Bocsi az eltűnésért, sajnos Berci szülinapján, múlt pénteken elkezdődött az újabb betegséghullám nálunk! Szép sorban minden gyerekem lebetegedett, ez 2 napig tartó 39.5 fokos, szinte levihetetlen lázzal, iszonyú levertséggel, étvágytalansággal, végtag-és torokfájással, némi hányással-hasmenéssel járt együtt, miközben a férjem is elindult egy újabb külföldi auditra, Lengyelországba. Mire hazaért, már én is az ágyat nyomtam, iszonyú fejfájással és a többi tünet is egyezett, csak szerencsére nekem nem volt olyan magas lázam, mint a gyerekeknek. Ha anyósék és anyukám nincsenek, nem tudom, mi lett volna...még most is rémesen fáj a torkom, de már legalább ki tudok mászni az ágyból!
Nem írtam még, hogy kedden voltam dokinál, a laborleletek rendben, jövő héten megyek terheléses cukorra. Viszont kiderült, hogy van egy elég durva Streptococcus fertőzésem, amire most 10 napig lórúgás antibiotikumot és Dalacin krémet kell használnom.
Elképzelhető, hogy a keményedéseket is a fertőzés okozza, a 3x1 Magnerot nem is csökkentette a keményedéseket, sőt, kedden, gyakorlatilag egész nap keményedett a pocim, de szerencsére a méhnyak, méhszáj állapota nem rosszabbodott. Dokihoz viszont sűrűbben kell járnom, 27-én megyek ebben a hónapban harmadszor!
Most, hogy ágyhoz voltam/vagyok kötve és a szenzációs nagyszülők gondoskodnak mindenről kicsit jobb a helyzet pocak-fronton, remélem, nem tartanak ki szülésig a keményedések, mert jó, hogy sokaknál ez nem jár együtt a méhszáj kinyílásával, de nálunk ez mégiscsak az 5. baba, épp 1 éve szültem, ráadásul már a 3. terhességem óta mindig kinyílik 1-2 ujjnyira a külső méhszáj a huszonx. héten!
Mindegy, jobban vagyok lelkileg-fizikailag és igyekszem jönni gyakrabban. Részben visszaolvastam már, de van még lemaradásom bőven!
Pár dologhoz muszáj hozzászólnom!
Minyu, A.m., Honey!
Ti hogy vagytok a másik topic-kal?
Én olyan nagyon nem érzem a sajátomnak! És olyan sok ott az okostojás (szerintem)! Nem akarok én itt senkit kibeszélni, Isten ments! De borzasztó nagy a létszám, követhetetlen számomra a hsz.-ek mennyisége és valahogy nem olyan személyes, mint bármelyik másik topic, ahova írok ( pedig azért van néhány)! Már megfordult a fejemben, hogy hagyom is az egészet, de az nagyon visszatart, hogy tudom, mennyire jó drukkolni a szülések környékén egymásnak. De valahogy a légkör sem az igazi! Annyi vita volt/van ott, amennyit én még az összes általam ismert topicon együtt nem láttam. és valahogy, mintha az erőtljesebb személyiségek rá akarnák etrőltetni a véleményüket, meggyőződésüket a többiekre. Á, nem tudom, talán ott kéne megírni ezeket, de nem akarok újabb vitát. Talán szép csendben lépni kéne onnan, akkor nem őrlődnék ezeken!
Lányok öltöztetése:
Na, erről sokat tudnék írni és valószínűleg Minyu nagyon megértene!
Imádom a habos-fodros-bodros cuccokat, gyönyörűnek látom bennük a lánykámat, a többi meg nem érdekel! Hála Istennek, a fiúkat is lehet tök csinin és vagányul öltöztetni (főleg, ha Astiban vásárol az ember-ez itt a reklám helye
), de, hogy milyen érzés volt az 1. rózsaszín szoknyácskát ráadnom Kamillára, az elmondhatatlan (és Honeyhoz hasonlóan rémesen sajnálom, hogy nagyon nagy valószínűséggel már nem lesz, akire ráadjam majd ezeket e tündéri rucikat, ha kinövi őket a hercegnő)!
Szóval nagyon nem tud érdekelni, hogy ki mit mond a rózsaszínről, jó, én imádom a pirosat, a sárgát, a narancsot, a kéket is Milla babán, de én is elcsábulok a rózsaszínre mindig! És nem érdekel ki, mit mond, sokszor itthon is harisnyában és kötényruhában van a hölgy, nem kényelmetlen neki, jól is mozog bennük! Ja, és ha megtalálja valamelyik hajbavalóját, már teszi a hajához!
Imádom!
Honey!
ESZMÉLETLEN SZÉP FLÓRA a szülinapi képeken! Csini és már most hordja azokat a ruhákat!
Na, arról meg,hogy a fiúkkal több lenne a gond???
Ha nekem még egyszer valaki azt mondja így általánosítva, hogy a lányokkal egyszerűbb, hát komolyan a képébe röhögök!!!
Biztos van a fiúk és lányok között is elevenebb és nyugodtabb, hisztisebb és alalmazkodóbb is! De, hogy nekem a 3 fiúval összesen nem volt annyi bajom alvás és akaratosság, meg hiszti terén, mint ezzel az imádnivaló kis fruskával, az tuti! Pedig csak a 3. fiam volt az alkalmazkodás mintaképe!
Kamilla igazi kis nyafka Nőci, affektál és mindig középpontban akar lenni (ott is van, a srácok lesik, hogy ki sétálhat vele, ki tolja a katicáján körbe-körbe). Egyéniség és akaratosság a javából! Egész mást produkál, mint a fiúk és nyílván ehhez nekem is hozzá kell szoknom. De az ovis csoportjaimban is voltak nehéz esetek fiúk és lányok között is egyaránt, szóval utálom az ilyen sztereotípiákat!
És, ahogy a kisfiúk szeretgetni tudják az anyukájukat...hát leírhatatlan!!!
Üdv az újaknak!
Nem gondoltam, hogy ezt a mondatot még leírom ebben a topicban, de örülök, hogy megtehettem!
Kobak, én emlékszem Rád!
Ha igaz, ugyanott szültünk és ráadásul 1 nap különbséggel! Ha ez igaz, elvben még találkozhattunk is!
Gyönyörű kis hercegnő Dorka! Igazi hajasbaba!
Betti!
Juhéjj, de vagány és szépséges ez a Julcsi! Annyira életvidám, szuper képeket teszel fel róla mindig!
Hajrá, kistesó!!!
Tali:
Én csak feltételesen íratkozom fel, mert nem merem állítani, hogy egészségesek leszünk akkor épp fertőzni meg nem megyünk!
De nagyon-nagyon szeretnék ott lenni Veletek!
Bejci!
Kitartást és jó tanulást! Menni fog az a vizsga!!!
Blúmi!
Hagyd azt a kuki-dolgot! Semmi baj, ha 5-6 évesen húzzák fel a bőrt róla, akkor sem! Nyugodtan húzogasd, de értelme csak meleg fürdő után van és, ha végképp nem hagy nyugodni a dolog, priviben írok neked egy olyan gy.sebészt, aki át is érzi, hogy milyen az a gyereknek, ha piszkálják a kukacát. És csak akkor nyúl hozzá, ha tényleg kell! Lehelem már 5 éves és még mindig eléggé le van tapadva neki. De nem gyulladt, nem piros, rendesen pisil. Barátnőm kisfiának 5-6 évesen magától kezdett oldódni a tapadás, pedig csak napi 1x, fürdésnél húzták vissza, ameddig lehetett!
Régen sokszor csak a kamaszkori merevedések oldották fel ezt a letapadást és senkinek nem lett ettől baja, csak ma már mindent túlbiztosítunk! Én tuti nem engedném, hogy a háziorvos piszkálja! Felesleges fájdalmat okozhat, törést a kicsiben és bizalomvesztést az orvos iránt! Szerintem nem éri meg, de nem akarok beleszólni!
Sziszi!
Úgy örülök, hogy jelentkeztél megint!
És örök hála Neked a zokniba-nyers krumplikarika ötletért! A 2 héttel ezelőtti 3 napos láznál csak ezzel tudtam levinni Kamilla lázát!
Hú, valaki kérdezte az immunrendszer-erősítést!
Ha van már 10kg a baba, akkor mehet neki a Béres csepp+Cebion csepp! Kamilla itt az alsó súlycsoport a 8kg-jával, Ő cirtomfűteát iszik némi gyümölcslével (vírus-és baciölő hatású)+ napi 5 csep Cebiont kap.
Ha nátha van (most nálunk már bő 1 hónapja), akkor lehet napi 2x adni annyi csepp Cebiont, ahány kg a baba. Én mindig a teájába csöpögtetem. Ezt, ha kell, ki lehet egészíteni némi kálciummal (Calcimusc vagy Kalcium Kid szirup)
Ja, és a cirtomfűolajos párologtatás nagyon jól csírátlanítja a levegőt!
Na, ennyi voltam, mert halálra untok!
Márti