Gyuri!
Köszönöm a választ, ez nagyon jó, hogy lehet kevesebb. Én még kellemetlennek se érzem, mert ha a megfelelő ételt választom akkor dugig eszem magam.
Táblázattal tisztában vagyok, nincs vele gondom, de ha elmegyek vendégségbe vagy útközben megállok valahol ebédelni nem fogják megmondani, hogy mennyi volt nyersen. Vagy ha a családnak főzök, tudom felezhetek, harmadolhatok, ötödölhetek, de az már akkor se pontos és türelmem sincs fözés után még számolgatni. És nyersen nem annyi a súlya mint főve, ezért ha nyersen nem mértem le, akkor már nem tudom a CH értéket, mert azok nyersen vannak megadva. Nem azokra az élelmiszerekre gondoltam, amiket felsoroltál. Nyílván amikre gondoltam, azok nincsenek a táblázatban. Mondjuk egy sajttal töltött pujka panírozva, vagy tonhal, stb. Én álltalában előre elkészített kevés macerát igénylő, félig kész kajákat veszek. Ezek egy részére ráírják, de nagyon kevésre és pl tonhalat vettem már 100g/11CH és 100g/14CH-val is, de a legtöbbre egyáltalán nincs ráírva. Vagy azért ennyire pontosnak nem is kell lenni?
Kathleen!
Köszi, matekból mindig jó voltam a türelmemmel van a gond, na meg a helyzet nem minig adott a számolásra, fent leírt példáim mutatják
Életemben nem főztem annyit, mint most cukrosan.
Kriszta