Oolong! Milyen kis ügyes a Tilda, nem semmi, hogy ilyen ügyesen alkalmazkodik újra, ilyen hosszú idő után. Nekem ismerőseim mondták, hogy két hét is felkavarta a babát, és kellett még egy hét, hogy minden a régi kerékvágásba kerüljön.
Timi, ducimami! Hát igen. Nálunk is megszólják Domit, de már kiskorától kezdve, hogy milyen kis pufi. Biztos túl sokat adok neki. hát nem kérem, kb 3.30-4 vagy akár 5 óránként. De ilyen, majd leadja. Nem érdekel.
Már egyébként is nyúlt egy picit, és láthatóan van nyaka, nem csak feltételezhetően.
Nálunk viszont semmit nem csinál babóca....Remélem csak lustibogár és nincs semmi baj. Kétszer átfordult? inkább csak átbillent hasról hátra, de ez egy hete volt, azóta semmi...
Ja, bocs, háton kúszik, az megy neki...úgy körbejárja a kiságyat is, meg elmegy akár két métert is...de hason...semmi.
Hiába fordítjuk hasra, tetszik neki, aztán egy idő után lefekszik....lustaság!
Mindegy, elvileg nem gond....
Már nagyon várom, hogy mutasson valamit. Kis Gergő már szinte mindent csinál, no meg persze a többiek is. Azt hiszem mi ebben picit lemaradunk...
Lilly!
Tudhattam volna, hogy amikor olyan sokat írok, akkor nem sikerül elküldenem....Murphy.
Én sem látom az elküldött levelek között. Sebaj, csak az alvásról akartam írni, és nem akartam untatni a többieket a hosszú, részletes levelemmel.
A lényeg, ne add fel!! VAn remény!
Nem tudom, most mi a helyzet nálatok alvás téren, de nálunk megoldódni látszik a dolog.
Röviden: a felvesz/letesz módszer nálunk sem jött be, megszokta Domi, ha sír felvesszük, na meg a férjem is megpróbálta egyedül, s összezavarodtak a dolgok....Volt, hogy sokáig hagyta sírni, majd ringatta, mert máshogy nem ment..meg a kezecskéjét fogta, mert olyan aranyos ahogy kapaszkodik bele...na ja! Puff neki, ennyi volt, onnantól kezdve búcsút mondhattunk a délelőtti két órás alvásnak...
Aztán nagyon elkeseredett voltam ,rosszabb lett az éjszaka is, alig aludtam, órákat voltam fent. Mondták próbáljam ki a "controlled crying"ot. Lényege, hogy picit hagyod sírni a babát,majd megnyugtatod, és megtanulja idővel hogyan kell elaludnia....most nem részletezem, mert pont most ébredt...
De a lényeg, hogy 10 esetből, max. kétszer ha fel kell vennem, s szinte egy percen belül elalszik, kb 5ször be kell mennem hozzá, de nem zokog, csak nyűglődik, s 3x szinte úgy elalszik, hogy csak beteszem a kiságyba...ja, és néha alszik akár 2 órát is..nincs harc, nagy sírás meg ilyenek.
Elvileg hagyni kellene a babát sírni, 5, 10, majd 20 percig...én nem hagytam, csak kb 2-3 percig, úgy tűnik, így is működik...
Ha érdekel keress rá a neten, vagy írok még privátba..remélem elmegy.
Nem biztos, hogy nálatok beválik, de megéri megpróbálni.
És nagyon fontos, rögtön úgy kezd, ahogy szeretnéd folytatni. Tehát ha az a cél, hogy önállóan elaludjon a kiságyban, akkor nincs együtt alvás, meg ringatás stb...de nézz utána szerintem, mielőtt elkezdenéd.
Most viszont tényleg megyek, már reklamál.