Új privát üzeneted érkezett!

Kakti!
Vicc :lol: :lol: :lol:

Köldökápolás: Nekem spec a leendő dokinő csak alkeszt írt fel,mondván, a hintőpor nem kell.. :shock:

Kattkat

Kép
kattkat

kakti, ezen jót röhögtem :)

Szilvi, ezek az UH-k meg a dokik össze vissza mérnek, azon múlik, hogy hova húzza az egeret, és két különböző orvos / szonográfus tök másképp mér. Pláne, ha más gépen is nézik. Szóval ne aggódj, ha mozog, akkor tuti jól van, meg látszana az UH-n, ha baj lenne (lepény állapotán, flow-n, mittomén). Mondom én, én is aggódok, de hát, ilyenből vagyunk :)

Reni, én is félek! :) Lehet hogy azért nem paráztatom még be magam, mert nekem még elég messzinek tűnik az a 2-3 hét, és eléggé unom már a terhességet meg az esetlenséget, meg persze nagyon kíváncsi vagyok már a babóra, szóval még nem akadtam ki teljesen.
Viszont az egyik ilyen durvább jóslónál ugyanezt csináltam, mint Te, agyaltam, hogy hogy a pitlibe fogom én ezt kibírni, meg egyáltalán, nem akarok szülni, az fáj :)

boruska

Lányok! Én is féltem a szüléstől és a fájdalomtól. De amikor már történnek a dolgok, akkor nem fogtok félni. Higgyetek nekem, visznek az események előre. A fájdalom meg egyre erősebb lesz, legalább is nálam erősödtek. Így hozzá lehetett szokni egy kicsit. A tolófájások lesznek már rosszak igazán, de akkor meg már a nyomásokkal foglalkozik az ember. És utána meg ott a picúr. Én nem bántam meg az edát, mert így tud az ember pihenni és a varrás sem olyan vészes. Csak a szurkálást érzi az ember, de nem fáj. Szóval no para. (Persze könnyű ezt nekem így utólag. :D )
vicky79
Budapest III. kerület

zsizell! igen a táppénz első 15napja/egy éven belül egyszer lehet igénybe venni a 15napot/többet fizet 10%-kal. A tgyás a táppénzhez képest több lesz, mivel fele annyi dolgot vonnak le belőle.. az majdnem annyi, mint a fizud..A majdnem fontos szó az előző mondatban! :lol:
Zarja! ugyanezt szoktam gondolni a szülésről, amit te is írtál: hogy mindenki megtudta csinálni, nekem miért ne menne??? itt is aki már túl van rajta, mindenkinek ment, így hát... meg hát már nem lehet vissza csinálni, a piciknek ki kell jönniük valahogy, ugyhogy Reni ne azon aggódj, hogy milyen szörnyű lesz/meg hát van EDA!!!!!!/ hanem, hogy milyen jó lesz mikor a picikédet a pocidra fektetik..kivülről!
eszembe szokott jutni, hogy hogy fájt-feszült a hasam mikor kórházba kerültem: tudom, hogy nem tudtam ülni, feküdni, állni, csak gugolni, meg, hogy eszeveszetten fájt, de nem emlékszem rá...csak tudom.ugyhogy ez mind elfelejtődik.szerintem.

Kép
Kép
ronci

Viki!

Szopi: de jó!!!! :lol: :lol:

Nálam is kel a csiga... :oops: Minnyá sül is! Meg gyorsan összedobtam egy vargányás rizottót, csak hogy ne haljak éhen.
Apa hoz vacsira sült kacsát! :oops: Mi lesz itt?! :roll: :roll:
Vendég

Kattkat: Te jelöltél be iwiw-en? Anyám borogass, Te vagy az a nagyon vékony lány a képen? És Neked lett ekkora pocakod???? Jesszus! Hogy bírod el!!!???? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Vendég

Látom ez a csigabiga nem csak az én fantáziámat piszkálta meg :) Nekem most járt le a kelesztés. mindjárt megy a sütőbe, nyami ;)

Most beszéltem a kolléganőmmel és teljesen kiakadt, hogy én miért nem fexem csak és nyögök ;)

Viki, majd teszek fel fotót a szobáról, csak még nem tökéletes és én meg maximalista vagyok :oops:

Reni, Boruska: én is be vagyok carva a szüléstől és szerintem ez teljesen normális, szóval majd megoldjuk valahogy :) Anyósom mondja, hogy úgy kell menni szülni ahogy Ő ment: Az Anyukája mindig azt mondta, hogy a szülés annyira fáj, hogy azt nem lehet kibírni. Tehát Ő várta, hogy mikor fog annyira fájni, hogy azt már nem is lehet kibírni és mindig megállapította, hogy ezt még ki lehet bírni, meg ezt is, aztán egyszer csak meg lett a gyerek, szóval, HAJRÁ!

Megyek sütni.

Kép

Ági
agic83

Nóri! szerintem is Kattkat az! más Katit nem tudok, aki még nem jelölt be.. :lol: Sült kacsa! jöhet ide is!

Kép
Kép
ronci

lányok! na most nézzétek a zone realityt... szülnek. :lol:

Kép
Kép
ronci

Nagyon cuki kiscsaj született!

Kép
Kép
ronci

Zsizell, ostorral csapkodas :D :D :D

Kakaoscsiga nekem is jol jonne, de ma nem sutok, igy vettem egy csomo fankot es most azt dezsmalgatom...

Mar nem is ujsag, hogy a szuleszno szerint meg semmi sem mozdult meg, semmi sem utal arra hogy hamarosan szulnek. Ahhh, nem kapok sikito rohamot...

Kép

Kép
editmk

Nóri!
Igen, én vagyok:)
De akkor magamhoz képest extrém vékony voltam (50kg), amúgy a normál az 55-56 körül van és azokhoz képest ki sem mondom mennyi vagyok most.:shock: :oops:
De azért írtam anno, hogy nem erre a mostani súlyra vannak kalibrálva a lábaim.

Kattkat

Kép
kattkat

Edit!
Téged nem számoltak el egy kicsit?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nem tudom, de eddig akarhany vizsgalaton voltam, mindig ez a datum tunt jonak. Raadasul a midwife azt mondta, hogy ha meginditjak a szulest kedden, lehet csak csutortok pentekre lesz belole baba :shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
editmk

A kakaós csigára én is beizgultam. De csak csokis nápolyira futi ma.

Edit: ez tényleg szívás!

Kép
zsizell

Reni: ha nem fájna annyira, akkor a sok liba nő a szülőszobán is azzal lenne elfoglalva, hogy jól néz e ki. Szegény Istennek jól feladtuk a leckét: így legalább nem azzal foglalkozunk, hogy ki milyen állapotban lát. :D Legalábbis ez az egyik teóriám.

Van másik is ám! :D Ugye tulajdonképpen új szervet hozol létre szülés alatt: a szülőcsatornát. No, amikor az ember nő, akkor is van, hogy fáj a növés. Ugyanezt csináljuk csak sokkal sokkal rövidebb idő alatt. Tehát ugyanannyi fájdalomnak rövidebb idő alatt kell megjelennie. Na ezért fáj! Nézd szegény Hulkot, vagy Pókembert, mikor átalakul, hogy fáj neki. Új szerveket növeszt, vagy más méretet. Te is Szupernő leszel!

Egyébként nekem azt mondták szülésfelkészítőn, hogy a belső szervi átalakulás fáj (gondolj bele, ha megvágod magad és gyógyul a seb, az is fáj). De jó fej a Jóisten, úgy találta ki, hogy a sok mazochista nő ezt élvezze! De tényleg! Mikor elindul az oxitocin és puhít tágít, akkor az agyad ezzel párhuzamban endorfint is termel, hogy ne érezd annyira a fájdalmat. Sőt, nagyon okosan fokozatosan adagolja mindkettőt, hogy szokj hozzá. Eleinte néha néha dob be egy löket oxi-endorfin keveréket, aztán ezt rendszerbe foglalja, majd sűríti és hosszítja. De ettől kevésbé fog fájni. Gondolj bele jobban fáj a bevágod a lábad valami keménybe, mintha mondjuk odapréselnék. De ha kívülről dobnak meg oxival, ahhoz nem jár belső endorfin. De nem ám. Ahhoz kell kérni Edát vagy gázt (vagy egy marha jó masszázst). Na nem részletezem tovább. A lényeg, hogy a Jóisten eleve úgy alkotott meg, hogy élvezd (endorfin) ezt a fájdalmat (oxytocin). No para.

zarja

sziasztok Lányok,

be kell valljam el vagyok kenődve. Úgy tűnik minden elszántságunk hiábavaló volt és a vizslánk nem marad meg, vagy beteg marad... Mindenesetre most elvisszük egy másik dokihoz is. Nem először kellene ilyen döntést hoznom az életben, de ezt nem lehet megszokni.

Sógornőmék ma is jönnek vacsira, úgyhogy megyek is pizzát sütni, elterelem a gondolataimat.

Egyébként ma filozofálgatós hangulatom van és sokat töprengtem erről a fórumról is, hogy tulajdonképpen milyen jó is egy ilyen hely!

Most megyek pizzát alkotni.

dalika

Lányok, annyit beszéltek a kakós csigáról, hogy már csorog a nyálam :oops:

Viki, Lénit jövő csütörtökön indítja a doki, ha addig nem történik semmi :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Eszter! Ezt nagyon jól leírtad. Csak az a baj, hogy itt Egerben nem adnak sem EDÁ-t sem gázt. Valami harmadik féle vénás valami bóditó cucc van, de azt is csak akkor adják, ha a szülésből még van legalább 3 óra, hogy kiürüljön mire nyomni kell... A Jóistenke majdcsak átsegít ezen is. Tudom, hogy úgy lesz, de akkor is fosok nagyon nagyon durván... Lehet amúgy nem is lett volna gond a jóslókkal sem, ha mondjuk 18 vagy ilyesmi percenként jöttek volna, de már 2x is megkaptam a 3x 2 perces fájásokat. Nah hát az nem olyan nagyon volt fasza... Egyébként én úgy mérem, hogy a fájás elejétől a követekező fájás elejéig mérem az időt. Úgy kell? Mert nekem a szülésznő ezt mondta. És miért jöttek nekem ilyen sűrűn? Nem értem.

bellerreni
Eger

Judit! Fel a fejjel!

Ez a fórum nekem is megváltás. Megmakkanék itthon, ha még ez sem lenne.

Kép
zsizell

Ma én is azon agyaltam, hogy mi lesz a fórummal, ha mindenkiből kibújik a kis "élősködője" (idéztem Dr.House-tól). Szétszéled mindenki a világba, vagy folytatódik a csipogás itt, max. nem ilyen intenzitással??? Mert szerintem ez annyira be tudja szippantani az embert, hogy csak na... :) Itt van pl. Vicky, Zarja, Stephie és még többen is, akik nem tudtak a fórumról leállni - hiába van már meg a baba... :D És ez tök jó szerintem...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Szerintem szavazzuk meg, hogy maradjunk baba után is! És majd jókat röhögünk, hogy mennyire féltünk, meg várakoztunk! És jól rájövünk, hogy a neheze csak most jön. :D

Kép
zsizell

Na, jó dumás hangulatban van a topik apraja, nagyja :D .

Voltam NST-n, manócskám majd kirugdalta a ház oldalát, secperc megvolt a mára kirendelt 20 mozgás :D . Előtte rohantam, felvásároltam a fele DM-t meg a kölköknek a papírboltba mentem utánpótlásért. És beugrottam a Lipóti pékségbe (ilyen nekünk is van, mert a mi falunktól, a 3. falu Lipót :D ), gyorsan betoltam egyet a nagyon finom házi meggyesrétesükből. Aztán boldogan pihiztem azt a 20 percet. Szívhang OK, alsó vonal meg olyan lapos, hogy alig találtam meg a papíron :D . Utána azért boldogan elballagtam a büfébe, nagggyon finom friss méteres kalácsot ettem. Onnan a Chiccoba, még vettem egy pár textil pelust és elcsábultam egy gyönyörű világos dohányszínű plüss plédre. Mert nekem eddig csak szöszös plédjeim voltak, szüleimtől meg kaptam némi pénzt és hát ennek a babának is kijár valami új is. Két programpontot kihagytam (Müller és számtech. bolt), optimista vagyok, hogy jövő kedden még megyek NST-re. Ja, meg persze bevásároltam, többek között olyan nyalánkságokat, mint meggyes Túró Rudi pötty, brazil kakaós Danett, Kinder Maxi King. Mindebből sokat, mert a gyerekeim is szeretik a finomat, ilyeneket meg nálunk nem kapni. Majd jövök még, hozzátokírni (jegyzeteltem egy csomót :D ), de most még előbb Zuram igényének megfeleően felizgatom a kazánt és készre főzöm a lecsót :D .
pammut

Én is arra szavazok, hogy maradjunk meg egymásnak. :lol: Olyan jól összejött a kis csapat, hogy az csuda. :P kár lenne, ha elszakadnánk.

bellerreni
Eger

Na, most hosszú leszek, mert annyi érdekes dologról írtatok, muszáj reagálnom.

Editmk, köszi, már jobban vagyok.

Zuzmooo, a férjem vízöntő, nagyon illik rá az a horoszkóp. Hol találtad? Érdekelne Borié is (oroszlán). Én ikrek vagyok, rák aszcendenssel. A család többi tagjának aszcendensét nem tudom, hol lehet azt megnézni?

Bea, én is fittmami vagyok. Kivéve este meg a felkelésekkor. Ezek szerint nem vittél ma kenyeret?

Ildi,
sajnálom, nehéz ez az anyahiány. Tegnap apjával volt itthon Bori, extrém dolgokat művelt, apja még gyerekorvoshoz is elvitte, úgy megijedt. Ma velem van, s persze semmi baja sincs! Kíváncsi vagyok a péntekre, akkor megint apjával lesz délelőtt. A héten nem megy oviba a biztonság kedvéért. Köszi a drukkot a nyílásra! Dokim azért halkan megjegyezte, hogy ha csaszi lesz belőle, azt se éljem meg tragédiának. Igyekszem, s mondtam is neki, hogy maximálisan megbízom benne, rábízom magunkat.

Reni, nekem nem bugyborékol, hanem remeg.

Kérdés SOS-ben!!!!!!!!!! Adóbevalláskor a családi adókedvezményt be kell-e jelölni, hogy kérem? Az kinek jár? És ez az, amibe a várandósságot be kell számolni? (Egyszerűsített bevallólapom van, nincs hozzá magyarázat, ezért nem tudom.)

agic83, köszi, tényleg én is kezdek jobban lenni, bár még náthás a hangom, nem ürült ki az arcüregem teljesen. Kamillázok.

Zsizell, az uh-s lapon bal alul van általában, hogy Kocsisné vagy Mécsné. Ildihez hasonlóan én is nagyon gyakori vendég vagyok ott, miondjuk keddenként Kocsisné szokott lenni, de velem most már mindkettő kedves. Mécsné a tipikus morc. Ja, és múlt hét óta Emőnek is csak a mellkasmérete nőtt, most már inkább csak híznak, azért.

Kakti:
vicc :)
ktc

Egyébként igényt tartotok rá, hogy én szóljak valakinek, ha kibújt Dorina, vagy ha több napig nem pofázok rájöttök magatoktól is? :D

dalika

családi adókedvezmény attól a hónaptól jár 4000/fő alapon amelyik hónapban volt minimum 3 eltartottad. Ebbe bele számít a magzat is
stephie

El se hiszem, lánykám megint szopizott. És most nem is evett előtte üvegből. És mégis lenyugodott. Igaz hogy 2,5 órája evett. Persze utána meg fájt a hasa. Én nem tudom miért, de mostanában egész nap alig kakil, minden pelusban van de csak kevés. És ilyenkor este meg majd megszakad, de akkor sem akar jönni. De most megtaláltam a megfelelő fájdalomcsillapítót: HAJSZÁRÍTÓ!!! Fél óra alatt bealudt tőle. Zúgott, meleg volt és még anya is masszírozta közben a pocakját. Mit csináljak, hogy jobban jöjjön a kaka? Amikor még csak szopizott az elején, akkor mindig volt normális mennyiségű kaksi. Mióta üvegezünk azóta meg ez megy nap mint nap.

dalika: Sajnálom a kutyust, ezek nagyon nehéz döntések. Naná hogy igényt tartunk az sms-re tőled is.

beneildi: Akkor 26-án már ne legyetek bent. :) Milyenek mostanában a cukraid? Jól kijutott a dokinknak a cukros kismamikból.

bellerreni: Nekünk nem mondta senki hogy mérjük a fájások közti különbségeket, de mi a végétől a másik elejéig néztük. Nem tudom hogy melyik a helyes. Sajnálom hogy nálatok nincs eda, de a két szobatársam nem kaphatott annyira gyorsan szültek és túlélték.

kakti: Szerintem sokan maradunk a fórumon, nekem megváltás volt a terhességem előtt és alatt is. Amikor itthon voltam egyedül egész nap, akkor begolyóztam volna, ha nem beszélgethetek valakivel. Én alapvetően elég cserfes vagyok. Mondjuk Tamás megemlítette a védőnőnek a múltkor, hogy hergeljük itt egymást (terhességi vizsgálatok miatti parák, szülés, szoptatás) és nem értettek velem egyet abban, hogy jó ha az ember fórumozik. De én szeretek megbeszélni dolgokat veletek.
vicky79
Budapest III. kerület

Friss anyukák: akkor az éjszakai állandó pisilések megszűnnek a szülés után? Most így utólag nem emléxem, hogy a nagyoknál hogy volt, csak reménykedek erősen, hogy nem kell óránkét pisi miatt felkelni mint most.

EDA: tudjátok mit nem értek? Hogy vannak kórházak, amelyek kijelentik, hogy nem szokás adni EDA-t (pl. Eger-Reni kórháza is), mert nincs mindig ott az aneszteziológus. De ha sürgősségi csaszit kell csinálni, akkor 2 percen belül mégiscsak ott terem az anesztes. Akkor most hogy van ez? Ha nagyon akarnának csak tudnának akármikor adni EDA-t, inkább arról lehet szó, hogy nem akarnak adni, mert kényelmesebb ha nem kap a kismama, mert úgy érzi a fájásokat.

Aszcendens: hol tudom megnézni, hogy nekem mi az aszcendensem? És az miért fontos? Nem elég a horoszkóp jegyet tudni?

Ágic, oké, mennyi desztvizet tegyek mennyi 96%-os alkeszhez?

Zsizell, szegény, pont egy ilyen köcs.göt fogtál ki :( Nehogymár ne hízzon a baba ennyi idő alatt!

Kattkat, mikor érett a méhszáj? Ha ki van nyílva picit? Nekem akkor érett?

Edit, milyen rendes szülésznőd van, hogy így biztat! Legalább hazdujon már, hogy reménykedhess!

Dalika, szegény kis vizslátok, nagyon együttérzek, mivel nekünk is vizslánk van.
Hát jóhogy szólj, ha kibújt Dorina, nevicceljmár! Én úgy tervezem, hogy a telcsiről irok ide.
lara

Viki! Ha tényleg úgy kell mérni akkor nekem másfél perces fájásaim voltak :shock: Az meg milyen már... Lehet nem is jóslóm volt, csak valami más miatt fájt a pocakom? Komolyan mondom, hogy tiszta hülyének érzem magam. :oops:

bellerreni
Eger

Azt mondta a szülésznő, hogy azért nem támogatják az EDÁ-t, mert nem jó a gericet piszkálni, nem az anesztes miatt. Majd meglátjuk mi lesz. Na megyek csinálok kaját. Lassan már csak hazaér az ember...

bellerreni
Eger

3kakajóscsiga eltűnt... Nem tom hol lehetnek! :lol:

Lara! A spinál meg az EDA nem ugyanaz. Sokan szúrnak spinált, de edat nem. Illetve lehet, hogy csaszinál nálunk simán altatnak!

Nekem volt egy kis para most. Bár nagyon rendes volt az anesztes. De beszúrta a lidocaint és rá 1mp-re akarta szúrni az edat. Amúgy is remegtem a félelemtől, de amikor megérzed ahogy megy be egy tű a gerincedbe... Hát felrándultam, hogy hagyja! Erre közölte, hogy miért ugrálok. Mondom baszki, mert nem várod meg hogy hasson az érzéstelenítő. De már döfködött volna újra. Na akkor kértem, hogy higgadjon le, én is lenyugszom. Addig hat a cucc. Utána szúrt és semmi gond nem volt.
(mondjuk amikor kérdezte, milyen volt a MÁV-ban az eda, mondtam, hogy szerelmet vallottam a dokinak! :lol: Erre nagyon törte magát, hogy jól sikerüljön. Folyton kérdezgette, hogy hány pontos a fájdalom a 10-es skálán. Amikor mondtam, hogy előtte 9-es, utána 4-es, nagyon happy volt!)
Vendég

Mi mózesben rátettük a gyereket a mosogatógépre amikor nem akart aludni. Vagy simán betoltam a konyhába babakocsival és elindítottam a mosogatógépet! :lol: :lol: De a porszívó is csodákra képes!
Vendég

lara: Én amikor etetni megyek, előtte mindig pisilek. Ne hogy pont köben jöjjön rám.

Ezt az edás dolgot én sem értem. Én nagyon örültem hogy kaphattam még akkor is ha utána még napokig fájt a derekam, de ez szerintem a beadás miatt volt. És a fájásokat így is eléggé éreztem, bár ez az oxitól volt.

bellerreni: Nem tudom, csak mi így számoltuk a szülőszobán. Tény hogy nem jó a gerincet piszkálni, de van amikor megéri megtenni.
vicky79
Budapest III. kerület

Lara!
Azok szerint, akik ezzel foglalkoznak, az aszcendens sokkal meghatározóbb a személyiségre, mint a horoszkópod...

Itt meg tudod nézni:
http://www.ezoterikus.hu/aszcendens.php

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri, nálunk is eltűnt egy néhány kakajóscsiga :D :D Kerestem, de nem találtam meg, úgyhogy bánatomban ettem egy narancsot ;)

Csajok, asszem elment egy kicsi ebből a csodás nyákdugó izéből... Találtam egy kevés (bocsi) véres nyálkás izét pisilés után... Alig egy kevés, azóta semmi, gondolom, hogy az volt, de azért egy kicsit be vagyok rezelve...

Kép

Ági
agic83

nóri: Én is ugrottam egyet, mikor elérte a gerincemet. Aztán még egyet, amikor újra. A lidokainos injekcióra nem is emlékszem. Tényleg elég ijesztő, hogy nem mozoghatsz, pedig fájás van közben és nem is kicsi. De mindig szólnom kellett, hogy most jön egy fájás és akkor várt egy kicsit. Spinál-eda: Én azt hittem, hogy ha már bent van az eda katétere, akkor ugyanabba adnak erősebb szert a császárhoz. Akkor ezek szerint nem így van? Mert a doki azt mondta, hogyha császár lenne a vége akkor már jó hogy bent van az edás cucc.
vicky79
Budapest III. kerület

Hat, szamomra az EDA nem valt vonzova meg most sem. Tartom magam: ha nagyon rossz lesz es nagyon hosszu es messze lesz a vege, akkor elgondolkosom rajta. Ha csak annyira lesz borzaszto, mint az elso szules volt, akkor nem kerek, azt is kibirtam, raadasul nem is rosszul. Annyi adrenalin termelodott kozben, hogy meg faradt sem voltam szules utan.

Jah, egyebkent az Edaval tobbek kozott azert sem szimpatizalok, mert 10 eves koromban volt egy zsenialis gerincvizvetelem, amit ugy folytattak le a korhazban, hogy a szuleim ott sem voltak. Csak dugiban elvittek a korterembol (anyaekat elzavartak valahova, hogy tiz percre nyugodtan ott hagyhatnak). Senki nem mondta, hogy mit akarnak csinalni, mert ugye kolyok voltam. Felultettek az agyra es mar boktek is. Azt hittem, hogy megdoglok annyira fajt es nagyon megijedtem. Mivel bemozdultam, igy lefogtak es bogtek masodszor. Akkor meg azert nem sikerult, mert nagyon feszitettem a lefogastol. Harmadszorra osszejott.
Arra emlekszem, hogy Anyaek a vegere teptek fel az ajtot es nagyon mergesek voltak.
A neheze meg csak utana jott, mert az ejszakas nover nem tudta, vagy elfelejtettem, hogy nekem gerincvizet vettek. Amikor ki kellett mennem pisilni, akkor mondta, hogy menjek nyugodtan, setalhatok, stb. Hat, nem volt jo otlet. elvileg a bolygatas miatt fekudnom kellett volna jo sok oran at egyenesen mozgas nelkul.
Meg is lett az eredmenye: hamarosan olyan migrenem lett, hogy mar abba akartam belehalni, hanytam, szedultem jo sokaig es meg kb egy even at iszonyatos fejfajassal kuszkodtem visszateroen.
Azota nem ragaszkodom ahhoz, hogy bokdossenek gerinctajekon.
Vendég

Én is akarok kakajóscsigát sütni, de nincs kenyérsütőm, amiben dagasszam-kelesszem - max. egy Moulinex robotgép meg egy kelesztőtál viszont dunsztom nincs, ezekkel hogy alkossam meg. :(
Én is akarok kenyérsütőt! Úgy sütném én magunknak a kenyeret! :(

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Katica!

nem sutottem kenyeret, egyszeruen nem vitt ra a lelek, hogy elhagyjam a meleg takarot. Vittem mas aprosagot. Majd talan legkozelebb, elvileg jovo csutortokon mennek, ha nem szulok korabban.
Tegnap mar megkoszontem a teat, de nem tudom, hogy olvastad-e a sok zagyvasag kozepen, amit meg irogattam. Ha nem, akkor leirom most is: nagyon halas vagyok erte, hogy elkuldted, illetve a meglepetesnek is orultem, nagyon szep gesztus! :D

Amugy en egyszeruen imadom a malnalevel teat! Meg jo forron, citrommal, keves cukorral. Literszamra birnam kortyolgatni. Igy is tobbet iszok, mint kellene, napi egy liter siman bemegy. Hat, nincs is szekrekedesem, az teny.
Most kifejezetten szomoru vagyok, mert reggel a nagy rohanasban otthon maradt, igy ma nemtok inni, de mivel Katica altal van meg masfel zacskom, igy nem akarok ide is venni.
Szoval most masfel napnyi megvonasban leszek. :x

Viki!

Nagyon jo, hogy igy belejottetek a szopiba! :D
Vendég

Kakti!

A kenyersutore, vagy dagasztogepre erdemes beruhazni. En odaig vagyok erte. Nem kell ra hu, de sokat kolteni, dagasztani szerintem az osszes tud. En is tudok, igaz. De nem szeretek es teljesen felesleges idotoltes hosszutavon. A gepbe bedobok mindent, nem szall a liszt, nem kell talat mosogatnom utana, nem megy el ra ket percnel tobb. Nem kell osszeszedni az energiamat hozza, igy nem is huzom el az idot. Ha reggelire akarok a fiuknak sutni valamit, az sem nagy feladat. Ugyis korabban kelek, mint ok, ugyis rakok fel kavet elso lepeskent, ugyanezzel a lendulettel szoktam mindent beledobni a gepbe, amig a kavera varok. Kesobb odavagtatok, kiszedem, csinalok vele, amit akarok (peldaul a tegnapi zsemlek megformazasa kb harom perc volt a suto bekapcsolasaval egyutt), utana meg learatom draga ferjem dicsereteit, hogy en milyen jo asszony vagyok es egesz nap dagad a mellem.
Kozben meg ha tudna mindezt, akkor inkabb elvenne a kenyersutot! :lol:
Vendég

A kenyérsütőt én is csak ajánlani tudom. Egyszerűen IMÁDOM!!

dalika

Na tudjátok min gondolkodtam még? Hogy van ez az aszcendens dolog, amihez kell a születési nap, óra, perc. Namost, akinél mesterségesen indítják a szülést mondjuk napokkal hamarabb, annál befolyásolják az aszecendest is? Mert ha nem avatkoznának bele a szülés indulásába, akkor máris más lenne az aszcendense, nem? De ez igaz akkor a szülésgyorsítókra is, mint burokrepesztés vagy oxitocin, mert ezek hatásra órákkal hamarabb születhet meg a baba és már ekkor is más az aszcendens...
Mit szóltok?

Reni, a jóslófájás elejétől a következő elejéig tartó időt kell mérni.

Nóri, én az EDA-ról beszélek, nem a spinálról! Pl. az én kórházamban is mondták, hogy nem támogatják az EDA-t a normál szüléshez, ám csaszihoz meg EDA-t adnak. Ezért gondolkodtam el rajta, hogyha hirtelen sürgősségi császárt kell csinálni, akkor csak elő tudnak keriteni 1 percen belül anesztest, vagyis ez nem lehet oka annak, hogy nem támogatják az EDA-t a normál szüléshez.

Kakti, köszi az aszcendenses lapot! Most nézem, hogy ehhez a születési óra és perc is kell...azt csak kábé tudom :(

Ágic! jujuj! na akkor lehet, hogy beindul valami???
lara

Lassan hazaér az embőc úgyhogy át kell adnom neki a gépet. Holnap jövök.

Puszika mindenkinek

bellerreni
Eger

Bea, én is nagyon megszerettem a málnalevél teát és nagy bánatom, hogy gyakorlatilag 1 adag van a zacsiban és mostmár nem akarok másikat venni, de elhatároztam, hogy keresek majd valami ehhez hasonló finom zöld teát és csinálni fogok minden nap.
lara

Lara, nem tudom, hogy ez jelent-e valamit. Nagyon kevés volt és halványan piros, nem nagyon vizsgálgattam... Semmim sem fáj, nem keményedek, szóval nem tudom. A Párom most jön hazafelé Miskolcról, mondtam Neki is az eseményeket, erre megkérdezte, hogy csak nem szülünk? De szerintem nem, csak nyiladozik a méhszáj... Meglássuk ;) Tegnap a Dokim eléggé mélyrehatóan vizsgálgatott, mert szegény nem érte el a méhszájat, ugyanis (hogy is mondjam.... :oops: ) szóval nem voltam előtte nagy WC-n és emiatt nem érte el a dolgokat, jól meggyötört és aszonta, hogy nem éri el a méhszájat, ehhez képest azt írta a kis könyvbe, hogy 2100-as a méhszáj. Ha nem érte el honnan tudja? ;) Szóval lehet, hogy egy kicsit megmozgatta a dolgokat, bár az is lehet, hogy ez ettől független....Ugyanis nem hiszem, hogy egy nap késéssel lenne hatása. De ha nyílik az jó, fájás nélkül meg főleg :D

Kép

Ági
agic83

Én a laktoherb teától tudnék nagyot hányni! :lol:

Kakti!

Nekem nincs kenyérsütőm. Majd lesz, ha lesz spejz. Most kézzel dagasztottam a csigát, mert olyanom volt. Mondjuk dagasztógépem az van. De az ilyen puhább kalács vagy sütirecepteket kézzel csinálom. Mondjuk a nokedlit meg géppel kevertem be tegnap! :lol:

Az a jó a szoptatásban, amikor a teli, feszülő melledet leszívja a gyerek. Ez ilyenkor jobb, mint a keksz! :lol:
Vendég

hát samatha fox mellettem is elbújhat 1-2 szoptatás előtt :)
stephie

Norcmorc!
Megkaptad a mélemet?

És mennyi ideig keleszted a kakajóscsigát? Lehet, hogy nekivágok én is :) A moulinex majd összedagasztja. Én nem tökölök vele. Vagy inkább izmozzak, hátha elindul a kiscsajom kifelé? :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nekem se dagasztóm se kenyérsütőm, csak a két kezem, ráadásul a minap, amikor kakaós bigacsigát tákoltam, még ínhüvely gyulladásom is volt. Szóval Kakti hajrá!:)

Lara!
Nem tom mikor érett a méhszáj, csak kiírtam a könyvből :roll:

Kattkat

Kép
kattkat

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?