eurovit Folsav ?x? szem
Nagyon megköszönném ha valaki tudna tanácsot adni és nem kellene felhívnom az i...ta háziorvosomat!
------------------------------------------------------------------
Tegnap óta fáj a fejem (jobb oldalon a homlokom) és a jobb szemem....erre valami gyógyír?

Kép

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Sziasztok!

Csillag.
A fejfájás nekem MINDIG ilyen, és hányás a vége, ha nem veszek be rá Algopirynt.

Nekem azt mondta a doki, hogy a FEMIBION elég, nem kell külön Folsavat enni!!!!!!!!!!!!!!!!
A Femibion eleve folsav bomba.

Sztem a Magnézium is csak görcsökre kell. De ha megnyugtat, egyél napi 1-et, szükség szerint max, amennyit lehet (talán 3*1) nem tom, milyen kiszerelés.

Inkább egyél gyümit, zöldséget, rostos dolgokat. Szerintem.
:-)

szilvás76

Vas: céklalé, cékla, mák, Husi (pl marha), spenót stb...

szilvás76

Köszönöm Szilvi!!! Hálám üldözni fog :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Na tessék. Én idejövök, aztán most meg megint nincs itt rajtam kívül Senki?????? :roll: :shock:
Akkor Lmentem dolgozni. :)

szilvás76

én itt vagyok :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csak nézegettem a baldachin szetteket...marha drágák...még jó hogy anyu varrónő...most számolom az anyaghányadokat,hogy mennyi anyag kell az 5 részes garnitúrához...és mennyibe jön ki ha megvarrja...mert 14.000-ért nem veszek! :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

"Legjobban hasznosuló vasforrásaink állati eredetűek – a húsok, az olajos hal, a tojás –, de a hüvelyesek, a zöld leveles növények, valamint a vassal dúsított élelmiszerek is hozzájárulhatnak a megfelelő vasbevitelhez. A nagy mennyiségű vasat tartalmazó májat és májkészítményeket – nagy koleszterin- és A-vitamintartalmuk miatt – 10-14 napnál gyakrabban nem ajánlott az étrendbe iktatni. A vas könnyebben felszívódik, ha C-vitamin is jelen van, ezért mindig fogyasszunk a nagy vastartalmú ételek mellé zöldséget vagy gyümölcsöt!"

Nagyon jó még a brokkoli, sóska, uborka is. ÉS ezek is könnyen beszerezhetőek.

:-)

szilvás76

Ja, már továbbléptél.
Hát, sok minden marhaságot megvesz az ember.
Nekem volt baldachin tartóm meg mittoménmi. Kár volt, nem használtuk.
Nyárra vettem a Jysk-ben mennyezetről lelőgatható szúnyoghálót, annak volt haszna. Mondjuk mi közel lakunk a Dunához, árvíz után szúnyog invázió van...
Anyósom varrt oldalra ágyvédőt, fillérekből kijött. Csak a két szivacs csíkot, meg egy kis anyagot kellett venni... :-)
Vagy VATERA. :wink: :lol:

szilvás76

Sziasztok
Csillag,én szedek Folsavat az Elevit mellé,napi 1-et,a 12.hétig (vagy amígy tart a doboz :) ) Magnézium nem tudom hány mg-os amid van,én azt pluszban nem szedek,mikor görcsölt a hasam bekapkodtam 2x2 szemet.Azzal nem ártasz,sőt.Rengeteg mindenre jó.Szívműködés,hányinger,lábikragörcsök,fáradékonyság,hasi görcsök,stb

Baldachint mi elvileg kapunk.Bár azt hiszem rózsaszín :)

evilany

Szilvás
Kép

evilany

Én imádom a baldachin szettet...leányzómnak is volt-azt is anyu varrta :D
ebben lesz fejvédő,zsebes tároló az ágyra,takaró,kispárna,és a baldachin függöny :D Na már most ennek az ára 14 körül forog...ha egyszer kihozom a feléből :D :D :D
magnéziumom B6 vitaminnal: 75mg os

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

b6 vitamin benne 0.5mg

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Az Elevit nem annyira jó folsav szempontból. A FEMIBION valami jobban hasznosuló folsavat tartalmaz, a dokim magyarázta, de a dobozon is rajta van.
Idézem:

Az anya szervezetének kielégítő mennyiségű folsavval kell rendelkeznie a magzat fejlődésének időszakában. Előfordul, hogy a táplálékkal bevitt folsav mennyisége az ún. „ajánlott napi bevitel” mértékét sem éri el, ezért már a teherbeesés előtt ajánlatos a folsav
pótlása, folsavban gazdag élelmiszerekkel, vagy tudatos étrend-kiegészítéssel.

Metafolin® – a szervezetben megtalálható folátforma

Ahhoz, hogy a folsav a szervezet számára hasznosítható legyen, először biológiailag
aktív folát formává kell átalakítania azt. A metafolin® ezzel szemben a szervezetben
természetes módon előforduló, biológiailag aktív folát forma, ezért a metafolin® a szervezet
számára azonnal, további átalakítás szüksége nélkül áll rendelkezésre, ezáltal sokkal
jobban hasznosítható, azon nők esetében is, akik szervezete a folsavat nem tudja teljes mértékben biológiailag aktív formájú foláttá alakítani és megfelelően hasznosítani.

Femibion 800
folsav + metafolin®
A tablettában 400 µg folsavat kombináltak megfelelő mennyiségű metafolin®-nal, hogy elősegítse a szükséges folsavszint elérését a kezdetektől fogva. Már a gyermekvállalás tervezésétől érdemes ügyelni arra, hogy elegendő legyen a folsav és metafolin® bevitel a megnövekedett vitamin és ásványi anyag igényekhez.

További vitaminok és jód
Folsavon kívül még további 9 vitamint és jódot is tartalmaz a készítmény, hogy hozzájáruljon a terhességi időszak alatt megemelkedett vitamin és ásványi anyag szükséglet kielégítéséhez.

További fontos mikrotápanyagok
• A B1-vitamin a szénhidrát-, fehérje-, zsír-anyagcseréhez és az energiaellátáshoz
nélkülözhetetlen.
• A B2-vitamin a szervezet energiaháztartásához szükséges.
• A B6-vitamin részt vesz a normál fehérje-anyagcserében.
• A B12-vitamin a vérképzéshez és az idegrendszer egészséges működéséhez szükséges.
• A C-vitamin a kötőszövetek felépítésében és a vas felszívódásában vesz részt, egyidejűleg hozzájárul a szervezet védekezőképességének fenntartásához.
• Az E-vitamin a sejtek és a kötőszövet védelmében játszik fontos szerepet.
• A biotin részt vesz a szervezet aminosav és zsír anyagcseréjében és az energiatermelésben.
• A pantoténsav a szervezet működéséért felelős anyagok, mint pl.a hormonok termelődéséhez is szükséges.
• A nikotinamid részt vesz a bőr és nyálkahártya egészségének fenntartásában.
• A jód egy olyan nyomelem, amelynek megfelelő bevitele fontos a szervezet anyagcseréjéhez és energiatermelő folyamataihoz.

szilvás76

Huhhh...Szilvi :D Mindezt képes voltál leírni???? :-o
:D :D :D
Nagyon rendi tőled!!!!
:D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Ja akkor én azért szedrk pluszban. Nna. :) Szerintem a Mg elég napi 1,görcsök esetén emelni az adagot.

Mindjárt vendégem lesz,sógornőm hozza a 4 éves kisfiát míg ő beugrik a bankba. Reszkessetek cicók :lol:

Fejfájás:hét végén fájt,sajna már 2x1/2 Algonál tartok mióta itt a baba. De ez van,mikor már hányinger meg lüktetés van,na az borzalom.Miki rámparancsolt hogy tessék bevenni a gyógyszert,mindenki mondta hogy ártalmatlan.Én meg paráztam mi van ha pont a kis veséje (vagy akármi)fejlődik épp én meg elrontom.. :?

evilany

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?