Új privát üzeneted érkezett!

Tähti, meg a hoviszonyokhoz akartam irni, nekem polar pizsamam van (roppant szexi am, akar egy eszkimo :D) es ezen felul polar lepedonk, paplan, agytakaro... es az en oldalamon meg plusz ket pled :) Mostmar ugyan van futesunk es nem halok meg ha nem maszom azonnal a takarok ala a tusolas utan, de elozo 5 evben mindig mondtam, hogynekunk kizarolag csak nyaron keszult gyerekeink lesznek, mert 8-12 fokban (ez volt a haloszobank alaphomerseklete) kizart, hogy barmi is alakuljon :D:D

luna6

sziasztok..

csilla akkor az egészséged is fontos volt jól tetted mert meg kellett tenned...de sajnos tényleg igaz az hogy valamit valamiért..
bár az anyatej a legegészségesebb én is szeretném szoptatni a babámat de ki tudja hogy tudom-e..mert ugye ez csak a születése után fog kiderülni.és a méret nem számít ebben az esetben két ismerősöm is volt ez egyiknek jó formás mellei voltak és nem tudott szoptatni a másiknak meg kicsikék de mint a niagara ömlött belőle...
apropó mellméret az enyémek is nőnek/nőttek...
Dec. elején vettünk 80/b melltartót most jan. már 85/b kellett venni mert annyira szorított hogy a minta a merevítő végig meglátszott a melleimen..

geoo megy a drukk hogy minden rendben legyen a vv.-en és az eredmény is jó legyen.
bibócska

Lányok,

Találtam elemezni valót a neten :roll: babakelengyelista 2009
http://www.babafalva.hu/hp/letoltheto-b ... gye-lista/

Nos az én kérdésem az, hogy mít vennétek ki belöle és mit tennétek hozzá? :roll:

Én most keresem, hogy eggyes szavak mit jelentenek, bizonyos ruhadarab hogy néz ki, hogy tudjam miröl is van szó :D :oops:

Aztán szóljatok hozzá

:!: :P
Vendég

Megyek zöldbabfözeléket fözni meg fasirtot sütni :D Megírigyeltem a fasírtot Geooo-tól.
Sajna ez az útolsó zöldbabom otthonról, még nyáron vettem a XVII.ker. piacon és itt lefagyasztottam mikor megérkeztünk. Itt nem lehet kapni a sárgásat csak azt a nagyon zöldet :evil: abból meg nem tudok készíteni :cry:
Vendég

Teeenyleg, nalunk sincsen sarga szinu zoldbab, nekem eddig fel sem tunt :D pedig szeretem, de ugy tunik, az elmult ot evben eszembe sem jutott :)

Listat megneztem:
- 62-es rugi... jo ha van, de jo esellyel a gyerek eltunik benne es ugy fog kinezni, minhta uszonyai lennek, mert nem fog benne vegigerni :D
- vastag sapka... nos remeljuk, hogy juni vegen meg finnorszagban sem kell usanka :D
- zokni: ez jo ha van, de en nem szertem a nagyon piciken, vagy lecsuszik vagy nagyon szoros... vagy ugyis rugi van rajta es nem kell, esetleg meleg van es azert nem kell :) (de anyostol kaptunk karacsonyra, ugyhogy ha megis kell lesz)
- kocsicipo: szerintem a gyerek egeszen hosszu honapokig elvan barmifele cipo nelkul. ezt a velemenyemet a portugalok nem osztjak, mert alig volt eddig csecsemo akit cipo nelkul lattam babakocsiban, ertem ezalatt a meg boven fekvo ujszulotteket is:) ezek itt cipomaniasok, en asszem talan egy eves kor korul vettem eloszor cipot.
- napellenzos sapka.... hat azert ujszulottre en ilyet nem fogok adni az tuti. van a babakocsinak teteje, meg nem kell a npara vinni, marmint direktben... szerintem ez tulzas
- nos en szobai homerot sem tartok kulon gyerek celra (de furdeshez sem, elsonel volt, azota meg mar 'erzesbol' megy, de referencianak hasznos azert elso korben)
- autosules, mozes: ehez annyit tennek hozza, hogy en nem vennek akarmilyen travellsistemet, hogy annak az uleset hasznaljam. Ha mar ugyis kotelezo es ha mar a gyerek biztonsag a legelso, akkor kiindulasi pont a torestesztek, es az elv a gombhoz a kabatot. Az ules legyen a teszteken tokeletesen megfelelo, igenyeimnek jo legyen...es ha emelle meg tudok olyan babakocsit amivel kompatibilis (sok ilyen ules van!!) akkor az fonyeremeny, ha nem, akkor az ules nem lesz a babakocsira kattinthato, ami nem feltetlenul letkerdes csak kenyelmi szempont lehet. De nekem elso, hogy az ules maximalisan boztonsagos legyen. (sok travellsustem ulese be sincs vizsgalva, mert nem tartottak meg arra erdemesnek sem az ADAC szakemberei. torestesztek vannak fenn a neten) Mozes: kocsiba csak olyan teheto ami erre van kitalalva, jo dragak is... a mozest is boztonsagosan be kell tudni kotni es a gyereket is a mozesbe. Szoval akarmilyen babakocsi mozesevel ez nem mukodik. (ADAC oldal elmondja milyen marka ebbol, ami szoba johet)
- hajkefe: hat ezt talan irtam mar :) volt hosszuhaju cofos csecsemom is (irto fura latvany am egy 3 honapos copfal :D) neki nem lehetett azt babakefezni. A masikom 3 eves koraig csak piheket es tollakat novesztett... neki meg azert nem lehettt, nem volt ertelme babakefelni :) De biztos van koztes gyerek akinek jo, en soha semmire nem hasznaltam a babakepet :)
- kakikuka :D:D:D:D:D ez csak siman tetszik :D:D:D:D nekem nem volt kulon kukam a hasznalt pelusoknak, de ha lett volna vagy lesz, azt eztan kakikukanak fogom hivni :D:D
- a jol jon kategoriaban a legzesfigyelo: nos ha korababam lenne akkor lenne, igy nem stresszelem magam ezzel feleslegesen ebben kanyarban sem.

Egyebkent jo kis lista ez szerintem, de hol vannak belole a badik pl? Nalam sok evig alapruhatar resze volt. (jahh, en babakesztyut sem fogok venni tuti, tudom a karmolasok vegett szoktak adni a gyerekre, de ha nagy a gaz akkor manikur van nalam :) vegszukseg eseten erre is jo a kiszokni :D)

luna6

Fú csajok, csak nézem, hogy micsoda listázás folyik itt! Épp azon gondolkoztam én is, hogy mennyi felesleges dolgot megvettem Lilinél. De mondjuk okoskodni nem akarok, mert úgy látom hogy a lényeget már páran leírták, nem igazán láttam semmi olyat, aminek ellent tudnék mondani, csak őket tudnám ismételni. De tény, hogy az ilyen listákat jól meg lehet nyírbálni és van ami kell, de nincs rajta.

Csilla, szerintem is jól döntöttél a műtétet illetően és tök jó, hogy ilyen dolgok is szóba kerülnek.

Nekem is jól megnőttek Lilivel is a melleim, de aztán egy idő után a sok gyulladástól csak a bal mellemben volt már tej. A végére 1,5 év után a bal mellem szabályosan 2x akkora volt, mint a jobb. Szörnyen nézett ki, már műttetni akartam, de aztán nővérem mondta várjak még, hátha rendeződik. Hát kb. fél év kellett hozzá, de aztán kb. ugyan akkora lett a végén mint a másik. Ez persze egész más eset, de engem pl. nagyon zavart, hogy már messziről látszott, hogy a két mellem egészen más méretű. Most nő mind a kettő, már akkorák, mint egy-egy grapefruit. Apa nálunk is örül :lol:

Képek: ha valakit érdekel, a www.virtualis-galeria.hu címen van egy pár régebbi képem, Haraszty Zsófia néven. A másik lány a barátnőm, szerintem ő is fantasztikusan jókat fest, bár egész más stílusban, úgyhogy legalább nem vagyunk egymás riválisai. :lol:

Viszont ha akartok érdekeset látni, nézzétek meg Apukám honlapját, ő szobrász-festőművész, de már kissé elismertebb mint én. (Kossuth-díj, Munkácsy-díj, stb.) Na persze csak annak fog tetszen, aki szereti az ilyet, de mindenképp érdemes megnézni.
www.edeske.hu

Na vége a reklámnak :lol:

Cica téma: nekünk volt cicánk Lili születésénél. A szőröket tényleg nem igazán lehet kiküszöbölni 100%-osan, de nálunk ebből nem volt gond. Viszont arra tényleg nagyon oda kell figyelni, hogy soha ne fekhessen be a cica a babához. Én bevallom, azt hittem ez csak olyan népi hiedelem, de 1x arra mentem be, hogy a cica a lányomon feküdt. Nem a tüdején, vagy a fején, hanem az ölében, mert épp az autósülében aludt a lány, de én nagyon megijedtem, úgyhogy onnantól cica ki volt tiltva, ha nem voltam a szobában. Nagyon megijedtem, bár nem volt veszélyes, de akár lehetett volna. Ráadásul 3 cicánk volt és ez volt az a darab, aki soha nem jött fel az ölünkbe, sőt igazából leginkább csak enni jött oda, amúgy kerülte az ember közelségét, a simogatást sem szerette. De a lányomba beleszeretett :lol:

Kicsit szünetelek, megyek kismama harisnyát venni, mert szoknyát már vettem, de nincs harisnyám. A régiek meg "legurulnak" a pocakomról.

Kép
Kép
hari

Egyelore terveim szerint macskatemaban oda jutottam, hogy mivel jelenleg is az egesz lakast lakjak, nem tudom oket elzarni egyes szukitett reszekbe... ugyhogy a gyerek lesz 'elzarva'. A legkisebb szobat kapja meg akkor a bebi, azt fogom macskatlanitani csak, szerencsere az nem a fo helyuk, es igy csak kis reszrol szorulnak ki. Terveim szerint - meg eloben be kell vizsgalni a minoseget - a szoba kap egy olyan roloajtot, ami szunyoghalo igazabol es oldalra nyilik, es egy tokba tekerodik vissza :) Ha nagyjabol macskabiztos erossegu, akkor igy lesz megoldva, hogy tevedesbol se menjenek be oda ahova nem szabad (a kicsiben nem bizom, hogy enelkul betartana a szabalyokat, ha nem vagyok jelen :D) es emellett persze meg kondicionala sis lesz, hogy szetszedni se akarjak ezt a halot :)
Hogy ha nem talalom eleg erosnek a halot (azert remelem az) akkor otletem sincs mi lesz :D ugyhogy ebben a verzioban bizom :)

luna6

luna6,

Olvasom, és érdekes amit írtál! Miután kielemeztem és összegyüjtöttem a kérdéseim jövök :D

A fözelék, fasirt jó lett, de a tejberizses desszertet (csökkent zsírtartalmú) még nem ettem meg :P

Jövök :D
Vendég

sziasztok! a mai napom elég szarul indul - úgyhogy várom a nap végét!sajnos éjjel elment a fűtésünk arra keltem hogy megfagyok! a védőnő tegnap elég "bunkó" volt megint csak felbosszantott!közölte hogy káros ha dolgozok és miért nem a babura figyelek!mintha nem a pénzből élnénk!sajnos nekünk meg kell csinálnunk még április-májusban a tetőt (baba előtt) ami nincs szigetelve és ha hó esik mint most beázunk szóval elég gáz!erre még nincs pénzünk vagyis lesz de muszáj dolgoznom!elviekben még 10 hetet akarok lehúzni március közepéig persze ha BÍROM! és akkor anyagilag nagyjából jók vagyunk!bocsi hogy mindig a pénzzel jövök de hát ez van!képzeljétek már 1 kg hízásnál tartok! :-) jaj úgy örülök!a pocakom viszont sehogy sem látszódik! Lányok már mindenki érez mozgást? én buborékolást néha!de nem sűrűn és kezdek tiszta para lenni! 20. hetet kezdtem tegnap! ez még normális??? amúgy jó a közérzetem minden és jövőhéten csütörtök megyek genetikai UH-ra is!
na szép napot! ui: hétvégén megyünk vásárolni babynek mert lassan lejár a brendonos utalványunk és a másik is! de várom!!!! :-)
Vendég

Kis kiegeszites: a babaules be nem vizsgalasat nem ugyertettem, hogy nincsen forgalmazasi engedelyuk meg nem szabvanyosak :) Persze, hogy tuti van nekik. Ugy ertettem, hogy a fuggetlen es kizarolag csak a biztonsagot, es a toresi baleseti mutatokat vizsgalo fuggetlen ADAC nem is meltatta oket figyelemre, mert hiaba szabvanyosak, megsem felelnek meg igazan jol minosegben annak, ami egy balesetben toluk elvarhato lenne.

(sajna nemet az oldal - nekem nem sajna - de a tesztek eredmenye anelkul is evidens es a video kepei is informativak nyelvtudas nelkul)
http://www1.adac.de/Tests/kindersicheru ... .asp?TL=2#
az oldalon kozeptajt a piros i betu alatt vannak a tesztek eredmenyei. erdemes megnezni a Kindersitze im Test ADAC tv videojat, ott jol lehet latni milyen egy amugy forgalmazhato de megsem jo parameteru ules... haaat, meggyozo.

luna6

Kérdések és Gondolatok,

Milyen öltözéke van egy újszülöttnek nyáron egy hüvösebb szobába?

Vannak olyan spec takarók amibe bele lehet bugyolálni a babát az elején ha sír mikor letesszük aludni, hogy azt a méhen belüli " mindenhol körülvevö érzés adja neki" és megnyugtassa. Ez túlzás vagy jó a normál babapléd is (félek rátekeredik valahogy) vagy akadájozza a szabad mozgásban. Igaz alva nem mozog olyan sokat még, csak rezzen vagy mi....Nem tom.

Hány fok kell egy újszülöttnek a lakásba télen és esetleg nyáron ha van ilyen?

Bady-ból mennyi kell?

Nekem eddig a Chicco Trio vagy Evolution vagy Discovery ( vagy valami ilyesmik) tetszettek, aminek a 3 in 1 jellegü azaz kocsiülés, fekvö babakocsis rész meg döntögethetö ülös stb...
Ugyebár az autós babaülésbe van a kocsiban a baba és ezt használhatom babakocsiként is...most jön a kérdés: Mennyire jó az a tartás a babának hosszabb távon amit ebbe a fajta ülésbe vesz fel mint, ha kiszedném és átraknám a sima lapos alapú részbe ahol ki tud nyújtózni....nem világos..
Vendég

luna6,

Elöször akartam kérdezni, hogy csak németül van mert akkor meg kellett volna várni a párom, de így, hogy majdnem a számba adtad így már én is elboldogulok :D

Nagyon Cool :P Köszi
Vendég

Szerintem a 18-20 fok az kell. (azert merek 18-at is leirni, mert itt nalunk a 20 az mar az alomhatar telen :D) Alatta nagyon hideg.

En a bugyolalast mindig teljesen normal papapleddel csinaltam, egy ujszulott (nagyobbak mar nem igenylik) nem mozog egyaltalan, hogy magar tudna jobban tekerni :) Ebren sem mozog ugy... jahh, mert nekem a keze benne van a tekeresben, nem log ki, teljes a bugyolalas :)

Autos babaulesben hosszutavu setaltatas bebiknek nem ajanlott. Elvannak benne 1-2 ora, de asszem ez a max amit javallanak, de minel kevesebb annal jobb, az ujszulott gerincenek meg az is boooven sok. Ugyhogy setalashoz a rendes fektetes a megfelelo.

Huvosebb szoba nyaron? rugdalozo, ha meg huvosebb akkor ala meg badi... lehet ujjatlan, rovid ujjas de akar hosszu is. Nyarra valoszinu a pluss tulzas, bar lehet, hogy van nalatok is annyira huvi, hogy elbir siman egy plussrugit is magaban.

luna6

luna6,

Video=Auuuu :cry:

Most már erre is figyelek!!! Azt hiszem átformálom gondolataimat....a babakocsit illetöen :roll:

Köfi :D

Nanetto,

Szerintem ha birod akkor csináld a munkát :!: :D A védönö meg gondoljon amit akar, ö neki lehet véleménye, tanácsolhat is de minden a te döntésed :D ha te jól érzed magad, nincsenek panaszaid munka közben akkor minden o.k.
Abban az esetben ha szenetlapátolsz és zsákot cipelsz ez a megállapításom nem érvényes :lol:
Vidulj fel a nap végér mert a pelenka szárazon a kismama meg mosolygósan az igazi :D
Vendég

Ez egy kicsit amugy is magyaros hozzallas, hogy terhes anyuka ne dolgozzon. Oke, persze panaszokkal ne is, meg ha megteheti akkor oke, es otthon megteheti.
Na itt nalunk (es gyanitom a tobbi eus orszagban hasonloan) ez messze nem ilyen elfogadott vagy bevett, hogy terhesen az ember otthonmarad, maradhat persze de leginkabb az teszi aki veszelyeztetett es nem engedik meg csak ugy olyan indokkal, hogy most pihennek egy kicsit. (aztan lehet, hogy van doki aki megteszi, de nem jellemzo... ugyhogy szerintem tok jo, hogy otthon ezt lehet, mert tud az ember nyugos lenni, de nem kell atesni a lo tuloldalara, hogy valakit mindenkeppen otthon akarjanak tartani ha nincs nyugje, vagy lelkifurdalast keltsenek benne mert nem vigyaz elegge a gyerekere)

luna6

Sziasztok!

Megvolt a mai vezetésem is, kicsit szétszórt voltam. :oops: Előtte mindig egy kicsit ideges vagyok, de 14-én már rutin vizsgaaaa.

Jó lenne, ha meglenne a jogsi, amíg még beférek a kocsiba.

Tähti, hát ez a köfiii, az egyik munkatársam szlogenje. :lol: Mástól még nem hallottam.

Nanetto, hát nem lehet túl jó, hogy mindenbe ennyire beleszól a védőnő. Sikerült leszerelni? Nekünk is nagyon kell a pénz, de ha nem bírjuk, akkor úgysem erőltetjük a munkát, nem igaz? Ha meg megy, akkor most mit üljünk itthon, max. ha megtehetnénk.
Olvastam olyat, hogy első babánál nem ritka, hogy csak az 5. hónapban érzi a kismama a mocorgást. Igazából még én is csak buborékot éreztem, meg néha kapirgálást :oops: , olyan igazi kidudorodást és fészkelődést még nem. Majdcsak eljön ez is.

Jó lesz majd a vásárlás biztos, majd írd meg, miket szereztetek be. :wink:

Én most megpróbálok leállni februárig, amíg nem derül ki a baba neme. Aztán majd jöhetnek a cuccok, meg a kisszoba kifestése is. :P
foltivspicur

luna6,

Jaaaaa, tipikusan magyaros hozzáállás... :!: Szóljunk be a másiknak, mert a másik mindíg jobban tudja mi a jó a tuti.....stb.
Ez szeretem itt, hogy többek között ez nincs!!!!
Itt a wc-és nénitöl az egyetemi professzorig mindenki csak EMBER!!!
Tiszteli a másikat. Nincs lenézés ha nem olyan cuccban jelenik meg valaki ami nem épp az utolsó divatnak megfelel...stb azt is kifogástalanul kiszolgálják!

Volt, hogy tavaly bementem egy drágább üzletbe Budapesten és oda se jöttek hozzám az eladók...ha kérdeztem valamit flegmán válaszoltak, pedig csak lazán voltam öltözve, kényelmesen.
Állítom az eladó fizetésének megfeleö összeg volt a kölöpénz a zsebemben....és lehetne sorolni...(ez nem felvágás akar lenni, hanem öszinte példázat)

Az egészségügyröl nem is beszéltem....:(

Ami igaz az igaz...találkoztam rendes emberekkel is!!! Sajnos kevés volt.

Tudom, hogy anyagilag nehéz a helyzet Mo-on, de soha de soha nem szabad elfelejteni, hogy emberségesen kell élni és viselkedni!
Jaaa tudom szép-szép de ha nehéz megvalósítani....mindenkinek kell változni pár ember nem tud csodát tenni és, hogy közhellyel éljek: egy fecske nem csinál nyarat
:D
Szerintem fog ez változni csak idö kérdése:D
Vendég

melltémában annyit, h amikor fog.gátlót szedtem, akkor 80-85 B volt a méretem, majd miután abbahagytam ez lecsökkent 75-80 B-re, most pedig 85-90 B-n stagnál.. :P
én nagyon nehezen találtam melltartót, olyat ami nem merevítős, nincs benne varrás ami irritál, stb. és végül az Oysho-ban találtam, tök olcsón. vettem is belőle testszínűt, meg feketét és fehéret is :wink:

Hari,
megnéztem a képeidet, nekem tetszenek :wink:

Tahti,
megkívántam a főzidet :lol:

Nanetto,
még én sem érzek semmit.. vagyis még nem elég egyértelmű :P
Vendég

A védőnőkkel kapcsolatos dolog mellett nem tudok elhaladni.
Nekem is volt egy kellemetlen szitum vele. Először is, mikor időpontot kértem, közölt velem valami 9 órát?! Hát, mondom az nem lesz jó, mert dolgozom, esetleg 5 óra után?? Felejtsétek el! A kompromisszumos megoldás a reggel fél 8 lett. És azonnal azt feltételezi, hogy nem dolgozol, bármikor ráérsz.
Na, de nem is ezt akartam, hanem (nem akarok belekezdeni, lerágott csont) azt a monológot hallottátok volna, mikor közöltem, hogy én nem oltattam be magam, és igazából nem is szándékozom. Nem tudom mennyi lóvét kap érte, de szavamra megdolgozik érte.
Engem nem bizonytalanított el, ez az én döntésem.
Szóval szerintem Nanetto, ,ne is törődj vele! Amíg úgy érzed, hogy bírod, addig csináld! Érdemes szűrni, amit mondanak, mert furcsa dolgokra képesek! :-D

Klau

Kép
pkklau

wááá lányok, reggel elaludtam, vérvétel áttolva hétfőre :cry: :oops: :D

9kor kezdődött volna a vizsgám, én negyed 10re értem be, félkor meg már kint voltam 8) nem volt nehéz, de sztem UV lesz belőle. amitől nem félek, ugyanis ha legalább egyszr átolvasom már meglesz a 2es :P

agykontroll áttolva márciusra, ez a lúzerségem miatt, most megyek enni, aztán leírom miért :)
Vendég

jhaaa és üdv az új kismainak! :wink:
Vendég

hát járunk így geoo...az AFP-re kellett volna menni ugye??
ha hétfőn mész az már nem lesz késő vagy csak korábban nem lehet menni mint a 16.hét??

nekem szerencsére nagyon jó fej és kedves a védőnőm...fiatal is és szimpatikus volt már első perctől kezdve és tényleg segítőkész csajszi bármit meg tudok tőle kérdezni vagy beszélni...hétfőn majd megint mennem kell hozzá..szerdán fel is hívott mivel tudta hogy kedden megyünk uh.-ra meg genetikára hogy mi újság mit tudtunk intézni??

ja most ráértemben nézegettem babakocsikat a tesz-veszen meg a vaterán meg majd még körbe nézek személyesen is egy két helyen hogy tájékozódjunk milyen méretek vannak és mennyibe kerülnek..eddig kellemesen csalódtam mert amiket eddig láttam nem voltak olyan drágák..de jobb szeretem megfogni látni körbe nézegetni mert ugye egy kép nem mindig a valóságot adja vissza.
bibócska

Geooo,

Tegnap este még meg is fordult a fejembe: Huuu a Geoonak holnap vérvétele meg még vizsgája is lesz, vajon fel tud kelni.... :D
Biztosan minden rendben lesz a következö alkalommal, de szerintem egy 2-esnél jobbat is kaphatsz, hisz az a sok 5-ös a múltkor olyan jól nézett ki:)
En drukkolok :D

pkklau,

Udv. a clubban :D
Vendég

Lányok, ma fesztivál volt a pocakomban. :D Képzeljétek, ma éreztem az igazán igazi rúgást. Már eddig is volt ugye a brekegés, meg apróbb, meghatározhatatlan valamik, de most bal oldalon igazi focimeccs zajlott. Egy hosszú vonalzót raktunk a hasamra keresztben és igencsek belengett függőleges irányban és végre párom is érezte a kezével, nem csak én.
Jaj, annyira sírtam, soha nem fogom elfelejteni ezeket a perceket.

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok Lányok!

Hát irigyellek titeket, én még semmit nem érzek a babámból. :( Bár állitólag ez első gyereknél normális. Nekem csak egyszer-egyszer belenyilal, mintha belémrugna, de buborékokat abszolút nem érzek. Remélem minden rendbe van a pocaklakómmal.

Vége van az első hétnek. Mióta megint dolgozok, fel vagyok pörögve. :) Amíg itthon voltam, állandóan aludtam és nem tudtam rávenni magamat semmire. Remélem még sokáig így leszek, mert én március végéig, de lehet hogy április végéig dolgozni fogok, mivel érettségiző osztályom van.

A másik, hogy mindenkiinek így elindult a melle? Nekem csak 75-ről 80-ra változott és most, mintha meg is állt volna. Remélem ez normális.

Üdv az új kismaminak is.

Jó hétvégét.

D.

Kép
bhdetti

Nekem csak a kosárméret változott. Amíg nem volt a picur a pocakomban, addig 80B-s melltartó kellett, aztán 80C-seket vettem, most meg már D-set is kellett, mert a C majdhogynem kicsi. Szerencsére még ugyanúgy állnak, mint előtte, csak sokkal nagyobbak lettek. Jó lenne, ha így maradnának. :lol:
foltivspicur

***csilla***

Átérzem a dolgot :D Nekem is a bal oldalon volt és én ahhoz hasonlítottam a családnak mikor a csaj a Flashdance-ben gyakorol :D
http://www.youtube.com/watch?v=bsJukf6_B4s

Én még nem todom milyen nemü, de szerintem 99,5%-ban kislány :D
Abban az esetben ha tévednék akkor feb 2.-a után elnézés kérek töle :D

Jó éjt!
Vendég

Tahti, én meg ugye nagyon-nagyon fiút érzek illetve éreztem, de az utóbbi kb. egy hétben már nem vagyok benne olyan biztos. :) Nem tudom, hogy miért, de egy kicsit csökkent a bizonyosságom. :D
2 hét múlva megyünk 4D-re, legkésőbb ott remélem, hogy kiderül.

Detti, szerintem hamarosan Te is érezni fogod. Amúgy azt mondják, hogy a tapadástól is függ és ha minden igaz, akkor a hátsó faliak hamarabb érzik, és nekem is ilyen, lehet, hogy azért érzem.

Geo, huh, akkor jól elaludtál. Na, sebaj, majd akkor hétfőn.

Bibó, akkor kedden megint látni fogod Lali babát. Mi szerdán megyünk doki bácsihoz, én is alig várom.

Hari, klasszak a képek, tetszenek a színek, amikkel dolgozol. Barátnőd is nagyon ügyes.
Hmmm, akkor apukád elismert művészember. Gratula.

Hőmérséklet: mi télen-nyáron nyitott ablaknál alszunk, az ágyunk az ablak alatt van és a mostani mínusz 20-ban is nyitva volt. Bár hozzáteszem, a panelban szétfűtik az ember fejét. Szerintem mi már képtelenek lennénk csukott ablaknál aludni. Kérdeztem is a védőnőt, hogy ezt babával kivitelezhetjük-e, hiszen velünk lesz egy szobában. És hála a jó égnek azt mondta, ha azt szokja meg, hogy nyitva van az ablak, akkor semmi gond nem lesz, sőt, nagyon is fogja szeretni. Hát remélem, hogy tényleg így lesz.

Kép

Kép
***csilla***

Sziasztok!
Hú,elég volt végigolvasni annyit írtatok:)
A listával kapcsolatban:mi annó olyan mellszívót vettünk aminek van orrszívó része is,meg vettünk sima kézi orrszívót ami ugyancsak hasznos ha látható a cucc amit ki kell szedni.Hasznos még a babáknak való fültisztító,én ezzel is nyúltam az orrába ha kellett,és persze a füléhez is kell.Ha a védőnő nem írná fel,akkor van gyógyszertári olaj(steril étolaj tulajdonképpen) amit a fejbőr dörzsölésére használunk,hogy ne legyen koszmós.
Mi használtunk cumisüveget és fél éves koráig cumit is,és nem zavarta be a szopizásnál(másfél éves koráig szopott) szóval ez is gyerekfüggő.Nekem jó volt,hogy este pl mikor már kiütítette a cicit,és még kért egy kis nasit akkor nem még fél órát áztatja a cicit,hanem odaadtam neki üvegből amit nappal lefejtem.
A fejés az első 6 hétben szerintem fontos,mert jobban beindítja a tejet.Ugye minél többször ürül ki a mell,annál több termelődik.Én is pakoltam már a végén a fagyóba,de később volt hogy jól jött.
Hasznos a melltartóba való betét ami felszívja a kifolyó tejcsit ha épp el mész otthonról,de a sima vattakorong is megfelel.vagy esetleg egy zsepi.
A tulzott mérlegelés nem jó.Lehet mérni két három naponta,de az,hogy egy nap 5*,vagy minden evés után,az csak az anyát stresszeli.Ha esetleg kevés a kaja,vagy nem fejlődik a baba,azt ő úgyis jelzi majd!
Én a 3 óránkénti etetést is butaságnak tartom.Akkor kell adni neki mikor kéri,és ugye ettől is csak a tejtermelést serkented.Az elején úgy érzi magát az ember,hogy másból sem áll,csak szoptatás,fejés,pelenkázás,ringatás,megint szoptatás,megint fejés és így tovább.......De pár hét után beáll minden!
Éjjeli melltartót én nem tudtam elviselni.Sem szülés előtt,utána pedig a feszülő mell miatt nem.
Ha valaki császáros lesz,akkor készüljön fel rá,hogy nem fog 2-3 nap alatt megindulni a tej,nem kell pánikolni.Ilyenkor 5-6 nap mulva lövell be,ami piszok rossz érzés,mert azt hiszed szétdurran a melled,aztán mikor mint a vámpír rácuppan a kicsi,először a falat kaparnád,aztán ha már az elejét leszívta akkor jó érzés lesz,hogy már nem feszül......valószínű pár nap után sebesek lesznek a mellbimbók.Erre elvileg vannak kenőcsök,amik nekem sz*rt sem értek.....az vált be,hogy evés után hagyni kell rajta egy kis tejcsit és szabadon kell hagyni a mellet!
Nálunk mivel Dóri téli baba 22-23 fok volt.Ha hűvösebb volt nem érezte jól magát.
Mi még vettünk annó pamut hálózsákot,ami kényelmes volt neki,alá csak egy bodyt adtam éjszakára,és tudott benne mocorogni,és nem tudott kitakarózni.Mert mikor már rugkapál akkor elég két mozdulat és takaró volt-nincs:) viszont még nem forgolódik és nem tud rátekeredni a hálózsák.
Mozgás:én Dórival mikor a 20 hetet betöltöttem akkor éreztem először.Most már 14 hetesen éreztem,két hete meg már rúg-vág,focizik:D Pont tegnap beszéltük,hogy Dórit ilyenkor még nem éreztük,vagyis inkább nem tudtam mit kell érezni:)Ha pl olyat éreztek mintha a beleitek "tekerednének" az is a baba,olyankor forgolódik:)
Ruhaméret:nem célszerű kicsiből sokat venni.Én Dórival semmit nem vettem.Mikor megszületett akkor ment el férjem és anyósom megvettek mindent.Ami jó is volt,mert ha előre vásárolunk mindent cserélhettünk volna.Ugyanis 58 cm-el és 4300 grammal született,azaz az 56-os már kicsi volt rá.De ez persze nem mindenkinél várható,de kell rá számítani.Ha meg jó is az 56-os akkor sem sokáig.A 62.eseket is 1 hónapig ha tudtuk hordani.....Bodyból van olyan,hogy két méretben lehet patentolni alul,azokat sokáig lehet használni.
Pelusra rá kell jönni mi lesz jó,azt sem jó egy fajtából bevásárolni.Nekünk a Libero és a Huggies volt jó az elején mert azoknak gumis a dereka.A pampersben nyakig volt az anyag:D,mert kifolyt!
Nos,most ennyi jutott eszembe.Ha még van valami írom:)

Kép

Kép
ildikó82

Kép
Vendég

Sziasztok mindenkinek!

Nem értem, hogy a tábla széle miért marad le, pedig a kép tökéletes, talán a feltöltésnél csúszik be valami hiba.

Lányok: nem csinálunk magunknak egy saját weboldalt? Oda mindenki írhatna magáról néhány szót, felkerülhetnének a pocakfotót, majd a bébifotók, szüléstörténetek...és minden más amit szeretnénk megosztani egymással. Akár jelszóval is el lehetne látni és akkor csak mi az kukkanthatna be, aki tudja a jelszót.
Na most én az ilyenhez nem értek, ezért ha támogatjátok ezt az ötletet, akkor várom azok jelentkezését, akik tudnak az ilyesmiben segíteni, illetve aki megcsinálja ezt az egészet.

Velünk minden rendben van. Már nagyon várom a hétfőt, remélem kiderül a picur neme... végre.

HARI: Szuper képeid vannak! Az édesapád művei is csodásak!

Aki első babáját várja, nincs lemaradva semmiről. Én is kb. 18 hetesen kezdtem érezni valamit és csak a 20. héten tudtam határozottan, hogy ez babamozgás. Most pedig már 16+2 hetesen éreztem először a mocorgást.

Méhlepény elhelyezkedése: Bogival mellső fali volt, és nem okozott semmi problémát. Most pedig hátsó fali. Mondjuk a mocorgás érzékelésében biztosan szerepet játszik, de a szülésnél nem jelent abszolút semmi problémát.
Vendég

Ja, és megvettem a babakocsit. Teszveszen - 12.000-ért. Az árához képest nagyon újnak néz ki. Örülök, hogy ennyiből sikerült megúszni. Ágyat kell még vennünk, mert Bogi ágya összerakva rácsos kiságy, csak mi már leszereltük róla a rácsokat, így heverő lett belőle. Na most a rácsok vissza kerülnek, nagylánynak pedig kell vennünk egy heverőt. Aztán szeretnék még valami komód-félét is venni a baba cuccainak, mert tárolóhely szempontjából nem állunk valami fényesen. Ezek a nagyobb dolgok, a többi apróság.
Vendég

Találtam egy jó kis listát:

NYÁRI BABÁKNAK:
4-6 db. body másnéven kombidressz, vékonyabb pamut anyagból, célszerű ujjatlant venni, de nem árt egy-két hosszú ujjú darab sem a hidegebb napokra vagy altatáshoz (a legjobb, ha elöl gombosat vagy tágítható nyakút veszel, mert minden kisded utálja, ha valamin áthúzzák a fejét, de lehet a régebbi típusú rékli, kising is)
4-6 db. rugdalózó vékonyabb plüss vagy pamut anyagból, ujjatlan darabokat érdemes beszerezni, de ebből sem árt egy darab hosszú ujjút venni (praktikus, ha a lába között szétnyitható, így nem kell pelenkacserénél az egészet lehámozni az amúgy valószínűleg vadul tiltakozó csemetéről)
2-3 db. napozó a nyári hőségben elég ezt feladni rá, és úgy levegőztetni vagy altatni a szabadban, természetesen árnyékban
2-3 db. póló ha ujjatlan rugikat vásárolsz, nyáron sem árt beszerezni néhány rövid ujjú darabot
1-2 db. pulóver vagy kardigán (a hűvösebb, de mégsem túl hideg napokra)
1-2 db. kiskabát (másnéven kocsikabát)
1-2 db. sapka nyáron elég a vékony pamutsapka, újszülöttre adjunk kettőt egyszerre, mert még nagyon érzékeny a fülük, jó, ha megkötős, így nem tudja magáról ledolgozni a baba
2 pár zokni vagy kiscipő (kötött)
Vendég

Olvasgatom miker írtok, nem nagyon tudok még hozzá szólni, nem kezdtem el a vásárlást, tavaszra tervezem, gondolom akkor nagyobb lesz a választék nyári ruhákból ... a babaszobát fejben már tervezgetem :)

De melltartó ügyben valaki írta, hogy kellemetlen mindig hordani. Nos, én is 75C-ről 75D-re ugrottam és non-stop melltartóban vagyok, igyekszem menteni a menthetőt, hogy után is formában maradjak :)
Viszont, van alternatív megoldás, nekem bevállt:
Marks & Spencer üzletekben lehet kapni olyan pamut pántos felsőt (a fehérneműknél), amelybe be van varrva egy könnyed melltartó. Remekül lehet benne aludni, napközben is kényelmes viselet - és szexis is, apa nagyon kedveli :oops:
Én eddig fekete és fehér színben láttam. Aki külföldön él, tuti nagyobb választékot talál!
Vendég

Néhány hasznos tanács a ruhákhoz:

Érdemes egy-két darabot venni az 56-os méretű ruhákból is, nehogy a kórházból hazatérve derüljön ki, hogy minden ruha kétszer akkora, mint a baba. A többi lehet már 62-es méret is, hiszen ilyenkor még elképesztő sebességgel növekednek csemetéink. A legtöbb gyerek egy-két hónap alatt teljesen kinövi az 56-os méretet. Ha előre tudható, hogy a baba pici lesz, természetesen a kisebb méretekből vásároljunk többet, de azért ilyenkor sem árt bekészíteni egy-két 62-es darabot. A ruhák kiválasztásánál vegyétek figyelembe, hogy a legtöbb újszülött egyáltalán nem tűri békésen az öltöztetés procedúráját, sőt, kifejezetten tiltakozik ellene. Ezért nem érdemes bonyolultan záródó darabokat vásárolni, és kerüljük az olyan ruhácskákat is, amelyek gallérral, csipkével díszítettek, ezek ugyanis zavarhatják a babát.

Felszerelés (bútorok és kiegészítők)

Babakocsi
(lehetőleg könnyű, nagykerekű, többfunkciós babakocsit vegyél, ma már lehet olyan babakocsit is kapni, amelyhez tartozék az autósülésként használható, rácsatlakoztatható hordozó is)
Kiságy
(az a legjobb, ha nagyobb méretet veszel, több pozícióban állítható a magassága, esetleg a rács majd az egyik oldalon levehető, így sokáig tudjátok használni)
Matrac
(ugyan a legjobb, legegészségesebb a kókuszmatrac, de nemzedékek nőttek fel a szivacsmatracokon is)
1 db. ágyneműgarnitúra
(ebből is a nagyobb méretűt ajánlom, azt akár 4 éves koráig is tudjátok használni)
Ágyneműhuzat (több garnitúra)
1 db. vastag takaró
1-2 db. vékony takaró
3 db. lepedő (sztrecs a legpraktikusabb)
1-2 db. hálózsák
2-3 db. frottír vagy tetra fürdőlepedő
Anyagpelenka
15-20 db. (párna helyett is ezt használd!)
Autósülés
Műanyag vödör
(a baba szennyesét ajánlott külön tárolni, mosni)
Szemetes a pelenkáknak, törlőkendőknek
Kisszekrény vagy komód a baba ruháinak
Gyerekbiztos-dugó konnektorba
Napellenző autóba

Babaápolás:

Fürdetés:
Fürdetők és tusfürdők
Hajápolás:
Samponok
Testápolás:
Babaolaj
Babapúder
Testápoló
Arc- és tisztítókendő
Popsiápolás:
Popsikrémek
Popsitörlő kendők
Tisztítószerek:
Mosópor
Öblítő
Az újszülöttek és csecsemők bőre élettani sajátosságukból adódóan fokozottaban érzékeny, ezért a babaápolási kérdésekben érdemes a gyermekorvos és a védőnő tanácsait is kikérni.

Ha jól emlékszem KONKRI írta, hogy azok a babaápolási termékek a legjobbak, melyeket a gyerekorvos ír fel és gyógyszertárban kiválthatók - nos ezzel én is maximálisan egyetértek. A listában szereplő dolgok a későbbi időkre valók, mikor már nagyobb a baba.

Ami nem feltétlenül szükséges, de jól jöhet:
Éjjelilámpa vagy éjjelifény
Szobahőmérő
Párásító készülék (főleg a panellakásokban tehet jó szolgálatot)
Műanyag tálka
Cumi (1-es méret)
Cumisüveg
Cumisüveg-mosókefe
Cumisüvegmelegítő
Pelenkázó táska
(praktikus lehet, ha nagyobb útra indultok, hiszen minden egy helyen, kéznél tartható benne)
Fertőtlenítő folyadék
(lehet kapni úgynevezett hidegfertőtlenítőt is)
Baldachin
Fejvédő vagy rácsvédő
Egyéb hordozó eszközök
(kenguru, hordozókendők, hátihordozó)
Előke

Tisztálkodó eszközök:
Babafürdető (műanyag kád)
Pelenkázó és fürdetőszekrény
(megteszi helyette egy kiságyra szerelt lap is, egy pelenkázóbetéttel, és egy kádra tehető állvány)
Körömvágó olló (biztonsági, lekerekített végű)
Vízhőmérő
Lázmérő
(lehet hagyományos, digitális is. A lázmérőcsík meglehetősen pontatlan, a fülhőmérőt az egész pici babák fülébe nem igazán tudod betenni)
Orrszívó porszívó
(lehet kapni kézipumpásat, elektromosat, de a tapasztalatok szerint a porszívóra illeszthető a legjobb, ne ijedjetek meg tőle, teljesen fájdalom mentes)
Steril vatta
Fültisztító pálcika
(lehet kapni biztonsági fülpálcikát is)
Pelenka (eldobható)
(legkisebb méretű, ha ezt szeretnéd használni)
20 db textilpelust,
ha ezt akarsz használni a pelenkázáshoz is
Nadrágpelenka, mosható 2-3 db.
Gumibugyi (textilpelenkához)
70%-os alkohol (gyógyszertári)
Lázcsillapító kúp
(a gyermekorvossal beszéljétek meg, milyet tartsatok otthon, hogy kell adagolni,stb.)
Bébihajkefe
Műanyag kiskanál
vagy szemcseppentő (műanyag) vagy egy kisebb méretű fecskendő (pl. a vitamiok, gyógyszerek beadásához)

Távozás a kórházból:
56-os body
rugdalózó
zokni
sapka (időjárás függvényében vékony vagy vastag) takaró
kardigán
harisnya (ha hűvös az idő)
textilpelus a baba feje alá
hordozó vagy mózeskosár

A felsorolt dolgokat érdemes még a szülés előtt összekészíteni, viszont elég, ha az újdonsült apuka viszi be magával a nagy napon, amikor végre hazahozhatja a családját.

Amire otthon lesz szüksége a mamának:
Mellszívó
Tejtároló zacskó
Melltartó betét

Mit tegyek be a kórházi táskába?
2-3 db. hálóing
(bár vannak kórházak, ahol szülés után kapsz hálóinget), ebből a hosszan kigombolhatót ajánlom a szoptatás miatt
2-3 db. neccbugyi
Melltartó
(szoptatós) és melltartóbetét 1 csomag nagy nedvszívóképességű betét
tányér
bögre
evőeszköz
konyharuha
konzervnyitó
törülköző (legalább kettő)
tisztálkodási szerek
köntös
papucs
könyv, rejtvényújság, kazetták, walkman, fényképezőgép
IRATOK!!!
(személyi, a kiskönyv, házassági levél vagy apasági nyilatkozat, TAJ kártya)
Garmastan kenőcs
a mellbimbó esetleges kirepedésének kezelésére (bár erre tökéletes az is, ha egy kis anyatejet kensz rá, és hagyod a levegőn megszáradni)
pelenka a babának
ugyanis sok kórházban ezt nem biztosítanak

És ne feledkezzünk meg a papás szülésekre készülő apukákról sem:
Papucs (ruhát általában a kórházak biztosítanak)
Ennivaló, innivaló
Fényképezőgép vagy videokamera
(érdemes előre tisztázni a kórházzal, hogy van-e lehetőség használni ezeket a szülés alatt)
Óra a fájások méréséhez

+Jó adag türelem és kitartás!
Vendég

Sziasztok, kellemes hétvégét mindenkinek!

Bibócska,
sztem nem lesz késő, mert a 18. hétig lehet afp-re vért levenni, nade hétfőn most már mindenképp eljutok a laborba :D

Csilla,
ez nagyon király lehetett 8)

Henibaby,
én támogatom a weblapos ötletet, de szintén nem értek hozzá. :oops: Talán Konkri? :roll:
ja és nekem is megvan ez a nyári babás lista :wink:
igen, 100%-ig ugyanez a lista van meg nekem is :D

jhajj lányok, már annyira várom, hogy mindenki megtudja a kisbabája nemét!!! :P
Vendég

Sziasztok!

Jegyzetelek ám szorgalmasan. :lol: Geo, jó neked, és mindenkinek, aki már tudja, nekem még 26 nap. :roll:
foltivspicur

Azért gondoltam, hogy bemásolom ide a listát, mert szerintem ez egész jónak tűnik. Többet is megnéztem, de néhányban nagyon sok a felesleges és nélkülözhető cucc.
Természetesen mindenki a saját igényei szerint alakítja illetve tervezi meg, hogy mit is kellene venni. Meg nem utolsósorban mindenki a saját pénztárcájának függvényében.

Ma májas hurkát sütöttem, tört krumplival, ubival. Olyan régen ettem már, hogy most aztán jól belakmároztam belőle. Még otthonról hoztuk anyutól, igazi házi májas hurka. Nagyon fincsi volt...

GEOOO: Hétfőn remélem én is megtudom, hogy milyen nemű babóca. Azon gondolkoztam, hogy eszem előtte valami "felpergető" kaját, hogy sokat mocorogjon, nehogy végig takarásban legyen a lába közötti lényeg. Az uh képet úgyis meg tudják állítani, hogy az esetleges méretvételt megejtsék.
Vendég

Henibaby,
ez egyáltalán nem rossz ötlet, és mivel a miénk egy picit lusta kiscsávó, ezért én is bevágtam egy egész rúd Toblerónét UH előtt :lol:
Vendég

Heni, de jó neked, már túl vagy a felén! :wink: Várunk majd a hírekkel!!! OOlyan izgalmas! :lol:
foltivspicur

Néha azt gondolom, hogy tényleg jó, hogy már a felénél vagyok, máskor meg kétségbe esem, hogy úristen, már csak még egyszer ennyi hét (jobb esetben), és még annyi mindent szeretnék addig megcsinálni.
Úgyhogy mint majdnem mindennek, ennek is két oldala van. Azt kell elfogadni ami, és ahogy van, ugyanis az időt sem megállítani sem visszapörgetni nem lehet.

Szerintem én is valami csokifélét fogok enni, vagy szőlőcukrot - azt hallottam ez is ad kellő energiát.
Vendég

Süteményrecept gyesen lévő anyukáknak:

Távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és melegítsük a sütőt 160 fokra. Gőz felett olvasszunk meg 10 dkg margarint. Ismét távolítsuk el a plüssmacit a sütőből, és erélyesen szóljunk rá Öcsire: "Nem szabad, Öcsi!"

A margarint keverjük össze 20 dkg cukorral. A többi margarint szedjük ki Öcsi kezéből, és mossuk le a falat. Mérjünk ki 3 evőkanál kakaót. Ismét vegyük el a margarint Öcsitől. Fürdessük meg a macskát.

Tegyünk hintőport és ragtapaszt a karmolásokra. Keverjünk a margarinhoz 4 egész tojást, 2 vaníliáscukrot és 30 dkg lisztet.

Vegyük ki a füstölgő plüssmacit a sütőből, és nyissunk ki minden ajtót és ablakot, szellőztetés végett. Vegyük el a mobiltelefont Andikától, és biztosítsuk a férjünk főnökét, hogy nem, nem a férjünkkel beszélt az előbb. Hívjuk fel a férjünket, és készítsük fel a legrosszabbra.

Adjunk a tésztához 1 teáskanál sót és 10 dkg durvára vágott diót (közben álljunk ellen a kísértésnek, hogy mind Andikát, mind Öcsit durvára vágjuk).

Engedjük ki a macskát a sütőből. A tésztát öntsük alaposan kivajazott tepsibe. 25 percig közepes lángon süssük.

Vegyük el a borotvát és a macskát Öcsitől. Magyarázzuk el a gyerekeknek, hogy fogalmunk sincs, hogy a borotvált macska lebarnul-e a napon.

Dobjuk ki a macskát az udvarra, amíg még képes elfutni.

Bevonó máz:

Keverjük össze a következő hozzávalókat: 10 dkg cukor, 5 dkg olvasztott csokoládé, 5 dkg olvasztott margarin. Vegyük ki azt a rohadt plüssmacit a grillsütőből, és dobjuk ki az ablakon, jó messzire.

Magyarázzuk el kedvesen a rendőrnek, hogy fogalmunk sem volt róla, hogy őt fogjuk fejbe találni, miközben éppen Öcsit próbálja megmenteni a szomszéd ház tetejéről.

Tegyük Öcsit a járókába.

Adjunk a mázhoz 5 dl tejet, egy kevés sót, és lassú tűzön forraljuk 2 percig. Nyissunk ajtót a csengetésre, és magyarázzuk el a szomszédnak, mennyire sajnáljuk, hogy Andika bedugta a kerti slagot a spájzablakán.

Ajánljuk fel, hogy megtérítjük a befőttek és a takarítószemélyzet költségét. Kössük ki Andikát az asztallábhoz.

Távolítsuk el a szénné égett sütinket a sütőből. Dobjuk ki.
Vendég

Picit trotty vagyok lelkileg... no comment... ezért se írok nagyon, már ha észre vette vki :)

1. Látom listákat írtatok...

2. Hari állatok a képek, nekem a 20-as a kedvenc. Te ebből élsz? Kérdezhetem, hogy ha szeretnék venni, akkor mekkora a méret vagy az ár? vagy ha kérésre csinálnál akokr mondhatnám hogy milyen színeket szeretnék? a gyerekszobát is pingálod?

3. Nanetto: miért b....gat a védőnő? Irigy? van valami gondod a hányáson kívül? az hasznára válna a bébinek ha a hátralévő 4-5-6 hónapban otthon befordulnál egy magadban? nem értem. szerintem ez a védőnő egy hülye.

4. Csilla: én is megértelek, mert én ismerek több olyan csajszit, akinek kellett ilyen mell műtét. te ne csak az apasztóra figyelj akkor, hanem arra is, hogy csak a minimális folyadékot fogyaszd! (barátnőm is apasztott, mert ő a 23. héten vetélt...)

5. honlap kérdés: hát sztem jó ötlet és mivel honlapban nem vagyok jártas, de blogban igen + már más topicosok is így csinálták, marad az általam elcsépelt blog dolog. ezt is lehet kódolni, ha új jön új kód... tehetünk fel videót, zenét... és mindenki írhat ilyen-olyan cikket... saját képpel, saját formátumban, színekkel, betűkkel... lehet vmi szép babás hátterünk aláfestő zenével, bevezető idézettel, kilinkkelt hasznos oldalakkal... témák szerint csoportosíthatunk pl.: új gyekőc, korábbi gyerkőc, tanács, recept, szülés, várandósság, hasznos dolgok, történetek... stb... ha megfelel, akkor a jövő héten ha ember itthon lesz és vigyáz a gyerekre, akkor lesz időm szerkesztgetni (bár még egy 2. szülinap is vár rám hétfőn :) )

6. idő múlása: na mit is akartam??? jah: én az elsőnél voltam úgy hogy kitűztem célokat: 20hét, 26. hét (menthető koraszülés), 37. hét (koraszülés felső határa)...

7. mire jó az anyatej: valóban ez a legjobb a mellbimbóra, de jó még a "csipásodásra" minden féle kamilla és szemcsepp helyett, orrcseppnek is jó. kicsit bizar de nekem tényleg bevállt, hiába mostuk kamilláztuk a gyerek szemét, a tejtől meg azonnal elmúlt minden.

8. lista kieg: a dolgok mellé még fontos az is hogy utána járjunk milyen ügyeket kell elintézni, milyen papírokat szedjünk össze és ez legyen a kórházi csomagban is.

na majd jövök, mert ember éjszakás a gyerek meg engem akar...

Kép
Kép
Kép
konkri

KONKRI: Igenis, nekem feltűnt, hogy nem írtál, de arra gondoltam, hogy bizti gyerkőc köt le annyira, hogy nincs időd jönni. Egyébként mi a baj? Persze csak ha szeretnéd megosztani velünk.

Nekem okés a blog dolog is. Érdekelne, hogy a többiek is mit szólnak hozzá.

Talán tegnapelőtt volt az a hozzászólásod, amit a depiről írtál és ég utána sok más hasznos tanácsot is megosztottál velünk. Már akkor akartam jelezni, de sajna valahogy elfelejtettem (terhességi tünet): hogy ÖRÖM OLVASNI A HOZZÁSZÓLÁSAIDAT, főleg azokat, melyek nem csak pár mondatosak, hanem tartalmasak.
Vendég

sziasztok jó estét kinek!itt világutazó!600 km-t mentünk és túléltem! de több ilyen nem lesz -azért bazi kimerítő volt!szóval elvertük az összes összes létező ajándékutalványunkat :-) hát bevallom biztosan vettünk olyan de olyan sok dolgot de annál inkább biztosan feleslegeseket is amiket ugye mi most jól elhoztunk révén 3 éve várjuk Esztit! szóval a lista
vettünk távirányitás forgót az ágyra
hintát (amit ti ajánlottatok)
játszószőnyeget
kádat
türölközőt
takarót
babyőrt
babaágyat
pihenőszéket
cuki játékot ami ilyen zizgős
tejszívót
tejtartópoharat
sterilizálót
adidas kocsicipő (röpke 3 euroért!!!!)
puma kocsicipő (röpke 3 eurorért)
most aztán alakulunk :-) amúgy bécsben vásároltunk az árak kicsivel jobbak voltak az itthoninál!például a hatalmas pléd 4 euro volt (15 euro helyett) a fisher price-os hinta pedig 8 ezerrel olcsóbb az itthoninál adidas puma kocsicipőről ne is beszéljünk zabálnivaló és 75%-kal volt leárazva! ja és ezek után vettünk 2 mosóport és 2 silan öblítőt mert hát benne volt a falunk a múltkor a tévébe hogy az arielt pont a mi falunkban hamisitották (felöntötték a mosóport valami más anyaggal és én még naivan hiszem hogy az osztrákoknál nincsen) silannal is ez a helyzet (nem vizezik!!!!) amúgy köszi a listát Heni szuper kinyomtatom és a párom orra alá fogom dugni! a kiságyat itthon vettük az is le volt árazva 24 000 és a matracot bele anyóséktól megkapjuk ajándékba! :-) viszont most olyan jó pihenni pihenni és feküdni hogy csak na!!!
amúgy a védőnőnk tényleg egy állat!le sem irtam nektek az egész storyt :-) mikor közöltem hogy kislány a kérdésére és naivan azt hittem na mégsincs kőből a szive közölte: na az még egyáltalán nem biztos ...na mondom ez frankón keresi hogy mikor szólhat be! de egyáltalán nem zavar! én alapjába véve a fantasztikus családomnak köszönhetően hihetetlne boldog kiegyensúlyozott lány vagyok (vagyis 3 hete asszony) és hát csak sajnálni tudom hogy van egy szép szakmája és ilyen megkeseredett!!!!
amikor először voltam 3x megkérdezte hogy miért járok ilyen drága nőgyógyászhoz már akkor éreztem hogy ez nem teljesen 100-as!!!! és a végén még én magyarázkodtam .... no comment!
na most én meg uram megnézünk egy krimit!!!! :-)
buona notte sogni d'oro vagyis jó éjt szép álmokat! aztán írni lányok mert mindenkiről tudni akarom hogy van!!!!! :-)
Vendég

Sziasztok!

Meg vagyok fázva - nem tudom hogy - 2,5 hónapon belül másodszor. :( Szívesen várom a hasznos gyógymód ötleteket orrfolyásra meg torokfájásra. Szedem az Oscilococinumot, sok teát iszom, tengerisós orrspray-t használok, meg orrkrémet, de a torokra ötletem sincs.

Én csak február-március körül kezdem el a cuccok beszerzését, de hála istennek már rengeteg ruhát és egyéb hasznos dolgot kaptam. A babámnak legalább 2-3 éve koráig meg lesz a ruhája, mert az egyik unokaöcsim most múlt egy éves és mindent megkaptunk tölük. :)

Konkri: nekem is feltűnt, hogy rég jártál erre.

Na megyek tovább izzadni meg pihenni.

D

Kép
bhdetti

Sziasztok!
Ha nem bánjátok,hoztam egy 16 hetes pocakfotót,és két képet az én nagylányomról,Dóriról:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
ildikó82

jó reggelt! még ágyban vagyok de lassan elkezdődik a pakolás (az új gardrobba és a fa leszedése mert irtóra hullik) szóval én nagy agykontrollos vagyok! de erről mélyebben nem irok mert aki nem hisz a pozitiv gondolkodásban stb. annak ez elég furcsa lehet! szóval detti én már röpke 2 éve nem vagyok fázva semmilyen szinten! ha érzem hogy kapar a torok és jön a nádha a tükör elé állok mosolygok egy oltári nagyot magamra és közlöm egyre jobban vagyok és megfázás azonnal tűnj el! ezt 3x megcsinálom egy nap plusz reggel felkeléskor és hát azaz igazság hogy ki sem jön a nádha hanem elmúlik! majd ha Geo is megy AK-ra kivi leszek neki hogy jön be! mi a babát is igy terveztük Agykontrollal! tudjátok nekem 3 évig nem lehetett és amikor megkaptuk a zöld lámpát rögtön a legelső alkalommal megfoggantam úgy hogy én azt hittem a próbálkozás is minimum 1-2 év lesz :-) de hát AK-val magunkoz hivtuk a babut és sikerült! :-) nekünk ez egy életforma amúgy párom és én is szóval kipróbálás szintjén nem veszitesz vele semmit! a lényeg a mosolyterápia magadra legalább3x ha nincs tükröd rajzolhatsz is papirra mosolygos fejeket! :-)
további szép napot nektek! még jövök! ma ugyanis ki sem rakom a lábam csak egy tankolás erejéig de a kút hálaég 3 percre sincsen...
Vendég

Szép vasárnapot Csajszik!

Írtatok egy ún. gyógyszertári csomagról. Ez olyasmit takar, amiben popsikrém, babaolaj és ilyesmik vannak? És ezt is orvos írja fel? Gyerekorvos? És ezt a receptet a kórházban megkapjuk? És utána is mindig receptre adják csak? Ja, mondjuk ez egy hülye kérdés. :D Én is azt tervezem, hogy ezt fogjuk használni.

És ugye jól tudom, hogy a tápszert is gyerekdoki írja fel?
Na, még az is szép lesz, az orvosválasztás. Azt már előre érdemes megejteni, ugye? Vagy itt is körzetileg tartozunk valakihez? Gonodolom...

Konkri, ne viccelj már! Persze, hogy észrevesszük. Én a múltkori kimaradásod utáni hosszabb monológod után is akartam kérdezni, hogy mi volt a baj, de végül nem tettem, mert gondoltam, ha úgy érzed, majd megírod. Szóval ha gondolod, mi szívesen olvasunk.

A blogban én is benne vagyok.

Köszi, hogy írtad ezt a kevés folyadékot és apasztást. Nem is gondoltam volna, bár gondolom pont ellenkezőjét kell csinálni, mint akik tejcire gyúrnak. Utána fogok olvasni.

Nanetto, úgy irigyellek a pozitív gondolkodásért. Párom is pont ilyen (Ő is képes egy-egy megfázást a hozzáállásával elhessegetni), ami nagy szerencse, mert én meg teljesen az ellenkezője vagyok. :? Bár hozzáteszem, anyukám nagyon ludas ebben. :( Igyekszem amúgy változtatni a hozzáállásomon, de hősiesen bevallom, így 28 évesen már igen nehéz.
De jó, hogy annyi mindent be tudtatok szerezni.

Mi ma megyünk laminált padlót venni, aztán le van beszélve a festő is, két hét múlva kezdjük kis birodalmunk felújítását. Már iszonyatosan várom.

Luna, merre jársz? Ugye nem lettél beteg?

Ildikó, nagyon helyes a pocid, arik vagytok kislányoddal.

Detti, jaj, szegény, jobbulást.
Szuper, hogy ennyi rucit kaptatok.

Heni, köszi a listát, el is mentek mindent, amit írtok, aztán igyekszem én is szelektálni, nem szeretnék felhalmozni.
Holnap szorítok, hogy kiderüljön a bébi neme.

Lányok, tegnap olyan, de olyan mocorgás volt odabent, hogy csak na. Egyszerűen el sem akartam hinni, hogy így egyik napról a másikra ekkora változás történik. Úgy kb. 3 órán keresztül ment a feszkó. És kedvesem is érezte újból, de ez mind semmi, mert látni is lehetett. :D Micsoda boldogság!
Már úgy várom a következő napokat is, mert érkeznek a mosható pelusok.
Aztán lassan gyakorolnom kellene a kendős kötéseket is, mert a pocakom miatt majd nem fogok elférni. :D

Kép

Kép
***csilla***

Csilla, fejen talaltad a szoget, Luna kisse beteg lett :)
Szerdan oltas ugye, csutortokon pont ugy voltam delelott mint akibol kitor a brutal influenza, szoval mellekhatas. Estere jol lettem, masnap elelott semmi. Delutan dokinal ellenorzes (mindern rendben, bar a kemenyedesre kertem magneziumot, o csak 20. hettol szokta adni, de kaptam) estere szarul lettem, meg inkabb mint elozo nap... aztan laz... nem volt magas, ez is kiserotunet, de ugralt es ez a legroszabb, vagy en viselem nagyon szarul csak. Aztan vettem be gyogyszert, elmult, elaludtam... laz azota nincsen. Jott helyette tegnap hasmenes :D:D:D:D de lassan mar vizszeru... a dokim lemert, egy kilot hiztam 16 het alatt, hat gyanitom az az egy kilo mar elment a lefolyon... tegnap estere a hasmenes melle mar jott az oklendezes is, csak azert nem hanytam, mert nem nagyon volt mit :) De inni tudtam rendesen, szoval az megy azota is... ejjel valamikor voltam meg vecen azota csak ma delitan fel ketto korul, szoval ugy tunik a hasmars alabbhagy de azert meg hig volt rendesen. Hanyas oklendezes azota nincsen (este vettem be ra gyogyszert ami ugy almosit, hogy reggelig (11-ig) aludtam, mint akit fejbevertek. Most mar 'csak marha erotlen vagyok, etvagyam megcsappant, de bennmarad minden ugy tunik...
csak elegge kemenyedik a hasam idonkent, aztan fel napig semmi majd megint. Lehet ha meg ma elojon beballagok az ugyeletre, hogy mondjanak ra valamit. Bar tudom, hogy ez 'normalis' es a dokimnak is emlitettem, meg nekem mindig koran jott es vegig volt, de szerintem ennyire koran nem. Viszont mintha osszefuggesben lenne a szarul lettel, amikor jobban vagyok akkor egy ido utan ez is konszolidalodik.
Na de mostmar tudtam jonni, olvasni, ideulni... kicsit oszi legy vagyok, megyek is ledolok, de mostmar hatarozottan jobban vagyok :) A dilemmam az, hogy most egyek vagy ne egyek? Etvagyam nincs de ugy erzem az erom attol jonne vissza...csak ne rontsam vissza a hasmarsot :9 (ami valoszinu szinten az oltas tunete... jol kikaptam, akiktol olvastam, hogy megkaptak - mert a mienk mas mint az ottnoni, szoval ittani forumokon - szinte mind megusztak csak a karfajassal. ja tenyleg az talan el is mult kozben :))
Na szoval mostmar jol vagyok... csak a kemenyedes is mondjon le :)

luna6

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?