Új privát üzeneted érkezett!

Pótlásaim (kezdem úgy érezni, sok belőlem, ha így van, szóljatok, s leállok!!! Nem akarok észosztó lenni, mások is vannak itt szopis tapasztalattal):

Alvó baba felébresztése: (besárgulás ellen, vagy már jelentkezésekor lehet nagyon hasznos)
- beszéljen kisbabájához vagy énekeljen neki valamit
- vegye le róla a takarót
- pelenkázza át
- vegyen le róla egyes ruhadarabokat vagy vetkőztesse le teljesen
- fektesse a meztelen kisbabát meztelen felsőtestére
- fürdesse meg a kisbabát
- masszírozza meg a hátát, karját, lábát
- vesse be a "babaszem trükköt". Ehhez gyengéden mozgassa a kisbabát mindaddig fel és le, amíg ki nem nyitja a szemét
- forgassa kisbabáját a hátán fekve gyengéden jobbra-balra és beszéljen hozzá

A kisbaba éhségének tipikus jelei az első napokban:
- szopó mozdulatokat végez
- szopó hangokat hallat
- ajkait nyalogatja
- nyelvét kinyújtja
- kezét a szájához emeli
- szemét gyorsan mozgatja
- halk, gőgicsélő vagy sóhajtó hangokat hallat
- a fejét ide-oda forgatja
- homlokát ráncolja
- nyugtalan
Ezeket akkor lehet hasznos tudni, ha úgy veszitek észre, nagyon éhes, s emiatt türelmetlen szopizáskor. Ilyenkor nem kell megvárni, hogy teljesen felébredjen és sírva kérje a kaját, ezekre a jelekre reagálva a még nyugodt, de már éhes babát könnyebb mellre tenni.
ktc

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:11-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Hahó!

Úgy látom, a bagoly-csapat nyugovóra tért... Ez már a szülés előtti állapotokra utal??? :D

Én egy fél órája ébredtem fel, hogy hányingerem van, és azóta is küszködök vele. A kislavórt is viszem mindenhová magammal, mint egy kisgyerek az alvósjátékát... :? És fogalmam sincs, mitől lehet ez, mert szerintem nem rontottam el a gyomromat...

Bea:
Én is azt mondom, mint Kattkat: simán lehet, hogy stresszhelyzetre reagál így Kristóf. Az óvónői tapasztalataim szerint ilyen nagyon könnyen előfordulhat! (Amúgy nekem a középiskolai barátnőm volt ilyen, hogy mindig osztálykirándulás napján lett beteg - soha nem is jött velünk sehová.)
A másik témád: amikor egy hete megvettük Lili szobájába a fotelágyat, ott mesélte a srác, hogy a nagyobbik gyerek szobájába vették, mikor jött a kicsi, hogy ha a nagylány nyűgös lesz, majd Apa átmegy hozzá aludni. De nem így lett: a nagylány költözött a szülők hálószobájába, és így az egész család a lakás legkisebb zugában alussza végig tök nyugiban az éjszakát! Szóval semmi baj szerintem, ha együtt alszotok. Majd később átszoktatjátok őket az új szobába - ha úgy alakul. Nálunk azért lesz külön szobában az első pillanattól, mert a hálószobánkban nem fér el a kiságy, a mi ágyunkba pedig nem szeretném beszoktatni. (Most fogom én is kapni a kövezést:) Nálunk itt a két kutya: amióta csak megvannak, velünk alszanak - igen, az ágyban. Én úgy gondolom, sokkal nehezebb lenne őket leszoktatni onnan, mint Lilinek és nekünk hozzászokni a különszobához. A két ebnek nem tudom megmagyarázni, hogy ma még velem alhatnak, holnap meg a szobába sem jöhetnek be (mert ha már bejön, onnan egyenesen következik, hogy előbb-utóbb felugrik az ágyra, és mi alvás közben észre sem vesszük.) Így is sok energiánk fog rámenni, hogy ők ne érezzék nagy változásnak Lili érkezését, és ne legyenek féltékenységi jelenetek.
Ami a szopiztatást illeti: nem sokat tudok hozzászólni még, hiszen sosem próbáltam, de egy biztos: én nem vetlek meg azért, mert így gondolkodsz róla. Vannak ennél sokkal ocsmányabb dolgok is. Egy ismerősöm (kint él Amerikában) egyáltalán nem szopiztatja a babáját (nyáron született), pedig tejcsi az lett volna. Még csak nem is fejt, hagyta, hogy elapadjon, és tápszerezett. Hogy miért? Hát hogy ne lógjon majd a melle, ha már nem szoptat! (Azt hittem, neki megyek fejjel a falnak, mikor ezt hallottam...)

Katica:
Nem vagy sok! Kellenek a jó tanácsaid! Azt hiszem, ha szükség lesz rá, én feltétlenül hozzád fogok fordulni... :)

Na, eldugulok, megpróbálok visszaaludni szerintem - lavórral az oldalamon.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt!

Hamarosan kelnem kell és mivel hamarabb ébredtem, úgy döntöttem nem kéne visszaaludni. Majd alszok délután.
Egyébként az este én sem voltam valami jól, kerülgetett egy picit rókakoma meg visszajött a savam, ami két-három hete majdnem teljesen elmúlt, csak néha jön vissza és kevésbé. De igazából az volt a bajom, hogy olyan gyengének éreztem magam, mint aki egy nagy lázas betegségből gyógyul. Remélem nem komolyodik a dolog. :?

Kakti! Jobban vagy már? Sikerült kialudnod a rosszullétet?

Katica! Nekem egyáltalán nem vagy sok, szívesen veszem a tanácsaidat... :) Ilyen múlttal a hátad mögött nem lehet semmiségnek mondani a tapasztalataidat.

Bea! Hidd el, nem ítéllek el. Biztos vagyok benne, hogy keservesen küzdöttél azért, hogy legyen tejed Kristóffal. De felismerni sem könnyű azt a pontot, hogy meddig érdemes elmenni a küzdelemben súlyosabb lelki sérülések nélkül. És a fiad eleven, egészséges Te meg nyugodt vagy és ez a fontos!

Kép
Kép
molmar

Aranyosak vagytok lányok, köszönöm szépen! Kicsit megnyugodott a lelkem...

Zarja én, ahogy telt az idő rájöttem, hogy egyetlen tanácsot érdemes megfogadni: úgy csináld, ahogy NEKED jó, mert akkor mindannyiótoknak jó lesz! TE és csakis TE tudod, sőt inkább érzed, hogy mi a legjobb a gyerekednek!!

Ezért gondolom azt Bea, hogy jó hogy be mered vallani, hogy nem különösebben izgat ez a szoptatás dolog. Így mindenki jobban jár!

Na megyek, összekapom magam és a lakást, mire a család felébred. És mégegyszer, köszönöm!
dalika

Jó reggelt!

Megvan az első februári babánk!!!
Kriszti (Bchris) írt:

[quote]2 írta:010 fenruár 1-jén 4 óra 35 perckor 3280 gr-al, 56 cm-el megszületett Szőke Máté András. Nórinak bocs ha beelőztem.

Naaaaaaaaaaagy gratula nekik! :D
zuzmooo

én is az újabb buktasütőnk sms-ére ébredtem. :-) 3szoros hurrá nekik! Gratulálok a kisemberhez! (a múltkor írtam egy népi hiedelemről,miszerint a fiúk teliholdkor születnek. Hát most meg csak lányok voltak soron)
Vendég

Bchrisnek nagy gratula :!: :!: :!: :!:

ajajj, itt a február :lol: :lol:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Bchris! Nagyon gratulálok!!! Mátéval megnyitottad a februári sort :D

Jaj Nóri, én meg még éjszaka is gondoltam rád, hogy a végén csak jan31-én szülsz, ahogy ki voltál írva eredetileg.

Bea-szoptatás: és mi lenne, ha rápróbálnál majd Erikkel a kórházban és lehet, hogy olyan jól fog menni és Erik is olyan ügyes lesz, hogy kedvet kapsz a dologhoz! Ha meg nem, akkor sincs semmi. Tényleg nem ezen múlik, hogy valaki jó anyuka vagy sem.
Hát Bea, neked most annyi dolgod van a költözéssel, hogy nem lesz időd azon rágódni, hogy az utolsó hetek/napok milyen lassan telnek és hogy sürgethetnéd az időt..

Lányok, éjjel rendszeres jóslókra ébredtem, elkezdtem nézni az órát és 6 percenként jöttek...fordultam jobbra balra, mert ugye az van, hogyha helyzetváltoztatásra elmúlik akkor még csak vak lárma...de nem múlt el, aztán lementem a földszintre, ott is jöttek, de már nem 6 percenként, hanem összevissza. Visszafeküdtem és megint elkezdődött 6 percenként...na a vége az lett, hogy visszaaludtam, de elég ijesztő volt, hogy induljunk-e vagy sem...
lara

Kriszti!

Gratulálok a kissráchoz! :) Jó egészséget Nektek!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jó reggelt!

Bchris-nek nagy gratula a kisfiához!

Mától már mindenki legalább februárban szül :D .

Én is nyavajgok kicsit, nátha kerülget, hol jobb, hol rosszabb.

Zarja "Kedves" barátnőd van, elmondta mindazt ami a régebbi könyvekben áll és amitől óva intenek a védőnők. Tök jól csináljátok! Az éji szopi meg igen, megy így. Nálunk úgy volt, hogy baba velünk aludt, elkezdett nyekeregni, átfordultam vele a soros oldalra, s mire az 5. kortyig ért én már aludtam, ő meg kiszolgálta magát.
Most ezt nem merem majd :( , emberem s jómagam is nehezebbek lettünk, párom simán énrám is rám fekszik és fizikailag képtelen vagyok letolni magamról vagy felébreszteni.

Bea Jó az az 1 szobában alvás. Mi laktunk 5-en is 1 szobában. Nem kellett messze menni, hogy halljam a szuszogásukat vagy kielégítsem az éjszakai kívánságokat :D . A szopi, ha majd megy az jó, ha nem, az is jó. Legalább Apa is tud éjszaka etetni :D . Küzdöttél eleget Kristófnál.

Csuppancs vérnyomása sajna a gyógyszerek ellenére 150. Ma talán mondanak neki valamit. Még szeretné betölteni a 38. hetet, bár a kórházat nagyon unja.

Kíváncsi vagyok mi lett Larával. A szülésznővel mi is rendszeres 5 perces fájásokban határoztuk meg az indulást, a 6 perc az ugye meg nem sokkal több :wink: .
pammut

Lara!
Végül elmúltak a fájások? Mert lehet, inkább indulni kellett volna, ha ennyire rendszeres...

Molmar:
Köszi a kérdést, most sokkal jobban vagyok. Elszunnyadtam a tévé előtt hajnalban, és kialudtam a hányingert. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vicky- nekem is volt ilyen, hogy nem akart dolgozni a kajaert, mikor hazajottunk a korhazbol- raadasul nalunk nem is cumisuvegbol kapjak a kajat a korhazba, hanem a fecskendovel nyomjak a torkukra, ugyhogy csak nyelni kell. Egy napunk ra ment, amit vegigorditott es hisztizett, de mikor mar nagyon ehes volt, feltapadt a bimbovedomre, de azt mondtam, addig nem kap mast- ez nem az elso nap volt, akkor orultem, ha barmibol eszik, csak ehen ne haljon, mert a korhazban osszesen azt a 3X 20 ml tapszert ette, amit lenyomtak a torkan. Azota elfogadja a mellet is- bimbovedovel- de ez miattam van, nem miatta, mert meg mindig nem "fejlodott" ki rendesen a mellbimbom, es a cumisuvegbol is iszik- nekem olyan tommee tippee cumisuvegem van, aminek mell formaja van, nagyon nehezen jon belole a tejcsi, es raadasul szelepes- szoval szerintem nagyon okos.
Bea- hogy oszinte legyek, en is igy voltam a szoptatassal, es jobban feltem tole, mint a szulestol. Meg mellszivot is csak aznap vette, mikor hazajotte a korhazbol es mar teljesen be volt kemenyedve a mellem. Sot, meg most se vagyok oda erte, foleg amikor nagyon faj, de olyankor osszeszoritom a fogam es azt mondon, hogy kell az antitest a kis szippantyunak, ezt valahogy kibirom. Kesobb elviekben mar nem faj igy, remelem hamar kesobb lesz. De en sem este volna ketsegbe, ha tapszeres babam lett volna, csakhat ennyi tejjel pocseklas lenne... :wink:
Eszter- hat, igen felkezes. Csak nem ismeros az erzes? Mar majdnem mindent tudok egy kezzel is csinalni.
Kriszti- Gratula Matehoz, sok boldogsagot Nektek es sok tejcsit!
geri79

Pammut, Kakti, végül visszaaludtam, meguntam, hogy lesem az órát, úgy voltam vele, hogyha ez már AZ, akkor úgyis észre fogom venni, nem fogom átaludni, mert vagy jobban fog fájni vagy sűrűbben jönnek. És ezzel a gondolattal elaludtam :D
De jól tettem, mert most reggelre tényleg nincs már semmi..de nem is bánom, jó lenne ha ezt a hetet még egyben maradnánk!
lara

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:12-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Geri Csak javaslat: ha van hordkendőd, időnként visszakaphatod a másik kezedet is :D . Na nem mindent és nem mindig lehet úgyse csinálni, de bővül a kör :D .
pammut

Eszter!

Ne küldjek egy kis jó erős altatót anyóstól Bulcsinak? Az is jót tenne neki. De legjobb lenne, ha kitennétek az erkélyre, nehogy megzavarja a Ti kis megszokott életetek! :evil: Hülye tanácsok! Én azért szültem/szülök gyereket, hogy megváltoztassa az életemet! Nem járok annyit moziba, de többet járok állatkertbe, strandra. Hóembert építek, homokozok és újra van értelme a karácsonynak is! Hát ha ennek néhány át nem aludt éjszaka az ára, akkor legyen!

Zsófi!
Egész "véletlenül" megtaláltalak iwiw-en. Próbáltam ott írni, de valami nem volt 100-as, így nem ment át!
Szóval akkor itt GRATULÁLOK AZ ÉDES CSÖPPSÉGHEZ!!!

Viszont csajok, láttam képet Mirciről és hát lélegzetelállítóan szép kislány! Én is ilyet akarok! Most! :lol:
Vendég

Nóri, hogy lehet hozzájutni Mirci fotójához? Én is látni akarom!
Nóri, bárcsak én lennék ott a hetek számát tekintve, mint te! Már nem paráznék a 6 perces kontrakciókon!
Amúgy te meg ne türelmetlenkedj, ezen a héten szülsz!
lara

Lara!
Rosszul mondod:
Nóri HOLNAP szül! :lol: :lol: :lol:
Tényleg! Rádolgoztok a kicsalogatásra, vagy jön, ha akar?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok,a

Gratulálunk Kriszti és Zsófi a babákhoz :wink:

Bea, nálunk külön gyerekszoba lesz, de úgy csináld ahogy nektek kényelmes én sok 5-en alszunk egy szobában lévő jó példát is látok, a csajok simán elvannak 3 gyerekkel egy szobában és Apa is alszik. Ízlés kérdése, ne is foglalkozz mással.

Remélem Kristóf nem lesz beteg, Lilla mindig így indul, ha beteg lesz. Most is az, de remélem Ti megússzátok. Nekem nincs ilyen rossz tapasztalatom az ügyelettel. Ha megnyugtat, vannak maglódi ismerőseim kikérdezem neked az ottani helyzetet.

Bea, én tudok olyan lányt, aki direkt nem szopiztat, hasonlóan bátran állt a kérdéshez, de nagyon sok hideg-meleget kapott érte. Velem mégis mindig ki tudott jönni, pedig gyökeresen más elveket vallunk, de ő is, én is tiszteletben tartjuk a másik elképzelését. Magadra hallgass.

Katica, nem vagy sok. Nagyon jó tanácsadónő leszel/vagy, ez a nem vagyok erőszakos program szerintem nagyon kell. Te szerintem pont olyan vagy, aki jól érzi a határokat.

Viszont lányok, pls. ne cumisüveget, aki szopiztatni akar. Idegölő, de akkor se.
Vicky, mi ilyen helyzetből fordultunk vissza, Lilla se evett a bal mellemből. Ha kell a segítség, hívj keress nyugodtan, de ne add fel.

Boruska, ezt a málnalevél bőrszáradás problémát Te olvastad valahol? Mert lehet akkor én is ezzel szívok, de nekem már nagyon gáz a bőröm, igaz nálam ekcéma-allergia probléma is bejátszik :twisted:

Basszus én tiszta gáz nő lettem, a hétvégén ki kellett dobnom az összes sminkszerem, lejárt, elfogyott, tönkrement stb. Lillám meg itt ül és a játék lakkal szabályosan lakkozza a körmöm, pedig az anyjától ilyet bizti nem látott. :oops: :oops: Szülés után az első utammal kifosztom a dm smink készletét, annyira elszégyelltem az igénytelenség miatt magam.

Eszter, ne add fel, jól csinálod, én nagyon drukkolok Neked, de szerintem simán rendben van körülöttetek minden.

KépKép

KépKép
beneildi

Bchris: Gratulálok Máté babához!

Hát csajok, nálam továbbra sem utal semmi arra, hogy a kisasszony kifele igyekezne. Fogyás helyett falási rohamaim vannak, tegnap 4 órát töltöttünk egy étteremben barátokkal, wc-re viszont nem tudok menni napok óta, úgyhogy dagadok, mint egy labda.

Attól féltem, nem lesz elég időm szülés előtt "pihenni", de meg kell állapítsam, én már nagyon örülnék, ha Csöpp itt lenne. Ez a 'délelőtt tornázgatunk, délután elütjük az időt valamivel' életforma esküszöm fárasztóbb, mint amikor rohangálok egész nap. Viszont a társadalmi életem igen aktív, máskor hónapok alatt nem találkozom annyi emberrel, mint most egy hét alatt.

Bea: a szoptatási témában én sem mélyülök el, azon praktikus oknál fogva, hogy a mellbimbóm olyan érzékeny, hogy már a szopi gondolata is kelt bennem valami nem túl jó érzést. Ezt így szörnyű leírni, de basszus ez van, ha Apa ér hozzá, azt sem bírom pár másodpercnél tovább. Ötletem sincs, hogy fogom a dolgot megoldani, egyelőre strucc vagyok, és minden ezzel kapcsolatos cikket át szoktam ugrani, ha szembejön velem :?

Nóri, gondolom, már kabátban várod az indulást :lol:

Kép
juci-77

Tudom, hogy még messze a túlhordás, de olyan csalódott vagyok minden egyes nap elmúltával. Bár tegnap rendszeres 4perces jóslóim voltak, lehet bemegyek ma a dokihoz, ha van ideje, hogy nézzen már rám mégis. A folyásom is fura, víz szerű lett. Hasmenésem is van. Szóval minden arra utal, hogy közeledik az idő. Viszont mégsem szülök. Májusban majd megünneplem a fogantatás 1éves évfordulóját. Persze még egyben! :twisted:
Vendég

Jó reggelt!

De jó ilyen jó hírekre jönni:

Kriszti! Nagy nagy gratula az első februári babához :) Sok sok tejcsit és gyors gyógyulást kívánok.

Bea! Én úgy vagyok a szopival, hogy ha megy annak nagyon fogok örülni, de ha nem akkor tuti, hogy nem fogom magam ezen rágni. Sok ezer sőt sok millió gyerek "nőtt" fel tápszeren, attól még nem leszek rossz anya, ha nem tudok szoptatni. Ennyi. Én úgy indulok neki, hogy úgyis lesz tejem és fogok is tudni szoptatni, de ha nem hát így jártam. :wink:

Eszter! Én is csak csatlakozom az előttem szólókhoz. Ne foglalkozz semmivel és senkivel. Te tudod, hogy nektek mi a jó és kész. Ne hallgass senkire. :wink:

Én megjártam a védőnőt. Most tartok 12,5 kg-nál :oops: Amúgy minden rendben. Voltam még a táppénzes papíromért is meg utaltam is a bankból úgyhogy most minden szépen el van intézve, most pedig megyek és berakok egy mosást, hétvégén nem volt kedvem ilyesmit csinálni. Takarítani is kellene, mert pénteken félbe maradt :oops: Igaz csak a porszívózás meg a felmosás hiányzik, de lehet akkor már megcsinálom a konyhaszekrényt is mielőtt kiporszívóznék. :roll:

bellerreni
Eger

Juci! Én ugyanígy vagyok a cickóimmal. Legszívesebben leütném azt aki hozzáér :oops:

Nóri! Te szegény, ne legyél csalódott, hosszú még a nap :wink: és egyébként is még csak 1-e van, 2-ról volt szó :lol: :P :lol: :P

bellerreni
Eger

:lol: :lol: :lol: Nóri! Ha így lesz, degeszre zabálhatod magad buktával! De esküszöm, akkor sütök neked fánkot is! A csöröge jó lesz? Vagy csak a szalagos?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Bea! Igen a gyerekek (sőt a felnőttek is) tudnak érzelmi alapon betegséget kreálni. A legegyszerűbb betegség, amit a lélek vonz, alkot az influenza, allergia, kiütések és a láz. Pl már nagyon kifele állt a rúd egyik melóhelyen és nagyon durva lett a körülmény (ügyészségen jelentettek fel, meg sok más hányadék) egyszer csak arra ébredtem, hogy 39 fokos a lázam. Hát aznap nem mentem be. Elmúlt a munkába menetel ideje lement a lázam, mikor hívtak újra felment. Akaratomon kívül. A doki nem tudta megmondani mitől vagyok lázas. Így telt ki az utolsó munkában töltendő hetem. Utána mintha elfújták volna. Semmi bajom nem volt.

Szopi: nem attól leszel jó anya! Ha nem hát nem, felnőtt már pár generáció tápszeren. Mondjuk nekem spec nem lenne türelmem keverni a tápszert, vizet melegíteni, sterilizálni, etetni. Ez így nekem nagyon kényelmes. Sír szájába dugom, elalszik, kiveszem. Kb ez a menetrend. De EZ meg én vagyok. Aki meg le mer ugatni, azt köpd szembe. Virtuálisan. Ő nincs a te helyedben, nem értheti meg az indítékaid.

Cici: hát én sem engedtem senkinek, hogy hozzá érjen. A kórházban azon filóztam, hogy a fél év, az hány nap és hány szopi, mert nem fogom bírni. Nagyon fájt. De mostanra megkeményedett a bürke rajta, és ha jól harap rá, tényleg nem érezni. Viszont ha nem jól, akkor a csillagok is lejönnek az égről…

Kriszti! Éljen! Gratula az ifjú úrnak és anyukájának!

Csajok, olyan hihetetlen, hogy nemrég még azon ment a hiszti, hogy meddig dolgozunk még…

El se merem mondani, de mi is egy ágyban alszunk. Hárman. Bárki jön és kérdi, azt hazudjuk, hogy persze, Bulcsú baba a kiságyban alszik (aztán jön a kopp, mert hiába akarják a kiságyba tenni, kb 3 percig marad el benne). Persze, ha valakiben megbízok és elmondom az igazságot, akkor jön a tegnapi műsor. Hogy nem fogjuk tudni külön szoktatni, így nem lesz magánéletünk (a magánéletünk része lett Bulcsú baba, neeeem?) Egyelőre simán elkézimunkázok, úgy hogy Bulcsú ott alszik tőlünk egy méterre. Olyan bizonytalan vagyok, hogy jól csináljuk-e, ehhez tényleg nem kellenek a lehurrogások. Mert attól még bizonytalanabb és még elvakultabb leszek, hogy így a jó. Érdekes, mert a másik barátnő (neki nem akartam elmondani, mert eléggé tradicionálisnak tartom) ő kérdezett rá, és ő mondta, hogy milyen jó lenne, ha együtt aludnánk. Erre be mertem vallani az igazságot.

Tapasztaltabb lányok! Segítség! Bulcsú babának (tipikus pasas) óriási a szopási igénye. Neeem, nem eszik annyit, csak lógna rajtam kb 23 órát naponta. Muszáj figyelni az időt, és meghatározni, hogy fél óra egy szopás, mert le sem akadna rólam. Úgy kell leválasztanom. Tudnátok valami jó tippet (az alvócumin kívül), amivel lehetne enyhíteni az orális igényét? Ha nem az én cicimen lóg, akkor az apja rájött, hogy az ő ujját is szívesen szopja (tej nélkül), sőt, a saját kezét is rágcsálja (szinte mindig a szájában van). De nagyon szereti a kulcscsontunkat szopizni. Rácuppan, vákuum és egyre csak szíjja. Ha mellre teszem, akkor is csak cumizik rajta, nem eszik. Nem akarok neki egyelőre cumit adni, hogy ne szokjon le a mellről, de úgy sajnálom szegényt.

Geri! Félkéz: hát pisilni is lehet félkézzel. Bár mostanában inkább felkötöm a kendőt, és van két szabad kezem. Azért kicsit pirulok, mikor vele megyek pisilni (de hát odabenn is ugyanezt hallotta, nem?)

zarja

Hát ha májusban szülök, az sok tepsi sütit jelent. :lol:
Beszéltem apával. Valami elektronikus aláírás miatt 9-ig ki kell mennie Szlovákiába. Addig tuti nem indítanak, mert mire föl. És az egész napos program jó messzire innen! :evil:

Szóval beszéltem a dokival és 16.45-re megyek hozzá.
Azt sem bánom, ha légkalapáccsal vizsgálja a méhszájat... :oops:
Türelmetlen vagyok!
Mindig kitakarítok és mindig kupi lesz. Hétvégére gyönyörű rendet varázsoltam. Most minden ragad és tele a szennyes tartó.

Asszem én már csak nyávogni tudok! (elég egyértelmű, mert itt is mindenki nekem szukol, pedig Edit és Juci előttem van. Molmar meg egyidőben) :roll:
Vendég

Én egyre kevésbé vagyok türelmetlen. Bár, ha én is ott tartanék, mint te Nóri, akkor tuti már az lennék. Lehet nagyon be vagyok kakkantva a szüléstől azért nem sürgetem. Az én emberem Pesten van ma egész nap, úgyhogy csak azon imádkoztam, hogy a nagy városban való sétálástól el ne menjen a vizem vagy valami hasonló :shock: Többször is meg kellett állni, mert szurkált a méhszájam, de szerencsére más gond nem volt...

bellerreni
Eger

Eszter!

A szopóreflex lényege, hogy kb mindenre beindul. Nagyon cuki, ahogy csattog a nyelvével meg ilyesmi. De megértelek, hogy sajnálod, hogy nem elégül ki a 24órás cicitől sem. De sztem ez nem gond. Ha teheted, ne adj neki cumit. Felesleges. Neki nem fáj, vagy rossz, hogy rábukna a pálinkás üvegre is. Inkább örülj, hogy ilyen kis porszívó. Luca is ilyen volt. És most, hogy látom mennyit kínlódnak mások, most értem, hogy micsoda áldás volt a porszívó szája!

Egy ágyban alvás: nálunk úgy volt, hogy egy szoba, kiságy. Este letettük, mi még tv-t néztünk a nappaliban. Majd be az ágyunkba. Éjjel az éjféli szopi körül még visszatettem. A hajnali után már nem. Aztán simán megszokta, amikor nem volt szopi, hogy nem alszik velünk. Sőt, simán megszokta a külön szobát is. Az együtt alvás sógorék szintjén gáz, ahol a 8-9éves kislány együtt aludt apuval meg az új barátnővel. Majd a barátnő költözött ki a szobából, mert nem bírta, hogy apuka még így sem hagyja a takaró alatt békén!!!! :shock:
Vendég

Kakti!

Látod, hogy megoldották a nagyonbaba vonalzókat? Csak a betűk csúsznak összébb, de legalább látszik!

Kicsalogatni? Ugyan már! Doki többet látta a húsevő növényt odalent az elmúlt fél évben, mint apjuk. :lol:
Csípős kaját nem szeretem, piálni nem akarok egyedül, mert a végén megiszom az egész üveg pezsit! Homeozok meg málnalevelezek!
Vendég

Nóri! Engem a nőgyogyim majdhogynem leb.szott, hogy miért jó nekem megvonni magamtól a kekszet... :roll: Azt mondta, hogy nyugodtan lehet, sőőőőt még kell is csak a sperma okozhat fájásokat, de más bajom nem lesz tőle és állítólag a tágulásnak is jót tesz, ha nem hanyagoljuk el a sexet az utolsó időkben. Na hogy most ez így van-e vagy csak mondja... :roll:

bellerreni
Eger

Reni!

Ezt mondd már el az uramnak is! Annak nem mind1, hogy nézek ki alul. Meg a dinnye hasra sem gerjed annyira. :oops:
Vendég

Zarja, nálunk bizony olyan is volt, hogy az egyik kezemmel tartottam a babát, aki szopizott, a másik kezemmel meg a nővére popsiját kellett megtörölni, mert éppen akkor próbálgatta a bilit és hát mitad isten mikor sikerül neki, ha nem akkor amikor szoptatom az öccsét :D Lehet nem túl higénikus, de más választás nem volt..

Na Nóri, szerintem akkor készülj a mélyreható vizsgálatra!!! Holnapra minimum nyákdugótlan leszel te is, ha meg nem szülsz!
lara

Hát valóban sikerült megoldani a vonalzókat! még ilyen áron is örülök neki! Azért elég hülyén nézett kis, hogy a strandlabdám már kicsúszott a képből...

Reni!
Az én emberem sem aktívkodik manapság a keksszel. De ő azért, mert fél, hogy bajt okoz. Mondtam, neki, hogy most már akár ki is bújhat a bébi, szóval ne vonja meg tőlünk ezt a dolgot... :) Így aztán - mint írtam - befejezem az antibigyó-kúrát, és belecsapunk a lecsóba... Addigra Apának is lejár az éjszakás műszakja, szóval nem egyedül kell majd töltenem az éjszakákat... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri! Ez nem túl szép dolog a párodtól. Az én emberem akkor is gerjedne rám, ha ilyen maradnék. Vagy lehet még nem vagyunk együtt elég régóta? :roll: :oops: :lol:

Jelentem kitakarítottam a konyhaszekrényt. :lol: Olyan izé ez a fészekrakó bigyó... Kész a szekrény, ki van teregetve mindjárt kiporszívózok és azon gondolkodom, hogy sütni kellene valamit... Pfff. Totál, mint a búgócsiga Kép

bellerreni
Eger

Reni, nálam nincs fészekrakó bigyó, szívesebben üldögélnék, de muszáj elkezdeni takarítanom, úgyhogy most el is indulok...:x
lara

Én is csak úgy nyúlok a takarításhoz, mintha hányást kéne takarítanom. Alig várom, hogy Lujza lefeküdjön és ne lógjon rajtam!
(Hallod Eszter, Te mered magad rossz anyának nevezni? Én meg ilyenre vágyom!!!!! :roll: )

Reni!

Apa csak a pici puncira gerjed, pici hassal, pici popsival. Nem hagyna el, ha meghíznék, de szex nem lenne. Legalábbis nekem! :lol: Előttem nagyobb darab 175-180cmes női voltak. 70-80kg-sak. Én meg vagyok 168cm és 55kg körül. Neki az tetszik, 60kg fölött már meg se nagyon piszkálna bottal sem! :oops:
De legalább van kontrollom, miért ne hagyjam el magam! Ezért éreztem azt, hogy csal, amikor fogyibogyit szed. Én meg majd szenvedek salátán hónapokig! Akkor inkább az edzés!

Amúgy most alig várom, hogy újra mehessek futni meg edzeni! Tombol bennem az energia minden olyanra, amit nem lehet. Bezzeg a nagytakarítás!

De inkább azt mondom, tartalékolok a költözésre. Ott aztán lesz mit csinálni! :shock: :lol:
Vendég

Na, képzeljétek, az én szemem egyik fénye (vagy hogy mondjam), szóval a kisebbik kutyám ma lesérült séta közben. Amikor hazajöttek, nem sántított, meg semmi ilyesmi nem volt, épp csak folyt a vér az egyik lábikójából... Megmostuk, leolvasztottuk róla a havat, aztán jött a Betadine meg a kötözés. Este meg megyünk a dokihoz. Ahogy néztem, az egyik körme tört, ami azért car, mert ugye nekik a körmökben ideg meg ér van. :? Úgy sajnálom a drágát. De nem nyekereg, csak fekszik és alszik. De tuti, hogy lesz nyavalygás, ha a doki megpiszkálja... :? Úgy sajnálom a drágámat! :cry:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hahó!

Kriszti nagy gratula az első februári babához!

Nóri: te most már tuti beindulsz, ha kellően elhatározod magad, ahogy ismerlek, ez sem fog ki rajtad, és szühetsz sormintában :)

Voltam dokinál, minden OK, de nem lesz óriásbabánk, olyan 3 kiló körülre tippeli a doki a születési súlyát.

BPD: 90
OFD: 110
AC: 302
FL:70
Becsült súly: 2590g (vagyis olyan 60-70 dekát hízott ez elmúlt négy héten)

Egy kicsit megijedtem, mert azt hittem, hogy többet fog gyarapodni :(

Na, igyekszem a jó oldalát nézni, hogy nem lesz olyan horror a szülés, de ezért kicsit aggódom, hogy minden OK-e vele. Doki persze mondta, hogy ez mint tök jó eredmény, de mégis...

Külső méhszáj picit nyitva - megkérdeztem, hogy az számokban mit jelent, c3100. Lepény 1 fokban érett.

Ergo nem úgy tűnik, hogy mostanában szülünk. Nem bántam volna, hogyha 14-e előtt kijön, mert addig még van a doki, aztán egy hétre eltűnik, de mondta, hogy ő nem szeretne mindenféle szülésmegindító piszkáló praktikákat alkalmazni, jöjjön a baba, amikor neki jó, amiben igaza is van.

Rákérdeztem a málnalevél teára, hogy lehetek-e rá allergiás, azt mondta, nem kizárt, mert maga a málna is allergizálhat, szóval ha úgy érzem, ne igyam, szerinte fogok tágulni anélkül is.

Holnap megyek vérvételre meg az eheti CTG-re, úgyhogy korán kelünk.

Hazafele megleptem magam egy csizmával - minden egyéb cipőm beázik és / vagy túl vékony, úgyhogy nagyon örülök neki, holnap be is vetem.

Fészekrakás: most nekem eléggé elmúlt, nincs pöröghetnékem, inkább csak lapulnék, de tisztán ocsmány lustaságból, nem vagyok fáradt, vagy ilyesmi :)

A táskát most már össze kéne pakolnom, de arra sem visz rá a lélek :( A cuccok megvannak, csak az egykori edzőtáskámban - Isten nyugosztalja :) - amivel menni akarok még az edzőcumóim vannak, és azokat kéne száműzni. Ezzel az utolsó mementója is eltűnik annak, hogy valaha rendszeresen sportoltam :)

boruska

Kakti, nekünk volt ilyen sokszor. Főleg, ha túl nagy volt, visszatört. Nem lesz gond, majd szépen visszanő neki! :cry: Szegénykém!

Lányom jön és közli, hogy varrjam (javítsam) meg a Zümi (méhecske valami hülye meséből) szemeit (elég randa dülledt szemei vannak) mert túl sok pálinkát ivott, beteg lett és elromlottak a szemei! :lol: :lol: Hogy honnan szed ilyeneket! :oops:
Vendég

sziasztok

látom szép sorban jönnek a babák 8)
Törpe jól van, zabagép, mindig a cicin logna...bezzeg ha odakerül gyakran kell prücskölni, mert szeret szundítani bimbivel a szájában...tipikus pasi.
Apa még mindig íntenzíven, sajna még mindig kritikusnak mondják állopatát...majd csak javul szép lassan. csak kurva rossz látni, iszonyat fájdalmai vannak. be van csövezve a mellkasa, gégemetsztést kellett neki csinálni, hogy könyebben lélegeztessék...tegnap előttem szívták le :shock: :shock: hát nemsok hiányzott hogy elsírjam magam. már nem altatják, éber, csak ugye beszélni nem nagyon tud. elég rendesen felidegeli magát rajta, hogy nem tudja megértetni magát. és a legrosszabb az,h segíteni nem tudok neki, csak látom ahogy szenved és vergődik. :cry:

Edit

Kép
ézsóné

Sziasztok!

Csak előbújok ismét 'zugolvasóból' fórumozóba. Hivatalosan ma van az első nap, hogy szülési szabadságon vagyok, végre vége a munkának, már csak a babavárásra koncentrálhatok :D (Ideje, elvégre kb 2 hét van hátra..)

Nagy-nagy gratula Krisztinek és az első februári babócának! Jó egészséget kivánok a családnak!

Már nem tudom sajna :oops: , hogy ki is emlitette, hogy otthon császár után nem várnak a terminus végéig (túlhordásról nem is beszélve), hanem előbb elinditják a szülést. Itt meg pont a forditottja történik, mivel a doki szerint nem jó szülést inditani császársebbel hanem várni kell amig a baba jön magától :?:

Hogy lehet ilyen különbség két ország orvosi gyakorlatában? Tiszta rejtély, igy hát én várhatok és akár túlhordhatok is...

Andi

KépKép
andee73

sziasztok lányok

Kriszta, Zsófi: gartulálunk és sok tejcsit a babának és a mamának egyaránt Kép

na elmesélem tegnap este mi volt. Egész idő alatt filóztam ezen a hozzátápláláson, hajnalban amikor már másodjára csak 10 grammal rövidítette meg Levi a cicim, akkor felmelegítettem a tejcsit, de nem kellett neki üvegből. Úgyhogy inkább keltem óránként, de nem adtam oda neki.
Ma délelőtt jött a védőnéni és elmondtam neki a problémám, cici-bimbóvédő-cumi dilemma és azt mondta, hogy tuti, hogy azzal tolták el a szopóreflexét, hogy szülés után nem tudtam szopiztatni mert elvitték, illetve hogy utána 9 óra is eltelt mire először megkaptam a gyereket. Mindenáron arra akart rávenni hogy hagyjam el a bimbóvédőt, bevallom elég szkeptikus voltam, mert az utóbbi napokban amikor a puszta cicivel próbálkoztam, egyszerűen nem tudott rászívni. Na most addig helyezgettük Leventét, hogy csak sikerült kiszopnia 40 grammot. Mondta a csaj, hogy a többit próbáljam meg kiskanállal, mert az nem fogja összezavarni. levente evett vagy 3 kanálnyival, de utána fordult befelé a bimbómra,úgyhogy mondtam a csajnak, hogy inkább újból ráteszem és végül további 50 grammot szopizott. Nagyon boldog voltam. A védőnéni azt mondta, hogy ha kitartó vagyok, akkor 1-2 nap és szépen visszaszokik, úgyhogy most reménykedek.

Kiváncsi vagyok ki lesz a következő mami :)

Bea: én ilyen gyerekorvosról nem hallottam, de tuti jól beszólnék neki azt biztos :x A szopi miatt meg szerintem senki nem itél el,mindenki úgy etet ahogy tud. Az intenzíven megtanultam, hogy néha az anyai vágyaim (szopizás mellből) másodlagosak amikor arról van szó, hogy a gyerek fejlődjön, gyógyuljon
stephie

Zarja Ha talál magának Bulcsi pótcicit, akkor jó. Én állítólag a kisingem ujját szopogattam. Más a kispárna csücskét. Én bizony adtam cumit az enyémeknek (ha már más nem segített). Eleinte szívták, de a porszívó baba hamar rájön, hogy ez átverés. Abból nem jön tej (ezért nem is szoktatja le a ciciről, ellentétben az üvegből evéssel). Mind a 3 gyerkőc elhagyta 3-5 hónaposan. Olyan ívben tudták kiköpni, öröm volt nézni. Minél makacsabbul dugdosod be, annál előbb leszokik róla, de addigra már nem akar 23 órát cicizni. De fogsz találkozni cumi kontra hüvelyujj szopogatásos írásokkal. Megint marad a józan anyai ösztönöd :D .
Ez a helyzet a szülés előtti sex-el is. Van doki, aki szülés előtt 6 héttel kiteszi a tilos táblát, van aki javasolja.
pammut

Edit, de jó, hogy jelentkezel! Sajnálom, hogy a férjed kínlódik, de nagyon sokan szorítunk neki, hogy hamar rendbe jöjjön. A kis porszívó biztos nagyon édes!

boruska

Edit!

Drukkok mennek még mindig! Nem lesz gond!

Anita!

Hajrá Levi! Egyszer rákap a cicre oszt el sem engedi iskolás koráig, meglásd!
Vendég

Anita De jó, hogy megy a szopi!!! Bár mindenkinek ilyen védőnője volna!

Edit! Jó látni, hogy itt vagy. Hadd gratuláljak a kisfiadhoz. A kórházba Csuppancs szállította a híreket Rólatok SMS-ben. Nagyon erős asszony vagy, hogy ennyi baj között így megállod a helyed. Javulást emberednek, lassanként csak jobbra fordulnak a dolgok!

Boruska Mi kb. egyidősek vagyunk. Én a táskát már összeraktam, még pár dolgot kell vasalnom, de azóta nyugodtabb vagyok. Még egy kis lista fityeg a cucc tetején, a naponta használt dolgaimat kell még berakni majd (iratok, telefon stb).
pammut

Edit! De jó, hogy újra itt. Örülök, hogy a kiskrapek ilyen porszívó. :lol: Nagyon ügyesek vagytok. A párodnak mennek a drukkok és biztos vagyok benne, hogy hamarosan fel fog épülni és ő is otthon lehet veletek. :wink:

Leventének is gratula. Hamarosan biztos menni fog rendesen a szopika. :wink:

De jó már nektek csajok! Én is babáznék már szívesen, de a szülést nagyon nem sürgetem. :lol: Jah jut eszembe... Ma voltunk a védőnőnél és egy olyan poszter volt kitéve, hogy a baba egy dobozban ül. Aszongya az embőc: jó lenne, ha így jönne, mi? Mármint postán dobozba :lol: Hát lehet kihagynám a szülést ha lehetne, de akkor meg biztos nem ragaszkodnék ennyire hozzá, mint így, hogy 9 hónapig itt növekszik a pocaomban :lol: Jó ez így, csak már lennénk túl rajta... :?

bellerreni
Eger

Anita!
az en kislanyom is eloszor tejesuveget latott. sot, o mindig is volt tejesuveg es mellel.
ugy tortent, hogy nekem 4ik napon indult be a tejem, csaszaros voltam. es a lanyom annyira ehes volt, hogy egy naposan mar 3 napos adagot kellett kapjon, hogy ne uvoltson nonstop(gyerekorvos engedelyevel). 4 naposan kezdett valami folydogalni, de meg sem kottyant neki. utanna az etetest mindig ugy oldottam meg: minden szopinal mind2 mell(egyszer a kevesbe jol tejkelo, utanna a jol tejelo), majd cumisuvegbol potlas(vagy lefejt tej vagy tapszer).
a lanyom rengeteget evett(a mennyisegnek kb masfelszereset, mind amennyit kellett volna), 2 honapos korara ertem utol azt a mennyiseget, addig potoltam tapszerrel.
ami hasznalt: mig a mellbol meg nem ette, egyebet nem kapott ill az avent cumisuveg, abbol a legkisebb lyuku olyan volt, hogy a homloka horpant be, ugy kellett szivja(ehhez kepest a mellembol omlott).
en sem vagyok mindenaron szoptatasparti, ha tapszeren no fel egy gyermek, hat egezsegere!, habar a kezdetleges nehezsegek ellenere sikerult elerjem, h 6 honapig csakis AT kapjon, es 1 evig szoptattam(akkor is en akartam levalasztani). igaz, ami a 2 mellemeben volt sosem votl eleg, lanyom 2 honaposan ejjjel 12 orat aludt, en 2szer keltem fejni, abbol potoltam napkozben es fagyasztottam is.
nagyon fel lehet a tejmennyiseget tornazni(volt olyan, h 3 hetes volt es a 2 mellembol 10mlt szopott...) ehhez kepest 2 honapos korara napi 1,2 l tejem volt kb....igaz egesz nap fejtem.

en visoznt az egyagyban alvas ellenes vagyok erosen(senkit nem akarok megserteni). a lanyom meg soha nem aludt velunk! kezdetben az o szobajaban a kisagyba aludt(kb 1 eves, 4 hosan kapott igazi nagyagyat a szobajaba, mert a kisagyat el akrtuk tenni ocsinek), en nala a kanapen(6 hetig terveztem, de 3 nap utan visszamentem a haloba, mert nem tudtam mellette semmit sem aludni). ha beteg vagy gond van akkor en megyek at hozza aludni, de nem veszem be kozenk. szerencsere a ferjem is egyetert. nem azt mondom, neha egy delutani csaladi hancur belefer a haloba, de nem visszuk at aludni. inakbb 120szor kelek hozza. ennek alapja egy legzesfigyelo, ami inkabb riasszon 10000szor tevese, mint 1szer igazabol...
csisza

Edit: jó olvasni, hogy Csanád ilyen ügyes, jól evő baba :D A férjedért továbbra is nagyon szorítok! Meg tudtad mutatni neki a kisfiát?

Anita: remélem továbbra is ilyen jól fog alakulni a szopi!

Fészekrakás: a takarítást továbbra sem kedveltem meg, viszont mindig sütnék valamit (csak lebeszélem róla magam, hogy ne egyek annyi édességet) Ma függönyt mosok. Kapaszkodtam rendesen a létrába, amíg leszedtem mindenhonnan. Tiszta hülye vagyok, ha leesek, még segítséget se tudtam volna kérni. Ráért volna holnap is, ha Szabi ma este leszedegeti, de valamiért meg kellett csinálnom :roll: :oops:
zuzmooo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?