Új privát üzeneted érkezett!

Tényleg, nálunk is úgy volt, hogy mindenki akkor tette oda az ajándékot, mikor a többiek nem figyeltek oda. A gyerekeknek is úgy tettük oda meglepetésként.

Na majd karácsonyig kitaláljuk, mi legyen. A férjem szerintem a családi hagyományt vinné tovább, szerinte az angyalkák hozzák. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Nálunk is a Jézuska hozta amikor kicsik voltunk és nagyon szerettem. Az én gyerekeimmel úgy van, hogy a délutáni alvás alatt díszitjük a fát, ha felébrednek egy kicsit lefoglalom még őket amig sötét nem lesz. Aztán egyszer csak titokba besurranok a szobába és bekapcsolom az égőket, és hagyom hogy maguktól arra járjanak és meglássák, hogy itt járt a Jézuska. Azt az örömöt és csodálkozást amit a Kiara művel olyankor. Percekig csak áll és hatalmas szemekkel bámul, közbe meg fülig ér a szája a boldogságtól. Leírhatatlan érzés! Utána meg nagy ujjongás és ugrálás, hogy itt járt a Jézuska és keresi hogy mit hozott neki. Én is azt szeretem az egészbe a legjobban amilyen hangulata van az egésznek. Szeretem a Karácsonyt. Nálunk is hasonló képpen volt az egész amikor gyerekek voltunk és nagyon szerettem. Jó volt amig elhittem, hogy a Jézuska hozza. Késöbb persze amikor nagyobbak lettünk már együtt díszitettük mi is a fát, de akkor már kimaradt ez a nagy várakozzásal teli izgalom ami korábban megelőzte ezt az egészet.
Ja és nálunk is voltak angyalkák, csak nálunk úgy hogy ők segítenek a Jézuskának feldísziteni a fát, mert ugye én mindig azt kérdeztem, hogy hogyan éri el a tetejét :lol:

Kép
Kép
chlarissa

Igen. A gyerek új értelmet ad a karácsonynak. A varázs, amiről tudjuk, hogy valójában nincs, újra éled. És az mesés.
Én is csak ezért játszok Jézuskát. Mert olyan varázslatos a hangulata. Nem is tudom másképp leírni.
Tavaly a fiam 7 hós volt de úgy figyelte. A nagylányom meg 10cm-el a Föld felett járt. Azt, ahogy a kis szemük csillog nem hagynám ki semmi pénzért.
Családban jó a karácsony. Nagy családban. Akkor van meg ez a varázs. Mikor még csak apával ketten voltunk már nem vártam úgy. Nem volt varázsos. Jó volt h együtt a család csak a plussz, amit a gyerek tesz hozzá már nem volt.

...Márk egy játék kalapáccsal püföli a katicabogarát.....hogy jut ilyen eszébe???? :shock:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

Sziasztok!

Csatlakozhatom???Nekem is 3 csillagom van :D

Kép
Kép
Kép
f.marti

Erdelybol szarmazom, jelenleg Angliaba elunk, ide jottunk szerencset probalni, ha menni fog maradunk, ha nem, akkor haza megyunk.A fiuk itt kezdtek az iskolaevet,nagyon tetszik nekik..Na egyelore ennyit, a tobbit majd, ha befogadtok :wink:

Kép
Kép
Kép
f.marti

fmarti: szia, jó h jöttél, milyen kérdés h befogadunk?? Minden új csapattagnak szívből örülünk! :D
Mesélj, milyen gyakorló 3 gyerekesnek lenni? Nehéz? Dejó h a kicsi kislány lett, biztos ő a bátyusok kedvence. Vagy féltékenység van esetleg?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
dr_nono

http://index.hu/belfold/2009/10/18/megs ... _oltassal/

na ezek után azért csak mondanám a fejeseknek, na ugye....én megmondtam már az elején nem kéne....

és persze a rémhíres levelek amik körbe mentek h ne oltass mégsem olyan alaptalanok.

czeizel nyilatkozott h szte oltassunk terhesen is mert ha az élő vírus nem okoz genetikai rendellenességet akkor az elölt vírus se....

miért van az mégis h az influenzás anya gyerek sokszor károsodottan születik?...és nem feltétlen a magas láz miatt.....sztem nem egészen helytálló amit mond annak ellenére h megvédeni nem tudom az igazam mert nem orvos vagyok....de sztem nem stimmel akkor sem...ha az élő vírus bajt okoz(hat) a legyengített/elölt is.....hisz u.azt a hatást váltja ki mindkettő, azaz immunitást szerzünk az adott influenza vírusra....

dr_nono

Nekünk holnapra kellene eldönteni, hogy kérjük-e az oviban az oltást.

Alapból semmiképp, de most nem tudom, mi legyen, Emi bármikor hazahozhatja, én meg itt vagyok terhesen. :o Nem tudom, melyik a nagyobb kockázat. :shock: :?

A férjem beoltatja magát, pont amiatt, hogy ne hozza haza.

KépKépKépKépKép
uxi

uxi én ha terhes lennék sem oltatnám a gyereket. de ez én vagyok. az új influenza takony meg láz. minden terhesnek eleve antibigyót kell szednie h ne legyen szövődménye. lefolyása 3-4 nap. semmi extra csak túllihegett dolog de ez csak az én véleményem. én jobban féltem a gyereket az oltástól minthogy beadassam egy olyan oltást aminek még a tesztelési ideje sincs meg.....ez én vagyok és ez is csak egy vélemény. Már túl vagy kritikus időn. A lányom infuenzás volt mikor a fiammal terhes voltam. Kaptam antibogyót és nagyobb mennyiségben 3 napig az algopirint h ne legyen 38,5 felett a lázam. Kb 30 hetes körül voltem vagy 25 nem is tudom....és semmi baja nem lett a babának pedig jól elkaptam én is.
De ez nehéz döntés sokaknak (nekem egyértelmű ugyan)és hallgassa a szívedre de ne hagyd h bepánikoltassanak. Sztem

dr_nono

Sziasztok!

Egyetértek Nonoval én sem oltatok. Meg ha esetleg már valakibe bent lappang a vírus (amiről ugye az ember nem is tud) az oltás nagyon csunya dologat tud csinálni + az oltás sem nyujt 100%os biztonságot. Anyosom háziorvos és ő nagyon lebeszélt minket róla. Terhesség alatt meg a 12. hétig veszélyesebbek a dolgok utána meg ha valaki beteg csak a lázcsillapitásra kell odafigyelni. Én is nagyon beteg voltam amikor terhes voltam, de a doktor mama (mi csak igy mondjuk anyosomat :lol: ) azt mondta hogy a babának semmi baja nem lesz ettől, ezért van a méhlepény meg ilyesmi hogy megvédjék. Szerintem az oltás nem tesz jót se az immunrendszernek se a szervezetnek, főleg egy ilyen gyorsan összedobott oltás ami 1 hónapja még csak kisérleti fázisba volt! De ez tényleg mindenkinek saját magának kell eldönteni , hogy oltat vagy nem.

Kép
Kép
chlarissa

Na közben beszéltem a gyerekdokinkkal is, reggeli infója, hogy az 5 év alattiaknak talán le is állították az oltást, most ülésezik vmi bizottság.
Hát mivel ekkora bizonytalanság van, nem adatom be, max ha nagy lesz mégis a járvány, és lesz normális oltás, később még mindig pótolható a dolog, vagy egyszerűen nem engedem oviba.
Minden külső hatást úgysem tudunk kizárni, nem vonulhatunk el a világtól, de ha nem megy majd oviba, talán kisebb az esély, hogy elkapja.

KépKépKépKépKép
uxi

panny: BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!

dr_nono

sziasztok!
Beköszönök hozzátok, én is 3 gyerkőcös vagyok :)

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok csajok!!!

Énisénis hárommókusos!!!!!

Kép Kép Kép
fanetta

Üdv az újaknak! (és régieknek is)

Meséljetek!
Én mostanában nem nagyon érek rá netezni, hiába közeleg az a fránya vizsgaidőszak.
Remélem utoljára kell a karácsonyfa alatt tanulnom. :)

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Szasztok!

Visszatértem mint a szélvész :lol: :lol:

Szarkodott a gépünk..na meg őszi szünet volt és a srácok itthon jampiztak :wink:

oltás:Nono barátnémmal értek tökéletesen egyet...túl van lihegve az egész...a gyerekdokink megmondta h egyátalán nem vészes ez a vírus..3 nap alatt simán meg lehet belőle gyógyulni ha netán elkapjuk...még annyira magas lázzal sem jár...és igaza van Nononak,mert józan paraszti ésszel is kikövetkeztethető h maga az oltásban levő előlt vírusok is igenis okozhatnak bajt..én is jobban félek a mesterséges oltóanygok mellékhatásától mit magától a vírustól.

Látom vannak itt kedves régi ismerősöm az újak között:)

Fanetta!

Csak nem??!!Látom igen!!Nagy -nagy gratula!!!!!!!És hogy vagy?Hogy viseled?Kivi leszek a pici nemére.

Mi is dolgozunk a 4.babánk...júliúsba sikerült is de sajna angyalka lett a 9.héten :( ..azóta most vok a 2.ciklusban és gőzerővel próbálkozunk apával :oops:

Márti!

Neked is üdv itt (is).
És tényleg Angliába próbáltok szerencsét?De gondolom te még nem melózozl...És apa mit talált..milyen melót?Ismerősöknél lakotzk vagy béreltek egy kéglit?Ott már nem érződik annyira a válság hatása?Úgy értem vannak melóhelyek külfödieknek,Mert egy időben az volt hallható h sokan hazajöttek a melóhiány miatt.
A srácoknak hogy megy a suli,Tudtak már előtte angolul?De gondolom te foglalkozol velük a magyar tananyaggal,ugye?!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Bocsi, hogy csak most irok!Nehezen jutok gepkozelbe, meg Anett is beteg volt, megjartuk vele az angol surgossegi klinikat is, na nem kell megijedni, nem volt olyan veszes, csak eppen nem fogadtak mashol, es muszaj volt oda vinni, hogy ranezzen eg orvos, Egy leguti virusos fertozest szedett ossze, pontosabban szedtunk az egeszen ossze, de nala volt a leg veszesebb, idokozben 2 fogicaja is bujt es legyengult az immun
rendszere.

Koszi a fogadtatast mindenkinek!!!

Panny:
hat a noveremnel lakunk egyelore, van boven hely nala egy 6 szobas hazban,de ha sikerul talajt fogni akkor majd elkoltozunk alberletbe. Hat egyelore nagypn nagy ellenallasba utkozunk a munka teren, minka lenne, de nekunk kell munkavallalasi engedely, amit csak ugy adnak meg, ha 3 honapig nem jelentkezik belfoldi munkas arra a melora...Nem konnyu, de megprobaljuk, ha nem megy haza megyunk. En nem dolgozom, a fiukat viszem iskolaba, meg hozom, vezetem a haztartast 7 szemelyre...Szeretik a fiuk a sulit, egesz mas rendszer van itt es a tanulasi modszerek is sokkal masabbak.Nem tudtak csak par szot angolul, de nagyon turelmesek a tanitok mert az iskolanak 40 szazaleka mind mas nemzetisegu.Itt 15 gyerekre van 2 tanito,van idejuk boven foglalkozni mindenik gyerekkel.

Na megyek, mert nagyon almos vagyok!

Kép
Kép
Kép
f.marti

Márti!

Ez így tök jó h a nővéredék is kinnt vannak..azért így sokkal könnyebb,nem?!
Tuti mi is nekivágnánk ha lenne kintt valahol rokon.

És örökre tervezitek a költözést ha bejönnek a melók?Vagy csak amíg gyűjtötök pénzt?

Az angol tanulási módszereket ismerem..másfél évig éltem kinnt au-pairként és pont 6,8,12 éves lányokat hordtam suliba..én tanultam a kicsikkel,én jártam szülőire stb.Hát hogy az magasabb színvonalú lenne mint az itthoni azért azzal vitatkoznék...inkább azt mondanám hogy más :wink: de mindenképp a srácaid javára válik az anyanyelvi szintű nyelvtudás majd.Remélem azért tanítod nekik a magyar anyanyelvet,irodalmat,történelmet is:)

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny:

Hat, ha bejon akkor maradunk,de egyelore nem ugy nez ki.
Ja en egy szoval sem mondtam, hogy magassabb szinvonalu, csak annyit hogy masabb, de mivel nincs magyar ekezet a tesom gepen, lehet rosszul olvastad. Szerintem is a magyar, sot meg a roman oktatas is sokkal kemenyebb mint az itteni.Viszont otthon nem tudom mennyire figyeltek volna a gyerekek igenyeire, tudas szintjere meg stb. Otthon Romaniaba besablonozzak, egy a kovetelmeny mindenkinek, itt viszont a gyerek kepessegeitol fuggoen alitjak fel a kovetelmenyeket. Hat, majd meglatjuk mi lesz.Ugyis csak jovotol kezdte volna Robi a sulit, ha haza megyunk nem veszit semmit, viszont megtanulja a nyelvet, mert ugy szandekszunk, hogy ezt az evet mindenkepp itt befejezzek.
Igen, megtanitom, nem hagyom, hogy ne tudjanak magyarul irni meg olvasni es a tortenelmet is, rajzfilmekbol meg konnyebb dolgom is lesz :wink:

Ti, hogy vagytok?A fiuk mit csinalnak?

Kép
Kép
Kép
f.marti

Márti!

Nekem Márk most kezdte a sulit...és éppen egy ilyen suliba jár amit te is írtál...ezt úgy hívják hogy kompetencia alapú oktatás...azt jelenti amit leírtál:hogy nem mindenkinek egy azonos szintre kell fejlődni hanem mindekinek a saját szintjéhez kell fejlődnie.Nagyon jó tapasztalataim vannak már így 2 hónap alatt is,szuper!! :wink:

Ne légy pesszimista,még bejöhetnek a melók.

És nem lenne honvágyad végleg kinnt maradni?Szülők mit szólnának?

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

végre idejutottam, hogy bemutatkozzak :)

Egyenlőre 3 gyerkőcöm van, Andris 8 éves lesz lassan, és most 2. osztályos, Ági 6 éves múlt, és most kezdte az elsőt, és Vince, aki 9 hós. jó nagyon 3 gyerekesenek lenni, sőt tök jó újra babázni, azér jó sok idő kimaradt a nagyok után, olyan, mintha megin első gyerek lenne....azér fárasztó viszont néha, a nagyok programjai miatt inkább. Vizilabdázni jár a fiam, lányom is csinálta nyáron, most csak úszik, és suli, sé különtorna...szóval van program dögivel, meg aztán a barátok, és a szülinapi bulihegyek :)
4. gyerkőc is tervben van egyenlőre...majd, ráér még, de szertném, ha Vincinek is elnne "társa". A nagyok közt másfél év van, nagyon jó volt nekem akkor az, viszont most nagy a különbség, és a picike csak uncsizna egyedül... na meg én is babáznék azért még....febr. ban lezsek 30,úgyhogy még van időm!
Gödön lakunk egébként, már lassan 3,5 éve.... egy borzasztóan szar újépítésű társasházban...remélem sikerül egyszer saját házba menni....én gyógyszertári asszisztens vagyok eredetileg, csináltam már mást is...
Hú, nem tom mit szokás még írni, kérdezzetek inkább!
egy kép a picinyeimről:
Kép

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Sziasztok!

Nálunk a karácsony úgy zajlik, hogy mi díszítjük fel a fát együtt 23-án délután és 24-én reggelre hozza a Jézuska-angyal az ajándékot. Azért lett így, mert szenteste valamelyik szülőhöz kell menni, és azért nagyon jó nélkülük is karácsonyozni. Csak így minden karácsonyi képen pizsamában vannak a gyerekek. :roll: .

A harmadik tesó projekt újraindul nemsokára, már nagyon várom. Kicsit aggódok, hogy mivel ez iskolakezdésre környékére fog megérkezni a kistesó, mennyire fog a lány megzakkani.

Lkverus!
Nagyon egyke Vince? Nálunk is ha minden jól megy hasonló korkülönbség lesz, és azt gondolom, hogy a nagyok már túl nagyok lesznek hozzá. Viszont én már egy negyediket nem igazán tudnék vállalni - legalábbis most úgy gondolom. Bár 3 évvel ezelőtt nem mondtam volna azt, hogy fogok 3-at vállalni és mégis.

Panny!
Örülök, hogy előkerültél. Több topicban olvaslak és már aggódtam érted.

A karácsony felé jobban benne van az emberben, hogy mást nem tudunk örökül hagyni a gyerekeknek csak a testvéreket. Lehetnek problémák az életben, lehet, hogy kevesebb a pénz, de az, hogy egymást támogatják lélekben egyáltalán nem forintosítható és sok mindenen átsegít.

Mmanya

Kép

Kép
mmanya

[quote="dr_nono"]I írta:dr_nonogen. A gyerek új értelmet ad a karácsonynak. A varázs, amiről tudjuk, hogy valójában nincs, újra éled. És az mesés.

Igen, igen!!!! A gyerek valóban új értelmet ad a karácsonynak (ÉS SOK MÁS MINDENNEK IS!), azaz újra átélhetjük vele azt, mit talán már elfeledtünk!!!
De Nono!!! VAN VARÁZS és VAN CSODA!!! csak mi már elfeledtük meglátni!!!! De a kölkeink rádöbbentenek erre!!!!!!!

Verus: csibészes a mosolyuk a gyerkőceidnek!!!!

Panny: vagy lány lesz, vagy fiú, de ez TUTI!! :D :D :D
Elméletem szerint lány lenne a jobb (mert akkor a nagy, nagy lenne, a hözépsőnek megmaradna a fiú kiváltsága, a kicsi meg kicsi lenne :lol: :lol: :lol: ), de valamiért fiút érzek.

Kép Kép Kép
fanetta

Sziasztok!

Most találtam rátok és nagyon örülök neki, hogy van ilyen fórum is. :D
Csatlakozhatok?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

szia póki! gyere várunk!

fanetta:igen igazad van. Varázs van csak mi felnőttek már nem látjuk. De a gyerek szemének csillogása minket is rádöbbent. Sajna nagyon elanyagiasodott ez a dolog. persze én imádok ajándékot adni (na meg kapni is , hehe ha jót találtak ki :oops: ) de mikor nincs gyerek nincs olyan varázs sem.

lkverus: nagyon szép kinderek! És már 3! Dejóóóóóneked. Én is én is én is!!!!

Apa sztrájkol.....nem akarja....nagyon nem. Nem erőltetem. Megkért zérjam le az elszólásokat.... :cry: de a reményhal ugye....
Iszonyat erős vágyam rá h legyen. Nincs több kétség nincs több kérdés....csak a vágy de nagyon erős.
Apának igaza van sokmidnenben és meg is értem. És nem célom szétfeszíteni a húrt......

De azért itt maradok veletek és álmodozom. Hátha meggondolja magát apjuk...vmi isteni szikra és megkér legyen mégegy. :D Nem adom fel a reményt! Lelkesen imádkozom érte! :D
Kértem Istentől h apa legyen a férjem. Lett. Majd kértem h legyen egy lányunk. Lett. Aztán egy lakást. Azt is megkaptam. Aztán diplomát kértem. Az is lett. Utána egy kisfiút. Lett. És moooooost egy harmadik babát!
Mondtam apának jobb ha vigyáz...jól tudok kérni! :lol:
Mondta csak vigyázzak mit kérek mert megadatik! Ámen. 8)

dr_nono

Sziasztok!

Üdv az újaknak! :D

Ha már a karácsony a téma: akinek jó ötlete támad, ne hallgassa el. Nekem lassan aktuális lesz az ajándékok beszerzése, decemberben már nem fog menni...

Képzeljétek, sikerült a hétvégén olyan gyerekülést találni, ami befér a Suzukiba, és be is lehet csukni az ajtaját, így nem kell lecserélni a kocsit. :D :D :D
Mondjuk nem bántam volna egy nagyobb autót, ez így elég nyomorgás lesz hátul, meg a csomagtartó is kicsi, de ugye az anyagiak... :? Elég furcsán néz ki egy Ignis hátul három üléssel, de régen is voltak nagycsaládok, nagy kocsik meg nem annyira... (igaz, akkor még nem kellett gyerekülés)

KépKépKépKépKép
uxi

panny: most olvastam a másikon h ma tesztelsz?????? HAJRÁ HAJRÁ!!!! Itt is meséld el!!! Nagyon kiváncsi vagyok! Remélem pocaklakód van! :wink: :D
Mesélnél arról a suliról ahova Márk jár? MIért más ez mint a többi? Fizetni kell plusszban? Hányan vannak egy osztályban?
És ha nem egy megadott szintre kell fejlődniü, hanem a maguk szintjéhez képest de az alacsonyabb mint az országos követelmény akkor nem lesz esélye továbbtanulni? :roll: Vagy ezt hogy hidalják át?

dr_nono

Fanetta, nálunk nagyjából hasonló korkülönbség lesz a gyerekek között. Nem tudom, milyen lesz 3 kicsivel...:wink:

KépKépKépKépKép
uxi

uxi: milyen gyerekülések vannak? A súly szerintit is leírnád h meddig jók? Nevük?

karácsony...passz.

Mikulás: Hugo-hami közösen és egy író pléd Márknak. Ez egy kistakaró szerű és egy vízzel feltölthető szivacsvégű tollal lehet rá rajzolni. Ha megszárad eltűnik. Nagyon jó. Már volt de töknre ment a lánykámnál. De mivel a kispasim folyton a tollakkal machinál és már megkapta a fal a kárpit és a szőnyeg is az új designt nem adom neki oda. Így viszont visít.

dr_nono

uxi: Boldog 4. szülinapot a lánykádnak! Bocs h csak most vettem észre! Még belefér a 8 napba! :oops: 8)

dr_nono

Nono: te atán tényleg nagyon jaóóól tudsz kérni, az má tuti!!!!! :D :D :D (úgy láccik, a Nagyfőnök egyik kedvence vagy :lol: )

Uxi: még én sem, de erős a gyanúm, hogy hamarosan megtudjuk mindketten!! hihi

fmárti: Én is Erdélyből származom!!

Kép Kép Kép
fanetta

Nono! Nálunk pont ugyanez volt a szitu. Apa nagyon nem akarta a harmadikat. Az első gyerekünk a kapcsolatunk elején született, utána nagy szünet következett, mert meg kellett teremtenünk az anyagi hátteret, egzisztenciát. Aztán már közel a 30-hoz, elkezdtem nagyon vágyni egy baba után, egy évembe telt mire végre sikerült meggyőzni, így még 29 éves voltam mire megszületett a fiunk is. Ezzel le is zártuk mindketten a család további bővítését. DE! mikor másfél éves lett a fiunk, sosem gondoltam volna, újra feléledt bennem a vágy és ismét jött a győzködés, ami mindig apa idegrohamával végződött. :wink: Véletlenül estem teherbe egy évvel ezelőtt és ahogy pennynek, nekünk is angyalka lett a babánkból 10 hetesen. Nem volt kétség, hogy megtartsuk, de sajnos nem úgy alakult. Nagyon nehezen viseltem és apa is. Már eltervezett mindent, beleélte magát. Aztán márciusban az évfordulónk napján megfogant, ismét gumi mellett, a mostani babánk. Úgy gondolom, attól függetlenül, hogy nem vagyok hívő, hogy ez így volt megírva, így volt elrendelve, ez a mi sorsunk. Ugyanis a fiunk is ezen a napon fogant és most a kislányunkkal ugyanarra a napra vagyok kiírva, mint a fiunk szülinapja, dec. 15-e. Apa nagyon boldog, nagyon várja a kicsit és hihetetlen, hogy ő, aki annyira ellenezte, most ennyire boldog.
Biztos vagyok benne, hogy nálatok sem bánná meg a férjed, de tudom milyen nehéz rábeszélni őket.
Bocsi így elsőre a monológért, legalább egy kicsit többet megtudtatok rólam is. :)
Panny! Gyere amint megtudod a teszt eredményét, szorítok!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Nono!
Én most zöld utat kaptam apától, de sokkal nagyobb lesz/lett így a korkülönbség, mintha Miksa után jönne a kistesó. De Neked is össze fog jönni, megvannak az összeköttetéseid. :D Párod észérvek miatt nem akarja?

fanetta!
Mikor mész legközelebb vizsgálatra?

Uxi!
Hogy érzed magad? Hogy bírod a két manó utáni mászkálást nagy hassal? Gratula a gyereküléshez!!!

Pókica!
Nagyon jó, hogy Te is itt vagy - mint nagyonjövőbeni 3 gyerekes, szeretnék minél több tapasztalt anyukát "beszerezni".

Lkverus!
Andrissal kell/kellett tanulni? Ha igen, mit csináltál a másik két aprónéppel? Hogy tudtad őket lefoglalni?

mmanya

Kép

Kép
mmanya

Szasztok!

A teszt:Pozitív :wink:

De még nem kiabálom el a júliúsi történtek miatt.

Nono!

De múltkor már nem rábólintott apa ha lesz nagyobb lakás vagy házatok akkor jöhet hármaska?!

suli:22-en vannak egy osztályba.Általában csoportokban tanulnak,de nem minden órán..ez a kompetencia alapú oktatás lényege.Természetsen azért van egy alap szint ahonnak indulnak a gyerekek..tehát az nem fordulhat elő h nem tudnak majd továbbtanulni.Amúgy válogatott osztály(de ezt csak zárójelben :wink: )Nem fizetős,sima állami suli.Most újították fel 1 milliárd forinttból tiszta önerőből az Önkormányzat.Nagyon szupi,modern.Európai szinten a leges legmodernebb :wink: Tudom hogy nem minden a környzet(mert a tanító fontosabb)de azért az is jó hogy ilyen szép és modern környzeteben tanulhatnak,nem?!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Pont ilyen fórumot kerestem remélem csatlakozhatok.Mint látjátok nekem sincs sok külömbség a lurkóim között.

Uxinak meg extra üdv :D :D

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Panny:Gratulálok a pozitív teszthez.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Panny! Gratulálok!!!!! :D :D :D :D :D :D :D Még persze nem kiabálunk el semmit, de csak pozitívan! Máshogy nem is lehet! Mikor kellett volna megjönnie, hány hetes lehetsz? Mikor mész a dokihoz?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Jaj panny ez annyira jó hír!!!!! GRATULÁLOK!!!!! és halkan jegyzem meg irigy vagyok... :oops: nekeeeeeeem is keeeeell!

Amúgy apa rábólintott. De amikor élesbe került volna a dolog visszatáncolt. :cry:

pókica: dejóóóó. Olyan jó ilyeneket hallani! Gumi mellett?????? AAAAzt hogy hoztátok össze???? Najó nem akarok tolakodni.... :oops: de ilyen csodát!!!!

Szia hemej! Látom friss pocilakód van!

panny: mikorra vagy kiírva ezek szerint akkor? Gondolom már azt is tudod! :lol: Augusztus eleje körül nem ? :roll:

dr_nono

Nahát, szia Hemej, üdv itt is! :wink:

Panny, gratulálok! Kb mikorra várjátok?
De jó lehet ez s suli! Egész kedvet csináltál már a múltkor Gödöllőhöz. :wink:

Mi ma voltunk ultrahangon, minden rendben, 1645 g -ra becsülték a súlyát, pont jó a mérete. Fejvégű, s kiderült, hogy a térdét tartja a köldökömben, nem a talpát. Hetek óta alig tudom visszanyomni, állandóan kidudorítja a köldökömet.

Mmanya, hála Istennek jól vagyok, leszámítva a szokásos nyűgöket (álmatlanság, nehéz elhelyezkedni este az ágyban, hogy aludni is tudjak).
Az oviba vonulást kicsit unom, de azt is inkább amiatt, hogy az egész bandát magammal kell cipelni, s most még babakocsink sincs, kitört a kereke. Nem mintha Beninek kéne, csak magam miatt tettem bele eddig is, hogy ne kellejen kétfelé szaladnom a két gyerek után... szóval kalodaként funkcionált. :D

Nono, köszi a köszöntést!

Ülések: van egy 0-18 kg - Chicco, meg egy 9-35 kg-os, ez Top Rider. Ezek elég nagyok, kaptuk őket, most ezt használja a két gyerek.
S vettünk melléjük egy ilyet:

http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25

Nem ez a szín, meg mi 15990 -ért vettük. Nem a legextrább ülés, de ez az egyetlen, ami befért. Megvettük volna a márkásabbakat is, még mindig olcsóbb, mint a kocsicsere, de nem lehetett volna becsukni a kocsi ajtaját...

Szóval ezt az újat kapja majd Emi, Beni marad a 0-18 kilósban, a baba meg hordozóban. Aztán ha a baba kb. egyéves lesz, megkapja ő a 0-18 kilósat, Beni meg a 9-35 kilósat.

Így már elleszünk ezzel a kocsival. Hacsak nem lesz nálunk is később "baleset" és befigyel egy négyeske... mert akkor már 7 személyes kocsi kell...

KépKépKépKépKép
uxi

Hm, hm...bizony gumi mellett az angyalkánk is és a mostani pocilakónk is. Azért írtam, hogy ennek így kellett történnie, ugyanis mindkét baba fogantatási hónapjában csak akkor egyetlen alkalommal voltunk együtt egész hónapban.
Gondoltam már rá, hogy apa keze lehet a dologban, mert ő sosem mondta ki egy gyerek előtt sem, hogy szeretne babát, hanem csupán nem védekezett egyik este.
Mennem kell fürdetni, öltöztetni, holnap jövök. Nagy már a pocak, nem jó itt ülni. :oops:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica, most mit vártok, kisfiút, vagy kislányt?

KépKépKépKépKép
uxi

Pókica!

Gumi mellett??......csodababa :wink:

Nono!

Júliús 13. a dátum.Márk fiam is júliusi..fel vok készülve egy újabb Oroszlán gyerekre :shock: :roll: :lol: ..a másik két Kos mellett ez már gyerekjáték lesz :lol: :lol:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

[quote="pókica"]. írta:pókica..nem védekezett egyik este....

Pókicica: És te eközben hol voltál??? :lol: :lol: ez úgy hangzik, mintha egyedül hozta volna össze :lol:
(becs szóra nem bántani akarlak, csak feladott labda volt :D :D :D )

mmanya: holnap megyek uh-ra. És akkor eldől, hogy látszik-e a nem, avagy igen lészen :lol: :lol: :lol:

Panny: szorítunk!!!

Kép Kép Kép
fanetta

Uxi, most kislányt várunk. Felváltva jönnek a nemek. :)

Fanetta! :lol: :lol: :lol: Ott voltam én is, de én mindig készen állok egy újabb baba fogadására. :wink: Apa a realista, én a szívem után megyek. Tehát felőlem bármikor jöhet, ha ő úgy látja, hogy belefér, nálam termékeny talajra talál. :D
Gyere mihamarabb az uh-os hírekkel!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy

Pókica!

Jó ez a termékeny talajos mondat :wink:

Nálunk is valahogy így volt a hármassal meg most a négyessel...én mindig készen álltam és apa döntött végre az igen mellett :wink: Általában a férfiak a realistábbak és az átgondoltabbak ....mi nők tényleg a szívünk után megyünk/szülünk :wink: :wink: :wink:

Fancsi! :)

Kivi vok hármaskád nemére!! :)

Panni
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára panny 2009.11.06 14:50-kor.

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

Gondoltam beköszönök most, hogy van egy kis időm, látom sokminden történt amiota iskolába járok és nem nagyon van idő jönni :cry:
Még nem olvastam mindent vissza,de ez is meglesz.

Panny!

Neked gratulálok és nagyon örülök :lol:

Kép
Kép
chlarissa

sziasztok! Hát időm mint a tenger...na ezért nem jöttem ezidáig!
Valaki kérdezte, hogyan tanultam Andrissal? Hát sehogy...hétközbe nem hoznak haza táskát, mert isiotthon van, így lecke sincs, 7végén meg amikor Vince alszik, átnézem a táskát, kikészítem a házikat, gyerek megcsinálja, én meg ellenőrzök.... Ági addig rajzolt, meg egybek...most már ő is sulis, úgyhogy kikészítek mindenkinek mindent, és kisangyal módjára csinálják...ha vaalmi nem sikerül, azt persze megmagyarázom, meg Andrisnál már idén kell környezetből, meg nyelvtanból batanulni dogokat, azokat kikérdezem....általában mindent tud, nem kellett semmit belésulykolni, iszonyat okos, gyors gyerek, és imád tanulni!
Ági kicsit nehezebb, "matekproblémás"( tanítónéni szerint), szar a tanár, szar a rendszer, ami szerint tanulnak, el is vagyok keseredve...de bizti belejön előbb utób...azért 93%os lett a tesztje, szóval nem gáz, csak nem tökéletes.A hülye atnítónéni meg sulykolja belé, hogy béna a matekhoz, és folyton gyakorolnia kell....a gyerek meg totál elhiszi,egy kis pirospontot sem kap soha, semmi motiváció!!!!Andriséknál tök más.....

Panni! Gratulálok a pozitív teszthez! dejódejódejó!
Pókica! Tök jó, nemsoká meglesz a bébike! Hú, azért ilyenkor úgy irigykedem! Jó volt pocakosan! :) Bár ami késik nem múlik.....a múltkor apa is védekezés nélkül meglepett :wink: aznap megjött...de én aztán igazán termékeny vagyok....gondolkodtam, hogy legyen e 72 órás tabletta vagy ne, annyira ellenkezik az elveimmel, meg hát akarnánk még egy utsó csemetét, de még korán lenne most nagyon....nem készültem fel se szervezetileg, se agyilag, meg még fiatal vagyok, nem akarom ilyen korán letudni....szóval sok indok, végül a sorsra bíztam...ha lesz bébi, akkor annak így kelett lennie, ha nem ,akkor meg tök nyugisan készülhetek rá fel....nem tom mi van még...megvárom megjön e a köv.menses, érzésem semmi. szerintem semmi nincs amúgy.azér izgi kicsit...

Kép
Kép
Kép
lkverus
Göd

Ikverus!

Hát nálunk megy a tanulás hétközben is..meg a gyakorlás.Eleinte nálunk se adták haza a füzeteket,könyveket..aztán mi szülők "fellázadtunk"hogy ez így nem jó mert nem látjuk h aznap épp mit vettek,mit kéne gyakorolni stb..aztán azóta mindent hazadanak amit aznap vesznek.Én minden nap átnézem Márkkal az aznapi anyagot,átnézem hogy milyen lett a házija(ha úgy ítélem meg radirozok és újraíratom :wink: )és utána minden nap fél oldal írás gyakorlás,fél oldal matek gyakorlás.Már a gyerek is beállt erre és nem kell noszogatni....Csak az a gáz néha h tök későn ér haza úszásról vagy néptáncról..akkor kicsit noszogatni kell de megcsinálja.És hétvégén is megy a gyakorlás mert azt vettem észre h ha kihagytuk a hétvégét akkot nehezebbn áll vissza a sulira. :?

És tök érdekes hogy amikor Márk ír Krizsit nagyon érdekli..sztem Krizsi egy csomó mindent meg fog tanulni Márkkal együtt sokkal előbb mint a suliban :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

jaj mit nem adnék ha apa meglepne csak úgy a kiskatonákkal...no gumi.... :lol:

van egy viccem:
Arisztid VISSZA megy a boltba és reklamál:
-máh kéhszer mehmontham, hogy nehm epehízű óvhszeht kéhek hanem epehízű hágógumit!
:lol:

suli: hát bevallom kicsit tartok tőle. Najó nagyon. Bár odébb van azért de mikor egy zűrös éjjel után fel kell kellnem reggel fél 8kor (zűrös éjjel=4-9 kelés) akkor is majd kihalok. Mi lesz ha 8ra kell beérni és nem 8óra 15re.....vagy 9re ha épp nem bírtam kikászálódni......

uxi: köszi a választ.....jó tudni h sakkozva azért de befért a 3 ülés....azt viszont nem tudom h fogsz beférni 3 gyerek + 2 felnőtt ruháival....na az zűrös lesz ha mentek v.hova. De ez legyen a legnagyobb bajobb ennél nagyobbat sose! :wink:

dr_nono

Nono, ha nagyon nem férünk a csomagolással, lehet felrakni tetőcsomagtartót, van hozzá sín. Bár inkább a babakocsi miatt lesz gond eleinte.

KépKépKépKépKép
uxi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?