Új privát üzeneted érkezett!

Nóri!
Abszolut jó a Vichy!
Köszke a tippet! :)

Kattkat

Kép
kattkat

Nagyon köszönöm a hason alvós válaszokat, mostmár nem aggódok és le is tettem azonnal HASRA :) Úgy is maradt és alszik is! Ha oldalra tettem volna, tuti már ébren lenne és sírna!
Nekem ez amúgy azért újdonság, mert az első két gyerkőcöt soha nem tettem hasra, szó szerint soha, pont azért, mert nem javasolják. A vége az lett, hogyha véletlenül hasra kerültek akkor üvöltöttek, mert nem értették, hogy mi történt, fordítva áll a világ. De most annyira bejött ez a hasonalvás, hogy szakítok a hagyománnyal :)

Viki, majd figyelem a térdét akkor. Te akkor még ébren teszed le Barbust? Mert nekem Léna elalszik a kezemben és gyakorlatilag már alva teszem le, így nem dörzsöli a térdét. Bár lehet, hogy ez sem jó megoldás, hogy kézbe altatom el..

BCG: jaaaaaaaj, hát akkor ezért sem aggódom, pláne, ha 3 hónapos kora körül kellene csak hogy látszódjon!

Kattkat, melyik Vichy krémet vetted? én is nagy Vichy-fan vagyok!
lara

Nóri, köszi a dokit, megtaláltam!
lara

Lara! A vichy krém az új, rózsás kollekció száraz bőrre való darabja. Ez ilyen egyszerűsített cucc,nincs benne a drága ránctalanító cucc. Inkább ápol és hidratál. Mindezt 2400Ft-ért. :D nem tennél fel új képet Lénáról? Olyan helyes,úgy meglepett a nagy haja a legutóbbin. Valahogy kopasznak hittem! :-) bár Neked sincs kis hajad!
Vendég

Lara!
Nóri ajánlotta, mert szét volt száradva az arcbőröm.
http://www.storyonline.hu/vichy/elerhet ... les/20698/
Nem volt olyan rohadt drága (2500.-) és egész jó a képem tőle!

Kattkat

Kép
kattkat

mindig csak a cucc... :) Képzeljétek, N over 5kg body+pelusban... :shock: Domóka lassan veszélyben az elsőség!
Vendég

Kattkat! Rád lehet legalább számítani bagoly-téren. A többiek meg csak a pasijukkal kekszelnek. Az enyém max a horkolásával izgat fel! :D
Vendég

ehehe :lol:
az igen!
na majd meglátjuk, hogy 2 hét múlva 5 hetesen mennyit mutat nálunk a mérleg

Kattkat

Kép
kattkat

én nem is tudom hogy oldanám meg, ha itt lenne mellettem egy pasi még az ágyban
így nem kell figyelnem másra
akkor etetek, amikor és ahogy akarok
az ágyam tele van párnákkal, abból az egyik szopi párna, de az ágyban fetreng egy mellszívó egy bioptron lámpa és egyéb kellékek is a szopizáshoz (bimbóvédő, krém és még egy hangulatlámpa is stb)
ja meg az egér, a klaviatura..
hol férne már ide egy pasi?
meg minek?
úgy is csak útban lenne vagy nyekeregne, hogy nem tud aludni tőlünk :lol:

Kattkat

Kép
kattkat

tőlünk tegnap nagyon tudott aludni :lol: :wink:
stephie

Nóri, Noncsi nem semmi növést produkál :lol:

Bcg oltás: 6 hós korában adják újra, nincs előtte semmi procedúra, csak annyi, hogy nézik bepirosodott-e a helye. Nekem Lilla szervezete az oltást kompletten benyelte, semmi helye nem volt, így hat hósan újra kapta. AZ bepirosodott, de utána már nem ismétlik, akkor se, ha nem.
Lénának egy kis piros folt már látszik, :lol:így most örülök, de nem olyan veszélyes ez a BCG ismétlő sem.

Eszter,
neked sem semmi védőnőd van... azért szólhatott volna arról legalább nálatok mi a szokás, mikor menjetek vagy mikor jön. :evil:

Vicky,
azért jó, ha rugalmasan kezeled a napirendet (és itt nem az etetés mennyiségében akarok tanácsot adni, azt úgyis Te látod, nálatok mi válik be) hanem az egyebekben, mert akkor sokkal könnyebben fogsz tudni jönni-menni a babával később is.
Bár anyukám hiányolta a rugóra járó napirendet Lillánál, nekem jobban bevált a rugalmasság. Jöttem, mentem, ettünk, amikor akart. A hozzátáplálás mederbe terelte valamennyire a dolgokat ill. este én hamar fektetek, altatok, mert azt viszont nem szeretem, ha a gyerek éjjelekig fent van... de ugye ez sem pár hetes babára vonatkozik, nála örülök ha alszik, bármikor legyen is az :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

sziasztok!
napirend téma:
nekem ezt senki nem mondta, de én nagyon ráálltam a napirendre és a szertartásosságra:ugyértem, nekünk minden szopi egy szertartás, és minden séta is az és a déli evés után jön.a gyerek már "tudja" hogy mi következik, pl.ha du elkezdem kaja után öltözetni, már ragad le a szeme, mert megyünk aludni a levegőre, este meg ha besötétítek,és elcsendesül a ház, akkor is egy idő után elalszik
DE TUDOM HOGY EZ BORULHAT...bármikor..elég csak egy zajosabb hétvége(nálunk apa mindíg bezavar hétvégén)
de ezért cserébe van két időszak, a délelőtti és a délutáni, amikor 2 etetés közt nem hajlandó aludni, és vele kell lennem, sőt este még egy fél ora hiszti is megelőzi a fürdetést.de ezek is azonos időpontokban
meg a kajamennyiség:most is:tele van a tőgyem, és elég neki a felénél, és hagytam a francba a napirendet, fél ora mulva megint megkínáltam, szarik rá, ő nem éhes, pedig szerintem többet kéne ennie.bár elvileg ő tudja, de mindíg vannak kivételek, remélem észreveszem ha valami gáz van

zsó
Kép
pcd1985

az oltás
helye nekünk már látszik csak az a fura, hogy kb. a gyerek háta közepén van:):), na jó, kis tulzással, de tényleg hátul a hóna alja felé, alig vettem észre
a védőnő
meg nagyon jó fej volt amig el nem tünt, és a kiskönyvébe(már a gyereknek) van az a rész hogy 1 hósan mekkora, orvos/védőnő pecsét....két hósan mekkoraa, orv. védőn. pecsét, és idáíg ezt senki nem töltötte ki.
bár az elején szolt a védönö h. 2 hos koráíg be kell mennünk a rendelőbe, de azota volt itt 3x, és nem mondta, ugyh. most én sem tudom, hogy menjek, vagy hova:):)
ja meg el kéne mennem 6 hetes nőgyógy kontrollra, de nem visz rá a jólélek, hogy felhívjam a dokit
:?: volt már valaki?(akinek időszerű)
:?: ez mennyire barbár eljárás ez a kontroll?????????

zsó
Kép
pcd1985

zsófi: én már két hete voltam kontrolon. Épp olyan mint egy sima nőgyógyászati vizsgálat, kacsa, kolposzkópia,manuális méh és petefészek ellenőrzés, és cici ellenőrzés. Nekem ennyi volt.

védőnő, oltás: nekünk a védőnő is kijött 1 hónaposan és most is ki fog, és doki bácsi is azt mondta, hogyha hideg van, akkor inkább ne vigyem, kijön Ő.
stephie

Hello!

Zsó, én tegnap voltam 6 hetesen. Egy sima "turka" és rákszűrés volt. Kérdezte hogy kitaláltuk-e hogyan fogunk védekezni. Ennyi.

Kép
csipike09

Hason altatás: nekünk azt mondta a dokinéni, hogy nem ajánlják a bölcsőhalál miatt, de nálunk mindig hason alszik. Így szokta meg, oldalán elvan, nézelődik, de nem alszik. Háton meg nem merem altatni, mert nem mindig büfizik a drágám és néha hason jön neki vissza egy kis cucc.

Tényleg van még valakinek olyan babája, aki nem büfizik mindig?

Tegnap megmértük a leányzót és 3760 gramm, múlt héten 3330 volt. Szépen hízik a kisasszony is.

Nálunk amikor itt volt a védőnő, már mondta az időpontot, hogy mikor kell hozzá menni. Doktornéni viszont nem mondott semmi ilyet. Hozzá talán az oltásra kell majd két hónapos korában.

Napirend az nálunk sincs még, de én nem is erőltetném. 2,5-3 óránként eszik. Fürdetni pedig az esti 6-7 órás etetés előtt szoktuk. Éjszaka most valamilyen oknál fogva kibírt négy órát. Biztos tudta, hogy apukája megy dolgozni és hagyta egy kicsit pihenni.
Vendég

sziasztok

megint túl vagyunk egy éjszakán, amit disznó módon átaludtam, és a szüleim etették meg dajkálták a gyereket. De nekik mindig nagyon jó gyerek, éjfélig bábozott, aztán fél 3ig aludt, akkor kaja, gyorsan visszalvás, és 6kor ébredt újra.

Akkor keltem én is, és a reggeli etetés után kapásból két órát sírt...
8kor aludt el, 9kor kelteni kellett...

Asszem ez a napirend dolog másként van a tápszeres babáknál, mint a szopósaknál, mert én nem etethetem igény szerint - eddig mindig megszívtuk, ha ráetettünk, vagy nem adtuk neki az egész adagot, amit kellett... Ha gyakrabban etetem, mint 2,5 óra, iszonyú hasfájása lesz...

szóval nálunk napközben 3 óra, éjjel 4 óra időközönként evés, ill. erre törekszünk. Persze van, hogy közte simán nem alszik semmit...

A szüleim komolyan leveszik rólam a terhek 90%-át, így most nem kapok idegösszeroppanást, és javul a sírásom meg a remegésem is, Berci is százszor kiegyensúlyozottabb

Most attól rettegek, hogy mi lesz, ha haza kell mennem, és egyedül kell csinálnom, amit most hárman...

Na, mindegy, nem szabad előre aggódni, tudom...

boruska

Hurrá, hurrá! Másfél napja nem voltam, és látom, szépen magához tért a topic :lol: Közel két oldalnyi új hozzászólás, tiszta januári feelingem van :D

Kicsit én is nyöszögnék - ez volt az eredeteti terv -, de ahogy elnézem, semmi különös nincs nálunk, mindenki hasonló gondokkal küszködik. Én ma kétszer 2 órát aludtam (bocs lányok, akinek még akár ez is luxus :oops: ), az egyetlen dolog, amitől ingerlékeny és türelmetlen leszek az a kialvatlanság, de majd próbálom kezelni. Az alváshiány oka, hogy Csöpp nyugtalanul aludt, hát odavettem magamhoz és három órán keresztül magyarázott meg hadonászott álmában. Szerintem az arcán lévő kiütések irritálták, reggelre a fél pofija megint ijesztő külsőt öltött.

Nóri: dokinéni itt volt tegnap, szuper a nő, nagyon tetszik, hogy mindent alaposan elmagyaráz, így nem csak utasításokat kapok - lásd körzeti gyerekdoki -, hanem megtudom a miérteket is. Megtartjuk :lol:
Az mondjuk teljesen új volt nekem, hogy a kiscsajnak a punciját belülről is kell törölni pelusozásnál, ezt még se védőnő, se másik doki nem mondta, sőt a kórházban azt mondták, hogy belülről TILOS. Így én eddig csak közvetlenül a vágásnál pucoltam. Ha nem jön ez a dokinéni, akkor csak az esti fürdésnél látom el rendesen a gyerekem, elsüllyedek... :oops: :oops: ( akit még érint tápi miatt: a tápszer miatt a gyerkőc bélflórájában coli baktériumok is vannak - az anyatejeseknél csak bifidus bacik élnek- , és ha a colis kaki bejut a nuniban, onnan meg esetleg a hüvelybe, akkor a coli csúnya fertőzést tud okozni, szóval kis és nagyajkak között minden pelusozásnál törölgetni kell. )

Ja, és a pöttyei miatt gyakorlatilag minden élvezeti cuccról le vagyok tiltva, no csoki, süti, tojás, tejtermék, amíg nem javul meg.

Kakti: én is úgy tudom, hogy heti 150 g a minimum, 200 meg a max, úgyhogy értékhatáron belül vagytok, bár állítólag ez a számítás kizárólag a tápszeres babáknál fontos, az anyatejcsisek gyarapodhatnak nyugodtan.

Hason alvás: nálunk napközben mindig az van, sokkal többet is tud így egyhuzamban aludni, mint éjjel, akkorra viszont nem merem úgy hagyni.

Én is kendőznék már, csak egyelőre úgy fáj a hátam, hogy megszakadok. Tornáztatom a gerincemet, de még szoknia kell a strapát. Kattkat, le a kalappal, Domit nem lehet egyszerű hurcolni.

Kép
juci-77

kismaki: Levi se mindig büfizik, pl akkor nem, ha még tök nyugis amikor cicre kerül. Gondolom ilyenkor eleve kevesebb levegőt nyel. Én ilyenkor szoktam alapból hasra fektetni épp azért amiket te is mondtál, hogy büfivel felbukik egy kis kaját és akkor az inkább csorogjon csak szépen ki.

lányok, ti szoktatok szénsavas cuccot inni? Azon gondolkodtam, hogy nagyon jó ez a karamalz meg minden, csak ebben is van szénsav, nem lehet hogy ettől is fájhat a pocijuk?

Bori: nekünk is egyre kevesebbet alszik Levente napközben. Gondolom, most már egyre jobban érdekli a világ. Szereti például ha éneklek neki, vagy azt a zenét hallgatom, amit a pocakban hallgattam sokat. Párod hogy viseli a helyzetet? Nem tudna besegíteni ha hazamentek?

Képzeljétek: Már kb egy hete észrevettem, hogy a gyerek határozottan felismeri magát a tükörben. Tök jó volt, úgy örültem (többiek, érdemes kipróbálni :) beálltunk a tükörbe egy szopi után amikor éber volt, és mondtam neki, hogy ott van anya meg Levente. Látszott ahogy magára nézett, és azt hittem, hogy a következő pillanatban megzabálom, mert el kezdett magára mosolyogni. Hogy "na ugye milyen jóképű srác vagyok? " :)
A mosolygás nálunk már vagy 2-3 hete megy, előbb rám mosolygott (apa féltékeny is volt) de pár napja már rá is és a lányokra is mosolyog
stephie

Tényleg égek a pelusozás miatt, úgyhogy még egy mondat, mentegetőzésképp: a védőnő és a körzetes dokinéni is végignézte vizslatóan, hogy hogyan pelenkázok, és semmi kivetnivalót nem találtak benne...

Kép
juci-77

Hello Csajok!

A kis drágám megint jól aludt az éjjel, leszámítva, hogy fürdés után szopi, 8-kor letettem majd 9-kor újra ébredt, hogy ő éhes úgyhogy kapott megint cicit, utána alvás. Fél 2-kor ébredt majd 5-kor. Ma volt az első éjjel, hogy nem fejtem. Megpróbálom így kihúzni, hogy csak nappal fejek. Meglátjuk mi lesz. Remélem nem gyulladok be. :roll:

Büfi! Én egy szopi alatt többször is büfizetetek, de nekem sem mindig jön büfi. A védőnő azt mondta, hogy ilyen pici babáknál még nincs mindig. Csak nem tudom, hogy meddig számít pici babának :roll:

Én egész nap nem nagyon csinálok semmit :roll: Most beraktam egy adag mosást, de kb ennyi. Van még valaki aki lustizik egész nap?

Megyek tvzek :lol:

bellerreni
Eger

Bori, higyj magadban, ha hazamentek már annyira ügyes leszel, 1/3 idő alatt végzel mindennel, így egyedül is fogod bírni.

Apát tessék befogni, pl. este menjen hozzátok, a fürdetést ő tanulja be, ismerje ő is annyira a gyerek szokásait, hogy tudjon neked segíteni.
Hordozót bekötni stb. nem mindegyik fiú találja el magától miben kell segíteni, mond meg nyugodtan neki.

KépKép

KépKép
beneildi

Juci: nekem is azt mondták mind a kórházban, mind itthon a védőnő, hogy belül nem szabad megtörölni neki a nuniját. Eddig én is így tettem. :oops: Most hogy írtad, hogy lehet másként fogok cselekedni. :wink:
Vendég

Juci, nyugi jár így mindenki.. én pl. ringatás helyett annyira ráztam Lillát, hogy szegény már attól sírt. Aztán anyósom javaslatára állítottam a sebességen és lám a gyerek tényleg elaludt :oops:

Mi sem alszunk sokat, valamelyik gyerekem mindig parádézik. Lilla ma 4.20 óta van fent, Léni meg 1.20-kor aludt el :lol: reggel kávé után láttam csak szebbnek a világot.

KépKép

KépKép
beneildi

nóri: Most már jobb volt tegnap, de nem veszem ezt alapnak. Gyereked tényleg cuki lehet ezzel a kajakéréssel. Nálatok csak 4 hósan fakadt ki a bcg? Akkor hogy lehet hogy Barbusnak már olyan mint egy fekete közepű pattanás? Vagy később lesz olyan mint nálatok? Nálunk már lehetne keksz, de most hétvégén sem lesz belőle semmi, mert hazamegyünk a szülőkhöz. Remélem jól fogja bírni a gyerek.

reni: Tegnap nekünk is a fürdőben ébredt fel, mert előző nap sem fürdettük azért mert bealudt. Úgyhogy tegnap már muszáj volt, már büdösödött a lába. :D Mindig levesszük róla a zokni és eljátsszuk hogy büdi. Neki tetszik, olyankor mindig néz nagy szemekkel hogy mit csinálnak a hülye szülei.

kakti: Nálunk nem száraz a bőre, de a térde már elég ronda. Teljesen ledörzsölte, már elég piros. A párom azt mondta egy idő után megvastagodik rajta a bőr, de azért nekem nem tetszik. És nem csak a hálózsákban, hanem a rugiban is képes ledörzsölni. Nem értem igazán.

kattkat: Akkor ezek szerint majd csak jön az imádat Barbustól. Remélem azért nem ennyire. Hogy nekem semmi nem jó. :D

lara: Én mindig ébren teszem le Barbust, mert ha el is alszik a karomban akkor is felébred. A kiságyában simogatom a hátát meg az arcát és bealszik. Persze előtte még beigazítja a térdeit és a feje alatt összegyűri a pelust. :) Ha nyugtalan, akkor a homlokát szoktam simogatni a két szeme között. Ez nagyon hamar megnyugtatja. Egy másik fórumban kaptam ezt a tippet.

zsófi: A kis könyvet nálunk sem töltötte most ki a védőnő az 1 hós vizsgálaton. Kaptunk egy papírt és az alapján én kitöltöttem. Remélem nem gond. Nekem most kedden volt a 6 hetes kontroll. Nem volt semmi barbárság. Megnyomkodta a hasam és vett kenetet. Nekem egyáltalán nem fájt.

stephie: Nekem cici ellenőrzés nem is volt a 6 hetesen. Mondjuk terhesség alatt sem taperálta a mellem. Szénsavasat néha szoktam inni, de csak max. 1 pohárral naponta.

csipike: Tényleg a védekezést nekünk is mondta. Azt mondta hogy ugyan nehezen jött össze a baba, de ilyenkor ha nem vigyáz a pár akkor magától nagyon hamar össze lehet hozni a tesót.

kismaki: Barbus az elején nehezen büfizett, de az espumisan jót tett erre és mostanában szépen büfizik. Meg vissza is jön a cucc ha sok lett a kaja. Nálunk a védőnő és az orvos egyszerre nézte meg Barbust. Így csak egyszer kellett levinni.

boruska: Etetések nálunk is így vannak. Nappal többször eszik, éjszaka kevesebbszer. Csak akkor menj majd haza Bercivel, ha már el tudod látni anélkül hogy bajod lenne. Szerintem a szüleid szvesen látnak. Férjednek nem hiányoztok? A párom biztosan nagyon rosszul viselné a hiányunkat.

juci: Ez a puncit belülről töröljük nekem is új. Én akkor szoktam csak piszkálni ha nagyon kakás, de a popsikrém elég sokszor belemegy. Nem nagyon mertem eddig babrálni.

A hétvégén nem sokat leszek, mert visszük haza a kisasszonyt megmutatni a dédiknek. És ez azzal jár, hogy a szülőknél leszünk. Mindenkinek jó hétvégét.
vicky79
Budapest III. kerület

Helloka!

Látom azért alakulgat Mindenki ;)

Boruska, örülök, hogy tudsz aludni, az biztosan segíteni fog és hidd el pár nap és sokkal szebb lesz a világ. Ja és szerintem is jó ötlet lenne Apát kicsit jobban bevonni, Ő is kezdje élvezni Bercikét :D

Reni, nyugi, én sem fejek éjjel (este 9-től reggel 9-ig) és semmi problémám sincsen tőle. A gyerekdoki és a védőnő is azt mondta, hogy jó lesz ez így. Ja és én is csak max 30 ml fejek le, de erre meg azt mondta a védőnő, hogy a gyerek fejlődik, kerekedik a kis pofija, tehát nem baj, ha nem fejek 100 ml-ket, mert valszeg a gyerek kiszívja, amennyi neki kell. A második gyereknél már én sem akarok fejni, de most annyira rábeszélt mindenki, hogy fejjek, hogy fejek :D múúúú

Egyébként Nóri, szívemből szóltál a méregetéssel kapcsolatban, sztem sem mérvadó, hogy mennyit szí ki a ded grammban szopinként. A lényeg, hogy hízzon és ehhez elég hetente mérni, vagy akár havonta... Ja nálunk 100 g a minimum hízás/hét és mi csak ennyit híztunk, de állítólag az anyatejes babák nem híznak úgy mint a tápszeresek, szóval nem izgulok ;)

Viszont a napirend témában Viki én Veled értek egyet. Sztem is jó, ha van napirend és sztem ez már az.
1. Én is szeretem a rendet, tehát, ha nekem jó a gyerek is jól érzi magát :)
2. Én nem tudom eldönteni a sírásából, hogy mikor éhes, tehát ha tudom mikor és hány percig evett, abból be tudom lőni, hogy lehet-e már éhes, talán a másodiknál már én is tudni fogom, de most még nem... :oops:
3. Mi keltegetjük Zsuzsót napközben 3 óránként enni, mert különben egész nap csak aludna és mikor ébred akkor meg teljesen össze van zavarodva, hogy miért éhes... Ja és nekünk eleinte délelőtt aludt 7 órát egyben, mióta keltegetjük napközben, azóta nagy alvása átcsúszott éjszakára... :) Ja és mikor hagytuk, hogy elcsússzon a napja, utána végigüvöltött... Ja és Viki, már hogy ne szeretne Téged Barbus :D

Persze ahány ház, annyi szokás és nem gondolom, hogy csak úgy jó, ahogy én csinálom, csak gondoltam megosztok egy másik módszert is... Úgyhogy senkinek nem megsértődni, nem rosszból írtam, amit írtam.

Azért szabadkozok ennyire, mert tudom, hogy a gyerekkel kapcsolatos dolgok még érzékenyebbek, mint a terhességi dolgok voltak és senkit sem szeretnék bántani!!! Szóval SZU-SZA!

Na futok a dolgomra, mindenkinek szép napot! :D

Kép

Ági
agic83

Hát én le sem merem írni, milyen volt az éjszakánk. (akit érdekel, a blogon elolvashatja - saját felelősségére.) :lol:

A napirendet én is szeretném kialakítani, de nem erőltetem még. Ha sikerül, akkor jó, ha egyelőre nem, az sem baj. Majd néhány hét múlva sikerülni fog. :)

Bori!
Tudom, mert írtad, hogy Apa sincs a topon, de tényleg be kéne vonni őt is kicsit, mert így nem is lesz. És csak idegennek fogja érezni Bercit, meg olyannak, aki közétek áll.

Most megyek a Csibéhez, de még jövök! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

két lányos anyukaként csak annyit mondhatok, hogy a törölni az ajkak között csak akkor töröltem, ha kakis volt vagy nagyon szagos. Az egy dolog, hogy a hüvely öntisztuló, de a szeméremajkak közötti cucc felgyülemlése épp olyan mint a fickóknál a makk alatt, ha nem tisztítja rendesen.. :shock: :?

Én elég sokáig keltettem Levit amikor hazajöttünk, de azért mert ezt mondták a kórházban, hogy korababaként neki ez a legfontosabb, hogy minél többet szopizhasson és fejlődjön. Mostanában már csak akkor keltem napközben, ha több mint 4 óra eltelik, épp azért, hogy éjzsaka is tudjon nyugodtan pihenni.

Védekezés nálunk még mindig téma. Bevallom félek a spiráltól is és az elkötéstől is. Viszont attól még jobban, hogy véletlenül becsúszik egy baba, elvetetni nem akarnám, de a tapasztalatok alapján egy újabb terhesség már többszörös kockázat lenne.

Ciciellenőrzés: amikor dokibácsi átmasszírozta akkor rögötn beindult a tejcsi, ott álltam előtte csöpögő mellekkel, ő meg kajánul megjegyezte "Akkor azt hiszem elmondhatjuk, hogy az emlők laktálnak" :D

már többen írtátok ezt a szuszáát mi a csuda ez? :shock: :?

fejés: az utóbbi 2 napban lusta disznó vagyok, nem fejtem, csak akkor ha már nagyon feszített, de akkor is csak amíg a csomót éreztem.

nálunk is a két szem közötti simogatás a nyerő. orrgyöktől felfelé.
Már a lányoknál is működött :)
stephie

Halihó! Most ment el a dokinéni. Juci a punitörlést nem a hüvelyre érti belülről. Hanem ahol nekünk is túrós lenne 1hét Sziget fesztivál után fürdés nélkül. :D Megyünk marosra,majd írok onnan.
Vendég

Sziasztok!

Az előző két napom ismét erőt próbáló volt. nagyon nyűgös sírdogálós volt Samuka, szinte semmit nem aludt szegénykém. Ma is végigüvöltötte a doki látogatást, aztán a levegőn elpunnyadt egy kicsit, itthon meg mihelyst letettem már rázendített.

Háromnegyed 12-kor lett volna etetés, de olyan szépen aludt a mellkasomon, hogy nem ébresztettem fel, persze mikor már nem bírtam el, és betettem a kiságyba rögtön sírt. Gondoltam nem gond, háromnegyed 1 van, akkor cici. Rácuppant a cicimre, és esküszöm nem telt el fél perc, hogy szívta, mikor eldobta magát, és azóta mozdulatlanul alszik, lehet dobálni kezét lábát :lol: Most ilyenkor mit csináljak? Ti felébresztenétek? Ha megint alszik egy órát mondjuk, akkor már 5 óra lesz két etetés közt... (reggel 7től nem aludt fél 11 ig semmit)

Kép
zsizell

Nóri: igen, tudom, hanem a nagyajkak és kisajak közötti kis mélyedésre. Basszus, olyan pici, alig férek hozzá. Oda be tud gyűlni a krém is (függetlenül attól, hogy nem kentem bele, valahogy odamászott). Gondolom, ha oda bejut a baci, akkor csak idő kérdése, hogy a hüvelybe is kerüljön belőle.

Egy hét Sziget, hmm, fini :lol: : Errő jut eszembe: ez a gyerkágyi folyás valahogy más szagú volt mint a mensis vér. Isten tudja, mi van benne. Létezik az, hogy ez megváltoztatta valahogy a PH-mat? Régen mindig Lactaciddal mostam a nunit, de már vagy két hete nem bírja, mert rohadtul csípi. Leginkább a húgycsőnél, mintha még érezném a katéter helyét (az vagy két napig tök érzékeny volt a kórházban). Mivel semmi más panaszom nincs, a szappanra meg érzékeny, ezért gondolom, hogy a kémhatással lehet valami.

Kép
juci-77

Amúgymeg rosszul számol a vonalzóm, mert nem 20 napos a gyerkőc, még csak 17.

Kép
zsizell

punci törlés: nálunk ami bevált, nem kézzel, hanem popsitörlővel... de ne ujjal együtt nyúlj a szeméremajkak közé, csak popsitörlővel.. kis gyakorlattal szépen pucolható, plusz a kis puncik is gyorsan nőnek és sokkal könyebb később tisztítani.

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok...
Stephie! a szu-sza, hát hogy is fogalmazzam meg: a meditációnál szokták használni, és a nyugalomra utaló dolog/mármint, hogy nyugi, mondd, hogy szu-sza.../, de nem tudnám pontosan megfogalmazni...nem vagyok benne otthon, csak már sokat hallottam.. :lol:
Remélem nem írtam nagy hülyeséget! :lol:

Kép
Kép
ronci

Juci, az én csöppem is pöttyös, de a mi doki nénink engem nem tiltott le semmiről :shock: pedig kérdeztem, hogy mit ne egyek. Nálatok milyenek ezek a pötyik?

Boruska, most csak pihizz, ne gondolj a holnapra. Majd szépen lassan összeszoktok. Egyetértek a többiekkel, vond be apát is.

Tegnap a pici lányunk hason fekve kinyomta magát és nézelődőtt :D olyan kis édes az én pumuklilim :wink:

Na, megyek vasalni amig alszik mókuska.

Kép
csipike09

Juci, szerintem is más a szaga ennek a vérnek, mint a menstruációs vérzésnek...

Zsizell, ennyi nem alvás után tuti hagynám aludni :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Zsizell! azért számol rosszul a vonalzód, mert az okos családinet a februárt is 31naposnak számolja...mi is csak 16naposak vagyunk...
Én még nem kelteném fel a csöppet..szól Ő ha éhes.. lais Blanka az szól... :lol:
Nekem is azt mondták, hogy punciba nem nyúlunk, ugyhogy én is csak a krémet, meg a kakit töröltem ki eddig...
milyen jó, hogy mindg tanulunk valami újat.. :lol:

Kép
Kép
ronci

A szúszá jelentésére én a Bad Boys 2 filmet ajánlom :lol: én itt emlékszem, hogy használják :lol: nyugalom! értelemben :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

lochia: mikor anno rákerestem a neten, azt írták, hogy szagtalan vérzés-folyás: hát szerintem "szülőszoba szagú" a vér..olyan amilyet a szülőszobán éreztem..gondolom burokrepesztés után/bár ennek semmi köze a dologhoz :lol: /, vagy nem tudom, de ott is ez a szag volt szerintem.. de végre már alig van egy kis világos folyásom..már nagyon untam!

Kép
Kép
ronci

Köszi! Annyira sajnálnám felkölteni. Na, ennyit a napirendről! :D

Bori! Én is együtt érzek veled, és remélem hamar rendbe jössz, most hogy nyugodtabb körülmények közt vagy! Nekem is volt olyan pont már egy-egy vígasztalhatatlan sírás közepette, hogy úgy éreztem én nem vagyok alkalmas a feladatra (sírtam ríttam én is a fürdőbe zárkózva). De végül mindig összeszedem magam szerencsére. Szorítok neked! :wink:

Kép
zsizell

Szörnyű napnak indult a mai:
reggel még ok lett volna, aztán köpte a mellet a Szoptanítot és természetesen menni kellett volna dokkerhez. Hoztam az itatókát, arra üvöltött (naná!!!) toltam a cumit és újra eleredtek a könnyeim (lehet hogy pszichomókushoz kéne fordulnom???? nem bírom egyedül megemészteni) na erre Zsolti folytatta az etetést, és már nem rémlik, de kiabáltam vele, hogy látja mit csinálunk, és mondtam, hogy kiköpte a cicim, hogy szerinte üres, erre megnyomtam (bizonyítékként, hogy mégse) én is meglepődtem, vagy másfél méteres sugárban ömlött a tej (persze a padlóra meg a szőnyegre). Valahol most értette meg hogy miről beszélek már 1 hónapja. Utánna még kiabáltunk egy kicsit Bulcsú meg volt szeppenve (érezte, hogy ő generálta a vitát) elmentünk a dokihoz. Az újhoz. Ott kiakasztottam a dokit, mert listám volt, hogy mit szeretnék megtudni. Előbb le akart rázni (valszeg ez a doki se lesz a végleges). De vagy hatszor visszakérdeztem, meg belebeszéltem a szavaiba mert olyan halkan beszélt, hogy nem értettem. Megmutattam a Szoptanítot - láttam a szemén, kiakadt. Megkaptuk a recepteket, elrongyoltunk gyógyszertárba, ott kiderült, az irataim ott maradtak a dokinál. Vissza. Ott a doki leb*szott, hogy mondta, hogy tegyem el. Újra gyógyszertár- tömve. Másik gyógyszertár - nincs tápszer. Gyerek üvölt a kocsiban annyira éhes. Számlát nem adnak a gyógyszertárban - mákjuk volt, hogy tudtam, hogy sír Bulcsú mert különben kértem volna a panaszkönyvet és nyomtam volna őket fel. Következő gyógyszertár: táp van, de a gyógyszertáros nénit (100-on túl 200-on innen) megzavarta, hogy másképp néz ki a csomagolás. Megkérte a férjét (!!!) hogy nézze meg. Mire a bácsi kicsoszogott hátulról, felrakták a szódaszifon szemcsiket, átnézték (közben én már az üveget rágcsáltam idegtől) megállapították, ez az. Jaj a néni elfelejtette, hogy számlát kértem. Törlik a vételt, újra kezdik. Nem hiszem el - veríték csorog a homlokomon - ja csak a Bulcsú nevére állíthatja ki a számlát. (mit kezd egy 2 hónapos csecsemő egy számlával???) mondtam, hogy az anyukája vagyok és nyugodtan töltse ki a nevemre. Kicsit kérleltem. Aztán fenyegettem. GYőzeleeeem! Megvan a táp, rongyolunk haza. Mire hazaérünk bealszik a ded a nagy éhségbe. És még csak délelőtt volt meg...

zarja

Ha nem bánjátok, teszek fel egy képet rólunk :)

Kép

Kép
zsizell

Zsizell! Micsoda séró!!! :lol: :lol:
/a miénkkel vetekszik a hosszúsága!/

Kép
Kép
ronci

Szilvi, édesek vagytok a képen

én néha azt érzem, hogy javulok, aztán visszazuhanok...

pl. most ebéd után a gyerek elkezdett üvölteni, én is bőgtem, és persze ettől nem nyugodott meg - még jó, hogy anyu átvette tőlem, mert rámjött egy pánikroham, és kihánytam mindent, amit ebédeltem, a gyógyszeremmel együtt...

most éppen a 'sose lesz jobb' hangulatban vagyok, még most is remegek...
félek, hogy a nagymamája fogja felnevelni ezt a gyereket, belőlem hiányzik az anya-gén...

boruska

Szilvi!
Nagyon cukik vagytok ezen a képen! :)
És a hajzat valóban CSÚÚÚÚCS! :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Mi meg három napja 3 hetesek vagyunk. :) Szóval a nagyonbaba is figyel a részletekre... :) Vagy itt már nem írják, hogy X hetes és Y napos???

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Még mindig alszik Samuka! pedig már 6 órája nem evett :shock: Bezzeg két napig nem aludt szinte semmit...megőrjííít ez a kis rosszcsont! :)

Kép
zsizell

Kicsit nyüszög, úgyhogy nekilátok a pelenkázásnak. Azért a végtelenségig sem hagyhatom aludni...vagy nem tom... :shock: :D micsoda problémák!

Kép
zsizell

Léna szeme még gyakran kancsal, valamikor csak az egyik megy be középre, a másik normál helyen van, néha mindkettő...nem tudom mikor marad már el ez...Emléxem a nővérénél volt ugyanez, aztán abbamaradt pár hét múlva, a kisfiamnál egyáltalán nem volt kancsalitás. Tudom, hogy ez normális, mert még gyenge a szemmozgató izma.
Van még ilyen másnál is? Hány hétig van ez?

Kattkat, Nóri, ezt a Vichy krémet még nem ismertem, de jól hangzik!

Nóri, teszek majd fel képet, de az összes a fenti gépre van mentve, aztán le kéne hozni...hát borzasztó kemény ügy ez :D
Noémi 5 kg ruciban? jóisten! Nem lehet, hogy Luca titokban csokival eteti? :D
Nóri, Lucát te hozod-viszed a bölcsibe? Babakocsiban tolod el Noémit? Nem szokott a bölcsiben felébredni? Én a jövő héttől hozom a gyereket az oviból/isiből, de már előre félek, hogy majd a babahordozóban felébred Léna és üvölt, közben meg ott a sok óvodás gyerek, meg a szüleik, én meg majd izzadok, hogy üvölt az egyik, de öltöztessem a másikat, közben majd mindenki minket néz...hjaaaaaj..
Mert ha babahordozóban van, megállunk az autóval, mindig felébred és mivel be van öltöztetve, sírni szokott :(

Anita, a 6 hetes kontrolon KACSA?? az micsoda? meg mi az a kolposzkópia?

Kismaki, Léna sem mindig büfizik, valamikor tartom 10 percig, már agyonvertem a hátát, de semmi :D :D

Stephie, de jó, hogy Levi már mosolyog és megismeri magát a tükörben, tök aranyos lehet :)
Az én dokim sosem nézte a cicit, ha szoptattam, mert mondta, hogy akkor felesleges, mert nem lehet kitapintni benne semmit. Érdekes, hogy tied meg nézni. Hát ebben is egységesek a dokik :D

Juci, hát ja a kis és nagyajak között olya pici hely van, nem is tudom mivel lehet oda benyúlni, hogy kitakaritsa az ember. Én az esti fürdéskor próbálom tisztogatni, de mindig marad valami ott, szerintem a krém.

Zsizell, nagyon édes a fotó:)

Zarja, hát nagyon együttérzek, hogy mit élhettél át ma délelőtt :( Én erre számitok a jövő héttől minden nap, ha megyek a nagyokért, kábé hasonló feeling-em lesz :(
lara

Jányok, ez a gyerek még mindig alszik, fél 11 től kb. Lehet, hogy én reagálom túl, mert eddig ugye nem az alvásról volt híres (max2-3 óra volt), de mennyi idő a normális? Próbáltam etetni, szívta, de félálomban volt, és aludt tovább, aztán pelenkáztam, és arra sem kelt fel, csak álmában láttam, hogy rosszul esik neki, sírdogált kicsit :shock: Nyugtassatok meg, hogy ez normális!

Kép
zsizell

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?