Új privát üzeneted érkezett!

Witch:
örülök, hogy múlik a barnázás :lol:

Én ma felmostam és megfőztem, minden gond nélkül. Próbálom magam ismét bevonni a hétköznapokba :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Ági, azért módjával munkálkodj!

Witch:+++++++

Én most jobb híján vassal kombinált folsavat akasztottam le és sima multivitamint, de eddig mind két fiúnál megelőzően is gravidát szedtem. Talán ezért is tudható be, hogy + parám van. én úgy félek, hogy a petezsákocskám valójában megrekedt és elhalt vagy ilyesmi.Igaz hogy én általában tünet mentes vagyok és csak a tartóizmok húzódása fájt+ későbbiekben is ennyi volt+fáradtság+mell, de hányás vagy ilyesmi nem, volt.
most meg, se a mellem nem feszül, se fáradt nem vagyok, sőt ha kávét iszok még túl is pörgök, pedig normál esetben kávé nélkül ki vagyok, és a hasam se fáj- ezt még betudhatom annak, hogy már rutinos a méh izmom... de akkor is... semmi, de semmi tünet. se szexéhség, se érzékenység... félek, hogy nem mi fogunk dönteni a sorsáról és majd ő dönt úgy hogy nem akar velünk maradni.
mindegy próbálom betudni annak, hogy ez egy más terhesség és tuti lány, azért ilyen...

amúgy még semmi eredmény nálunk- a férjem még nem mondta ki az "ítéletet". volt egy beszélgetésünk, ahol én vázoltam mindent... azt mondta, hogy szerinte most semmi kép nem jó... de arra jutottunk, hogy még gondolkodik, azt mondtam hogy van 1-2 hete. írtam neki egy levelet is, mert így könnyebben el tudom mondani az érzéseim... egyébként az indoklását így fogalmazta meg: nem látja a jövőt, bizonytalan. hiába én kezelem a pénzt és tartok kézben mindent és eddig mindent megoldottam... (kop-kop-kop)
az biztos, hogy én ki fogok tartani a végsőkig, még a kórházba vezető úton is könyörögni fogok. ki kell állom érte, hisz én szeretném, ő engem választott anyukájának és csak rám számíthat.
ráadásul az nem lehet, hogy a férjem nem-je többet nyomjon mint az én igenem! nem is tudom elképzelni, hogy feküdnék oda így. kizárt!
így féltve a kis petezsákomat, hogy fejlődjön csak és hogy velünk maradhasson minden szempontból nem tudok mást csinálni csak vízionálni magam előtt a családi képet! apa, anya, két fiú és egy kislány.
kár hogy ezek a heteim így telnek :(

egyébként mindenkinek szép hetet kívánok!

amúgy ki az aki dolgozik jelenleg? Witch-et tudom, Mági betegácsi, Barbazso gyes-es? Móni- otthon?... többiek?

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri!

Sajnálom amin most keresztül mész, nem lehet könnyű.. mondjuk én sose értettem az ilyen férfiakat... őket is anya szülte... mindegy nem idegesítem sem magam sem mást, de nem lennék most a helyedben...

Nekem honap kell menni a dokihoz, megnézi a manócskát, azóta még barnázás sincs már :) Bízom benne, hgoy csak a hematóma volt :)

Ági!

Örülök,hogy nálad már minden rendben:)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Az imént válaszolt egy asztrológus:
Kedves Krisztina!
Érzésem az, hogy ez a gyermek nem véletlenül akar megszületni. Férjének pedig, most és majd a jövőben is, ő tanítója lehet (de nem csak neki!). Úgy látom, Önnel igen hangsúlyos spirituális kapcsolata is van ennek a gyermeknek. Azt sem hinném, hogy bárki kényszeríthetné Önt egy ilyen súlyos döntésre. Sok pozitív dolgot hozhat ez a gyermek, ha megszületik. Nem tudom, férje miért ellenzi ennyire, de ha főként az anyagiak miatt, akkor efelől megnyugodhat.
Szeretettel: Anna

Kép
Kép
Kép
konkri

konkri:
nem szabad ilyen negatívnak lenni! Jelenleg senki más nem bízhat a zsákocskádban, kizárólag Te. A pozitív gondolatnak pedig teremtő ereje van! Tehát első körben most bízz a babátokban, utána pedig jöhet a következő kör a férjeddel. Én biztosan elmondanám neki, hogy azt nem kívánhatja el, hogy olyan döntésre hajts fejet, amitől aztán akár lelkileg is beteg lehetsz, és egy életre befolyásolhatja a kapcsolatotokat.
Az pedig, hogy nem aktuális most ...Hát én azt mondom, sosem lesz teljesen ideális helyzet egy baba érkezésére.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Witch, örülök, hogy javulóban vagy! ;)

Mágnes, ez nem semmi teljesítmény! Én tegnap annyira kedvtelen voltam, hogy az ebéden kívül semmit nem tudtam megcsinálni, úgy szégyelltem magam, tök gáz. :?

Konkri, igen, én itthon vagyok Samuval. Tanítónő vagyok, így nem nagy a különbség a fizetésem és a gyed között, így fel sem merült bennünk, hogy megérné bejárni Pestre dolgozni, amíg Samura valaki más vigyáz. Valószínű a bérletek meg a gyerekvigyázás többe kerülne, mint a különbözet, én meg alig látnám a sok utazás miatt Samut. Jó lenne valami vállalkozást kieszelni itt a környéken, de ahhoz kezdőtőke is kéne... :)
Én már most sokkal kevésbé érzem meg a dolgokat, mint Samunál, szerintem normális, ha 3. babánál másmilyen. És tényleg lehet, hogy azért, mert most kislányt vársz. ;) Nagyon bízom a rábeszélőkédben! Meg anyósodéban. Ő már beszélt a férjeddel?

Hú, nekem nagyon sűrű hetem lesz. Holnap védőnő, szerdán hajnalban vérvétel Pesten, pénteken neurológus szintén Pesten. Ráadásul a farmer már tök kényelmetlen, a szűkebb kismama gatyáim pedig vékonyak. Baromi hideg van kint. Utálok kényelmetlenül öltözködni!!!

KépKép

KépKép
barbazso

barbazso:
Hát akkor üdvözllek kollegina! :)
Én is tanítónő vagyok, Pesten dolgozom. :)
Te melyik kerületben, ill. hol?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Én meg tanulmányis voltam, de amúgy mezőgazdász vagyok- ezért is kezdek bele most a kertészetbe- reményeim szerint enni mindig fognak az emberek.
eredeti terv a "szedd magad lecsó föld" volt, de akkor nagyon be kéne engedni az embereket az életszféránkba, így marad csak a sima zöldség- terveim szerint tesco féláron- piacozással. ha minden jól megy akkor most még itthon, aztán majd később bérföldön. és akkor talán lehetne igazi szedd magad lecsó föld vagy az álom a szedd magad eperföld lenne.
+ virág palánták...

oké, pozitív vagyok, pozitív vagyok!!!

amúgy Mági, te annyira meg tudod fogalmazni a gondolataim- valóban úgy érzem, hogy rámenne a kapcsolatunk erre a döntésre...

anyósék még nem tudják a dolgot... még nem éreztem, hogy kéne tudnia.

és jé- picit érzem a két oldalam... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Most nézem, hogy mielőtt írtam, csomó mindent írtatok, amit észre sem vettem! :)

Konkri, amit az asztrológus írt, nagyon biztató! ;) Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy a férjed ne akarja megtartani! Tuti!!!
Hmmm, eperföld! Támogatom az álmod. :) Rendszeres látogatók leszünk. :) Nem is tudom, a környéken van-e normális szedd magad. Férjem utál kertészkedni, sajnálja rá az időt, így vagy én foglalkozom vele, vagy ha erre tévednek a nagyszülők. A fűnyírás persze férfimunka... Szerencsére. :)

Mágnes, a XI.-ben, Lágymányosi Bárdos Lajos... Napköziztem, ami a végére baromi kemény volt, mert az utolsó években 40-42 fős csoportjaim voltak, és szinte az összes szülő elvárta, hogy én abban az 1 órában, ami tanulásra volt, írassam meg a gyerekkel az összes leckét, ellenőrizzem, és még a verstanulást se vigye haza, mert otthon nincs idő a gyerekre... Eléggé elkényeztettem a szülőket sajnos, tök természetesre vették, hogy ez így van. Szidták is az utódaimat. :? Imádtam a péntekeket, aznap egyik ofő sem adott leckét, mi meg egész délután játszhattunk, barkácsolhattunk, vagy bármit csinálhattunk. Elég stresszes munka amúgy ahhoz képest, amit mások gondolnak róla. Ezért is töröm a fejem valami újításon a gyerekek után. Az én nagy álmom egy beltéri játszótér, de ahhoz nagyon sok pénz kell... Másik ötlet a családi napközi, csak ki tudja, hány embert érdekelne itt, Bicskén?
A másik nagyon gáz dolog, hogy csomó szülő tökre lenézi a napközis tanárt, és azt hiszi, hogy annak csak egy érettségije van valami szakmával, és nem is ért a gyerekekhez. Hatalmas az arcukon a döbbenet, amikor megtudják, hogy tök ugyanaz a tanító és a napközis végzettsége, csak épp így lett beosztva. Az ilyenek miatt már nagyon elegem van az egészből, kinek hiányzik, hogy a kreol bőrű, beszélni/írni sem tudó szülő fölényeskedjen felette?! Áááá! Pedig hatalmas hivatástudattal kezdtem annak idején, és igazából továbbra is gyerekekkel szeretnék foglalkozni, csak nem így.
És te hol tanítasz?

Witch, nagyon várunk holnap a hírekkel!

KépKép

KépKép
barbazso

Barbazso: Eperföld Szöllősön szokott lenni és akár vonattal is lehet menni... viszont ahogy írtam, álmaim szerint Bicskén is lesz egyszer :)
én meg támogatom a napközi ötletet én is gondoltam rá, de gondolom kell hozzá végzettség, viszont Neked meg van. szerintem lehetne itt Bicskén is és talán ez nem is igényelne olyan horderejű befektetést. pl beadhatná az anyuka 1-2-3-4 órára, míg elmegy, vásárolni, szoliba, fodrászhoz... mint némely bevásárló központokban... gondolom játékaitok vannak... csak helyet kéne találni.
a baptista bölcsi elég drága, a másik ugye giga várólistás... viszont tök jó lenne, ha nekem se mindig a mamára kéne bízni a gyereket, gondolom másnak se. szóval sztem óradíjas vagy bérletes, vagy kedvezményes gyerek megörző, vagy foglalkoztatóval kombinált megörző tök jó lenne.

viszont mondok mást: mi jártunk a naggyal a művházba csiri-birire. ezt a tanfolyamot te is elvégezhetnéd... és a környék kisfalukba szervezhetnél csiri-birit.

vagy arcfestés, lufihajtogatás, bábozás és hirdethetnél szülinapozást (esetleg légvárral, némi befektetéssel...)

Kép
Kép
Kép
konkri

Sziasztok!

Bocsi, hogy betévedtem, az augusztusi társulás köreit bővítem.

Konkri továbbra is nagyon szorítok Nektek, nagyo-nagyon szeretném, hogy minden rendben legyen. Az eper beindította a fantáziám, imádjuk a lekvárt. Nekünk is van a kertben, de még nem terem annyi, hogy el is lehessen tenni belőle.Nagyon szinpatikus a mg-hoz való hozzáállásod. Nagyon támogatom a kisgazdaságokat

Barbazso, ez valóban így van ahogy írod, hogy nincsenek tisztában, hogy milyen képesítés kell. Arra viszont nem gondol a "túlképzett" szülő, hogy hány évfolyam tananyagával kell tisztában lenni a napközis pedagógusnak.
/ Van bőven pedagógus a családban/
Mi Pestről költöztünk ki Vác mellé és maximálisan meg vagyok elégedve az itteni ovival és a sulival sem lesz gond, mert épp múlt héten volt szülői, ahol bemutatkozott a tanító néni is. Itt mosz az a trend, hogy elviszik más településre a gyerekeket, de abba nem gondol bele a szülő, hogy egy ilyen kicsi gyereknek mekkora törés ez. Nincsenek tisztában azzal, hogy mit okoznak ezzel a gyereknek, hogy kiszakítják a megszokott környezetből. No mindegy.

Jó babásodást Nektek!

Kriszta
bkriszta70
Váchartyán

bkriszta köszönöm!

Kép
Kép
Kép
konkri

barbazso:
Nos, akkor duplán sorstárs vagy, én is napköziztem sajnos. :)
Amikor elkezdtem, azt mondtam, ez nagyon jó lesz, sokkal közvetlenebb a kapcsolatom a gyerekekkel, aztán persze ráébredtem, hogy korántsem annyira van az ember megbecsülve, mint ,ha adott esetben délelőtt taníthatna. Nálunk sajnos sok esetben a saját kollégáktól jött ilyen visszajelzés, mi csak "a napközisek" voltunk, minden ügyelet (karácsonyi, nyári) kizárólag ránk volt bízva,nem volt beleszólásunk a magatartás, szorgalom jegyekbe, és a párunk alárendeltjei voltunk.
Én ezt rosszul viseltem, arról nem is beszélve, hogy tanítani szeretnék a gyerekeknek valamit. Persze most is tanítom őket, de így mégsem ugyanaz ,nem a saját elképzelésem szerint.
Amikor visszamentem gyed után, akkor először iskolaotthonba kerültem volna, nagyon örültem neki. Aztán, azzal az érveléssel, hogy két kicsi gyerek mellett nehéz tanítani, beraktak napközibe. Nem esett jól, de kárpótolt az osztályom, 17 elsős, akik tündérek, a párom is nagyon jó fej, és a szülők is egyenrangúként kezelnek. Sajnálom őket otthagyni,de szeptembertől jobb dolgom lesz ;)

Egyébként én Soroksáron dolgozom.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mági, te most fixen betegácsiba vagy, vagy még azért visszamész dolgozni? ha igen, akkor ilyen szempontból nem pont jó a bébi időzítés?

Kép
Kép
Kép
konkri

aztán lehet hogy csak én vagyok eltévelyedve :)

Kép
Kép
Kép
konkri

konkri:
táppénzen vagyok, de a 12. hétig. Illetve a 13-ig ,mert a dokimmal akkor találkozom. Ha minden ok akkor a kombinált teszten, akkor vissza mehetek dolgozni. Így a tanév végéig dolgoznék, ami teljesen ideális lenne, mert akkorra lennék 28-29 hetes terhes.Utána már nehezebb az embernek cipelni magát a babájával, ráadásul bejön a nagy meleg is ,de pont jókor maradnék otthon.

Kép
Kép
Kép
mágnes

A mi sulinkban ugyanez van, minden ügyeletet mi vállalunk, persze nem önként. Amikor ezt szóvá mertük tenni, az igazgató rákvörös fejjel leüvöltötte a munkaközösség-vezetőt, hogy mit képzel. Más iskolákban a nyári ügyelet az összes (alsós, felsős) tanár között van elosztva, és nem a napközisnek kell a nyarából 1-2 hetet plusszban bent tölteni, hanem 5 évente kerül sor egy emberre. Azért azt jobban viselném... :) Azt is mondtuk, hogy ok, de akkor a szabadságunkat ne vonják le azokon a napokon, amikor dolgozunk, mire megint felháborodtak, hogy így is több szabadnapunk van, mint amennyi járna. Köszi!
Iskolaotthon volt az én nagy álmom is, a volt párommal nagyon szerettük volna, de az önkormányzat nem engedélyezett még egy ilyen osztályt. :? 17 elsős, az szuper. Nekem abból volt 42 (összevont csoport), úgy kicsit húzós volt. :) Ráadásul az egyik zeneis osztály volt, és küldözgetni kellett őket mindenféle zeneórára, egész nap az órámat lestem, nehogy valaki lemaradjon. :)

Konkri, jó, hogy ezt írod, én még nem annyira vagyok ismerős itt, 2 éve költöztünk. Most viszont én is azt gondoltam, hogy eljött az én időm, amikor bezárták a cigány ovit, és összevonták a két általános iskolát. Csak a baba miatt még nem akarnék belefogni semmibe. Nem ismerem a gyerekeidet, de Martin és Samu között még egy hónap sincs, biztos jól kijönnének. Szívesen vigyázok rájuk (ingyen), ha dolgod van, és ráérek. Mi a kisállomásnál lakunk. Csiribirire mi is megyünk néha, arra is gondoltam, csak kéne egy kis vezetési rutin, mert 10 éve kb nem vezettem. :oops: Azokat a fejlesztő játékokat nem lehet kézben elcipelni. :)
A légvárakat is folyton figyelem a vaterán. :D

Bkriszta, köszi a megértést! :)
Neked is jó kerekedést!

KépKép

KépKép
barbazso

jó reggelt mindenkinek!

nálunk telnek a napok és semmi fejlemény...
azért látom a férjemen, hogy szenved. szerintetek arra rámehet egy házasság, az ő részéről, hogy ha én azt mondom, hogy igen szeretném a babát- én úgy gondolom, hogy a "nem is tudom hogy fogalmazzam meg az érzéseit"- mert amúgy minta apa, fürdet, játszik, pelusoz, mindenei a fiúk- szóval inkább az anyagiak miatt aggódik, mert azt vázolta, hogy mennyi öröm egy gyerek... szóval úgy gondolom, ha marad a baba akkor pár hónap és enyhülne, átfordulna benne minden, legfőképp a szülésnél... de azt nem gondolom, hogy benne olyan ellenérzés keletkezne irántam mint bennem, ha mindenkép meg kéne tennem. ha meg kellene tennem én utána nem tudnék hozzá úgy viszonyulni, érni... szóval érti valaki amit mondok? de ha még se akkor meg a legboldogabb emberré tenne a földön és tuti, hogy ezerszer hálás lennék érte.

Ja ma pozitív vagyok, este már érzékelhető volt a pocakom. nem lehet hogy képzelődöm!!! pozitív vagyok, pozitív vagyok... minden téren!

Barbazso: figyi nézd meg a csiri-biri honlapot, ott hirdetik a tanfolyamot, nem veszítesz vele semmit. voltatok már a művházban? szerdánként van. ha jobb idő lesz és a kedvem is jó lesz elnézhetünk együtt, meg amúgy is találkozhatunk- csak még szeretném kivárni, hogy teljes örömmel, átadással érezhessem a dolgokat és akkor tutira egymásra fogunk hangolódni :)
egyébként én meg a XI. kerben voltam tanulmányis- GDF-Számalk... :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Witch: ha jól tudom te könyvelő vagy. meg tudnád mondani a várható gyed-emet, tgyásom-at?
találtam kalkulátorokat, de az adózna.hu-n ami van sztem sz@r, az előzőt se jól számolta ki, nem annyit kaptam, ráadásul anno én írtam a szerkesztőnek, hogy ugyan vegye már be a 2 év szolgálati idő számítást is... én most sem e szerint kapom a gyedem. teljesen más szám jön ki rajta.
az anyuci.hu nem ír konkrét adatokat, adó, nettó gyed...

én június 16-i vagyok még gyed-en. arra gondoltam, hogy 17-től kivenném a 60 nap szabimat, azzal kihúznám szeptember 7-ig. és akkor mennék tgyás-ra. (férjem kérje a gyest ez idő alatt, vagy én?)
én a 2011-es jövedelmem alapján kapnám a tgyást-gyedet? ha igen akkor az bruttó kb.94000*12 volt.
tudsz segíteni? vagy nagy kérés? nem ilyennel foglalkozol?

Kép
Kép
Kép
konkri

Szia!

Könyvelő vagyok, de nem TB-s :) még a sajátommal is komoly gondjaim voltak... Most meg igénybe sem veszem... De ha gondolod, utána nézhetek. Amúgy most változott a törvény, mert ha bruttó százhatvan valahányezer alatt van a jövedelmed, akkor csökkentett a gyed... De megnézem majd...

Voltam ma dokinál, jelentem babó renben, csak csinált egy kitüremkedést a méhemen, feszíti ki mivel ugye rossz helyen tapadt, de a doki megnyugtatott, ha nagy baj lenne, akkor minden képpen már nagyon fájna...
Bocsi most csak ennyi, mert melózok ezerrel... Zárás, bevallások stb... :(

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch ez jó hír, már hogy rendben van, a kitüremkedés pedig biztos módosul.
Köszi, ne fáradj akkor. ha biztosra válik a dolog, akkor majd megnézetem a munkahelyemen.
mondjuk azt azért elég nagy kicseszésnek tartom, hogy várja az állam az utánpótlást, viszont, hogy nem elég sűrűn szül, vagy ritkán- én mindig gyed lejárta után szülök, így kevesebb gyedet kapok mint az előző gyereknél. szívás.
igazából én ezért is terveztem 2013-ra a 3. babát, akkor a 2012-es jövedelmem fel tudtam volna piszkálni- talán addigra apát is meggyőztem volna- de én így is örülök. mert én nem a gyesből akarom eltartani a családot, mint egyesek...

Tényleg, ki hogy van az idővel? Én örülök a fagynak és a hónak is, mert mindegyik kellett. de jó lenne ha holnaptól már lehetne tenni venni. még pár hét és indul a palánta nevelde :)

Kép
Kép
Kép
konkri

Witch:
Örülök, hogy rendben minden!

Konkri:
Én nagyon szeretem a telet, és örülök a hónak, de így veszélybe került a hazautazásunk. Én Békés megyéből származom, és mennénk haza 24-én, a hírt is akkor mondanánk el, de, ha nem olvad a hó, akkor minden tolódik, és én már nem győzök tovább titkolózni.
Szóval most kivételesen a jobb időt várom...:)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Konkri:tényleg segít a pozitív hozzáállás!
Én is szeretek kertészkedni,bár ez Lilivel tavaly nehezebb volt már,ház rendben tartása,kert is,szóval nem egyszerű.De a lecsó-és eper-föld jól hangzik...

Én nagyon várom már a tavaszt,hogy mehessünk ki! :)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sziasztok!

szép napot mindenkinek.
Én 4re megyek dokihoz- sajna nem a sajátom lesz. Witch vagy nem tudom ki tud még vígaszt írni: kicsit gusztustalan leszek: tegnap este fürdés közben kb. 2centis barnás-alvadt véres nyák jött. nekem még sose volt barnázásom- ez az lehetett? azóta tisza a hüvely váladékom, illetve nincs is.
bizakodom, hiszem, hogy nincs baj. viszont bennem van az is,hogy mi van ha az elhalt petezsákom... de bizakodom, hogy valóban csak a progi-ösztrogén zavar és bíztató számomra, hogy azóta semmi.
viszont szó mi szó, a látvány az döbbenetes volt- mivel hogy sose volt és hát a mensinél undorítóbb volt. tegnap délelőtt fájt is a hasam, olyan megjövősen, még örültem is neki, hogy végre tünet... most viszont meg a méhszájam szurkál... és remeg a kezem az idegtől.

aki tud írjon valamit.

de én bizakodom! bízom,hogy minden rendben lesz. és ez csak egy "más" terhesség mint eddig voltak és rendben van a kislányom.

Kép
Kép
Kép
konkri

konkri!

Nem tudom mi lehetett, ilyenem még sose volt, és kerüljön is el, mert kiborulnék én is. Nekem "Csak" élő piros vér jött eddig Jaminál és ugye most tesókánál is... Viszont nekem akkor volt ilyen amikor az endometriózisom erős volt... Néha még fekete nyálkás dolgok is jöttek, de az a betegség miatt volt... Remélem minden rendben lesz nálad, várni fogom hogy jelentkezz...

Lányok!

EPER: szedd magadba mi is járunk, enni is jó, és lekvárnak, vagy fagyasztva is teszek el, amiből eper szószt lehet csinálni husihoz :) A lánykám imádja, a várandósságom alatt állandóan azt ettem, szerintem ezért szereti ennyire. Nem oly rég vettem neki 10 szemet, az is 500 Ft körül volt, de neki mindent :) Meglátja valahol azonnal kéri :) A szeddmagadba is elvittem, még jó hogy a gyereket nem mérték le befele és kifele :) A ruháján látszott hogy nem vetette meg az epret :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Megjöttem!

én is kaptam utrot, viszont hüvelykapszulát. ha jól tudom ti tabiba szeditek? vagy nem? mi a jobb szerintetek?

Petezsákom 15mm-es 5-6 hetes terhességnek felel meg. látványosan nőt az elmúlt 9 nap alatt :) ennek örülök. vettem gravidát is, biztos ami biztos.

úgy hogy most akkor ez van...

szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
konkri

Konkri, az ütő megállt bennem, amikor olvastam a tegnapi sztorid! Örülök, hogy minden rendben. ;) És ha 5-6 hetesnek felel meg, a szívhang még nem látszott? Mikor mész a saját dokidhoz legközelebb?
A téli szünet óta nem voltunk csiribirin, mert vagy náthás volt Samu, vagy dokihoz mentem aznap. Majd mehetünk együtt. Néptáncra járunk szombatonként aktívan. :) Az január óta van.
A férjeddel kapcsolatban teljesen úgy gondolom, mint te. Erre csak akkor mehet rá a kapcsolatotok, ha ő kényszerít drasztikus lépésre, de NEM FOG!!!!

Witch, fura ez a kitüremkedés. Azért megnyugtató, hogy nem fáj. ;)
A munkával óvatosan, iktass be egy kis pihenést is közben!

Mágnes, idáig bírtad? Én csak január végéig akartam, de addig sem bírtuk ki. 1 héttel a teszt után már tudta a család. :) Anyu mondjuk érezte is... Samunál is úgy voltam vele, hogy úgyis elmesélném a vetélést is, akkor miért tudják meg később. Másrészt Samuval az első pillanattól kiírattam magam, és jól is tettem, mert már azon a héten volt az osztályomból egy kisfiú 40 fokos lázzal iskolában. Folyton beküldik őket tök betegen, mert nem tudják hova tenni a gyereket. :? Na, a lényeg, hogy a táppénz miatt sem titkolhattam el senki elől akkor még.

Tegnap voltunk Samuval Pesten. Reggel vérvétel, aztán suli, bank és anyuék. Jó kis nap volt, csak fárasztó, miután reggel 3/4 5-kor kipattant a szemem. Ilyen sem volt velem emberemlékezet óta.
:shock: Holnap megint megyünk, elvileg apu vigyáz egyedül Samura, amíg neurológushoz megyek. Szerdán mutattam neki, hogy kell a kakiból kikaparni, nagyon édes volt, ahogy figyelt, és mindenre visszakérdezett. :) Ő utoljára tetra pelussal és gumibugyival pelenkázott 22 évvel ezelőtt. :) A biztonság kedvéért szóltam nővéremnek, ha arra jár, nézzen rájuk. :)

KépKép

KépKép
barbazso

Konkri:
Örülök, hogy minden rendben!
Az Utrogestanból van hüvelykapszula, és tabletta. Mindkettő ugyanolyan hatóanyagú, a hüvelykapszula állítólag hatékonyabb. Én a hüvelykapszulát szedem szájon át, mivel kompatibilis, ráadásul barnázás, vérzés alatt nem lehet feltolni, ilyenkor szájon át kell beszedni. Annával is így voltam ezzel. Mennyit kell szedned?

Barbazso:
Hát a család minden tagja még nem tudja :) Nagyiméknak nem mondtam még, és a gyerekek sem tudják, de már alig várom, hogy elmondhassam. Anna nagyon szeretne még egy kistesót,persze most lányt, ami, a sejtéseim szerint nem fog neki összejönni :wink:
Azért bízom benne, hogy még egy Öcsinek is örülne. Nagyon jó testvér, szóval remélem ,most is minden ok lesz.
Bence már más tészta, ő eléggé Anyás, na és persze fiú, tehát a kapcsolatunk is másmilyen jellegű. Vele szerintem kicsit több probléma lehet :)

Holnaptól hivatalos kismami leszek, megyek a kiskönyvemért :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Konkri!

Örülök, hogy minden rendben :)

Barbazso!

Igyekszem pihenni is :)
Pelenkázás: Öcsémre itt hagytam egyszer Jamit, egy órára, mikor aludt. Mondtam volt pisi kaki, és most alszik... nem lesz gond... erre manó fölkelt, és összekakilta magát (még pelenkás volt), és az öcsém (két évvel fiatalabb mint én) tökéletesen rendbe rakta a gyereket :) Bár rá is került némi anyag, de megoldotta :) TIszta volt a nunus is :) pedig pasiból van az én öcsikém :) Tökéletesen oldotta meg, de azóta is emlegeti:)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Sziasztok!

Konkri:örülök,hogy minden ok!Kicsit ijesztő volt,amit írtál...

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Megvan a kiskönyvem, Védőnéni megnézte a vérnyomásom, alacsony, ezért a szédülés (sejtettem). Érdekeset mondott, amikor mondtam, hogy nagyon kívánós vagyok, és leginkább hamburgert, lángost kívánok, azt mondta, azért, mert ezek szénhidrát dús ételek, és a szénhidrát a vérnyomást feljebb tolja, tehát a szervezetem próbálja rendbe tenni a vérnyomásom :)
A mérlegre is ráállított, és nagy megnyugvásomra nem híztam :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ági!

Ez érdekes, a lányommal ezeket kívántam és magas vérnyomásom volt :)
Én 1 kg-ot híztam, na jó csak 0,7 kg-ot :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Hát mit mondjak, nem kell tartani attól, hogy nem győzök majd bejegyzéseket olvasni...

Mi tegnap megmondtuk a gyerekeknek a tesót, Anna nagyon örült, azóta folyton a pocakomat hallgatja, tegnap megállapította, hogy biztos kisfiú, mert hallja, hogy horkol.... :lol:
Bence nem fogja még fel annyira, ő szimplán nagyon örült, mert látta, hogy a nővére is örömködik, tehát elkönyvelte, hogy most örülni kell valaminek, ezért ő is ugrabugrált, és tapsolt.. :D

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ági!

Jamina nem ennyire pozitív :) Hiába a királylány érzi, hogy valami meg fog változni...
Ha mondom a kistesót, közli, hogy mem só (nem kell tesó), viszont ha mutatok neki egy kisbabát, hogy hoz anya olyat, akkor az kell és tetszik neki... na majd meglátjuk :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch:
Eredetileg, még 3 évesen Anna is hadakozott újabb tesó ellen, de 1 éve már a fülünket rágta egy Plakettínáért. :) Meg kell érniük erre is, abban pedig biztos vagyok, hogy imádni fogják egymást a gyerekeid :)

Azt számoltam, hogy összesen 5-en írunk ide viszonylag rendszeresen.. Hát így nem lesznek új csatlakozók, attól tartok :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Remélem azért beindul a fórum :) ÉN itt leszek :) Mindenn nap, max majd irogatok magamnak :lol:

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Plakettína! :lol: Van ilyen név, vagy saját találmány? :D

Samu folyton odajön, ha öltözködöm, és a fülét a hasamhoz szorítja. Puszit is szokott rá adni, meg ma mondta, hogy szia baba, és integetett neki. :) Lehet, hogy az ilyen kisebbek még jobban érzik a dolgokat. :roll:

Szerintem fognak még csatlakozni újak, ha letelik a rettegett első harmad. ;) De ha nem, így is jól elleszünk. :)

Samu fórumába már leírtam, ide is leírom, hátha tudtok valami okos tanácsot adni. Pénteken voltam a neurológusnál, aki azt mondta, hogy azonnal váltsam le a femibiont elevitre, mert azt tesztelték epilepsziabogyóval együtt is. Igen ám, de én Samuval is femibiont szedtem, és minden rendben volt, másrészt a F-ban van jód, ami az E-ben nincs, és az endokrinológus azt mondta, hogy a jódbevitel megváltoztatása terhesség alatt a baba életébe kerülhet. Mit csinálnátok? Arra gondoltam, hogy írok a nődokinak, de tudom, hogy az sem fog meggyőzni, ha ő rábólint az E-re. Félek a változtatástól, de attól is, hogy ellenszegüljek az orvos javaslatának. :?

Konkri, azóta minden rendben?

KépKép

KépKép
barbazso

Ja, a horkolóson is röhögtem! :D :D 5 évesen micsoda humor! :D

KépKép

KépKép
barbazso

barbazso:
Az nem világos, hogy most alapvetően azzal van gond, hogy a Femibiont szeded, és más fajtát kell szedned, vagy kimondottan az Elevitet javasolja, és semmi más nem jó....

Nehéz ez, mert nekünk pajzsmirigy betegeknek a jódbevitellel vigyázni kell. Magyarország jódhiányos terület, ezért fontos a jódbevitel, de a pajzsmirigybetegek közül nem jó mindannyiunknak , ha jódot viszünk be, ill. nem mindegy, hogy mennyit.
Én Gravidát szedek, azért azt, mert a Gravida ezek közül az egyetlen Magyarországon fejlesztett vitamin, így ezt a magyarországi kismamák szükségleteinek találták ki, tehát ebben a jódmennyiség is annyi, amennyi itthon szükséges. Az viszont a Gravida papírján is rajta van, hogy pajzsmirigy betegek csak orvosi javaslatra szedjék (vagy nem is ajánlott, már nem emlékszem). A dokim nem mondta, hogy nem szedhetem, tudja, mi van a pajzsmirigyemmel,és tudja a Gravidát is, helyeselte. Ezért a vitamint este szedem,a Thyroxint pedig reggel.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ági!

Nekem alul működik a pajzsmirigyem, és Femibiont szedek együtt az euthyroxal... reggel... nekem senki sem mondta hogy ez baj lehet... Jamival elevitet szedtem, de az baromira hízlalt... 24 kg-ot híztama terhesség altt... eddig meg csak 70 dkg-ot...n a most akkor jó vagy rossz amit csinálok... mindenki mást mond, de bajom az nincs, bár most lesz TSH eredményem a jövőhéten kedden. ott majd meglátjuk... :roll:

Barbazso!

Szerintem minden képen beszélj több orvossal... nem lehet könnyű neked. Nekem 5 évesen volt epilepsziás rohamom, de azóta nem (kopp kopp) és tünetmentes vagyok...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Witch:
én azt gondolom, hogy elővigyázatosságból írják rá a terhes vitaminokra a pajzsmirigybetegek ellenjavaslatát, vagy óvatosságra intését. Szerintem éppen a jódtartalmuk miatt. Nekem is alulműködik a pajzsmirigyem,de szerinte, ha kordában van tartva, akkor nem okozhat gondot. Ahhoz képest, hogy alulműködöm, 2 hete 0,16 volt a TSH-m.. :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ági!

Akkor most túl működik, nekem ilyenkor csökkenti a doki a gyógyszer adagot... de én si csak a 12. hét után jutok endokrinológushoz...
Nekem az IR miatt is menni kell... az inzulint is nézik. Csütörtökhöz egy hétre lesz a terheléses, már most rosszul vagyok tőle...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

De aranyosak vagytok, köszi a gyors válaszokat!

A neurológus kimondottan az Elevitet javasolja, és semmi mást. Samuval is végig szedtem a Thyroxint és a Femibiont (én csak min. félórát hagyok ki a két gyógyszer között), és végig rendben volt a TSH-m.
A váltással nekem az a fő bajom, hogy félek attól, hogy a babának baja lesz attól, hogy megszüntetem a jódbevitelt. Konkrétan a vetéléstől rettegek sokkal jobban, mint bármilyen fejlődési rendellenességtől.
Szerdán voltam vérvételen, remélem, a héten lesz már eredmény.

Witch, ne izgulj, ha azóta nem volt roham, nem is lesz soha többet! A gyerekkori epilepsziát általában kinövik.

Mágnes, te hány mg-os Thyroxint szedsz?

Nektek hogy derült ki az alulműködés? Én egy év alatt hirtelen felszedtem 10kg-t. Elég stresszes volt a munka, ezt már meséltem. :) Folyton nyaggattam a háziorvost, hogy ez nem normális szerintem, és nem tudok lefogyni (előtte gyönyörű nádszálka voltam hosszú évekig), de ő mindig csak azt mondta, hogy számoljam a kalóriákat,... Végül elmentem egy ilyen biorezonanciás (vagy milyen) felmérésre, és ott mondták, hogy nézessem meg a pajzsmirigyem. Megint a doki elé álltam, hogy akkor most kérek egy vérvételt, és így derült ki. De hogy miért nem tudott már előtte elküldeni??? Néha úgy érzem, letörne az orvosok keze, ha megírnának egy beutalót... :? Azóta is én könyörgöm neki negyedévente, hogy ellenőriztesse a TSH-mat. Nem értem én ezt.

KépKép

KépKép
barbazso

Ááá, Witch, szegény! Hányszor kell terhelésesre menned?

KépKép

KépKép
barbazso

Barbazso:
Akkor azért javasolja a váltást, mert az Elevit az epilepszia gyógyszerrel nem üti egymást? Ugye azt mondtad, hogy epilepsziára nem kell gyógyszert szedned (bocsi, lehet hogy rosszul emlékszem). Akkor, ha nem kell szedned, akkor én így hagynám a vitamint.

Hogy derült ki? Nekem is a fogyással voltak problémáim, egyszerűen nem mentek le a kilók, bármit csináltam. Plusz a pulzusom állandóan magas volt, és nem jött össze a baba sem.
Az üzemi orvos kérdezte a pulzusomat látva, hogy nézettem-e már pajzsmirigyet...Így elmentem a házidokihoz, és kértem beutalót. Azt mondta, ok, de biztosan nincs gondom a pajzsmirigyemmel. A TSH-m 43 volt....A doki dobott egy hátast, és küldött a Belgyógyászatra.
Ott beállították, és láss csodát, 4 hónap alatt lement 16 kiló..

Akkor 50-nel kezdtem, de a terhességek alatt persze mindig emelni kellett az adagomat .Most 175-öt szedek,a dokinő szerint az értékem alapján csökkenteni lehetne 150-re, de mivel babát várok, és emelkedni fog az érték, ezért maradjon a 175- ös dózis.
3 hét múlva kontroll.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!

Kissé eltüntem, de valaki mindig beteg volt. Engem is nagyon kiütött a betegség, aztán mire elmúlt ismét visszajött, sokszor azt se tudtam hol vagyok. Ráadásul ez az állandó émelygés. Már kezd elegem lenni, de nagyon!!! Most meg a kisebbik lett jó beteg, remélem nem kapjuk el megint.... :roll:

Holnap megyek dokihoz, kivi leszek mit mond. :D

Megpróbálok visszaolvasni, de lehet reagálni csak máskor lesz időm.

Néha amúgy nem tudom mibe havazódom el.... :oops: :roll:
sti82
Budapest XXII. kerület

Sziasztok!

Vagyok én is csajok, csak a gépet nem nagyon kapcsolom be, mert próbálok sokat feküdni. Laptop iszonyat lassú, régi nagyon, az asztali gépnél meg kényelmetlen ücsörögni.

Mi még nem mondtuk meg Nonónak a tesó babát, de a hasam egyre jobban nő, szokta is kérdezgetni, hogy anya fel vagy puffadva?
Múltkor a táppénzes papírért voltunk harasztin dokinál, egy néni elkezdett vele beszélgetni ő meg hangosan mondja a néninek h anya hasa nagy, mert fel van puffadva :lol:
Sokkal durvábban nő a hasam mint az első terhességnél, a gatyákat basszus alig bírom begombolni. Sőt, ha ülök akkor ki kell gombolni, mert belevág a hasamba és fáj.
Nektek is így megy a növekedés?

Ma este megyek nődokihoz, remélem mindent rendben fog találni.

Múlt héten szerdán elvittük Nonót játszóházba, és akkor annyira fájt a hasam h járni alig bírtam. Pénteken is egész nap szurkált, de nagyon, akkor para volt, alig keltem ki az ágyból.

Látom mást is ijesztget a babócája!
Konkri!

Nekem 3x3 utro hüvelykúpot kell használnom, van szájon át szedhető is, gyakorlatilag ua a kettő, csak nekem azt mondták a hüvelyi jobb mert helyi hatású, plusz kíméli a májat.
Férjed most milyen hangulatban van?

Ági!
Nekem is alacsony a vérnyomásom, múltkor 80/48at mértem itthon. Szoktam is szédülni felálláskor.

Én elevitet szedtem Nonóval, most is az volt itthon, még anno egy másik nőgyógyász a femibiont javasolta a folsav miatt, merthogy abban olyan formában van ami jobban felszívódik, de abban meg nincs vas, nekem meg mindig alacsony a vasam. Szóval nagyon nehéz manapság eldönteni h egy doki mit miért mond, vajon melyik orvoslátogató hatott jobban rá... :roll:

Mellem egy picit megnőtt, és visszatért az érzékenysége, illetve jellemzően este törnek rám émelygések.

Witch!

IR miatt milyen kontrollok kellenek terhesség alatt? nekem nincs konkrét endokrinológusom, a mensmentisben voltam kb 3x, most a metet sem szedem, csak nagyjából diéta. Viszont előző terhesség alatt még ne tudtam h ez a betegségem van. Tudnál segíteni? Többször kell terheléses cuki vizsgálat IR-eseknek?
Amúgy a 160 g-os ch diéta neked elég terhesség alatt? Én állandóan éhes vagyok...

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület

Mano

Én is a Mens mentisbe járok Dr. Rencz Ritához, most írtam neki e-mail, mert 0,37 a TSH-m, és a házidokim szerint nem biztos hogy jó... Terheléses cukor és inzulin vizsgálatot 23.án csinálnak, sé 8.án megyek vissza Rencz doktornőhöz...
A diétát nem is tudom tartani, de az édesség éhség miatt, igyekszem azért hellyel közzel...
Annyi, hogy nekünk a 12. hét környékén is kell terheléses meg majd később is többször... De csak dokinéni után tudok többet mondani...

Már én is csak cicanaciba érzem jól magam, meg azokba a nacikba amikből kifogytam :) Sokkal nagyobb a pocakom mint Jamival, de azért nem olyan hatalmas, csak mint aki hasra hízott :)

Ági!

én 125 mg euthyroxot szedek és a mellett lett 0,37 a TSH-m remélem midnen okés lesz..

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Sziasztok lányok!

Ne haragudjatok,hogy mostanában nem nagyon jöttem,de dolgozom és persze nem igazán vagyok toppon :( sokat émelygek már nem bánnám,ha elmúlna.Reggelente nem tudok elindulni míg el nem búcsúzok a wc-től,megölelgetem,aztán indulhat a nap :shock: :? már bocsi,hogy így leírom.Nagyon irigylem azt akit nem gyötrik a tünetek.

Sajna a vitamin készítményeket nem igazán ismerem,nekem a doki a Gravidát ajánlotta,azt szedem.A vasam nekem is mindig alacsony szokott lenni,ez remélem pótolja.

Tesó nálunk egyszerre tudta meg apával.Már igen nagylány és szerintem nem sokáig tudtam volna titkolni minek után általában egyszerre indulunk reggelente :shock: :?

Én dokihoz és védőnőhöz is szerdán megyek már nagyon várom!!
Láttam már van októberi topik is :lol: :lol: Meg próbálok sűrűbben
jönni.Aki holnap megy dokihoz annak drukk!!!

Kép
Kép
a.ibici

Lányok!
A különböző vizsgálatokra ki küld tovább(labor,fogászat házi doki stb..) a nődoki vagy a védőnő?Bocsi,ha butaságot kérdeztem,de már nem emlékszem Vikinél hogy volt.

Kép
Kép
a.ibici

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?