Sziasztok! Én most nagy kapkodásban vagyok, és kissé gondban...
Én is utánaolvastam és érdeklődtem a dolgoknak, a 180 napnak, tgyásnak gyednek stb.. Arra jutottam/tunk, hogy január 1-vel lemondom a gyes-t , kiveszem a 2,5 hónap szabimat, utána betegszabi..és kijön a 180 nap. Meg is írtam a munkáltatómnak, hogy mi a helyzet. Erre ma hívtak, hogy nem jók a számításaim, ugyanis a betegszabi/táppénz nem számít bele a 180 napba, csak a ledolgozott napok+szabi
és, hogy emiatt majd a minimálbérből fogják nekem kiszámolni a dolgokat..Egyetlen megoldás, hogy még most novemberben kiíratom magamat táppénzre (veszélyeztetett terhesség címszó alatt) és így is maradok végig, akkor ugyanis a 2009-es béremet veszik majd figyelembe, vagyis mivel akkor gyeden voltam, a minimálbér kétszeresét veszik alapul...
Tehát nekem sürgősen el kell menni nőgyógyászhoz, aki kell adjon egy papírt, azzal meg sürgősen (még a héten) el kell mennem a házirovoshoz, hogy kiírjon...
A dokim csak szerdán délután rendel, vagyis ma, és rengetegen vannak nála, mára nem tudnak időpontot adni..a jövő hét viszont már késő, mert akkor mire minden meglesz és el is tudják könyvelni, átcsúszok decemberbe...
Délután még megpróbálok telefonálni, intézkedni, hátha bejutok valahogy, vagy legalább holnap a kórházba..ott viszont órákat kell várni
Arról nem is beszélve, hogy még csak 5 hetes vagyok, jóformán nem is fog semmit látni, kérdés, hogy kiírat-e.... Amúgy nagyon rendes doki, de ilyet még nem kértem tőle...
Poszek:üdv! Minden rendben lesz!