Kedves Msi! Ugy tunik, kb. ugyanakkor fogunk szulni... Vagyis kb. ugyanolyan idos terhesek vagyunk, en is 18 het, en is most voltam genetikai UH-n. Jan 2-re vagyok kiirva = es Te? Megnyugtatott, hogy masnak is ilyen nagy a pocija, nekem kb. ekkora... De en mar sajnos vagy 7 kg-t hiztam ;-((
Raadasul Rolad tutti tudjuk akkor, hogy ketpetejuek! Az enyem ket kislanynak tunik, ket petezsakban es lepennyel, igy nem lehet tudni, hogy egy v. ketpeteju!
Luizmicsek!
par valasz. Szerintem ne hagyd magad, hogy fektessenek, hacsak nem hallasz valami konkret okot erre. Nekem az a tapasztalatom, es a kulfoldi szakirodalom is azt mondja, minel aktivabb az ember (esszeru hatarokon belul - tehat ha legalabb 2 naponta min. 30 valami mozgast vegez) - annal jobbat tesz maganak es a babaknak is. Ha az ember "feladja", elhagyja magat, csak sokasodnak a problemak, es elnehezul, egyre nehezebb lesz. Magamon erzem, hogyha par nap nem tudok mozogni, sokat ulok/fekszem, utana minden nehezebb; kozben mikor nagyokat turaztam naponta, vagy usztam 30 perceket, vagy eveztem 2-3 orat, sokkal jobban ereztem magam, konnyebb voltam, nem volt akadaly a kb. akkora pocak, mint MSInek. A mozgasszegenyseggel sajnos sok olyan komplikacio kockazata is megno, ami ikreknel meg gyakoribb, mint a magas vernyomas es a cukorbetegseg ;-(.
Ugyhogy erdemes esszeruen, nem megeroltetoen, de inkabb mozogni, mint agyonpihenni magunkat. Ez a lefektetes kicsit regimodi orvosi hozzaallas itthon - en voltam Amerikaban is terhes, itthon is; ott sokmindenhez egesz mashogy allnak hozza; a fektetes/pihentetes sok regen hitt probleman nem segit (pl. elso par heti veteles, stb).
Persze, ha valami orvosi problema vagy mas indikacio van, mint verzes, mehszajtagsag, korabbi kesoi veteles, stb, akkor EGESZ MAS A HELYZET!! Csak arra gondolok, ha rutinbol akar az orvos valami berozsdasodott oskori modszert raderoltetni, hogy neki kevesebb dolga legyen, azt nem biztos, hogy el kell fogadni.
Nehez az itteni orvosokkal - nekem nagyon borzalmas visszereim vannak a szemeremtajekomon (mar emiatt volt egy csaszarom), es ahelyett, hogy csinalnanak vele valamit, legalabb tornat vagy vedobugyit probalnanak, csak legyintenek, hogy ez ugyis csak rosszabb lesz. es olvasom nyugati kismamaktol, hogy ott ezeket sok modszerrel kezelik - ha megoldani nem is lehet, de a szenvedest es a problema elharapozasat kordaban tartani.
Na sziasztok lanyok, sok erot minden ikres kismamanak!!!
zsebibabak