Új privát üzeneted érkezett!

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára editmk 2010.01.29 22:48-kor.

Kép

Kép
editmk

Antiszoc az én is vagyok :) Anyukám nagyon követelőző a kommunikációban - simán igényli, hogy napi többször felhívjam, amit meg én néha annyira nem :oops: Viszont odáig eljutott, hogy nem hívogat, viszont panaszkodik legközelebb, hogy 'egész este nem hívtál, mi baj van?' Hát csak annyi, hogy nem volt kedvem beszélni, meg nem volt mit mondanom. Meséltem, hogy milyen szar estém volt, erre, hogy miért nem hívtam fel. Mert egyrészt este 10 óra volt, másrészt meg minek hívjam, hogy vele is veszekedjek, mert hisztis vagyok?... Na ebből lett egy érdekes beszélgetésünk ma délelőtt :) Szóval, Nóri és más antiszocok - nem vagytok egyedül.

Zsizell, én is nagyon le akarok már fogyni - abba ringatom magam, hogy nem is kell a fogyókúra, hanem majd lemegy magától a szoptatással - ilyen kis pozitív vagyok a szülés utáni dolgokkal kapcsolatban:) Talán pont Te írtam, de én is úgy vagyok vele, hogy a szülés a nagy mumus, és az utána jövő dolgokra nem is gondolok :)

Viki, nem tudtam, hogy te is békás! :roll:

boruska

Huhh, csajok!
Sokat írtatok ma!
Én trécseltem meg babáztam a szomszédban. :)
És én is antiszoci vagyok, már rájöttem. Halálra idegelnek a hülye kérdések. Ma a szomszédban ezt kaptam: "na, már csak te maradtál..." Hát köszi! :?
Letojom...
Ma vettem sütésálló lekvárt a coopban, holnap buktát sütünk a szomszéd csajszival. Nugátosat meg lekvárosat. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Pammut! Üdv újra itt köztünk! Nem lehetett könnyű a 17 nap a kórházban!

Eszter! Na végre! Azért hiányoztál ám nekünk...

Szopi alatti fogyókúra? Eszembe sincs. Most nézegettem magam, hogy amit eszek, azt mind a gyerek szipkázza el tőlem. :? Pedig aszittem végre én is hízok már egy kicsit mondjuk combra meg fenékre, hát nem nagyon látszik ott semmi plusz... :? Alapból is gebe vagyok és a terhesség sem akar lendíteni ezen dolgon, így már csak a szopi alatti hízásban reménykedhetem. Azért nyugi, az sem akarom túlzásba vinni. :wink:

Most nem fogok tudni mindenkihez hozzászólni, mert várom a párom, megyünk haza. Ma is voltam ctg-n, semmi extra, hogy esetleg szülnénk. A doki nem akart megpiszkálni, jó lett a vérképem is (hurrá nem kell szednem a vasat! egyébként pont most fogyott el) és a kenetem is.

Vicky! Mi is hasonló cipőben járunk, mint Ti az anyakönyvi kivonattal. Én rákérdeztem ma a kórházban és nem tudtak róla semmit. :evil: :twisted: :twisted: Írok privit!

Kép
Kép
molmar

Sziasztok

Na megjöttem dokkertől...
Kitti 3-3,2kg körül van, buksija 99.1mm, a lába változatlanul rövidebb a kelleténél, de nem baj...
Ugyan fejvégű, de még föntebb van, mint a múltkor volt, úgyhogy még tuti nem szülök... úgy tűnik kivárja az idejét. Méhszájam még mindig 1000-es, nem nyílik, bár lelkesen iszom én is a málnalevél teát... hátha...

Szerdán CTG, aztán 8-án kell mennem legközelebb CTG-re és dokihoz is... kíváncsi vagyok, hogy meddig bírja odabent.

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok az alvással, de én az éjjel már ülve aludtam, mert máshogy nem ment... így meg reggel fél óráig szédelegtem, mire rendbejöttem... hát nem lesz egyszerű ez az utolsó időszak...

Barbi

KépKép
hbarbi80

Nekem egyszerűen nem adták ki az újabb házasságit, mert ugye minek. Hát majd addig verem az asztalt, amíg megcsinálják a születésit a 3éves cuccra is.

Hétfőn szépen beviszem a válási papírokat a bíróságra. Csak az érkeztetési pecsét kell rá és vihetjük a bankba. Kapják be! Csak azt nem értem, hogy nem gyanús ezeknek, hogy pont az igénylés után adjuk be a válást. Még jó, hogy addig nem születik másik gyerekünk (talán) mert elég furán venné ki magát, hogy a házasságból született x, megy y gyerek. 2010. február 2-án. Válást meg beadjuk 3-án. Mi van, ez is lány lett, az a baj???? :shock: :lol:
Vendég

Reni: párod biztos be van tojva a rá váró apaszereptől és (mint a férfiak általában) nehezen kezeli. Fel a fejjel, majd jobb lesz! Kép

Kakti: a blogon nagyon jó lett a két új vonalzó! Sokkal jobban illik a hátteredhez.

Tettem fel pocakfotót. Szemből semmi különbség a 32. hetihez képest, de oldalról is inkább csak azt látom, hogy csúcsosodik a köldököm. :roll:
zuzmooo

Nóri:
[quote]M írta:i van, ez is lány lett, az a baj????

:lol: :lol: :lol:
zuzmooo

Vicky: használjátok minden szopi előtt az Infacolt, mert nem azonnali a hatás. Kell hozzá egy két nap is! Szal lehet, hogy ma még hosszú éjszaka elé néztek!

Ordítás: hm, nekem mindenhol azt mondták, hogy laza torok, laza ajkak és így elvileg laza lesz lenn méhszáj, a gát minden. Záróizmok törvénye. Na, erre nagyon figyeltem. És az lett a vége, hogy az egyik tolófájásnál annyira laza volt a torkom, hogy ááááh nem tudom szóban elmondani, hogy egyszerűen a nyomástól felül távozott az extra energia, a torkon át. Megrezegtette a hangszálakat. Olyan mély, hörgő, állati volt az üvöltés, uh, el se hiszem, hogy én adtam ki! De annak ellenére, hogy azt mondják, hogy ott szökik ki az erő (ami tény) és így nem marad a tényleges munkára, nem volt kontrollálható. Mint egy szelep, a kuktán, ami a feles erőt kiengedi. Na, talán ez a legjobb hasonlat. Emlékeim szerint ez volt az egyetlen kiáltás, a többi inkább nyüszögés, no meg – Haza akarok menni! – felkiáltások.

Ezek a szülünk, nem szülünk kérdések engem is őrületbe kergettek. De a legjobb az volt, hogy a barátnőm leb*szott, mert nem írtam neki a kórházból sms-t, hogy megszületett Bulcsú. Itthon voltunk már, amikor hívott, hogy mikor szülök. Mert ő a kórházból írt mindenkinek sms-t. Én meg totál magamba fordultam, és még a csörgő telefonokat se vettem fel a kórházban. Itthonról írtam sms-eket, emaileket. De ki van akadva, hogy én nem voltam erre képes. Piszok jó!

Reni: aggódik érted! És akármennyire is magunkkal vagyunk elfoglalva, azért a fiúknak se egyszerű. Ők is félnek: a szüléstől, az apaságtól, féltenek minket. És persze őket senki se érti meg, nekünk szabad hisztizni, nyavalyogni, de nekik nem. Azért a higgadt támasz szerepét is nehéz lehet eljátszani.

zarja

Köszi, Zsuzsa!
Nekem is bántotta a szemem, ezért cseréltem le.

B+, Nóri, ez a válás-ügy nagyon undorító. Mármint hogy ezt csak így lehet elintézni... Ehh... Rohadt bürokrácia...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Mondtam én is a Baloghnak, ha becsajozott és így akar lekoptatni, akkor megetetem a disznókkal. :lol: :lol:
Először aláíratja, hogy különvagyona a ház, majd, hogy gyorsabb legyen az ügyintézés, aláíratja a válást is. :lol:
Oszt lelép valami 20éves szőke macával. Tényleg, a kocsim is az ő nevén van! :lol: :lol: Akkor viszi azt is! :lol:
Vendég

Eszter: ezen én is csodálkoztam, hogy jógán most azt "tanuljuk" hogy minél hangosabb sóhajjal engedjük ki a levegőt. Én asszem örülni fogok, ha nem felejtek majd el levegőt venni... :lol:
A bátyámékra egy nem is túl közeli rokon azért haragudott meg (sőt még most, 3 év múlva is emlegeti) hogy az ikrek születéséről nem értesítették és "véletlenül" tudta meg a bátyám legjobb barátjától, mert találkoztak a Tecsóban. :shock:
Olyan durva, hogy az emberek csak magukra gondolnak! Eszükbe se jut, hogy nekünk fenekestül felfordul az életünk és nem csak olyan mint mondjuk letenni egy vizsgát (Megcsináltad. Túl vagy rajta. Kész.)
zuzmooo

nóri: Próbáld meg tényleg minden sz.rral felhívni. "Kicsit fáj a hasam." "Szorulásom van." stb. Majd csak észre veszik magukat.

molmar: A kórházban nekünk sem mondott a védőnő semmit erről. Válaszoltam neked.

zarja: Most adtuk neki, egy kis ideig tekergett, de most nyugiban van a hordozóban. Ebben nem fáj annyira a pocija ezek szerint. Én is írogattam a kórházból sms-t és telefonálgattam is. Még a mellettem lévő kiscsaj le is tolt, hogy a hosszú telefonok miatt nem tud pihenni. Hát én inkább úgy voltam vele, hogy jó volt elújságolni a dolgokat. Egyedül a barátnőmet nem hívtam és már írt egy sms-t, mert akkor persze szóltam, mikor szülni mentünk. Csak akkor nem, mikor már meg is lett a baba. És szegény azt hitte hogy baj van. Én meg úgy emlékeztem, hogy beszéltünk. Teljesen kiesett az az első óra, mármint hogy kinek mit mondtam. De szerintem ezt ki hogy szeretné.

zuzmoo: Amikor még nincs tolófájás, akkor az a gyertyaelfújásos légzés nagyon jó, csak egy bizonyos fájdalom szint után kontrollálhatatlan A kitolásnál meg kell tényleg próbálni nem elfelejteni levegőt venni. Ha meg mégsem nyomhatsz valami miatt, akkor a pici levegővel lihegés jött be, bár ez baromi nehéz.
vicky79
Budapest III. kerület

Nóri! Ez nagyon durva, de sajnos ez van. Azt kell csinálni amit mondanak mert másképp nincs pénz. Tudod én ügyvédi irodában dolgoztam és sok ilyet és ehhez hasonlót láttam.

A családi drámában pont az volt a legbosszantóbb, hogy azért kaptam, merthogy miért nyavalygok. Nem olyan szörnyű az a szülés mint amennyire be vagyok parázva tőle. Mondja ezt ő aki még sosem szült. Na mindegy. Megyek lezuhizok és hátha kialszom ezt holnapra. Nagyon nem esett jól amit csinált.

Jó éjt mindenkinek

bellerreni
Eger

Hol van a buktarecept? Nem emlékszik valaki?
Nem írtam ki múltkor, csak a gépen volt megnyitva... :?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Lányok, mától nyákdugótlan vagyok...a tegnapi vizsgálat óta barnás cucc, ma meg kijött az a nyákdugó..azóta folyamatos tompa fájdalom, sűrű jóslók..azért örülök, hogy hétvége jön...

Figyeljetek már, a végén minden doki csinál ilyen tágításos vizsgálatot? Mert én arra gondoltam, hogy az orvosok azért csinálják ezt az utolsó vizsgálatokor, hogy megkönnyítsék a saját dolgukat. Szándékosan rásegítenek a tágulásra, esetleg, hogy kijöjjön a nyákdugó, hogy mire beindul a szülés, a tágulás már előrehaladott legyen, vagyis NEKIK ne kelljen órákat várni a vajúdásra. Ha nem csinálnák ezt a szándékos tágítást, akkor lehet, hogy úgy menne be a kismama a szülőszobába, hogy beton 3000-es méhszája lenne, és igy a dokiknak lehet, hogy fél napot ott kellene várniuk...Nem mindegy NEKIK gondolom, hogy 3 óra alatt letudják vagy 12 óra megye el a szabadidejükből.
Ha így nézzük, akkor ez a szándékos tágítás b.nkóság, nem? A saját kényelmük miatt csinálják úgy, hogy előtte meg sem kérdezik az embert, hogy beleegyezik-e.
VAgy rosszul gondolom és más okból végzik ezt?
Az a probléma ezzel, hogy emiatt a szülés hamarabb elindul, holott lehet, hogy még nem lenne itt az ideje...

Nóri, 5l almalében tudod mennyi kalória van? Ez egyenlő kábé napi 5 tábla csokival. Ha ilyen bolond, hogy ennyit iszik ebből...ne csodálkozzon a +20 kg-on...
Nóri, a mamád melletti dokinő csak annyit mondott, hogy az ordítás intelligencia kérdése, azt nem mondta, hogy ő az lenne :D :D

Judy, igen én is így tudom, hogy a hirtelen fogyással a méreganyagok bekerülnek az anyatejbe és pont ezért káros.

Zsizell, tök jól leírtad, hogy hogy érdemes kajázni a szopi alatt, erről van szó!
lara

Lara!
Nem hinném, hogy egy beton 3000-es méhszájat nagyon feszegetnének a dokik. Gondolom, ha már valamennyire meg van nyílva, akkor csak beletunkol, hogy megállapítsa, mennyi az annyi. Ilyenkor viszont "természetes", hogy meggyötörve érzi magát az anyuka odalent.
Persze mindezt nulla tapasztalattal, józan paraszti ésszel gondolom. :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, nem is arra gondoltam, hogy a 3000-es méhszájat feszegetik, mert nekem már nyitva volt bő 1 ujjnyira. De a kérdés, hogy mi a csudának kell ennyire felnyúlni a torkomig, hogy még másnap is barnás cucc jöjjön, meg kijöjjön a nyákdugó. Mert nyilván ez a vizsgálat miatt történt. Nem lehett volna óvatosan megnézni, hogy oké megnyílt a méhszáj és mindenki megy a dolgára.
Nem tudom felfogni, hogy minek ennyire "beletunkolni"...
De mondom, lehet, hogy ez normális és KELL ilyenkor ilyet csinálni, ezt nem tudom...
lara

Az én dopkimról nem tudom elképzelni, hogy 'tágítana' :) Már azért is elnézést kér, hogyha bekukkant, vagy hozzám ér, és tényleg nagyon finoman csinálja, nem fáj - hú, ez nagyon szűzlányosan hangzott :P

Az egyszeri néni jut eszembe a régi rendelőből, ahol papírfalak voltak: "Jaj, doktor úr, de jó meleg a keze!" :)

boruska

Lara!

Nem, nem normális. Ezzel indítani lehet a szülést. Sokan csinálják, hogy ügyeleti időben berendelik a kismamákat vizsgálatra, jól megpiszkálja délelőtt, délután meg jön vissza szülni! :cry:
Vendég

Nóri, az én dokim meg a jövő hét után elmegy 1 hónapra szabira, ezért aztán végképp érdekében állna, ha a jövő héten megszüljek...Ezért is gyanús, hogy ez a vizsgálat direkt történt...
De most nagyon ki vagyok akadva...mert oké, hogy minél előbb szeretne az ember szülni, de nem ilyen áron... :evil:
lara

Lara!
En arra voksolok, hogy ez tunkolas sajnos tenyleg direkt van es a szules beinditas a celja. Nekem ilyen meg nem volt, ne is legyen, de sok anyukatol hallottam mar, hogy egy ilyen vizsgalat utan barnazott, nyakdugo elment es szult is hamar. Sot, tobb esetben a doki elore szolt, hogy fajhat a nyulka piszka es verzes lehet utana. Ebbol is latszik, hogy direkt van. Meg abbol is, hogy elotte honapokig meg tudnak finoman is vizsgalodni, nehogy baj legyen, betoltott 37 het utan meg hentesekke valnak... :evil:
En ettol igen merges lennek, mert nem vagyok egy koran szulni akaro tipus, ha nincs ra szukseg. Ha baj van, akkor inditsanak. Ha nincs baj, akkor induljon az en csoppsegem magatol. Elvegre egy terhesseg negyven het, ha a gyereknek annyi kell, akkor meg akarom adni neki.
Jah, es az sem mindegy, hogy ha harom hetet egy ilyen vizsgalat miatt lesporolunk a bent toltott idobol, az 70 dkg minuszt jelenthet. Ami nem keves es igenis van jelentosege.
Vendég

Bea, teljesen egyetértek veled. Nekem is azért gyanús, mert eddig szépen, finoman vizsgálgatott, mintha hímes tojáshoz nyúlna és most a 37.hét után tényleg átment brutálba és mondta is, hogy előfordulhat barnás valami a vizsgálat miatt.
És szerintem se mindegy, hogy magától beindul a szülés vagy emiatt 2-3 héttel hamarabb, mert még bő fél kilót csak hízna az a baba, meg ennyi idő alatt még csak érik..illetve érne szerencsétlen, ha hagynák... :cry:
lara

lara: Szerintem azért nyúl ennyire fel, hogy azokat a rétegeket megnézze, ami már nyitva van. A nyákdugómat nem is tudom mikor hagyhattam el. Nekem már a 24. héten eléggé felnyúlt, pedig akkor még óvatos akart lenni, nehogy beinduljon a szülés. Biztos van olyan doki, aki így indítaná el a szülést, nekem is gyanús a tied is. Bár az én dokim is indította a dolgokat, de legalább nem sunyin. A méhszáj vizsgálatoknál meg mindig óvatos próbált lenni, kivéve amikor szülni mentünk már (ez már eléggé fájt). Szerintem akkor meg akarta nézni mennyire tart a méhszáj, de nem igazán volt már jó. De egyszer úgyis meg kell szülni és ha ők azt mondják hogy korábban, akkor biztos nem véletlenül. Bár láttunk már ilyet pont a máv-ban (gond volt az indítással). Lehet hogy még Barbus is maradhatott volna, de már mindegy. Vissza már nem rakatom. :D
vicky79
Budapest III. kerület

Lara, ki is a dokid? (lehet privi is)

Az az igazság, hogy én olvastam rémsztorikat a MÁV egy régi dokijáról. Ő csinálta azt, amit mondtam. Sajnos nekem nemhogy nem kétséges a dolog, hanem biztos vagyok benne, hogy "könnyíteni akart" a helyzeteden. Ha hétfő reggel nekem valaki ilyet csinálna, azt mondom ok, de a 37. héten meglehetősen gáz!
Mindezt gondolom pénzért, hogy majd megkapja még tőled is a járandóságát. :roll:
Vendég

Párom már alszik, nem akarok kopácsolni, de Zarja, ha a lochia valóban bűzös az nem jó! Azt dokinak, védőnőnek látni kéne! Pláne ha hőemelkedésed is van.
pammut

Hát a szülész nem a normál lefolyású szülés érdekében van. Akkor az azt bizonyítaná, hogy ő felesleges egy szülésnél. Fizetnél akkor neki?Tehát biztosítani kell, hogy nélküle nem sikerülhet, legalább egy ki vágás. Az lényegtelen, hogy lhet hegyáltalán nem repednél vagy csak első fokon. Mindegy inkább felvág (egy gátmetszés harmadfokú repedéssel ér fel)

zarja

Viki, hát lehet, hogy csak "kiváncsi" volt, hogy mennyire nyitott, de eddig nem csinált ilyet, na mindegy mostmár. Amúgy meg simán lehet, hogy ettől még nem lesz hamarabb szülés.

Nóri, leírom pü-ben, bár úgysem fog sokat mondani a név.
lara

Lányok!
Azt hiszem, köldöksérvem van... :?
Napok óta fáj a köldököm felett közvetlenül, és ha köhögni vagy tüsszenteni kell, akkor úgy érzem, szétszakadok. És ha kicsit erősebben húzom végig rajta a kezem (nem csak simogatva, hanem enyhén benyomva), akkor érzek ott egy kis puklit. Kicsit aggaszt a dolog. De ezért nem fogom holnap felhívni a dokkeromat. Max. hétfőn. bár szerintem úgysem tud vele mit csinálni...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Biztos vannak dokik, akik szeretnek hókuszpókuszt csinálni, hogy látványos legyen.
Miért fizetnék 5perc segítségért a kitolásban?
Hát megmondom őszintén ez elég érdekes hozzáállás. A mosógép szerelő ismerős szokta mondani, hogy sokszor hívják hogy bedöglött a cucc.
Ő kimegy, lehajol és kivesz egy papírzsepit a lefolyóból. Majd kér 5.000Ft-ot. Ezen rendszerint felháborodnak, hogy 1perc melóért 5eFt? Mire az ő válasza a következő:

"Asszonyom, a mozdulat, amivel kivettem a zsepit, 1Ft, a kiszállás és a több év, amit iskolában töltött azért, hogy tudja, hova kell nyúlni ilyen esetben, az 4999Ft!"

Én nem azért fizetek a dokinak, hogy csináljon valamit. Sőt, az a legjobb, ha nem csinál, mert akkor minden rendben. Azért fizetek, hogy HA kell csinálni, akkor mellettem egy szakmailag magasan képzett, profi ember álljon, akiben megbízom. A szülésznő lehet, hogy szépen duruzsol majd a fülembe és látszólag ő végez mindent.
De ha gáz van, nem ő lesz az, akinek a kezébe teszem a gyerekem és a magam életét!
Vendég

Lara, az én dokim direkt nem vizsgált múlt hétfőn. Ő azt mondja, ha nincs panasz, nem piszkál. Ez az elve. Egész terhességem alatt egyszer volt méhszájvizsgálat, de lehet, akkor sem nézte volna, csak a visszeremet nézettem meg vele, s így egyben azt is megcsinálta. Semmit nem éreztem belőle. Egyébként Vicky dokijának is ez lehet a felfogása, mert amikor ő uh-zott, ő sem akart utána megvizsgálni, s pont ezt mondta, hogy nem akar megpiszkálni, nehogy rosszabbat csináljon.

Zarja,
teljesen egyetértek veled! Végül is mióta lett orvosi esemény a szülés? Anyáink kora óta? Jó, én most magam ellen beszélek, de ha nem lett volna az előzményem, feleslegesnek érezném ezt az egész dokis-kórházas cécót. Asszonytársi tapasztalt segítő kórházi háttérrel, mondjuk egy kimondott szülőotthon, az tetszene nekem is! A természet tudja a dolgát, ha hagyják.

Valaki kérdezte múltkor a hegvastagságot, hogy hogyan mérik (bocsi, most ugrott be, hogy arra nem válaszoltam): ultrahangon nézik ugyanógy, mint a baba méreteit. Tök jól látszódott Emő feje mellett a vonal. A legvastagabb részén keresztben mértek. De hogy pontosan mit jelent az az 5,2mm? 5 centi vastag nem lehet a hasfalam! :?: :?: :?: :?:
ktc

Nóri, ezt nagyon jól megfogalmaztad!!!!!!!!!!!!!!! Pont így érzek én is!
ktc

Kaktusz!

Ha megnyomizod körben a köldököd egyben van a szövet? Mert nekem is volt, hogy úgy éreztem, szétszakadtam. De hála Istennek elmúlt. Bár a pukli nekem gyanús... :oops:
Vendég

Nem semmi amiket meseltek az otthoni vizsgalatokrol, engem itt meg nem latott nogyogyasz, nem vizsgaltak meg, majd csak szules elott kozvetlenuk gondolom. Nem tudom, hogy ez jo-e vagy nem, de az otthoni ezer vizsgalat az egyik veglet, az itteni nagyon keves vizsgalat a masik...

Kép

Kép
editmk

Na, Nóri:
most eszembe juttattad a sztorit, amin évekig röhögött a baráti társaságunk. Az egyik srác kihívta a tévészerelőt, mert nem működött a tévé. Ja! Ez kb. 10 éve történt (az árak miatt lesz érdekes). Szerlő kiment, körbeleste kívülről a tévét, megfogta a távirányítót, kicserélte benne a két cerkaelemet, és bekapcsolta a tévét. Majd közölte: 4900 Ft lesz. :lol: Szénné röhögtük magunkat! Hát ember ekkora lúzer hogy lehet? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Amúgy jól mondod: a fogadott dokinak nem azért fizetünk, hogy mindenképp csináljon valamit, hanem azért, hogy ha úgy alakul, hogy közbe kell avatkozni, mert valami komplikáció van, akkor olyan ember csinálja, aki ismeri az előzményeket, ismeri a mamát, és akiben az gondolkodás nélkül megbízik - én legalábbis így állok a helyzethez. Remélem, nem lesz szükség az orvosra, ha már ott leszünk a szülőszobán, de nyugodtabb leszek, ha ott lesz tartalékban. És nem utolsó sorban az is könnyen lehet, hogy a szabad hétvégéjén fogom berángatni a kórházba (bár ha összejön a 10-dike, akkor az szerda lesz).

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Teljesen egyetértek Nórival a dokit illetően, csak én nem tudtam ilyen jól megfogalmazni!
zuzmooo

Hát Edit... Azért én azt sem vállalnám, amit odakint csinálnak... Ott akár 24 óránál több ideig (nem ritkán akár 2 napig is) hagyják vajúdni az anyukát. Szerintem az nem tesz jót sem a mamának, sem a babának.
Én valahogy nyugodtabb vagyok, hogy havonta megerősítik, hogy minden rendben folyik...

Nóri!
Nem merem nagyon nyomkodni, mert eléggé érzékeny ott. És amúgy sem érezném, ha valami van.
Pár éve a sebészemhez mentem, mert a köldökömből rendszeresen valami kis folyadék szivárgott. Akkor volt röntgen, meg UH, és kiderült, hogy van egy pici cisztám, ami állítólag elég gyakran előfordulhat, hogy csecsemőkorból - a köldökzsinór elvágása után - visszamaradhat. Általában nem okoz gondot. Na, puff neki. Nekem még ez is... :) Szóval lehet, hogy ott nem stimmol valami...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Pont azt mondom, hogy ez a masik veglet, itt a terhesgondozas szinte egyenlo a nullaval, de sajnos nincs valasztasom. Viszont nem orulnek ha azert indulna be a szules mert a dokimnak ugy kenyelmes.

Kép

Kép
editmk

Oh, ne érts félre!
Tisztában vagyok vele, hogy abban a rendszerben élsz, tehát sok választásod nincs! :) Tiszta szívemből kívánom (neked is és mindenkinek), hogy gyors és minimális fájdalommal járó szülésed legyen! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hogy én miért nem vagyok álmos? Fél5óta kukorékolok és 8adagot vasaltam ki! Állva!!! :lol:
Mondjuk fánkot nem sütöttem, mert nem mertem átmenni az Auchanba. Egy ideje attól félek, mi van, ha apa Szlovákiában, após nem elérhető én meg a Tescoban eleresztem a vizet. Na nem akartam kísérteni a sorsot!
Vendég

Jajj nem ertettelek felre, nehogy felre erts :lol: , mindennek megvan az elonye is hatranya is, es mivel Juniusban haza koltozunk a masodik gyerkoccel megtapasztalom majd az otthoni rendszert is.

Nori, a mabol mar nem sok van hatra, igy mar majdnem mondhatjuk hogy ma mar nem szulsz. Holnap mar lehet?

Kép

Kép
editmk

Most megint az az érzés lett úrrá rajtam, hogy "én má' sose fogok szülni". Nem tudom, mit pattogok, van még 1,5hetem. Csak én kedden akarok szülni. És csak csütörtökön kellene dokihoz mennem. De én azt akarom, hogy nézzen meg és mondja, hogy "Igen, maga kedden megszül" :lol: :lol:
Engem ez a bizonytalanság zavar cseppet! :oops:
Vendég

Ohh... most nézem, hogy norcmorc új vonalzót töltött fel! :)

Amúgy írtam ma a banyanet-szerkesztőknek, hogy a nagyonbabás vonalzókat nem jeleníti meg rendesen a masina. Azt válaszolták, megpróbálják orvosolni a problémát...

Olyan jó lenne, ha ez így működne: ma megnéznek, és megmondják: három nap múlva szülsz. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 23:52-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Én meg úgy járok, mint akit 3-an vágtak análba... :shock:
Vendég

[quote] írta:n meg úgy járok, mint akit 3-an vágtak análba...

Egyszerre?????

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 23:53-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Hát nem is külön, az nem buli. Különben melyik büszkélkedhet egyedül kb. 34-es körmérettel? :lol:
Vendég

:lol: :lol: :lol:

azért jó, hogy ekkora körmérettel mégsem ott jön majd ki a kölök, ahol az elébb emlegetted...

Kattkat:
engem még nem vitt rá a lélek, hogy elővegyem a bozótvágót, de hamarosan meg kell tennem nekem is... :) És szerintem pont úgy fogok járni, mint te... :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Látod, pozitív hozzáállás. Mindig van minek örülni. Pl hogy nem azon a lukon jön ki! :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?