Szulesem tortenete
Csutortok hajnal 2 kor arra ebredtem, hogy elfolyt a magzatvizem alvas kozben, de iszonyat mennyiseg!Kipattantam es rohantam a mosdoba ahol meg jo adag folydogalt ki belolem
Ra fel orara ment el kis verzessel az a dugo kutyu amirol azt hittem a viz elott fog elmenni.
Bementunk a korhazba ahol megmertek a vernyomasom ami 149-volt, amit ma sem ertek miert mert tok nyugodt voltam.
Egybol 5 perceseim voltak, itt kerdeztek erzem e a babat, de nem ereztem ezert infuziot akartak adni de inkabb csokit ettem amire racsodalkoztak ezt honnan tudom.
Szerencsere erre megmozdult a draga es megusztam a szurkalast.
Innen felvittek egy szobaba ahol meg 2 masik anyuka fekudt.
Hat le se sz....tak magyaran, hogy mizu velem. Kozoltek, hogy csak 1 cm vagyok es jarkaljak.....
Megjott a reggel es en csak jarkaltam es jarkaltam egesz allo nap.
A parom elment melozni en meg egyedul rottam a km-eket.
Kozoltek, hogy 18 ora utan antibiotikum mivel a magzatviz ha elmegy fertozesveszely es 24 ora mulva meginditjak a dolgokat ha nem tortenik semmi(ami kamu mert nalam 39 ora volt a dolog)
Este 5 kor kaptam egy panadol tablettat fajdalomra amikor mar 3 perceseim voltak es menni alig birtam....
Hat ezt mintha a hatam moge dobtam volna!
Eszmeletlen mennyi vizem folyt kozben is.
Estere 3 cm-lettem es mar iszonyatosan fajt!Erre egy Bethadin szurit kaptam amitol bekabultam de minden fajdalomra feleszmeltem.
Reggel 9 ig hagytak igy szenvedni, kozben 4 orankent nyomtak belem az antibiotikumot fertozes ellen de mikor kotottek be a tut a csajszi 2 szer a csontomba szurta a tut es en ugy bogtem mint egy ovodas a fajdalomtol.
Meg meg is kerdezte miert nem jo ez igy!Harmadjara sikerult neki bekotni de olyan hulye helyre, hogy a noverek kiakadtak.
Reggel 9 kor megkonyorultek rajtam, es felvittek a szuloszobaba....
Ekkor voltam 5 cm, de fizikailag mar kivoltam mert ez mar ugye Pentek reggel volt, a magzatviz meg tobb mint egy napja elment.
Itt gazt kaptam ami szerintem egy nagy vicc!Arra nem volt erom,hogy a kezemben tartsam a csovet!Orak teltek igy es egyre kozelebb kerultem arra a szintre, ahol mar ugyereztem ha nem tortenik valami ami megszuntetne a fajdalmat akkor bele fogok orulni. Sosem gondoltam volna van ilyen allapot de rajottem, hogy igen.Adtak megegy Bethadin szurit ami abszolut nem vette el a fajdalmam, csak a maradek erom is elment, beszelni nem tudtam es 100%osan tehetetlen lettem tole.
Mondtak, hogy szedjem ossze magam de egyszeruen keptelen voltam, mert mar tul regota ment a fajdalom es egy bolhat sem tudtam volna felemelni.
Erre mondtak, hogy adnak epiduralt,mondtam, hogy mindenkepp mert nem fogok tudni nyomni.
Erre hivtak a dokit aki magyar volt es Szilard a neve, ugy megorultem neki, annak meg foleg, hogy nagyon gyorsan dolgozott, igaz ereztem a labaim kicsit de akkor is jobb lett ugy 20 perc mulva.
Utana kozoltek, hogy kezdhetek nyomni.....
De sem ultrahangot nem csinaltak sem semmit.
Ultrahangom utoljara akkor volt amikor meg csak 1kg volt Olivia.
Szoval ugy kezdtek el nyomatni, hogy fogalmuk nem volt mekkora a baba,,,,,ha mondjuk 5 kg akkor is kinyomattak volna velem.
En nagyon vekony vagyok, 46kg-al kezdtem a terhesseget es csak a baba sullya volt rajtam.
Szoval 45 perc kinkeserves nyomas utan bejott egy masik szuleszno aki megnezett es kozolte velem, hogy hiaba nyomok mert a baba arca felfele nez es igy nem fog kibujni.
Hat ekkorra mar az aranyerem total kijott a nagy semmiert.
Erre hivtak egy dokit aki Nigeriai volt es akkora mint egy testepito hatalmas karizmokkal....
Ahogy belemnyulva probalta megforditani a babat hat erdekes elmeny volt, de a paromnak is....
Probalta probalta, nekem kozben nyomnom kellett de ekkor mar egy gyufafejnyit sem tudtam volna kierolkodni....
Erre kozoltek nem tudja megforditani, es segiteni kell a babanak....en mar fel sem fogtam mit magyaraznak.
A parom mondta eloszor vakummal probalkoztak de Olivianak nagy haja volt es nem tapadt meg a vakum utana jott tobbfele fogo...
kozben gatmetszes es az a borzaszto erzes ahogy ereztem hogy szo szerint kitepi belolem a gyereket.A parom mondta mennyire szornyu volt latni ahogy az a nagy darab pasi minden izma megfeszul, ver mindenhol .....
Tudom mindenki mondja elfelejti az ember a szulesi fajdalmat de en biztos vagyok benne ezt sosem fogom elfelejteni!
16:27 volt,28.-a Pentek.
Tobb mint masfel nap szenvedes.
Olit megmertek de csak, hogy hany kg. Olyasmi, hogy hany centi ,fejterfogat nem volt.
Este egyutt voltunk, de nem akart enni.
Masnap hajnalban bejott a nover es lebaszott miert nem ebresztettem fel enni, de egyszeruen nem tudtam!
Levetkoztette es odaadta, tok bunko volt, en hiaba probaltam nem ment.
Erre hivott egy dokit, a vercukorjat megneztek es kozolte, hogy annyira alacsony, hogy merni sem lehet...
Elvittek bennunket a vizsgaloba, en menni alig birtam, mert aranyer es a vagas erdekes volt.
Onnan pedig rogton ki is kuldtek es kozoltek valami nagy a baj....
Hat ez az en storym.......
Anyumek nagyon kiakadtak miert nem csaszaroztak meg....
Hat tuti nem szulok itt megegyszer!
Remelem nem vettem el senki kedvet a szulestol