Ma voltunk Szabival usziban
- a 2007es tavaszi topic, Magzatok...kor szerint irogatok, ott vannak a képek. Én nem csináltam, de nagyon jó volt!
Ósió,
Jól felkészültél!
Nekem a súllyal, kondival és a vassal voltak problémáim. Pedig volt egy jó évem arra, hogy felkészüljek. Nati előtti -5 kg-mal szeretnék kezdeni, de lehet, hogy az csak álom lesz. Nagyon nehezen megy a fogyás úgy, hogy nem tudok és nem is szabad fogyizni.
Pedig csak 7 kg van addig és majd egy év. De még így is szinte reménytelennek látom.
Azért is mondtam a BabaPatikát, mert azt csak úgy leemelheted a polcról és nem is kell érte fizetni. Nekem bosszantóan sokba kerülnek ezek a magazinok, pedig még előfizetésem is van. Függő vagyok, ami a babákról való olvasást illeti.
Szerintem fórum ide vagy oda, az nagyon fáj, hogy valaki próbálkozik, neki nem sikerül, a másiknak meg igen. Még akkor is, ha teljes lelkéből jót kíván a másiknak és dehogyis venné el tőle az örömöt. Meg nem is kell hozzá fórumozni, jön a hideg zuhany magától is. Amikor Szabival teherbe estem, boldogan mondtam barátnőmnek. Már ők is régen próbálkoztak, arról nem is beszélve, hogy mennyi idejébe került, hogy párját is rávegye, mivel neki már vannak nagy gyerekei előző házasságból. Végighallgatott, lehetett érezni, hogy valami nem ok. Nagy unszolásra végre elmondta, hogy pár hete jött ki a kórházból, mert elhalt a magzat és művileg kellett befejezni. Ha tudtam volna, hogy terhes volt...
Szabi most fél éves, amikor meglátogattunk őket, sírni tudtam volna. Annyira szertne már babát és olyan boldogan tácoltatta kicsi manómat.
Tabati,
A fogorvost jobb minél előbb letudni. Röntgent érdemes csinátatni még húzás előtt is gondolom. Azt meg terhesen talán nem kéne. A fog nem a kalcium miatt gond. Terhesen sokkal gyakoribb az ínygyulladás és hasonlók. Terhesen is lehet fájdalomcsillapítót adni, mert az lokális, a babát nem zavarja. Az más kérdés, hogy mennyire akarsz folyamatos hányingerrel egy órát nyitot szájjal ücsörögni, amikor még különböző dolgokat is dugdosnak a szájadba.
Ha van egy gyulladt góc, az vetélést is okozhat vagy koraszülést!
Sport terhesség alatt nem gond, csak olyant nem csinálhatsz, ami sérülésveszélyes, pl lovaglás. A jó kondi szerintem nagyon hasznos és a rendszeres sport terhesen egy csomó kellemetlen dologtól megvéd. A tested nagyon jól tudja, hol a határ. Rá fogsz érezni. A tánc a magas sarkú miatt lehet problémás már az elején is. Az egyensúlyérzék döbbenetesen romli, az ízületek lazulnak, nagy a sérülés valószínűsége.
Akíra,
De, itt is ez lesz. Ez a velejárója a fórumoknak. Nem kell szívre venni. Szépen lecsillapodnak a kedélyek, átrendeződnek a dolgok és megy szépen minden tovább. Vannak persze bunkók, ha szerencsések a topiclakók, akkor ők mennek és a normálisok maradnak. A 2007 tavaszi topic most nagyon jó, ismét visszataláltunk az emberi hangvételhez. Visszanézhetnél, ha gondolod.
De tényleg ne aggódj, pár nap/hét, és megint rendbejön a másik topic is. A személyeskedést és a másik gyerekének a leszólását és a kő bunkó kategóriának veszem.
A régi-új dolog nálunk is felmerült, de szerintem jól oldódott meg. Aki szintén új kategóriába sorolta magát, az is ellentmondott annak, aki acsarkodva morgott a többiekre, minősíthetetlen hanghordozásban. Szerintem sem lehet elvárni, hogy valaki minden este ellenőrizze, hogy is van Jancsi és Juliska torokfájása. Meg az sem jó, egyetértek, hogy valaki csak ontja a képeket, dumál magáról és közli, hogy ő nem tud reagálni mások problémáira, mert nincs véleménye. Akkor szerintem fogja magát vissza. Mert a legtöbb embernek max arra van ideje, hogy egy oldalt visszaolvasson, vagy néhány hszt. Akkor meg hagyjuk meg az esélyt, hogy elolvassák annak is a kérdését, aki csak néha ugrik be, ne ötsük tele magunkkal a netet minden nap minden órában.