Sziasztok!
Mi ma indulunk 3 napra vidékre, nagyon parázok, hogy éljük túl...
Noémi is folyton nézelődik és fogdos szopi közben, az a jobbik eset ha a mellemet tapizza, de a rosszabbik, ha a közelében van valami már húzza oda és az érdekli. Ha nem otthon vagyunk, alig akar enni, pár korty után már elfordul és más érdekli.
Olvastam, hogy ez teljesen normális jelenség, annyi minden van ami már érdekli őket, hogy a szopizás másodlagos.
Általában éjjel pótolják a hiányt, amikor félálomban vannak és nyugi van.
Ez Noémire igaz is, egy éjjel kb 4-6 alkalommal eszik és szépen nyugodtan szivogatja, szeme csukva, biztos, hogy tele rakja a pocakot.
Én nem adok neki még semmi glutént, pont az ellenkezőt olvastam, na meg a dokink is azt mondta, hogy az anyatejes babák szigorúan csak tejet kapjanak 6 hónapos korig. Max egy kis gyümölcsöt lehet kóstoltatni, de nem muszáj.
A gluténnel meg úgy van, hogy minél később, annál kisebb a kockázat a lisztérzékenységre.
Mivel nekem Noncsi az első csak szopis babám, így sem megcáfolni, sem igazolni nem tudom, ezért most ezt kipróbálom.
A többi csemetém mivel tápit is kapott, így ők előbb kaptak lisztes dolgokat is.
Bár az is nagyon fontos, hogy a családban van-e lisztérzékenység, ahol nincs, ott a kockázat is csekélyebb.
ducimami!
A tejed, ha egyáltalán nem is szoptatsz, akkor is 40 napig visszahozható, ugyanazzal a módszerrel, amivel az elején növelted. Vagyis minél többször mellre tenni a picit, vagy fejni.
Lényeg a stimuláció, minél gyakrabban.
A másik ötlet, mivel Noémi is volt ilyen helyzetben, vegyél csecsemő orrcseppet (Nasivin) és úgy kombináld, hogy orrcsepp, utána orrszívás, utána 1-1 csepp anyatej a nóziba.
Az anyatej hidratálja a nyálkahártyát, amit az orrcsepp esetleg irritál.
Ha tiszta az orrocskája, könnyebben fog szopizni is.
A szopi közbeni játékra nincs ötletem, Noémi is kikészít ezzel.
A gyógyszertárban lehet kapni csecsemőknek való c vitamin cseppeket, én azt is adtam, hogy gyorsabban legyűrje a náthát.
Pénteken jövünk haza, remélem kibírjuk addig baj nélkül!