Óóóóóó, milyen szép pocik!!! Khm, hát szóval én majd akkor teszek fel pocakfotót, ha majd már a Pöttöm-pocak látszik, és nem a 37 év felgyülemlett "tartaléka"
Együttalvás: valamelyikőtök írta, hogy gyerkőc előtt voltak elképzelések, aztán most pedig gyerek van
hogy ez milyen igaz!!! Persze, jó, hogy van elképzelése az ember lányának, de ha nagyon ragaszkodik hozzá akkor is, amikor már ott az "elképzelések tárgya", és az totál mást szeretne, mint az elképzelés, akkor akár jó kis depresszió is lehet, hogy nem vagyok jó anyu... Szóval, nekem olyan elképzelésem volt Fruzska előtt, hogy megpróbálunk mi alkalmazkodni a lányka igényeihez, de úgy, hogy közben nem feledkezünk meg magunkról sem. Fruzska 19 hónapos koráig szopott igény szerint, 2,5 hónapos koráig mellettünk aludt, ugyanis akkortól átaludta az éjszakát, és akkor átkerült a saját szobájába, saját kiságyába. Az egy ágyban alvás valami oknál fogva nem tetszett neki 1 éves kora alatt... Próbáltam párszor, mikor a foga miatt voltak át nem aludt éjszakák, de valahogy csak forgolódás lett belőle. Viszont 1 éves kora után volt egy olyan 3 hét, mikor délutánonként nem akart aludni a kiságyában, akkor viszont csak az nyugtatta meg, hogy együtt aludtunk.
Szóval, nekem egy gyermek utáni naaaaaagy tapasztalatom, hogy nagyon fontos, hogy ne legyen kizárólagosság, hogy mindig tudjunk alkalmazkodni az adott, megváltozott helyzethez.
Cumi, szopi: hát, Fruzska nem használt cumit, vagyis egyszer kapott, mikor 6 hetesen vittem autóval csipőszűrésre, és egyedül voltam vele, és kicsit nehezebben viselte az autózást, mint máskor szokta. Hát megnyugtatta, annyira, hogy aznap nem is akart szopizni... mert annyire kielégítette a szopiigényét a cumival, hogy már a cici nem is nagyon kellett neki. Szóval többet nem kapott. Nem is hiányzott neki, hisz cicit mindig kapott, mikor igénye volt rá. És ezt nem úgy kell elképzelni, hogy állandóan cicin lógott, hisz egy idő után ő alakította ki szépen a háromóránkénti igényt. Az a jó az igény szerinti szoptatásban, hogy az anyu úgy eteti a babáját, ahogy ő kívánja, vagyis ismeri a gyermekét, annak rezdüléseit...
Ja, és Fruzska nem szopja az ujját, és mást sem.
Kelengye: emlékszem, bújtam az internetet folyamatosan, mindenféle kelengye-listákat keresve. Szerintem nagyon hasznosak. És úgyis mindenki a saját igényei szerint alakítja a saját bevásárló-listáját. Persze jó meghallgatni a tapasztaltabbak véleményét. De pl. én esküszöm a hálózsákra télen-nyáron, mert a gyerkőc nem tudja kitakarni magát. És nem hiszem, hogy akkora ragaszkodás alakulna ki a lányunkban, hogy csak abban lenne hajlandó aludni, pl. a családi napköziben nem abban alszik, és megy neki
Itt van egy táblicsku még az előző fórumunkról a kelengye-vásárláshoz, hogy jól össze legyen az zavarva, aki első babáját várja
. A vélemények nem az enyémek, azt aki csinálta az szedte össze, vagy írta bele:
KELENGYE