Új privát üzeneted érkezett!

Sarmon. orulok, hogy most azert jol sikerult a szules! a masik ketto utan megerdemeltel egy kevesbe fajdalmasat! :D

KépKép
KépKép
mush589

Amikor hazajöttünk...
Kép
ez elvileg újszülött harisnya,háát nem hiszem hogy szorítaná...
Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

nagyon cuki. milyen picike. szinte eltunik abban a kezeslabasban! :lol:
es a harisnya. nem semmi.
leesett a koldokcsont?

KépKép
KépKép
mush589

Sarmon! Örülök, hogy most nem kínoztak meg! Nagyon édi Irisz! És milyen picike! Gondolom ezek 56-os rucik!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sarmi: tündéri a kis Írisz. Ezek szerint már lehet vele jönni-menni :) Pont ma jutott eszembe, hogy mikor lehet majd kimozdulni a kis lurkóval :?

Kép

Kép
gabilany79

gabi. neked van meg keped kristofrol?

KépKép
KépKép
mush589

igen óriásiak még rá az 56osok! :lol:
Hát mi kimozdultunk,mert már egyrészt muszály is volt vásárolni,meg kimozdulni is nagyon jól esett,igaz a végén már úgy mentem mint eki besza..t! 8)

Mush van még csonkja de már nem sok tartja.
na és az utolsó pocakképem és a mai:
Kép Kép

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

hú még a cickóim is nagyobbak lettek... :shock: :lol:

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Sarmi!
Köszönjük a szüléstörténeted! De jó, hogy ilyen hamar beindult a tejed! Hogy csináltad? Nagyon édes Írisz abban a nagy overállban! :-D Sebed már meggyógyult, hogy ilyen vígan mászkálsz?

Gabi!
Cicisebesedéssel hogy állsz? Alakulnak a dolgok szoptatás terén?

Kép
Kép
lbernuska

szepen lement a pocid! biztosan a szoptatas is segit benne. a tejcsi beindito trukkre en is kivancsi lennek...

KépKép
KépKép
mush589

Sarmi: a kimozdulással én is így vagyok, apa felvetette, hogy holnap sétáljak el a boltba :)

Mush: van, csak rá kéne venni magam, hogy letöltsem a telefonról :oops: :) Meg apa fotózgatott, de szar az USB-je, a kártyaolvasó meg a cégnél van :(

Berni: lekopogom, javulgat a helyzet. Nem akarom elkiabálni, egész jól megszokta a bimbóvédős szopást (tudom, hogy ezt nem igazán szabadna, de ez van :oops:, a védőnéni és a gyerekorvos szerint nem gáz), plusz szopi után mindig fejek is egy kicsit (20-40-et, mikor hogy jön össze), és ha bizonytalan vagyok, hogy eleget evett-e, akkor odaadom neki.

Most pedig nekiállok a szüléstörténetnek én is végre. Ha kész, felrakom. Nem akarom rögtön ide írni, mert sanszos, hogy félbe kéne hagyni :)

Kép

Kép
gabilany79

Na, megszültem. Előre is bocsi, hogy kicsit hosszú lett és senkit nem akarok untatni, dehát az egész hosszú volt.

Vasárnap este bevágtam egy tál pattogatott kukit egy pohár vörösborral, és lefojtottam egy adag eperpudinggal, közben azon keseregtem, hogy korán kell kelni, mert utsó vérvétel lesz reggel.

Hajnal 3/4 2-kor arra ébredtem, hogy hirtelen folyik valami meleg. Szóltam apának, hozott konyharuhát, de azt el is áztattam. Nagyon megijedtem, hogy akkor most szülünk vagy mi, felhívtam a dokimat, épp ügyeletben volt a szülésznőmmel együtt. Percekig csak remegtem az ágyban, apa nyugtatgatott, aztán öltözés, a maradék cucc behajigálása a félig összerakott táskába, és irány a kórház.

A szülőszobán megvizsgált a dokim, közölte, hogy minden teljesen zárt, és mivel akkor nem is nagyon folyt semmi, lehet, hogy nem is magzatvíz volt, de maradjunk bent. Annyian szültek aznap éjjel, hogy reggel 7-ig leginkább csak az öltözőben üldögéltünk apával. Amúgy esküszöm, kb. 10 gyerek született (ebből duplán ikrek), míg ott voltam (a Jóbarátokból rögtön Rachel jutott eszembe). Délelőtt is megvizsgált a doki, és mondta, hogy gyanús, hogy ez magzatvíz, bekötötték a kézfejembe a kanült, megkaptam az első adag antibiot meg hüvelybe valami méhszáj lazítót. A doki mondta, hogy este jön vissza, ha addig semmi változás, akkor bekötik az oxitocint. Ja, és még annyit megtett, hogy hozatott nekem ebédet az osztályról, mert egyértelmű lett, hogy nem 2 perc múlva szülök.
A nap viszonylag nyugisan telt, a vajúdóban ücsörögtünk apával, közben hébe-hóba feltették az nst-t, ami azt mutatta, hogy a baba jól van, én meg nem fájok. Még arra is rávetemedtem, hogy tévézzek. Aludni persze nem nagyon tudtam. Közben a szülésznőm mondta, hogy éjjel sajnos ügyeletben lesz az osztályon, és már két napja is elkapták, hogy átlógott az egyik kismamájához (ilyenkor cserélnek a szülőszobán ügyelővel), de mindent el fog követni, hogy ott lehessen a szülésnél.

Este, mielőtt bekötötték az infúziót, megvolt a borotválás, beöntés. Doki megérkezett, megvizsgált, semmi változás, bár a méhszáj kicsit puhább lett. Akkor elmondta, hogy tudja, milyen macerás és fárasztó ez az egész, de nem akar császárt, ha nem muszáj, viszont a méhnyaknak és a méhszájnak ugye kellett volna még egy hónap, hogy megérjen (amúgy utólag megköszönt, hogy ilyen türelmes voltam). Átköltöztünk az egyik szülőszobába, oxitocint bekötötték 1/2 8-kor, jött az anesztes főorvos is, és ő is bekötött valami infúziót meg berakta a kanült (semmit nem éreztem), hogy mire jönnek a fájások már csak adagolni kelljen az EDA-t.

Dokim jött 10 – 1/2 11 körül (addig a szülésznő nézett rám párszor meg az EDA-s dokinő), megvizsgált, és mondta, hogy 1 ujjnyi a tágulás, viszont megtalálta, hogy a tetején repedt meg a burok, megvan a buroksapka, aztán elment tűért, hogy burkot repesszen. Én meg még mindig nem fájtam… Megrepesztette a burkot, és mondta, hogy egy óra múlva visszajön. Na, akkor már elkezdtem fájogatni. Éjfélkor jött, és még mindig 1 ujjnyi voltam. Na, akkor mindenki tutira felkészült, hogy reggeli lesz a baba. Megint mondta, hogy egy óra múlva jön. Az EDA-t ugye még nem kaphattam, mert ahhoz 2 ujjnyinak kéne lenni. Fájogattam ott diszkréten, hol apa, hol a saját kezem harapdálva, felkeltem, lefeküdtem, párszor majdnem kirántottam a kanült a kezemből, elfeküdtem az nst-t, mert csak magzatpózban volt jó. Aztán 1/2 1 körül éreztem egy furcsa kis zuttyanást odabent, és onnantól erősödtek fel igazán a fájások. Már csak az órát lestem, hogy mikor jön a doki meg a szülésznő, éreztem, hogy kakilnom kell. Mondtam apának, hogy szóljon az ügyeletes szülésznőnek. A szülésznő annyit mondott (ránézve az órára), hogy akkor biztos kakilnom kell…

1 óra előtt megjött a szülésznő meg a doki (apa addig erősködött, hogy az ügyeletes szülésznő hívta őket), doki megvizsgált, és soha nem fogom elfelejteni az arcát, ahogy ránézett a szülésznőre és közölte, hogy 4 ujjnyi (!!!!) vagyok, akkor most szülünk. Később mondta is, hogy nem igazán látott még ilyet, és fogalma sincs, hogy voltam képes ilyen előzményekkel alig 1 óra alatt 3 ujjnyit tágulni.
Szóltak az EDA-s néninek, újszülöttorvosnak, csecsemős nővérnek, közben átalakították a szülőágyat, doki meg mondta apának, hogy hozhatja a fotóapparátot. Megkaptam az EDA-t, és csak annyit akarok hozzátenni, hogy így utólag baromira tudom értékelni, mert a kitolásból az első kettő EDA nélkül ment, a maradék kb. 3 meg azzal. És basszus, nem igaz, hogy nem érzi az ember. Dehogynem, csak nem fáj úgy. Jó, persze, szét akarsz szakadni, de ég és föld a kettő. És az is tök jó volt, hogy oda tudtam figyelni arra, mit mond a doki, mit hogy csináljak. Úgyhogy kb. 5 kitolásból gátmetszéssel meglett Kristóf. Felsírt, odarakták a hasamra, ettől elhallgatott. Hihetetlen érzés volt a kis kobold összekucorodva a mellemen.

Sajna belül is varrni kellett kicsit a méhszájat is meg a hüvelyt is a túl gyors tágulás miatt, de a varrásokból semmit nem éreztem, mert kaptam közben is az EDA-t a külsőknél meg Lidokaint. Mire hazajöttünk a kórházból már szinte semmit nem éreztem egyik sebből sem, és most már alig vérzek, elég a sima normál betét.

Hát, ennyi lenne, most megyek fürdetni :)

Kép

Kép
gabilany79

gabi. koszonjuk a szulestorteneted! elhiszem, hogy hihetetlen erzes volt, amikor odatettek a hasadra.
ilyesmi szulessel en is kibekulnek.

KépKép
KépKép
mush589

Gabi! Örülök, hogy a fájások beindulásától ilyen gyorsan sikerült megszülnöd Kristófot. Nagyon ügyi voltál.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sarmon, Gabi: nagyon szép szüléstörténetek.

Gabi: a tied tényleg elég hosszúra sikerült, de ahogy kivettem az igazi fájdalmak viszonylag rövidebb ideig tartottak.

Lányok,akik még hátravagyunk: remélem nem nekünk jut a neheze, idáig mindenki elég könnyen szült.
csurimuri

Csajok!
Annyira fáj a szeméremcsontom (úgy hívják?), hogykomolyan sírni tudnék! Minden lépésnél, mozgásnál, olyan, mintha szét akarná a fejével nyomni! van6vlt ilyen valakinek???? normális ez?? :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes :nyugi nekem is úgy fáj, alig birok menni főleg reggel,vagy ha pihenek és újra elindulok

KépKép

Kép
orsimorsi

holnap jön a védőnő, úgy rendet raktunk, meg kitakarítottunk mintha az angol királynő jönne hozzánk.
a kádat is kisikáltam, most már szülni is mehetek, a hazajövős cuccot is összepakoltam
megyek mert kezdődik a vészhelyzet

KépKép

Kép
orsimorsi

mági, Gaby:
Köszike a szüléstörténetet!

Mági: Igazán rád fért az előzményeket ismerve egy könnyebb szülés.
És nagyon édes Írisz ! nekem a harisnyás kép nagyon tetszik! :D

Mági: Nekem minden estére vagy ha sokat mászkálok már du.ra megfájdul hogy mozdulni sem tudok.
Vendég

Még képek:

Kép Kép Kép Kép

Kép
zölddisznó

Szép estét mindenkinek!

Nagyon szépek a szüléstörténetek!

Mi jól vagyunk, holnap mennek haza szüleim, tök jó volt hogy itt voltak. Ma este 6-kor meg nagy volt nálunk az ijedelem, vmi folyt és amikor megnéztem színtelen szagtalan volt és folyt.. Hát meg is ijedtem, gyorsan kérdeztem anyumtól, hogy akkor ez most magzatvíz? De aztán meg püff abba maradt és nem jött több. Összesen kb. egy fél tenyérnyi vagy annyi sem ami jött és igazából színtelen folyás is lehetett. Elég nehéz megállapítani. Annyiban maradtunk itt, hogy ha még jön felhívom a szülésznőt. De nem jött. Szóval még mindig nem szülünk. :D

Ma mentünk volna étterembe de emiatt a dolog miatt nem mentünk inkább rendeltünk haza pizzát, az is fincsi volt. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Zöldi: Csodaszép baba!!!

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Zöldi - nagyon édes a kis álomszuszi!

Sarmi, Gabi - köszi a történeteket, nagyon megható volt mindkettőtöké!

Kép
trombibébi

Zöldi! Hanna tündéri! Ilyen nyuszifarkas rugink nekünk is van csak zöldben!
Te hogy vagy? Várjuk ám a te történetedet is!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Cupp!

Az én történetem még érlelődik, jó hosszú lesz, csak még nincs kedvem-időm-energiám leírni. Inkább képekkel árasztalak el benneteket ;) :)
...no megyek, mert ébredezik Kismacskám...aki ma nyuszi volt.

Kép
zölddisznó

hello.

zoldi.annyira tundi bundi Hanna. es az a rugi, nagggyon tetszik.
nyugodtan arassz el minket kepekkel! :wink: szerintem senki sem banja es szivesen gyonyorkodik a Kismacskadban! :lol: :lol: :lol:

lanyok nekem most estere ugy bedagadt mind a ket labfejem meg bokam, hogy meg faj is! majd szet reped a bor. es en csak jovo heten megyek vedonohoz! szerintetek ugorjak el holnap a haziorvoshoz egy vernyomas es feherje tesztelesre?

KépKép
KépKép
mush589

Sziasztok!

Szép jó reggelt :? mindenkinek!

Gabi, Sarmi kösz a szüléstörténeteket!
Olyan jó olvasni. :lol:

Zöldi:
annyira aranyos a lányod, nyugodtan tegyél képeket, amennyit csak birsz.Hisz csak gyönyörködni lehet benne!!! És a többiek is TeGYETEK KÉPEKET!!! :wink:

Velem nem tudom mi volt elmult éjjel....Rendszeres fájásaim voltak 5 percenként és volt amelyik eltartott 1percnél többet is. Amikor láttam, hoy egy óra mulva sem szűnik, gondoltam beülök egy kád vizbe lássuk mi lesz...Ott is keményedtem rendesen. Kb. 1 órát ültem ott. Utána kiszálltam, még mindig jöttek a kontrakciók...Lefeküdtem az ágyba,hogy mérjem és elaludtam.... :shock: reggel 8-kor ébredtem meg, semmi fájás....Délután ugyanez a mese...Aludtam mostanáig, most meg semmi fájás. Amikor jönnek a kontrakciók a hasam felpuposodik és ugy köldöktájékán lesz két nagy púp, mintha a feneke és a feje domborodna ki.... Nem tudom mi lehet???Befordulva nincs az biztos...Vajon nem tud befordulni, kinlódik szegénykém és azért produkálom ezeket a fájásokat. Jaj és van amikor annyira fáj lent az alhasam, hogy köpni-nyelni nem tudok és eltart 3-4 percet is.... Szóval ennyit aról, hogy 3. szülés és már tapasztalt anyuka vagyok! :wink: :lol:

Kép
Kép
Kép
f.marti

Sziasztok!

Bocsánat, hogy csak most adok életjelet magunkról, csak történt egy baleset is velem még este és már nem volt energiám még írni.

Sarmi, Gabi olyan jó, hogy megosztottátok a szüléstörténetet. Jó volt olvasni és mind ketten, sőt úgy írnám mindenki, akinek már megvan a babája nagyon büszke lehet rá, mert csodaszépek. Ákos baba is nagyon tündéri. Na szóval minden bébi nagyon tünemény.

Rólunk:

Tegnap NST-n Gergő nem akart mocorogni, többszöri noszogatásra (feküdjön így anyuka..., mocorgatták a hasam...)sem. Így péntekre elő is lettem jegyezve újabb NST-re és a dokim még meg is UH-ot.
Nézett flowmetriát, méricskélt, megnézte a magzatvíz mennyiségét, megint megnéztük, hogy igen! még mindig FIÚ.
Minden rendben volt. Valószínű csak "pillanatnyi" lustaság volt Gergőnél. De szigorúan a lelkemre lett kötve, hogy számoljam a mozgásokat és ha napi 10 alá csökkenne, azonnal telefonáljak.
Végül aztán napközben beindult a gyermekem és minden órában mocorgott egy kicsit.
Menni már nehezen tudok. Rövid távokat tudok megtenni, mert nagyon feszül már csipőtájékon a csontom. És tegnapi újdonság, hogy mindkét oldalon alhason elkezdet szúrni, fájni??? Nem is tudom minek nevezzem. Először vakbélre gondoltam, de csak kifejezetten a bal oldalra öszpontosultak a szúrások. Aztán elkezdtem gondolkodni, hogy vannak nekem petefészkeim ám. Lehet, hogy ezeket nyomja Gergő!
Éjjel már iszonyatosan fáj. Szinte úgy jöttek mint a fájások, csak az volt a fura, hogy ügye nem ott lent éreztem, hanem balra arrébb és fentebb. Szóval elég érdekes volt, de a fájdalmak felértek a szülési fájdalmakkal. Aztán helyezkedett egy jót Gergő és megszűntek.
Az esti balesetet pedig egy eső által áztatott úttesten való "spárgázással" merítettem ki. Egy pocsolyát akartam átlépni (inkább léptem volna bele) és kicsúszott a lábam és csak csúszott és csúszott és végül egy szinte spárgapózban találtam magam a földön. Nagyon lassan estem és a fenekemre, meg a combomra. Nem lett semmi különösebb bajom, csak meghúzódott a lábam, rögtön combhajlatban. Így még nehezebben tudok menni mostmár.
Sokkal jobban aggasztott, hogy csupa víz lett a nadrágom, mert rettenetesen utálom, ha valami ruhadarab vizes lesz rajtam. Ez az egyetlen fóbiám.
Na szóval ezek vannak nálunk.
Itthon vagyok, és egybe.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Jó reggelt Csajok!

Senki nem szült meg az éjjel???

Gabi!
Ha nektek bimbóvédővel megy a szoptatás, akkor csináljátok úgy. Szerintem az a lényeg, hogy menjen, legyen sikerélményenetek. Aztán majd alakul a helyzet.

Szüléstörténetet köszönjük, nagyon ügyes voltál! Irigylésre méltó, hogy ilyen pikk-pakk tágultál!!!

Mágnes!
Nekem a szeméremcsontom csak az ágyban fáj, akkor is csak az átforduláskor.

Zöldi!
Hanna valami gyönyörűséges!!! Tegyél fel annyi képet, amennyit csak bírsz!

Mush!
Ha lábdagadásod reggelig nem múlik, én tuti elmennék dokihoz a helyedben, fő a biztonság.

Márti!
Nem semmi dolgokat produkálsz! Én első babámat várom, fogggggggalmam nincs mi lehet ez... Dokid mikor lát legközelebb? Esetleg egy telefon neki?

Gabidani!
Örülök, hogy Gergő meggondolta magát és nem hozza rád a frászt a mozgás hiánnyal! Amúgy meg, hogy pont az NST alatt nem mozog, hát istenem... előfordul! Ez a spárga viszont!!! Tessék jobban vigyázni!!! :evil:

Kép
Kép
lbernuska

Mush! Szerintem is menjél el a háziorvoshoz. Inkább legyen egy fölösleges köröd, minthogy baj legyen és nem mész!

f.marti! A dokidat kérdezd meg erről mindenképp!

gabrielldaniell! Szerencse, hogy nem lett bajotok! Ilyen vacak időben jobb, ha már nem is mászkálsz egyedül! Vigyázz magatokra!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Mágnes, nekem is nagyon fáj éjszakánként a szeméremcsontom. Ma éjjel konkértan annyira fájt a medencém, hogy ahogy kisugárzott a lábaimba azokat se tudtam mozgatni. Reggel ez kergetett ki az ágyból, ugyanis ha sétálok, akkor kicsit jobb lesz.

Zöldi: Hanna nagyon aranyos, és te hogy birod? Mennyit alszik?

Gabi: Én ezért utálom az NST vizsgálatokat, mindig ez az alvás probléma. Állandóan a hülye duma, hogy ébresszem fel, bakker nem akarom felébreszteni. Ráadásul múltkor délutáni időpontot próbáltam kérni, mert tudom, hogy délig alvás van, na azt meg nem lehetett.

manna
mannababoca

Sziasztok lányok!

olyan nehezemre esik irni mostanaban... nem tudom mieert van ez, de olvasni olvaslak benneteket lelkesen!

Sármi, Gabi! NAgyon jó volt olvasni a szüléstörténetet! Már nem tudom ki írta, de csatlakozom, hogy remélem, nekünk azért nem a neheze marad! Sármi, tök szépen lement a pocid!

Zöldi! Tündéri a kislányod! És nagyon jó ha küldesz képeket! A kisasszony jól van tartva! :)

Gabidani! Vigyázz magadra!

Nálunk sajna megint beköszöntött az influenza, vagy legalább s valami gyorslefolyású, lázzal járó vírus. Azt hittem az utsó pár napomat már kibírjuk, de tegnap hívtak az oviból, hogy a gyerkőcömnek 38.5 a láza. Apa is fájlalja a torkát. Még jó hogy a nagyi itt van nálunk, így anya igyekszik hermetikusan elzáródni... bár nem tartom túl esélyesnek, hogy megúszom, pláne, hogy az előzőből három hete nem sikerül rendbejönnöm...

én valahogy most határozottabban jobban vagyok. Persze az itt-fáj-ott-fáj nem múlt el, de valahogy most úgy érzem, nem szülök még. Pedig már csak egy hét a kiírás szerint!

Mági! Üdv a fájós klubban! Asszem nekem is kb. olyankor kezdett lritikussá válni. HA éjjel úgy alszol, hogy a lábaidat megpróbálod olyan szülős pozícióban tartani (szétterpeszted), akkor kevésbé fáj... legalább is egy fél napig...

Mush! Szerintem menj vérnyomit nézetni!

Márti! Lehet, hogy meg akar fordulni a babó, de az is lehet, hogy szakaszokban tágulsz nem? Egyébként nekem is harántfekvésű volt a babám, aggódtak is miatta rendesen, és múlt héten kellett visszamennem, hogy megnézzék. Én mondta, hogy tuti nem fordult meg, és előtte nekem ugyanilyen fájásaim voltak. A doki is ránézett a hasamra és azt mondta, hogy nem fordult meg. Aztán megvizsgált és úgy megörült, azt mondta, lenn van a feje... szóval a helyén. Azóta sem tudom elklpzelni, milyen pózban lehet a hasamban, mert a két púp két oldalt van :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers\

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
bkatalin

Jó reggelt!
Zöldi:
édes Hanna, minde fajta pózba,nálunk nem nyuszis a rugi hanem béka, mert, hogy Rékabéka:)))

mush: nekem reggelre szokott bedagadni annyira alábfejem, hogy azt hiszem szét fog repedni rajta a bőr.de egyenlőre a pisim negatív
A vérnyomásomat mérem, hát 130/88 és 128/94 között mozog,de azt mondta a dokim, hogy ne legyen tartósan 90 fölött a diastolés értékem,már attól felmegy szerintem, ha arra gondolok mérés közben, hogy csak ne legyen sok....

elég érdekesek lettek a napjaim, általában éjfél felé fekszünk le,4-korfelkelés pisilni,ezzel nincs is semmi baj,mert eddig mindig vissza aludtam.
Mostanába nem megy, ott forgolódom már amennyire lehet forgolódni. :)
Inkább felkelek, rendet rakok, elkészítem páromnak az utravalóját, és olyankor amikor ő kel 1/2 7-kor visszafekszem és alszom 9-10-ig.
meg hajnalba azon gondolkodtam, hogy nekiálljak-e csempét mosni vagy se, de elvetettem végül, nem akartam hangoskodni.
Tegnap véglegesen rendet raktunk a gyerekszobába, összekészítettem mindent, hogy mit kell majd kimosni amíg én bent vagyok(amolyan babonából az ágyneműt nem mostam még ki),a hazajövős rucikat is bepakoltam.
Szóval hajnalba amíg filoztam a csempe mosáson, beültem a kis fotelba amibe majd szoptatni szeretnék, és úgy megnyugodtam, hogy rendben van minden, olyan jó érzés volt.

KépKép

Kép
orsimorsi

Sarmi: köszi a szüléstörténetet. Nem semmi, hogy lement a hasad. Most úgy nézel ki mint aki egy kicsit bekajált, nem úgy mint aki egy hete szült! :lol: :lol:

Gabilány: neked is köszi a szüléstörténetet. Nem baj hogy hosszú volt, ezekből lehet "tanulni"! :lol: :lol:

Zöldi: felőlem ezer képet is feltehetsz Hannáról, olyan gyönyörű!!!

gabidani: te meg vigyázz magadra!!! Nem most kell maximális pontszámot elérni tornából! :lol: :lol: Örülök, hogy Dani megindult. Az én kisfiam is lassúbb, de tegnap az NST előtt elfogyasztott csoki megint segített. Apu szokott vinni, és már nevet, hogy mikor beszállok a kocsiba előkapom a csokim!!!

Mush: én is mennék dokihoz! Inkább feleslegesen, mint hogy valami gáz legyen. Nekem bevált a csalántea!

Márti: biztos próbál a kiscsajszi megfordulni és ezért produkál ilyeneket!!!

Bkati: jobbulást a családnak!

Orsimorsi: én is így szoktam magam nyugtatni. Beülök a gyerekszobában lévő hintaszékbe, körülnézek, és akkor megnyugszom, hogy talán megvan minden!! Szerintem is ez tök jó érzés! Csak már jöhetne a gyerkőc.

Nálunk változatlan a helyzet. Estefelé fájdogáltam egy kicsit, meg a gyerkőc is nagyon feszített, de semmi. Már nagyon-nagyon türelmetlen vagyok!!!! :evil:
Vendég

Bkati!
Jobbulást a családodnak és igyekezz nem elkapni tőlük!!!

Orsimorsi!
Bakkkker, a hajnali csempemosás gondolata nem semmi... :-D

Mush!
Hogy vagy? Elmentél dokihoz?

Bocika!
Nálunk is hasonló a helyzet: kicsi fájdogálás, ma majd szétmennek a csontjaim, Zsófi feszeng egész nap, hol a bordáimnál, hol a medencecsontomnál, hol a húgyhólyagomnál... de egyébként semmi. Minden nap elmondom neki, hogy már nagyon várjuk itt kint. És már én is türelmetlen vagyok.

Ma este megyünk CTG-re. Nagggyon kíváncsi vagyok a fejleményekre (ha vannak egyátalán...) :-D

Kép
Kép
lbernuska

harivera: ugyanilyen kádunk van, mint nektek,Balázs ragaszkodott, mert számára ez a fajta kád ad biztonság érzetet, hogy nehogy lecsússzon a kezéből majd.

KépKép

Kép
orsimorsi

Vera: Iza is nagyon édibédi!!! :lol: :lol:

Ibernuska: én tegnap NST-n produkáltam egy-két fájást (amit nem is éreztem), de nem volt rendszeres, így ezek jóslók. Ja és a kiskrapek is jól reagált rá, mert mikor fájtam neki felment a pulzusa! Állítólag ez azt jelenti, hogy köszönöm jól vagyok!!! :lol: :lol: De nagyon-nagyon szeretnék már szülni!!!!!
Vendég

Sziasztok!
Megjöttem dokitól, teljesen zárt vagyok :lol: Azt mondta, szerinte a héten nem lesz semmi,hétfőn találkozunk. A végén még kihúzom a 40. hétig :)
Azért a belgyógyászaton nem volt semmi! 25 percet álltam sorban a betegfelvételnél, azt hittem leszakad a derekam... Ráadásul, mikor beálltam a sor végére, egy kiscsaj odajött, hogy ő nem is tudta, hogy erre van a sor vége, és beállt elém! :twisted:
metron senki sem adta át, egy fiatal csaj szólt a felénél, hogy szerinte oda még be tudom préselni magam...köszi!

Csajszik tüneményesek!!! Jöhetne több kép :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

hú találtam egy nagyon egyszerű sütireceptet:
az a neve,hogy Kossuth kocka.
előre is elnézést aki nem ehet ilyet.
20dkg margarin
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
5 db tojás
10 dkg mandula(vágott)

A puha (szobameleg) margarint nagy tálban habosra keverjük, majd a porcukorral tovább habosítjuk. Először a
durvára tört (vágott) mandulát, azután a tojások sárgáját végül a lisztet adjuk hozzá. A tojásfehérjéből kemény
habot verünk, óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk. Egy tepsit margarinnal kikenünk,
belisztezünk, a mandulás masszát egyenletesen rásimítjuk. A tetejét fölszeletelt mandulával díszítjük, majd
előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük. Ha
kihőlt, kockákra vágjuk, és porcukorral behintve kínáljuk

fincsinek hangzik,most sül a sütőben:)

KépKép

Kép
orsimorsi

Sziaszok!
Hát nálunk még semmi jele, hogy készülődne Panka kifelé, csudajól elvan odabenn...
Ez a szeméremcsont/combtő fájdalom nekem már nagyon régóta van, de nem egyforma intenzitással, vsz összefüggésben van azzal, hogy mennyit jövök megyek. Pl most a héten szinte egyáltalán nincs, amit annak tudok be, hogy kicsit pihenősebbre vettem...

Vera - iza nagyon cuki - látom a vizet még nem kedvelte meg ;)

Mági - én pont ezért gondolkodom, hogy autóval menjek ma du a klinikára - bár azt hiszem, maradok a bkv-nél, mert nekem meg az autózás kicsit stresszes a városban

CTG - mióta az első alkalommal végig aludt, és emiatt elküldtek flowmetriára, amire 2 órát kellett várnom még pluszba, na azóta én is csokival érkezem...

Kép
trombibébi

Más:

nem tudtok olyan karácsonyi sütireceptet a mézeskalácson kívül
amit most kell megcsinálni és karácsonyra puhul csak meg?
Meg addig eláll?
gondoltam, hogy ha jönnek babalátógatóba rokonok, legalább vmivel meg tudjam kínálni őket, a ropin, meg a kekszen kívül.

KépKép

Kép
orsimorsi

Orsi: a receptes topikunkban van egy jó kis recept Sarmitól, az a linzeres virág formás. Na annak kell egy-két nap mire megpuhul és fémdobozban sokáig eláll. Csinálhatod másmilyen alakúra (csillag, fa..) is és kész a karácsonyi süti!
Vendég

JÓ REGGELT!! Most keltem, este fél 9 től aludtam mostanig 2 pisiszünettel. Olyan jó volt 8)

Sarmon, Gabi, köszi, h leirtátok a történeteket, én is ilyen könnyen szeretnék átesni rajta. Úúúúúgy várom...

Irisz nagyon aranyos, olyan picike, szinte elvesz a ruhájában :wink: És egész jól lement a pocid is

Mági: most, hogy felkeltem, még nem, de az este nekem is nagyon fájt, egészen éleseket nyilallott, nem igazán tudom, h mit jelent, nem volt még ilyenem...De elég hamar elmult

Zöldi: Hanna is nagyon aranyos, tetszik a hasonfekvős kép

Aida: drukkok neked is, igaz, még egy kicsikét korai lenne. Tényleg, ha éppen vécézéskor, vagy tusoláskor jönne a magzatviz, akkor hogy ismerném fel? Főleg, ha fájdalommal sem jár?????

Vera: Iza is nagyon édes, látom nem rajong a fürdetésért...

Kép
galzsuzsa

köszi, megnézem,
találtam a neten bajor kalácsot, azt most kell megcsinálni és karácsonyig pihentetni.
megcsinálom mind2:)

KépKép

Kép
orsimorsi

Elsétáltam a boltba. olyan fura "nem pingvinben" menni! Majdnem eltaknyoltam :lol: És jól el is fáradtam, pedig csak párszáz méter.

És a lényeg, a képek:
Kép Kép
Kép Kép

A második képen anya smink nélkül nyomhatná a Drakulát, de Kiskobold arcán az az öröm-bódottág mindent megér...

Kép

Kép
gabilany79

Gabi: Kristóf imádnivaló Kiskobold. Nekemiskellnekemiskell!

Kép
galzsuzsa

Gabilány: tünemény Kristófkobold!!! :lol: :lol: :lol:

Orsi: húú bocsi, most nézem nem ott volt. Azt hiszem ide tette fel valahová régebben, de én elmentettem így be tudom ide rakni.

30 dkg liszt,20 dkg margarin,5 dkg cukor,1 csomag vaniliás cukor,1 tojássárgája,1/2 teáskanás sütőpor,lekvár,porcukor.

"A lisztet a vajjal,cukorral,van.cukorral,tojássárgájával,sütőporral összegyúrjuk,kinyújtjuk vékonyra.Csinálunk pogácsaszaggatóval egy teli karikát,virágformával meg középen egy lukas karikát,rövid ideig sütjük,hogy omlós maradjon,kivajazott tepsiben.Mikor kihűl,sütésálló lekvárral összeragasztgatjuk,és megszórjuk porcukorral.Másnap a legjobb,mikor kicsit megszikkad és omlós lesz.
Kapni ilyen készen a boltokban,de feleárból nagyon sok kijön ha házilag készítem."

Sarmi: remélem nem gáz, hogy közzéteszem a receptedet!

Ja és nekem így sikerült! Azóta már párszor csináltam, és dupla adagot!

Kép
Vendég

Orsi: ez a Kossuth kocka nagyon jónak tűnik, majd muti meg, milyen lett, lehet, ha én is kipróbálom :wink:

Kép
galzsuzsa

Húúú... folyamatosan görcsöl a pocim, meg Zsófi is tuszkolja magát lefelé... Nem gondoltam, hogy egyszer még hasgörcsnek ennyire fogok örülni! :-D

Vera!
Iza nagyon hasonlít rád! Tünemény a kiscsaj! Bár látom a fürdetés még nem a hobbija. :-D

Gabi!
Na, engem tuti nem fognak engedni szülés utáni 8. napon mászkálni. Itt fog őrt állni egy hadsereg, hogy kíméljem magam... :evil: Apát kiokította apósom, hogy az első 2 hétben szigorúan feküdni és pihenni kell. Jó, hogy a két pasi megszakérti a kérdést. :-D Én meg majd meg fogok őrülni a bezártságtól és tök le fogok épülni a sok fekvéstől. :-D

Kristóf gyönyörű kisbaba!!! És az anyukája is szép! De hogy minden topikos baba nagy lobonccal születik... :-D

Sina!
Te hol jársz???

Kép
Kép
lbernuska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?