Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt!

Linocs, esteleg eső esetén bemehetnénk a WestEndbe... nagy és fedett, ott nem esik az eső, de inkább ne essen! :)

KépKép
KépKép
mni

Nem lesz eső. :lol:

Ill. nincs egy épkézláb ötletem.

potyka

Linocs, nincs véletlenül ott a közelben egy művelődési ház? Talán ott is van bérelhető terem... Solymáron tudok intézni művelődési ház termet, de szerintem elég messze van a tervezett helyszíntől. :(

KépKép
KépKép
mni

Megfogadtam, hogy megpróbálok mindenkinek reagálni, de az a 2-3 oldal/nap termést alapul véve lehetetlen.
Szóval írom, ami eszembe jut:
Most voltunk 1 hétig Szabolcsban a rokonoknál, a tesóm keresztanyja fodrász, otthon dolgozik, így kb. naponta 10 új embernek mutatta be Hannát. Mindig mondta, hogy még vizet sem kapott, csak anyatejet és ezen mindenki úgy meg volt rökönyödve, mintha vmi ufóról beszélne. És kérdezgették: És teát sem kapott???
Nekem most ez a beszólás a kedvencem. Meg az, amikor úgy kérdezik, hogy : UGYE szoptatsz? És persze mindig mindenki jobban tudta, hogy mikor éhes, mint én.
Viszont észrevettem, hogy ott a jó levegőn kb. negyedannyit sem tüsszentett, mint itt Pesten. Néha úgy sajnálom szegénykémet, igyekszem mindig annyit anyáéknál lenni kinn Gyömrőn, amennyit csak tudok.

Szopi: Hanna is csak szopizik még, én is nagyon örülnék, ha fél éves koráig csak azt kapná. De már nagyon várom, hogy hogy fog reagálni az új kajákra. Kb. egy hónapja már nem is fejek.

Házasélet: Az mi????? Aszem ezzel mindent el is mondtam, igazából nekem még rágondolni sincs kedvem, hogy ott lenn a beporosodott dolgokat zargassa vki. Gondolom a hormonok miatt, mert régen azért nem ez volt a jellemző. Előd néha utalgat rá aranyosan, nem tolakodóan, szerintem próbál megértő lenni.

Következő baba: Ha nem lennék 75 kiló, hanem mondjuk csak 60, akkor felőlem jöhetne. Bár egyelőre csak a szűznemzés jöhet szóba:)

Szegény Nimit nagyon sajnálom, tesómnak is volt kicsi korában vmi baja a veséjével (homok volt benne vagy mi) és sokat volt kórházban + sokáig be is pisilt éjszakánként. Bár nem tom ez a 2 dolog összefügg-e. Én csak arra emlékszem, hogy amikor mentünk meglátogatni a kórházba (minden nap), akkor én nem mehettem fel hozzá, lenn ültem, Hahotát olvastam és drukkoltam, hogy ne kelljen neki a dinnye, a főtt kukorica és egyéb finomságok, amit Anyáék vittek neki, mert akkor megehetem én.:)
Amikor vki beteg a családban én mindig megpróbálom a dolog jó oldalát nézni és nem belesüppedni a kétségbeesésbe. Legalább gyógyítható Nimi betegsége és nem marad felnőttkorára semmilyen károsodása.

Helyesírás: Szerintem az a muszáj tipikusan olyan szó, amit az emberek 90%-a rosszul ír. Engem inkább az olyan zavar, amikor pl. az Ybl Miklóst Ibli Miklósnak írják.

Keden elmentünk az Árkádba vásárolni. Hanna eléggé nyűglődött és már nem tudtam kitalálni mást, feljebb emeltem a háttámláját a kocsijának. Azután a köv. 2 órában a hangját nem lehetett hallani. Nagyon tetszett neki, amikor leeresztettem, még tartotta tovább a fejét ,Szerintetek lehet már őt/őket így félig ülő helyzetben tartani?

Ma megyünk oltásra (4 hós+rota második), remélem nem lesz baja.

Keresek képet Hannáról, meg megnézem miről nem írtam még.
Ja és bocs, hogy nem név szerint reagálok, de így újoncként ez eléggé nehéz még. Ha 5-en lennénk, kb. akkor tudnám megjegyezni, hogy ki mt írt.

Kép
marla singer

A térkép:
Kép
linocs

Kép Pancsi közben

Kép Pancsi után

Kicsit elméreteztem a medencét, vagy a feje, vagy a lába lóg ki belőle.
A hasam nekem is így lóg kb. amikor leülök. Fúúúúúú de utálom. Kép

Kép
marla singer

Mni: nincsen sajna arrafelé művház. Meg ugye, csak akkor kell, ha esik... De nem fog, csak ez a PATI lány beletette a bogarat a fülembe (ha már a bacik kiköltöztek ;) ) , amúgy nagyon helyesen, előrelátóan tette fel a kérdést, hogy mi lesz, ha esik, csak nincs ötletem. Legfeljebb tényleg szaladunk a West Endbe (kocsival, trolival)...
linocs

marla singer: nagyon helyes a kiscsaj!!! az utolsó kép! Szuper!!!
Igen, azt én sem nagyon szeretem, mikor a BKV valamely szállítóeszközén utazunk, és az utazóközönség mindegyike (az öregembertől, az öregasszonyon keresztül a fiatal csajig) sokkal jobban tudja, mi a baja a lánykámnak, amikor sír :roll:
A múltkor meg egy öregasszony az utcán rámszólt tegezve, hogy adjál már arra a gyerekre sapkát!!! Hm, nem kérdeztem a véleményét!
linocs

Sziasztok!
Nézi vki az RTL csak csajok c. műsorát? Én kb 10 perccel ezelőttig bírtam. Nem is azzal van bajom, hogy valaki buta és felkészületlen egy témában, hanem azzal, hogy kiül az emberek elé így. Az is egy dolog, hogy a szülész-nőgyógyász körberöhögi őket a hülye kérdéseik miatt és a kamera már lassan a mennyezetet kell hogy vegye, mert sem a két értelmetlen tökfej csaj, sem az őket megmosolygó beszélgetőpartner nem jó alany... Bezzeg, amikor arról volt szó, hogy a 2000 után született gyerekek a "gyémántgyerekek" és mind hiperaktívak - atyavilág, ha tudnák ennek a szónak jelentését... Hát, kész vagyok, mint a mateklecke. Szóhoz sem jutok ennyi hülyeség hallatán - és ez a műsor van szánva nekem, nekünk, otthon lévő kismamáknak, pocakosoknak, anyukáknak. Köszi a színvonalat... jólesik.
Vendég

de édi Hanna! a hasa is :) nekünk is ilyen a medencénk, pont végigéri Eszter

szerintem ne parázzunk ezen az esőnapon, majd ha előző nap riogat már a meteorológia akkor kitalálunk valamit. hát igen a westend nem egy gyönyörű hely, de lent van egy csomó közös kajás asztal legrosszabb esetben...

nekem meg pont az jutott eszembe, hogy a parkban ugye van elég árnyék, csak mert 2kor ha tűz a nap....

Obea, nem nehéz az rtlnek alulmúlnia önmagát naponta....
én is azon vagyok kiakadva, hogy ennek én lennék a célközönsége

na nálunk inkább a Keménykalap és Krumpliorr megy, Attila teljesen rá van kattanva gyerekkorunk ifjúsági filmjeire, mondjuk tényleg viccesek. valahogy nem csinálnak ma már ilyet, vagy igen csak elkerül?

KépKép
judit18

Lópici Gáspár, az utca hírmondója....

KépKép
judit18

OBeaO,
én már a Mokkát sem nézem egy ideje, mert már abban sincs semmi olyan, ami érdekelne. Ezt a Csajok műsort kb. fél percig bírom nézni, utána totál ideges leszek tőle.
Én tudod min csodálkozom mindig? Hogy a Blikket 1-1,2 millióan olvassák naponta és a Story magazint és társai szintén. (A nagy számok törvénye alapján itt is biztosan vannak akik olvassák.)
Mit lehet megtudni ezekből a szarságokból???? Úgyértem azon kívül, hogy Kiszel Tündének új pasija van és hogy madarat szült egy férfi.
és mindenki azon hőbörög, hogy nincs normális műsor a tévében. Naná, hiszen ha Győzikével el lehet adni ennyi újságot, akkor miért raknák Ceizel Endrét az elejére.
Bocs, de ezen a témán mindig kiakadok........

Kép
marla singer

Judit, most hétvégén volt a Pogány Madonna című film a tévében. Nem is a története volt az érdekes, hanem, hogy 1980-ban készült kb. és tök jó volt látni egy akkor magyar akció filmet (helikopteres üldözéses). Elképzelni sem tudom pl. hogy vajon honnan kellett akkoriban engedélyt kérni ennyi kocsi összetöréséhez. Vicces volt.

Kép
marla singer

Amit még az előbb elfelejtettem: én úgy tudom, hogy amennyiben a köv. 3 dolog teljesül, úgy a teherbeesés valószínűsége majdnem nulla:
- baba még nincs fél éves
- kizárólag anyatejet kap
- nappal nem telik el 4, éjszaka pedig 6 óra a két szoptatás között.
Nálunk ezek fennállnak, így belegondolva lehet, hogy ezért nem kívánom a szexet? Lehet, hogy a természet így akar gondoskodni arról, hogy a kis lurkóra nagyobb figyelmet fordítsak és hogy túlélje ezt a nehéz időszakot. Ennek mostanában lehet, hogy már nincs ljelentősége, de gondolom az ősember esetében számított, hogy nagy hassal+gyerkőccel a kézben elég nehéz volt a mammut elől futni. Meg úgy egyáltalán élni a mindennapokat. Gondolom a nagy többség ezért nem néz ki szupermodellként. Egyetlen dolog, ami vonzóbb rajtunk, az a cicink, de az le van stipistopizva, nem megbámulnivaló.
Ügyesen van ez kitalálva........

Kép
marla singer

Marla , MAJDNEM NULLA. Ez a lényeg. De előforudl,. hogy a szoptatás alatt pláne kedztebne csökken a vágy, és sztem is összefügg. (viszont érdemes tenni ellene, mert azért a pasik nem szoptatnak....)

Újságokról inkább ne beszéljünk. Lányaim vettek múlt héten vmi csodát (hot????), és órákon át magyaráztam nekik, hogy mi a hír, az interjú, meg a riport, és hogy biza ezek elnnének az újságban a műfajok, és ebben sajna csak alattomos pletyka van. Remélem idővel beérik a tanításom. Meg a jó példám, bár a Nők lapját még mindig megeveszem, még akkor is, ha hajhullásig fel tudom bosszantani magam rajta. TV-t csak vasaláshoz nézek, akkor is inkább dvd-t. (régi vészhelyzetek...)

Főkötős Hanna nagyon édes. :lol:

potyka

Potyka:
viszont érdemes tenni ellene, mert azért a pasik nem szoptatnak....

Igen, igen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Éljenek a pasik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De most tényleg, halál komolyan mondom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(a halál komolyan az egy szó vagy kettő?) :lol: :lol: :lol:
Vendég

Lányok, ha minden jól alakul családos táborba megyünk holnap és vasárnap jövünk haza... Mit fogok csinálni nélkületek? :D
Mindenkinek puszi addig is, jók legyetek! Potyka, tarts ki a pocaklakóval!
Megyek pakolni... Ez nehezebb, mint gondoltam, pedig rákészültem!
Vendég

Szasztok!!

Marla!
Na végre! Szia! Remélem semmi baja nem lesz Hannusnak! Én már félig ültetem Nórit egy ideje, mert kis kíváncsi!!!!
És hajjjajjjj, mert a lány biza 7-8 órát is alszik éjjel egyben............... Legfennebb jön a kistesó! És aztán??????????????? (Ahhhhh, és aztán khullik legfennebb a hajam..... Ja! Azért remélem nem eszik ilyen forrón a kását!)

Bea!!
Ne viccelj már, szuper lesz!!!! Hozzál fotókat, mulassatok jól!

Potyka!
Talán, idővel.............. Szegény fiam jut ilyenkor eszembe, hogy mennyire sulykolom bele, hogy a kábítószer így meg úgy........... És tudom, hogy emnnyire befolyásolható még, és féltem. De minden negatívtól, minden rossztól nem tudjuk megóvni őket! PEdig nagyon jó lenne néha!

Linocs!
Szegényem, hogy nyakadba vetted ezt......... De azért azt jó ha tudod, hogy szerintem senki nem fogja a szemedre vetni azt, ha esik az eső és nincs tökéletes megoldás............ De nem fog esni és kész!!!!! Képeket hozzatok oké?????????

No, ha ennyit mondogatom, akkor íme a mi szemünk fénye:

Úgy lekaratéjozlak benneteket!!!!!
Kép

Szmöre színű a haja............. :shock: :shock: :shock: :shock:
Kép

Apával! Persze még véletlenül sem volt hajlandó a gépbe belenézni!
Kép

Betömöm mindkettőt, ha addig élek is!!! :lol:
Kép

Anyával.....
Kép

Itt csak egy ujjacskát, amolyan szégyenlősen......... Ne tévesszen meg senkit ez az angyali álarc!!!!
Kép

A dekoltázs szépségversenyre benevezem a csajt!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép
Vendég

Bea,
szerintem is jó lett a hajad, semmi baj vele!!
Jó hétvégét! Merre lesz ez?

Szerintem 2 szó a halál komolyan!

Marla,
Jaj de édes Hanna. Én még nem fürdettem kint, de állítólag hétvégén jön megint a kánikula, naaa majd akkor.

Viszont ma megyünk egy wellnes fürdős helyre. Elvileg csónakban tervezem a lányt ringatni a vizen, de ha megunja, lehet hogy belevinném. Szerintetek lehet? Tiszta hely, a fiammal is mentünk oda 4-5 hónaposan. De Petra még csak hétfőn lesz 4 hós. Ennyi már nem számít ugye??

De jó nektek hogy találkoztok..úúgy mennék én is de Petitől képtelenség, ráadásul Pesten nem vezettem még egyedül. Ha egyszer mennék arra , nem volna gond, de így, hogy még nem, nem mernék elindulni gyerekestől.

Eddig átaludta a lányom az éjszakát, este 9 től , reggel 6-7 ig.
De pár napja csomószor felkel, mivel nem szopik, és másfél hónapja nem eszik éjszaka, így nem hinném hogy éhes, és nem is adtam neki enni, de nem értem miért van ez. Én meg tiszta hulla vagyok napközben.
Csinál még valakinek ilyet a kölke??? Mit lehet tenni.
Vizet azt kapott, hátha szomjas.
Vendég

Monácska,
cuki a lyányod! A szemei tiszta apja.
Vendég

Biribon!

Én ami miatt sikersztorinak envezem a szpotatást, az a Haberman etető!!!
Még most sem késő elkezdeni, ámbátor nagyon drága ez az üveg, és ha mégsem sikerülne már vele, akkor meg nem éri meg megvenni!!

Az etető mellett Nóri nem felejtett el szopni, így amikor emgerősödött annyira, hogy elegendő vákuum termelődjön szopihoz, már tudott szopizni!!! Hiába nem ér be rendesen neki a mellbimbóm, van ereje így is kiszívni.......

Én ajánlom minden szopival küzdő, de még gyermeket akaró kismamának, hogy a következőnél igenis ezt vegyék meg, és ne mást. Egyetlen cumisüveg, lettlégyen bármilyen márkás nem ér fel vele!!!

No, ennyit a reklámról................ :oops: :oops: :oops:

Egyébként én komolyan tisztellek!

Elektromossal fejsz remélem!!!! Azért ez így is igen sokat kivesz az emberből!
Vendég

[quote="kacika"]M írta:kacikaonácska,
cuki a lyányod! A szemei tiszta apja.

Csak a formája, mert a színe meg amolyan libakaki színű, mint az enyém! :?

Bár még barnulhat, remélem barnul is!!!

Köszönöm!!!
Vendég

Napokig nem tudtam jönni, parkettát raktak éppen, és a párom is itthon volt, így sok egyéb ügyben is rohangáltunk. Ma anyósom elvitte Eriket magához, úgyhogy kettesben vagyok Laurával, és éppen semmi nincs az építkezésen, úgyhogy most volt időm visszaolvasni. Mondjuk inkább főzni és takarítani kellene, de hát mindannyian tudjuk, hogy mik a FONTOS dolgok ... :wink: :lol:

Eszterxx
, nagyon sajnálom az apukádat! Igazad van, tartsd benne a lelket, legyél vele minél többet. Mi kibírjuk valahogy nélküled... :(

Kvaszévi
, remélem sikerül meggyőzni az apukádat, és vállalja a műtétet! Nagyon szorítok!

Marla, igazad van, a természet tényleg így találta ki a dolgokat, hogy a szoptatás alatt a nők kevésbé legyen termékenyek. Ezt a nőgyógyászom kifejtette részletesen. A megváltozott hormonális állapot miatt sokkal kisebb a libidója ilyenkor a nők többségének, és ha még akarja is az ember lánya, akkor sem olyan befogadó lent a környezet, úgyhogy van, akinek pl. sikosító is kell, különben egész kellemetlen az akció.

Beuska, nekem Laura 7-8 hetes korában volt egyszer mensesem, azóta semmi. Nálunk is csak szopi van.

TV nézés
: mi is azt csináljuk, hogy csak régi mese DVD-ket nézhet Erik. Most a Kisvakond (7 lemez van, ebből 3 az, ami rövid, érthető részeket tartalmaz, a maradékot nem nézzük, mert olyan 15-20 perces részek vannak bennük, mint a Kisvakond, mint filmsztár, amiben a Kisvakondot kiválasztják filmszereplőnek, forgatnak, majd turnéznak, követik a rajongók, majd megcsömörlik ettől, és visszamenekül a természetbe :roll: ), Kockásfülű nyúl, Vizipók (ez a legjobb,igazából ismeretterjesztő film a tavi élőlényekről, asszem egy biológus írta), Legkisebb Ugrifüles, és Pompom, amit 2 napja kezdtünk el nézni. Két éves koráig egyáltalán nem volt mese,és igazából azt látom, hogy most 3 éves, és nem érti a meséket még most sem, kétszer el kell neki magyarázni, és egy csomót kérdez, mire folymataosan követni tudja benne az eseményeket. Pedig nem hülye a gyerek :lol: , inkább olyan fogalmak, érzések, szituációk vannak bennük, amikkel egy ekkora kisgyerek még nem találkozott.

Édességek: nálunk teljesen bevált az, hogy rengeteg gyümölcsöt és zöldséget kapott kiskorában, semmit nem cukroztam meg, a gyümölcs volt az édesség, a nassolnivaló pedig bulta, a kölesgolyó, a natúr pufirizs. Mindent megkóstolhat már, amit mi eszünk, de abszolút nem édesszájú (nem úgy, mint az anyukája :) ), a túrórudit megeszi, de más édességekből max. egy falatot kér. Ha elmegyünk vendégségbe, akkor kiváncsiságból megkóstolja a sütiket is, van, hogy jegész sokat eszik pl. a kekszekből, de én úgy vagyok vele, hogy annak a pár alkalomnak nincs jelentősége, a lényeg, hogy otthon miket eszik és miket tapasztal. Nincs tömve a lakás csokival, keksszel, chips-szel, cukorkát, nyalókát még nem is kóstolt. Imádja a gyümölcsöket és a főzelékeket. Az ismerős anyukák minidg panaszkodnak, hogy a gyerek vagy gyümit, vagy főzeléket, vagy egyiket sem eszik, esetleg csak pogácsán, ropin és édességen él szinte a gyerek. :( ) Nem tudom, hogy nálunk azért van-e így, mert ezt szokta meg, vagy azért, mert egyébként is ezeket szeretné.

Fogyókúrázóknak
: hülyén hangzik egy alapvetően deszka szájából, hogy fogyókúrás tanácsokat osztogatok, de a férjem olyan szinten beleásta magát az egészséges táplálkozás témakörébe, hogy a dietetikusok többsége elbújhatna mellette. (5 hónap alatt 17 kilót fogyott úgy, hogy az izomtömege alig csökkent.) Én pedig kénytelen voltam ehhez asszisztálni úgy, hogy a fogyókúrájához megfelelő ételeket vettem és főztem.

Szóval: ahhoz, hogy az egészségetek ne károsodjon mindenképpen sportolni kellene a fogyózás mellett, főleg, ha drasztikus fogyásra törekedtek, mert a fogyás közben a test nem csak a zsírszövetből, hanem az izomszövetből is jelentősen veszit. (Így nagyon legyengülhet az ember fizikailag, a kar- láb-, de főleg a hátizmok gyengesége okozhat elég kellemetlen tüneteket, de ugyebár a szív is egy izom...) Ezt fehérjedús tápálkozással és spotolással lehet valamennyire ellensúlyozni. Arányaiban sokkal több fehérjére van szükség fogyás alatt, mint egyébként. (Ezért hülyeség a sok zöldség és gyümölcskúra pl.. )

Na mindegy, csak azt akartam írni, hogy a tejtermék, és húsok fogyasztása emelt mértékben ajánlatos, de azt sokan nem tudják, hogy pl. a sajtok többségének 40%-a zsír. Ehhez akartam egy-két praktikus tanácsot adni:

Trappista sajt helyett kiváló az Óvári sovány sajt, az Auchanban lehet kapni, és az Intersparokban. Érdemes egy-egy nagy kockát megvenni, mert sokáig eláll. Ennek asszem kb. 12% a zsírtartalma a trappista 40%-ával szemben. A Tolnai sovány sajt is jó lehet, annak asszem 18% körüli a zsírtartalma,de ez utóbbival kicsit rosszabb főzni, szerintem egy kicsit az íze is szárazabb.
Sovány telföllel főzzetek (12%-os), és sovány túrót vegyetek (Pl. Bakony sovány túró), ezeknek is kb. feleannyi a zsírtartalma, mint a félzsíros termékeké. A túróban nagyon jó koncentrációban van fehérje, így abból sokat érdemes venni. Vaj és margarin helyett inkább érdemes light krémsajtokkal kenni a kenyeret (Vagy inkább pufirizst, abonettet :) ). Háromszögsajtból pl. tök jó a Medve Light. Van egy Cottage Cheese nevű sajtfajta, ami kicsit olyan állagú, mint a tejfölös túró (angolra a mi túrónkat is így fordítanák asszem), a nagyobb bevásárlóközpontokban lehet kapni. Elég fincsi, és alacsony a zsírtartalma, 10% alatti, van amelyiknek csak 4%.
A húsokból fogyókúra alatt a zsírtartalom miatt a csirkemell és a pulykamell a legmegfelelőbb, no meg a tonhal. A tonhal szuper fehérjeforrás. A konzerv változatnál ügyelni kell arra, hogy ne olajban legyen eltéve, hanem saját levében, és tonhaltörzs legyen ráírva, különben nem haldarabokat, hanem csak egy cafatos pépet tartalmaz a doboz. Brrrrrr, undormány! :roll:

A gyümölcsök többsége igen magas cukortartalmú, úgyhogy azok közül sem mindből tanácsos sokat enni fogyókúrázóknak.

A termékeken lévő zsírtartalom nem mindig összehasonlítható, mert van, hogy a teljes termékre, van, hogy a szárazanyagra vonatkoztatva adják meg. Akit érdekel, annak küldök egy táblázatot, amit a férjem hosszas infógyűjtögetéssel állított össze az egyes ételféleségek fehérje-, szénhidrát és zsírtartalmáról, no meg az ezekből következő kalória-adatokból.

Pati drágám, ez szuper lesz! Megígérem a fiadnak, hogy nagyon jó anyós leszek, nem fogok az agyukra menni, csak segíteni megyek, önös érdekből csak ritkán, és nem maradok sokáig! :) :wink: Teszek fel mindjárt helyespofis képet is, hogy ne csak a vigyoráért, hanem a szépségéért is bejöjjön a fiúnak! :)

Kép

Kép
mzx

Rima!

Most olvastalak............
Szóval egy francia kismama mesélte, hogy náluk nem igazán feszegetik ezt a szoptatás kérdéskört, annál is inkább, mert 10 hlt után elvárják, hogy visszamenjenek dolgozni. Kaphatnak még 4 hetet, ha az orvos is rábólint, és ezzel vége................ Erre mondtam, hogy vanna helyek, ahol nem igazán foglalkoznak vele, hogy mennyit szopiztat egy ksimama! Ezért voltma bátor írni, amit írtam! :?

Viszont a szoptatós kávézó az nagyon szimpi egyrészről, másrészről meg az, hogy kizárólag szoptatós mehet be, az gáz....... És ha a bartnőmmel mennék, aki nem szoptat?????
Vendég

Jajjjjjjjjjjjjj, Biribon még egy mondat!

Nálunk is mindennki, de mindenki kaphat mosolykát, de én nem, csak elvétve. :? :(
Jelenleg a világának a középpontja az én vagyok a tejcsárdámmal együtt, és a többiek a szórakozás, ha már nagyon unja a képemet..............

Viszont cserébe csak én tudom megnyugtatni, ellatatni, megetetni. Velem van legtöbbet, és hidd el, hogy eljön majd az az idő is, mikor le sem tudod majd magadról vakarni!!!!
Vendég

Na, ha senki, akkor menek!

Majd gyüvök még!
Cuppok!
Vendég

Sziasztok!

Monacska! Most mar ertem, itt is csak max. 1evet maradnak az anyukak otthon, de az a par het gaz... a szoptatos kavezoba nem csak a szoptatos anyukak, hanem annak baratai is mehetnek :wink: ! Gyonyoru Nori, azok a szemek, szepseges :wink: !

Bea! Kellemes taborozast es szerintem egy nagyon aranyos, jopofa csaj vagy :) !

Mzx! mi is vhogy igy taplalkozunk, parom egeszseg orult :lol: , viszont en naponta eszek sutit is :oops:(cukraszdaink vannak otthon, igy a veremben van :lol: ), igy nem tudom mennyire lesz hiteles Leon eltiltasa az edessegektol :roll: !

Judit! Jot nevettem a draga a tapszeren... Nem tudom, mennyibe kerul, de tudod en egy szegeny no vagyok :lol: !

Ma jon az anyukam es az unokahugom :D !

Kép Kép
rima

Sziasztok!

Nagyon szépek a gyerkőcök!

Megint egyszerre alszanak a gyerkek!!! Bárcsak rendszeres lenne.... akkor többet olvashatnálak Benneteket!!!

Van valakinek ABC Design babakocsija??? Találtam egy alig használtat 12e-ért, Petikém kinötte a mózeskosaras fektetős kocsit, mint már írtam.

Szerintem nyugodtan lehet már őket ültetni, Peti állandóan felhúzza magát a kezembe kapaszkodva és az ülemben is ül - icipici segítséggel. A babakocsi meg stabilan megtámasztja a kis gerincüket.

Nekem helyesírásilag az "eggyetlen" a kedvencem... meg az ...-úl, -űl végek. Ja és a "nák"-olás...

Remélem el tudunk menni a talira, pont szabadnapos a férjem. Az egész banda megy, ha megyünk, mert én sem merek egyedül két gyerekkel Pesten bumlizni. Lesz még tesó másnál is???

Marla! A mammuton fetrengtem, hihetetlen szelektív a humorérzékem, általában amin más röhög, én sosem. Pl. lilalibától km-ekre tudnék rohanni.

Livi
Kép
Kép
lusie

És egy kép:
Kép

Livi
Kép
Kép
lusie

Szasztok!

Most van egy kis időm, délután megyünk anyósékhoz, holnap meg megyünk megint haza hétvégére, úgyhogy akkor nem tudok majd jönni.

Nebula:
bocseszka, mondhatnám, hogy égés ellen Nebulon. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Linocs: esőnap, hm, jó kérdés, egyetértek Judittal, majd előtte kitalálunk valamit.
Rima: én is kint voltam egy évig Londonban sintérkedni és én is azt tapasztaltam, hogy eszük ágában sem volt szoptatni a kismamáknak, legtöbbje 6 hét után visszament dolgozni, de max. 3 hónap után szinte tuti. Aki meg htb volt, az is inkább etette cumisüvegből az au-pair-rel a gyereket, miközben ő teniszezett meg bridgepartizott, meg hetente fodrászkodott meg ilyenek.
Monácska: először is tök édi és cuki a kiscsaj. Másodszor igen nálunk is pont így van, én vagyok az etetés, meg a megnyugtatás, de a móka és kacagás az többségében kizárólag az apja vagy az idegenek. De én sem bánom, ettől még persze imádom.
Pati: hm, nem hangzik jól ez a kötőhártya és szájsebészet és vérzős Gordon, még szerencse, hogy ilyen optimistán kezeled a dolgokat. Na megálljcsak azért is szupercsöcskiemelősbe megyek talizni. :wink: :wink:
Obea: igen a reggeli az egy nagy hányás az RTL-en, de sajnos erre van igény, mert akár teccik, akár nem a célcsoportban magasan veri a nézettséget az TV2-vel szemben. Én a Tényeken akadok ki mindig, de nagyon, egyszer már ki is fejtettem ez irányú álláspontomat a Nikinek meg a Ferinek. :wink: :wink:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Sziasztok,

Mindent még nem sikerült végigolvasnom, de azért majd mindjárt megpróbálom, amig Andris alszik.

Köszönöm a szavaitokat, sokat segitenek, meg erőt adnak, na de ezzel a témával nem is fárasztanék itt tovább.

Ma egész nap itthon vagyunk, mert Andris most kapott oltást, szegény tök kivan, végre hatott a lázcsillapitó, most alszik. Meg is mérte a védőnő, 8600 gram és 71 centi :lol: Hiába, no, hat rá a minden napos töltött káposzta :lol: Ne tudjátok meg, milyen mesét előadtam arról, hogy igen, a gyerek még csak tápot eszik meg egy kis almával próbálkozunk... persze, a kakija meg pépes állagú... na de igy el is kerültem a letolást, mert a ksi drága már csak reggel és este eszik tápot napoközben alma, barack, sárgarépa és sütőtökpüré a menü!!!

Ja, és már a két alsó foga áttörte az inyét!

Én is megpróbálok eljönni a találkozóra, hátha sikerül!!! Szerintem eső esetén tartsunk esőnapot, majd meglátjuk, mit mond akkor a meteorológia és tegyük át következő hétre. A Westendben az a rossz, hogy ha két gyerek elkezd üvölteni a 20ból (és abból az egyik az én Andrisom), akkor garantáltan nem hallunk semmit egymásból :cry:

És hogy ne hazudtoljam meg magam, nézzétek milyen ruhaboltot találtam: www.vampiregang.com

Kép

KépKép
eszterxx

Lusie! szepek vagytok!

Szilvanusz! Akkor lehet, en a Holdon elek :wink: ! ja es egy es fel eve csak 9honapot maradhattal otthon es ebbol is csak 6honapig kaptal penzt!

Kép Kép
rima

eszterxx: nagyon jók ezek a rucik, már néztem én is!!!!!
linocs

Jaj, csajok, nálunk ma Hiszteroida Kisasszony van vendégségben, és az én kedves, vidám, önálló Fruzska lánykámat pedig cserében elrabolták az UFÓ-k...
Nem eszik, nem alszik, nem játszik, csak a nyakamon lóg, aztán mikor megnyugszik, akkor pár perc után rájön, hogy elfelejtett sírni, és rákezdi, csak úgy, megszokásból.
Ja, és éjjel 2-kor (3 hónap és 2 hét után először) felébredt, igaz azért, mert álmában a hasáról a hátára fordult :roll:
De talán megoldódni látszódik a helyzet, mert annyi trutyi jött ki belőle, hogy a nagynevű Pampers pelus nem bírt vele, és a ruhája, és a "szent" szoptatópárna is tiszta trutymák lett. Ez olyan hasmenésszerűen hangzik. ???? Na majd figyelem a továbbiakat.
Na megyek, alszom, mert most egy kicsit fáradt vagyok (mert nem elég a Kisasszony rosszkedve, a Kedves is a leghangosabb horkolásszerenádját adta elő az éjszaka)
linocs

Lusie: nagyon vidám a hasonfekvős kép! nagyon jó!

Monácska: nagyon szép szeme van Nóridnak! Helyes lányka! Szerintem, Rád is hasonlít!
linocs

Ja és valaki kérdezte az éjszakai felkelést: Andris is elkezdte, hajnal 4 tájban ébred. Állitólag a fejlődés ugrástól van és majd egy-msfél hónap alatt helyrerázkódik.

Kép

KépKép
eszterxx

Szilvánusz!

Hát te is sintérkedtél Londonban??Me too!!!!! :wink:
És mikor?Én 1996-tól1998-ig voltam kinnt .....de mivel te fiatalabb vagy gondolom te később.
Látod,tudtam én hogy ezért is bírlak annyira... :lol: :lol:
És amúgy nekem is dettó ez volt a tapasztalatom mint amit írtál...egyátalán nem preferálták(akkor)a szoptatást és még a cumisüvegből sem etették...hanem én etettem a kisebbiket(jobbhílyán-fúúú ezt hogy kell írni??? :oops:-bizos j-vel mi?? :oops: )
Az én kinti"anyám"is folyton fodrászhoz járt ,meg barátnőzni,még a kislány a szülőiére a suliba sem volt hajlandó elmenni,nekem kellett...

RTL:egy fos(már elnézést :oops: :evil: )

Mona!

Nagyon szép Nórika!
Azért sajnálom h nekem több mint valószínű nem lesz már ilyen rózsaszín "csomagocskám" :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Én is feljebb szoktam már állítani a babakocsit...nagyon szereti Olika hogy nézelődhet jobban onnan....elvan így több mint egy órát is pl.a kertben míg én locsolok :wink:

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Ma egy éve kezdődött ez a topic!!! Boldog szülinapot magunknak!!! Egy év alatt 389 oldal!! Napi 1.063 oldal!!! :lol: :lol:

Tényleg, Kölyök, hogy is áll az a Rubik kocka???

Sokadik gyerekes anyukák: mikor csökken le a gyerek növekedése? Andris most 74-es ruhákat hord, mekkorát vegyek neki őszre-télre? A CA-s 50%-os utalványból vettem egy 86-os télikabátot, de lehet, hogy azt majd csak jövő nyáron tudom ráadni???

Kép

KépKép
eszterxx

Eszterxx, én írtam az éjszakai kelésekről, azt mondod, egy másfél hónap múlva rendeződik? Addig én zombi leszek-..... :? :cry:
De ha eddig nem evett éjjel, most kéne neki? Vagy mi?
Vendég

Eszterxx , úgy emlékszem 9-12 hónapos koruk körül-től már nem nőnek ennyire rohamosan. Aztán meg még lassabban, a fiam egy éve ugyan annyi kiló, illetve fél kiló mozog le-fel. (nem egy nagy evő :? )
Vendég

Panny: honnan tod, hogy nem lesz neked már rózsaszín csomagocskád? Miből gondolod, hogy a nagyobbak, nem adtak akár már nevet is jövendőbeli hugicájuknak? :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
fanetta

Hmmm, tenyleg azt mondjak, h 4honapos kor kornyeken ismet elkezdenek ebredni a babak :cry: !

Panny! Itt 3osztaly van(mint tobbnyire mindenhol :lol: ), gazdagok, atlag, szegeny! a gazdagok tenyleg nem szoptatnak, mert az olyan ciki, a parom baratai teljesen leneznek, mert szoptatok, en meg orulok, h megszabadultam toluk :lol: , aztan van az atlag, aki igenis szoptat, de szerintem nalunk is a gazdag retegnek fontosabb, h a mukorom a helyen legyen, mint a pici egeszsege!

Szerintetek mikor kezdhetjuk hasznalni a rainforest jumperoot(apuci meglepte pici fiacskajat), egyik uzletben azt mondtak, h mikor mar ulni tud, masikban, h mikor mar tartja a fejet, harmadikban 6honap, negyedikben 3honap, na most legyek okos :? !

Kép Kép
rima

A 3 éves Erik:

Kép

Kép

Kalapos Laura (alig van haja, majdnem kopi, úgyhogy szerintem a kalapos képein a legédesebb) :)

Kép

Kép

Kép

Kép
mzx

Eszterxx, köszi az infót, hogy pont egy éve nyílt a topik. Beleolvastam az elejébe... :) aranyos! :) Nem semmi méretekkel rendelkezik Andris. Lilla tegnap volt 61cm és 5450gramm. :)
Én még nem próbáltam ki a babakocsi sport részét, még mindig a mózest használom... lehet azért nyűszített ma végig a séta alatt, mert nem látott ki? ;)
Mostanában Lilla is felébred 4 és 5 óra között, eszik és utána még vissza tudom rakni az ágyába és alszik fél 8-ig. Ennek örülök, mert előtte fél 6-6 körül kelt és olyankor már eszébe sem jutott visszaaludni.
Lusie, nagyon aranyos a fotó. Nekem van ABC Design babakocsim, de nem hiszem, hogy olyat láttál 12e Ft-ért. :(
http://www.abc-design.de/display.php?oi ... gns&d=620&
Mzx, köszi a sok hasznos tippet egészséges táplálkozás ügyben. Engem érdekel a táblázat, noha én eléggé süti függő vagyok, de jó lenne ezen változtatni.
Monácska, köszi a képeket a cuki Nóriról, szerintem is Rád hasonlít. :)
Bea, jó táborozást!
Marla, nekem is az utolsó kép tetszik legjobban! Olyan igazi felnőttes, gondolkodó! ;)

Ma sétából rohanok haza, mert Lilla elkezdett üvölteni... hiába letelt a 3 óra. :lol:
Kapuban vadidegen nő megállít:
-Jajjj, de aranyos, kislány?
-Igen.
-Mennyi idős?
-4 hónapos múlt.
-Szopik még?
- :roll: :roll:

KépKép
KépKép
mni

Rima!

De a párod támogat a szoptatásban,ugye?!Barátai meg lenéznek?? :evil: De a csajok is??

A rainforstet értem de mi is pontosan a Jumpero?Valamilyen ugráló?Bocs de értetlenkedem... :oops: :oops: :oops:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Rima, én nem tudom mi az a rainforest jumperoo... :(
Mzx, nagyon cuki Erik és Laura is csini a kalapban. :)

KépKép
KépKép
mni

Én sem tudom, mi az a rainforest jampero...

Kacika, azt mondják, hogy fejlődésugrásnál annyira kinyilik a világ hirtelen, hogy nehéz azt a sok-sok infot feldolgozni, ezért ébredeznek... én is zombi vagyok, Andris eszik egy kicsit, aztán nagy nehezen visszaalszik még egy háromnegyed órácskára... na jó, nem is igazán visszaalszik, hanem én gyakorlatilag ráfekszem, hogy ne tudjon rugkapálni és teljesen felébreszteni magát, aztán egy idő után elunja a küzdelmet :lol: hiába, no, a nagy testnek is vannak előnyei :lol:

Mni, én most kicsit nosztalgiázva irigyellek!! Megnéztem a kiskönyvben, május 9-én mérték, akkor volt 61 centi és 5400 gramm... néha úgy hiányzik, hogy nekem nem volt olyan pici, bújos gyerekem :cry:

Na, mindegy, mivel állitólag a második még nagyobb, mint az első, ezért valószinű ezt az érzést már nem fogom megismerni :lol:

Mzx, tündéri Erik is és Laura is!Nekem az első és a legutolsó kép tetszik legjobban!

Ja és én is ültetem már a babakocsiban, máshogy nem is hajlandó ellenni...

Kép

KépKép
eszterxx

Linocs, elvonult már Hiszteroida hercegnő??? Nálunk az álommanó van, adtam neki egy lázcsillapitó kúpot, igy gyakorlatilag egész nap alszik... fél 10-kor kapta a kúpot, azóta egyszer volt fenn enni, kétszer kiabálni egy kicsit, de mindig visszaalszik. Lehet, hogy áttérek a gyerek drogozására :roll: ?

Kacika, köszi az infot, ha 9-12 hónapos korban csökken csak a növekedés, akkor remélem, két számot nő még év végéig... Na, majd meglátjuk...

Megyek, meglepem apát egy kis főzéssel, mert teljesen el van hanyagolva az utóbbi napokban (na jó, 116 napban :lol: )

Kép

KépKép
eszterxx

Kölyök, most látom, Andris csupa 3-as ma :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?