Glükóz: Este egy nagy pohárba rakjátok bele, és rá kell engedni kb 2-3 dl meleg (csapmeleg) vizet. Összekevergetni és ott hagyni a konyhapulton, reggelre kihűl. Én akkor szoktam bele egy egész citromot csavarni. így nekem minden alkalommal teljesen felolvadt és iható volt. Ja és én szívószállal ittam, így kevésbé érezni az ízét és lecsúszik simán.
Honey: igazából ez a betegség azt jelenti, hogy a szervezeted ellenálló az inzulinnal szemben. Ha eszel valamit, az felemeli a vércukrodat, amire a hasnyálmirigy termel inzulint, ami leviszi. Igenám, de ha a szervezeted ellenálló, akkor a hasnyálmirigy túltermel, hogy levigye a cukrot, és ahol zavar van, ott a sok inzulin le is viszi az éhgyomri alá. A túl sok inzulin sok problémát okoz a szervezetben (tünetek: elhízás, férfi hormon túlsúly a szervezetben, ezért szőrösödés, zsíros bőr, pattanások, zsíros haj, vagy hajhullás, petefészek ciszták, peteérés elmaradása, menstruáció elmaradása vagy a ciklus hosszabbodása, meddőség). Én úgy tudom, hogy minden ember hasnyálmirigye az élete során X inzulint tud termelni. Ha te folyamatosan túltermelsz, akkor egy idő után elfogy, ezért nem fog termelni és kialakul a kettes típusú cukorbetegség (mivel nincs inzulin, nincs, ami levigye a cukrot), az meg mint tudjuk elég szar ügy
Mondjuk azt is mondta nekem a doktornő, hogy ha a laborleletek nem is igazolják, de a tünetek fennállnak, akkor is ki lehet mondani ezt a betegséget, mert lehet, hogy a határértéket nem lépi át az inzulin, de sok van, mert problémát okoz. Ellenkező esetben, hogy ha esetleg a labor kimutatja, de nem okoz tünetet, az nem tudom, hogy problémát okoz-e. Egyébként szülés után fél évvel lehet nézetni inzulint, mert terhesség alatt máshogy viselkedik a szervezet. Esetleg annyit megérhet, hogy megcsináltatod, mi meg majd jól kielemezzük, hozzáértők. De én most azt mondom, hogy ha semmilyen tüneted nincs, akkor nem biztos, hogy foglalkozni kell vele, tudomásul kell venni, hogy hajlamod van rá és egy kicsit tudatosabban étkezni és sportolni a jövőben.
Niksi, nekem 180 grammosat kell tartanom, mert nekem nem kell fogyni, ezért én a súlytartó diétát tartom.