Sziasztok!
Én 18 évesen lettem terhes a fiacskámmal (ő most 8 éves), 48 kg voltam akkor. Szülni 86 kilóval mentem, de senkinek nem tűnt fel, hogy valami gond van, ugyan tipikus tüneteim voltak, állandóan fáztam, tiszta ödéma voltam, aluszékony stb. 3-4 héttel a szülés után nagyon magas lázam lett jóformán az ágyból is alig bírtam kikelni. De ekkor sem gondolt egyik orvos sem a pajzsmirigy betegségre: Majd pár hónap múlva akkorára dagadt a nyakam, hogy már egyértelművé vált a helyzet. Elkezdtem szedni az L-thyroxint, amit azóta is szedek. Ugyan az értékeim jók voltak a beállítás után, de fizikálisan minidg is (azóta is) fáradékony voltam, sohasem tudtam lefogyni pedig a szülés után kitartóan próbálkoztam (mindenféle turmixok, fitness terem, diéta stb)
jelenleg a 25 hétben járok a második gyerkőccel, emeltek a gyógyszer adagon, de épp tegnap kpatam meg az eredményt, semmit nem változott az FT4 szintem, jelenleg a közép értéken áll azaz 14 körül. Az orvos azt mondta, hogy a magzatnak az volna jó ha a felső határt surolná azaz 23 lenne. Jelenleg 225 mikrogramot szedek.....
Vajon meddig lehet emelni az adagot? És ez az érték okozhat-e gondot a gyermek szellemi fejlődésében? Milyen módon lehet több jódot bevinni a szervezetbe?
Esetleg akad köztetek olyan, akinek ennyi volt a terhesség alatti értéke és persze egészséges kisbabája született?
Mostmár a férjem is tiszta ideg, hogy nem lesz "okos kisfia"
Bogi