Msi, en kb. ugyanolyan idos terhes vagyok, mint Te, eredetileg jan. 2-re vagyok kiirva, de az elozo csaszi miatt (gondolom?) elobb javasolta a dokim, hogy lepjunk. En meg egyaltalan nem banom, mert igy is nagyon felek a vegetol. Ez ugyis az atlagos szuletesi idejen mar tul van az ikreknek, tehat nem hiszem, hogy rettenetesen megsinylik; mig en lehet, hogy megsinylenem...
Nekem nem hamlik a pocim, de mar 2 hete nagyon viszket, es szerintem hajszalvekony mar rajta a bor; agyon van repedezve (de errol azert mar tett az elozo 4 baba is), es pici piros pattanas-szeruek alakulnak ki (ez is le van irva, hogy szokasos a hasnyulasnal). Rakerdeztem az itteni dokit, hogy milyen akarmit javasol, o is megerositette: nincs az a kozmetiikum, ami igazoltan hatasos lenne; valami "pattering" (? meg nem neztem meg a szotarat) olajjal probalkozhatom a tunetek enyhitesere. Azert azzal biztatom magam, hogy az elozo terhessegeimnel is randa volt, es utana (igaz, eltelt sok-sok honap), viszonylag normalisra visszament; jo, hastancos sem manoken nem leszek mar.
Igen, Mo, 42... En is alig mertem a korom miatt vevallalni, de egy orvos sem birt konkret ervet mondani, mi lenne a baj a korral a down-kockazat jelentos novekedesen kivul; es korulottem meg a kortarsaim sorra szulik a babakat (par gimis osztalytarsam csak elsot; masok a tobbediket); az otthoni dokim, mikor rakerdeztem, mondta, hogy pont elottem ment ki egy 47 eves no, aki az elso babajat varja... Igy Istenre biztuk a dolgot, ugy gondolja-e, hogy ad-e nekunk meg babat; de mi biztositottuk, hogy rettenetesen varnank es szeretnenk... Erre, ha minden jol megy, meg kettot is kapunk
)
A kijoves otlete, bevallom, ugy jott, hogy nagyon betojtam, mikor megtudtam, hogy ikrek. Az elozo terhessegeim/szuleseim sem voltak kismiskak, es az elmult par evben eleg remseges esetet hallottam, hogy ment tonkre par kismama/baba elet elcseszett terhesseg/szules-kezeles miatt otthon. Pl. a 21 eves doktoranduszome es babajae is... Na mindegy. MIvel ugyis volt egy szoros egyuttmukodesem Ausztriaval, megkerdeztem oket, nem akarjak-e, hogy par honapig ott csinaljam a munkat, es ok boldogan raalltak...
Persze, ahogy mar irtam, itt sincs kolbaszbol a kerites, es egyaltalan nem biztos, hogy jobban jarok/jarunk; de azert meg remenykedem, hogy talan biztosabb, hogy rendben lesz minden. Furanak talalom, hogy az itteni dokinal meg csak le sem kellett venni a bugyim 2 honapja (tehat sem mehszajvizsgalat, sem a remseges visszereimre nem pillantot, amivel a multkor kierdemeltem egy csaszit); nem kuldott terheleses vercukorra pedig tudja, h. Edesanyamnak volt terh. diabetes (mar volt egy vizsgalatom 3-4 honapja, az rendben volt, talan azert?); nem nezett sem feherjet a vizeletemben sem egy vernyomast... Dehat biztos tudja, mit csinal.
Msi, en tudok olyan dokit, aki sokmindent bevallal, ami meg orvosilag bevallalhatonak tunik (tehat nem a sajat kenyelmet es biztonsagat nezi); amit Monak megirtam; de amugy ugy tunt, nagyon alapos kezekben vagy.... De ha nagyon szeretnel nem csaszival szulni, en meg egy orvost azert megkerdeznek (csak kerdes, ha azt mondja, bevallalhato, akkor valtanal?). Bar hidd el, a rendes szules is tud am iszonyu lenni; en ketszer ugy konyororogtem a csaszarert (nem birtam kinyomni), hogy szerintem meg a szikla is meghasadt volna, de nem voltak hajlandoak vagni.... Es persze utolag jobb; de az a par ora rettenetes volt.