Új privát üzeneted érkezett!

Hahó, lányocskák!

Edit, jó itt látni, rég voltál! Nagyon huncut pofijú ez a ded :)

Zuzmoo, annyit jutsz eszembe, mint egy szintén sírós babó anyukája! Mindenki azt mondja, hogy ki fogja nőni, de nagyon nehéz így, hogy csak várom, mikor lesz jobb.

Vannak jobb pillanataim, igazi mély gödörbe már nem kerülök, el tudom látni a babót, de a kötődés, a szeretet még mindig nincs meg. Most épp egy szomorúbb pillanatom van, és egy kalap szar anyának érzem magam... Nem vagyok oda a gyerekért, ő egy feladat, amit meg kell csinálni, és amiben időről időre kipusztulok. És még mindig nem kapok tőle vissza szinte semmit, még mindig nem mosolyog igazán, legalábbis ébren, direkt nem... Biztos miattam van, hogy ő sem tud érzelmet kimutatni :( :cry:

boruska

Sziasztok! Mi is itt..
itt is szakad az eső.. lányom ma még az evésen kivül kb 1órát volt ébren.. biztos agyoncsapta az időjárás..
mostanában később szokott elaludni kb este 10kor, az eddigi 8helyett, meg délutánonként nem szokott aludni, viszont cserébe reggel 6-6.30ig szundizik.. de persze éppen most akar felkelni.. :lol:
Reni! nem értél még haza???
Zuzmoo! enyém gyerek sem alszik el magától, de ezt állítólag én rontottam el.. mit csináljak nem bírtam hagyni, hogy sírjon!!!
Bea, Kendősök: nekem meg pont a babakocsiban sír a gyerek ha nem alszik, így mi mindenhova kendővel megyünk. la. addig alszik is egyet..Lehet, hogy mostmár jobban el lesz a kocsiban is, hogy raktam a kocsira is játékokat.. nem tom.. a játszószönyegén meg a pihiszönyegén lévő játékokkal már egész jól el van.. van úgy, hogy 40percet is el van magában..
Boruska! Ne aggódj, fog már nemsokára annyit vigyorogni, hogy győzd csodálni.. mosolyogj rá sokat és vissza fog mosolyogni rád!!!! :lol:
Edit! tündéri a babád! mekkora szemei vannak!tiszta kis huncut..

Kép
Kép
ronci

Basszus Molmar, nagyon jó ez a torta, a szöveg nélkül azt hittem cukrászdából hozattad.

Réka viszont tündér!

Kengyel: hát én még várandósan láttam egy babán, meg is rémültem tőle. Mondjuk azon nem ilyen szép piros volt, hanem fekete bőrszerű cucc, tiszta szado-mazo kellék. Akkor el is döntöttem, hogy nekünk ilyen nem lesz. Így én már születése óta minden pelusváltásnál rendületlenül tornáztatom a Bulcsút, kinyújt, feltol, szétfeszít, köröz a lábával. Meg minden fürdésnél és masszázsnál. Bár még nem tudom kell e, mert szerdán (este 5-re kaptam időpontot. Normálisak ezek itt a kórházban?) megyünk ortopédiára. Juci, megértelek, hogy puffogsz, és feszít a harag, de em van, most már ezzel kell együtt élni, és ebből kell kihozni a legjobbat. Gondolj bele, milyen dögös nőci lesz majd a szép csípőjével és lábával.

Szintus: hogy te milyen egy angyaltürelmű vagy, itt már a lányok kibuknak ezen azon, te meg ugyanazt mosolyogva fogadod és oldod meg! Tiszteletem!

Katkat: hát nem semmi Domi még mindig. Apjuk sose fogja megtudni mit vesztett. Pedig ha kitart mellettetek milyen büszke lehetne az ő óriás fiára!

Kösz csajok a biztatást. Talán megnyugszom, ha majd egyszer odabújik hozzám magától, hogy anya, szeretlek. :D Addig meg gyötörnek a kételyek. :D

Mei-tai: mi is kipróbáltuk, bár egyenlőre nem tetszik neki. Szerintem nem öleli úgy körbe, mint a kendő, és azért méltatlankodik. Lábtartás: tényleg széles, de mi összefogtuk az anyagot, felhúztuk békatartásba a Bulcsú lábát és úgy illesztettük össze a két dolgot. Így viszont jól működik, mivel még van anyag széltében szépen széttartja a lábát Bulcsúnak. Úgy mint a kendő. Kakti: szerintem ti is ésszel apránként kezdjetek gyakorolni a mei-tai-jal mert úgy néz ki más a filing benne, adj időt mire átszokik a kis Lili.

Zuzmoo: vannak ún: többemberes babák. Lehet, hogy Bende ilyen. De nézd, mindenkinek megvan a maga baja. Nézd Bulcsú kussban van, de pl 3 hónapja b*szik szopni. Ő ilyen, annyira lusta hogy még enni se hajlandó. Megvárja – míg szó szerint – a szájába repül a falat. Ha nem repül az is jó. Akkor fogy. Ha repül, az is jó. Mindegy neki. És hiába látom, hogy éhes, muszáj megvárni, míg ordít az éhségtől, különben nyalint kettőt és bealszik. Kb 10 percre és kezdi elölről, kb folyamatosra állítva. Így hiába állok talpig vigyázba, hogy éhes a gyerek, várok, várok, mert különben mindkettőnk részéről sírás az etetés. Tudom, őrjítő lehet állandóan a hangját hallgatni, de gondolj bele, hogy egyéb gondotok nincs. És előbb utóbb felnő, akkor meg romantikázni fogtok a régi szép időkön, amikor „csak” üvöltött Bende nem pedig a nagyi féltve őrzött Zsolnayját töri össze.

Jaj Edit! Micsoda szemek! Az apukája nem egy helyes kis ír kobold???

Csilla: meddig tart még a suli?

Reni! Ne aggódj már annyit. Lásd be, átlagos nő vagy! Nincs veled semmi különleges baj. Hacsak nem nyaktól felfele! :D :D :D

Boruska: én is nagyon sokáig úgy éreztem, hogy kölcsönbe kaptuk kipróbálásra Bulcsút a kórháztól, és majd egyszer jönnek és viszik vissza. Csak halkan mondom: úgy éreztem, hogy nem maradna hiány utánna az életemben. Aztán valahogy lassan ez is megváltozott. Most már anyatigris: senkinek oda nem adom, csak úgy lehet megfogni, ha én is ott vagyok. Mikor lassan visszajelez már, jobban fogsz kötődni hozzá.

zarja

Köszönöm lányok, nagyon jól esik a biztatás! :wink: Tudom én, hogy be kellene fogni a pici számat és hálásan összetenni a két kezem, hogy a sírásnál komolyabb bajunk nincs. Csak olyan kilátástalannak tűnik minden, mikor minden igyekezetem ellenére sír Benő. :( Ilyenkor sem a kimerültségem a gond, vagy az hogy nem jutok el minden nap zuhanyozni :oops: hanem attól félek, hogy a babámnak ne ártsak.
De próbálom a jó oldalát nézni a dolgoknak. Mikor például 1.5-2 óránként kér enni, igyekszem arra gondolni, hogy nekünk legalább tejproblémánk nincs és minél gyakrabban eszik, annál több lesz a tejcsi 8)

Eszter: a múltkor végigolvastam a mamamin a többemberes babák topicot. Amiket ott leírtak, úgy gondoltam, nem is olyan rossz a helyzet nálunk, nincs nekem "többemberes babám", csak kicsit nyűgösebb, mint másé. De aztán Szabival végigvettük az őket jellemző 12 pontot és bizony mindegyikre igennel kellet válaszolnunk. :roll:

Boruska:nekem is sokkal könnyebb, mióta Beni mosolyog rám. Hidd el, mikor ezt már elég gyakran teszi Berci, az kárpótolni fog minden nyűgös óráért. ;)
zuzmooo

Sziasztok!

Itt vagyok, olvaslak benneteket egesz nap, de irni meg lusta voltam.

Zuzmoo!
Az en kisebbik gyermekem sem egyszeru tipus, ezert sem szoktam ezzel dicsekedni, merthogy nincs mivel. Neki asszem nem faj semmije, nem pocakfajos, meg semmi ilyesmi, csak eppen nem egy maganyos tipus. Viszont valogatos, ami a tarsasagot illeti, konkretan csak en felelek meg neki mindenre. Nem sapitozom ezen, mert en is ilyen vagyok, van egy igen szuk kor (az utobbi evekben ez Ferire szukult a felnottek kozul), akinek a tarsasagara szuksegem van maximalisan, amikor csak lehet.
Kristof kintrol, bentrol tiszta apja, o tarsasagi leny, imad a kopeppontban lenni, ha nincs korulotte senki, vagy csak 1-2 ember, akkor nehezen vezeti le folos energiait. Ha vannak korulotte paran, akik csodaljak, akkor en akar el is tunhetnek egy hetre is, nincs konkretan Ram szuksege (kiveve, ha vmi baja van, akkor viszont ordit ertem).
Erik kepes lenne orakon at orditani csak azert, mert engem nem lat, vagy nem en fogom. (A kajat viszont az ordogtol is elfogadna.)
Epp emiatt mi szimbiozisban kell legyunk egesz nap, mert kulonben ordit. Hiaba razna a popojat mas, az nem jo.
Hat, amikor sok dolgom van, akkor bizony van nalunk babasiras rendesen.
De ezt leszamitva nagyon nyugodt baba, szoval nem panaszkodom.

Ma egyebkent kettesben vagyunk, Feri reggel vitte magaval Kristofot, leadta a nagyiknal, melo utan megy fogdokihoz, holnap meg Kristof eleve ott lenne, mert vinnem kell a picit oltasra. Igy ott is alszanak.
Olyan nagy igy a csend es a nyugalom, ill olyanlassan megy az ido, hogy nemtok magammal mit kezdeni.
Reggel 8ra mar kitakaritottam, teregettem, mosogattam.
Most voltunk a sparban, eletem legszornyubb babakocsizasan vagyok tul.
:twisted:
Mint korabban mar irtam felujitjak a 31-est, mi amellet lakunk. Az osszes fontos utbol, ami a kozpontba vezet zsakutcat csinaltak es annyira felturtak, hogy meg gyalogosan sem lehet bejutni a 31-rol, nemhogy babakocsival.
Ossze-vissza halos kisutcakon kell kozlekedni, ami nem lenne gaz, DE! A legtobb helyen utburkolat nincs, jarda nincs, gyalogos kozlekedes nincs! Iszonyat szuk kis utcacskak, amelyekben elvileg csak az ott lakok jarnak (gyanitom, hogy szinte mindenki autoval, vagy gyalogosan segget razva az ut kozepen).
Most viszont akkora forgalom van ezeken az utcakon, mint kb az m0-son, hiszen az osszes autos, aki A pontbol Bbe menne Maglodon ezeket kenytelen hasznalni.
Atlephetetlen godrok, pocsolyak, az eso miatt bokaig ero sar, plusz az egysavnyi szelessegu uton ket savot is igenylo oda-vissza forgalom, kozottuk meg lavirozok en a babakocsival az eletunket kockaztatva. Mert igen, az egy dolog, hogy kb 20 meterenkent le kell huzodnom a susnyasba, de van, aki meg igy is megprobal atgazolni rajtunk.
Komolyan mondom, hogy halalfelelmem volt.
A spar legvonalban 500 meter, a 31-sen sem sokkal tobb, ennek ellenere en most tobb, mint ket ora alatt tettem meg az oda-vissza utat. Hazaerve a babakocsit le kellett mosnom, illetve a gatyam a mosogepben landolt, mert terdig saros vagyok. A babarozsaszin Conversemrol mar nem is szeretnek beszelni. :twisted:

De jo, hogy mentem, mert holnap ennek az utnak kb a ketszereset kell megtennem, hogy eljussak a vedonohoz. Ah, nagy kedvem van menni!
Ugy gondoltam, hogy hajat mosok elotte, amennyire lehet probalok igenyesen feloltozni, de megsem. Gaz, nem gaz, de melegitoben kell mennem es sportcipoben, mert maskepp egyszeruen nincs ertelme elindulni.
Nah, most jol kibosszankodtam magam.
Visszasirom Londont ebbol a szempontbol. Kupleraj volt ott is, de basszus, ott a varos masik felere is atjuthattam konnyeden gyerekestol.
Az ikerbabakocsi par napon belul ideer, gyanitom, hogy feleslegesen. Egyszeruen nem fogok tudni kozlekedni vele, mert Eriket is kb hatszor kellett kezben vinnem kocsistol, mindkettojuket nem fogom tudni meg sem emelni, nemhogy atrakni, felrakni. A felujitast meg elvileg csak nyar vegere fejezik be. :cry:
Vendég

Bea, én pont most gondolkodok egy testvérfellépőn. Neked mi a véleményed róla?

Reni írhatna már...

dalika

Zuzmooo: akkor hasonló cipőben járunk. Nálunk is megy most a 1,5-2 óránkénti evés. Ezt is mostanság lett divat minálunk. Mondjuk mosolyog is elég sokat, ha jól van lakva, de inkább a hiszti megy. Az alvás az meg kész káosz. Egyik ismerősöm azt mondta, inkább a gyerek sírjon, mint mi miatta. Hát igaza van, csak nehéz elviselni. Majd a második baba egy mintababa lesz nálunk is és nálatok is. Mondjuk egy Nóri féle Noncsi baba. :D
Vendég

Hát az én kisebbikem ma kb fél órát aludt, azt is rajtam... Van valami front???

Szerdán megyünk Anyukámékhoz pár napra. Már alig várom!!! Talán pihenhetek is majd kicsit :lol:

dalika

Na megjöttem. Vagyis már régóta itthon vagyok csak etettem utána meg apjuk bitorolta a gépet. Hát nem tudom, hogy örüljek vagy sírjak. Végülis "nagy" baj nincs, "csak" cystokele-m van, ami másnéven hólyagsérv ami belelóg a hüvelybe. Mellső hüvelyfali plasztikát kell csinálni, de majd csak akkor amikor már nem akarunk több babát. Addig meg intim torna. Javít valamennyit a dolgon, de elmúlni csak a műtéttel fog. Előfordulhat majd még vizeletcsepegés is. Hát óriási. Ezen kívül minden rendben.

bellerreni
Eger

Hát azért ez sem semmi Reni... szóval p*nci plasztikád lesz??

dalika

Reni, sajnálom :( de javul egyáltalán a helyzet odalent?

én megint befordultam, ide nem is akarom írni, milyen gondolataim vannak... majd esetleg írok a gmailre, most kb. meg akarok halni.

boruska

Pedig már olyan bizakodó megnyilvánulásaid voltak Boruska. Történt valami?

dalika

Ez a baj, Judit, hogy nem kell történnie semmi különösnek, elég néhány óra üvöltés a gyerek részéről, és kiborulok. Nem vagyok erre alkalmas, nem akarom csinálni, szívás ez az anyaság, 24 órás szívás, és nincs benne semmi köszönet. Hiába kapok segítséget, akkor is ezt érzem, és ez beteges. Semmit nem kapok tőle vissza, se egy jó érzést, se egy pillanatnyi kedvességet, csak a folyamatos üvöltést. Tiltakozik az életösztönöm ez ellen a helyzet ellen.

boruska

Köszönöm a torta és baba dicsiket! Ne haragudjatok, hogy tegnap csak önző módon magunkról írtunk, de nemigen volt időm írogatni.

Vicky, Zsó! Ne hagyjátok magatokat felhúzni az anyukák által, tessék "szépen" megmondani a véleményeteket. :twisted:

Katkatt! Hát igen! A gödröcskével az apjára ütött ez a gyerek, viszont a keze az enyém!

Zarja! TE vagy a legfontosabb a számára, ha csak arra gondolok, hogy hozzádbújik az idegen vizslató szemek elől. Inkább örülj, hogy nem lesz probléma abból, ha néhány órára magára kell hagynod a Bulcsút. Egyébként meg, aki ilyen anyatigris, annak szerintem csak nyugodt babája lehet.

Szintus, Juci! Sajnálom, hogy kengyelre van szükségetek, de inkább most, minthogy később súlyosabb problémák legyenek. Szintus, Hanna babád gyönyörűséges!Juci, kitartás, Hannusod nem biztos, hogy a kengyel miatt nyűgös. :roll:

Kakti! A rózsához színben jobban passzolt az apró szórócukorka, ezért ilyen a díszítés. Ja, a piával kapcsolatban: a hétvégén bizony bűnöztem, de nem ám borral! Egy pici pezsgőt ittam, remélem nem tettem a gyerekben nagy kárt. :roll: :oops:
Én egyébként sem nagyon tudom kire hagyni Rékát és bizony ügyintézésnél sokszor jól jött, hogy velem van. :wink: :D :D

Kismaki! Cumifüggőségre nem tudok mit mondani. Kell még egy kis idő, míg megtanulja a szájában tartani... Enyém is sokszor cumival alszik el...sajnos

Nóri! Jobban vagytok már? Egész jól haladtok a lakással.

Hú Stephie! Ti már a 3. hós oltásnál tartotok? Remélem jól viselte a szurit!

Zuzmoo! Mindent jól csinálsz, csak éppen Bende baba többemberes. Majd csak túl lesztek rajta, kitartás!

Geri! Így utólag is boldog 3. hófordulót!

Edit! Nagyon szép csupaszem babád van!

Bea! Nem semmi állapotok uralkodnak Maglódon, annyira durva, hogy Mo-on csak így lehet utat építeni, javítani. És a hülye autósok nincsennek senkire tekintettel... :evil: :evil: :evil:

Reni! És ez a szüléstől vagy a terhességtől lett? :shock: Sajnálom, hogy p...i plasztikára lesz szükség, de biztos jobb lesz utána, mint újkorában. :wink:

Boruska! Ne add fel, kitartás! Sajnos ez egy ilyen dolog, jönnek hullámvölgyek, hegyek, de egyszer biztos kimászol a gödörből. Ha gondolod, írj nyugodtan a gmail-re, ezzel is segíthetsz magadon.

Kép
Kép
molmar

Boruska, próbálj picit csalni: a gyerekek utánozzák az embert. Magyarán ha Te tele szájjal nevetsz rá, akkor a kölök egy idő után reflexből visszamosolyog. És utána majd megy neki ám magától is, ha épp jól érzi magát és jó kedve van! (mi most napok óta azt "gyakoroljuk", hogyha kinyújtom a nyelvem ő is kinyújtja-e a sajátját. Én, mint egy hülye grimaszolok, ő meg röhög rajtam. Nekem nem csinálja meg, de ha anyukám próbálja, a gyerek frankón nyelvet nyújt rá :shock: )

Kép
juci-77

Abszolút megértelek és rettenetesen sajnálom Bori, hogy így érzel!! Nehéz dolog az anyaság és erre senki nem készít fel... Tényleg próbáld meg kiírni magadból, vagy kibeszélni!! Én hiszek a szavak erejében és szerintem közülünk is bárki meghallgat, akár írásaban akár személyesen!!

dalika

Eszter, ezen kívül még egy év van hátra a suliból. Tök furcsa, szinte most volt, hogy jelentkeztem.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Boruska: mit vársz a Dedtől? Hogy egyik nap pattanjon fel, menjen oda hozzád és azt mondja, Szeretlek anya. ? Segítenék… De érzem kevés, amit mi írunk.
Próbáltad már a babóval a meztelen összebújást? Az egy olyan érzés, amit hát nem lehet leírni. Mikor a kis csupasz maki meleg bőrét érzed a bőrödön. Neked is sokat jelenthet. Mondtam már, hogy én ezzel nyugtattam le magam. És ő is megnyugodott.
Igaza van Jucinak, ő azt csinálja, amit te. És úgy érez, ahogy te. Iszonyúan le tudják venni az érzelmeinket, igazi ösztönlények. Önmagaddal kéne kibékülnöd. És le vannak sajnálva a szuper anyukák. Látod, mindenkinek megvan a maga gondja a babával. Gondolj bele, Berci kis örökkévaló lelke pont a te tested választotta ki magának, és pont téged és apjukat választott ki szüleinek. Ő akkor tudta, hogy TE leszel a legjobb anyukája, ezért választott téged. De a kis test, amit adtál neki, még nem képes kifejezni ezt. Neked kell meglátnod benne. Ahogy az értelmet és a lelket is. Áááh, honnan közelítsünk még?

Reni: uh, akkor ha lesz plasztika csináltass magadnak új szűzhártyát is már! De igazad van, ez tényleg aggasztó.

Ma egész nap kivágtuk Bulcsút az erkélyre. Apja a hátam mögött aludt a kanapén, Bulcsú az erkélyen, én meg végre tudtam dolgozni. Sokat haladtam előre, kéne még egy 2-3 ilyen nap, és behozom a lemaradásom. Mondjuk volt egyéb haszna is az egész napos erkélyen napozásnak, képzeljétek, Bulcsú ma egyszer lenyomott 180 milit (élete nagy rekordja), aztán bealudt, és nekem meg már úgy viszketett meg feszült a cicim a 30 militől (gondoltam én). Aztán mivel Bulcsú édesen aludt, én meg már az asztallal vakartam a cicimet, Zsolti javaslatára lefejtem vagy 60 milit (??? Megszállt a Nagy Milka vagy mi fene) Utána Bulcsú bedobott 70 mili anyatejet meg 80 mili tápot. Mi szállta meg a Dedet is? Biztos a jó levegő!

zarja

Bori! Annyira szeretnék segíteni, de igazából sokkal több értelmes dolgot nem tudok javasolni, mint amit a többiek is leírtak. Írd ki magadból ahogy a többiek is javasolták, hátha attól kicsit jobb lesz. Egyébként ez a rohadt idő tuti betesz. Reméljük elmegy már lassan ez az esős idő és csak napsütés lesz.

Uhh ez a kengyel elég ijesztő látvány tényleg, de a cél érdekében mindent. :wink:

A szülés alatt keletkező nyomástól, erőlködéstől is kialakulhat ez a hólyagsérv. Ez a p*ci plasztika ez tetszik :lol: Arra még azért elég sokat kell várni, mert ugye azt csak akkor lehet, ha már nem akarunk több babát, de mi még egyet azért szeretnénk, de amig itt vagyunk ebben az 1 szobás lakásban, ami még 4 év addig biztos nem szülök még egy gyerkőcöt. 30 m2-re 4 ember azért nagyon sok lenne :roll:

Basszus, nagyon bekajáltam és megint fáj a gyomrom. Hülye Reni... Áááááá.

Megyek pancsiztatni.

Jó éjt mindenkinek

bellerreni
Eger

Nóóóriiiiiiii!
Bocsi, hogy tegnap nem hívtalak vissza! Megszakadt a vonal és közben már csináltam a kaját. Apa közben végzett a fürdetéssel is, így etetnem kellett a csibét is. Szóval elsodródtam... :) De örültem, hogy beszéltünk! Hogy vagytok? Gyógyultok már?

Bori:
lécci ne keseredj el! Hamarosan rád mosolyog Berci! Csak próbálj meg te is nagyon sokat mosolyogni rá! :)

Reni:
ez a sérv szarul hangzik, de talán nem olyan nagy a baj, mint ahogy érzed...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zarja, te olyan jó bölcs dolgokat tudsz mondani. De most tényleg!

dalika

Anita!
Végül mi lett?
Levi belázasodott vagy senemsem ?
Valamennyi csak felszívódott azalatt a fél óra alatt.
Majd érdekel, mit mondanak a Mei Taiban felkötésre neked a klubban.
Fonott láb vagy terpesz?

Kincső tündéri!:)

Zuzmooo!
Én még mindig azt mondom, hogy remek anyuka vagy! :wink:

Bea!
Domi kezd kísértetiesen hasonlítani Erikre, ami a ragaszkodást illeti.Ráadásul ultra nyűgös (magához képest)az utóbbi héten.
Remélem nem a kaja kevés neki.
Képtelen voltam most szopi előtt lemérni, hogy mégis mennyi az annyi. Amint lerakom a karomból, rögvest üvölteni kezd és kézzel-lábbal csápol. :roll:
Útállapotok :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Reni!
Bázzeg de rossz, hogy mg ez is.
Rém idegesítő lehet még akkor is, ha nem kell miatta izgulnod. :x

Eszter!
Na, ez igen! Hajrá tejecske.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat, megy a torna?

dalika

Juci én is nagyon meglepődtem,amikor
megláttam ezt a piros kengyelt.Bár csodálkozom,hogy M.o.-on még nem
ilyeneket adnak.Mert azért nálatok sokkal fejletebb az e.ü.,mint nálunk.(Szerbiában)Amikor már itt nem tudnak mit kezdeni a pácienssel(nincs megfelelő szakember,nem dolgozik a sugár gép....)
akkor átküldik M.O.-ra.Sok példa van rá a közvetlen környezetemben is.
Aki nekünk csinálta a kengyelt,az ,ondta,hogy lehet,hogy lesz pár nyügis nap.Hannánál kb.2 volt,hogy rosszabb kedve lett.
Nem szabad hason altatni(bár gondolom ezt tudod).

Boruska jobbulást neked!!!Remélem hamar túllépsz ezeken a gondokon is.Bár én nem tudom milyen ez,de szorítok neked,hogy hamar rendbe jöjjél!

Bea,húúúh.Ez az útfeltúrás nem hangzik valami jól.
De majd csak rendeződik valami...
Azthiszem említettem már,hogy anyukám tesója is Maglódon lakik.
Vagyis inkább Ausztriában dolgoznak,a gyerekeik élnek a házban,ők csak a pénzt küldik haza.
:D

Molmar dehogyis tettél kárt egy pici pezsgővel! :D
Tetszett a torta mindenkinek?

Reni júúj,ez azért nem hangzik valami jól.
Remélem a műtéttel teljesen korrigálható.
Mikorra tervezitek a kistesót? :wink:

Csajok milyenek azok a többemberes babák?(még sosem hallottam róla)

Kép
Kép
szintus

Idézet a mamami fórumából:

"Dr Sears vezette be a többemberes baba fogalmát.

Ő azt érti alatta, hogy a csecsemő (majd később kisgyerek) temperamentumából adódóan nehezen megnyugtatható, sokat sír, nehéz biztosítani az elégedettségi szintjét és 24 órás gondoskodást kíván. Ezek a babák nehezen alkalmazkodnak és rendkívül alacsony az ingerkorlátjuk, ami annyi ingert átereszt, hogy folyamatos válaszreakcióra serkenti őket. Az alvásuk is sokkal felszínesebb, többet ébrednek és mennyiségileg is kevesebbet alszanak. Ugyanakkor gyorsabban tanulnak, a sok törődést szeretettel hálálják meg.

12 szempontból értékelte a többemberes baba viselkedését:

1. INTENZITÁS: sokkal intenzívebben sírnak és követelik azt, amire szükségük van, pl. szopás, mama közelsége. Ez már újszülött korukban meglátszik.

2. MAGAS AKTIVITÁSI SZINT: folyton mozgásban van és folyton igényli a fizikai és szellemi kontaktust.

3. FÁRASZTÓ: teljesen igénybe veszi az őt gondozó személy minden energiáját: elégedetten tartása végett állandóan cipelni kell és állandóan gondoskodni kell a szórakoztatásáról.

4. GYAKRAN/ÁLLANDÓAN ENNE: azaz folyamatosan cicin lógás, mert ez neki nem csak evés, hanem a boldogságához elengedhetetlen kellék.

5. KÖVETELŐZŐ: nemcsak magasak az igényei, de addig követeli, amíg meg nem kapja, amit akar.

6. FOLYTON FELÉBRED: nos, ezt nem is részletezném .

7. ELÉGEDETLEN: nagyon nehéz frusztrációmentesen tartani őt.

8. MEGJÓSOLHATATLAN: nem lehet előre tervezni, mert mindig máskor eszik, alszik. Sose tudod, hogy éppen mi fog nála működni pl.elaltatásnál :éneklés, ringatás, cici.

9. SZUPERÉRZÉKENY: a környezet minden rezzenésére, könnyen stimulálható, minden érdekli, ettől nem tud lenyugodni. A kicsi fájdalomra is nagy intenzitással reagál, pl. fogzás.

10. NEM LEHET LETENNI: maximális testkontaktusigény, ennek hangot is ad.

11. NEM ÖNNYUGTATÓ TÍPUS: tárgyakkal nem lehet becsapni, pl. nem nyugszanak meg a zenélő dobozra, macira, hanem csak és kizárólag mamától/papától várják a megnyugtatásukat.

12. SZEPARÁCIÓS SZORONGÁS ERŐSEBB, HOSSZABB: csak a mami... "
zuzmooo

úgy látszik a nagynál bevált csodaszer a kucsinek i bejön:)
http://www.youtube.com/watch?v=3omaHl1K ... re=related

dalika

Dalika!
Igen! Tornáztatom serényen minden pelenkázásnál!

Kattkat

Kép
kattkat

kattkat. köszi a kérdésedet, minden jól ment, kop-kop.
Annyit vettem észre rajta, hogy többször igényelte a szopit, ezért kukorékolok még fent, mert amúgy már fél 10 körül ágyban van és alszik.

zuzmooo: már többször írtad a mamamit. akkor te onnan ismered a babaklubbos csajokat?
ami a többemberes dolgot illeti, nem lehet könnyű ezek alapján Benővel.
De legalább te leszel a legflexibilisebb, legjobb jelolvasó,legjobban képzett, legerősebb mami közülünk :)

boruska: jobban leszel, csak próbálj pozitívan gondolkodni. Ezeknek a kis embereknek a szenzoraik hihetetlenül érzékenyek. Vedd fel a harcot a negatív gondolatokkal és kűzdj ellenük, mert itt csak Te lehetsz a győztes, Berci minden egyes mosolya segíteni fog ezen az úton. Szurkolok érted.

Na megyek fejni és csucsukálni, jó éjt mindenkinek
stephie

Halihóóó!

Bocs, nem olvastam még..., de degítsetek!

Ádám eddig minden nap kakilt 1x tuti, de inkább 3-4x nagyokat. Most viszont már 3 napja nem kakilt. Ilyet gyerekem még nem csinált. Normális dolog ez? Segíthetek-van értelme-neki ebben vhogy?

Köszi, Móni

Ja nincs vonalzóm, de 9 nap múlva 3 hós a drágám
kokonya

Kokonya!

ezeket találtam hirtelen:

http://www.kismama.hu/babavaras/20_legg ... heckpoint3

Ha a baba csak anyatejet kap 3-4 hónapos korban már nem ritka és teljesen normális jelenség a heti egy kaki. Ennek az az oka, hogy az anyatejet eddigre már szinte teljesen feldolgozza a kicsi szervezete.

Nem székrekedés az, ha az anyatejes baba csak néhány naponta vagy hetente egyszer kakil, ez annak a következménye, hogy a szervezete szinte 100%-ban hasznosítja az anyatejet. Ha csak heti egyszer kakil és az nem fájdalmas a számára, akkor teljesen természetes jelenségről van szó, nem kell foglalkozni vele.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat! Köszi a gyors reagálást! Akkor várok :P

Reni! Hát ez nem jó hír..., de ha vigasztal nekem is menni kell p..i plasztikára, már a 2. után mondták, mert a tartó szalagok megsüllyedtek és félő, hogy egyszer csak kilóg a hüvelyem, pláne így 4 után. Hát ez van. De akkor majd jó szűkre varratom :P :P :P

Zuzmoo! Ádám is így csinált 9 hetes koráig, csak éjjel 3 körül aludt el és nappal is csak főleg ölben volt el, ágyában nem aludt. Aztán mintha elvágták volna. Most sokat elvan a játszószőnyegén, rengeteget gagyarászik, kurjongat, kacag, csak akkor sír ha fáradt vagy éhes. Viszont csak cicin tud elaludni vagy kendőben és még éjjel-nappal 3 óránként eszik.

Képzeljétek, ma kicsi ruciban lemértem Ádit és 6740 g volt. Csodálkoztam is ma, hogy 2 óra kendőzés után leszakadt a hátam. De ilyen pici babát hogy tegyek a hátamra?????

Boruska legyél már Derüske :P
Tudom, hogy ez nagyon car, 2. lányom születése után lettem depis, mert szüleim elváltak 30 év után és anyukám idegösszeomlást kapott és én ápoltam 2 pici mellett.... Sanax és pszichoterápia kellett a gyógyuláshoz. És magamon kivül üvöltötttem a 2 pici gyerekemmel, nem voltam ura az érzéseimnek. Mai napig nem tudom megbocsátani magamnak. És a gyerekek is átvették a hangulatomat, sztem Berci is csupán ezt teszi. Nem akarsz pszichológushoz menni? Nyilván van ennek valami mélyben gyökerező oka.....

Na jó éjt!

Móni
kokonya

Jó reggelt Mindenkinek!

Le se merem írni, de a kicsi lányom fél tíz óta alszik :shock: Igaz, hogy napközben szinte semmit nem aludt :lol:

dalika

Bea, megjártam kocsival Maglódot, hát nem irigyellek, ultra gáz helyzet van... tiszta sár minden, ráadásul nincs jól a terelés táblázva, így mi is benéztük, a kis utcákon de szar volt bolyongani, képzelem ugyanezt babakocsival :twisted:

Boruska, írj légyszi a gmailre, hogy írhassunk vissza Neked :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Kismaki:

Kép

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri!
mit is emlegettél? Ez a szaporító fejés mikor mutatta neked a hatását? Én tegnap este megcsináltam, de eddig még nem érzem, hogy bármi eredménye lenne... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kismaki! Sok boldog szülinapot!

Kép
Kép
molmar

[quote="stephie"]
írta:
stephie
ami a többemberes dolgot illeti, nem lehet könnyű ezek alapján Benővel.
De legalább te leszel a legflexibilisebb, legjobb jelolvasó,legjobban képzett, legerősebb mami közülünk :)

:lol: :lol: :lol: Ja, vagy a legkimerültebb... :lol: :lol: :lol:
zuzmooo

Szép jó reggelt!

Először is Kismaki, BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!! :)

Kakti, én két este csináltam és utána lett hatása, hátha Neked is mielőbb hatni fog...

Bea, nem irigyellek a babakocsis közlekedésért, ha jól emlékszem azt írtad, hogy a kendős megoldás nem tetszik Eriknek, mert gondolom azért úgy egyszerűbb lenne...

Ildi, tök jó, hogy már jól vagytok :)

Kokonya, jó itt látni ;) Csodállak, hogy ránk is jut időd néha 4 gyerek mellett.

Eszter, teljesen elérzékenyültem attól, amit Borinak írtál... Már régóta tervezem, hogy kipróbáljuk ezt az összebújás dolgot, majd beszámolok róla, hogy sikerült.

Bori, a többieknek igaza van, esetleg tehetnél az ágyába egy mosolygó arcot, amit te rajzolsz, ilyenkor szeretik nézni az arcokat és hátha, ha sok mosolygást lát, az segít... Ja és tényleg írj gmailre, ah segít, inkább írd ki magadból!

Zsuzsa, szerinted meddig várjak az igazi kezeléssel Zsuzsó szeménél? Tegnap egész nap mosogattam forralt vízzel, de reggelre megint nagyon csipás volt. Aztán letöröltem és most kevesebb van, viszont a feje alatti peluson látszik, hogy volt azért benne. A védőnő tegnap mondta, hogy hoz receptet Neomycines szemcseppre, de nem szívesen adok neki gyógyszert, ha nem muszáj... Hülye gyógyszerész anyuka ;)

Pelenkakiütésünk nem javul, nem is romlik. Tegnap óta Canesten+Neo kombóval nyomatjuk, én kevertem itthon, de nem látom, hogy javulna... Védőnő vmi kék ecsetelőt emleget, ha nem javulunk... Részemről feladtam, ami másnak csodaszer, az nekünk nem akar hatni... Majd csak elmúlik... Tudom, legkésőbb a szalagavató bálra ;)

Kép

Ági
agic83

Jó reggelt!

Mire letöltöttem a gépről a képeket elkezdtek iszonyat módon fúrni és felébredt a ded! :evil: :evil: :evil:
Kösz a kérdéseket az állapotunkat illetően. Röviden: szarul, de büszkén! Luca talán jobban. Nekem nem fáj annyira a torkom. Noénak zöld trutyi jön az orrából és az öklét a gyomráig tolja magába, így minden alvás előtt fél liter túrót hány maga alá! :twisted: :lol:

Dobok képeket:
Kép
Kép
Kép
Óriás szempilla: (na jó, kicsiben nem is látszik, de az!!!)
Kép
Kép
Kép
Kép
Vendég

jó reggelt!

Jaj de jó Nóri, hogy tettél fel képeket, eszembe jutatott valamit :)

Látom,hogy te már a nagy kádban fürdetsz. Van még valaki aki ott fürdet? Illetve amit ti is használtok biztonsági fürdetőt, az tuti jó?
Levente annyit ficánkol fürdés közben, hogy félek, hogy kicsúszna belőle, meg hát már a kiskád is nagyon kicsi.
Jó kis husis Noémi. te legalább nem agyalsz azon, hogy eleget eszik-e a kölök :D
Nagyon jó a személyi igazolvány is, Noinál tök komoly, mint aki tudja, hogy most ez egy igazolványba lesz :D

Zsuzsa, de legalább amikor végre átalussza az éjszakát, tuti te leszel a legmélyebben alvó is :D
stephie

Jó reggelt!

Köszi a segítő / aggódó sorokat, tegnap este tetőzött a depresszióm, majd megírom a gmailre, akit érdekel, itt nem teregetem ki.

Ma talán jobb lesz, végre süt a nap, mehetünk sétálni...

Kismaki: Boldog Szülinapot!!

Zsuzsi: Berci is egy többemberes babó, nem is annyira a szuperérzékenység, de az állandó igény a figyelemre és a karban levésre meg a totál kiszámíthatatlanság...

Nóri: királyul néz ki a fürdőszoba, és a csajok is tündériek!! Főleg az ágyban egymás mellett fekvős :)

boruska

Nóri, nagyon vagány Luca azon a napszemcsis képen. Az ágyban együttalvóson tök hasonlít Rád. (Eddig én inkább a párodat fedeztem fel benne.)

Kakti, én egyszer csináltam ezt a szaporító fejést, és második nap reggelre lett igazi eredmény.

Enyémgyerek visszafejlődik. Sulis napom előtt 10-kor aludt el, éjfélkor ébredt (nyilván érezte rajtam hogy ideges vagyok), azóta az esti etetés után szinte minden nap felébred 11-kor. :roll: Most éjjel is 3 óránként rámcuppant.
Kiégett a sólámpánkban az égő, így hajnalban telefonfénynél voltam kénytelen tisztába tenni, hogy apát ne vakítsuk meg a nagylámpával. Ja, át is kellett öltözni, mert elázott a drágám. Mókás volt. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Bori, írd ki magadból!!

dalika

Kismaki: Boldog szülinapot !

Ági: én is így voltam Benő szemével, nem akartam gyógyszert adni neki. Aztán a Tobrex 2 nap alatt rendbetette. (A Neomycin nagyon jó, én is azt akartam venni, csak nem tudtuk megvárni amíg elkészítik 7végén a patikában.) Szóval ha nagyon váladékos, szerintem használjátok a Neomycint. ;)

Nekünk egyszer volt nagyon csúnya a popsi, akkor Merbromin ecsetelővel néhány nap alatt meggyógyult. (piros lötty, mindent megfog:( )
zuzmooo

Anita!

Tegnap tértünk át a másik fajta fürdetőre, mert a szivacsról belelógott a füle a vízbe és nagyon zsírosodott! :lol: Erről csak szar képem van, mert tegnap nem fotóztam.
Ilyesmi,mint ez, csak Auchanban vettem kb 1000Ft-ért. Nagyon jó, mert Noncsinak is jár keze-lába. Kapálódzik ezerrel. Imád pancsolni. Tegnap 30percet fürödtek, Luca locsolta a hasát. Nagyon jófejek! :D :D :D

Kép
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=60

Kismaki!

Boldog Szülinapot Neked!

Kakti!

Kb 1-2nap alatt lett eredménye a dolognak...
Vendég

nálunk nincs auchan :(

viszont épp a brendonost láttam a múltkor, hogy vajon érdemes-e megvenni, mert volt már az intersparban is valami hasonló 1000 ft-ért, de akkor azt gondoltam, hogy biztos ki fog belőle fordulni Levi és így nem vettük meg.

Kismaki, bocsi az előbb lemaradt
Kép
stephie

Jó reggelt mindenkinek!

Kismaki! Sok boldog szülinapot!

Süt a napocska. Imádom :lol: :lol: :lol:

Nóri! Nagyon édesek a csajok. :wink:

Bori! Remélem a napocska meghozza a jobb kedvedet.

Ma jön majd a védőnő utoljára. Megkérdezem, hogy nálunk mikor kell menni uh-ra meg csípő szűrésre mert eddig nekem még senki nem mondott semmit.

A p*ci plasztikáról beszélgettünk tegnap az emberrel és azt mondta, hogy ne szabassam szűkebbre, így jó neki :roll: Egyébként nem elég, hogy vizeletcsepegést okozhat, de még a szexben is "akadályoz" mert a dokibácsi szerint csak óvatosan lehet duhajkodni :x Na majd meglátjuk, hogy mit dob rajta az intim torna. Egyébként amig itt vagyunk még 4 évig addig nem akarunk másik babócát, mert kicsi a lakás úgyhogy jó kis mindennapi program lesz nekem még legalább 5 évig a torna :?

Na megyek iwiw-ezek egy kicsit :P

bellerreni
Eger

Reni!

Ez lehet hülye kérdés, de miért nem lehet plasztikázni szülés előtt? Van, akinek a méhszáját kellett és még szülhetett. Annál ez sincs közelebb... Én kikérném még egy doki véleményét az tuti...
Vendég

Reni, úgy van ahogy Nóri írja, nekem az első szülés után volt méhszájcsonkolás és utána még 2x szültem :)

Egyébként nekem ez a hüvelysúly van itthon, most hogy letelt a 6 hét, ismét elővettem Kép
stephie

Reni!

Nem vagyok én orvos, de ez a punciplasztika sztem max a szülés közben okozhat problémát. Akkor még mindig ott a csaszi lehetősége. Mégis mi az istennek kell sok évet szenvedned? És ha nem is akarsz 2.-at? Vagy ha csak 10év múlva? Megérteném, ha mondjuk 35 lennél és még akarsz babát, arra a max 4-5évre ok. De Te 26vagy!!! Neked még akár 14 éved is lehet az utolsó babáig. Vagy több is! Mi a tökömnek hagynak szenvedni???? :roll: :roll: :roll: :roll: :shock: :shock: :shock:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?