Új privát üzeneted érkezett!

MELEGET RÁ!!!!!! Nehogy jegeld. Apasztja a tejet is!!!!! ÁÁÁÁÁÁÁÁ

Ha tudsz, ülj be egy kád vízbe és ott masszírozd!!!! Előtte engedj rá zuhannyal jó forró vizet!
Vendég

Jegelés akkor kell, ha annyira gyulladt, hogy nem múlik, szoptatni esetleg nem is tudsz már vele. Vagy ha elválasztásnál gyullad be!!!!
Vendég

Juti!

Hogy fértek el a kocsiban????? :oops:
Vendég

köszi, akkor melegítem
zuzmooo

Nóri
Még mindig nem tudom :lol: :lol: még nem utazott együtt az egész család, csak külön kocsikkal.
lassan ki kéne próbálni :lol: :lol:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok,

helyzetjelentés..
Kitti gyönyörűen gyarapodik (6 nap alatt 340gr), és még a védőnő sem szólt meg, mert mondta, hogy hát van mit behoznia, úgyhogy egyen csak... 120-akat simán beszippant, és úgy eszik, mintha minden korty az utolsó lenne, és egy hadsereg akarná elenni előle.
Úgyhogy már nincs gond a kajálással, és így most a ded 3340gr és 52cm, szóval kerekedeik a pofi, és hurkásodik a combija is... :) végre... :)

A szeme neki is még sötétkék, de álmomban bebarnult... remélem ez csak áléom marad, és marad szép képé a szeme... legalább ebben hasonlítsom rám a gyerek, mert egyébként csak nyaktól lefelé van hozzá közöm, emberem ugyanígy nézett ki 4 hetes korában, csak ő még kerekebb volt, mert 4 kilóval született.

A kicsi nálunk is nyöszörög álmában, de abba is hagyja... és sokszor alszik el nyöszörögve, pedig kap infacolt, eddig jónak tűnt, remélem nem a pocakja fáj...

Na most viszont úgy tűnik nem hagyja abba, úgyhogy kaja lesz, mondjuk nem is baj, már úgyis fáj a cickóm, úgy televan.
F@sza... elkezdtek fúrni a házban... remélem gyorsan abbahagyják.

Ha tudok, mnég jövök...

Barbi

KépKép
hbarbi80

Juti!

Mintha a fiaid vonalzója nem a valós helyzetet mutatná... észre vetted? Nem a felirat, csak ahol a focilaszti meg a motor áll, az tűnik úgy nekem, hogy nem klappol a szöveggel...

Nóri:
köszi. Közben Limara is válaszolt. Azt mondja: át is írja a receptet, mert nem én vagyok az első, aki kérdezte.

Asszem, én is beszerzek majd egy normál ollót, mert ez egy rakás fos... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Majdnem elfelejtettem!
tegnap vettünk a DM-ben ilyet:
Kép
Tegnap Lili pocakját ezzel masszíroztam! Nagyon fini az illata! És 500 Ft körül van az ára. Nem nagy, 10ml, de nagyon pici kell belőle, és így sokáig elég. A kézmelegtől olajossá válik, és könnyű vele masszírozni!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csajok, extra sz@rul vagyok. Olyan érzés, mintha influenzás lennék :( Fáj mindenem, borzongok, lázas vagyok és egy pelenkázásban úgy elfáradok, mintha felmásztam volna a 4.re.
Asszem szegény gyerek ma megismeri a kontrollált sírás módszerét, mert se időm, se energiám egy órán keresztül altatgatni. Még jó hogy 7vége jön és rábízhatom majd Szabira.
zuzmooo

Nóri, ari vagy. :) Melyik tónál voltatok? A horgásztónál vagy Gyarmaton?

Most ébredt fel a gyermek. A nagy behozta és szoptatásra elő is készítette=levetkeztőtte. Tisztára odavan érte. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Na. Megjöttünk a sétából. Lent voltunk egy órát :lol: Oan jó volt :roll:

Nekem olló is van meg csipesz is, de mivel még a sajátomat sem tudom ollóval levágni :oops: csak csipeszel így a kölkecét is csipeszeltem és én is csak a végét vágtam le, nem tövig :wink:

bellerreni
Eger

Zuzmoo ez nem hangzik túl jól :? Akkor lehet nem is a mellgyulától van a lázad...

Csilla! Aranyos lehet a nagyfiad :roll:

bellerreni
Eger

Csilla!

Szerintem nem TÓnál voltak, hanem a TÓToknál (szlovákoknál). :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Zuzmoo
én is ilyen carul voltam. vegyél be egy algot és feküdjél!!!! igyál sokat...és ha tényleg mellgyula akkor próbáld ki a magos párnát, nekem az segített csak, mert sokáig tartotta a meleget. dm-ben lehet kapni. pocakmelegítésre is lehet használni a babának.

Kakti
köszi, nem vettem észre még :roll: :roll: de most nincs energiám vonalzózni :lol: :lol:

Nóri
Ti hogy utaztok a VW-ban?

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kakti, lehet. :) Mondjuk furcsa volt a "ragzás". :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Megkaptam a baberszényt, meg a rugalmas kendőt.. nekem nem jött be :( visszaküldöm..

Azt olvastam, hogy a hagymától fájhat a hasuk!

Nálunk is jól telt az éjszaka 9:30-tól alvás 03:30-ig majd folyt köv. 07:30-ig :) és ma is pont akkor eszik amikor tegnap. :) Remélem éjszaka is követi majd a menetrendet!

Mennyit szoktak enni, ennyi idősen??
Bazsu Kb 10-12 percet szokott szopizni, de valamikor 80-at valamikor meg 130-at eszik ennyi idő alatt :roll: van étvágya... akárcsak a szüleinek :)
Vendég

Csilla, most látom, hogy egyforma a vonalzónk, remélem nem gond! majd ha kész lesz az új lecserélem! és Bazsu második neve Milán :)
Vendég

Ja.. körömvágás.. nekünk a kórházban 10 napot mondtak.. a védőnő szerint meg ez hülyeség.. szerinte nyugodtan le lehet vágni bármikor..
Én ma vágtam le..
Vendég

Funky, dehogy gond. Miért lenne az? Milánoknak ez dukál. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Csajok!

2gyerekem van, de ilyet még nem láttam. Noncsi akkorát kakilt a kocsiban Szlovákiában, hogy átázott a ruhája. Na, mondom fasza, pont amikor a kocsiban kell pelenkázni. Elkezdtem levetkőztetni és jött a borzalom. Meztelenül rohantam vele (ő volt puci, nem én) a könyvelőhöz. Vittem ruhát. Hát képzeljétek, a háta végig vastagon, mindkét karja, kézfeje, nyaka és a haja is tiszta szar volt!!!!! Átázott 3réteg ruhája, plusz az én kardigánom. Csap alatt lemostam és utána tudtam csak felöltöztetni!

Csilla!

Igen, szlovákokhoz mentünk... :lol: Te meg nem tudtad hogy a ti tótok, vagy a mi tónk, mi? :lol: :lol: :lol: :lol:

Juti!

Két gyerekülés elfér hátul. Nekünk van egy Römer Kidfix (isofixes kid) és a Chicco hordozó. Ha a Römer pohártartóját beteszem, kb 15cm van a két ülés között... :evil: Ha nem, a nem, akkor meg kb 30. És a Chicco keskenyebb a Römernél. Szóval nálatok a két nagy ülés között sem lehet sok hely. Bár most láttam egy Opel Astrát 3gyereküléssel. Szóval ha abban elfér... :roll: Viszont a mózes és a nagy ülés nem fér be. Így ha hosszabb útra megyünk, ahol sétáltatni is akarom Kakást akkor kell hátra a mózes is!!!
Vendég

Kakás... :lol:
Szegény Noncsi... milyen becenév ragad rá... Csak ne járjon úgy, hogy tényleg ráragad a név, mint Hugyos Jóskára... :lol: :lol: :lol: Na jó, biztos nem fog. De nem lehetett semmi ez a kaland. Talán Beának volt hasonlóban része, mikor hazafelé autóztak - jól emlékszem?
Amúgy biztos örültek volna, ha te vagy meztelen és nem Noémi... :lol:

Bocs, de ezen a sztorin nagyot röhögtem, annak ellenére, hogy átérzem, milyen kellemetlen a szitu.

Képzeljétek, a dokibácsink azt mondta, már az első (két hónapos) oltás után mehetünk babaúszásra. És azt is mondta, hogy itt a medencét csak erre használják, így tiszta! Hurrá! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én is röhögtem!!!! Nagyon!!! :lol: Kakás? Eddig Kulu volt a Kulagép miatt. Kakiljon csak! Se nekem, se Lucának nem megy! Hát neki legalább legyen rendes emésztése! :lol:
Vendég

Remélem, akkor is menni fog, ha már nem lesz tejcis baba...

Képzeljétek, nekünk hat hónaposan el kell majd kezdenünk a gluténhez szoktatást - babakekszekkel, meg gluténes bébikajákkal. Mert hogy van a családban lisztérzékeny, és az az orvostudomány jelenlegi álláspontja, hogy ilyen esetben nem 8-10, hanem már 6 hónaposan el kell kezdeni a gluténhez szoktatást, mert ha ne adj'isten, lisztérzékeny lesz a gyerkőc, akkor hamarabb fel lehet ismerni, illetve nem vált majd ki olyan heves reakciót a szervezetből, mint ha később kezdené a lisztes kajákat enni. Hát remélem, azért nem lesz Lili lisztérzékeny, mert nem könnyű a gluténmentes életmód...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Ha választani kell, inkább liszt, mint tejfehérje allergia! :evil: De leginkább egyik se!!!!!
Vendég

Nori!
ez tenyleg jo sztori! :lol: :lol:
es igen, Kakti jol emlekszik, velunk tortent meg ez, csak mi a nemet autopalya kozepen fedeztuk fel es az elso pihenonel volt gyerek es ulesmosas. en is rohogtem. es meg vagy ket oran at. csak akkor volt gaz, amikor elkezdtem a takaritast es fingom nem volt hogy melyik vegen kezdjem, illetve hogy hogyaN szedjem le a szaros ruhat ugy, hogy ne legyen meg szarosabb a gyerek.
:lol: :lol:
es sajnos abban is csatlakozom Norihoz, hogy en felnott ember letemre irigykedve nezem Erik egy-egy termeleset (a napi 3bol). a Kristoferol mar nem is abrandozom. arra mar apukam is azt mondja, hogy egy kaszas embernek is eleg lenne. :D
nekem vegulis csak a szenhidratrol kellene leallnom.

korom: a masodik heten en is vagtam a tetejebol, mert csupa arc volt a gyerek, a kesztyu nem maradt rajta es be is volt mar sok szakakva.

szemszin: mar nem emlekszem, hogy mikor kezdodott a valtozas, de 3 ho kornyeken mar felig barna volt Krisi szeme, ugy remlik. Erik meg kekben nyomja, de masabb kek.
Vendég

LARA hol vagy????
Esetleg érdekel? Mi mennénk majd. Ez szimpi!
http://tanuszodavac.hu/index.php?page=babauszas

Zsófi, hátha Te is!
Vendég

Kakti!
Kristofnal en is hat honaposan kezdtem, ott kint mar ez volt az elv. nem volt gond.
en asszem a tejfeherjet valasztanam, ha kellene. (ne legyen egyik sem.)
sogornomnek az van, viszonylag konnyen megoldja a taplalkozast, csak valogatnia kell, de nem hal ehen.
volt koleszos szobatarsam liszterzekeny volt, nah, az durvabbnak tunt. egesz hetre hozta magaval a qva draga lisztbol keszult kenyeret, rantasos eteleket, tesztakat. volt vagy 40 kg a leanyzo...
Vendég

Én valszeg tejfehérjeérzékeny vagyok, de nincs diagnosztizálva. Csak mindig futok negyed órán belül a rötyire, ha valami tejes cuccot eszem vagy iszom. De nem érdekel, mert imádom a tejet. Csak max. visszafogom magam. Most amúgy is, Lili miatt. :)
Sógorom lisztérzékeny. Harmincvalahány éves volt, mire kiderült. Egy kiló gluténmentes liszt (ami nagy részben kukoricaliszt) egy ezres környékén van (szerintem már felette), és nagyon gáz. Nem igazán lehet vele úgy dolgozni, mint a búzaliszttel. Szóval nem akarok lisztérzékeny gyereket. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hello!

Nálatok nem csinálnak olyan tesztet
amit a gyerek sarkábol vesznek 8-10 naposan?
Azthiszem 4 féle betegséget néznek és a lisztérzékenység is benne van. Nálunk kötelező.

Kép
Kép
szintus

Tapszerezo Anyukak! (szerencsere nem vagyunk sokan)

a ti babatok mennyit eszik egyszerrer?
Erik igenye igen magas a merethez kepest. meg sem merem nezni a dobozon az ajanlast, Kristofnal sem rank volt eppen szabva.
mostanaban 105 ml vizhez raktam 3,5 kanallal, de ma mar emelnem kellett 120 ml 4 kanalra. soknak tunik, lassan nem ferunk bele a kicsi aventes uvegbe... :oops:
ami jo: megtanult bufizni. hatalmasakat roffent hetvege ota, nem kellett sinlacot iratnom, megszunt a bukas. :D
max a bufi hoz vissza egy-egy kortynyit, de az belefer boven.

es ugy nez ki, hogy megis lesz tesokocsink, csavaroghatnekom van, a htvegi seta es a hetkozbeni udvarozas nem elegit ki. viszont csak hasznaltat veszek, ujra nem koltunk, mert ez meg csak teszt, lehet, hogy kristofot hamarosan nem tudom belerakni.

vagyis van egy uj, ami szamomra kicsit gagyinak tunik, de occso:
http://www.vatera.hu/koochi_iker_babako ... 74700.html

hasznalthoz jobban vonzodom, talaltam mamas&papas aria twint es beat twint hasznaltan. mamas&papas kocsink van, tetszik, jol iranyithato, megbizhato, gondolom a twin is hasonlo.
jah es ezek csak 9 kg korul vannak, a koochi nehezebb.
a tolokarja annak magasabb, de meg ezeknek is jo.
itt vannak a linkek
http://www.vatera.hu/mamas_papas_peg_pe ... 42693.html
http://teszvesz.hu/item958584605_mamas_ ... _iker.html
csak az utobbi zavaroan olcso, nincs foto, buzlik nekem valami. magyar vagyok, nah! :lol:

ha van eszreveteletek, akkor szivesen fogadom!
Vendég

Szintus!
volt teszt.
sargasag: nem volt am banto a megjegyzes, csak elfelejtettem reagalni. :oops:
most mar nem hinnem, hogy sarga, nem latom rajta, illetve most voltunk ellenorzesen, ott is azt mondtak, hogy mar nincs. remelem, hogy csak a foto volt bibis. amugy az egyik kep regebben keszult, csak a meztelenkedos volt friss.
Vendég

Bea!

Aria a nyerő!!!! Nekem az van szimpla és tök jó könnyű!!! Azésrt Kristóf overallban tuti nem fér el benne, de nyárra még biztosan jó lesz. Illetve az első sztem nem jó pici babának. Aria sokkal inkább!!!
Vendég

Koszi Nori!
Arra fele huztam mar eddig is. Mindjart kinyitom az ora-t es megmerem a tolokar magassagat, de anno neztuk azt is azegyesbol es ugy remlik hogy hasonlo volt es az jo.
Vendég

mondjuk idegesit kicsit, hogy az argosban most 115 font az uj, mi pedig ket percre lakTUNK az argostol. :evil:
ilyenkor visszamennek kicsit.
Vendég

Bea!
Olvastam a levelezésedet a babakocsiról. Kartal nem egy nagy túra! Nekem lakik ott egy ismerősöm. Nincs nagyon messze! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bea Hannus kb.2 hete 120-at eszik.
Ugylátom ennyi elég is neki,napi 6-szor.
Lassan mi is vehetjük a nagyobb aventos üveget. :wink:

Nekem a 3.-dik kocsi jön be legjobban.Csak kérdés ugye,h milyen
állapotban is lehet.

Kép
Kép
szintus

Nóri, Kaka Mancin én is jót röhögtem :D

Én a szemcseppet galádul etetés közben cseppentettem sokszor, mert amúgy annyira bemérgelte magát, a szemhéját meg pajszerral sem lehetett volna szétfeszegetni.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Négy napig nem volt netünk, jó alaposan le vagyok maradva. Látom termeltetek rendesen, gyors helyzetjelentés, aztán visszaolvasok:

Tegnap megvolt életünk első sétája, mindketten nagyon élveztük. Ugyanakkor megtapasztaltam, milyen, mikor az ember azért nem megy be egy boltba, mert a kocsi kereke nem fér be az ajtón :shock: (pici éjjel-nappali), illetve hogy számos üzlet kocsival esélytelen, mert a beléptető szisztémájuk (forgókaros rendszer) bármiféle babakocsis megközelítésre alkalmatlan. Csöpp szépen fejlődik, pöttyei múlófélben, van ugyan rá szteroidos kenőcs, ami két nap alatt rendbetenné, de én inkább kivárom, míg elmúlnak maguktól.
Voltam kozmetikusnál és fodrásznál, már ideje volt. Megvolt továbbá a hathetes kontroll, minden ok.

Utódom rázendített, lecsillapítom, aztán jövök olvasni. Mindenkinek jó hétvégét!

Kép
juci-77

Szintus,
nálunk is volt ilyen teszt, de asszem több mindent néznek, nemcsak négy dolgot. Azt mondták, ha nem jön visszajelzés, az a jó.

Nóri, nem semmi a kakás sztori. :wink: Látod, ha nem lenne tavunk, eszembe sem jutott volna tónak gondolni a tótokat. :lol:

Juci, fodrász, kozmetikus, micsoda kényeztetés.
A pöttyökkel kapcsolatban arra gondoltam, tojás nem okozhatja? Én védőnőm szerint is hormonok, de mintha tojásevés után több lenne.

6 hetes kontrollra én holnap megyek.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Juci!
Szerintem ne gondolkodj sokat az olyan forgós bejáratú üzleteknél: használd a kijáratot - illetve a pénztárat a bemenetre. Oldják meg, hogy be tudj menni - ha már egyszer a pénzedet akarják. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Babaholmik a Teszen:
http://teszvesz.hu/show_user_auctions.php?uid=10879551

Saját kinőtt rucik, pár nagyobb holmi is.

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Anita: hogy adod be ezt a gyógyszert Levinek? Én ma kis tejben próbáltam feloldani és kiskanállal benyomni a szájába, de nem oldódik valami jól.

A lázamat sikerült levinni délutánra és már hozzá tudok érni a mellemhez sírás nélkül, de a fejés még szörnyen fáj :cry:
zuzmooo

Zuzmoo A mellgyulladásra azt írják, hogy influenza szerűek a tünetei. Ha nem javulsz, tessék dokihoz menni, mert antibio is kell. És szoptatni. Nem ijesztgetésképpen, de eltályogosodhat és ott már csak műtéti megoldás van.
A hagyma okozhat a babánál hasfájást. Nagyfiamnak az is elég volt, ha kétszer ettem krumplistésztát!

Reni Anyósod mégis hova köttetné veled a csöppre a sálat :? ? Nincs is nyakuk :D .

Judy Kislányommal hajdan a kendővel az asszimetrikus fekvő pozíció vált be. Levivel még keressük az igazit. Próbáltuk a fekvő pozíciókat, ma az elől keresztbe kendőben függőlegeset, még eléggé összecsúszott. Holnap még egy bölcsőtartást kipróbálunk.
pammut

Képzeljétek - nem akarom elkiabálni - ma masszázs, fürcsi és szopi-büfi party után betettem Lilit a kiságyba. Simogattam kicsit, felhúztam a zenélőforgót, megágyaztam mellette a fotelágyon (hátha kell majd éjjel), majd kijöttem. Kicsit nyönyögött még magában, aztán elaludt! Kíváncsi vagyok, meddig fog tartani a jólét! Most minden esetre gyorsan letusolok! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

zuzmooo: pont kérdezni akartam, hogy hogy boldogultok :)

több gyerekes révén többféle gyógyszermércénk is van itthon,egy olyat használok ami olyan kis pohár alakú, abba fejek kb 2,5ml tejcsit és egy mokkáskanál végével jó alaposan elkevergetem. és utána így 4 vagy 5 kis kortyban kapja meg.

kérdezni akartam, hogy nektek a májenzim érték mennyi lett? nekünk korábban a ggt 114, majd71, és most 52 lett. elvileg azt mondta a gyerekorvosunk, hogy 45 körüli a határérték (?)

infralámpával próbálkoztál? Mármint a cicidre. Én ma vettem szőlőmag párnát is, elég sokáig tartotta a hőt.
Apropó: akkor már sejted, hol sétálgatunk többnyire :) Belváros
stephie

Úúúúúúúútálom az embőc üzlettársát. Képzeljétek elcsábította itthonról, merthogy megharagszik, ha nem megy fel ma csülkös káposztás babot enni hozzájuk, mert Zoltán napot tartanak. Hát basszus milyen ember az ilyen. Képes elhívni itthonról amikor itt van itthon a kicsi. És már 8 órakor hívta, hogy hol van már, miért nincs még ott. Beszarok. Megint el kell vele beszélgetnem ,mert azért ez túlzás. Holnap sem lesz itthon Zsolti, mert megy limuzinozni. Egész nap sincs itthon meg még este is elmegy. Azért ez nekem kicsit sok. Nekem nem lenne a pofámon bőr elhívni valakit otthonról a felesége meg a 2 hetes gyereke mellől...Vagy én látom rosszul?

bellerreni
Eger

Hát Reni!
Nem irigyellek... De azért Zsolti sem vonakodott... Mondhatott volna nemet. Kicsit a sarkára kellene állnia. Mi van akkor, ha a másik megharagszik? Semmi. max. duzzog két napig. Ilyet nem illik csinálni valóban, de ezt nem mindenki tudja...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Reni!

Az uram a 4hetes gyerek mellett nemhogy elment, de velem csináltatta a kaját 60főre és velem takaríttatott ki!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Vendég

bettike: Barbus is így kel éjszakánként. Szép a vonalzód. Ti már túl vagytok a 2 hónapos oltáson, ugye? Hogy viselte Vivi? Nem volt lázas?

bellerreni: Nálunk 21-22 fok van a gyerekszobában. Mond meg anyósodnak nyugodtan, hogy mások is kifagyasztják a purgyékat.

kakti: Én a sajnát ollómmal vágom Barbus körmét, mert a babaollóknak nem tetszett az éle. Az én manikűrös ollóm meg jó márka és elég éles. A babaúszással kapcsolatban: nálatok is mondták hogy fürdéskor pocsolni kell az arcát és fokozatosan hűteni a fürdővizét 28 fokra (talán)? Irigyellek az alvásért, mert Barbus ma nagyon nyűgös volt este. Még talán most alszik el, pedig fél 8-kor etettük! Azóta ki-be járkálunk hozzá. Nem fáj semmije, csak nyűgös.

nóri: Pusziljuk azért Kakást, de nem akkor amikor kakás. :D Barbusnak a háta közepénél szokott valami lé kijönni és az áztatja át a cuccait. De mostanában majdnem minden nap van kaki és azóta nem olyan sok, hogy kijöjjön a pelusból.

juci: Azt a forgós micsodát a biztonsági őrrel arrébb lehet lakatni némelyik boltban pl. tescoban. Mi legalábbis így szoktunk ezekbe bejutni, vagy azon a részen ahol a bevásárlós kocsival lehet bemenni.
vicky79
Budapest III. kerület

Anita: a gammaGT 160 :( a SeBi: 215 :cry: (de rossz a többi májenzim értéke is) :cry:
Infralámpát még nem próbáltam, de van olyan melegítő zselé-párnánk, amiben meg kell pattintani egy fémlapocskát és ettől bemelegszik. elég sokáig meleg.

Reni, igazad van! ez nagy pofátlanság, de az uradnak is kellene tudni nemet mondani
zuzmooo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?