Sziasztok,
Köszi mindenkinek a kombinált tesztes válaszokat, leírom, hogy mi hogyan jártunk (és miért tűntem el már megint). Remélem nem ijesztek meg senkit, én inkább bátorításnak szeretném majd szánni...
Szóval: múlt héten pénteken voltam a dokimnál uh-n, aki azt mondta, h A babával minden ok, viszont B babánál csak hümmögöt, majd kinyögte, hogy vele bizony nem minden oké, igaz, hogy még csak 10 hetes, de már most, ebben a korban feltűnően nagy nyaki redővel rendelkezik, amit le is mért: 4 mm. Mondta, hogy ne várjunk a 12. betöltött hétig, hívjam őket hétfőn és kérjek sürgösségi időpontot az Istenhegyi Klinikára, mondjam el mi a helyzet, úgy majd besuvasztanak valahova + ő is felhívja majd az ott rendelő doktornőt, hogy tudjunk róla, hogy majd megyek, nehogy ne fogadjon. Szval baromi rendes volt.
Hétfőn hívtam fel a klinikát, szerdára kaptam időpontot. Közben a párommal a hétvégén minden fellelhető szakirodalmat elolvastunk, angol nyelvű tanulmányokat böngésztünk, genetikai könyveket vettünk, olvastunk; szval képzelhetitek mi volt nálunk.... sztem egész hétvégén max pár órát aludtunk, olyan stesszben voltunk.
Ennek hatására én hétfőn már úgy voltam vele, hogy bmit mondanak majd az ultarhangon, nekem tuti biztos megoldás kell és mivel megszúratni megam + a babákat tuti nem hagynám (csak végszükség esetében), így bejelentkeztem a Czeizel Intézetbe PrenaTestre- szintén szerdára.
Így a tegnapi nap reggeltől délutánig orvoslátigatással járt. A Prenateszthez levették a vért, küldték Németországba, valszeg jövő hét pénteken lesz eredménye- addig is lerágom már mind a tíz ujjamat (a körmeimtől már pénteken megszabaultam- szval lszi drukkoljatok!)
Utána átmentünk az Istenhegyi Klinikára, dr. Hajdú Krisztina végezte az uh-t. Annyit róla, hogy iszonyt kedves volt (én vmiért féltem, hogy bunkó lesz, végülis csak úgy betolakodtam, meg minden...). Türelmes, minden hosszan nézett, magyarázott, a babák szinte minden cm2-ét kinagyította nekem, elmagyarázta mi hol van, stb... A lényeg, hogy ő A babánál 1,2-t mért, B babánál 1,6-mm-t. Azt mondta, hogy ő nem lát okot aggodalomra, de tudaj, h akinek ezzel egyszer bogarat ültettek a fülébe, azt nehéz megnyugtatni, szval úgyis én fogom eldönteni, hogy milye ntovábbi vizsgálatokat szeretnék. Plusz annyit tanácsolt, hogy ha bmi bizonytalanság van, inkább teszteljünk, mert egy végigidegeskedett terhesség többet árt... A mérések közti különbségre annyit mondott, hogy közel van nagyon B baba a burokhoz, valszeg azt mérte a doki.
Szva legyelőre itt tartunk, hatalmas megkönnyebbülés, de azért még jövő hét péntekig para van...
Jah, és hogy vmi vidámat is írjak: valszeg egypetésű kislányok. Cilus szerinti időben most vagyok 11hetes 4 napos, növekedésben már mindketten 12 hetesek, szval jól vannak tartva.
Az egyik olyan aranyosan szopizta az ujját az uh-n.
Hú, jó hosszú lettem, bocsi... De ki kellett írnom magamból. Igazából fel sem mertem jönni a fórumra, míg nem tudtam vmit, nem akartalak titeket a sírásommal meg a parámmal nyaggati.
Azta, tényleg bocs a kisregényért!
Újaknak grat és kitartás, boldog (idegeskedésmentes) babvárást meg miegyéb!:)