Új privát üzeneted érkezett!

Front előrejelzés erre a hétrelesz itt minden hideg,meleg, kettős
kinek melyik a szimpatikus:)
válasszon

http://www.idojaras.hu/mo_6nap.php

KépKép

Kép
orsimorsi

KépKép

Kép
orsimorsi

sőt vki a hold változásra is esküszik....állítólag teliholdkor sokkal több a szülés...
jövő héten lesz pénteken telihold eszerint a naptár szerint...

http://kalender-365.de/holdnaptar.php

KépKép

Kép
orsimorsi

viszont,most le kell feküdnöm, mert nagyon fáj a fejem...

KépKép

Kép
orsimorsi

Orsi: akkor én a teliholdas dátumra pályázom, aznapra leszek pont 40hetes :wink: És még azért is tetszik a 12.- ikei dátum, mert én is, meg a párom is 12.én születtünk (persze nem decemberben). Ja, és mától számolva még 10 nap!!!!!

Kép
galzsuzsa

Eszterke!
Ezek a kórházi körülmények nagyon durvák! A dokid meg... :evil:

Ez a próbaindítás meg emberkínzás!

Mush!
Köszönjük Áki fotókat!

Bébic!
Nagyon szép baba Ákos!

Orsimorsi!
Nekem a vérnyomim csak a kórházban magas, itthon változó, de sosem meg fel annyira, mint ott. Nekem is írtak fel vérnyomáscsökkentőt, de az előbb leírtak miatt nem szedem. No para, lehet, neked is csak a légkör miatt volt magas.

Zsuzsa!
Jobbulást a fogfájáshoz! Nem rohansz el gyorsan dokihoz? Szülés után nem nagyon lesz rá alkalmad.

Orsimorsi!
Köszönjük az időjárás jelentést! Esetleg még a hétvégi frontot megvárom, de a jövő hét pénteki teleholdat már nem szeretném.

Jobbulást a fejfájásodhoz!

Kép
Kép
lbernuska

Esztreke:

Ez nagyon durva, egy fillért sem kapna tőlem a doki. Szerinetem a kórház szemléletével is gond van, olyan mintha leparkolt volna egy időgép... Reméljük Te megúszod ezt a próbaindítást..!
Mágnes: Bár apósom nekem felajánlotta, hogy bevisz, de őt negyon nem szeretném. Nekem az orvos a taxit javasolta, mert Ő azt mondta, hogy a mentő a legközelebbi kórházba visz, az pedig úgytudom esetünkben az 1-es női. Ennek ellenére a kórházban találkoztam egy kismamival, aki felhívta a szigetszentmiklósi mentőállomást, ahol azt mondták, hogy beviszik oda ahová kéri, hát nem tudom, megvan a számuk felkellene hívni, de még nem jutottam odáig...
Egyébként szívesebben mennék taxival, csak félek, hogy nagyon húzós anyagilag és számot sem tudok.
Ha érdekel elküldöm a mentőállomás számát.

Ibernuska: akkor front miatt a hét kilőve, marad a telehold köv. pénteken!
csurimuri

Újra felébredtem! :lol:

Csuri! Egyre jobban fáj... Igyekszem sokat feküdni, mert úgy nem olyan vészes és asszem kipróbálom Csaki javaslatát és kendővel "tartatom" (Köszi Csaki! :) )

Enikő! Lhet, hogy ha nem jön Mesi a kiírt időpntra, akkor én is rápróbálok, csak ricinust már kellett ennem, csak úgy magában is öklendeztem tőle, alkohol, főleg tömény az ellenségem, így hasmas tuti lenne tőle! De igazság szerint bízom a természet erejében: egyre több nagyon erős fájásom van és annyit keményedik a pocakom, hogy szinte többször kemény, mint ahányszor nem az...

Eszterke! Az a doki nem lehet vmi lelkiismeretes.... És a kórházi körülmények... Ez nagyon gáz! Ez a salgótarjáni kórház??
sinaszi

Ha minden jól megy, akkor holnap én élőben is látom Bébic Ákosát, bibibíííííííí! De valóban nagyon szép fiúcska! És a pofija milyen kis kerek, kis jóllakott. Nagyon aranyos és békés babának tűnik!
sinaszi

Halihó! Itt vagyok!
Sina: még egyben, bár hajnalban rendesen fájdogáltam. :lol: :lol: Semmi rendszeresség, inkább mensi szerű görcs.
Aztán 9-re mentem NST-re. Elkeserítettek, mert a dokim elment egy szülésre előttem 1/4 órával. Felpakolták az NST-t, de közben nagy volt a káosz. Valami új informatikai rendszert vezettek be tegnap és persze nem működött. A 1/2 10-es NST-s nem jött, rólam meg megfeledkeztek és 3/4 10-ig gépen voltam. Bevitték a másik dokihoz azt mondta OK. Őt nem kértem meg hogy kivizsgáljon, mert ugye nem hozzá járok+rohadt sokan voltak+nagyon nem szimpi a pasi (ismerem régről). NST-men volt két 80-as fájás egy-két 70-es, meg pár 60-as. Mentem védőnénihez, fogytam 1 kg-ot! :lol: Megnézte az NST-met és mondta, hogy ezek jóslók. Kérdezte, hogy éreztem-e, mondtam hogy igen. Ja és a kiskrapek is produkált egy-két mozgást! Vérnyomi és fehérje OK. Aztán még a háziorvoshoz is bementem, és odaadtam azt a papírt amit a másik doki írt. Erre nem is kellett bemennem hozzá! Röhejes!
Szóval nemrég értem haza!!!!

Bébic: NAGYON-NAGY GRATULA! TÜNEMÉNY ÁKOS!!!

Trombi: a 6-a a saját "számított" dátumunk, a hivatalos 10-e. De a próféta szóljon belőled, felőlem lehet 6-a is. Bár itt Sinával és Szorsival egyezkedtünk a 4-ben is!!!

Eszterke: nem semmi a kórház. Sajna a miénk sem jobb állapotú, sőt lehet láttátok a TV-ben, hogy csődközelben van, és az SZTK-t is 10 napra bezárják, mert ezzel spórolnak!!!
Vendég

Suzy! Bébic! Gratulálok a babákhoz! Sok boldogságot!

Vera! Zöldi! Gyönyörűek a kiscsajok!

Mági! Nekem a doki beírta a kiskönyvbe, hogy veszélyeztetett terhesség miatt a klinikára szállítsanak. Így a mentősök nem vihetnek máshova. Remélem nem lesz rá szükség, de ez a biztos.

Berni! Orsimorsinak igaza van kettős frontok lesznek a héten nem csak meleg! Úgyhogy van remény :D

Bár én hozzátok képest még nagyon ráérek, de nem bánnám, ha karácsonyra itthon lehetnénk!
Már én is nagyon nyűgös vagyok, nincs kedvem semmihez.

Kép
Kép
Kép
erika26

Sziasztok!

Bébic, Suzy:
Nagy-nagy gratula a babákhoz!!! sok-sok tejcsit és egészséget kivánok!!!!

Helyzet nálunk változatlan!
Az én babám nagyon jól érzi magát odabenn! Semmi fájás, semmi keményedés az utobbi napokban mintha nem is a 40-ik hétben lennénk. :roll:
Egyedül a lábam és a kezem dagad.
Jöhetnek mehetnek a frontok is. Eddig nem nagyon zavarta a leányzót.

Boci: Nem tudom, hogy így a dec.4 -ből lesz -e vmi. :(
Vendég

Felhívtam a szülésznőt magnézium ügyben, azt mondta, hogy ilyen méhszáj értékkel nyugodtan vehetek még be, ha görcsöl a lábam. :)

Ma este meg megyünk étterembe, juhú! Most derült ki. :)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek

Szorsi: amúgy én is nagyon jól érzem magam. :lol: :lol: Egyedül ma hajnalban volt egy kis aktivitás, aztán ennyi. A frontok amúgy rám sem hatnak!
Vendég

Berni! Azt álmodtam, hogy megszültél! :lol:
sinaszi

Bernáthegyi van a tv-ben! Ezt néznem kell!!!! :D
sinaszi

Kaptam üzit szelestől:
jól vannak, még 2in1 . A belső méhszáj 1 ujjnyi, ha a belgyógyászati eredmények nem romlanak, jövő hét hétfőn vagy kedden csaszizzák... Puszil mindenkit!!
Ki fogja húzni a 40. hétig, ma töltötte a 39-et.. :lol:

Erika:
Na ezt jó,hogy mondod, hogy beleírták a könyvedbe, lehet, hogy holnap megbeszélem én is az enyémmel... :)

csuri:
A mentőállomás számát megköszönném, nem árt, ha a hűtőn van.... :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes

lanyok. mi lehet cilivel? uzennek en neki, de sajnos nincs tererom meg az sokba kerulne neki, ha visszauzenne. lenne vki olyan bator, hogy uzen neki? biztosan jol esne!

KépKép
KépKép
mush589

mush:
Add már meg priviben a számát!
Üzenek neki

Kép
Kép
Kép
mágnes

oxi

KépKép
KépKép
mush589

nah cili:
jól vannak, minden rendben, Daninak esze ágában sincs kibújni :lol:

Jól van, kezdtem kicsit aggódni, mert sokára válaszolt :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

megint itt, felébredtem, úgy elnyomott az álom mikorlefeküdtem,hogy csak most tértem magamhoz....
de jól esett.
Én nem érzem úgy, hogy ezen a héten megszülnék,még 8.-án be kell vinnem a táppénzes papírkát a munkahelyemre.
Addig kitartok.
most sűrű lesz a hetem, mert holnap jön a védőnő családlátogatásra, hogy minek.....?????
csütörtökön,fel kell mennem a pulmonológiai klinikára vélemyényt írni a szülésről, mert a terhesség felerősítette az allergiámat-borzasztó volt- és találtam egy rendes dokinénit aki karban tartott ott, de mondta, hogy szülés előtt mindenképp légzésfunkciót kell csináltatni, meg véleményt írni, ha gond lenne szülés alatt a tüdőmmel akkor mit adhatnak nekem,meg mikor kell esetleg császározni

pénteken meg akkor újabb ctg.....

azon kívül be kell mennem még az elműhöz, meg a főtávhoz, hogy átírassunk a számlázást a mi nevünkre, mert apósom nevén van és nem tudunk ügyet intézni nélküle.

ja szombaton még ki akarunk sétálni a Vajdahunyad várba, mert pálinkafesztivál lesz és hát apa tejfakasztó partijára szeretnénk venni mézes ágyas meggyes pálinkát, hogy ha jönnek a pasik legyen mit inni.
Meg még szombaton du apum szülinapi családi banzája is lesz.

szóval nincs időm szülni:DDDDD

KépKép

Kép
orsimorsi

Suzy, Bébic, Ákos apukája!
Gratulálok a babákhoz jó egészséget és sok-sok tejcsit!!!

Zöldi, Vera!
Gyönyörűek a kiscsajok!

Én is ma voltam NST-n semmi hír h ki akarna jönni a Kisfiunk.Dokinénim rám se nézett :( csak a papírjaimat nézte meg és a szülésznővel küldte vissza.Minden rendben.
Holnap megyek fodrászhoz azt még ki kell bírni odabenn.

Kép

Kép
bellanitta

orsi :pénteken mikor jössz?én kora reggel kezdek ctg-n...

Kép

Kép
nikianya21

hahó!

Hú lányok ez aztán a babaeső!!!!! megint front volt? én 3 hete ki se szagoltam nem tom:)

gratula minden ujdonsült anyukának gyönyörűek a bébik!!

a kakitenyészetünk 4 nap mulva lesz meg, de a védőnéni szerint nincs semmi baj tul sok narancsot ettem (nem tudtam h nem lehet) és vsznű az hajtotta meg, mert mára már megint hizott de a székletünk még mindig uolyan:( majd a lelet.. amúgy ma is tündérkisasszonyként viselkedik ah kell:)

na megyek keltem mert mammaidő van..

még1x gratula és sok tejcsit az anyuciknak!

andy

Kép
andy30

Sziasztok Lányok!

Én nemtom hányadik helyen vagyok, de ÉN AKAROK JÖNNI! Mindenkit beelőzni!!!!! :D Az én édes fiam most előzhetne, aztán a közelébe nem engedem a motor vagy autosportnak. :D

Amúgy nem értem magam, már megint kisebb megszakításokkal 14 órát aludtam, mint a tej. Lehet, hogy már tudat alatt készülök a nagy napra?? :shock:

Domival azt beszéltem meg, hogy mindegy mikor de a héten találkozunk! Remélem jól nevelt gyermek!

Mindenkinek aki babázik, JÓ BABÁZÁST!

Mush: Úgy sajnállak a konyha miatt. Menj el és egyél egy kis fish&chipset valami közeli putriban, nekem az volt a kedvencem, amikor kint jártam.

Ibernuska: Itt a kérdés: Kimenjek gereblyézni vagy sem? Luuuuuusta vagyok!

manna
mannababoca

[quote="nikianya21"]o írta:nikianya21rsi :pénteken mikor jössz?én kora reggel kezdek ctg-n...

még kérdezte is az Évi, hogy 8-ra vagy fél 11-re szeretnék menni?
a későbbi időpontot választottam, nem akartam korán kelni...
te hányra jössz?

KépKép

Kép
orsimorsi

de mondjuk ez az jelenti, hogy korábban már bent leszek, mert mire parkolóhelyet találok, meg végig csattogok az U szinten a betegfelvételhez, meg még ott is kivárom a sorom.
szóval már ott leszek 10 órakkor.

KépKép

Kép
orsimorsi

magnes. koszi szepen! :lol:

manna. mennek en ezerrel, mert en is imadom, de sajnos a panirban is liszt van, plussz a krumplit is ugyanabban az olajban sutik, igy egyiket sem ehetem. :cry: ez van.

viszont felfedeztem, hogy egy kozeli kavezoban van hejaban sult krumpli. asszem torzsvendeg leszek az elkovekezendo 2-3 hetben.:)

KépKép
KépKép
mush589

én úgy érzem, hogy azonnal elalszom, de már nem lenne értelme lefeküdni, zerintem Anna rögtön felébred.... De messze van még az este.... :? És megint elalszom a Vészhelyzeten... :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

andy. remeljuk tenyleg csak a narancs volt a ludas, es semmi mas baja nincs Reginek

manna. ne gereblyezz. inkabb lustalkodj! :wink:

KépKép
KépKép
mush589

orsi. neked aztan be van tablazva ez a par nap hallod! tenyleg nincs idod szulni.

na elkacsazok abba a kavezova, mert ehenhalunk, a kisasszonnyal egyutt.

KépKép
KépKép
mush589

Bébic apu: jóvanna' nem tudhattam, mivel foglalkozol :wink: :D

Eszterke: szegénykém. Hát ja, a Starjáni kórházról én is hallottam már 1-2 dolgot... de errefelé sem jobb a helyzet :( Nekem is kiégett az égő a 2. éjszaka, és akkor lett megint villany, mikor apa hozott bele égőt, pedig kb. 3x szóltam érte... A szobatársam szegény meg 1. nap belázasodott, elkezdték bele tolni az Augmentint, csak lázcsillapítót nem kapott a 3. napig. Lázmérőért is úgy kellett könyörögni (bezzeg, mikor hozták alapból, és nem mérted meg, mire visszajöttek, akkor úgy leb*sztak, mint a pengős malacot). Szegényt ezért nem engedték haza időben, csak egy nappal később. Meg még sorolhatnám, de minek, mert sajna a legtöbb helyen ez van. Csak az a gáz, hogy attól még emberileg lehetnének normálisak :(
A dokid meg kritikán aluli :evil: :evil: :evil:

Kép

Kép
gabilany79

Eszterke! Nem találkoztál a korházban normálisabb dokival amig bent voltál? Beszélj azzal, biztos elvállal. Én ilyen dokihoz tuti nem mennék szülni!

Bébic! Ákos gyönyörű! :D :D

Galzsuzsa! Nekem a kicsi fiam dec 12-én született! :D

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Aludtam 2 órát. Isteni volt. :-D

Sina!
Azt nem álmodtad meg, hogy mikor??? Az tuti, hogy megszülök, de mikor???

Manna!
Menj ki gereblyézni, hátha Dominak bejön a kerti munka. :-D

Csajok, én nem gondoltam, hogy ennyire fogunk szenvedni a végén... A barátok, rokonok, szomszédok sorba hívogatnak, érdeklődnek, hogy na, mi van már...

Kép
Kép
lbernuska

megyek anyumékhoz elhozom a vérnyomás mérőt,meg útközbe kidobálom a szelektív hulladékot is.
majd jövök

KépKép

Kép
orsimorsi

Láttam valamelyik nap jelölgettetek az iwiwen. Én Salamon Erika néven vagyok fenn, próbálok keresgélni, de ha van kedvetek keressetek meg.
Berni! téged megtaláltalak, be is jelöltelek!

Kép
Kép
Kép
erika26

Fúúúúú... babaeső :))) Hatalmas gratula az első igazi decemberi babákhoz :)))))))))))))))) (a képek meg nagyon jóóók:) a babák nagyon szépek:)))))))

Eszterke: Ugye tudod, hogy minden beavatkozást elutasíthatsz ha az nem veszélyezteti a babád életét????? (ld. próbaindítást is elutasíthatod... )

Andy: nyuuugi... ez csak a kezdet :)))) Ha mindenen ennyit parázol, be fogsz dilizni :)))))) (keress meg egy másik kisbabást, nézd meg a másik baba kakiját és azonnal megnyugszol... főleg ha látsz egy kis zöld kakit is:)))))) (zöld: túlzabálástól vagy ha túl sok cukros tejet ivott a sűrbb helyett stb.)

Nagyon terhes csapat: Őszintén bevallom, hogy bár anyagilag nagy szívás volt, hogy Luca hamarabb jött, iszonyúan megkönnyebbültem, hogy vége a terhességnek... amennyire élveztem Lillánál, olyan terhes volt most az utolsó néhány hét és bizony kirázott a hideg a gondolatától is, hogy még 3 hét... Úgyhogy kitartás!!!! (végre tudok éjjel aludni - a kajáltatás miatti ébredés semmi a terhes ébredésekhez képest stb. stb.)
Vendég

Enikő: akkor nemsokára szülinapi parti lesz nálatok :wink:
Na jó na, engedékeny leszek, +/- két nap belefér 8) Tehát 10-14. ig jöhet bármikor

Kép
galzsuzsa

Sziasztok!

Geréb Ágival készített riportban találtam:

Nincsenek mindenkire érvényes szabályok

- Nagyon fontosak a telefonbeszélgetések. Ha megtudom, hogy az utóbbi két napban állandóan porszívóznia, ablakot pucolnia kell a férjnek is, akkor tudom, hogy pár nap van már csak
- Ha megkérdezem, hogy van, és azt válaszolja, hogy még ezt meg azt meg kell csinálnia, akkor tudom, annyi időm biztosan van még
- Ha azt mondja, hogy nincs kedve elmenni sehova, nincs kedve fölhívni ezt meg azt, az már a befelé fordulás kezdetét jelenti, közeleg a szülés
- Amikor a vajúdás valóban megkezdődik, megváltozik az asszony hangszíne, reakcióideje. Előfordul, hogy azt mondja, nem kell sietnem, de hallom, hogy rohannom kell, mert olyan a hangszíne
- Ha elfolyik a magzatvíz és nincsenek kontrakciók, vagyis méhösszehúzódások, akkor megfigyeléseim szerint valószínű, hogy huszonnégy órán belül esni fog. De hogy a szülés mikor indul meg utána, azt nem tudjuk... Ha jó az étvágya, várhatóan még nem. Ha váratlanul laza széklete volt, nagyjából tizenkét óra múlva kezdődik a tágulási szak. A két utóbbi állítás általában akkor is megállja a helyét, ha nem folyt el a magzatvíz
- Ha többedszer szül az illető, és jelentkezik, hogy menjek mielőbb, mert kétpercenként kontrakciói vannak, akkor valószínűleg még nem kell menni, mert ha ezek valóban rendszeres, erőteljes összehúzódások volnának, ő már biztosan nem telefonálna nekem, hanem valamelyik hozzátartozója
- A méhösszehúzódások valószínűleg még nem az igaziak, ha beszélgetés, figyelem-elterelés hatására tíz percig, fél óráig szünetelnek
- Ha egy először szülő azt mondja, hogy óránként pisilési ingere volt egész délelőtt, most meg félóránként, akkor lehet tudni, hogy aznap várhatóan szülni fog. (Ezek már valódi méhösszehúzódások, csak a teste nem ismeri föl - egyszerre a hólyag is húzódik, ezt érzi a kontrakció helyett, de majd ha másodszor szül, ezt már helyesen fogja értelmezni.)
- Ha egy először szülő nő menstruációhoz hasonlítható érzésekről számol be, várhatóan aznap szülni fog. Ha ugyanezt teszi egy többedszer szülő nő, valószínűleg nem fog aznap szülni
- Minél többedszer szül valaki, annál bizonytalanabb abban, hogy megindult-e a szülése vagy sem. Ha valaki először szül, és azt mondja, megindult a szülése, többnyire hihetünk neki.

Kép
Kép
gyurmi

orsi:akkor kilőve hogy talizunk mert én 8-ra megyek

Kép

Kép
nikianya21

Megint jó reggelt! Ma negyedszer ébredtem! Telefoncsörgésre..... :roll: :lol: De látom, nem vagyok egyedül az álomkórral! :lol:

Berni! Az álmomban éppen akkor! :lol: :lol: :lol: De egyébként könkrét időpontot nem álmodtam! Bocs! Csak azt, hogy nagyon gyors voltál! :oops: :lol:
sinaszi

berni.sina. nagyon irigylem az alvast is toletek. itt azt se lehet, ha eppen nemkalapalnak, akkor enekelnek vagy furnak.
marcsak3hetmarcsak3hetmarcsak3het

csaki. lattad, amit kerdeztem?

kepzeljetek. van egy nagybatyam, aki Amerikaba el. nem igazan tartjuk a kapcsoltot, egy karacsonyi lapot leszamitva. erre most kudltek 200 dollart a bebinek. halljatok tobb penze van a kiscsajnak mar most, mint nekunk!remeljuk megtartja majd ezt a szokasat a nagybacsi.
apam meg meg arra sem volt kepes, hogy emilt vagy valamit irjon. soha nem fogja latni az unokajat...

KépKép
KépKép
mush589

mági

mentőállomás száma (ne legyen rá szükség): 24/465-106.
csurimuri

csuri:
nagyon köszi! Kiraktam a hűtőre, sosem tudni.. :)

mush:durva, hogy Apud nem kiváncsi az unokájára... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

magi. ram se volt soha, szoval nincs nagy meglepetes, de azert egy gratulalok jol esett volna :?

KépKép
KépKép
mush589

Galzsuzsa! Igen 13-án babazsúr! Megvan a jövőheti programom! (sütés, főzés)

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

mush:ja így már érthetőbb... Nekem "csak " a keresztapám ilyen, de az közel sem akkora gáz...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Voltunk ma Auchanban vásárolni a konyhára meg a gyerekeknek mikulásra vettünk ajándékokat.Na meg bennt voltunk Írisz születési anyakönyvi kivonatáért.Most már csak a taj kártyáját várjuk...csajok aki már megszült,kb.mikor jön meg a taj kártya?

Hát szóval akkor megpróbálom összefoglalni az én szüléstörténetemet:
21-én pénteken be kellett feküdnöm a kórházba minimális magzatvizem miatt.Enap este szóltam az ügyeletben lévő dokinőnek hogy valami viz szerü folyás átáztatja már egész dután a fehérneműmet.Vizsgálóban kacsa fel...azt mondja ez egy csúnya gomba adott klion kúpot.Megjegyzem se nem viszkedett,se nem égett,és szintelen vizes folyás volt.
Másnap szombaton a délelőtti viziten egy másik dokinőnek megint szólok hogy még mindig folyok és nekem volt már gombám,szerintem ez nem az.megvizsgál,na akkor csomagoljak ez magzatviz...
Egykor mentem be a szülőszobára...megvizsgáltak 2222 a méhszáj/méhnyak,kaptam kúpot,alul leborotváltak,fel a ctg-ét.
Fájásom nulla.De tényleg semmi.Olvasgattam,dumáltunk a csajokkal.
vettek vért,de minden oké volt,baba szivhangja tökéletes...várunk.
Este apa bejött hozott pogit megengedték ehetek.De apát haza küldtem mondtam majd ha lesz valami fejlemény szólok.Gyerekeket elvitte anyuhoz.Az éjszakát a vajúdóban töltöttem egyedül,mert szerencsére mikor jött valaki szülni,pont mindig volt üres szülőszoba igy nem jött be senki a vajúdóba.2 óránként hallgatták a baba szivhangját,mérték a lázam,kérdezték fájás?Mondom:nincs.
Reggel az ügyeletes megvizsgált,méhszáj változatlan,fájás nincs de a vizem szivárog.
8 óra körül bejött a dokim,megvizsgált,annyit mondott várni tovább nem lehet,ebből sajna császár lesz.Mondom oké,csak már ne kelljen tovább itt lennem!Meg nagyon rettegtem hogy baja lesz a babának az egyre fogyó viz miatt.
Na akkor leborotváltak teljesen,bekötötték az infúziót,aláirtam a papirokat,megittam a borzalmas savlekötő folyadékot...ééés már toltak is volna be de jött egy sürgősebb eset,bevitték előttem,igy apa is pont betudott érni.
Na aztán 10 körül kerültem be ,gerincbe szuri,már zsibbadtam is.
Szar volt,éreztem tompán mindent.Apa ott ült a fejem mellett végig simizte a karom,meg figyelte a monitoron a szivhangom. Íriszt hamar kiemelték,megvolt keze lába!itt bőgtem először.2580 g,és 49 centi,10/10 es apgar.
aztán apa elment vele az első fürcsire,engem meg szabtak-varrtak,meddővé tettek.Doki utána mondta rengetek összenövésem volt az előző császár miatt.bő fél óra volt még a varrás.Közben behozták Íriszt már pólyában,odadugták a fejemhez,olyan jó illata volt,annyira sirtam mint még soha talán.
Aztán átvittek a megőrzőbe,ahol még anyu meg apa meglátogatott,aztán ők haza mentek.
azt mondták 8 ra múlva felkelhetek tusolni,azután behozzák a babát...én már 5 óra múlva mihelyt teljesen kiment a zsibbadás,fellültem kinok közepette az ágyon és szóltam a nővérnek hogy mennék fürdeni,de nem engedett,letörölgetett vizes törölközővel és igy behozták a cunámat,megszoptathattam,mert már akkor volt tejem!
Éjjelre kértem algopirint,reggel már siettem felkelni tusolni hogy minnél előbb megkaphassam a babát.Attól kezdve elválszthatatlanul velem volt és van,cukros vizet egy kortyot se kapott.Csütörtökön este 6körül értünk haza mert aznap még rengeteg vizsgálata volt a veséje miatt.Nagyon jó volt hazajönni!Nagyon hiányoztak a nagyobbak is meg az Embör is!Ő azóta itthon is van velem,kényeztet...

sarmon
]Kép[/
]Kép[/
Kép
sarmon

Erika bejelöltelek
Kolozsy Orsolya

KépKép

Kép
orsimorsi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: