Új privát üzeneted érkezett!

Így áll jelenleg a hóhelyzet:
http://www.idokep.hu/?oldal=idokep

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!

Minnyá nézem!

Dagasztás után úgy 40percet kelt a 40fokos sütőben. Formázás után is egy jó 25-30percet. Aztán sült 30-at. Én most tettem kis rum aromát a tejbe, amivel locsoltam és megspricceltem a kakajót is. Így nagyon tuti lett. Imádom ezt a receptet, mert mindig sikerül. Ropogós, illatos csigabiga lesz belőle. Nyamm!!
Vendég

Dalika!
Jajj..nagyon sajnálom a vizslikét :cry:
Hátha van még remény!!!

Kötelező jelleggel tessék hírt adni a babádról mikor megszületik! Te is a csapat tagja vagy!
Akár az én számomat is elmentheted.
Te benne vagy már a táblában?

Basszus, a múltkor még azt néztem, hogy legalább az 500 hsz.-em legyen meg mire szülni megyek, de olybá tűnik meg lesz a 600. is...grrr

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Én meg f@szán lehagylak a két hetes regemmel... :oops: :oops:
Vendég

Na jól van, de Te vagy a Nóri! :lol:
Neked kötelező! :D

Kattkat

Kép
kattkat

Katica: csak beírtam a google-ba hogy vízöntő vagy halak és ezt találtam.

Lara: a málnalevél tea nekem is ízlik. Én mézzel és pici citrommal iszom, ha lehet még forrón. A mate teára emlékeztet leginkább az íze, de azt sajnos terhesség és szoptatás alatt nem ajánlott inni.
zuzmooo

Szülés előtt nem emelkedik meg kissé a vérnyomi?
Nekem 2 napja 135/78 és 138/75.

Kattkat

Kép
kattkat

Nori!

A sok apro hozzaszolasoddal meg szep, hogy mindenkit beelozol! :lol:
Most majd mi is igy csinaljuk, OK?
Vendég

Peldaul most Kattkatnak siman valaszoltam volna az elozoben, de inkabb irok kulon, igy mar egyel tobb van. :D

Vernyomas: en ugy tudom. hogy siman a terhesseg vegere emelkedik kicsit szepen, alattomosan. Nem feltetlenul ugy, hogy gond legyen vele, csak siman a korabbihoz kepest magasabb lesz.
Nekem Kristoffal is az utolso ket hetben mar emberi vernyomasom volt, elotte aprocska, most szinten, ma 110/73. De mult heten a ket oras varakozas utan volt mar 130 is. :shock:
Vendég

Hát ha felmegy a vérnyomi az nem jó...
Nekem azt mondta a dokim, hogy 140/90 fölött azonnal hívjam!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kattkat!
Szolni kellene a vonalzos babadnak, hogy mindjart leszall a vonatrol.
Mondjuk nekem is ki kellene nezni, mert mar elvileg ideert a golyam a kepen. Most meg itt fog korozni szegeny kolkommel 1-2 hetig a haz felett, vagy mi a szosz? :lol: :lol:
Vendég

Na, mi van, Bea?
Be akarod hozni a lemaradást? :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

én lehet, hogy mazo vagyok, de szeretek dagasztani kézzel :)
kalácsot, kelt tésztát nagy élvezettel dagasztom :)

a kenyérsütőről egyébként tőletek hallok először jókat, eddig mindenki szidta, hogy semmire sem jó ... :oops:

boruska

Ah, ugyan. Arra eselyem sem lenne.
Az a baj, hogy a jovoben is igy lesz: kizart dolog, hogy orarol orara kovetni tudom majd a forum eletet ket kolyok mellett, meg igazabol nem is szeretnem, mert felek, hogy tobbet fogok a gep elott tolteni, mint mashol. Attol meg lelkiismeretfurdalasom lenne es nem is kedvezne a csaladi eletemnek.

Amikor dolgoztam, akkor is minden nap olvastalak benneteket, de csak nap vegen. Akkor nyomtam egy-egy hosszabb hozzaszolast, de egy ido utan mar az is elmaradt, mert semmi ertelmet sem lattam.
Az a gond azzal, hogyha nem folyamatosan olvasok, hogy hozzaszolni sincs mar ertelme egy-egy temahoz, mert a tizkor feldobott temarol delutan otre mar mindenki elmondta a velemenyet, tobben ugyanazt. Akkor en mar nem fogom feleslegesen jartatni a szamat.
Nah, amikor meloztam es csak este tudtam volna irni, akkor epp ezert nem szoltam hozza szinte semmihez: mar minden el volt mondva haromszor.
Szoval en lemaradas behozasa helyett eppenhogy lemaradni fogok meg jobban, ha Erik megszuletik. :?
Vendég

Boruska!
Attol fugg a kenyersuto megitelese, hogy ki mire szandekszik hasznalni. En ugy vettem eszre, hogy altalaban csak olyan emberek szidjak, akik csak fellangolasbol akarnak sutni es nem azert, mert elvezik es hajlandoak is kiserletezni. En nagyon ritkan hasznalom a kenyersutot a papir szerinti funkciojara, ami ugye abbol all, hogy a hasznalatiban van 10-15 recept, amit sutogethetunk felvaltva. Sokszor en csak dagasztok (mert mint irtam lusta is vagyok, utalom is csinalni), majd az uston kivul tovabb viszem a receptet es sok szep dolog kerekedik ki belole.
A kenyer meg egy igen erzekeny dolog: vagy sikerul, vagy nem, vagy bejon a csaladnak es elfogy azelott, hogy mindenki jot evett volna belole, vagy egy kicsit carabb lesz es harom napig nezitek, kozben eszitek a boltit.
Sokan meg ugy kepzelik el a kenyersuto vetelt, hogy ha lesz egy ilyen otthon, akkor csak hipp-hopp csodadolgok fognak belole kimaszni, ami mindig jo lesz es szep, mint a mosogepbol kiszedett ruha. Hat, ez nagyon nem igy mukodik...

Ha jobban belegondolok sokan egy tepsit, egy jo minusegu kest, vagy egy normalis labast sem tudnak ertekelni. Nekem peldaul van ismerosom, aki annak ellenere, hogy tobb gyermekes anya, de egy ep ebedet nem tud megsutni. Hiaba kapott innen-onnan tok jo konyhafelszerelest, a sult huson tovabb nem jutott. A tok jo edenyek, labasok addig allnak meg a konyhajaban, amig az elso dolgot oda nem egeti benne, utana o mar nem takaritja, dobja ki, megy a kutya ele.
Nah, hat gondolom, hogy ha tole kerdezed meg, akkor nem sok jot fog elmondani a komplett berendezeserol.
En meg olyan eloszeretettel vasarolgatom a victorinox keseket, mintha kb gyemantot vennek es epp ennyire becsben is tartom. Nem is nyulhat hozza mindenki ezekhez. :oops: :oops:
Vendég

Bea!
Ha nem is szólsz hozzá nap mint nap, de néha adhatsz magatokról életjelet Erik megszületése után is! Sztem mindenki szívesen venné.
De majd meglátjuk kinek mihez lesz kedve.

Kattkat

Kép
kattkat

Nekem nagyon bejött a fórumozás a terhességem alatt. Egyrészt jó unaloműző, másrészt egy csomó mindent meg tudtunk beszélni. Amit egyébként a barátaimmal tennék, de mivel mindenki más városban lakik, mint én és ráadásul erről a témáról nincs is semmi tapasztalatuk. Szóval nagyon remélem, hogy aktív marad a fórumunk, bár biztos kevesebb időnk lesz rá a babák mellett :D
zuzmooo

Nekem is nagyon bejött ez a fórum, pedig sose csináltam eddig más témában, de ez a babavárás így összehozza az embereket - spontán hogy találna ez ember lánya magának 'egykorú' terheseket?
Én pl. egy csomót mesélek rólatok, meg hivatkozok rátok, amikor a barátnőkkel beszélek :)

boruska

Bea!

Szívemből szóltál. Nálunk sem értette senki, miért veszek Wüsthof kést Lacinak a szülinapjára 30eFt-ért. Aztán már anyám is azt kért! :lol: Szóval mániákus vagyok én is. Laci is. Ezért nem lesz külön budink az alsó szinten. És ezért lesz akkora a spejz, mint másnál a gardróbszoba. És igen, van karamellizáló pisztolyom is itthon. :lol: Meg bazinagy ikeás vágódeszkám. És jó késeim. Minden szülinapra-karácsonyra konyhacuccot kérek! :oops:
Vendég

Nem értem, miről beszéltek... :shock: Mi az, hogy kevesebb idő gyerek mellett??? :D
Na jó, most reggel 7-hajnali 2ig helyett 9-23ig vagyok. Plusz éjjel minden szopinál jövök és olvasok! :-)

Juci Hannáról küldtem képet gmailre.
Most viszont vacsi és két gyerek fürdetése jön nálam!
Vendég

Kenyérsütő gép: én korábban kifejezetten nem vágytam rá. Nem igazán szeretem azt a kenyeret, sokkal jobban ízlik a bolti pihe-puha friss fehér kenyér :oops: De nagyon szimpatikus az a funkciója, hogy lehet benne dagasztani, keleszteni.
Egyszer, ha végre elköltözünk a panelból és lesz egy gyönyörű, jól felszerelt konyhám, akkor majd szeretnék egy olyan mindentudó robotgépet, mint a Nórié.... :roll:
zuzmooo

Agic, ja azt nem tudtam, hogy ezt az eseményt a doki vizsgálata előzte meg...Akkor ez más, akkor nem biztos, hogy jelent valamit. Mert ha magától jön ki az azért biztatóbb. Nekem 12 napja jött ki, a dokis vizsgálat másnapján, aztán azóta sincs semmi :(
Viszont ezután nálam beindultak a jóslók és 2 napig nagyon gyanús volt, hogy lesz valami, aztán abbamaradtak.

Kakti, megnéztem a hóhelyzetet, legalább mára is van amibe kapaszkodhatok, már ami a reménykedést illeti :)

Kattkat, te meg a vérnyomi emelkedésben reménykecc, mi? :D :D mindenki próbál kapaszkodni valamibe :D
lara

Lara!

A valamibe kapaszkodasrol az jut eszembe, amikor Kristofot mar a 37. hettol vartuk (merthogy ezt josoltak a meretek alapjan en meg voltam olyan hulye es beleeltem magam). Nah, mi minden jelet lestunk. Egesz nap csak jelet figyeltunk. A jol ebredtem, az mar jel volt. Ha rosszul, akkor az is jel volt.
Ha fingott a kutya, akkor mar az is jel volt.
Ha Ferinek fajt a hasa, akkor az is jel volt.
Huh, de nyomasztottuk egymast a jelekkel, meg a remenykedessel es a turelmetlenseggel.
Anyukam mondogatta, hogy ne tepjuk az idegeinket ennyire, mert a szulest altalaban nem jelenti be a gyerek ket nappal korabban, vagy ha meg jelzi is valami, akkor is csak utolag tudjuk, hogy mi is volt az. Merthogy a gyerek egyszercsak megindul es hipp-hopp itt lesz.
Nah, ezzel engem nem nyugtatott.
Es jeh: tenyleg ugy tortent. :lol:
Vendég

Reni: hát nekem vajúdás alatt a masszázs jelentette a legjobb fájdalomcsillapítást.

Ha benn lesz a párod, akár most is megmutathatod neki a masszázstechnikákat. Megpróbálom őket leírni (most is próbálkozhattok, nem okoz szülésindítást vagy bármi bajt):
1, nekem ez jött be egyedül: ahol a medencecsont és gerinc találkozik (kb a gerinc végétől felfele 10-15 cm) ahol az alsó ív legkijjebb része van a gerincnek, e csomópontban fekvő nyolcasokat simítottak nekem. Kb ahova mostanság divatos tetoválni. Egy kicsivel derék alatt.
2, ugyanezt a pontot kell stimulálni: a két kezét egymásra teszi (tenyér és kézfej ér egymáshoz), és a hüvelykujj kiindulásánál lévő puhi húsrészt erre a pontra teszi. Nyomást fejt ki közben húzza lefele a feneked fele a kezét. Marha nagy erővel. Érdekes, ott azt kívántam bár erősebbek lennének.
3, állítólag jó, nekem nem vált be: szintén e ponttól indul ki, mögéd áll, mindkét tenyerét egymás mellé teszi, és felfele simít egészen a lapockáig, mintha pálmafát akarna a hátadra rajzolni és ez lesz a törzs és a legfelső levél, majd vissza, a következő felfele simítás a lapocka alatt megy ki oldalra és vissza (törzs és középső levél), majd a derékra és vissza.
4, ez is jó, bár erős masszív embör kell hozzá: a csípőcsont felső részét hátad mögé állva két kézzel összenyomja (mintha csárdás lenne, csak nem derékra teszi a kezét, hanem a csípőcsont felső végére). Mivel nem fix a csípőcsont kerülete, mert 2 helyen porcosan illeszkedik (ez csak a nőknél van így kifejezetten a szülés miatt) és az oxi hatására ezek a porcok is fellazulnak ezzel a módszerrel tul. Mint a harapófogó felül összenyomja, alul jobban szétnyílik a csípő és több helye lesz a babának. Ezt nem próbáltuk, de állítólag a fájások csúcsán nagyon jó. (amit én láttam videót, ott ezt két ember csinálta, úgy hogy a nő egyik másik oldalára álltak, a két ember egyik egyik kezét a csípőre tették a másikkal összekapaszkodtak és úgy tolták össze a csípőt)
Ha valami nem érthető kérdezz, ha érdekel a módszer.

És még egy fájdalomcsillapítás: vízivás (ha engedik).

zarja

Igen Lara!:)
De estére kicsit lejjebb ment 131/74.

Jövőhét csütörtökön pedig jön a sógornőm a férjével 4 napra, aminek rohadtul nem örülök most.
Nagyon aranyosak, de pont az első hetekben NEM AKAROK senkit körülöttem látni, kivéve anyóst és a szüleimet.
Majd még azért is aggódhatok, hogy az éjszakai gyereküvöltés mellett nem tudnak aludni a "vendégek". Akikből persze a sógornő jobban itthon van, mint én.
Ők külföldön laknak és mostanra tudták összeszervezni a hazautazást, így nem elégedetlenkedhetek.
Mondjuk van egy kis lakásuk Pesten, csak sokkal kényelmesebb egy kajával feltöltött meleg lakásba hazajönni, mint egy fűtetlen kajamentesbe.
Még az a szerencse, hogy ha itt is vannak, csak aludni járnak haza, amúgy program, program hátán. Legalábbis remélem, hogy ez most sem lesz másképp.Ehhhh....

Kattkat

Kép
kattkat

Juci!
Bájos kiscsaj Hanna! :)
Várjuk a holnapi (vagy utáni) beszámolót!

Kattkat

Kép
kattkat

Ti a párotokkal szoktatok a számgépen osztozni, nekem a 3 sarjat kell letuszkolni róla :D . Még jó, hogy idővel elmennek aludni. Csak mire eddig jutottunk a jegyzeteim , amiket délután írtam elavultak :( .
Hó nálunk nincs, egész nap olvadt. Apa viszont azt mondta, hogy intézzem el a dolgaimat a héten, mert a jövő héten szülünk :wink: . Hát ha ez a gyerek már most szót fogad neki...
Csinálnivaló mindig akad. Szülés után is megvár. Szerintem anyósom is be fog esni, ha megszületik a manó, bár nem nagyon kívánom. De hogyan mondjam neki, hogy ne jöjjön, amikor szükség idején meg rögtön ugrott. Majd elviseljük egy darabig.
pammut

Nagyon szép kislány lett Hanna! :)
És igen, várjuk a beszámolót!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Na, nekem mára sikerült megértetnem anyukámmal és tesómmal, hogy semmi értelme, hogy akkor riasszam őket, mikor megyünk be a kórházba. Nyilván szólunk nekik, de megmondtam, hogy eszükbe ne jusson odajönni, mert úgysem jöhetnek be, annak meg semmi értelme, hogy ott toporogjanak a folyosón. Ha Lili megszületett, akkor majd ráérnek odajönni (ezt nem tudom megtiltani nekik), úgysem engednek minket ki rögvest a szülőszobából. De végül megértették. :)
A kakajóscsigabigák sülnek... nem tudom, milyen lett, mert nem sikerült annyira szorosan feltekerni, és a fele kakaó kiszóródott belőlük, mikor felvágtam, de remélem, azért maradt is valami. Majd kiderül... Azért sztem el fog fogyni így is... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hú lányok!

110g :shock: Asszem lassan utoléri a nővérét... :roll:
Vendég

Kakaós csigabiga:

ISTENI FINCSI!!! :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Csak nem meg is sütötted már?
Egyébként tényleg az! :-)
Megyek, megdézsmálom! :lol:
Vendég

Most már egészen bizonyos, hogy egyik kölök sem él a mai szép dátummal :o
Ha csak Edit nem, mert Ő már régen firkantott ide.

Uram isten Pammut, hát ebbe azért elég kemény belegondolni is, hogy 4 gyerek :lol:
Te aztán tökös csaj vagy! :lol: (meg persze a 3,2,1 gyerekkel rendelkezők is)

Remélem az én szülésemet sem várja végig a folyosón a nagymama, nagypapa brigád.
Külön frusztrálna, hogy kint tördelik a kezüket.:?
Egy férj az más.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat!

Te egyedül leszel bent?
Vendég

Igen.
De én szeretek elvonulni, ha valami bajom van vagy fáj. Kizárólag a férjemet tudnám elviselni...persze így már nem :(
csak optimális esetben.

Kattkat

Kép
kattkat

Hát. Kicsit elsírtam magam... Annyira átérzem a helyzeted. Tudom, hogy fasza csaj vagy. De azért ez a földkerekség legnagyobb szemétsége. Még jó, hogy lesz egy jó pasid, akivel foglalkozhatsz. És nem kell büdös zoknit kaparásznod az ágy alól. Meg egy infantilis férjre keresned, amíg ő játszik otthon a számítógépen. Majd egyszer a Jóisten kárpótol. Ő meg megkapja azt, ami neki jár. Kezdve azzal, hogy helyes kisfiatok lesz. Ő meg akkor láthatja, amikor a háta közepét! :roll:
Vendég

Én meg nem is kicsit :cry:
De a próféta szóljon belőled!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kattkat

Kép
kattkat

mi van,mindenki szül? Én ezt jelnek veszem h az összes bagoly alszik!
Vendég

Csak hogy meg legyen az 590. hsz-em!
Én pincsipancsiztam.
De hol van Benettke pl?
Vagy még túl korán van neki?
Raktam fel egy 39+6-os képet is, csak hogy archiválva legyen a pocak, de nem sok változás történt 1 hét óta.
Na lefekszem, mert csak felélem a kórházi müzli csomagot :oops: (már megint)

Kattkat

Kép
kattkat

Halihó!

Nem alszok...olvasok...közel 2 órája...merhogy annyit írtatok :wink:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Kattkat!

Beelőztél :lol:

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Üdv Zsolti vagyok és nem alszok:-) szal sasolok mint hal a szatyorba:-)
vagyis most jöttem haza voltam élvezni hogy mennyire szakad a hó és nincs senki az utakon:D

zarja

Írtam egy hosszút...elszállt :twisted:

Akkor most csak aránylag röviden...

Nálam sincs semmi jele, hogy szülnék mostanában...vasárnap és hétfő éjjel voltak keményedések, meg fájdogált a hasam is...tegnap éjjel semmi...1-8-ig még pisilnem sem kellett felkelni.

Ma voltam ctg-n...Borkó jól érzi magát odabenn...hétfőtől /ha addig nem történik semmi/ naponta kell majd mennem :(

Lassan elfogy a 2. csg málnalevél teám is...azért sem veszek 3.-at :evil:

És a lényeg: tegnap óta itt van anyósom, hogy legyen aki vigyáz Zére, ha mennünk kell :?(hugom kb. 5 percre lakik, de elég kiszámíthatatlan :( ) ...anyós rendes, nem szól bele semmibe, nem okoskodik, viszont CIGIZIK :evil: ...persze nem a lakásban, de én így is mindenhol/mindenen cigiszagot érzek :twisted: pedig gész nap működik az illatosító automatika is...mondjuk azt is utálom...bele fogok dögleni a takarításba, fertőtlenítésbe, szagtalanításba ha elmegy :evil: Vagy hívom a takarítónőt :oops: :wink:

Szóval VUDUZZATOK minket is, mert nem hiszem, hogy hosszú távon képes leszek elviselni a fentebb felvázolt állapotot :(

Én bak vagyok... A Zuram szűz/imádom!/... A fiam meg kos/imádom!/... A lánykánk meg vízöntő lesz...

Én úgy tudom, hogy az EDA és spinál közt azért van különbség! Ha jól emlékszem a spinált beljebb/?/ a spinális térbe nyomják...

Na, ennyire futotta az erőmből...meg ugye hátha kell még éjszaka másra is...mondjuk a kitolásra :wink: Álmodik a nyomor :roll:
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára benettke 2010.02.11 00:58-kor.

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

Itt is szakad a hó...

ÉvIMAMI

Kép

Kép
benettke
Vecsés

összes tököm ki van a hóval. Megint nem lesz tavasz! Majd egyből jön a 40fok meg a rohadt nagy árvíz. Remek!↲ja! Mai menetrend: ébredés,pelenkacsere, kaja, bekómálás, majd betrottyolás! :-( már nem az én menetrendem! :)
Vendég

Évi! Van egy barátnőm,aki kislány után most fiút vár és cserélne lányos rucikat fiúsra,ha esetleg érdekelne. Szép dolgaik vannak,nagyon rendes lány! :)
Vendég

kicsit még maradjon a hó hogy tudjak Driftelni aztán meg jöhet a tavasz hogy tudjak menni horgászni:D

zarja

fellocsolok egy focipályát ha kell,csak süssön a nap!
Vendég

tényleg ott jó horgászhelyek vannak, lent Somogyban... Ne lenne olyan rohadt messze.
Vendég

Hehe:-) felőlem:-) utálom a focit:-)

zarja

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?