sziasztok
megvagyunk
sztori: péntek este megyek fürdeni, pisilésnél, rózsaszín a papír...lefürdök, hajmosás, teszek-veszek, megnézem a betétet, véres...irány a fehérvári kórház, szerencsére a főnök fia volt az ügyeletes, neki bizonyítania kell, így jó alapos orvos híre van. hát 3/4 órán keresztül uh-zott, lemérte a bébeket és asszondta az egyik lepény mélyen tapad, bár nem éri el a méhszájat, így nem tudja mitől vérezgetek, mert szerencsére nem erősödött időközben a dolog. elmegy megbeszéli a fődokival, hogy mi legyen.
rossz híreket hozott, nem tudnak felvenni osztályra, mert bár 99%, hogy nem indul be a szülés, ha mégis, nincs hely a pic-en, nem tudják hova tenni a gyerekeket, így hív egy mentőt és elvisznek a sote I-re..nagyon elszomorodtam, de én se mertem bevállalni a maradást. éjjel 1-re értünk oda, megvizsgáltak, mondták, hogy szülés valszeg nem lesz, ráraktak a ctg-re még a vajúdóban és otthagytak reggel 6-ig...
kaptam azért tüdőérlelő szurit, plusz magnéziumot. aztán 7-kor végre kiraktak osztályra, egy 5 ágyas teremben voltam a 4..és mivel hétvége volt, így ott se doki, nővér is csak 1 szem, nem tudtam semmit, nem mondtak semmit...szerencsére a vérzés teljesen elállt vasnap reggelre.hétfőn kérdezgettem a szobatársakat, hogy van vizit, jön-e doki. nem tudtak semmit, kivülről nézve teljes a fejetlenség sztem, de legalábbis a fehérvári kórházhoz képest. találtam egy főnővért, kérdeztem, asszondta mér akarok hazamenni, még csak most jöttem, úgy készüljek még min 1 hét...na kiborultam, de mondom se vizsgálat, se semmi?? ő nem tudja, majd ha lesz orvos, ő elmondja..
aztán ebéd után jött az osztályvezető orvos, szerencsére tök rendes pasas, kiírt egy uh-t másnapra.
kedden délelőtt egy fiatal, nem túl szószátyár pasi meguh-zott, szerinte semmi baj a lepényekkel, mindegyik jó helyen van. na erre varrjak gombot...
aztán szerdán megint jött a fődoki, mondta, hogy az uh alapján minden oké, úgyhogy hazamehetek a közeljövőben, mondtam, addig nem érek rá, pénteken szeretnék. jóváhagyta.
na ezek voltak, nem mondom jól megrémültem, de aztán mondták, hogy minden oks, így lenyugodtam..kicsit a körülmények zavartak, kisebbségi szobatárs, stb, de a lényeg, hogy még egyben és még min 5-6 hétig bírni kell!! bár amilyen sztorik ott történnek
gyerekek koruknak megfelelő adatokat produkálnak, Fehérváron 1500, Bp-n 1250 grammra saccolták őket