Sziasztok!
Jó kis sztorik az biztos!
süni! Jól reagált a párod.
Igen tényleg a szervezet "elfelejti" a szülési procedúrát és előről kezdi.
Nekem az első és a harmadik volt nagyon nehéz. A középső kipottyant.
Remélem most is jó lesz a helyzet, csak 2 év telik el a két szülés között.
Ti merre laktok? Jó lenne egyszer talizni, tényleg olyan egyformák vagyunk!
gátvédelem: az első kettőnél nem volt, nem is foglalkoztak vele, a harmadiknál nem kellett volna gátmetszést végezni, de mivel nem tültöttem be vele a 37. hetet, (vicces mert 36+5 voltam), automatikusan korababának lett nyílvánítva és azoknál kötelező protokoll a gátmetszés.
A gátmetszés tulajdonképpen nem fáj, mivel pont fájás közben végzik, a varrás viszont igen kellemetlen. No meg az utána következő pár nap.
Az első szülésemnél a kórházlátogatás alkalmával csodálkoztam, hogy a kismamák felfújt úszógumival járkáltak. Azt hittem, hogy van uszoda és ott használják. Csak az volt furi, hogy szülés után közvetlenül?? Aztán kiderült, amikor előszőr próbáltam ráülni a varrataimra. Ja, erre való az úszógumi!!
füllukasztás: tűvel végzik, steril körülmények között. Lehet, hogy kórházfüggő.
Ginát is már egyágyas vajúdóban szültem, volt babzsákfoteltől kádig minden segédeszköz.
Már nagyon modern a felfogás is. A fiamnál hanyatt kellett feküdni, meg sem lehetett mozdulni.
Ginával járkáltam, guggoltam, oldalt feküdtem, amit csak akartam. Jobb volt, mert nem szabták meg mit tegyek. És tényleg érzi az ember, hogy mi esik jobban.
Ami sokat segített, amikor a baba már a szülő csatornában van akkor minden fájáskor pozíciót kell váltani mégpedig úgy, hogy egy fájást bal oldalra fordulva végigszenvedni, a következőt jobb oldalon.
Ez anatomiailag segít, mivel a baba csavartan, forgással jut előbbre és az oldal fekvés segíti. Ezt a szülésznőm mesélte, kipróbáltam Ginusnál és a harmadik tolásnál megvolt.
Crystallal értek egyet, az uh-s mérés pontatlan. Nálam egy kilót tévedtek.
Viszont az sem törvényszerű, hogy a második baba súlyosabb lesz.
Nálam szépen csökkenő sorrend volt.
Az első 3550, második 3300, a harmadik 2730.
Zagor informatikus vagy??? A párom is elvégezte a fősulit és imádja, de csak hobbyszinten.
A lányom meg múlt héten nyerte meg a kerületi informatikai versenyt.
Most indul a Budapestin.
Úgy néz ki, szombaton meg tudjuk venni a 7 személyes autót. Sajnos muszály, mert az 5 személyest kinőttük.