Babakocsi: szerintem az egyik legnagyobb befektetés, mert sokat használjuk majd a napi sétákhoz, a védőnőhöz való eljutásra, a gyerekorvoshoz, az ismerősök meglátogatásához, úgyhogy ezzel viszonylag hosszú távú, napi szintű használatra kell tervezni
Fontos, hogy milyen terepre használjátok. Pl. ha a környkéken rosszak az utak, nagy kerekű, jól rugózó, strapabíróbb kocsi kell.
Városba, beton járdára jó a kisebb kerekű kocsi is.
Ha tömegközlekedésben is használnátok, a keskeny, jó fordulékonyságú, könnyű babakocsi a praktikus, mert a buszra fel- ill. leemelni, az emberek közt manőverezni egy nagy, nehéz kocsival nem egyszerű.
Bevásárlás után szatyrokkal, pakkokkal a ház bejáratánál kell-e emelni. Nekem anno 8-10 lépcsőt kellett felmenni a házig, nem volt babakocsis rámpa, így a kocsit+gyereket+bevásárolt cuccot mind fel kellett cipelni, úgyhogy a könnyű kocsi itt is praktikusnak bizonyult.
Az is szempont, ha a környéken olyan kisebb közért/üzlet van, ahová járnátok, de amiben keskenyek a sorok, a széles kerekű kocsi elakadhat (barátnőm járt így a nagy szélességű babakocsival)
Nekem Peg Perego babakocsim van, ami anno nem számított túl olcsónak (80.000 Ft körül), de mivel két babára terveztem, nekem megérte. Amúgy 100-ról akciózták le, napokig figyeltem, mikor tudom olcsóbban megvenni
A kocsit imádtam, nagyon jó választás volt. Könnyű, a buszra fel tudtam emelni még magassarkúban is, keskeny, így mindenhol elfértem vele. Bolygós kerekei vannak, így nagyon fordulékony volt.
Elég sokáig használtam, mert 2 funkciós, a fekvős, mély kocsival kezdtük, utána átalakítottam sport babakocsivá és úgy is sokat jártunk vele.
Hordozó/kendő: nekem mei tai hordozóm van, én imádtam
A baba szinte azonnal elaludt benne, vásárolni és közlekedni és praktikus volt, hogy mindkét kezem szabad volt
Ez a típus 3 hónapos kortól használható. Én mindenképpen használni fogom tavasztól, mert a házunktól két utcára kezdődnek a hegyek lankái, és gyönyörű a kilátás, úgyhogy fel akarunk újra járni sétálgatni, leveleket gyűjteni, virágot szedni a kislányommal (a terhességem óta nem tudtunk menni).
Ahogy Beze írja, a kenguru tényleg nem jó, érdemes utána olvasni, sehol sem javasolják, mert a baba gerincének nem tesz jót, a lábai is csak lógnak benne... stb.
Rugalmas kendő: ez újszülött kortól használható. Én sokat gondolkodtam rajta, hogy vegyek-e, de mivel téli baba lesz, nem látom magam, amint 5 réteg ruhában még magamra kötök egy babát is
Ha nyári/tavaszi baba lenne, biztos beruháznék egyre, de így nem látom értelmét, ezért én az első hónapokban babakocsizni fogok, míg a mei tait be tudom üzemelni.
Használt/új cuccok: én sosem vettem semmit használtan, mert irtózom tőle. Magamnak sem veszek sosem használtan semmit, inkább keresek jó minőségű olcsóbb dolgot
De ez az én dilim, hogy ha magamnak sem veszek ilyesmit, az újszülött babámat sem tenném bele
Az ismerőstől kapott dolog más, ott tudnám kitől van, de nálunk anno senkinek sem volt a rokonságban baba, így a nulláról indultunk a vásárlásnál.
A neten biztos vannak szuper jó, alig használt holmik, úgyhogy akit nem zavar, annak tényleg érdemes így olcsóbban hozzá jutni dolgokhoz, mert nagyon sokat lehet vele spórolni. A pici baba holmik is biztosan jó minőségűek, mert azokban még csak fekszenek a kicsik, nem igazán lesznek koszosak, vagy viseltesek.
Én mindent két gyerekre terveztem, és mindig utána jártam, mi hol olcsóbb, és így nem éreztem drágának az új cuccokat sem.
Szerintem az a lényeg, hogy gondoljátok végig, mik a ti egyéni szempontjaitok, meddig és hogyan használnátok az adott dolgot, és aszerint válasszatok
Érdemes a weboldalakat is böngészni (akár már most), mert pár ezer forintnyi eltérés is lehet ua. annál a terméknél attól függően, melyik üzletben van.
Dumo: a kedvenc beszerzni való dolgaim a Tena betét és a mellszívó voltak
Nekem valahogy nem állt össze a kép, hogy ülök egy Tena betéten és közben fejem magam... de az élet felülír minden rácsodálkozást, és később ezek a dolgok természetesek lesznek
Abika: örülök, hogy jobban vagy!
Akkor neked ismerős a kedvenc magyar településnevem: Röjtökmuzsaj
Egyszer átbicikliztünk a bátyámmal oda a nagyszüleink bringáján, mert látnom kellett, mit rejt ez a név
Wc-papír: nálunk már csak színes papír van, így kevésbé idegesítem magam
Beze: jó ötlet a zárt fórum, oda én is szívesebben tennék fel képet, és az úgy személyesebb lenne. De szerintem kicsit várjunk még vele, hátha valakinek van kedve még ehhez a nyitotthoz csatlakozni
Többiek? Vélemény?
Tünde: nagyon szép a babakocsi, nagyon tetszik! Egyetértek veled, ebben nem számít, hogy tavalyi v. idei modell-e, a lényeg, hogy a te egyedi szempontjaidnak megfeleljen
Amúgy sem tudom, mi most a babakocsi divat, én ezt divatosnak látom laikusként