Új privát üzeneted érkezett!

Alkoholt nem csak azért nem ajánlják, mert berúg tőle a baba, hanem mert fejletlen a mája. Namármost 1pohár bor elég kevés ahhoz, hogy szopin keresztül károsítsa a máját! Max ha ő inná! :lol: Sztem az én igazi rumos kókuszgolyómban több a pia. Bár abból most nem is ettem! :D De sztem nyugodtan!

Enyim ma vinnyogós napot tart. Persze pofám lapos, mert beteg szegény. De hát nem csípom én az ilyen felsírásokat se! Elkényeztetett anyu vagyok no! :roll:
Vendég

Sziasztok!
Fura itt vasárnap este, apa korán lelépett ma.
amiota jó idö van mi is jokedvüek vagyunk mind a ketten.
Probálok még fejni-fejni-fejni, mindent bevetek az a tervem hogyha még hozzátápival is, de minél tovább szoptassak-szerencsére a cumisüveg nem veszi kedvét a lyánynak.
De remélem nem lesz több ilyen mélypontunk, mert akkor nekem az mindíg egy világvége.......
Hogy akkor kész, vége nincs tovább és maganak sem tudom megmagyarázni, hogy nnna akkor mi a ... van ha tápos lesz a gyerek...???3 hó után????Semmi!!!

zsó
Kép
pcd1985

Apával egész jol zöldágra vergödtünk, és a jövönket terveztük egész hétvégén hát kicsit rapszodikus a kapcsolatunk, és nem tudom eldönteni, hogy így a jó, vagy veszekedjek és haragudjak örökké(?)....ez ugye attol függ, miért haragszom, hát nekem kell eldöntenem mekkora békát nyelek le és miböl csinálok ügyet.

:) olyan jól meg tudom ezt itt beszélni magammal:)
viszont
MEGŐRÜLÖK!!!!!!!!!!!!!!

anyámtól, olyan mintha mindíg csak azért is az ellenkezőjét tenné, mint én, csak azért hogy piszkáljon, mert 1 unatkozó nyugdíjas, akinek az 1000. orvosi vizsgálat is kimutatta hogy kutya baja, és így nincs más hátra elfoglaltságnak mint hagy az én agyamra menjen.
és direkt hogy bosszantson..
és eljátsza a hülyét-hogy ő nem tudta hogy gatyát is kell adni a gyerekre ha kiviszi...
hát nem is, mert végülis legyen ugyanugy felöltöztetve kinnt a gyerek, mint ahogy éjjel a takaro alatt alszik....
de ha én mondom:
"hú de meleg van lányom, nem adok rád gatyát"
akkor egész délután hallgatom, hogy megfázik a gyerek, nem vagyok normális

nna ezért fogok én innen lelépni......
ja és ő a mártír
az áldozat
a bűnbak
minden..
én meg vagyok a genya aki nem bízza rá 5 percre a kölköt, de nem azért, mert bármi baja lesz a gyereknek, hanem mert tudom, h. kitalál anyám valamit, hogy engem bosszantson.ha be akarom hozni nem nézek oda és kiviszi, ha ki akarom hozni, berakja
ha altatom és elmegyek pisilni, felkapcsolja a villanyt játszik vele
ha játszanánk
"nem látod, molyen álmos az a gyerek"
és a legujabb szava járása amit a gyíereknek gügyög
"anyád megint kínoz"

zsó
Kép
pcd1985

zsó: Én anyám is ilyen, én elküldtem a fenébe. Közölte hogy meg is van a véleménye rólunk, én meg mondtam hogy akkor tartsa meg magának. Még jó, hogy 200 km-re van. Bár most volt a héten. Fél órát vártunk rá a keletiben a szakadó esőben és hidegben, mert hogy ő nem talál ki hozzánk, de utána meg lecsesz hogy megfázik a gyerek. Hazafelé ugyanez. Ő nem talál ki a hévig, de ne keltsem fel a gyereket és ő különben sem vinné ki ilyen időben. De ugye azért legalább a hévig lemegyek vele. Ja, a gyereket meg majd itthon hagyom, nem? Ezekkel a nagyikkal csak a baj van. Ne hagyd hogy felőröljön, mert ha most nem teszed helyre, akkor ez csak egyre rosszabb lesz. Nem jó ezt a játszmát akkor lejátszani, mikor már a gyerek nagyobb. Akkor sosem fogja tiszteletben tartani a nevelésedet.
vicky79
Budapest III. kerület

Reni: jobbulást!

Zsó, Viki: nem lehet egyszerű ilyen nagyikkal. :( Ebben legalább szerencsések vagyunk. Bár anyósom egy percig se hagyná aludni, ha rajta múlna; amint nyikkan egyet, már veszi is fel. De ezen kívül minden rendben és velük csak hétvégén vagyunk.
zuzmooo

Sziasztok!

Na, ez a hétvége is sikeresen eltelt. Voltak nálunk a barátaink, nagyon jó volt. A Csöpp is jól viselkedett, nem volt vele baj. Csak neki ez a két nap eléggé fárasztó volt, annyira, hogy ma már nyolc óta alszik! Ilyen se volt még! :shock: :) Esti fürcsi, szopi után általában még bő két órát fenn szokott lenni. :?

Zarja, Nóri! Köszönöm szépen a tortával kapcsolatban a segítségeteket! A Hulalát még nem prószáltam eddig, de bejött. Nóri pudingos ötlete pedig életmentő volt. Na megpróbálok képet csatolni.
Kép

Most Rékáról is küldök képet Apa gépéről! :D :D
Kép
Kép

Kép
Kép
molmar

Molmar!
Micsoda gödröcske van az állán Rékának :)
Olyan, mintha tettetné az alvást (vagy legalábbis nekem ez jutott róla eszembe először):D
Nagyon aranyos!
Torta nagyon profi!

Zarja!
Hogyne lennél már fontos Bulcsinak. Beszéled itt a zöldségeket.
Nem baj az, hogyha elfogad másokat is. Sőt.
Ügyes vagy, jól szocializálod. :wink:
Nálunk elég volt 1 hét távollét anyóstól és sokkal anyásabb lett D.
Nálam nem sír, átadom, hogy mondjuk reggelizzek és ott beindul az oááá. Visszaveszem, abbahagyja. :)

Nálunk rendesek a nagypapák, mamák. Vagyis apai nagypapa nem egy nagypapa típus. Legalábbis egy csecsemővel nem tud mit kezdeni.
Majd később (talán).
Azért apám is tud kiakasztó lenni.
Megkértem, hogy segítsen majd lecuccolni a Balcsira alkalomadtán, mert dédi házikójában is akarunk majd nyaralni picit.
Nem érti miért akarok oda is menni, miért nem megyünk Rétságra hozzájuk.
Mondom, mert a Balaton, az a Balaton. Más a fíling. Hogy mást ne mondjak ott van az a szép nagy tó, ami nincs Rétságon. Kacsák, hattyúk, lángos. Nem érti.
Mondjuk Ő sosem szeretett túlzottan nyaralni. Pancsikolni a vízben meg napozni. Túl tevékeny a henyéléshez.
De ez legyen a legnagyobb gond vele!

Reni!
Mitől görcsölt a gyomrod?
Jól "meg nyerted" már másodszor ezt a rohadt mellgyulát... :?
Jobbulást!

Kattkat

Kép
kattkat

Juci hogy viseli Hanna a kengyelt?

Íme a miénk :? Kép

Nóri egyébként én is ilyen elkényesztetett
anyuka vagyok.Én sem szeretem a sírást,a nyafogást(nagyobbnál)...

Eszti nagyon is szüksége van a gyerkődnek rád.
Ne is mond ilyent,h nincs.Neki te vagy a mindene.
És ha jó anyukája maradsz neki,akkor mindég is te és apa lesztek a fő kedvencek.És a nagyszülők/ha vannak/
Attol te még lehetsz/vagy/Bulcsú babának jó,szupi anyukája,ha még nem is szoptatsz.
Én sem,de attól még szeretnek a gyerekeim.../Fruzsi bizti:)/

Molmar gyönyörű a torta.Kicsi Rékád pedig csodás!
:D

Kép
Kép
szintus

Molmar!
Ez a Réka lány nagyon kis huncut! :D
Torta is cééép - olyan, mintha piros kaviár lenne a tetején... :lol:

Eszter!
Anyukám azt szokta mondani: az anya a kiszolgáló személyzet, az apa a szórakoztató személyzet egy babának. :) És sajna ez egy darabig így is van.
De ne aggódj: Bulcsinak most TE vagy a legfontosabb!

Végül nem ittam - talán majd holnap. :) Köszi mindenkinek a véleményét.

Szülők:
nálunk nincs gond tulajdonképp. Anyukámmal jól megvagyunk (épp tegnap jött ki hozzánk és ma vittem haza), apukám is sokszor jön, de nem szól bele semmibe - csak imádja az unokáját. :) Anyósomék nagyon ritkán találkoznak az egyszem lányunokával - olyankor viszont nagy a szerelem. :) A lényeg - nincs gond a nagyszülőkkel. :wink:
Anyukámmal meg nagymamimmal szoktam néha telefonban vitatkozni (pl. hogy miért nem fejek minden szoptatás után), de az belefér - bár néha a falnak megyek az ilyenektől... :) De ez legyen a legnagyobb gondunk.

Na, jóéjt.
See you tomorrow...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Szép jó reggelt Mindenkinek és szép hetet!

Úgy látom ma az én lánykám kelt a leghamarabb. Már öt óra óta fennt vagyunk. Bár nem panaszkodom, hiszen este 9 óra óta aludt. :lol:

Az eső éppen most mossa el a mára kitalált programot: parkban sétálás játszóterezéssel fűszerezve, majd ebéd a nagymaminál. Nesze neked, zuhog az eső :twisted:

A nagyszülőkkel nekünk szerencsénk van. Kevés dologba szólnak bele és mindenben szívesen segítenek:)

dalika

Nekem is szerencsém van a szüleinkkel, sokat segítenek, ami kevés hülyeséget összehordanak, azt elfelejtem megfogadni.
Amúgy Anyu is és Anyósom is Lillánál rájött, hogy jobb ha úgy csinál mindent, ahogy kérem, mert könnyebben boldogul a gyerekkel, aki nyilván az én hülyeségeimhez van szokva :lol:
Én nyugodt szívvel merem mind a két oldalon a gyereket hagyni, Lillát nyilván hosszabb időre is lehet, Lénit max. 1-2 órára...

Reni, neked jobbulást.

KépKép

KépKép
beneildi

Jo reggelt!
Tegnap nagyon jo napunk volt. Aprobbik , aki eddig csak kezben volt el, felfedezte a jatekait, boldogan gugyog egy fel orat, neha egy orat is a pihenoszek jatekainak, a csillarnak, a forgojanak, az ejjeli lampajanak, mikor melyiket latja. Tenyleg meg kell zabalni. Amig o jatszott, apaval dolgozgattunk, kerteszkedtunk, delutan meg elmentunk a jatszoterre, es a gyerekzsivalyban a babakocsiban, ahol eddig nem igazan volt hajlando, boldogan aludt. Mi meg befagyiztunk, ugyhogy most csak pianoban mukodik a hangom.
En szuleimmel lakom, es bevallom, nekem nagyon jol jon, hogyha van valami dolgom, egy kicsit van ki vigyazzom Abelre- muszaly besegitsek szegeny Joco munkajaba, mert az uj munkahely mellett az eddigit nem birja csinalni, vagy ha csinalja, akkor meg nem latjuk egyaltalan. Es amikor kesz lesz az uj hazunk, az is egy udvarban van a szuleim hazaval. De szerencsere ok nem szolnak bele semmibe, ugy intezek babat, ahogy en kerem. Csak a kistestver miatt csoszogetnek, hogy csatlakozzam Kakti programjahoz, hogy minnel hamarabb beinditsam a projektet. De egy kicsit megijjesztett, amit Bea irt, es meg annal is jobban a terhessegem lefolyasa. Hogy honapokat en korhazban legyek most elviselhetetlen lenne picuri mellett. Na. majd meg meglatom...
Ateltuk az elso tejmizeriankat is. Eddig indig tobb volt a kinalat, mint a kereslet. De 3 napja vagy megnott a kerslet, vagy a kinalat nagyon megcsappant, de hozza kellett nyulni a fagyoban levo vesztartalekhoz. Ugyhogy azota boszen megint fejni kezdtem, es amit nagy nehezen osszehozok nap kozben, este a szopi mellett meg azt is beszipantja. De csereben nem kel 1-kor, csak 3-kor es majd 7-kor, akkor kicsit jatszik, majd megint durmol- most is. Elaludni meg mindig csak kezben hajlando, ha elfarad a jatszasban, kiabal, hogy tessek felvenni, aludni akarok. Sirni szinte sose sir, csak ha nem olyan sebesseggel folyik a szajaba a kaja, ahogy o elkepzeli.
Reni- jobbulast Neked!
Hannak- biztos rossz igy beklyoba kotve latni a babat, de a kep alapjan ot nem annyira zavarja, es jobb megelozni a bajt. Es biztos seperc alatt tul lesztek rajta!
Na, ebreszto van...
geri79

Ja, az orak csalokak, mert nalunk eggyel tobb van, hiaba, mi inkabb a Balkanhoz tartozunk, nem Kozep-Europahoz....
Es majd elfelejtettem- udv Csisza ujra itt!!!!!!!!!!!
geri79

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Látom, a hétvégén nem volt nagy pörgés ;) Mindenki élvezte a napsütést?

Nálunk Apa elment dolgozni, végre :D Úgy örülök neki :D Ja, és a legjobb, hogy fog kapni céges kocsit, még jó, hogy végül nem vettünk... ;)

Szegény, Reni, jól megszívtad ezt a gyomor és mell dolgot. Jobbulást kívánok! Nem tudom, hogy mitől lehet ez a hülye gyomor fájás. Valamelyik éjszaka én is úgy szenvedtem ezzel, mint a fene. NoSpa-t és Algot is bevettem, de nem lett jobb, alig bírtam szoptatni, úgyhogy átérzem a helyzetet. Aztán magától elmúlt... Neked mit mondtak, mi az oka?

Nagyszülő kérdéskör: Anyós, Após jól van idomítva az idióta Sógornőm által, Ő mindenért lecseszte őket, szóval nálam mindenért hálásak és nem szólnak bele semmibe, csak kényeztetik Zsuzsót. Anyukámon látszik, hogy inkább majd nagyobb korában tud vele mit kezdeni. Úgy tűnik Ő lesz az, aki majd 24 órán át képes lesz mesét olvasni a Dednek :D Addig meg szokja az unokáját ;)

Molmar, tényleg szépek az alkotások, gyermek is és torta is :D

Mi ma 5.30-kor keltünk, Zsuzsó beszippantotta 15 per alatt az adagját és alszik szépen. Jobb mellem meg majd szét durran, de már mindjárt kel megint és végre segít az anyján :D Ja, másoknak is egyre kevesebb ideig eszik a gyermek? Mindig izgulok, hogy hátha nem elég neki, de, ha befejezte, akkor nem lehet többet belerakni és kész... Szóval, talán elég neki.

Viszont már 3 napja szenvedünk a pelenkakiütéstől. Múlt héten Rossmannos pelust használtunk, hogy elfogyjon, amit Anyósék vettek 1-es méret. Először csak piros pötty volt a nuninál, ma reggelre meg már tök vörös és dagadt a nuni... :( Kentem először Sudo-val, most Neogranormonnal próbálkoztam. Remélem, csak az éjszaka átalvás tett most be neki, mert tegnapra a Neo már egész szépen rendbe rakta. Ráadásul a szeme is elkezdett csipásodni, szóval most azt is törölgethetem... Na sebaj, valami izgalom mindig kell. Biztonság kedvéért azért megkértem a védőnőt, hogy ugorjon be és nézzen ránk.

Na bocsi a szómenésért, látszik, hogy ember elment dolgozni :D

Ja, Eszter, zöldeket beszélsz Te Lány! Már a többiek is leírták, szóval no para, Bulcsúnak Te vagy a minden!!!

Majd még benézek ma, de ígérem, nem írok ennyit :)

Lara, úgy el vagy tűnve...

Kép

Ági
agic83

Pelenkakiütésre nekünk is csak a neo segített.
Támadónő viszont nem dícsért meg érte, azt mondta ne nagyon, mert hormon van benne.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judit, nem kell mindent elhinni a támadónőknek ;)

Most böngésztem át a Pharmindexet: D 3-vitamin, A-vitamin, hasnyálmirigy kivonat és cink-oxid van a Neoban. Szóval nyugodtan adható a gyereknek, szerintem. Persze nekem sem kell mindent elhinni ;)

Kép

Ági
agic83

Judy!
Ennyit a neogranormonrol es a hormonrol: http://www.informed.hu/betegsegek/az_or ... hid=137894 :lol: :lol:

Komolyan mondom, torveny altal kotelezove tennem, hogy a vedonok jarjanak utana a teritett bolcsessegeiknek, mielott szethintik a hulyesegeket. :x
Vendég

Halihó!

molmar: cuki a gyerek meg a torta is :)

szülők: a sajátjaim angyalok, mindent megcsinálnak, mindent úgy, ahogy kérem, ritka az összetűzés. Anyósom egy kicsit néha belecsicsereg hülyeségeket (pl. hogy a gyerek szomjas, és miért nem itatom, meg hogy ki kell mosni a száját evés után...), de azt meg nem fogadom meg, és még ő kér elnézést, szóval szerencsém van.

Jó car idő lett megint...
Elzúzok edzeni, és kitakarítok, amíg anyu vigyáz a dedre, aztán meglátom, délután azért jó volna sétálni.

Berci éjszaka nagyon szeret még azért keltegetni mindenkit, 3szor van kaja éjszaka... Ebben a korban már reméltem, leszokik...
Mostanában egyre gyakrabban akar kaját, miközben egyre ritkábban kéne többet ennie. Ehelyett alig lehet belediktálni az adagját, de 2 óra múlva süvölt az újért... Nem jó trend .... :(

Eszter, én sem érzem, hogy nélkülözhetetlen lennék a gyerekemnek, mindenkivel tök jól elvan, mondjuk nálunk ez a szükséghelyzet miatt is alakulhatott így. Nem mondom, hogy nem hülye érzés néha, de praktikus, hogy nincs rinya anya ölén túl sem :)

Na, megyek, összekapom a lakást, amíg csend van, szép napot!!

boruska

Hát lányok az írasaitokon elgondolkodva rá kell jönnöm, hogy az én gyerekemmel (vagy velem) valami baj van. Lánykám még mindig 3 óránként eszik. Éjszaka van, hogy talán egy evés kimarad. Most is hajnali háromkor ő evett és a plafonon lévő barátjával (akit mi nem látunk :shock: ) beszélgetett. Napközben sem alszik valami sokat és azt sem nyugodtan. Kész vagyok.

Nem tudom nálunk mikor lesz átaluszott éjszaka. :? Boruska talán még nálatok ilyen a helyzet. Én is etetném, ő meg nem hajlandó a kis 70 milijénél többet enni két óra múlva meg rinyál, hogy ő még éhes vagy már megint éhes. Pedig van még tejcsi a cickóban.

Tegnap volt kereken 5 kiló a leányzó és 8 hetes. :)

Voltunk sétálni is tegnap. Lementünk Velencére. Májusban megyünk wellness hétvégézni és kifizettük. Sétáltunk nagyokat a tóparton ettünk hekk halat. Nagyon jó volt. :D

A mára tervezett szabadidős programjaink azok sajnos elmaradnak. :(

Reni: hát te mindig megjárod ezzel a mell gyuszival. :( Gyomrod jobb már?

Eszter: Bulcsúnak szüksége van rád!!! Igaz néha én is úgy érzem, hogy a plafon jobban hiányzik a gyereknek mint az anyja meg az apja, mert ahhoz olyan jól elgagyarászik.

Ja és a lányom függő lett. Cumifüggő. Ha kiesik a szájából rögtön felébred. Még ha nem is azonnal, ahogy fordítja a fejét már sipákol. Mit tudnék vele csinálni? :cry:
Vendég

Csajok
én csak örülök, hogyha rácáfoltok a neos infóra, mert mint írtam én is azt használtam, mivel csak az segített, a bóraxos és a bepanthen nem....

Kismaki
Még mi sem alusszuk át az éjszakát, ma is evett 2-kor.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Anno Gergőm 3 hónaposan átaludta az éjszakákat, igaz ő kapott tápot is....aztán később keltünk még amikor jött a foga.
Gellért 1 éves koráig kelt 2-3 óránként....akkor elegem lett és leszoktattam róla 1-2 éjszaka alatt.
de már akkor 1 éves volt.
szerintem 2 hónaposan még nincs se veled se a babával gond azért mert nem alussza át...

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kismaki- 2 honaposan eg mi is 3 orankent ettunk, csak nehany napja kelunk csak 2-szer ejszka, nem 3-szor. Es ugye mi mar 3 honaposak vagyunk...es 100 ml-nel meg soha nem evett tobbet- legalabbis amit le tudtam merni, pedig o is mar megduplazta a sulyat, es 5 kg felett van.
geri79

Köszi a válaszokat. :) Nem is azzal van nekem bajom, hogy felkel, csak akkor egye jól tele magát és ne keljen két óra múlva, hogy ő bezzeg még éhes. :o
Vendég

Meg a fals korusrol akartam mondani- nalunk a leosztas- en ertek a real tantargyakhoz, de olyan szornyu hangom van, hogy az elemiben en voltam az egyetlen, akinek eleg volt letapsolnia az enekeket, amikor felelt- Joco viszont human beallitottsagu, de nagyon jo hallasa van, es nagyon jo zenesz, tobb hangszeren is jatszik. Namarmost: ha tolem orokolte a real tudomanyt, Jocotol a zenei hajlamot, nagyszeru muzsikus lesz belole. Ha forditva, meg mindig lehet sportolo... :lol: Habar a mi magassagunkkal eleg sok kiesik azokbol is ... Es mivel megnyugszik, ha enekelek neki, gyanus az utobbi felallas... 8)
geri79

Bea: istenien néz ki a süti, amit meg a számokról írtál azok között egy kettő igen figyelemre méltó, leginkább a két ikerpár közötti leghosszabb születési idő :shock:

zarja: bulcsú aranyos lehet ahogy elbújik. Legutóbb amikor nálunk látogatás volt, és a lány alig akarta letenni Levit, ő szépen tűrte
(ő sajnos 21 hetesen vesztette el a babáját és mivel egyidősek lennének a babáink, szegénynek elég nehéz lehetett, hogy biztos eszébe jutott, hogy az övék is ekkora lenne most :(
Büszke voltam Levire, hogy olyan szépen viselkedett nála

Biztos, hogy Bulcsú értékeli azt, hogy ilyen szuper, hordozós, pucin összebújós, éneklős játszós anyukája van!!!

Nóri: hogy vannak a lányok? Jobban már?

Reni: remélem minden rendben odalent. Legközelebb nyugodtan vegyél be algopyrint és no-spa-t is, egy szem nem fog megártani, csak a lefejt "gyógyszeres" tejcsit lökd ki.

juci: pont a múltkor olvastam, hogy megszűnik a jégbor. Mondjuk én még sosem ittam, nem is tudom milyen, de én is az édes fehér híve vagyok, bár nyáron egy jó kis sangria isteni

nyügi: érdekes mert Levi is borzastó nyűgös volt tegnap, ráadásul hosszú idő után megint 2x kellett kelni éjjel szopizni. Hát mosott szar vagyok.
Minden tiszteletem az éjjel 2x szoptatóknak

Réka és Hanna is csudaszépek. A fiaink itt fognak sorban állni a topikos csajokért :D

geri: boldog 3 hót így utólag Ábelnek

kismaki: nekünk is szokott Levente a semmit kitartóan látva beszélbetni. Állítólag ők még látják az angyalokat/szellemeket
Nem tudom mit gondoljak...

zuzmooo: hogy sikerült a grillparty? Te kipróbáltad Bendével a mei-tait? Lemértem a terpeszpánt 40 centis, tehát ez elvileg 6 hós kortól jó. nekem is olyan furi, ahogy Kattkat is írta, hogy szinte angolspárgában van benne a babó. Vagy te is összecsomagoltad benne a lábikóját?

Mi ma megyünk 3 hós oltásra, meg remélem lemérik attól függetlenül, hogy nem a körzetünk a védőnő
stephie

Na megvolt az evészet. Direkt mértem, mert ilyenkor, mikor nem kel fel éjjel mindig izgulok, hogy eleget eszik-e napközben a 6 alkalommal. Szóval 170-et evett :shock: Aszzem meg lesz az adagja, persze nem az adagon múlik, de azért jó érzés, hogy úgy tűnik azzal nincs gond.

Bea, én mindig áldom az eget, hogy a védőnőm normális. Én is pont ezen gondolkoztam, amit írtál, hogy honnan veszik a hülyeségeiket??? És még terjesztik is...

Éjszakai evészet, átalvás témakör: Szóval, nekem eddig mindenki mondott már mindenfélét erről. Van aki szerint súly függő (5-6 stb. kg-tól fog átaludni), van aki szerint kor függő (3-4 stb. hótól). Én pedig arra jutottam, hogy egyik sem igaz igazán. Nálunk a gyerek még nincs 4 kg sem és csak pénteken lesz 2 hós. Szóval ez nem ezen múlik, legalábbis szerintem. Ez bizony gyerek függő! És nem anyuka tehet róla. Családban van gyerek, aki békésen végig aludta az éjszakát 70 grammos szopik után, van gyerek, aki meg a 160 g után felkelt éjszaka. Szóval ebben sem látok összefüggést... Többgyerekesek, mik a tapasztalatok?

Egyébként nálunk is általában van éjszaka még egy evés kb. 3-4 körül, de ha csak picit nyöszörög nem szoktam átmenni hozzá. Megvárom, hogy tényleg felkel-e vagy csak picit nyüszüg... Állítólag anyáink minket éjszaka nem etettek oszt mégis felnőttünk, nekem ez mindig olyan fura, hogy mennyire változnak a trendek és a gyerekek csak túlélik valahogy :D

Na megint szómenésem volt, bocsi még1x.

Ja, gyerek nunija még mindig dagadt és piros :( Most szopi után is tisztába tettem, mert volt kaki, és kb fél órát levegőztünk, aztán bekentem Neoval... Gyerek közben magyarázott és röhögött. Szemét is kitörölgettem. Jaj de nem szeretem, ha van vmi baja :( Most már értem, milyen rossz lehetett azoknak akiknél voltak gondok... Pedig mi nem szólhatunk egy szót sem, ezek nem nagy számok...

Na eldugulok.

Kép

Ági
agic83

sziasztok! egy kézzel, másikban ded.

szintus: profi a cuccotok! nálunk megállt az idő, a miénk egy szimpla bőrszíj, szerintem pont olyan, mint az enyém 32 évvel ezelőtt.
Háát, a ded utálja. Az első két nap még okés volt, tegnap óta nagyon nyűgös. Ma 6 óta vagy sír vagy cicizik. Félek, nehogy nagyon feláztasssa a bimbót, mert akkor nem fogom tudni ezzel nyugtatni. sétálni se tudunk menni. se ágyában se kocsiban nem marad meg, még 38 nap minimum. ÁÁÁÁÁ, ha ez végig így lesz én tuti bedilizek. :?

kismaki: mi is kelünk éjszaka, egyszer három körül utána meg 6kor.

Reni, mi volt a dokinál?

Kép
juci-77

Anita- koszi, es viszont, igy utolag is!!!!!!!!!!!!!!!
geri79

Jajj Csajok! Köszi, hogy gondoltok rám. :roll: Jól esik nagyon. :oops:

Dokihoz majd 1 kor megyünk, nagyon izgulok. Remélem nincs nagy baj.

A mellgyulám úgy néz ki, hogy javul (kop-kop) és abban is majdnem biztos vagyok, hogy a melltartótól volt, mert átvettem a másikat és szinte majdnem magától elmúlt. Tehát csajok! Vigyázzatok a melltartóval is. Én úgy tűnik extra érzékeny vagyok a mellgyulára :roll:

A gyomorfájásomra annyit mondott a doktornő (bár nem tudom volt-e 30 éves) hogy diétázzak meg vegyek be Panadolt meg Rennie-t. Ő a NoSpa-t nem javasolta mert, hogy szoptatok. És kérdeztem, hogy ha attól sem lesz jobb? Azt mondja akkor nem tudja. Pfff. Fasza mi? Szerencsére elmúlt a Rennie-től meg ittam tejcsit és attól is jobb lett. Nagyon valószínű, hogy kezdődő gyomorfekély vagy hasonló. :shock: Bár a dokinő azt mondta, hogy szerinte nem, de a többi okos, meg azt mondja, hogy ha tejtől jobb akkor az valószínűleg az lesz. Na hát mindegy. Most jól vagyok (kop-kop) leszámíta odalent. Bár az is csak agyilag visel meg, amúgy nem fáj meg ilyesmi... Na délután meglátjuk mi lesz.

Ugye, hogy a mellgyulától a jobb cicimben kevesebb a tej így pótolom a másikból lefejttel. És az én drága kisfiam cumisüvegből annyit eszik amennyit adok neki. Tehát nem úgy van mint cicinél, hogy kiköpi, ha jól lakott. Amennyi van az üvegben azt beszipkázza és utána meg bukja ki a sok felesleget :roll: Apja fia :lol:

Megyek készítem a cuccokat össze amig alszik a drága.

bellerreni
Eger

[quote="kismaki"]H írta:kismakiát lányok az írasaitokon elgondolkodva rá kell jönnöm, hogy az én gyerekemmel (vagy velem) valami baj van. Lánykám még mindig 3 óránként eszik. Éjszaka van, hogy talán egy evés kimarad. Most is hajnali háromkor ő evett és a plafonon lévő barátjával (akit mi nem látunk :shock: ) beszélgetett. Napközben sem alszik valami sokat és azt sem nyugodtan. Kész vagyok.
Nem tudom nálunk mikor lesz átaluszott éjszaka. :?

Kismaki: pont most akartam hasonlókat írni. Itt mindenkinek annyira "rózsaszín" a gyereknevelés. Én meg pusztulok bele, hogy egyhuzamban nem alszok 2 óránál többet és Benő állandóan sír (sír ha éhes, sír ha fáj a pocija, sír ha álmos, sír hogy vegyem fel....) Soha még 5 percnél többet nem maradt meg egyedül, sem a kiságyban, sem a játszószőnyegen... Elaltatni sírás nélkül lehetetlen, még ölben is, sőt a babakocsiban is ordít egy sort, mielőtt bealudna.
Szóval állandóan azon rágom magam, hogy mit csinálok rosszul :(
zuzmooo

Sziasztok Csajok!
Én csüt-péntek-szombaton suliban voltam. Eszter, csütörtökön nekem is megfordult a fejemben hogy nem is vagyok fontos a gyerekemnek, merthogy a párom, meg anyukám vigyáztak rá és etették a fagyis tejjel. Elfogadta minden gond nélkül. Hát nem kicsit voltam féltékeny. :oops:
Pénteken meg szombaton viszont csak 3-4 órám volt, így eljött velünk Papi és amíg én suliztam, ők babakocsiztak Esztergomban. :lol:
Enyémgyerek is hatalmasakat beszélget a plafonnal és nagyokat röhög neki. Ezt a szellemlátást már én is hallottam.

Reni, jobbulást, remélem "odalent" is minden rendben lesz.

Nóri, csajok hogy vannak?

Ildi, Léni jobban van már, ugye?

Szegény kengyeles kiscsajszikat nagyon sajnálom, remélem hamar rendbejönnek. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Anita: a grillezés szuper volt, különösen olyan szép napsütésben. Sógornőm alig várta, hogy megnyikkanjon Benő és már ringatta is. Így én is tudtam pihenni és ő is babázhatott :)
A meitai-t mi még nem próbáltuk, úgy gondoltam, nem tartja még elég jól a fejét. De én terpeszbe tenném a lábát. A kendőben csak az elején gyűrtem alá, most már mindig terpeszben van. HA tudtok, gyertek el csütörtökön a klubba, Ramiék biztos megmutatják, hogyan kellene használni.
zuzmooo

Zsuzsa!!! Ne már!!! Tudom, hogy nehéz és biztos vagyok benne, hogy el sem tudom képzelni, hogy mennyire nehéz Neked!!! De ez nem a Te hibád, nem Te csinálsz rosszul valamit. Pont ezt írtam, hogy ez nemrajtunk múlik. Ez sajna gyerkőc függő... Szóval csak annyit tudok írni, hogy kitartás!!! Nagyon jó Anyukája vagy Bendének, ez tuti. Szóval elég az önostorozásból. Egyébként most néztem a blogotokat és nagyon kis helyes ez a pasi :D Látom, jól sikerült a grillezés. Leittad végül magad egy pohár borral? ;)

Kép

Ági
agic83

Agic83, most lehet, hogy ki fogtok nevetni, de nekem a piros nunira az Avent bimbóvédő kréme vált be a leges legjobban... egyéjszaka alatt csodát tett...

dalika

Dalika, köszi! majd lehet, hogy megpróbáljuk, csak megvárom, mit mond a védőnő.

Kép

Ági
agic83

Csajok! Mindjárt jön haza az ember és megyek zuhizni utána meg a dokibácsihoz. Nagyon szorítsatok nekem, hogy ne legyen semmi baj. Gombóc van a gyomromban :shock:

bellerreni
Eger

Reni, nyugi, nem lesz gáz!!!! Ne izgulj, mert az meg a gyomrodnak nem jó. Majd gyere a hírekkel, megyek etetni..

Kép

Ági
agic83

Zsuzsa, nem csinálsz semmit rosszul, ilyen babát kaptál. :wink: Vigasztalásul nagyon sírós-nagyon kelős babából itt nálunk csupaszív tündér lett, az én kis nyugodt Lillámból meg egy viharfelhővel és földrengéssel vetekedő rosszcsont :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Csilla, köszönjük a kérdést, igen :lol: Múlt héten voltunk vele mellkasröntgenen és az teljes gyógyulást mutatott, remélem mást már nem kapunk el...

KépKép

KépKép
beneildi

Zsuzsa
Én is ismerek gyerkőcöt aki nagyon sírós volt. Teljesen normális kissrác lett...csak túl kell élni, tudom nehéz....
Blanka is bőg ha álmos, bőg ha éhes, bőg ha öltözünk....van amikor az autóban is bőg, na az nagyon gáz....babakocsiban is bőg, kivéve ha hason van :roll: :roll: de azért egyre többet vigyorog is, meg elnézelődik....

Reni
Drukkolok!!!!

Ágic
szellőztetsd sokat....esetleg kamillás vízzel lemosás....a törlőkendő is lehet ludas...

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Zuzmoo: nyugi, ezt nem rajtad múlik! Én már csak látom: a nyugodt kiegyensúlyozott kistündérkémből a kengyel hatására egy sírós-szuperérzékeny baba lett. (Az anyja meg ugyanaz :lol: ) Ha Bende hasfájós, akkor bizony a fejed tetejére állhatsz, akkor is nyüszizni fog. De majd pár hónap alatt kinövi :wink:
(Van olyan, aki esküszik rá a második gyereknél, hogyha az első is ilyen lett volna, akkor nem vállal többet. A barátnőm kislánya viszont Bendéhez hasonlóan, rengeteg odafigyelést/időt/energiát kívánó baba volt, ehhez képest a második gyerkőc meg "mintababa" lett. )

Kép
juci-77

Sziasztok Lányok!

Ha ügyintéznetek kell, a gyereket NE hagyjátok otthon! :)
Apának lejárt a személyije múlt hónapban, az enyém is hamarosan lejár. Bementünk ma az ocsmányirodába (időpontunk nem volt), és összesen ha fél órát töltöttünk ott, akkor sokat mondok. A recepciós meglátta a babakocsit, rögtön hozott nekünk sorszámot, és kb. 3-4 perc múlva sorra is kerültünk.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ágic: a kamillával szerintem vigyázz, esetleg allergizálhat. Nekem a védőnő a forralt, szobahőmérsékletre lehűtött vizet javasolta lemosási célból. Talán ha sokat van pelus nélkül, az is használhat..

Kép
juci-77

Sziasztok,

Zsuzsa, lehet, hogy most nehezebb a gyerkoccel, de ezek a csoppsegek naprol napra valtoznak, valoszinuleg par het mulva mar el is felejted milyen faraszto volt az eleje. Megneztem a blogod, gyonyoruseges a kisfiad!

Reni, gondolok am rad, szoritok, hogy minden rendben legyen.

Nalunk sincs valami sok alvas, tobbnyire csak a babakocsiban, ha megyunk valahova, de amint haza erunk szem kipattan, es nezelodes gugyoges indul, de aludni, na azt neeeem.

Valamelyik ejszaka szopiztunk, olyan 2 korul jarhatott az ido, nem reg fekudtem le, mert meg vasaltam, furodtem, szoval nem voltam tul kipihent. Szoval ded ebredt, en komasan nekiallok etetni, ilyenkor beszelek hozza, ha jol kapja be a cicit mindig megdicserem,parszor elmondom, "ugyes vagy", na ezen az ejjelen azt vettem eszre, hogy azt hajtogatom a gyereknek "budos vagy, budos vagy" :shock: :D Komamami.

Kép

Kép
editmk

Kép

Lanykam

Kép

Kép
editmk

Edit:jópofa ez a kölök!!

zsó
Kép
pcd1985

Zsuzsa: hidd el, ha végre ti is abbahagyhatjátok a gyógyszert, akkor jobb lesz. Gondolj csak bele, mondtad, hogy nehezen fogadja el.
Biztos van, hogy azt gondolja, hogy most jön megint a kűzdelem ezzel a xar ízű löttyel. Utána meg még ráadásul a pocakja is fáj tőle...
Két hét múlva már biztos ti is abbahagyhatjátok.

Csütörtökön 10-től lesz megint? Szeretnék menni, remélem jól jön ki a szopi is. Elviszem a mei tait is.

Túl vagyunk az oltáson, most alszik Levi. Elég jól viselte a szurit,amikor hazaértünk beadtam neki egyből a kúpot, a múltkor is így csináltuk, még hőemlekedés se lett belőle. Most viszont a kúp után fél órával összefosta magát. Szerintetek addigra fel tudott szívódni?
Súlyunk 5450 gramm. Legutóbb 5250 volt 7-én, akkor most ez kevés?

Villő nagyon édesen néz a képen Edit. Csudaszép csillógó szemű babó
stephie

Sziasztok!

látom, ezen az etetem-sír altatom-sír idöszakon mindenki átesik, ezzel kapcsolatban az a megfigyelésem hogy én hétről hétre rájövök, hogy mit kellett volna csinálnom kb 2 hete...
Ugyértem mult heten itt sirtam h. nem eszik a gyerek, és hát tulélte, most eszik ha visszagondolok, feleslegesen hisztiztem és pánikoltam, ezzel megnehezítettem mindkettönk dolgát...
De végülis ha majd megint ezt csinálja, majd szerintem megint pánikolok, majd szoljatok rám!! :D

viki:ugylátszik anyáink egy csillagjárás alatt születtek, elég volt az a pár sor amit leírtál és elöttem volt az egész..
mi a díszpinty férjemmel tervezzük a különköltözést, de ahoz házat köll venni, szal nem holnap lesz...

a melleimmel és a tejelésemmel kapcsolatos mizériákat már le se írom, megint taktikát váltottam

zsó
Kép
pcd1985

ja és van 1 megfigyelésem, a dugulós lányommal kapcs.ban
ő kb 2-2.5 naponta kakál, de akkor fél napig 2-3 részletben ,ezt már viszonylag "régota"csinálja így ezért 1-2 nap után nem szoktam se lázmérözni, se szélcsövezni(az nincs is)

amikor azt hiszem h. kijött a dugó és minden rendben, akkor nincs semmi rendben, ilyenkor-a kakálós délelöttjén keveset eszik, nyüstörög egész nap(gondolom a míg ki nem jön az össz)
másnap lassan kezd normálisan enni, és amire végre jókat kajál(leszámítva a multkorit, bár lehet h. akkor is ez is közrejátszott)
addigra megint jön a nyöszörgés, 3. nap kakadélelött...
mindíg délelött, ha 2 napra ha 3 napra... :D
ennek örülök, mert legalább nem kell fürcsi után v. esetleg sötétben pelenkáznom őt...

zsó
Kép
pcd1985

remélem érthetö voltam :shock: :shock: :shock: :shock:
szal kakanapon nem eszik
amikor 2 nap után azt hiszem h. ki fog pukkanni, akkor eszik rendesen, pont fordítva mint ahogy én gondolnám

zsó
Kép
pcd1985

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?