Új privát üzeneted érkezett!

Bea, Kakti: nagyon édi babák! :)
zuzmooo

Nóri, nálunk mondjuk nyári születésű lett volna, de a szigoritás miatt pár hónappal előrehoztuk a projektet.

Zuzmoo, nehogy szétázzon a bimbid és sebes legyen, mint az egyém!!! Én nagyon szenvedek...most szaladt a férjem a patikába Lansinoh-ért, de sehol nem lehet kapni. Az egyik patikában készitenek tiszta lanolint...bár nem értem minek azt késziteni, ha 100%-os...(?)

Reni, a magzatviz nézés nem fáj, ha már picit nyitva van a méhszáj. Bekukkantanak egy lámpával felszerelt csövecskével, hogy tiszta-e a viz. Nekem az elsővel volt ilyen, nem éreztem semmit.

Bea! gyönyörű kisfiad van!!!

Anita! Szuperül rajzol Szandi! Még egy iskolástól is jó ez a rajz, nemhogy egy 5 évestől! TEhetséges nagyon!

Kakti, de kis drága a Lili :D
lara

Jó reggelt!

Bea, édesek a kissrácok!
Kakti, jó, hogy előkerültél, cuki a Lili, ahogy így bekómázva fekszik :)

Zuzmoo, még mindig depi?

Én nem lettem jobban tegnap óta, a torkom is begyulladt a takonykór mellé. Hurrá.
Éjjel 2 óránként fent voltam pisilni, egy és halom hülyeséget álmodtam közte.

Ha fekvés után felállok v felülök, nagyon belehasít a méhszájamba, gondolom, nekikoppan a kobakja, vagy mi, eléggé fáj. Amúgy meg sztenderd mensi szerű görcseim vannak, de tök összevissza. Jó lenne meggyógyulni keddre, vagy amikor a gyerek jönni akar.

Ez a magzatvíz vizsgálat elég durván hangzik :? Erre a piszkálásra mondtátok, hogy beindíthatja a szülést? Már azt se bánnám, mindegy.

boruska

Meg jöttem az amnioról... vizsgálat közben elhagytam a nyákdugóm egy részét, aztán a tesco wc-ben, még egy jó nagy adagot... bocsi a részletekért.. :lol: mondta a doki, hogy teljesen színtelen a nyákdugóm és tényleg, nem barnás, nem véres...
ugyanaz a doki volt, mint tegnapelőtt is és most meg nincs kifejtődve a méhnyakam...talán vissza alakult???? :shock: :shock:
érdekes. mert ha másik doki akkor értem, de így..
holnapra szabadnapot kaptam, hétfőn megint amnio.
most nem bíztattak közeli szüléssel.ugyhogy velünk ennyi, Blanka marad még egy kicsit.
ronci

Lara!

A 100%-os narancslevet is készíteni kell. :lol: Lehet most sajtolja ki a gyapjúból... :lol:
Vendég

Ronci!

Hol a vonyigád? :D
Vendég

Lara, nekem eddig Vácon a legjobban a Földvárin a lakótelepnél lévő patika vált be. Vagy a Zrínyi utcában a rendőrség mellett! A nevüket nem tudom...
Vendég

Üzenet nincs, de tippre egy Kittit látok a gmailen... Mindenesetre nagyon helyes!! :D
Vendég

boruska! a méhszáj birizgálásra gondoltak...amúgy akkor szépen jóslózól???
lara! nem tom miért keverik a lanolint.. vagy csak arra gondoltak, hogy mivel kimérős, így a kimérést is akkor csinálják, mint a kutyulós kencéket..nálunk pl. az ilyesmiért mindig vissza kell menni, mert az ebéd szünetben szokták elkészíteni...
Az egyik csajnak, akit előttem amnioztak, jó kis vérzése lett tőle, összecsepegtette az egész vizsgálót. maradnia kellett 15percet, mert ha erősödik, akkor befektetik a szülőszobára megfigyelésre... biztos még nagyon zárt volt. nekem az első után sem volt itthon sem pecsétegetés.
ronci

Első képre baromira hasonlít Juci Hannára Kitti... :shock:
Vendég

Ja, és az időpontról - nekünk abszolút nem volt a terv része, hogy a juttatások miatt most jöjjön a baba, amúgy is most akartuk, és hamar össze is jött. De ha már így esett, jó, hogy még a régi rendszerbe esünk.

boruska

Jómaradarak:
Kép
Kép
Vendég

Bogyeszkák:
Kép Kép
Vendég

Most nézem Kittit, nagyon édes - nagyon kislány!

boruska

Nóri! mi a vonyiga? :oops: /vissza olvastam, hogy elírtam valamit és arra írtad-e, de csak az utsó hozzászólásomig jutottam../
ronci

vonalzóra gondolsz?
ronci

vonalzó :lol:
Vendég

Nóri, helyes a kiscsalád! :)

Ronci, nem tudom, hogy ez jóslónak minősül-e, igazából nem is fáj, csak húzódik néha egy picit...

boruska

az egyiket a nagyonbaba megszüntette, a másik meg lejárt: nem ismeri a terminus túllépést.. :shock: és nem akarok, már csak babásat csinálni!
ronci

Zuzmoo:
Nekem műxik a TT mellszívó. Tegnap este is leszippantottunk 130 ml-t. De aki azt állítja, hogy a mellszívó egy kézzel is működik, az hazudik. Mert egyik kezemmel rendesen oda kell fogni a cicihez, hogy a vákuum működjön. És Zsuzsi, arra is figyelj, hogy úgy tedd a cicidre, hogy a bimbi pont a lukhoz kerüljön. Akkor jól kezdi szívni. Én úgy szoktam, hogy szép lassan kezdem, apró szívásokkal, aztán mikor a cicim hozzászokott, akkor már nagyobbakkal is. És látom, ahogy csurog a bödönkébe. :) Ja! A szelepet kicsit meg kellett birizgálni, nyomkodni, hogy áteressze a tejcit. :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

körkérdés: fejni mikor szoktatok? minden evés után vagy egy nap egy adott időben?
zuzmooo

Nóri! Nagyon szép a kis család :lol: Aranyos ahogy Luca puszit ad Noncsinak.

Ronci! Én is ettől félek, mármint ahogy a csaj járt. Nekem is totál zárt a méhszájam :shock: Iszom ezerrel a málnalevél teát is, hátha már legalább nem vagyok beton, hanem egy kicsit felpuhult, akkor talán kevésbé fog fájni. :roll:

bellerreni
Eger

Lányok! Már olyan sokan megszültetek és még csak 5 db szüléstörténet van a g-mailen. Várjuk a többit is... Én nagyon kíváncsi vagyok minden ilyesmire. Jobb felkészülni, mindenfélét olvasni és akkor talán nem ér annyira váratlanul, úgyhogy légyszike írjátok meg szabadidőtökben, hogy mi volt, hogy volt. Előre is köszike.

bellerreni
Eger

Bassszus Kakti! Honnan van neked ennyi tejed 4 napos gyerekkel?? :shock:
zuzmooo

Zsuzsa!

Kakti a legnagyobb Milka köztünk! Sztem palacsintát is süthetne a lefejt cuccból. Vagy madártejet! :twisted:
Citromsárga vagyok az irigységtől...

Enni ugyan eszik az enyém rendesen, de ha ki merek fejni 30-40ml/nap már hiány keletkezik és egész nap éhezik! :?
Vendég

Van egy adag 120ml-s termés a fagyóban. 3nap eredménye! :evil: :evil:
Vendég

Sziasztok Lanyok,

Itthon vagyunk vegre, gondoltam bekoszonok. Minden rendben velunk, csak meg szoknunk kell az uj helyzetet. Elmeny beszamolo jon majd.
Szep napot mindenkinek!

Kép

Kép
editmk

Csináltam Kattakatnak szívecskét. Én ugyan nem vagyok a képen, mert hónapokat kellene várni, hogy fotóképes legyek. Ha vkinek van kedve még hozzá, feltettem picasa-ra. Vagy oda tegyétek, vagy gmailre küldjétek át még a héten, mert utána lassan hazajönnek sztem! OK? (tudom, hogy bugyuta dolog, de most ajándékkosárra meg virágvásárlásra képtelen vagyok a 4fal közül...)
Vendég

iwiw-en jelölgetek, már akit megtaláltam :) :)
Reni, én is épp olyan távolságra vagyok mint zuzmooo :)

zuzmooo: én minden alkalommal fejek és csak azt a mellet fejem ki amelyikből evett, hátha maradt bent még valami. Az elején mindkét mellből fejtem, minden szopi után. Én fejés előtt kézzel egy kicsit ráfejek és akkor a szívó könnyebben elkapja.. Bár nekem aventes van

Nóri: végre látjuk a "jómadarat" is :) Szép kis család, viszont Noémi sokkal idősebbnek látszik a közeli képeken, nagyon édes pofi.

Tej: amióta ismét pucér cici, ma már 360 ml betermelt

szió Edit, üdv otthon

Bori: vagyunk egy páran akik zéró nulla semmi fájással mentünk mégis nyitva voltunk 2-3 ujjnyira :)
stephie

Anita!

Persze, mert már 4kg! :shock: Meg ritka pillanatok egyike, hogy nyitva van a szeme!!! :lol:
Vendég

Wow, micsoda babeső volt itt!!! :D

Szívből gratulálok minden újszülötthöz!

Ronci,
Én írtam a patikai lanolint, nekem a kórház szoptatási tanácsadója ajánlotta. Mondjuk nem sokat használtam, de szerintem nagyon hatékony volt. Csak minél vékonyabban bekenni, s szuper filmréteget képez a cicin. Anno Jázminnal még én is a Purelant vettem meg, de a patikai is ugyanezt tudja, csak sokkal-sokkal olcsóbb.

Kattkat,
Én gondolkodtam, hogy megpróbálok beugrani hozzá egy villámlátogatásra, de sajna nem biztos, hogy sikerül, mert sajna Mírát túlságosan megviselte a betegeskedés, úgyhogy összevissza eszik. S Jázmin anyaigényét meg sem említem....Azért lehet, hogy holnap vhogy megszervezem.

Hoppá ébredés van...

Kép
Kép
szana80

Akkora egy Málészáj ez a gyerek!!! A belekínlódott tej kifolyik a szájából mikor kiveszem a cicit :lol: :lol: :lol:
zuzmooo

Sziasztok!

Rég jártam már erre... De, ami a legfontosabb: megérkezett hozzánk is a gólya február 10-én, este 7-kor, szóval már hárman vagyunk a kiscsaládban. :)

A hosszú hallgatás után sem tudok most többet írni, de ígérem, amint lesz egy kicsit több időm, megírom, hogy zajlottak az események.
Egyébként jól vagyunk, Boti 3660 g-mal, 55,5 cm-rel, császármetszéssel született. Aminek különösen örülünk: van tejcsi, ügyesen szopik a nagyfiú, már csak egy kevésbé rendszertelen napirend kialakulására várunk. :)

Mint azt gondolhatjátok, nem igazán olvastam vissza, de minden újdonsült anyukának és babócának jó egészséget és sok boldogságot kívánok!!!

Szép napot Nektek!

Kép
erusverus

szintus: A baba kilóját beszorzod 150-nel és annyit kell ennie minimum. Barbus többet eszik, de azt mondták, hogyha nem fáj a hasa és benne marad, akkor minden oké.

nóri: Én most aludtam éjjel. Gyerek 20:00-kor evett és utána csak 1:00-kor és 6:30-kor kelt. És utána meg 11-kor evett. Tök jót aludtunk.

folyt.köv.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki!

Én tegnap 11szer etettem. Éjjel nem mérem, de akkor eszik mennyiségre többet. A legkevesebb mért 70ml volt. Akkor szorozzuk már fel mennyit röfög magába... :lol: (a 70ml nem átlag, az 100ml felett van)
Vendég

Botond a születést követő percekben és itthon:

Kép Kép
erusverus

Vicky az elöbb Hannus szopizott,majd megevett 90ml-ert,
majd újra szopizott és végül egy akkorát bukott hogy én is megijedtem! :shock: :roll: Sztem ez már sok volt neki!

Párotokat jelöltem iwiw-en én vagyok a Szintia :wink:

Nóri akkor a te lányod egy igazáén jól evő baba,Luca is szopizott neked?

Erusverusnak gratula Botihoz!Miért lett csaszi?

Tényleg lányok itt a topicban eddig mennyi a természetes szülés-csaszi arány?

Kép
Kép
szintus

Sziasztok Lányok!

Ronci: én is itt vagyok és még egyben. :?

Hatalmas gratula az újdonsült anyukáknak.(Most név szerint nem sororom fel, mert nagyon megszaporodtak. :D )

Véleményeket kérnék, már szülőktől.

Hajnalban azt hittem megyek a kórházba . Olyan fájásaim voltak, amit még soha nem éreztem. Csak az volt a baj, hogy 2-3-4-5-6-7 percesek voltak összevissza. Gondolom jóslók voltak, de tart a jóslófájás 7 órán keresztül? :?: Mert nekem addig tartott. Reggel 9-kor tudtam aludni egy órácskát. Szerintetek ezek akkor jóslók? Nekem még a nyákdugóm is megvan, szóval nem mentünk be. Apjuk meg ment dolgozni, szegény tiszta ideg volt, szerintem ő már ment volna. Ha ma is ez lesz legalább az ő megnyugtatása miatt bemegyünk, hátha mondanak valamit.

Babavállalás: mi sem a juttatások miatt vállaltuk most. Jöhetett volna már hamarabb is ha rajtunk múlik, de így alakult.

Megnéztem babáinkat és nagyon aranyosak.

Nóri: szép a család!
Vendég

Erusverus! gratula a kicsihez!!!

Nóri!!!! 9-en vagyunk, ki fog következni??? :lol:
ronci

Erusverus
Gartulálok Botihoz:) Nagyon szép kicsifiú:)

Kata
ha elmúlnak helyzetváltoztatásra, vagy melegvizes zuhanyra, vagy egy kis borra :wink: akkor jóslók. Ha egyre erősebbek és egyre sűrűbben jönnek, illetve hosszabb ideig tartanak, rendszeresen akkor igazi fájások.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

kismaki! kihagytalak a felsorolásból??? nem hiszem...
Attól, hogy még meg van a nyákdugód, még nyugodtan szülhetsz! van akinek csak szülés közben távozik..meg lehet olyan, mint az enyém: teljesen színtelen, mintha kicsit nyálkásabb folyásod lenne..én is azt hittem volna ha nem a doki mutatja, hogy itt a nyákdugóm egy része:és mutatta az ujjai között.. nem volt mulatságos amúgy! :lol: :lol:
ronci

Ronci: nem hagytál ki. :D

Köszi a választ a dugeszra. :wink:
Vendég

Ronci: nem hagytál ki. :D

Köszi a választ a dugeszra. :wink:
Vendég

Ronci!

Te jössz, jó? :lol:
Vendég

Juti: helyzetváltoztatásra nem múlt el, zuhanyozáskor jobb lett, utána viszont ugyanúgy fájt. De én a rendszert nem véltem felfedezni benne. Meg rögtön 5 percesekkel kezdenék. Bár kisugárzott a derekam irányába, nem is igazából a hasam fájt. Aztán 7 óra szenvedés után magától elmúlt. Most kb. félóránként belenyilal ugyanúgy. :shock: Ha nem jósló lenne biztos nem múlt volna el. Gondolom én. :roll:
Vendég

Közben én is megnéztem..mert még emlékeztem, hogy Te voltál az utsó.. :lol:
Én olyan, de olyan fáradt vagyok ma..
ronci

Nóri! nekem úgyis jó, ha Zsizell.. :lol: csak érdekelt, hogy kit gondolsz. :lol:
kismaki! olyan feszítős érzés volt? én az enyémet úgy tudnám legjobban leírni, mintha borzasztóan feszítené a hasamat valami széjjel és alig bírok megmozdulni tőle..
ronci

Azt nagyon régóta érzem, ki lesz az utolsó. De nem akarom elmondani, mert 1. kinyír, 2. bosszúból csakazértis megszül nekem. :lol:
Vendég

nóri: Szép a kiccsalád. Én is töltöttem fel egy szívecskés képet Kattkatnak. Nagyon szeretem de azért odaírtam a nevem, mert ebből nem derülne ki. Az utolsó emberkének már mindenki drukkolni fog, ő zárja a szülő nők sorát majd.

erusverus: Úgy látom te nyerted meg egyedül ezt a jó kis dátumot. Gratula Botihoz, nagyon kis pasis feje van.

edit: Neked is gratulálok.

kismaki: Nekem nem voltak jósló fájásaim, sajnos nem tudok neked segíteni. De a szülési fájások csak a szüléssel múlnak el.

Após van itt ma, ezért nem tudok sokat jönni.
vicky79
Budapest III. kerület

Nekem nincs tippem ki lesz az utsó.. de az lenne a legjobb, ha az utsó kettő egyszerre szülne.. :lol:
gyrost ebédeltem pitában..nyami volt. még csak most lett kész és már egyet be is raktam a számba.. :lol:
ronci

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?