Új privát üzeneted érkezett!

Nálunk is a kísérő gyűrűvel volt a lánykérés, a jegygyűrűt együtt találtuk ki.

Mindig gyűrűben aludtam. Egyik reggel arra ébredtem, hogy mintha éjjel a párom felemelné a kezem és huz vmit az ujjamra le vagy fel.

Reggel nem is foglalkoztam ezzel. Este mikor ujra mentünk aludni mondtam neki h mit "álmodtam". Erre ő biztos csak álom volt, ő ilyet nem csinált. Gondoltm biztos igy van.

Eljött a karácsony. A karáconyfán nézegettem a kicsi dobozkát háth ott lapul. De semmi. Kicsit csalodott voltam. Az utcsó ajándékom bontottam, ami egy sál volt. Ahogy kinyitottam egy doboz esett ki belőle. Ebben volt a gyűrű.

Aztán este mindent elmesélt. Azon az éjszakán jól emlékeztem, hogy vmit matatott a kezemen. Levedte a gyűrűm, hogy megnézze a méretet. Ott figyelt az ágya mellett a tolómérő (műszakit végzett). Lemérte a gyűrűt, aztán ott virrasztott mellettem, mert én ezen művelet után a fejem alá tettem a kezem és nem tudta visszahúzni. 

A gyűrű ettől függetlenül nagy lett. Mivel állandóan hordtam, igy egy kicsit ovális volt már a gyűrű, aztán az én műszakis párom ezt kifelejtettem a számításból.

K

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Bchris, az első nekem is csaszi volt, most azt beszéltük a dokival, hogy a 39. héten indít, ha addig nem történik semmi. Így megmarad az esély a természetes szülésre. Valóban, a hegszétválás esélye miatt nem engedik a terminus végéig. Úgyhogy tuti, hogy buktasütögető leszek! :lol: :cry: A heg nekem nem szokott fájni, igaz, 5 és fél éve volt a műtét, de nekem nagyot vágtak, mert a baba nagyon kicsi volt. A dokim azt mondta, vajúdáskor figyelnem kell, hogy nem érzek-e a heg felől feszülést, meleget, fájdalmat. Neked uh-n nem nézik a heget? Egy dologtól tartok csak, de ezt még elfelejtettem eddig megkérdezni: úgy hallottam, ilyen esetben, ha másodszorra sikerül a természetes szülés, a végén felnyúl a doki a méhbe, megtapintja a heget, hogy tényleg egyben van-e, és ez állítólag fáj. Lehet, ha így van, emiatt inkább kérem az EDA-t, az ilyen "értelem nélküli" fájdalmat nem fogom jól viselni (mondjuk az "értelmeset" sem biztos, az majd kiderül :lol: ).

Edit,
de jó, hogy jelentkezett, nagyon sokszor van eszemben. Segítség nélkül nem lehet könnyű, ráadásul ha a férje hazajöhet, gondolom, még sokáig őt is ápolni kell. Kár, hogy nem a közelemben lakik, tuti megoldanám, hogy segítsek neki.

Boruska,
a fülembe ültetted a bogarat a viszketéssel. Pár napja szenvedek tőle, hogy nagyon száraz a kéz-és lábfejem. Kentem krémmel, nem lett jobb. Viszket is. Kentem Fenistillel, nem segített. Akkor gondoltam, a lábam lehet, gombás (sajnos izzadós kezű-lábú vagyok, nem lenne elképzelhetetlen, bár nagyon rég volt rá példa utoljára, mert figyelek rá), erre kentem 2 napig Nizorallal meg Canestennel, semmi. Akkor írtad a málnalevél-teát, hogy gyanakszol rá. Ma már nem ittam reggel, s jelentem, mintha kezdene javulni a dolog. Még száraz a bőröm és kicsit pöttyös is (bőrszínű, nem piros), de mintha nem viszketne annyira. 1-2 nap alatt kiderül, de lehet, nálam itt fejeződött be a méhszájlazítás... :shock:

Nóri,
jó, ha csak a száraz levegő miatt hányt Luca. Bori karácsony óta az 5. hőemelkedős-lázas este majd 1 hétig megy a hasa című műsort adja elő, most már gyanús, hogy nem vírus okozza, hanem valamilyen felszívódási zavar. Vagy mittudomén. Jövő héten itthon tartjuk, közben szigorú diétát kap (szegényem, amúgy is soványka, mi lesz ezután! :cry: ), mert muszáj rendbetenni, mire Emő hazaér. Mondjuk lehet, hogy nem kéne együtt a kettőt. Ovikihagyással a víruslehetőséget zárnánk ki, diétával meg a felszívódási zavart. Na, agyalunk még rajta, hogy mi legyen.

Lánykérés: 2 hónapos együttjárás után kaptam egy gyűrűt. Őszintén megmondom, nem emlékszem, mikor kezdtünk beszélni a házasságról, valahogy az elejétől kezdve evidens volt, hogy együtt fogjuk leélni az életünket. A jegygyűrűt együtt választottuk ki közel 2 évvel később. Viszont volt lánykérés, apukámtól megkérdezte, hozzá adna-e. Amúgy székelyesen. :D :D Apu persze nem mert tiltakozni (nem, mintha akart volna :wink: ). Az esküvőnk viszont 2 tanú jelenlétében zajlott csak le, a mindenkit vagy senkit elv miatt, mivel az erdélyi rokonságot nem tudtuk volna szállásolni, s nem is tudtak volna jönni egyszerűen. Viszont Bori 2 éves korában a keresztelőjén volt templomi esküvő is, oda sok rokont és barátot hívtunk, a templomkertben volt állófogadás sütivel, üdítővel, majd később ebéd egy étteremben a szűk családdal.

Na, jó hosszú lettem, bocsi!
ktc

Hjajjj Csajok! De jó is visszaemlékezni az ilyesmikre. Ugye? :lol: Mindjárt kedvet kapok egy kis lagzis dvd nézéshez. :lol:

Na megyek összeütök valami kajcsit uzsira :lol:

bellerreni
Eger

Lánykérés: az egyetem utolsó évében Portugáliában töltöttem egy 3 hónapos gyakorlatot. Mikor utaztunk fel Pestre a repcsihez, a vonaton elkérte az akkoriban hordott gyűrűmet és felpróbálta. Ezek után sejtettem, hogy készül valamire, mikor majd meglátogat 1 hónap múlva. 1 hétre jött és már 3 nap eltelt belőle, de nem történt semmi, engem meg csak rágott a kiváncsiság. Aztán egy nap kimentünk az óceánhoz sétálni két üveg bor társaságában. Egy üveggel elfogyott mire rászánta magát... :lol: Elővette a dobozt és csak annyit mondott, hogy ezt most találta, elfogadom-e? Én meg az első percben tök csalódott voltam, mert le se térdelt, nem kérdezte meg hogy leszek-e a felesége (vagy bármi hasonló lány-regénybe illő romantika), csak annyit hogy "most találta" :roll: De ezen hamar túltettem magam és rájöttem, hogy nem is ő lenne, ha nem ilyen sete-sután csinálja :D

Egyébként még ezelőtt kb egy évvel volt a számomra "igazi" lánykérés. Egy buliból mentünk haza hajnalban kellően illuminált állapotban. A konyhában még beszélgettünk lefekvés előtt és ő egy zöld kis drót darabot piszkálgatott, majd gyűrű alakúra formázta és ráhúzta az ujjamra. Elmondta, hogy mit érez, velem akarja leélni az életét és ha befejeztem az egyetemet, megkéri a kezemet "rendesen" is :D (sajnos csak részegen tud ilyen felszabadultan őszinte lenni) Az a zöld kis drót gyűrű azóta is az ékszeres dobozomban van.
A kettőt összetéve (helyszín+szöveg) szinte tökéletes :lol:
zuzmooo

kakti: Azért a köldöködet mond a dokinak, mert szülés közben a nyomástól/erőlködéstől nehogy rosszabb legyen. Talán tud rá valami megoldást.

nóri: Az análba vágott járás nekem is van még. Már az aranyerem majdnem elmúlt és a sebem is szépen gyógyul, csak ez a vérömleny szerű valami szívódik fel elég lassan. Ez még fáj és olya járást eredményez egy kicsit, mint terhesség alatt.

edit: Mi is puszilunk babástól. Apának meg jobbulást.

zuzmoo: Én kulcskarikát kaptam valahogy így, csak az én párom nem iszik. :)

Lánykérés: Nálunk ez kb. 5-ször történt meg. Egyszer igent mondtam, de aztán elbizonytalanodtam. És ez ment még egy darabig. Ez még nem gyűrűvel ment, csak szóban. Együtt néztük ki a gyűrűt, de amikor már meg volt, akkor olyan türelmetlen voltam (azt hittem hogy a hisztim miatt meggondolta magát) , hogy apát felidegesítve karácsonykor végre megkérte a kezem. Azt mondta hogy volt elképzelése hogy hogy adja át, de nem hagytam rá időt. Majd egyszer megkér és akkor úgy, ahogy ő akar. Mert hogy még esküvő ugye nem volt. Most karácsonykor volt 6 éve.

Anyukák: Hogy kell a babának adni a D-vitamint? Mert ugye az van rajta, hogy naponta egyet, de mikortól? Mert nekünk még mintha azt mondta volna a dokinéni, hogy még nem kell. Csak már nem emlékszem hogy mikortól. Talán 2 hetes kortól? És a K-vitamint meg havonta? Abból egyet már a kórházban kapott. És még egy kérdés: szerintetek mennyire gáz, ha tejet akarok inni? Tudom hogy nem nagyon lehet nehogy a gyerek allergiás legyen rá, de akkor egyáltalán ne fogyasszak? Már alig várom, nagyon hiányzik egy kis kakaó.

Ma egész jó éjszakánk volt, de reggel 6-kor megint nem akart szopizni, most a jobb mellemből sem. Aztán a mostani etetésnél meg már ment minden rendesen, szóval nem tudom mi a gond. Éjszaka mondjuk kénytelen vagyok cumiztatni, mert a bal mellemből lefejt tejcsit üvegből kapja. Biztosan nem tesz jót a reflexeinek, de nincs szívem kiönteni az anyatejet. Lefagyasztani még nincs elég. Kb. 60-70 ml-t tudok fejni. Így legalább tudom, hogy ilyenkor ennyit eszik, mert egyébként még nincs mérlegünk.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki: szerintem nyugodtan próbálj meg egy kis tejet innt. A lényeg, hogy figyeld utána Barbust, hogy nem változik-e a széklet, jelennek-e meg kiütések. Sok baba mellett bármit lehet enni-inni, nem alakul ki allergia. Ki kell tapasztalnod. A vitaminokat nem tudom. :roll:
zuzmooo

Viki!
Mindenképp mondom a dokinak, mert ha ez tényleg sérv, még az is lehet, hogy nem szülhetünk rendesen... :?
Amúgy ha a Vigantolra gondolsz, mint D-vitain, nekem azt mondta a védőnő, hogy 2 hetes korától 3 éves koráig naponta egy csepp... De ez olyan irreális/szürreális mennyiség... Bár most néztem, és tényleg ezt írják...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Viki!
a tejjel is vigyazz, es a kakaoval is. en egyszerre a 2ot nem vezetnem be, hidd el nem eri meg az a pohar kakao esetleg egy egesz ejjeles hasfajast. inkabb reggel igyal keveset, azt delben/kora delelott kiszopizza, tehat delutanra mar latszik hatasa. mindent csak ovatosan kezdj el enni. nekem szerencsere a lanyommal semmi gond nem volt, mindent ehettem/ihattam, igaz a kavet, fustoltcsulokrepaszulyt hanyagoltam...

Dvitamin: en este furdes utan az ajkat lehuztam a kezemmel es a szajaba csepegtettem. nalunk 2 cseppet kellett adni naponta 1 eves koraigb(ez tavaszra esett) ujszulott koratol, azota szeptembertol marciusig kell adjam 7 eves koraig.
K vitamint nalunk nem adnak.
csisza

Na megjöttünk - hát elég nagy rémálom kirándulás lett ebből a 'jóga + ebéd szülőknél'-ből. Közben mondjuk voltunk az IKEA-ban, meg az Árkádban is. (BTW a Brendonban volt még abból az akciós hőmérőből, amit Kakti mondott, úgyhogy ez is kipipálva!!!!)Majd beszartam a kocsiban, állandóan csúszkáltunk, nem látszottak a sávok... brrrr... pedig nem is én vezettem.

A legszebb, hogy estére színházjegyünk van (az utolsó színház most egy jó darabig) - de tömegközlekedéssel megyünk, a metroban legalább nincs hó.

A viszketés egész jól elmúlt, szóval lehet, hogy a málnalevél volt a ludas - bár jó alaposan be is kentem magam, ha mégis a száraz bőr miatt lenne.

A szédülés is elmúlt, bár lehet, hogy csak elfeledkeztem róla, miközben kapaszkodtam a majrévasba a kocsiban :)

Lánykérés: tavaly előtt karácsonykor (vagyis nem a legutóbbin). Nagyon sejtettem már, hogy erre készül, meg mi elég sokat beszéltünk már róla előtte is, csak a mikor volt a kérdés. Vártam a novemberi szülinapomon is, akkor mást kaptam, kicsit csalódott is voltam. Formailag odaadta a dobozt, amikor már a nagy rokonozós karácsonyozáson túl voltunk, este otthon, kettesben, és vmi olyasmi mormogott, hogy ő nagyon szeret engem, és hát ezért is gondolta, hogy ad nekem egy ilyet :) Édes volt. A méretkérdés hasonlóan vicces volt, nekem elcsórta egy gyűrűmet, és azt vitte az ékszerészhez - kár hogy azt a gyűrűt a középső ujjamon hordtam :) De nekem ez a kísérő gyűrű volt, a gyémántos, úgyhogy azt a középső ujjamon hordtam, és a karikagyűrűt meg együtt vettük (az az, ami már nem jön fel rám :( )

Na, jó hosszú lettem bocsi :)

boruska

Viki!

D vitamin: kiskanálba kifejsz egy pici tejet, belecsöppented a Vigantolt és be a baba szájába. De hogy hány hetes kortól kell adni, azt nem tudom..

A K vitamin az ampullában lesz, én azt is ilyen formán adtam be, csak nyilván az több kiskanalas sztori.

Tej ivás: napi fél litert vagy ennek megfelelő tejterméket fogyaszthatsz, de ha látsz kiütéseket a babán, akkor hagyj fel vele.
lara

Vicky Fruzsinak 15 napos korátol kellett adni a
Vigantolt.Nekünk úgy mondta a dokinéni,hogy napi 1-2 cseppet.
Mivel ő tápszeres baby volt én abba tettem bele neki. :wink:

Kép
Kép
szintus

Sziasztok!!!

Lánykérés: nálunk is karácsonykor volt és én is kisérőgyűrűt kaptam először, aztán a mostanit már együtt vettük... Én is akkor kaptam mikor már lement a családi rész és csak kettesben voltunk... De nem volt térdelés meg ilyesmi, de szépen megkérdezte, hogy lennék-e a felesége... :lol: hát ez volt vagy 5éve..és 2007-ben volt az esküvönk...
Ma délután én is kis pocakfájós lettem, a végén nem tudtam eldönteni, hogy a párolt káposztától fáj-e ami a kacsához készült, vagy josló..mostanra úgy döntöttem, hogy az utóbbi..
Tegnap csináltam ludaskását, meg sült kacsát, meg párolt kápit, meg mákos gubát vanilia sodóval...alig ettem mostanság! :lol: :lol:
Ma én is mostam Lara, csak én még nem készülök szülni... :lol: mondjuk ma szokatlanul nehéz a pocakom...és tegnap 1nap alatt kialakult a linea negrám...pedig azt hittem nem lesz...most gondolom, hogy a striákkal is így fogok járni..még nincs, aztán meg 1nap alatt kijönnek majd.. :cry: bár, ne így legyen!
kokonya! gratu a kis pasihoz!!!
Edit! örülök, hogy Te meg a baba jól vagytok..kár, hogy mindenkitől messze vagy, biztos mennénk egy kicsit segíteni, ha közelebb lennél! férjednek továbbra is megy a drukk!
monyo?????
boruska!! jó színházasdit nektek! mit néztek?

Kép
Kép
ronci

D-vitamin. amíg szopiztak én a mellemre cseppentettem egyet mielőtt nekiálltak volna. később közvetlenül a csőrükbe, már tudták hogy miről van szó,

a konakionra már emlékszem én sem.

tej. a friss tejtől nem volt bajuk, a tartós dobozos uht-től ekcémás lett a bőrük.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

születéstörténet

Leventével február 4-re voltam kiírva, de ugyebár az előzmények miatt már eleve reménykedtem benne, hogy egyáltalán a 36 hétig kihúzzuk. Ez január 8 án volt.
Január 15 előtt is már rendszeresek voltak a keményedéseim, hol gyakrabban 7-8-10 perc, hol ritkábban 15-20 perc, aztán elcsitult pár órára, majd kezdődött újból. Nem tulajdonítottam neki különösebben nagy jelentőséget. Mégis kicsit féltem, hogy mi van ha mégis azon a héten születik Levente, hiszen a nődokim egész héten napközben Debrecenben volt, és felkészített arra, hogy ez a szülés is hasonlóan gyorsan fog lezajlani mint az előző, tágul a méhszáj egy darabig, aztán szétpattan és jön a tolófájás. Így hát meg is beszéltem Leventével, és reméltem, hogy ez valóban működik, hogy péntek délután 4 óráig semmiképpen nem szülünk 
Anyukám poénosan még meg is jegyezte, hogy legyen inkább később, mert a nődokim biztos nem fog örülni,ha azt a sok kismamát el kell küldeni a rendeléséről. Nem tudom, hogy a sok ima tette-e , de 15-én pénteken elment a nyákdugóm. Meditáltam rajta, hogy vajon szóljak-e a dokinak, hisz Eszterrel 3 nappal a szülés előtt ment el, mégis inkább felhívtam, hogy lehet, hamarosan találkozunk. Egész délután figyelgettem magam, hogy érzek-e valami változást, de a szokásos keményedéseken kívül semmit. Ettől függetlenül kicsit nyugtalanított a dolog, mert nem szerettem volna úgy járni, mint a kismama az m3-ason, így a magánrendelés végén felhívtam a dokim, hogy mi legyen. Kérdezte. hogy vannak-e rendszeres fájásaim. Mondtam neki, hogy keményedéseim vannak rendszeresen 10-12 percenként, de se nem erősebb mint máskor, se nem gyakoribb. Mivel a szülésznőm is épp ügyeletben volt, azt tanácsolta a doki, hogy akkor menjek be inkább a sürgőre, és majd a csajok megnéznek, és ha van valami, akkor visszaszólnak neki.
Amikor beérkeztünk, az első ember akit megláttam az a doktornő volt, akinél semmiképpen nem akartam volna szülni, mert a nála született babákkal általában mindig volt valami gond, és az egyik barátnőm is majdnem elveszítette a kislányát miatta. Ennek ellenére sikerült is meglepnie amikor közölte, hogy már 6 centire nyitva vagyok, és hitetlenkedve kérdezték, hogy nem érzek semmit. Rámtették a ctg-t és ott is 60-70 es fájásokat mutatott, de mondtam is neki, hogy én ebből nem sokat érzek, otthon még ennél jobban keményedtem. Mondták is, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy anélkül tágultam, hogy éreztem volna, mivel mások már 2 ujjnál, és 20-as fájásoknál a falat kaparják. Mire felbattyogtunk a másodikra, már 7 centire voltam nyitva. 20.05-kor bekötötték az oxytocint elfolyatták a magzatvizet,és vártunk, hogy erősödjenek a fájások. A magzatvíz már sárga volt. Aztán jókat derültünk azon, hogy nem hogy erősítették volna, hanem gyengültek a fájásaim 9-19-re.
Kérdeztem a dokim, hogy akkor beköti az edá-t ugye, mire kacagva azt mondta, hogy mire bekötné, addigra meglenne a gyerek is, úgyhogy az egyedüli alternatívám a gáz.
Totál beparáztam, hogy úristen, érzéstelenítő nélkül szülni milyen lesz, majd biztos ordítani fogok, de gázt nem akartam, mert féltem, hogy elkábulok tőle és nem fogom tudni uralni a helyzetet.
Mivel 20.30-kor még mindig nem erősödtek a fájások, a dokim szépen megemelte az adagot és nem sokkal később már azt vettem észre, hogy szépen kurblizza a férjem fel az ágyat és hozzák a kis lábtámaszokat. Olyan magasra tekerte fel, hogy azt hittem mindjárt eltörik a láb én meg szépen lepotyogok. Hamarosan jöttek is a tolófájások. Az elsőnél kicsit dekoncentrált voltam, mert a tolás helyett inkább azt éreztem, ahogy a doki a szeméremtestnél tágít.
Imi nyugtatott ahogy tudott, másra nem is volt akkor szükségem csak egy kis lelki támogatásra. Szépen összeszedtem hát magam és két fájással később már kint is volt Levente. 20.55-öt mutatott az óra. Imi szépen elvágta a köldökzsinórt és Leventét odatették a pocakomra úgy mázasan. Miután kicsit megnyugodott, elvitték, Imi meg uzsgyi utána, mondván, nehogy elcseréljék a gyereket  Utólag kacagtunk is rajta, hogy nehéz lett volna elcserélni, mert amikor én szültem, totál üres volt az egész szülészet. Aztán visszahozták Leventét immáron takaróba bebugyolálva. Pár képet ellőttünk, majd szépen megkezdték a méhtisztítást, varrást.
Bevallom utólag nagyon megkönnyebbültem, hogy ilyen szépen tágult a méhszáj, mondta is a dokim, hogy ez nagy szerencse volt, főleg hogy a legtöbb esetben a műtött méhszáj reped.
Apuka büszkén adta hírül, hogy megszületett a fia én pedig örömmel konstatáltam, hogy azokat a szemeket örökölte, amibe ha belenézek, a mai napig ellágyulok 

nemsokára jövök a kórházi napokkal és bocsi ha hosszú :)
stephie

Sziasztok!

Jó olvasni a lánykérős sztorikat... :D Nekem is megkérte már a párom a kezem egyszer-kétszer, de mire komolyabban foglalkoztunk volna az esküvővel, addigra a kedves szülők is beleszóltak és inkább úgy döntöttünk, hogy nem lesz esküvő.

Edit! Örülök, hogy otthon vagytok már a picivel és alakul a szopi is. A férjednek továbbra is mennek a pozitív energiák, hogy mihamarabb és komplikációmentesen épüljön fel. Sajnálom, hogy nincs segítséged. :( (Tényleg nem tud segíteni senki a családból vagy a baráti körötökből? :oops: :cry: )

Ja, képzeljétek, hogy jártam. Annak örömére, hogy itthon vagyok egy kicsit, sütni akartam valami finomat. A párom kitalálta, hogy legyen gyümölcstorta. El is mentünk bevásárolni a hétvégére, mivel nem nagyon volt semmi itthon. Na, hozzákezdenék a sütihez, erre fel nincs tojás... :oops: :roll: Mivel nem akartunk visszamenni a boltba, így csak pudinggal vigasztalódtunk. :cry:

Kép
Kép
molmar

Anita, milyen jó volt olvasni a szüléssztorit! Akkor nem is volt olyan fájdalmas, mert csak jó dolgokról írsz, semmi komoly fájdalomról.
A történet eleje kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit most én érzek...hjaj..
lara

Elnézést a zavarásért, de hátha ha valakit érint, vagy érdeklődne a munkám iránt.
Szakvizsgázott gyermekpszichológus vagyok. Segítséget tudok nyújtani az alábbi gyermekekkel kapcsolatos nehézségek megoldásában:
- nevelési nehézségek
- szobatisztasági gondok
- alvási nehézségek
- evési problémák
- testvérféltékenység
- beilleszkedései nehézségek óvodába, bölcsődébe
- lelki problémák gyermekeknél, de akár a szülőknél is.
Lehetőség van baba-mama konzultációra, valamint a kismamák szorongásainak (várandósággal, gyermekszüléssel, ápolással, szoptatással stb. kapcsolatos) feloldására is.
Elérhetőségem: gyerekpszicho@yahoo.com
gyerekpszicho

Az első kórházi nap viszonylag jól telt, bár nagyon hosszúnak találtam azt az időt amire kihozták a kicsit, mert csak másnap reggel fél 6-kor került hozzám. Próbált volna ő szopni, de nem is nagyon volt még mit, illetve nagyon hamar el is fáradt. de az életem eddigi talán legkeményebb pillanata még hátra volt. Másnap épp szülésznői vizit volt, ellenőrizték a méh helyzetét, folyás milyenségét, nem tartott az egész 2 percnél tovább. Amikor ment ki a szülésznő, ahogy felültem az ágyban oldalra pillantottam és Láttam, hogy Levente olyan sárga-zöld színű, mint akiből kiszállt az élet……Totál ledöbbentem és reflexből jó erősen rákiáltottam és megpiszkáltam az arcát, erre vett egy hatalmas lélegzetet, mint aki épp a víz alól jönne fel. Teljesen kiborultam, hisz 3-an is voltunk a szobában, mégis ha nem veszem észre, akkor lehet, hogy már késő. Csak 2 percre nem figyeltem… egy zuhanyzás, egy wc több idő, mégis megtörténhetett volna a baj. Utána rögtön szóltam is a csecsemősöknek, legalább 3szor el kellett mondanom mi történt, azonnal szóltak a gyerekorvosnak is, aki azonnal úgy döntött, hogy annak ellenére, hogy azokat a babákat akik légzésfigyelőn vannak nem szokták anyukának odaadni, mégis engedélyezte, hogy nálam legyen Levente, mert mindenképpen szoptatni akartam nem pedig azt hogy tápszerezzék. A mobil légzésfigyelő tikkelése megnyugtatott, de könnyen lehet, hogy mégis a stressz okozta, hogy nem nagyon akart beindulni a tejcsi. Levente rágta szegény a mellem, de nem jött semmi. Én ideges voltam, hogy miért nem jön, a mellem már véres volt, tejcsi hiányában Levente pedig egyre jobban besárgult. Hiába ébresztgettük, volt hogy 3 csecsemős egyszerre, nem akart fel se kelni, Elég ijesztő volt az egész, nagyon féltem, hogy el fogom veszíteni. Aztán másnap mondták is, hogy nagyon magas a bilirubin szintje és a fehérvérsejt pedig alacsony ez fertőzésre utal. Vagy egy terhesség alatti,méhszájon át felszálló fertőzés, vagy a szennyezett magzatvíz lehet az oka. A másnapi véreredmények még rosszabbak lettek és az éjszakai kékfényezés sem segített semmit, így a gyerekorvos közölte hogy az ő érdekében át kell szállítani a koraszülött intenzívre mielőtt nagyobb baj történne.Közölték, hogy amíg nincsen kórházi záróm, addig nem tudnak felvenni a kismamaszállóra, hanem naponta 6x át kell mennem (frissen szülten) a kórházi terület túlsó végén lévő koraszülött intenzívre, hogy le tudjam fejni a tejcsit a kicsinek, mert szoptatni ott nem lehet, de már előtte fél órával ott kell lenni. Szépen összeraktam, hogy gyakorlatilag mire egy etetés végén visszaérnék a szülészetre, már indulhatnék is vissza az intenzívre, ráadásul a beteghordó csak délután 5ig tudna átvinni, illetve hajnali fél 5 kor is glosszálhattam volna egyedül….. Amikor először megláttam Leventét az inkubátorban, szörnyen kiborultam. Érzékelők voltak a lábán, látszott, hogy a fejéből vettek vért, branül volt neki bekötve, és úgy nézett ki a kis csupasz teste a pelenkában mint egy kinai-etióp, szörnyen sárga volt, és lógott a lábikáján a bőr. Sírtam, hogy hozzá se érhetek, hogy cumisüvegből kell neki odaadni az anyatejet, mert annyira gyenge volt, hogy én csak asszisztálhattam ahhoz, hogy a nővérke beletömi üvegből. Ráadásul az egyik lány épp akkor vitte haza a gyerekét és totál úgy nézett ki mint Levi, én meg nem voltam róla meggyőződve, hogy nem-e az én fiam van-e a mózesben, és ez a nő most mindjárt kilép vele az ajtón……
Szerencsére a dokim hamar értesült az átköltözés okozta problémáról, és mire visszaértem az etetésről, addigra már kész volt a záróm, rám várt és kiszedte szépen a varratokat. A következő etetésnél már csak a második emeletről kellett lesétálnom a földszintig.
Egyébként az ott lévő babák 90% szennyezett magzatvíz, illetve méhen felszálló fertőzés miatt volt ott, csak kis százalékuk volt a valóban koraszülött 34 hét előtt született, illetve volt egy kislány aki 400grammos volt !!! (kisebb mint egy tégla ráma) Akkor ért a felismerés, hogy én azért imádkoztam, hogy Levente minél tovább húzza odabent, mégis minden egyes bent töltött nappal rosszabbul járt volna…. És az a döbbenet az egészben, hogy van ez a rengeteg vizsgálat és a magzatvíz színét nem nézik csak már a túlhordott babáknál
Nem elég, hogy lelkileg teljesen ki voltunk borulva,volt, hogy a nővérkék is olyan pokrócok voltak, hogy mondta nekem, hogy Levente már egy fél órája vergődik, meg kirúgja z inkubátor oldalát, de amikor mondtam neki, hogy lemegyek hamarabb és akkor adja neki oda a tejcsit korábban, akkor meg azon volt felháborodva, hogy tartani kell a etetés időt.
Pár nap után már megengedték, hogy én etessem inkubátoron keresztül, hát ne tudjátok meg mi meló van abban, az inkubátor széle szinte széjjel vágja az alkarod bőrét annyira fáj ahogy tartod a gyereked legalább 10 percig, mivel picike és csak lassan tud enni. A cumik is elég érdekesek voltak. Volt olyan ami már annyira agyon volt sterilizálva, hogy a lyuk összeforrt, szegény gyerek meg kűzdött vele, vagy épp akkora volt a lyuk mint a fejem és csak úgy ömlött a szájába, aminek félrenyelés meg hányás lett a vége. És még összetehetem a két kezem, mert az én gyerekemet nem kellett megszondáztatni, mert sajnos némelyik nővérnek annyi türelme se volt, hogy megetesse őket hanem egyszerűen lenyomta a szondát a torkukon és már túl is volt rajta 2 perc alatt….. Idegtépő volt az egész helyzet, folyamatosan azon stresszeltünk, hogy lesz-e tej, fog-e tudni enni, nem-e fosik, görcsöl a hasa attól amit előtte megettünk és még valamikor pihenni is kellett volna. Hála Istennek viszont voltak nagyon lelkiismeretes nővérek, akik elmondták, hogy ritka az, hogy egy szobában az összes baba mellett ott az anyukája, mert vannak olyan babák akikhez nem jön senki, és tudják, hogy miylen nehéz egy ilyen helyzet és csodálnak minket hogy egyáltalán van tejcsink. Én különösen szerencsésnek éreztem magam, mert nekem mindig több volt mint ami kellett, de volt olyan szobatársam aki nagy kínszenvedések árán tudott csak 10 ml-t kifejni pedig korábban szült, nekem meg gond nélkül ment a 90-100ml. Éppen ezért nagyon jó volt minden bátorítás ami jött tőletek lányok, igazán sokat dobott a hangulatomon, még egyszer köszönöm mindnekinek aki drukkolt értünk :
A gondoskodásnak köszönhetően Levente állapota napról-napra javult, és földöntúli boldogságot éltem át, amikor újból először a kezembe adták etetésre, hát még amikor már szopizhatott is ! Szegénykém nagyon elszokott a cicitől, így most is igazából csak bimbóvédővel tudja rendesen bekapni a cicit, de mit számít, ha már legalább önállóan eszik..
Még a cumiproblémával kell megkűzdenünk, mert odabent rögtön kérték, hogy nyugtatásra vigyünk be cumit, és gyakran felkel ha kiesik a szájából éjszaka, de már egyre ritkábban igényli.
Ennyi a lényeg.
stephie

Sziasztok!
Vicki- en iszom napi egy pohar tejet, es eszem csokit- a ketto mar kitesz egy kakaos kavet, es babocanak nincs semmi baja tole- mondjuk nalunk senki nem alergias semmire, ugyhogy nem orokolt hajlamot.
Edit- orulok, hogy ilyen jol vagytok es ilyen kis eros a fiatalur, biztos apukatol orokolte, aki szinten nagyon gyorsan helyre fog jonni.
Anita- a gyors, szinte fajdalomentes tagulas volt a jutalunk a sok fekvesert! Vagy azt is mondhatnank, hogy mi honapokon kereszrul vajudtunk...
Abel meg mindig nappal siman alszik barhol, ejjel csak rajtunk- most is fele ejszakat apan, fele ejszakat rajtam toltotte, a kisagyban csak egy orat aludt. Hat, remelem, errol leszokik, mert igy meg mi nem erunk aludni. Ma megvolt az elso kinti setank, kb 2 percet voltunk kint, 3 orat aludt tole!
geri79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:00-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Anita- ez nagyon ijjeszto lehetett, de szerencsre minden rendben van mar, es csak ez a fontos.
A D vitamint nalunk 2 hetes kortol kell adni, napi 2 csepp.
geri79

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:01-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

kattkat: Csak ez a járás már nem a terhesség miatt van, hanem az altáji sebek és a betét miatt. De már a sebeim miatt nem kell sokáig így járnom. És a betétből is már csak a normált használom. Majd csak jobb lesz.

stephie: Sajnálom hogy nektek is inkubátor kellett, de szerencsére nekünk ez csak két napig tartott. Nálunk is gondok vannak a szopival, mikor ideges. Annyira izgatott, hogy állandóan kiköpi a cicit. Félek hogy a végén elfogy a türelmem (meg sajnálom amikor küszködik) és áttérünk teljesen a fejés-cumiból etetés párosra. Bár az a lényeg, hogy anyatejet kapjon minél tovább.
vicky79
Budapest III. kerület

Csajok én eddig nem is tudtam, mekkora mázlim volt a porszívó gyerekemmel. Minden etetést úgy fejeztem be, hogy bedugtam a kisujjam a szájába, mert olyan volt, mint egy vákuumgép... :oops: Így is 5naposan 200ml körül tolt be. :roll:

Ja és hogy pukkasszak mindenkit, az első héten nem voltam biztos, hogy az 500g-ot az első HÉTEN, vagy HÓNAPBAN kell meghíznia. De nem aggódtam, mert megtette az első héten. Az első 3hónapban 1300g-kat hízott. Havonta. 3320g-mal született. 1hó: 4600g 2hó: 5900g 3hó 7200g :shock:
Én meg azon aggódtam, zsírgombóc lesz. De azóta még csak meg sem duplázta a 3hós súlyát.
Vendég

Hát Anita, amilyen "könnyű" lett a szülésed, olyan komplikációk léptek fel utána. Nem semmi, amit dolgoztatok Leventéért, örülök, hogy végül minden rendbejött! Ezek után már csak jó jöhet! 8) :D

Kép
Kép
molmar

Huhh Anita! Nagyon szépen helyt álltál. Gratula. Az a lényeg, hogy most már otthon vagytok és minden a legnagyobb rendben van.

Viki! Nekem sógornőm 9 hónapos koráig így etette anyatejjel Gvendolint. Neked is annyi tejcsit kívánok :lol:

Voltunk sétálni kint a hóesésben. Jó volt a levegő nagyon, de szerintem a vesém csipkelődhetett úgyhogy 4x is meg kellett állni, pedig nagyon keveset sétáltunk. Most pedig már lezuhizva fogunk dvd-zni :lol:

Szép estét mindenkinek

bellerreni
Eger

Viki A mi kórházi védőnénink szerint a Vigantol olajat 2 hetes kortól kell adni, 1 csepp/nap. Kiskanálba fejni egy kis tejet, abba cseppenteni. Hogy hány éves korig, majd a gyerekorvos mondja meg.
A K vitaminból havonta 1 ampulla (a kórházban kapott egyet), amíg kizárólag anyatejet eszik.
A tehéntejjel kísérletezz, ha nem fáj tőle a baba hasa, nem lesz kiütéses stb. akkor lehet inni, de azért nem literszám :D .

Ktc Voltam egy kórteremben olyan kismamával, aki elsőre császáros volt, most rendesen szült. Nálunk a szülés után ott a szülőszobán rövid ideig elaltatták, megnézték a heget, átöblítették a méhet és összevarrták amit kellett. Gondolom, ha Téged érzéstelenítenek, akkor ki tudják terjeszteni amennyire kell.
pammut

Vicky: Dvitamin 2 hetes kortól, nekünk holnap jön el, Másik vitamint nem kaptunk. Ja itten Kváron az a szokás, hogy a szájpenészt megelőzvén naponta 3* át kéne törölnöm belülről a száját bóraxszal. De én ezt felesleges kínzásnak tartom. Ráérek akkor amikor megjelent a szájpenész?

Tej: mienk védőnő szerint napi fél lityit nyugodtan megihatunk. Bár én utálom a tejet, és örülök, hogy nem kell inni.

Nekem is nehezen fogadta el a bal mellet, de én nem adtam neki más lehetőséget. 50 ml –t is lefagyasztok. Bár aggódunk mert a tegnapi orvosi mérlegelés szerint tovább fogyott 70 g-ot. Így most nem merek fejni, mindent felitatok vele. Jövő heti mérlegelésen kiderül, hogy a mérlegek nem kompatibilisek, vagy tényleg fogy. Viszont mérleg nélkül úgy érezzük, hogy egyre súlyosabb, és hosszabb.

Anita! Szörnyű ez e kórházas sztori. Remélem senki nem jár így közülünk. Erős nő vagy!

Geri! Örülök hogy nemcsak mi vagyunk így. Nálunk is szinte csak rajtunk alszik el. Utána finoman oldalra fordulva lehet lecsempészni és úgy aludni mellette vele összebújva. Bár nálunk azon megy a harc, hogy kin aludjon: mindketten kiságyak szeretnénk lenni. Most is itt alszik az ölemben, megtanultam balkézzel gépelni.

Alak és járás: senki meg nem mondaná, hogy 2 hete szültem. Csak ha a szemeimbe néznek, mert nyomás alatt nyitva maradt és bevérzett. Bár a kórházból hazajövet se gondolták volna. Ééés aranyerem se lett, pedig féltem tőle!

Pammut: azt mondta a doki, hogy tiszta a vérzésem és ennek ilyennek kell lennie

zarja

Mindenki gyerekezik. Én szülni akarok!!!!!!! :lol:
Vendég

Zarja Akkor jó, ha rendben vagy :D . Számos kórházi szobatársaim egyikének szülés után vissza kellett jönnie, mert vmi bent maradt. Én mindenre tudok aggódni valót :D .
Igazad van, a babát ne nyaggasd felesleges vegyszerekkel, ha nem muszáj! Nekem nagyfiam vagy fél évig volt szájpenészes, a lányom semeddig. Szóval nem kötelező :D . Emlékszem mikor észrevettem az első gyereknél, majdnem bőgve hívtam a védőnőt. Épp érzelmi hullámvölgy volt... Általában könnyen kezelhető és hamar múlik. Cinkes popsikrémet is szoktak adni, ha felbukkan, mert az emésztőrendszeren végighaladva ronda kiütéseket okoz a popsin.
pammut

Nóri!
Én is! Én is!
Elegem van! Fáj a hátam, fáradt vagyok, és egyre jobban be vagyok tojva, hogy tényleg sérvem van, és nem engednek majd rendesen szülni... :?

Amúgy ma 3 tepsi buktát sütöttem a szomszédlánnyal közösen (nutellásat, narancslekvárosat, meg vegyigyümilekvárosat). ISTENI FINI LETT!!! :D Összesen több, mint 2 kiló lisztből készült a cucc... :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Gondoltam bekukkantok, mi folyik itt hétvégén. Zsolti nézi a Cleopátrát, engem meg nagyon nem köt le.

Edit: nagyon ügyes vagy, hogy segítség nélkül így helyet állsz ebben a nehéz helyzetben! Csak így tovább! Gondolom mindenki nevében írhatom, hogy büszkék vagyunk rád!

Anita: hát olyan jó volt olvasni a szüléstörténetedet, hogy teljesen megnyugodtam, erre olvasom az azt követő napok történetét, amitől meg teljesen elkeseredtem. Hát nem semmi lelkierőre lehetett szükséged. Tök jó, hogy már túl vagytok a nehezén.

Zarja: én is abban bízom, hogy hamar összeszedem magam szülés után és újra "futok".

Lánykérés: nézegettem a neten kastélyszállókat, mert szerettem volna elutazni, és kinéztem a Hédervári Kastélyban egy gyönyörű szobát. Meg is mutattam Zsoltinak, hogy én oda el akarok menni. Születésnapomra le is foglalta a szobát (végül módosítottuk egy héttel későbbre). Szóval álmaim helyszíne már megvolt. Mindenki mondta, hogy ebből lánykérés lesz, és én is éreztem azért. Az egyik este elsétáltunk a kastély legszebb szobájába, ahol volt egy gyönyörű antik doboz (dobozmániás vagyok), folyton azt nyitogattam előző nap. Szóval leültem ahhoz az asztalhoz, ő meg egyszercsak letérdelt elém, mondott egy gyönyörű verset, amit ő írt hozzám, és az volt a vége, hogy leszel e a hitvesem. Persze nyakbaborulás, igenek könnyek közt, mire közölte, hogy sajnos a gyűrűt otthon hagyta, de nem hagyhatta ki ezt a helyzetet. Mondtam sebaj. Felállt, majd kinyitottam a dobozt, és benne voltak a gyűrűk. Tehát kétszer lepett meg. :) Gyönyörű volt, tökéletes, tényleg mint a mesében. :D

Kép
zsizell

kakti: remélem elmúlik a "sérvgyanúd" és nem gátol majd a szülésben!
Amúgy meg én is buktát akarok enni! Ma fogadtam meg, hogy nem veszek több édességet, és nem is sütök. Szóval csak a nyálamat csorgatom, mint valami veszett kutya. :lol:

És én is észrevettem magamon a nyűglődés jeleit, és feszült is vagyok, és a világ összes fájdalma rám szakadt fizikailag is meg lelkileg is...hát mi van veleeem??? :shock:

Kép
zsizell

Katica!
A gmail-en válaszoltam neked Boruska levele után... :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:03-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kattkat: A Mei Tai Gica III.-t rendeltem meg Apának, az viszonylag semleges, gondoltam, pasinak mégsem veszek kis virágmintásat. Én elmentem érte személyesen a II. kerületbe, a rendeléstől számított egy hét alatt megvarrták. Személyesen Germesétől vettem át :), a helyszínen fizettem ki.

Lányok, Nektek sokat mozog a baba? Én azt veszem észre, hogy egyre kevésbé aktív, és bizony parázom picit. A szívhangja jó, a méretei is, meg minden, de olyan fura, hogy sokkal kevesebbet mozog, inkább csak simul belülről, azt is sokkal ritkábban. A málnalevél tea az elején inspirálta, most már arra sem mindig reagál. Nyugodtabb lennék, ha már kettőben lennénk :roll:

Lánykérés: dec. 30-án megismerkedtünk, januárban rendeztem zűrös kis magánéletem, február elején aludtam nála először, majd nem mentem többet haza, és május végén elutaztunk Amszterdamba. Ekkor már tudtuk, hogy szeretnénk együttmaradni és babát is akarunk. A megérkezés estéjén fura arccal előadta, hogy mondani szeretne valamit. Én azt hittem, valami gáz van otthon - mert előtte sms-ezett a kollégáival - és biztos sos haza kell utaznunk. Erre előhúzott egy ékszerdobozt, amiben egy brillekkel díszített eljegyzési gyűrű lapult és megkérte a kezem. Olyan romantikus és teljesen váratlan volt. Először nevettem a boldogságtól, utána meg sírtam a meghatottságtól. A hab a tortán az volt, amikor a hazaérkezést követő héten kiderült, hogy van egy pocaklakónk :lol:

Kép
juci-77

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:04-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Juci: én a múltkor már majdnem telefonáltam a dokinak, úgy beparáztam, hogy nem mozog eleget pár napja. Aztán egy napon úgy felpörgött, mint a duracell nyuszi. Egyébként mostanában már okos baba, ha foglalkozok vele, akkor mocorog, ha nem akkor általában csak fekszeget, néha helyezkedik. Ha meg sokáig nem foglalkozok vele, akkor bököd egy kicsit, és megnyugszik, ha simogatom - sokszor abba bele is alszik. :D Olyan aranyos. Viszont nekem még mindig forog, a csuklásából érzem, hogy hol itt van, hol ott a teste. Remélem legalább a feje lefelé van.

Kép
zsizell

zarja: Nekünk nem mondtak ilyet a szájpenészre. Csak megnézték hogy most nincs. Nekem olyan 60-70 ml-t eszik étkezésenként. A bal mellemmel kapcsolatban: én is sokáig szórakoztam vele, de mikor már 45 perce szórakoztunk, akkor feladtam. De majd mélg próbálkozunk. Nekem nem vérzett be a szemem, de kijött az aranyerem. Valamit valamiért. :) Most már nekem sem látszik, hogy szültem csak az aranyerem és az ödéma-szerű véraláfutásom fáj még egy kicsit.
vicky79
Budapest III. kerület

Hu Kakti, remelem nincs koldokserved.Hetfon megnezik? Buktat en is veszettul ennek, de nem visz ra a lelek, hogy csinaljak, na majd ha jon anyukam, neki ugrasztom.

Anita, nagyon sajnalom, ami tortent szules utan, de a lenyeg hogy mostmar minden rendben van! Nagyon kemeny lehetett atmenni ezen, de mostmar csak jo johet!

Nagyon szepek a lanykereses tortenetek, nalunk meg nem tortent meg, de remelem hamarosan nekem is lesz mit meselnem :)

Ma annyira fajt a szemeremcsontom vagy mifene, hogy alig birtam felallni es kivanszorogni a klotyoig... nem volt kellemes...

Nem semmi ho lehet otthon, a baratnom ma reggel ment volna haza Londonbol, de delutan felhivott hogy toroltek a gepet, mert akkora ho van igy csak valamikor talan ejszaka er majd haza.

Kép

Kép
editmk

Zsizell, Kattkat: köszi, megnyugtattatok kicsit. A neten elkezdtem utánaolvasni, de annyi rémséget találtam, hogy inkább felhagytam vele.

A Csernus egy nagy nulla volt. Mindezt 3200 Ft-ért fejenként. :evil: Konkrétan másfél óra utána kijöttünk és hazamentünk. Nem volt igazi előadás, helyette összeszedett valami macát, aki állítólag az RTL riportere, kiállította a színpadra, és rajta próbálta szemléltetni, hogy a nők milyen szánalmasan élik életüket, félelemben. A kiscsaj az elején magabiztos volt, utána nem akart semmire sem válaszolni, vihogott kínjában, mire ebből dr. úr kisütötte, hogy szar a párkapcsolata, szar a szülei kapcsolata és egyébként is gyáva élni az életét. Engem - és másokat is a közönségből - egyáltalán nem érdekelt a csajszi élete, én valami tartalmasabbra vágytam volna. Tulajdonképpen Csernus nem csinált mást, mint százszor alkalmazott kliséket dobott be, teljesen összeszedetlen és rendszertelen volt. Az előadás kb. a könyve első 15 oldalának felelt meg. Kicsit olyan érzésem volt, épp a haknizásához aszisztálunk. Ismerek egy csajt, aki járt nála, 40 ezerért ezt a bohózatot 60 percben privát is igénybe veheted, igaz, ott kicsit keményebb a hangnem....

Kép
juci-77

Edit: a szeméremcsontom nekem is fáj. Fél lábra nehezedni nem is tudok. Biztos a kölök csinálja magának a helyet :)
zuzmooo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.28 00:05-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Juci!

Pont most olvastam a közeledő szülés jeleit:
- nyákdugesz
- erősödő jóslók
- csökkenő testsúly
- hasmenés
- drámaian csökkenő magzatmozgás!!!

Lehet mégis kikívánkozik ez a Hanna lány! :lol:

Ezért keskenyedtem el, mert a CTG-n olyan aktív volt, hogy csuda!

Kakti!

Köldöksérvvel szülhetsz simán is. Bnőmnek 32 héten jött ki, de neki kibuggyant rajta a bele is. Volt nagy hiszti körülötte. Volt aki azonnal császározni akarta. Már vitték a műtőbe, amikor az anesztes közölte, hogy ő aztán el nem altatja.
A végén 40+2 napra szült totál simán. Persze addig voltak fájdalmai rendesen. Szülés közben meg a pasija nyomkodta vissza a belét a lukon. Szóval nála nagyon extrém volt az eset. 4kg feletti babával. És mégis jött természetesen.
Problémát a 38-as fej okozott, ami épp 37öltést eredményezett suni tájékon! :roll:
De a sérv magától visszament!
Vendég

sehun senki? Vagy csak korán van az éjjeli műszakhoz?
Vendég

Jó reggelt!

Egész jó ééjszakám volt, csak egyszer keltem fel. :)
Megérkezett hozzánk is a nagy hó, amiről ti napok óta beszéltek.Persze ma akarunk menni mindenfelé :roll:

Megittam az első bögre málnalevél teámat és egyáltalán nem volt rossz. Ahogy eddig leírtátok, fel voltam készülve valami rémségre, de nekem mézzel-citrommal ízlett. Mondjuk én nagyon teás vagyok, megiszok egy nap kb két kancsóval és mindenféle teát szeretek a kamillán kívül (azt is gyerekkori rossz élmények miatt utálom)
zuzmooo

Jó reggelt!
Akár hiszitek, akár nem, nálunk egy szál hó nem esett csütörtök óta. Mondjuk nem nagyon bánom, mert a héten kétszer biztos autóznom kell és a mi alsórendű útjaink takarítása mindig a végére marad.
Zuzmoo Én meg pont a kamillateát iszom bögreszám :D .

Nekem a derekam fáj, ez a sok fekvés következménye. Most próbálok "edzeni", és napról napra javul a dolog.
pammut

Pammut
anyum tegnap eljött Sopronból vonattal. kissé meglepődött itt a hóesésen :shock: :shock: mi is...ott egy pehely sincs. szerencsére hazaért rendben.

málnalevél, vettem két csomival de még nem vitt rá a lélek....

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Jo reggelt, szep napot!
Nekunk jobbat, szebbet.
Eleg carul kezdodik a nap. Ma megyunk le mi is Maglodra Kristoffal, igy jo koran keltunk, hogy a maradek cuccokat osszepakoljuk. Maglodon allitolag akkora a kupi es a felfordulas, hogy Feri szerint megszulok, ha meglatom.
De ez nem is lenne gond.
Ami nagyon nem jo: tegnap estere Kristof belazasodott. Nem is kicsit, 39,4 volt popsiban. Kapott lazcsillapitot, jol aludt, jol ebredt, jo kedvu, de most is lazas volt, igaz kevesbe. Ez most lement csillapitas nelkul. Szoval ma meg ugyeletre is mehetunk.
Jah, es hogy meg jobb legyen a helyzet: enis beteg vagyok. Faj a torkom, faj a fejem, folyik az orrom, rosszul erzem magam.
Nemtom mikor jelentkezek legkozelebb, lehet, hogy csak 1-2 nap mulva.
Addig is legyen jo mindenki, Nori pedig menjen szulni! :lol: :lol:
Vendég

Bea!

Biztos kell az ügyelet? Nem azért, csak itthon sok jóra ne számíts!
Luca nem reagált a lázcsillapítóra kb 9hónaposan. Csak az amidazophen kúp volt jó, az meg elfogyott. 39,7-nél jártunk és felhívtam az ügyeletet, hogy jöjjön ki, mert a gyógyszertárban nem adnak recept nélkül.
Közölte, hogy nem jön ki, sőt, ha be is megyünk felszámítja a díjat, mert nem indokolt az ő kihívásuk... És különben ilyen hülyeségek miatt minek hívogatom őket... Hát köszi!
Azóta sem hívtam őket. Ha valami sos kell receptre, inkább kikunyizom a gyógyszertárból. Gyerek cuccot többnyire adnak (szemcsepp, bárányhimlő elleni oltóanyag...stb)
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?