Új privát üzeneted érkezett!

Ezt a lista alapján böngéztem, de szerintem vagyunk vagy 15-en akik gyakrabban írnak...Szóval sokakról nem tudni :cry:
A 15-böl:
Fiú: 6
Lány: 2
Aki nem tudja: 7

No, ha van egyéb észrevétel akkor írjatok egy új összesítést :D Én biztos nem figyeltem valamire oda :roll:

Még bármijen arány kisülhet a végére :D
Vendég

Tahti én is így számoltam, ahogy te. Sokan vannak, akik még nincsenek is benne - persze szívesen listázok mindenkit - csak az adatok kellenek (pl. anya maci - szintén kislányt vár, de bővebbet nem tudok róla)

Aztán vannak olyanok is, akik még a topik indulásakor írtak néhány hozzászólást (így bekerültek a táblázatba), de sajnos jó ideje nem hallani róluk semmit.

Köszönöm a gratukat!

Én pedig Rózsának szeretnék gratulálni a "szintén" kisfiúhoz!!!
Vendég

Sziasztok.

Köszi a jó tanácsokat. A sós vizes öblögetés megvan spray formájában. Most pihenek, sok teát iszom, sok gyümölcsöt eszem, remélem lassan kilábalok belőle.

Jó olvasni, hogy már egy csomóan érzitek a babát. :) Én még mindig nem, de remélem minden Ok a babámmal és hamarosan én is fogom érezni.

Detti10: láttom a Szt. Jánosban szülsz. Nem ismered véletlenül a Sóvágót?

Na megyek pihizni és kúrálni magam.

D.

Kép
bhdetti

Tahti, mi sem tudjuk még sajna, de már megöl a kíváncsiság. :D A következő 3 hétben 3 ultrahangra megyek (egy magándoki, egy genetikai kórház, egy 4D) szóval lassan már kiderül.

Konkri, hűűűű, napi 5??? :lol: :lol: :lol: Igen, én is az alternatívákra gondoltam pár hsz-szel ezelőtt. :oops:
Köszi, akkor majd ráuszítom apát a gyerekorvosra.

Detti, jobbulást Neked.

Lányok, lehet, hogy gonoszság, de szerintem akik már hetek óta nem írnak, nyugodtan kikerülhetnek a táblázatból, mert így van jelenleg 24 kismami benne, de sajnos alig-alig tudunk róluk valamit. Szerintetek?

Anyukák: milyen popsitörlőt használtok/használtatok, ami minőségben sem gagyi és az ára is megfizethető?

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok!!!

Már kb egy hete olvasom vissza azt a 10 oldalt, amiről lemaradtam.

Luna, remélem jobban vagy már, Detti neked is jobbulást kívánok :D

Geo, a lakásotok tényleg szuper, remélem majd akkor is töltesz fel képet, amikor készen lesz. Nagyon tetszik, hogy már most elkezdtél vásárolgatni, ez a minden hónapban vegyünk valamit, gész jó ötlet.

Heni, gartulálok a jó eredményekhez és a kis "kukacoshoz" is :lol: , nagyon jónak találom a listádat, eszembe nem jutott volna, hogy a kórházba még vőeszköz is kell, meg poharak...stb

Nanetto, nagyon jó hír, hogy most már nincs hányingered, és gartulálok a kislányodhoz :lol:

Rólam csak annyi, hogy karácsony óta érzem a könyöklést odabent, el sem lehet mondani mennyire jó érzés. Emellet megnyugató is :D
Túl vagyok az AFP-n, jó lett az eredményem, voltam genetikain is és hála Istennek az orvos mindent rendben talált.
Holnap megyek a védőnénihez, kíváncsi vagyok vajon mennyit híztam :D
Még hozzászólnék a cici és a szex témákhoz is: A mellem mérete ugyan nőtt, de még ugyanazt a méretet hordom, amelyik melltartóm nem olyan push up-os, abból nem buggyan ki. A szexxel pedig én is úgy vagyok, hogy keveset vagyunk a témán a férjemmel, ahogy Heni is mondta, keresni kell a pozíciókat.

Csilla, nem támogatom a javaslatodat, hogy legyenek kivéve azok a nevek a táblázatból, akik már régen nem írtak hozzászólást, mert nem tudhatjuk, hogy mi történt velük, miért nem írtak. szerintem elférnek.

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

CSILLA: Én törlőkendőből a Tesco-s márkát használtam (van Sensitive is), sőt használom a mai napig - persze már nem popsira, hanem a maszatos kezekre és maszatos szájra. Okos volt az aki ezeket a kendőket kitalálta. Aztán volt, hogy a LIDL-ben vettük, azzal is meg voltam elégedve. Én azon a véleményen vagyok, hogy a drága és márkás nem biztos, hogy annyival jobb is.

A gyógyszertári cuccok újszülöttnek: nálunk úgy volt, hogy egy nappal a kórházból való hazajövetel előtt felhívtam a gyerekorvost, hogy mikor vagyunk otthon. Mikor hazaértünk, jött házhoz megnézni a babát, és hozta magával a vényeket, melyekre a köldökhintőpor, popsikrém, babafürdető, lázcsillapító stb. voltak felírva. Apát elküldtem gyógyszertárba és már aznap használhattuk is őket.

POPSIKRÉM: Boginak 6 hónapos koráig kizárólag a gyógyszertárit használtuk, majd mikor elfogyott, hirtelen kellett és a boltban vettem egy popsikrémet. Kár volt, mert 3 nap után kezdett kipirosodni Bogi popója. Ezt látván rohantam a gyerekorvoshoz felíratni a popsikrémet, és soha többet nem használtam mást, mint ezt mindaddig míg le nem szokott a pelusról. Én személy szerint esküszöm a gyógyszertári popsikrém hatékonyságára.
Vendég

Konkri,
Boldog szülinapot Marcunak! majd meséld el, mit csináltatok!
hmm.. nekem kb akkor volt ennyire igényem az összebújásokra, mikor elkezdtünk járni és amikor még attól is fájt a vesém, ha vezetés közben rátette a kezét a combomra :oops:

Talinn,
jó rég jártál itt :D

pkklau,
látod, én is itt rohadok a gép előtt, ahelyett h tanulnék… :twisted:
igen, sztem meghallgatjátok, nekem is volt ma
Nem küldesz adatokat a táblázathoz? :wink:

korábban már Csilla is kérdezte, de hogy választotok gyerekorvost? :shock:
Vendég

Geo, ezt jól megfogalmaztad. Mármint ami a vesefájást illette, mikor a keze a combodhoz ért..... :lol: Nekünk akkor még nem volt kocsink, de combom már akkor is volt :lol: Csak hát valahogy ez az érzés mára elmúlt sajnos. De ez egy másik fórumba való téma lenne. Minden esetre irigylem azt, akinek ez sok év után is megmarad. Mi már lassan 13 éve vagyunk együtt. Persze ez még nem ok rá, hogy ne legyen vesefájásom :lol:

Elfogyott a MagneB6-om. Nem igazán vettem észre, hogy kevésbé lettem volna ideges amíg szedtem, most viszont hogy nem szedem kezdek felrobbanni. Úgyhogy holnap veszek megint. Szegény lányomat már kezdem sajnálni, néha úgy ráripakodok. De azt mondta azért még szeret :roll: Hát nem egy tündér?

Kép
Kép
hari

Gyerekorvos választás: nekünk már van :lol: Most sokat segítettem Geo? Lilinél adott volt, hogy kihez tartozunk, mikor megszületett ő jött ki első alkalommal. Aztán nem is tudom meddig volt ő a dokinénink, de igazából nem voltam vele megelégedve, úgyhogy a védőnénitől informálódván választottam másikat. Igazából nem is volt semmi baj a dokinővel, csak nem szerettem, hogy Lili sokat betegeskedett és azt hittem nagy naívan,hogy ez doki függő. Hát nem, de ki gondolta volna :shock: Minden esetre az első dokinéninél mindig sokat kellett várni, meg olyan furán körülményes nőszemély volt. Mondjuk a mostani sem tökéletes, de igazából amilyen betegségei Lilinek eddig voltak, azt az ember egy idő után már magától kikezeli, úgyhogy mi csak igazolásért járunk a dokihoz, meg oltásra. Mikor kruppos volt, akkor meg úgyhis külön szakorvoshoz fordultunk. Úgyhogy most megtartjuk a dokinéninket a kistesóhoz is egyelőre.

A védőnéni, aki egy huszonéves kiscsaj, akkor még kezdő volt, de valami frenetikusan lelkes. Jött nagyon sűrűn az elején és ő fejte a mellemet!!!! mikor be volt gyulladva, próbált szegény mindenhogy segíteni, nagyon aggódott értem. Szó se róla én is nagyon aggódtam magamért :lol: Aztán persze kiderült, hogy nem is a mellgyuszi volt a fő baj. De ez más lapra tartozik. A lényeg,hogy visszatekintve nekem sokkal többet segített a védőnő, mint a doki. És olyan szerencsém van, hogy bár közben elköltöztünk, mégis ugyan azt a védőnőt kapjuk, mert közben őt is áthelyezték pont a mi területünkre és a mi dokinéninkkel dolgozik együtt. Szóval minden adott nálunk.

Kép
Kép
hari

Olyan fura, kicsit kezdek paranoiás lenni, de olyan érzésem van, hogy ha elkezdek írni, akkor mindenki eltűnik. Ugye????

Kép
Kép
hari

De remélhetőleg párom mindjárt jön haza, akkor abbahagyom az írkálást és jöhettek vissza. :lol:

Kép
Kép
hari

GEOOO: gyerekorvos: Mi úgy választottuk, hogy ugye a védőnő körzetileg adott. Na most mivel én nemhogy Szegeden, de egész Magy.o.-n sem ismertem egyetlen gyerekorvost sem, így választottuk azt, aki mellett a védőnőnk is van. Gondoltuk, ha nem leszek vele megelégedve, akkor válthatok (ő szabadon választható, nem úgy mint a védőnő). De eddig teljesen rendben volt minden. Bár Bogi nem beteges, így túl sűrűn nem járunk hozzá, de amit eddig voltunk, normálisan viszonyult a gyerekhez. Egyébként 50 év körüli hölgyről van szó.

Ami nekem tetszik benne, hogy a gyerkőcöt alaposan megvizsgálja, nem ír fel feleslegesen antibiotikumokat, csak ha feltétlenül szükséges. Ha kérdezek, készségesen, türelemmel válaszol, a gyerkőchöz van mindig néhány kedves szava.
Vendég

Bhdetti: csak Nkeed írok egy sort, nagyonis jól ismerem Sóvágot, ő a szülődokim, meg amúgy is, mondhatni amolyan családi barát szinten van, ha akarod mesélek.
Holnap mindenkit részletesen elolvasok, és írok hosszabban!!! Sziasztok!

detti_10

Addig viszont persze folytatom.

Babakocsi ügyben: Lilivel 3!!! babakocsit fogyasztottam, de most sem tudom milyet szeretnék, ami jó lenne minden szempontból. Az utak miatt nagy kerekűt szeretnék és olyat aminek lehet állítani a tolás irányát. Az se lenne rossz, ha az autósülést rá lehetne tenni. Viszont a nagy kerékkel az a bajom, hogy félő, hogy nem fér be az óriási kocsim még óriásibb csomagtartójába(fiat panda) Na mindegy, majd ha itt lesz az ideje, akkor nézegetem őket és valamelyikbe csak beleszeretek.

Kép
Kép
hari

Nekem is van egy körkérdésem:
Nektek van fogadott orvosotok?
Mennyit illik ilyenkor adni?
Az a nőgyógyász, akihez járok, nem vállal szülést. Ha nem fogadok meg senkit, akkor szülésnél ahhoz kerülök, aki éppen van. Nem tudom, hogy ez mennyire rossz?

Eszterxx és Zsuzsa36 ti is Kistarcsán fogtok szülni, ti kihez jártok?
Bocs, ha túl indiszkrét voltam, csak egy kicsit tanácstalan vagyok.

Előre is köszi a válaszokat :D :D

Családient.hu vonalzók

picibaba.hu vonalzó
talinn

Ilyen kocsit vettünk a Teszveszen. Én is nagy kerekűt nézegettem, és azt, hogy újszülött kortól használható legyen.

Kép
Kép
Kép
Vendég

Talinn jó, hogy feltetted ezt a kérdést. Én is hasonlót akartam kérdezni.

Bogit ügyeletes orvosnál szültem. Szerencsém volt, mert nagyon kedves, segítőkész, kommunikatív dokit fogtam ki.
Utána ajánlottak egy nőgyógyászt, akihez már 2 éve járok, meg vagyok vele elégedve maximálisan. Viszont szeretnék nála szülni.
Ti hogy tettétek fel neki a kérdést, hogy elvállalja-e a szülést...stb? Hogyan, milyen megfogalmazásban tegyen fel neki a kérdést? Nem akarom, hogy tolakodónak érezze. Természetesen meghálálom neki a plusz szolgáltatást. A kérdezzéssel vagyok gondban.
Vendég

Hari,
akkor tankolj fel jól magne b6-tal :D

nem tűnik el senki ha jössz, ez tényleg csak paranoia :lol: :wink:

Henibaby, Hari
a háziorvost akkor szerintem először én is a körzetinél próbálkozom

fúú hát igen.. már én is várom h babakocsikat nzegessünk :D én sztem maradok a stokke-nál.

most viszont megyek teregetni, meg enni, szóval mára búcsúzom :D
Vendég

Heni, és ennek állíthátó a tolásiránya?

Talinn, ha téged megnyugtat, csak akkor kell szerintem fogadott orvos. Én legalább is Lili után úgy gondoltam, hogy bár nem akarok több babát, de ha mégis, akkor nem fogadnék még egyszer orvost, csak szülésznőt. Igazából ha probléma mentes a szülés és miért ne lenne, akkor a dokira "nincs is szükség" csak a szülésznőre. Ráadásul azt mondják, hogy ha nincs fogadott orvosod akkor ugye ahhor kerülsz, aki épp ott van a kórházban, tehát még véletlenül sem akkor ugrasztják ki az ágyából a hullafáradt dokidat, hanem egy kipihent orvost kapsz. Hát nem tudom. Persze könnyen beszélek, mert nekem van dokim, bár egész más okokból adódott így. De ha tegyük fel a szülésnél egy egész más doki lenne ott, akkor sem esnék kétségbe, nem érzem úgy, hogy az orvos lenne a lényeg. De mondom, ha téged megnyugtatna, akkor fogadj egyet, persze akkor "kell" neki fizetned nem is keveset.
De a többiek majd adnak még jó tanácsokat.

Kép
Kép
hari

na még valami: nekem magándokim van, és amikor megállapította a terhességet, akkor mondta h nála ez mennyibe kerül, és amikor legközelebb megkérdeztem h akkor tudná e vállalni a szülést, akkor értetlenül nézett, és mosolyogva hozzáfűzte h persze :D
sztem jó ismerős arcot látni majd a szülőszobában, de lehet persze az embernek mázlija, és jó ügyis orvost is kifoghat, de én szeretek mindenre felkészülni. 8)

na jó éjszakát! :P
Vendég

Geoo... a mindenre felkeszulesrol. Nekem volt mindket csajjal fogadott dokim (egeszen veletlenul ugyanaz, de nem ugyanabban a varosban es korhazban es 7 ev kulonbseggel... nem szandekos volt) es 3 nappal a szules elott voltam kontrollon (meg ugye nem tudtam a szulest) es megnezett, mondta, hogy minden zarva, itt meg nem lesz baba... o most elmegy egy hosszu hetvegere balatonra, ha barmi van akkor a szuloszoban tudjak kinek adta azt az eseteit, de en meg uuugysem szulok, mert semmi jel. Ez volt kedden. Dokim csutortoktol balra el... gyerekem csutortok hajnali egykor kirugta a burkot, ugyhogy annyi lett a biztosra menesnek :) A kibujas elott nem egesz egy oraval lattam eletemben eloszor azt a dokit akinel szuletett :) De hat vegulis mivel nem volt gond, a fo melot ugyis a szuleszno vegezte, igy semmifele hianyerzetem nem maradt :) (a dokim zsebenek annal inkabb :D:D)

luna6

Szülész fogadás...(minta)

Kismama:

Doktorúr Június xx.-én szülök és még nincs orvosom akinél szülhetnék. Mivel önhöz járok és meg is vagyok elégedve....Szeretném megkérdezni ön vállal szülés levezetést vagy csak nögyógyászati vizsgálatot?

Doki:

Igen/Nem (ha nem akkor tudna valakit ajánlani?)

Kismama:

Oh, igen akkor szeretném megkérdezni mennyibe fog kerülni?
(sima szülés ára és császáré különbözik, érdemes rákérdezni)

Abban az esetben ha elvállalta akkor érdemes elkérni a mobil számát és az utólsó hónapokban kérdezgetni a vizsgálatok után, hogy ügye nem megy el doktorúr nyaralni, abban az idöben mikorra én ki vagyok írva??? :twisted:
Még Balatonról gyorsan felér, de Francia riviéráról hosszabb az út :D
Abban az esetben ha nincs ott mikor szüsz, akkor marad egy jó kolegája vagy az ügyeletes orvos. Jobb esetben a szülésznöd elég. :D

Pénzt utólag érdemes adni, hiszen amíg nem teljesítette a melót addig nincs boríték se :!:

Àrak orvosonként és településenként változnak mint az ingatlan árak....

Magánvéleményem hogy ez a borítékos dolog nem helyes, de remélem még megérem, hogy ezt se kismamának se betegnek ne kelljen adni.... :roll:

Anno én hasonlóképp közelítettem meg a dolgot.... :D
Vendég

luna6,

Te vagy az egyik esetemre a példa, pedig nem is láttam, hogy írsz akkor komponáltam a szöveget :D
Vendég

Lehet telepatikusan ossze voltunk kotve :D Ugyis napok ota mindenfele 'spiritualis' gyakorlatokban vagyok... el kene konyvelnem ezt valami sikernek, bar kicsit sem ez a celja :D:D:D:D

En a boritekos kanyart most ugye meguszom :) Dokinak sem kell fizetni, magankorhaz, nem neki fizetek hanem a folyoson kozpontilag es szamlara, a szulest detto ugyanigy kell majd fizetni... hacsak nem valamiert az allamiban kotok ki, mert akkor az meg teljesseggel ingyenes es boritekmentes.

En amugy elegge beragtam a dokimra, arra aki elment a 4 napra, de messze nem ezert... ez inkabb az elegtetel volt :) Mivel masik varos volt sok ev utan, mas dokihoz kezdtem jarni, aki szolt elore, hogy szabin lesz. Es veletlenul tudtam meg akkor, hogy a regi dokim meg felkerult Pestre es mehetnek megint hozza. Gondoltam de jo... nem egy pszichologus alkat, de semmi gondom nem volt vele, legyen. Mentem, es mondtam neki, hogy ez van nincs dokim, o lenne e megint. Szerintem iszonyu bunko modon (bar mondom, sosem volt egy leanyalom a termeszete, bar direkte nem banto vagy durva, csak egyszeruen amolyan nem tudom hogy irjam... kocka :D) kozolte, hogy hat neki 30-50 kozott kell !? fizetni szulesert, ugyhogy gondoljam at, hogy en ezt tudom e vallalni ???!!! :D:D:D:D:D Basszus, mintha az elsonel nem kapott volna megfelelo osszeget korabban es nem hozza jartam volna korabban sok evig :) Ugyhogy akkor beragtam ra kicsit, de maradtam azert nala... a vegen o tolta el a sajat szerencsejet es a kollega kapta a boritekot :) (Nem is tudom hogy hivtak a lottonyertes kollegat, akinek at lettem adva :D:D:D)

luna6

csak itt v ok megint...

Luna,
hát, igen nem lehet mindenre felkészülni, de szerencsére a dokim nem ünnepel :D nem megy szabira, és mindig dolgozik :)

amikor ma le kellett adnom a kórház terhesgndozójában a vért, akkor gondoltam pont arra, h nekem már hiányozna ha Kiához járnék, mármint ha nem lenn e orvosom :? :)

vééégree hazaért a kedves férjem!!!
jóéjt lányok!!
Vendég

[quote="geooo"]c írta:geooosak itt v ok megint...
Luna,
hát, igen nem lehet mindenre felkészülni, de szerencsére a dokim nem ünnepel :D nem megy szabira, és mindig dolgozik :)

Es iiigy legyen!! :) Nekem pl fogalmam nincsen mi van ha en het vegen szulok egy ilyen maganintezmenyben... de majd legkozelebb megkerdem a dokit :) vagy ejjel.... en olyankor szoktam nekikezdeni, eddig ez a tendencia :D

Megtalaltam az egyetlen letezo es autentikusnak tuno agykontroll tanfolyast Portoban, es lesz szeansz februarban. Itt lezavarjak egy hetvegen 3 nap alatt, mondjuk jelentosen tovabb tart egy nap, ugy tunik :) Az arat nem mertek kiirni... majd mailben hatha megmondjak. Es ha kiderul, hogy portugalul megy (brazilul elo nyelvben roszabbak az eselyeim a portugalnal is, bar a szappanoperakat egesz jol ertem, de hat kb annyi a braziltudasom is) akkor elmelkedem rajta, hogy bevallalom e.

luna6

sziasztok! képzeljétek férjuram tesójának a nője vagyis a sogórnőm is terhes!7 hetes szóval elején jár! és a csaj nem dolgozik! és most kitalálta hogy a barátnője orvosához fognak járni! és elmentek az első korai UH-ra! és a doki közölte szülés 250 000 (ez az ÖVÉ!!!) és a vizsgálatok 10-től indulnak! vagyis a korai UH-ra is 10 rugót már leperkáltak! na aztán a sogór jött át (nőci nélkül) mit csináljon mert hát ő ezt anyagilag nem fogja bírni! hát a mi dokink is bazi drága - vagyis eddig azt hittem! de már kezd a középkategóriába átmenni :-) vicces mi? hihetetlen! számlát bezzeg nem kaptak!
Vendég

a fel milla csupan csak dokira otthon a kozepkategoria mar? Hu de jol megy akkor a nepeknek odahaza! :? (szent meggyozodesem amugy, hogy boven a kismamak keze is benne van ebben az anyagias oruletben ami a szulesek korul ott kialakult)

luna6

Bocsánat az eltűnésért, elkezdtem visszaolvasni, de esélytelen. Most év végi zárás van, én majd csak februárban kerülök elő, addig marad a napi 18-20 óra munka, a mellett nincs idő a babanetre. Tallin viszont ügyesen kivastagította a nevet, igy legalább észrevettem a Kistarcsás kérdést.

Én dr. Kovács Rékához járok, nagyon meg vagyok vele elégedve. A magánrendelőjébe járok, az ár szabott, 8 eFt/alkalom. Nekem az első találkánkon ő kérdezte meg kerek-perec, hogy akkor nála akarok-e szülni, mert akkor most beír a naptárjába. Én akkor visszakérdeztem a szülés tarifájára, gondoltam, egyszerre legyünk túl mindenen. Nem mondott konkrét árat, amennyit gondolok, mert itt számlát is tud adni, ott meg nem. Ahogy én tudom, a vizsgálat 10x-t szokták adni, császárosnál még többet.

Én a multkori szülésemnél el akartam jönni mindenképpen az Istvánból és már akkor kinéztem magamnak Kistarcsát. Viszont nem találtam dokit, aki az utolsó két hónapban elvállalt volna még. Volt mindenféle ajánlott dokim, egész magas szintekről, de senki nem vállalt, mindenki azt mondta, hogy ha nagyon akarom, akkor egyszerűen sétáljak be szülni, de túl nagy elbánásra ne számítsak. Na, ezek után persze nem váltottam, de lehet, hogy még a kicsi elbánás is jobb lett volna, mint az Istvános nemtörődömség.......

Kép

KépKép
eszterxx

Na Luna,
ez tök jóóó!! úgy látszik mégiscsak sikerül eljutnod AK-ra :D

Nanetto,
gratulálok a sógornődnek! :)
milyen fura h csak én n örültem annak h a sógornőmmel 1szerre várunk babát :oops: habár mi n vunk vmi jóban (ezzel magyarázom) :lol:
nekem a terhesgondozás alkalmanként egy 10es, a szülés pedig egy 100as lesz, de ezt a 250et azért elég soknak tartom...

Eszterxx,
kitartást a munkához, februárban meg gyere teljes gőzzel :wink:
Vendég

jujj és megérkezett a Plútós kis plédem, nagyon király :)
Vendég

Eszterxx,
most látom a vonalzóon h a kisfiad 22 hónapos. te mikor mentél vissza dolgozni? csak azért kérdem mert én a baba 1éves kora után szeretnék visszamenni a suliba. ilyenkor már lehet őt bölcsibe íratni? :roll:
Vendég

Hat amilyen anyagi korulmenyek kozott en otthon eltem (es panaszra semmi okom) ilyen arak mellett tuti en visszatartanam a szulest... teljeseggel kizartnak tartom, hogy en, ha lenne is, ennyi penzt kifizessek egy dokinak a ket szep szemeert. A szules ara egy havi kereset? (oke, nem mindenki keres 100-at, en is kerestem annal erzekelhetoen tobbet, na de az tulzas, hogy kozel egy havi keresetem vagy masnak egy havija a doki zsebebe vandoroljon minden nyom nelkul. de amig az anyukak/emberek/szulok erre hajlandoak... es ebben most jelzem, semmi szemelyes vagy konkret nincsen senkivel szemben, hisz tudom, hogy ez egy jelenseg... addig ez csak egyre inkabb igyebbul lesz)

luna6

[quote="geooo"]E írta:geoooszterxx,
most látom a vonalzóon h a kisfiad 22 hónapos. te mikor mentél vissza dolgozni? csak azért kérdem mert én a baba 1éves kora után szeretnék visszamenni a suliba. ilyenkor már lehet őt bölcsibe íratni? :roll:

Bolcsije valogatja, de szserintem egyre inkabb mar lehet. Mikor a nagyobbikom volt bebi (a most 16 eves) akkor volt rola szo, hogy menne bolcsibe... akkor o olyan 10 hos volt nagyjabol, es meg nem ment. O volt a legkisebb, es 'gondot' jelentett, mert mindenki mas mozgekonyabb volt mar igy nem lehetett kozejuk ereszteni. De bevallaltak volna... a kisebbikem valoban volt bolcsis, akkoriban nem volt 1 eves kor alatti gyerek a csoportban, inkabb nagyobbak, mind onjaroak mar. De pesti viszonylatban biztosan jobb a helzyet azert es nem akkora problema ha a gyereke meg nem vegez onalloan komoly helyvaltoztato mozgast. (nem is a mozgason van a hangsuly, haNEM UGYE A NAGYOK AKIK JONNEK MENNEK, ROHANGALNAK ELSODORJAK (bocsi a betuert) a kicsiket es allandoan kell mellejuk felugyelet, vagy betaroljak oket a kisagyba.
Mindenesetre ha ilyen terveid vannak akkor jovo osszel mar mindenkeppen keress bolcsit, es meg igy sem biztos, hogy jovo utani szeptemberre sikerul helyet kapni :(

luna6

ha megszületett a baba, elkezdek bölcsit nézegetni, mert jövőre már kelleni fog... :)

szerintetek kisfiúnak is menne a Henibaby által elészített csoda katicás torta? :roll:
Vendég

Talinn, én az átláthatóság miatt javasoltam főként, de végülis elférnek a táblázatban a nevek. A javaslatom valószínű a rendmániámnak köszönhető. :D
Szuper, hogy a Te eredményeid is jók.

Fogadott orvos: nekem mindenki melegen ajánlotta, hogy legyen. Először én sem akartam, de aztán mivel eleve nem volt egyszerű a baba érkezése sem és a várandósság első hetei sem, így megbeszéltem a dokimmal, hogy elvállal-e. Aztán kiderült, hogy elmegy a városból, így váltottam.
És ami a legszomorúbb az egészben, nem tudom, hogy ez országosan is így van-e vagy helyi specialitás, én is csak szülésznőt szerettem volna, de azt csak fogadott orvossal együtt lehet, így azért eléggé meg van kötve az ember keze.
Most így van doki bácsink és szülésznőnk is.

Én úgy tudom, hogy van olyan doki, aki nem szereti, ha megkérdezik mennyibe kerül nála úgymond a szülés. Van olyan, aki magától mondja, van olyan, aki kiírja (nekem ez nagyon nem tetszik egyébként). Én mindenesetre nem kérdeztem meg, annyit adunk, amennyit tudunk, persze azért úgy, hogy ne érje negatív meglepetés. De természetesen attól is függ, mennyire leszünk elégedettek.

Nanetto, atya ééééég. Hát dobtam egy hátast a 250.000-et olvasva. Hát nekem ez több havi fizetésem. Jó, mondjuk közalkalmazott vagyok, szóval azért, de ez ultrabrutálrettenet számomra.

Heni, több helyen olvastam, hogy dicsérik a Tesco-s, Lidl-s és a DM-s popsitörlőket. Hát kíváncsi vagyok, hogy nálunk mi válik be. Első körben én is az olcsóbbakat fogom venni.
Király a babakocsi! Én még nem láttam, amit kapunk, kíváncsi vagyok rá már nagyon.

Geo, hihi, én ezt a vesés mondást még nem is hallottam. :D
Tessék szépen tanulgatni! :lol:

Hari, hát tényleg nem sok ilyen védőnő van, az tuti.

Luna, na, akkor ha szerencséd van, csak eljutsz helyben egy olyan tanfolyamra.

Kép

Kép
***csilla***

No, itten vagyok én is...
KÖSZÖNÖM a gratulációkat, drágák vagytok!
Nem tudom feltenni a pocakos képet, azt írja a gép, hogy túl nagy méret.
(Pedig elég kicsi vagyok, higyjétek el... :lol: )

HARI: Dehogy tűnik el mindenki a gép elől, csak a véletlenek összjátéka...
Babakocsiban a régebbi fajta Graco-k megbízhatók, kicsire csukhatóak, nem nézegettél még ilyet ?( szépek is, meg van hordozó, minden hozzá)

TALINN: Fogadott doki nekem Lilivel aranyat ért-császáros voltam.
Nincs külön tarifája, azt mondta, annyit adjunk , amennyit gondolunk.
Mi átrágtuk apával.Egy vizsgálat 5000 Ft, ha UH is van +3000 Ft -ot adunk neki.
Szüléskor mi 80.000 Ft-ot adtunk neki.(Apa intézte)
Meg a 6 hetes kontrollon ajándékcsomagot , rózsafa tollkészletet gravíroztatava, meg könyvutalványt, egy képeslapot aranyos szöveggel, összesen 20.000 Ft-ért. Azért gondoltunk még erre, mert a pénzt elkölti, azt sem tudja, kitől kapta, ez hátha személyesebb.

Kép
rozsa1979

HENYBABY:
Nagyon szép bébijárgányt szereztetek be.
Megkérdezhetem a márkáját?

Popsitörlőből nekünk bevált a Neogranormon és a rózsaszín csomagos Aloe-s Johnsons, igaz, ezek nem olcsók...
Popsikenőcsből a gyógyszertári és (a Sudocreme a legjobb szerintem.Drága, de nagyon kicsi kell belőle.)

Ha szépen megkérlek, a táblába beírnád a baba nevét?
Balázs lesz.
Foglalkozáshoz ápoló.
Előre nagyon köszönöm szépen!!!!

LUNA: Tök jó ez a tanfolyam...irigy-irigy...

Kép
rozsa1979

sziasztok csajszik..
hát volt mit visszaolvasni nem unatkoztam...

rózsa gratula hogy minden rendben van és hogy kisfiút vársz....
úgy tűnik eddig fiú dömping van csajok..hajrá kislányok tessék felzárkózni :D :D

na voltunk tegnap a dokinál...nagyon szimpatikus és kedves orvosnak tűnik.elbeszélgettünk tök értelmesen és normálisan megtárgyaltunk mindent és elvállalt...
Nem volt vizsgálat most még annyit csinált hogy megnyomkodta a pocim hol helyezkedik a méhem és megnéztük Kicsi-Lali szívverését...tök jó volt hallani és persze egy pillanatra láttam is a kis csöppöm.egyre jobban formálódik ez a gyekek :D :D
ha semmi nem jön közbe akkor a 23.héten kell mennünk lesz uh és megvizsgálja a vérellátást a méhemben hogy jut-e elegendő oxigén és tápanyag a babának....
persze beszélgettünk arról is hogy egyenlőre minden ok van velünk de fel kell készüljek ha úgy alakul jön a korház...
és hogy valószinű hogy nem tudom a 40.hétig kihordani a babót de ha eljutunk a 38.hétig akkor már újjunghatunk.
megfogadtam hogy addig is nem parázok élvezem az én kis csoda állapotomat és bízom benne nem lesz semmi baj...majd ha lesz ráérek akkor félni és izgulni.
a 26.héten pedig megejtjük a 4d uh.-ot dokikám azt mondta előtte nem látja értelmét mert ugye a magasabb AFP miatti aggodalom hogy esetleg nyitott gerinc probléma állna fenn azt már a 2d uh.-on is nagyon hamar meg tudták volna állapítani.szóval most megnyugodtam(kicsit) :D :D :D
ha addig is bármi baj lenne azonnal telefonáljak neki.
szóval nekem nagyon bejön és a férjemnek is tetszett...Remélem ő már végig visz minket a hátra lévő úton :D :D
nem kell külön mennem sehova sem minden vizsgálatot megcsinál ha mégis kellene azt majd ő mondani fogja...
és ha már az áraknál tatunk én nem tartom drágának.
5000 ft.-ot kér minden alkalommal ha vizsgál legyen az uh vagy bármi vizsgálat.
szülésről még nem beszéltünk arra még van idő.
én úgy gondolom ennyi belefér ez egy korrekt ár de az a 10000.-meg 250000.- a szülésnél kicsit tényleg drágának tűnik...
persze mi is azt beszéltük Lalival hogy nincs is baj addig amíg havonta megy az ember ha már hetente kell menni akkor relatív...de azt is tudom hogy nem vagyok egészséges ember sok a nyűgöm bajom és nem bánom hogy van egy orvos aki odafigyel rám és a babám egészségére mégha fizetnem is kell érte...ennyit megér persze egészen addig amíg van rá keret...és egyenlőre van.
néha el tudnak menni az orvosok az árakkal nagyon....
hát ennyit rólunk egyenlőre...elégedett vagyok :D :D

geo szerintem igen hiszen nincs nemhez kötve..nem barbie van rajta hanem egy aranyos bogarat árbázol a torta az pedig mindenkinek jó... :D
bibócska

Geo, bölcsit tényleg jó korán el kell kezdeni nézni, én Lilit nagyon nehezen tudtam elhelyezni mikor 2 éves volt. De azért kiváncsi leszek, hogy 1 évesen lesz-e szíved beadni. Bár drágább dolog, de azért szerintem nézz szét, mert léteznek otthoni felvigyázók is, akik csak pár gyereket vállalnak. Sokkal családiasabb és ha azonos korú gyerekekkel lenne, akkor még arra is esély van, hogy oda is figyelnek rá. Lehet, hogy neked szerencséd lesz, de én a mi bölcsinkből kiindulva azt gondolom, hogy egy 1 éves gyereket kb. tényleg csak betesznek valami rácsos megoldásba, hogy ne kelljen rá vigyázni a nagyobbak miatt. Személy szerint biztos, hogy 2 éves kora előtt nem adnám sima bölcsibe, ha van más megoldás. Persze ha nincs, az is más. Azért nézz körül, hátha találsz valami más megoldást. És bocs, hogy beleugatok, nem okoskodni akartam.

Én arra leszek kiváncsi, hogy 2 évesen hogy lehet majd ennyi gyerkőcöt elhelyezni. Persze van abban ráció, hogy a 3 év "henyélés" sok, főleg, ha az ország ilyen helyzetben van, de nem igazán látom, hogy fejlesztenék az óvodákat, vagy a bölcsödéket. Nálunk itt Kispesten Lili esetében még a magán óvodára is 1 évet kellett volna várni, hogy helye legyen. Ráadásul nem keveset kell fizetni, kb. a fizetésem felét hagynám ott jó esetben. Ok, én is közalkalmazott vagyok, tehát nem valami magas a fizetésem. De szerintem vannak még így egy páran, hogy nem engedhetik meg a magánbölcsit, magánovit. Most 28 gyerek van egy csoportban az óvodában nálunk. Egy akkora szobában, mint a mi nappalink. Hát nem túl tágas. Nyáron mondjuk sokat vannak az udvaron, de ott meg kétszáz valahány gyerek van kint egyszerre, az óvónőknek esélyük nincs szemmel kísérni a saját gyerekeiket. Számomra ez riasztó, de eddig még soha semmi baj nem volt, úgyhogy bizonyára én vagyok kicsit túl aggodalmas. Minden esetre szerintem már most is rettentő sok a gyerek és el nem tudom képzelni, hogy mi lesz majd ha tényleg 2 évesen le kell "passzolni" valahova a gyerkőcöket. De végül is nem nekem kell megoldanom.

Kép
Kép
hari

heni tényleg jó a baba kocsi..szép állaptban van spotkocsivá is alakítható...
remélem jó hasznát veszitek majd... :D
bibócska

Nagyon elszomorító, hogy fizetni kell az orvosnak zsebbe :evil:
Nem mondok erröl semmit mert felrobbanok :twisted:

Én is fizetek ha orvoshoz megyek, de én is a kasszának azaz csekken....,de az államnak és szívesen mert tudom, hogy jó helyre megy!!!!!!!!!!(mint luna6)
Itt nincs hálapénz, senki nem is adhat és nem is fogadhat el!!!! A takarító nénit ugyan úgy ellátják mint a managert....

Szomorú vagyok nagyon szomorú :cry:

Kitartás kismamik az anyagiak miatt is és reméljük egyszer valaki változtat ezen is.
Arra kíváncsi lennék, hogy hány orvos gondol arra, hogy a mai helyzetben az anyák ilyen keresetek mellett, vajon hogyan tudják elöteremteni nekik a pénzt...? Vajon melyik mondja a nyaralójában zuhanyozva...ezt a fürdöszoba bútort a XY-on anyuka hálapénzén vettem.........?

Na most jól kibosszankodtam magam!!!

Tisztelet a kivételnek :D
Vendég

Rozsa, köszi a tippet, majd megnézem a Graco-kat. Ennyire mélyen még nem mentem bele, mert ha komolyabban elkezdem nézegetni, akkor annak az lesz a vége, hogy már meg is veszem :lol: Ha nem is bírom ki májusig, de legalább azt szeretném előtte tudni, hogy kisfiú, vagy kislány.

Popsikrémnek nálunk is a Sudocreme jött be a legjobban. Még most is használjuk néha, ha kicsípi valami Lili popsiját.

Olyan szép idő van nálunk, tiszta tavasz. Süt a nap és még a madarak is csicseregnek. Rögtön jobb a kedvem is. Nem igazán szeretem a telet, kicsit depis leszek tőle. De lassan itt a tavasz és akkor aztán újjá születek! :lol:

Kép
Kép
hari

BIBÓCSKA:
Csupa jó hírrel jöttél te is.
Remélem minden rendben lesz veled is és Lalikával is.
Gyönyörűen, tankönyvileg fejlődjön a kicsi fiú, beszéld meg vele.Biztos hallgat az anyukájára a kis drágád!!!
Megkérdezhetem ki lett az orvos, akit választottatok?
Biztos összefutunk majd a Klinikán.
Ha meg be kell feküdnöd( de ne kelljen!!!), akkor majd engedelmeddel meglátogathatlak?

Kép
rozsa1979

Erröl a borítékolásról jut eszembe....

Akinek morcos a védönöje...nem emlékszem kiknek, próbáljatok meg nekik is pénzt csúztatni, hátha kedvesebb lesz....
Hiszen ez kell ma az egészségügyben ahhoz, hogy egy amúgy is kiszolgáltatott helyzetben az ember úgy erezze lelkiismeretesen dolgoznak érte!!!
Ha nem pénzt adok egy kis ajándék is megteszi........
Akkor jön csak a változás....AAAA ugyan nem kellett volna....Kényelmesen ül...ejnye bejnye nem szabad annyit dolgozni kismama, de természetesen megértem...
Abban az esetben ha ezek után is egy pokróc akkor le kell sz*rni, vagy váltani, ha lehet....
:evil:

Ez csak egy nagyon dühös gondolat volt :twisted:
Vendég

Jelentem, bezabáltam.
Nesze neked kilók-megettem 2 nagy tányér slambucot, meg savanyúságnak céklát, meg 2 szelet sütit.
Ezeket leöblítettem 1 csésze teával, meg a terhesvitaminnal és magne-b6-tal.
Szuszogni sincs erőm :oops: :oops:

HARI Nekünk suzuki swift-ünk van, annak is kicsi a csomi tartója, de a Graco befért.Volt még vagy 4 típusú babakocsi, ami viszont nem.
Az üzletben mi kivihettük és bepróbálhattuk a kocsiba, rendesek voltak.
Nálam a fő szempont a babakocsivásárlásnál MOST az volt, hogy ne legyen széles és nehéz,mert nem vagyok díjbírkozó.
A hátsó váza stabil legyen a testvérfellépő felszerelése miatt és nagy bevásárló hálója legyen alul.(Megyünk majd a homokozóra nyáron, stb.. kell a cucc..)
Így nyert egy szintén 2 éves Graco kocsi. Első látásra beleszerettem.
Nem akartam megvenni, de féltem másé lesz(nőből vagyok, ugyi... :oops: ), így Apa megvette ajándékba.
No, eldugulok, mert elfoglalom az oldalt a hülyeségeimmel.
Szóljatok, ha néha sok vagyok nektek...

Kép
rozsa1979

täthi igazad van neked és lunának is...
jó lenne ha nem így lenne mint ahogy van de sajnos itt ha jó ellátást szeretne az ember fizetni kell.
engem is felháborít mert rengeteg pénzt kell a tb.-nek fizetni és nem sok semmit kapunk érte cserébe..bár amit lehet én mindig a tb orvosnál csináltatok meg ugyanis legalább legyen értelme ha már fizetnem kell.
de most úgy gondolom inkább fizetek hogy jó ellátást kapjak én és a babám főleg amit a fentiekben írtam mert nem vagyok egészséges ember..normál esetben nem tudom mit tennék lehet nem foglalkoztatna annyire kihez kell mennem kinél szülök...
nem könnyű az már biztos
bibócska

drága Rózsám...
EDDIG hangsúlyozom EDDIG minden úgy zajlik ahogy a nagykönyvben meg van írva!!!és bízom benne hogy így lesz a továbbiakban is.sokat beszélek már Kicsi-Lalinak mondom neki hogy legyen erős és ügyes kisfiú mert eddig nagyon ügyes volt de még előttünk az út többi része is :D :D persze anya is igyekszik erős lenni és mindent megadni neki..
Dr Major Tamás a dokim rendel a kilinikán is...nekem tényleg nagyon szimpatikus orvosnak tűnik.
hát bízom benne minél később kell majd a kórház vendégszeretetét élveznem de ha eljön majd az ideje nagyon örülnék neki ha személyesen is talizhatnánk...
de majd megbeszéljük :D :D :D
bibócska

Rózsa, az a bajom egyelőre, hogy igazából nem is tudom pontosan mikor, hogy akarom használni majd a kocsit. Jó időben arra gondoltam, hogy babakocsival megyünk majd reggel az oviba, de legalább is délután. Tehát akkor nem fontos, hogy beleférjen a csomiba, hiszen nem használjuk az autót. Ebben az esetben az lenne a fontos, hogy nagyok legyenek a kerekek, mert itt elég rosszak az utak. BKV-ra nem szándékozom felszállni vele, tehát elviekben a súlya mindegy. Viszont még azt nem tudom, hogy ha vásárolni megyünk, akkor a babakocsit akarom vinni és akkor fontos lenne, hogy egyrészt beférjen a csomiba, másrészt hogy az autósülést rá lehessen csatolni, ha esetleg elalszik útközben. Viszont akkor meg nem lenne jó, ha túl nagy lenne a kocsi. De vásárláshoz van nekem még Liliről megmaradván egy autósülés, amihez van egy gurulós kis állvány szerű. Ez utcára nem jó, viszont egy közértbe nem is lehet jobbat kívánni. Viszont azt ülés része nem kifejezetten jó autósülésnek. Na szóval kicsit bonyolult vagyok és még nem teljesen alakultak ki az elképzeléseim. De majd még töröm a fejemet :lol:

Kép
Kép
hari

O.K. Befejeztem nem írok erröl többet!

Inkább csak csendben örülök, hogy beszélgetünk:)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?