Új privát üzeneted érkezett!

Sellon: Igen, elsőnél elvileg később van. Előbb bugyborékol, aztán kapirgál, végül rúg egyet, aztán egyre többet. :D Aztán abba se hagyja. :lol: :lol: :lol:

Lehet, mert én is utólag éreztem, hogy jaaa, ez volt akkor a bugyborékolás...csak már nem emlékeztem, mikor is kezdődött.
jaimee1

jaimee
Akkor én más vérmérsékletű vagyok! :lol:
Nekem többgyerekes anyukák mondtak, hogy ne mérjek, mert idegeskedni fogok csak, és igazuk volt. Ez az én tapasztalatom, és örülök, hogy a tiéd más, mert bizonyítja hogy nem vagyunk egyformák.

Én az ÁEK topicba szoktam írni, Kristóf ott született, én ezzel kezdtem ott már mindenki öreg róka. :)
És a babaproject augusztustól, mi is akkor kezdtük. :)

Kép
Kép
susytunder

nekem is az elso gyerek de én màr éreztem. susy aztàn itt megerositett a hitemben h az a baba
ugyanis nem lehet màs, annyira ismerem a testemet h ezt eszrevegyem, meg mondtam màr h nekem a finomhangolàs segit sokat.
és mivel nekem nagyon gàz az emésztésem terhesség nélkul is, ismerem jol a belek mozgasat, szoval azzal nem keverek ossze ilyesmit -pontosabban feltunik h ez valami màs

a korhazos dokis topicokba nem irok, nem is nézem mert sem a dokimrol nem irnak (ez nem baj) sem a klinikàrol, vagy hàt alig. az sem baj, pl a szent imre nagyon felkapott, ott irnak rengeteget kozben meg a védononél és màshol is elég kétes hire van pont ezért, mert nagyon futoszalag lett belole a nagy felkapottsàg miatt és annyival nem jobb, azt mondjàk :? szoval ez sem olyan nagy baj de azért a korhàzrol orulnék az infoknak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.18 15:07-kor.
Vendég

Ann,
én is külön tudtam választani a belektől ezt az egész érzést. Párszor olyan pukkanásszerűt éreztem, de mire figyeltem volna, már véget is ért. Egészen biztos vagyok, hogy a baba volt az.
Vendég

Sellon:
Igen nálam 99% a császár, mert 5 éve műtötték a derekam egy izom ill csúnya ideg gyulladás becsípődés miatt, 2 éve kb ugyanezzel a gerincemet/csigolyámat is. Sajnos nem egészséges a sport bárki bármit is mond:( Az egyik térdemet is műtötték már 2x.
Így a dokim szerint alapban elég megterhelő lesz a várandósság a sérüléseim miatt, főleg a gerincemnek így nem engedi a természetes szülést. Voltam másnál is de ugyanezen a véleményen van.
Kénytelen vagyok beletörődni, de programozás nem lesz azt megbeszéltük. Megvárjuk míg magától beindul a folyamat és utána lesz csak a műtét.
kicsyke77

Kicsyke, akkor értem, hogy miért lesz császár. Hát, nem semmi dolgok történtek veled.
Vendég

Kicsyke: engem először 5 éve, másodszor pedig 1 éve műtöttek gerincsérvvel (leszakadt mindkétszer). Nekem is szintén azt mondták, hogy császáros leszek! Dokim nem várja majd meg, míg beindul.

Kép
hné29

Kicsyke: sajnàlom
a tànc sem egészséges, csak szép sportnak és muvészetnek. engem rémisztgetett az elozo dokim h baj lehet a lumbàlis gerincproblémàmbol, de a gerincgyogyàsz szerint ez még az ami nem tunik fel senkinek csak nekem kell tornàzni h ne legyen rosszabb. remélem meguszom torna és joga mellett a nagy fàjdalmat és a csàszàrt.
Vendég

Óóóóóó, milyen szép pocik!!! Khm, hát szóval én majd akkor teszek fel pocakfotót, ha majd már a Pöttöm-pocak látszik, és nem a 37 év felgyülemlett "tartaléka" ;) :D

Együttalvás: valamelyikőtök írta, hogy gyerkőc előtt voltak elképzelések, aztán most pedig gyerek van :) hogy ez milyen igaz!!! Persze, jó, hogy van elképzelése az ember lányának, de ha nagyon ragaszkodik hozzá akkor is, amikor már ott az "elképzelések tárgya", és az totál mást szeretne, mint az elképzelés, akkor akár jó kis depresszió is lehet, hogy nem vagyok jó anyu... Szóval, nekem olyan elképzelésem volt Fruzska előtt, hogy megpróbálunk mi alkalmazkodni a lányka igényeihez, de úgy, hogy közben nem feledkezünk meg magunkról sem. Fruzska 19 hónapos koráig szopott igény szerint, 2,5 hónapos koráig mellettünk aludt, ugyanis akkortól átaludta az éjszakát, és akkor átkerült a saját szobájába, saját kiságyába. Az egy ágyban alvás valami oknál fogva nem tetszett neki 1 éves kora alatt... Próbáltam párszor, mikor a foga miatt voltak át nem aludt éjszakák, de valahogy csak forgolódás lett belőle. Viszont 1 éves kora után volt egy olyan 3 hét, mikor délutánonként nem akart aludni a kiságyában, akkor viszont csak az nyugtatta meg, hogy együtt aludtunk.
Szóval, nekem egy gyermek utáni naaaaaagy tapasztalatom, hogy nagyon fontos, hogy ne legyen kizárólagosság, hogy mindig tudjunk alkalmazkodni az adott, megváltozott helyzethez.

Cumi, szopi: hát, Fruzska nem használt cumit, vagyis egyszer kapott, mikor 6 hetesen vittem autóval csipőszűrésre, és egyedül voltam vele, és kicsit nehezebben viselte az autózást, mint máskor szokta. Hát megnyugtatta, annyira, hogy aznap nem is akart szopizni... mert annyire kielégítette a szopiigényét a cumival, hogy már a cici nem is nagyon kellett neki. Szóval többet nem kapott. Nem is hiányzott neki, hisz cicit mindig kapott, mikor igénye volt rá. És ezt nem úgy kell elképzelni, hogy állandóan cicin lógott, hisz egy idő után ő alakította ki szépen a háromóránkénti igényt. Az a jó az igény szerinti szoptatásban, hogy az anyu úgy eteti a babáját, ahogy ő kívánja, vagyis ismeri a gyermekét, annak rezdüléseit...
Ja, és Fruzska nem szopja az ujját, és mást sem.

Kelengye: emlékszem, bújtam az internetet folyamatosan, mindenféle kelengye-listákat keresve. Szerintem nagyon hasznosak. És úgyis mindenki a saját igényei szerint alakítja a saját bevásárló-listáját. Persze jó meghallgatni a tapasztaltabbak véleményét. De pl. én esküszöm a hálózsákra télen-nyáron, mert a gyerkőc nem tudja kitakarni magát. És nem hiszem, hogy akkora ragaszkodás alakulna ki a lányunkban, hogy csak abban lenne hajlandó aludni, pl. a családi napköziben nem abban alszik, és megy neki :)
Itt van egy táblicsku még az előző fórumunkról a kelengye-vásárláshoz, hogy jól össze legyen az zavarva, aki első babáját várja ;) . A vélemények nem az enyémek, azt aki csinálta az szedte össze, vagy írta bele: KELENGYE
linocs

hné helló: én ragaszkodtam ahhoz hogy várjuk meg míg magától megindul.
Bár szerinte nem fogom tudni végig kihordani, mert nagyon fog fájni a derekam és a hátam amit nem fognak tudni már hatékonyan csillapítani, azért reménykedem benne, hogy kitartok mindvégig.
Ez a cél:)
kicsyke77

mérleg: nekem nem lesz, nem akarom kicentizni h hogy eszik majd, az meg fel fog remélem tunni h eleget vagy nem eleget sziv-e. az ilyen dolgokrol engem mindenki lebeszél, mert képes vagyok "ràparàzni" dolgokra és akkor tulzàsba viszem,az meg nem kell senkinek h ezen aggodjak es folyton ujra és ujra mérlegre tegyem a gyereket h tényleg jol làttam-e. nekem az is nehéz volt az elso 12 hétben h ne akarjam megkérdojelezni h nem hulye vagyok, tényleg terhes (plàne h mindenki elotte hangoztatt, hogy nem fog elsore sikerulni. ez egyesek részérol azért volt mert nem akartàk h tulaggodjam és ne jojjon ossze, màsok meg azért mondtàk mert magukat nyugtatgatni akartàk, mert nekik nem jon ossze. na van olyan aki nem is nagyon beszél velem miota terhes vagyok, szerintem ezért)
Vendég

linocs: ha a napkoziben nem abban alszik az klassz, remélem tényleg a rossz tapasztalat az csak az enyém - illetve azoké akiké ez a 2 gyerek akik éjjel semmi màsban és màr 2 és 2,5 évesek
Vendég

Jaj én is nagyon várom már, hogy érezzem megmozdulni!!! Remélem, hogy hamarosan így lesz :)

KépKépKép
bogme

Mérleg: laza-anyunak tartom magam, de volt mérleg, két hónapon keresztül. Anyu folyamatosan cikizett is érte :) No, és mindig írtam is... előtte-utána. Hihi, most már vigyorgok magamon, de Fruzska 4250 gr-mal született, és 3800 gr-mal hoztuk el a kórházból, ami ugye több fogyás volt, mint elvileg a "megengedett". Ráadásul az elején nehezen indult be a tej a császár miatt. Szóval beparáztam. De két hónap után visszavittük a bérelt mérleget, akkor már megnyugodtam, hogy rendben gyarapszik a lány. Azt nem néztem, hogy mennyit kellene ennie, nem volt ilyen összehasonlítgatás, hanem az nyugtatott meg, hogy szépen lassan elindult felfelé a súlya. Nem tudom, hogy most Pöttömmel hogyan lesz. Lehet, nála is lesz az első hónapban, majd még meglátjuk :)
linocs

én azt csinàlom h a hasamra teszem a kezem az ovvonal kornyeken, kicsit alatta, ellazulok és figyelem h mi hogyan mozog a kezem alatt meg hogyan érzem belul. ezt még ki kell tapasztalnom nekem is jobban, de nekem mukodni làtszik
Vendég

Ann9: Azon nem érdemes rágódni, ha valaki eltávolodik tőled ebben a helyzetben ilyen-olyan okok miatt. Van, aki nem tud vele mit kezdeni :) Lehet azért is, mert ő is nagyon szeretne és nem jön össze, vagy pont az ellenkezője, sose gondolt még rá és azt hiszi, hogy ettől te megváltoztál, esetleg fogalma sincs, hogy miről beszéljen akkor veled :)

KépKépKép
bogme

Ann: nap közben is abban alszik itthon. Csak heti két napot van családi napköziben, mikor én dolgozom. Valahogy a hálózsák felhúzás is az altatási ceremónia része (ahogy próbálom elkapni, hogy na most már alvás!!! és felvesszük a hálózsákot :) )
linocs

Kicsyke : én egyre jobban bírom, mert mióta tudom, hogy babát várok nem szedtem be 1 gyógyszert sem (aflamin)
Sajnos nálam nem lehet megvárni, míg magától megindul, mert második műtétem nem sikerül vmi jól (3. most lett volna 1 hónapja) és a belő heg nyomja az idegeket.
Érzem minden rendben lesz:) érdekes, mert mióta babás vagyok jobban bírom a terhelést és aktívabb is lettem :)

Kép
hné29

ah, ez egy fura sztori, mert ugye sokan mondjàk h akarnak de igazibol a lelkuk mélyén a fenét akarnak gyereket, és nem is készek rà. nem is hiànyzik a kapcsolat az ilyen ismerosokkel csak olyan bugyuta dolog ez, mintha az én hibàm lenne. ez egy genetikai dolog is lehet meg az h én bizony készultem rà rendesen, lelkileg, fizikailag. nàlunk pl minden no a csalàdban akkor esett teherbe amikor szeretett volna. most komolyan, én tehetek rola h màs fejében nincsenek helyén a dolgok és magànak sem vallanà be?

na mindegy :) zavarni nem zavar csak kicsit bànt azért

szurkoljatok, holnap megyek dokihoz (nodoki) - mondjuk nem tudom minek ehhez szurkolni de jol johet :)
aztàn jovo heten oltas, remelem lesz is olto anyag mindketto meg a talpamat sem dobom fel :lol: de foleg remélem h nem kapom el addig a sok marhàtol aki a buszon jàr-kel meg a tanitvanyoktol akik betegen jàrnak be ... ne itt lenne az elonye ha màr elmondanàm de még vàrok...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.11.18 15:48-kor.
Vendég

Linocs: Nálunk ugyanez volt, Rékám besárgult, ébreszteni kellett szopizni, bár akkor szépen szopott (amennyire meg tudtam ítélni...)
És még valami. A kórházban előfordult, hogy 40 percet töltött mindkét cicin és 0 azaz nulla mennyiséget szopott. :shock: Itt egy kicsit elvesztettem a hitem, hogy amikor úgy tűnik, hogy eszik, tényleg szopik is....

Én is írtam a gyarapodást. :)

Hálózsák: Réka téli gyerek volt, így természetes volt, hogy abban alszik.....használtuk is többé kevésbé, amíg fel nem állt 7 hónaposan, akkor aztán többet se'....pedig egyébként jó dolog.
jaimee1

Jaimee: hihi, Fruzskánál voltak másfél órás szopik :shock: de jókat vigyorogtunk a többi anyuval, akikkel tartottuk a kapcsolatot, hogy közben egy kézzel lehet fórumozni :) , akiknek szintén ennyi ideig szopott a babája
linocs

én most bizonytalan vagyok mérleg ügyben. leírom nektek, Kendével hogy rontottam el a szoptatást, hátha Ti is tanultok belőle.

Szóval a kórházban2-3-nap szépen belövellt a tejcsi (akkora ciciket, appám :D), ment is a szopi szépen. ha nem evett adtak neki tápszert. hazajöttünk, egy-két napig ment a szopi, mindig 3 óránként ébredt. aztán elkezdett az a gondolatom támadni, hogy nem elég a tej. a végén már csak ezen agyaltam. lefejtem, odaadtam cumisból, hogy lássam mennyit eszik. ebből lassan rendszer lett. meg persze idegbaj, hogy miért nincs tejcsi. pedig volt. a következő lépés a tápszer volt, onnan meg egyáltalán nem akart ciciből enni. bezavarta a cumi, mert abból nyilván könnyebben jön.

most nagyon elszánt vagyok, elolvasok mindent, ami a szemem elé kerül, mert nagyon-nagyon szeretnék szoptatni.

Anita

Kép

Kép
anita1984

Már én is érzem, hogy mozog a baba, múlt hét közepétől..általában esténként érzetem, mikor fekve néztem a TV-t, de ma reggel arra keltem, hogy akkorát ugrott....nem tudom mi lehetett odabent... :lol:
Nekem még annyira nincs kialakult elképzelésem, az elején egy szobában lesünk, mert az jobb mindeninek...aztán majd meglátjuk mikor megyünk apával külön szobába...
Én ha tehetem a baba igényeihez igazodva szeretnék szoptatni, nem előírásnak megfelelően x óránként és eszel nem eszel alapon, ha magamból indulok ki és akkor eszem ha éhes vagyok, nem akkor a 12-t ütött az óra :wink:

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Iner: Ez az igény szerinti szopi, mi is így szopiztunk, a tejcsinek is ez a legjobb.

Anita: Hát igen, okosak a pindurok, hamar kiszagolta, hogy a cumisüvegből könnyebben jön a tej. Mert rakhatnak rá akármilyem pici likakat, abból könnyebben jön....De Ketteskével biztosan menni fog a szopi, ne aggódj! :wink: Ha ilyen szépen megindult a tejed a 2-3. napon....nekem ez 5-6 napba telt.
jaimee1

Sziasztok!
Ma nem tudtam jönni mert nagy takarítottam.
19.20-ra megyek a 4D-re :D majd jövök beszámolóval.
Jaj már alig várom! :wink:

KépKép
Kép
mucus75

sziasztok
ti mennyit irtok 1 nap alatt :D .

bögme én kaptam sterilizálo folyadékot de hamar rájötem hogy vacak mert ottmarad cumisüvegben illat ,igy én inkább egy nagy lábast használtam CSAK ere a célra és csapvizet beletetem a cumisüveget és kiföztem ,én igy sterilizáltam ugy 6-7 éve .

ann9
én meg nem birom mostanába az ilyen illoolajokat tegnap is egy illo olajokat bemutato pult melett mentünk el és ugy bántota az orromat és kaparta a torkomat és hányingerem lett töle .ciffem van itthon azt használom ,de nem minden héten ,domestos is van itthon de azt nem használom ,azt eldugtam :D .levesbe én bene hagyom a húst zőldség meg karikázva ,krumpli egészbe ,marad bene lehűtjük és be a hűtöbe ,és tésztát is főzök melé mert a gyerekeim csak leves tésztát eszenek itthon lével .
csics

Anita: na igen, ez a tipikus "hogyan ne" sztori azokbol amiket én hallottam, és hidd el, nem csak Te rontottad el ugymond ezzel, nagyon sokan. a cumit én pont ezért igyekszem nem adni, mert lustuskàk tudnak lenni a babàk és konnyen r)kapnak a cumira, az meg nekik sem jo
nekem a baràtnoim akik szultek mind elsosorban azt javasoljàk h a szoptatàsrol mindent olvassak el, de nalam a vedono nem aggodik egyreszt mert sosem volt tejproblema a csaladban, masfelol meg olyan termeszetesen viszonyulok szerinte hozza, hogy ha nem rontom el vagy nem ijesztenek meg akkor nem lesz baj. anyu meg itt lesz, ebben o nagyon jo volt anno, osztonbol csinalta, nagyon jol ment es en kooperaltam is rendesen. mondom, nekem nem volt cumisuvegem sem, csak 1, de nem sokat hasznaltam, mert anyu nem akarta h cumizzak, szoval megtanultam inni, enni eleg hamar "rendesen". ha neki bevàlt nekem is csak be fog :) (legyunk pozitivak). viszont tobb dokumentumfilmben is lattam h sokszor elso korben adnak cumist es tapszert is talan mer nehezen indul a dolog es aztan ha nem indul be hamar akkor bizony a baba ellustul kb es marad a cuminal
Vendég

Annyira aranyosak a pocakok, hogy nem bírom megállni, és én is rakok egyet. Azért még kell némi fantázia a baba beleképzeléséhez :D

13 hetesen:

Kép

szösz

Kép
szöszmöszke

csics: en tenyleg nem birom ezeket a kémiai szagokat, szoval inkàbb semmi szag akkor. pedig itt a cica meg a cicaalom de az is ok ha gyakran cserelik. (persze most a pàrom pucolja azt, a cica nem is erti, csak azt h velem van valami màs. màr a hormonokat megszokta, de majd ha lesz a pocakmozgàs igazàn akkor megint fura lesz szegény kis macsek)
nekem oblitom sincs itthon, inkabb ne legyen illatos a ruha mint azok az eros szagu cuccok mint a coccolino meg ezek.
Vendég

szösz : nekem is kb ennyi de màr a farmer nem ok, nem tudok benne ulni
meg van egy gatyàm az 56 kilos korszakbol, azt meg ruhàt hordok, de leulve azt is ki kell gombolni, pedig pocak alig, es csak 53 kg vagyok... fura h hogy alakul a dolog, pedig nem is latszik

ma beszeltem egy gyogytornàsz-masszor baràtnommel: megnyugtatott h csak rendezodnek at a dolgok valoszinuleg a medencemben, mert ott bizony nagy ilyenkor a munka, de az en hatammal kell majd hozza jarnom a kinai hattornara mert nem fog ez menni anelkul, nem tudok majd dolgozni sem allva sem ulve ha nem tornazok.
ti fogtok valamit mozogni? nekem azt mondjak mindenhol h ha nem volt panasz igazàn az elso 3 honapban akkor mar most is lehet menni valami mozgàsra

amit mondtok arrok h elveitek voltak aztàn baba - biztos vagyok benne h igazatok van, es bizom benne h vagyok olyan jo anya (en mar annak erzem magam, bàr mindig csak "jovobeli mamànak" hivnak a rokonok) h lassam mit igényel a gyerek és mi a jo neki. pl én is az igény szerinti szoptatàsra készulok, remélem mukodni fog és kooperàl majd a gyerek.
mindenesetre azt gondolom jobb elvekkel belevàgni mint elvek nélkul a vakvilàgba. :)
Vendég

ja, még egy kérdés még tegnaprol: az AFPt ki veszi le/ki csinàlja? (mi a francnak a hulye vervetel, màshol annyire elavultnak tartjàk h nem csinàljàk màr)
Vendég

Ann! Hiába nem látszik nálam sem a pocak, ülve már egyik nadrág sem kényelmes. A terhesgatyák viszont hatalmasak még.
Én szeretnék járni terhestornára, csak ki kell derítenem, hogy nálunk egyáltalán tartanak-e valahol. Jaimee!!! Nem tudsz valami helyet tornára??? Komolyabb mozgást nem merek bevállalni, mert a babavárás előtt is csak alkalomszerűen tornáztam.
Az elvek meg ténylg kellenek: legyen majd mit feladni! :D

szösz

Kép
szöszmöszke

silva
igen én is 2 megállora az europarktol és lakotelepen . :)

tényleg jó az ikeás kiságy nekem is tetszik.

kicsike77
az én listám
kiságy
baldahin
matrac
gumis lepedő
rácsvédő
hálózsák
normális pelenkázó,(nem pelenkázo és szivacs )
takaró vékony és vastag
kisszekrény
ágynemü
mellszivó

textil pelenka
puha fürdőlepedő nagy vagy kapucnis törölköző (2 féle felesleges pénzkidobás )
kiskád
orrsszivó
eldobhato pelenka
popsi törlőkendő (de csak utazáshoz ,)
gyógyszertári készitmények (ezt amugy a gyerekdoki alapbol felirja )

cumisüveg
melegen tarto doboz cumisüveghez
csics

Engem a terhesgondozóban az AFP-s beutalóval zsarol a doki, hogy menjek újra 3 hét múlva, most hétfőn nem adta oda. Szemétségnek tartom, hogy kb. egy órát kell várni arra, hogy megmérjék a súlyom meg a vérnyomásom, és még a nyamvadt beutalót sem kaptam meg. Szerintem nincs ember a földön, aki ilyen sűrűn járna terhesgondozásra :?

szösz

Kép
szöszmöszke

Szolnok? megkerdezhetek valakit akinek kisgyerekei vannak h ok jartak e valahova tornàzni, ha gondolod.

BPiek, valaki jogàra nem jonne? az is lehet h olyan helyet tudok ahova babàsak is johetnek, meg tudakolom majd.
Vendég

ja és a babakocsi és bébihordo az utobibol a jogszabályoknak megfelelő ezért eböl nem ajánlom a használtatt ,és kenguru aki szeret kirándulni .ez nálam a kezdő készlett.
csics

Ann! Légyszi kérdezd meg! Köszi!

szösz

Kép
szöszmöszke

csics: làtom, te sem vagy pospsitorlo parti, csak utazàshoz :)

szösz: én màr most meg akarom elore dumàlni az uhs dolgot. a 18. heti uh (akkor van?) az betoltott 18 vagy 18. hétben? és akkor a korzeti vagy a keruleti labor veszi le az AFPhez amit kell? nem a korhàz, nem a nodoki, ugye? csak h kivel kell lepaktàlnom. az utazàs miatt Karàcsony felé nekem elég fontos ez a kérdés, h nehogy emiatt ne tudjak utazni, de el tudjak menni amire kell (ha muszàj, de UHt pl kinn is el tudnàm intézni és elvileg EU van, el kéne fogadniuk de ugye sosem lehessen tudni)
nekem a korzeti nem mér sulyt, max vérnyomàst ha van panaszom, nàlam a védono csinal ilyesmit... vagy lehet h félreértettem amit irtàl
Vendég

szösz: ok :) remélem hnap nem felejtem el.

amugy ti màr ràjottetek h lehet hashuzodàs nélkul felàllni ulésbol? nekem még nem sikerult ràtalàlnom a megoldàsra, a hasizmaim nem boldogak, pedig van beloluk boven, azt hittem jol jonnek ilyenkor :?
Vendég

Én elég hülyén nézek ki, mikor felülök: belekapaszkodok a lábamba kb. a térdemnél, és a lábammal húzom a felsőtestemet előre. Na ez nem biztos, hogy így érthető. Hasizomból nekem se megy. (ja, ez fekvésből felülés.)

Nálunk mikor a védőnőhöz kell menni, általában van ott egy doki is (nem a saját választott, hanem aki abban az időpontban be van osztva). Ez a doki adja a beutalókat, és mondja meg mikor kell menni legközelebb. A védőnő itt olyan mint valami asszisztens.

A 18. heti uh engem is érdekelne: betöltött 18?

szösz

Kép
szöszmöszke

de fura? sztkba jàrsz? vagy hogy megy ez? nàlunk (nem tudom h ez BP specifikus e) nekem 3 helyre kell jàrnom és a védono nem adhat beutalot, viszont méri a dolgokat meg beir a kiskonyvbe. a hàzidoki ad egy csomo beutalot - ekg, labor (basszus, az ekg kiment aa fejembol es lejart a beutalom :? ) es a nodoki az uh beutalokat, de az AFPs dolog nekem nem vili. nem elso babàsok? vagy akik elobb szulnek? mi itt honap végiek vagyunk, nem tudunk semmit (na jo, azért valamit csak) :roll:
Vendég

Szösz: Ezt találtam neked, kérdezz rá!

:wink:

http://sportolnek.hu/index.php?terem=411

:shock: :shock: :shock: Melyik doki volt tanácsadáson?? Engem Emődi doki direkte nem hívott be tanácsadásra az afp-ig, vagyis 5 hétig nem kell mennem. Egyébként Rékával az elején én is úgy jártam, mint te, azaz 3 hetente. :roll: :roll:
jaimee1

Szösz: A 18. heti uhu valahogy úgy van, hogy ahogy megjön az afp eredményed (néhány nap) úgy mehetsz uhura a kórházba, mindegy mikor, de a 18 és 20 hét között legyen. Ez két uhut jelent, de az egyiket megcsinálhatja a saját dokid is. Én is így csináltam.

Szolnokon az a protokoll, hogy bőven betöltött 16 héttel kell afpre menni, én 16+5-el mentem. De majd mondja neked is Julika....
jaimee1

Szoszmoszke ,de van aki tobbet jar! :) Nekem otodik hettol kellett hetente a 9.-ik het kivetelevel ,mert akkor korhazban voltam verzes miatt! Most meg ket hetente kell mennem!
Azt viszont sajnalom,hogy otthon 1 kismamanak mit ossze kell jarnia 1 vervetelert stb! Itt minden megvan ugyanott szerencsere!

En megyek terhes jogara ,de csak betoltott 5 honaptol! Akkortol kaptam engedelyt.

Kriszta
schat

Jaimee, köszi! A tornát is és az AFP-t is! Mikor én járok Svéd doki van, nem tudom miért járkáltat.
Én a házidokinál egyszer voltam a 8. héten torokgyulladással, akkor jeleztem hogy terhes vagyok. Azóta sem láttam.

szösz

Kép
szöszmöszke

Ann, én menni akarok kismama jógára, de sztem mi nem egy környéken lakunk. :( 14.héttől lehet menni, ha minden ok, kismamatornára pedig 20-tól.

Kispestiek valaki terhes jóga? :)

Csics, a végén kiderül,h esetleg egy házban is lakunk. :) Eötvös utca. Te melyik kórházban fogsz szülni?
silva

en megyek a jo joga utàn, és talàltam màr egyet egyelore, az belvàros. nyilvàn nehezebb onnan bejàrni mint nekem àtmenni a hidom
Vendég

AFP: nálunk a 12. heti ultrahangon odaadja a doki a beutalót, és ezen pontos dátum van, hogy melyik nap kell menni, nekem december 10.

jucicuki

amugy nekem a védonom azt mondta h ha nem volt verzes vagy komplikàcio az elején akkor lehet mozogni mostantol. mi jogarol beszéltunk

ti hova jàrtok Juci?
Vendég

Sziasztok!
Megjöttünk a 4D-ről.Hatalmas élmény volt,így legalább már Domi is látta a tesót. :D játszott a köldökzsinórral,ásított,dörzsölte a szemét majd a végén hátat fordított és elaludt. :D
Ééééés FIÚ!!!!!Akkora kukija van,hogy ebből már lány nem lesz. :) Ami még érdekes volt,hogy hihetetlen mennyire hasonlít a Domi uh-os képeire(arca,vonásai).25 hetesen újra megyünk,nagyon rendesek,aranyosak voltak.
Ja,160g-ak vagyunk.
Kép Kép Kép

KépKép
Kép
mucus75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?