Szia Rita!
Nálunk úgy ment,hogy ébredés után elmentem zuhanyozni. Hozták a reggelit, utána olyan 9-körül beültünk egy szobába, ahonnan behívtak a műtőbe. Ne arra a klasszikus műtőre gondolj, nőgyógyi szék, monitor, felszerelések.
De mindezek előtt el kell majd menned UH-ra, itt az orvos meghatározza,hogy melyik az a legoptimálisabb időpont Neked a babádnak és a lepénynek a beavatkozáshoz, így ad egy időpontot.
A Schöfiben a bevatakozás előtti napon be kellett feküdnöm olyan este 6 körül.
Tehát ott tartunk,hogy behívnak a műtőbe, felfekszel, itt volt először is egy hüvelyi vizsgálat, aztán fertőtlenítik a pocót, kapsz érzéstelenítőt, és UH-al már lesik is a babát.
Nem kell figyelned a dokit, inkább nézzd a monitort. Mondjuk én fél szememmel láttam azt az iszonyú hosszú mintavevő tűt, de nem izgattam magam.
Magát a bökést nem éreztem, csak a mozdulatot. Az egész nem tart tovább 2-3 percnél. Felöltözöl és spuri a szoba, ahol szigorúan 1 óra fekvés!!! Csak wc-re mehetsz, ha nagyon muszály.
Ezt tényleg komolyan kell venni, nálunk az egyik lányt baromira leszúrta a nővér,mert kiment telefonálni a folyosóra
Semmi kellemetlen érzésem nem volt, nem keményedtem, nem éreztem fájdalmat, persze ahogyan múlik az érzéstelenítő hatása, egyfajta nyomást éreztem, de semmi fájdalmat!!
A beavatkozás után még 2 hétig kímélnek kell magad, ez nem szigorú fekvést jelent, de nem lehet emelni, semmi fitnes, max. séta.Nincsen szex, nincsen úszoda, és csak zuhanyozni lehet. Ha van szabid akkor inkább vedd ki, és tényleg pihenj, még takarítani sem szabad.
Én kértem ,hogy mondják meg a baba nemét a vizsgálat során, de ha nem akarod tudni, akkor ne kérd.Még egy dolog, hogyha lepénybiopsziád lesz,akkor nem csak az adott betegséget kutatják, amire kiszűrtek, hanem még mást is.
Szóval így derült ki, hogy ismét kisfiunk lesz. Én szerettem volna egy kicsit jobban kislányt, de hát ez van.
Igen, én is aggódós vagyok. Éppen tegnap előtt szúrtak le egy másik topicban, hogy inkább élvezzem a terhességet.
Sajna én is bepánikolok minden új dolgon, kisebb húzódáson, szúrkáláson. De jót tett a leszúrás, most már nem annyira parázom
. Nagyjából ennyi lesz.
Szóval ne izgulj!!!