Sziasztok!
Kata - Nagyon klasszak a képek! A fiúk édesek a kertetk pedig gyönyörű! Hát, tudod, bárki bármit is mond, én nem adok még ht kekszet Bálintnak. Reszelni utálom, harapni meg túl nagy darabot harapna belőle, ahogy ismerem. 6 hónaposan elkezdtük a gyümiket, zöldségeket. Szerintem volt már 7 hónapos, amikor kapott a hígabb gyümölcsbe oldódó zabpelyhet, aztán amikor már kinézte a kezünkből a vacsorát, akkor kenyérhéjjat - mikor már jól megázott és leszakad belőle egy nagyobb darab, ezt is vadászni kell a szájából és meg van sértődve, mikor leveszem
. Tegnap, hogy ilyen szép idő volt, Szabi megkapta az idei szezon első fagyiját (hetek óta könyörög érte
), Bálint pedig az első tölcsérét. Hát, elfogyott. Zokszó nélkül.
Norbika kajája miatt ne aggódj. Szerintem még mindig csak próbálkozik. Keresi, hogy hol a határ, mi az amit ő irányíthat és mi az amit nem. Véleményem szerint teljesen jól tetted, hogy nem adtál joghurtot, se kekeszet. Tudod, hogy én nem vagyok annyira szőrősszívű kaja ügyben. De nálunk is csak akkor van finomság, nasi, gyümölcslé vagy akár málnaszörp, ha megette a reggelit, ebédet, vacsorát. Ha a tízórai gyümi volt, akkor du. ehet túrórudit vagy tejszeletet és fordítva. Votl, hogy ő is bepróbálkozott, hogy nem eszik meg kiköpdöste, de akkor mindig vége volt az evés számára. Ez kb így zajlik nálunk. "Mit kérsz reggelire?"- adok 2-3 alternatívát, ha nem mond semmit kapásból. Ha abból sem vond semmit, mert nem figyel rám vagy nem tud dönteni, akkor az van, amit én adok és ezt meg is mondom neki. "Utoljára kérdezem, hogy mit kérsz, ha nem tudsz választani, akkor én fogok, jó?!" Ha ő válszott, akkor azért eszik, ha én akkor meg vmi trükkel bele lehet adagolni, de tömni nem szoktam - ettől leszel erős, nagy, az ovisok is esznek ilyet (ez a legújabb motívációnk
), a nyuszi is szereti, a te fogad alatt is ropog? stb. A felét általában akkor is megeszi, ha nagyon nem tetszik neki a dolog. Bár mindig megmondjuk, hogy nem kell mindet megenni, de ennyit vagy annyit egyen legyen szíves. Aztán, amikor segíthet főzni,a kkor ugye "benne van a keze íze", így sokkal finomabb az ebéd!
Ja, és mindig ugyanazt kell ennem, amit ő eszik, különben az enyémet kéri vagy legalábbis egy kis kóstolót belőle!
Az gyümi leveken szerintem ne húzd magad. Mit gondolsz az oviban mit fog kapni ivólé címszó alatt?
Persze ne igyon mindig azt, de ha a néha kap egy 2 dl szívószálast, nem lesz baja tőle.
Én azt vallom, hogy amit tiltasz, az előbb utóbb felcsigázza a kíváncsiságát - a tiltott gyümölcs, ugye. Inkább hadd kóstolja meg, kapjon belőle néha és akkor talán nem lesz annyira csábító.
Éjszakai felsírás - nálunk is van. Teljesen kiszámíthatatlan, hgoy mikor és milyen intenzitással. Mivel éjjel a nap eseményit dolgozza fel, bármi lehet ezzel kapcsolatban. Túl sok élmény, kudarc, tesó stressz, konfliktus veled vagy bárki mással, rosszul összekombinált gondolatok stb. De akár a hátsó rágói is bánthatják. Potnosan sosem fogunk rájönni.
Zsuzsu - Hű, a mindenit! Nagyon ügyes Konsti! Hatalmas gratula neki!
Rólunk - Ma voltunk a 4. oviban. Szép is, jó is, de nagyon messze van. Fél óra séta. Kb úgy képzeljétek el, mintha Békás egy fekvő téglalap lenne és a közepén megy a HÉV. Mi lakunk a bal alsó sarokban, az ovi meg a jobb felsőben van. Most nem gond, de hóban, fagyban, esőben, vagy ha telefonálnak, hogy menjek érte mert beteg.... Szóval egyre inkább a kedves ovónénis felé hajlunk. Május első hetében lesz az előjegyzés, aztán majd vmikor júniusban kiírják, hogy kit hova vettek fel.
Holnap megyünk Tatára. Ott leszünk 1.-éig. Nem tudom, hogy lesz-e időm, lehetőségem jönni, de majd igyekszem. Ha mégsem érnék ide, akkor
mindnekinek nagyon kellemes húsvétot, izgalmas tojás keresgélést, locsolkodást kívánok!!!!!