Sziasztok!
marymella! Nagyon sajnálom, de csodállak is egyben, hogy van erőd és kitartásod.
Tudod én anno a könnyebbik megoldást választottam és a férjemmel maradtam. Ebből 16 keserves év kerekedett ki. Ha akkor erősebb lettem volna.....
Ha zárt fórumon leszünk és úgy gondolod én is szívesen meghallgatnám a történetedet.
süni!Köszönöm, igen kicsit jobb már. A temetés lesz még húzós, márc 05.-én lesz.
Mi Csepelen lakunk, közvetlenül a Duna parton. De nagyon tervezgetjük az építkezést Gyálon van egy összközműves építési telkünk, érvényes építési engedéllyel. Csak pénz kérdés lenne.
Én is használtam Ginánál tengeri orrsprayt, de nem sokat használt.
A mozgásom nekem is pingvines és én is olyan erőtlen vagyok sokszor, hogy arra gondoltam dublőrt alkalmazok szülés idejére.
Nagyon remélem a tél, a hó és a nagy pocak van ránk ilyen hatással és nem a korunk.
Örülök, hogy picit gyógyultál!
Pihenj minél többet. (tudom, tudom, 3 gyerek mellett....)
pocakméret: A védőnőm szerint a baba alakítja, vagyis ha már fejjel lefelé van, átrendeződnek a méretek is. Nekem is kisebb a hasam, mint januárban.
bimbóvédő krém: én nem használtam, szerencsére sosem volt gondom kisebesedéssel, de a védőnő biztos tud ajánlani ha kelleni fog. De kívánom, hogy senkinek ne kelljen!
zagor! Valóban így van, a terhesség vége felé már nem szabad piszkálni a mellbimbót, mert esetleg serkenti a tej megindulását. Az meg oxytocint termel ami meg a méhösszehúzódásokat idézi elő. Szóval csak vigyázni!
Te hányadik héten jársz?
Tegnap voltunk dokibácsinál. A kiscsajszi teljesen a korának megfelelő, már berfordult, (mondjuk régóta így helyezkedik már), kb 1600 g.
Én 2 kg-t híztam egy hónap alatt.
De nem érdekel.
Az első szülési élményemet elmesélem. Nagyon féltem mert nem tudtam igazából mi vár rám. Beindultak a fájások, bementünk a kórházba, túlestünk az adminisztráción, (gabynak írom: a Zilahy volt az ügyeletes orvos, aki felvett) majd beöntés, borotválás, zuhanyozás és irány a vajúdó.
Akkoriban (17 éve) a vajúdó 6 ágyból állt, természetesen elválasztás nélkül. Én voltam az első. Aztán lassan jöttek a kismamák és tele lett a szoba.
Lényeg: mind az öt leszült mire én sorra kerültem. Végig kellett néznem mindegyik szenvedését és persze akik szembe voltak az én ágyammal, ott a kényesebb dolgokat is láttam.
Mire én jöttem volna annyira beparáztam, hogy mondtam a dokimnak én inkább haza megyek, majd legközelebb újra megpróbálom.
Szóval sokkoló élmény volt.
Most talán már nem érnek meglepetések, tudom mire számítsak.
gaby! Van egy közös ismerősünk (márti) a 4 gyerekes topicból.
Cumi kérdés. A kórháztól és nem kevésbé a csecsemős nővérektől függ, odaadják-e a picinek a cumit. De. Én azért nem vinnék, mert nem tudom, hogy rendesen lefertőtlenitik-e, ha mondjuk kiesik a szájából, tényleg ő kapja-e meg, stb...
Persze amíg nálunk van a baba addig ok, de aztán?????
Amit mindenképpen viszek, az a fülbevaló. Ginánál csomót rohangáltam mire kifurattam a fülét, a kórházban meg automatikusan megcsinálják, ha van kéznél.